Dodaj do ulubionych

5 monet, Wasze refleksje

13.09.15, 22:49
Przenosze te opinie z watku np. kart Transformacji i kart Bram w praktyce

Bladamery napisala:

"5 monet, mowi się, że to karta ubóstwa, a mi ona mówi o tym, żeby przykładac mniejszą wagę do pieniędzy, skupić się na wartościach niematerialnych, docenić ludzi ktorzy są w doli i niedoli. Lubię tę kartę, bo uświadamia mi ważne rzeczy"

88ula napisala:

"dla mnie 5 monet to tez - brak akceptacji, bieda duchowa, odrzucenie, brak zrozumienia przez innych, złe samopoczucie w związku, konieczne odejście od pewnych zasad, kryzys, rezygnacja, chłód uczuciowy, i wiele innych, oczywiscie rowniez bieda materialna i ubóstwo."

Lilijova napisala:

"5 denarów pokazywała mi już parę razy śmierć, żałobę."

od siebie zachecam do dzielenia sie swoimi spostrzezeniami dotyczacymi tej kartysmile
Obserwuj wątek
    • bladamery Re: 5 monet, Wasze refleksje 14.09.15, 08:23
      Dziękuję za załozenie wątku.
      • aprepope Re: 5 monet, Wasze refleksje 14.09.15, 10:35
        Bardzo proszesmile

a mnie 5 monet pokazala miedzy innymi:
        -Faceta, ktory podrywa "na litosc", czyli zaczyna od opowiadania o swoich dolegliwosciach zdrowotnych, wydatkach....ale kobitki szukac, to ma czas i silysmile
        -W zestawie z innymi pokazala mi "trzymanie sie zawsze razem", takie na dobre i na zle w malzenstwiesmile
        -Pokazala mi osobe, ktora chce miec dziecko z partnerem, by zabezpieczyc sie finansowo..
        -Kryzys nie tylko finansowy, ale i moralny..
        -Braki intelektualne..
      • neceg Re: 5 monet, Wasze refleksje 14.09.15, 10:45
        5 monet pokazało mi, że trzeba było komuś pomóc, ktoś był w potrzebie i prosił o wsparcie materialne. Pokazało mi również dół emocjonalny, kiedy pragniemy uczucia od kogoś, przytulenia, pocieszenia,.zainteresowania. Karta informowala też, że trzeba ścisnąć pasa bo nadchodzą ciężkie czasy.
        • bladamery Re: 5 monet, Wasze refleksje 14.09.15, 11:00
          Dzięki, za Wasze spostrzeżenia smile
          • aprepope Re: 5 monet, Wasze refleksje 14.09.15, 11:46
            To czasem tez takie pocieszanie sie, np. kiepskim romansem..
            Ciagoty do hazardu, slaba percepcja, a potem "o ja biedny, o ja nieszczesliwy".
            W relacji czasem przestrzega, by nie budowac jej na zasadzie np. emocjonlnego zebractwa..
            Pokazuje np. zwiazki, gdzie seks jest w miare, ale inne kwestie zyciowe "kuleja"..
            Pokazuje czasem tez zwyczajnie osobe niepelnosprawna ruchowa.

Nasze spostrzezenia przydadza sie moze wielu osobom i pewno z czasem ktos cos jeszcze dopiszesmile
            • beata25_84 Re: 5 monet, Wasze refleksje 17.09.15, 00:19
              Dół emocjonalny jak to ujęła Neceg to idealne podsumowanie tej karty, ale dalej się będę upierać, że gorzej nasze odczucia przy tej karcie wyglądają, niż możliwości. Jak dostrzeżemy szansę, to jeszcze coś możemy poprawić przy 5 monet.
    • beata25_84 Re: 5 monet, Wasze refleksje 17.09.15, 00:16
      Mi 5 monet pokazywała poczucie niedostatku, taki smutek z tym związany, ale to jednocześnie karta, która daje znać, że szanse są, tylko my ich nie dostrzegamy tak pesymistycznie odbierając rzeczywistość.
    • taroanna Re: 5 monet, Wasze refleksje 04.10.15, 08:31
      5 monet wskazują natychmiastową zmianę postawy życiowej bo w innym wypadku może skończyć się źle
    • coill Re: 5 monet, Wasze refleksje 11.10.15, 21:24
      nie lubie jej...
      jedyne kiedy czasem bywa fajna to w zachowaniu plci przeciwnej do nas - czyli mowi, ze facet bedzie zebrac, przepraszac itp...niestety jest trudna bo bywa ze pokazuje chlod i rezygnacje ze zwiazku,wiec zalezy od kart obok. W innych sytuacjach jej nie znosze, w dodatku lamie nogi, jest zimno i piniedzy nimo smile))))
      Czasem pokazuje ciaze,taka bardzo trudna,zagrozona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka