Dodaj do ulubionych

Szukanie pracy

10.11.23, 14:05
Szukam intensywnie nowej pracy. Muszę znaleźć coś w miarę szybko.
1. Sygnifikator. Smierć. Sytuacja jest ciężka , wielka przemiana. Nie byłam w takiej sytuacji od dwudziestu lat, nie jest łatwo. Mimo to, decyzja o odejściu była dobra. Ciężka , ale ważna przemiana musiała się dokonać.
2. Jak długo jeszcze będę szukać pracy? 8 pucharów. Jeszcze sobie trochę za pracą pochodzę. Ósemka pucharów przedstawia czasami kogoś idącego w siną dal. Tak jak ja po usłyszeniu kolejnego:” byłaś świetna kandydatką, ale byli lepsi”. Czasowo 8 pucharów kojarzy mi się z końcem listopada. Może wtedy coś będzie?
3. Gdy już coś znajdę , czy będzie to praca , jaka chce? Z mojej dziedziny? 4 Kijów. Tak sobie. Nie będzie to zła praca, będę zadowolona, ale chyba nie dokładnie to, czego chcę. Ale raczej w jakiejś szanowanej instytucji (mam nadzieję).
4. Karta-rada, rezultat , wskazówka. Król monet. Sugeruje to duża organizacje i dobra pensje. Może trzeba być realistycznym? Rozszerzyć działanie , nie tylko to, czego bardzo chce, ale brać tez pod uwagę inne opcje?

Proszę o komentarze.
Obserwuj wątek
    • cherry_orchard Re: Szukanie pracy 10.11.23, 20:53
      Jestes w ogromnej transformacji wewnetrznej. Zreszta, gdy przeczytasz swoje posty ktore pisalas kilka lat temu, a teraz, jest ogromna roznica.
      Ja odbieram to tak, wiesz juz Ile jestes warta.
      8 pucharow wskazuje kogos, kto odwraca sie of tego co go spotkalam I rusza w nieznane. Moze faktycznie warto wyprobowac inne dziedziny. On nie siedzi na brzegu, nie placze, nie zalamuje sie, podjal decyzje I idzie, jest zdeterminowany.
      4 bulaw wskazuje na stabilna firme, z tradycjami, budowana dlugo, solidna.
      A krol Monet to czlowiek interesu, ja bym powiedziala nie sprzedaj sie tanio, pokaz ze mozesz zarobic dla nich pieniadze.
      • andgie Re: Szukanie pracy 10.11.23, 23:00
        Bardzo ciekawe spostrzeżenia , Cherry! Określenie czasu w tarocie to najtrudniejsza sprawa. Karta Śmierci sugeruje tez znak Skorpiona. Teraz Słońce jest w Skorpionie. Może w ciagu następnych dwóch tygodni? Do końca listopada.
        • cherry_orchard Re: Szukanie pracy 13.11.23, 21:26
          Szukalam odniesienia czasu w tarocie ale nie ma tego zbyt wiele. 8 pucharow moze sugerowac 8 tygodni, krol Monet okres od grudnia do lutego. Ale Ile w tym prawdy, nie wiem.
          Ja nie biore pod uwage czasu w tarocie, Bo dla mnie on odbija energie teraz. I moja I otoczenia, czyli jakie sa mozliwosci teraz jesli Bede dzialac tak jak dzialam.
          Jesli zmienisz sposob dzialania, znowu postaw karty bo zmieniasz mozliwosci.
          • andgie Re: Szukanie pracy 14.11.23, 10:04
            Dzięki Cherry. Intensywnie szukam dalej. Mam nadzieje, ze te 8 pucharów/Król monet pokazuje w miarę szybki czas i będzie warto.
    • andgie Re: Szukanie pracy 08.01.24, 22:41
      Napiszę uaktualnienie. Faktycznie intensywnie szukałam pracy. Mialam nadzieje, ze znajdę bardzo szybko , w końcu otrzymałam ofertę na początku grudnia. Zaczynam jednak dopiero w lutym, z różnych przyczyn. 8 pucharów, opóźnienie , „podróż” do pracy. Sama posada nie jest w dziedzinie, w której chciałam, księgowości , to jest obsługa klienta, w czym już mam doświadczenie , w firmie ubezpieczeniowej, w ubezpieczeniach doświadczenia nie mam, czyli sprawdziło się, coś niedokładnie z moim życzeniem, ale dobre, solidne. Sama firma jest bardzo znana na rynku, duża, z tradycjami (Dzięki, Cherry_orchard! 🙂). Całkiem przyzwoita pensja (Król monet). Mam nadzieję , że Król minet wskazuje też na dalszy rozwój i stabilizację materialną.
      Ogólnie , jestem zadowolona. Karty wyszły dokładnie tak, jak się stało.
      • cherry_orchard Re: Szukanie pracy 09.01.24, 21:10
        Bravo ! Wazne ze idziesz do przodu. A bedzie jeszcze lepiej smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka