chizuru
08.02.18, 03:17
Witam.
To moja pierwsza próba, postawienia sb kart, dlatego prosiłabym o pomoc w interpretacji. Sprawa ma się tak, że w pracy poznałam kogoś, przez rok byliśmy sb bliscy, podobaliśmy się sb od początku, ale ja i on byliśmy w związku. On się rozstał z dziewczyną dość szybko, bo go zdradziła. Ja ze swoim byłam jeszcze rok. Zaraz po moim rozstaniu zaczęłam się z tym kolegą spotykać. To było krótkie i intensywne. Szybko zaczął się wycofywać, okazało się, że spotkał swoją byłą i go przeprosiła, a on jej wybaczył, więc się miotał i nie wiedział co robić. Twierdził, że kocha nas obie i nie potrafi podjąć decyzji. Odsunęłam się a on w tym czasie wrócił do poprzedniej dziewczyny. Nasza przyjaźń bardzo na tym ucierpiała. Zaczął mnie ignorować i odpychać. Problem taki, że pracujemy razem. Sytuacja dla mnie była trudna do wytrzymania. Myślałam nawet o odejściu z pracy. Jenak nie potrafię zrezygnować, wiem, że jeśli to zostawię tak, to nie da mi to spokoju. Nie wiem, czy jeszcze jest z tą dziewczyną. Chciałabym z nim być, ale wystarczy mi jeśli będzie traktował mnie normalnie, nie ignorował, odzywał się. Zadałam kartą pytanie czy mogę naprawić relację z nim w tym miesiącu?
1. Serce problemu - 9 buław
On nie dopuszcza mnie do siebie. Narastająca wrogość i niemożność porozumienia się z nim. Przyjął postawę obronną, jest zmęczony, a ja boję się, że odrzuci moją rękę na zgodę.
2. Wyzwanie - 9 denarów
Mam tą kartę rozumieć, że mam wszystko tylko do szczęścia partnera mi brak, czy on jest samotny z wyboru, jest mu z tym dobrze, więc trudno będzie mi to zmienić? A może powinnam być bardziej zdeterminowana w dążeniu do celu?
3. Źródło problemu - 2 mieczy
On uparcie stoi przy swoim. Nie chce zmian, a ja boję się podjąć jakieś działanie by nie pogorszyć sytuacji. Nie wiem czy próbować z nim rozmawiać, czy nie. Zadręczam się. Wycofałam się, bo boję się kolejnego odrzucenia z jego strony. A może on wciąż nie dokonał wyboru?
4. Moja opinia o sytuacji, czego chcę - Umiarkowanie
Chce odzyskać równowagę, zgodę, chcę by nasza relacja była przyzwoita, spokojna, nie burzliwa, pragnę osiągnąć jakiś kompromis.
5. Przeszłość relacji, czego się nauczyłam, jak chce rozwiązać sytuację - Królowa mieczy
Jestem dla siebie zbyt surowa, dla niego też byłam. Powinnam mu odpuścić, przestać być brutalnie szczera, bo jest na to zbyt wrażliwy.
6. Zdarzenia lub sytuacje jakie czekają na mnie w najbliższym czasie - Kochankowie
Zacieśnienie związku. Rozkwit miłości. Czy znowu On będzie się wahał między nami obiema?
7. Jak widzę sb w obecnej sytuacji - 10 denarów
Myślę, że dałabym mu szczęście, chęć założenia rodziny.
8. Wpływ z zewnątrz - Słońce
Ta sytuacja pozwoli mi dojrzeć, zaakceptować sb.
9. Rada - Paź denarów
Mam podjąć wyzwanie, zaufać sobie, nie zniechęcać się, nie poddawać. Może też oznaczać, że lepiej bym zmieniła pracę, odebrała z tego naukę i ruszyła dalej.
10. Rezultat - Koło fortuny
Mimo podjęcia próby naprawienia sytuacji, nie mam pewności, że się uda. Coś się zmieni, ale nie wiem czy na lepsze.
Pogubiłam się w tym trochę. Postawiłam też karty co czuje do mnie obecnie kolega:
1. To co myśli o mnie - 6 kielichów
Ma do mnie sentyment. Nie potrafi się całkowicie odciąć. Zastanawia się czy podjął słuszną decyzję.
2. Jakie uczucia ma w stosunku do mnie - 5 mieczy
Czuje się przeze mnie zraniony i skrzywdzony. Nie czuje litości, chce bym cierpiała.
3. Jak podświadomie mnie traktuje - Rycerz mieczy
Chowa urazę, nie wyciągnie pierwszy ręki na zgodę, bo uważa, że on ma rację i czeka, aż go przeproszę.
Zależy mi na nim, więc mogę nie obiektywnie interpretować karty. Brak mi też doświadczenia, więc czy ktoś mi pomoże?