Dodaj do ulubionych

Nowe info z Łodzi

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 14:46
Po pierwsze wreszcie odrzucono protesty i będziemy wydłużać pas.

A po drugie od listopada zyskujemy połączenie do Kopenhagi. Zatem straciliśmy
Wa-wę, zyskaliśmy Kopenhagę - jak dla mnie nieźle :-)

Więcej na naszym forum:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=390
Pozdrawiam, MK
Obserwuj wątek
    • isoxazolidine Re: Nowe info z Łodzi 24.09.04, 16:04
      cóż ... u nas Nita już nawet nie bełkocze o "wielotorowych działaniach" ...
      nawet nie udaje że nic nie robi.
      gratuluje i pozdrawiam!
      • Gość: gosc Re: Nowe info z Łodzi - RYANAIR IP: *.hsd1.ca.comcast.net 16.09.05, 21:00
        NOWE TANIE POLACZENIA LOTNICZE!

LODZ - LONDYN - LODZ
        LODZ - NOTTINGHAM - LODZ

REWELACYJNE CENY! POLECAM, wiecej informacji na:

www.ryanair.com
        www.airport.lodz.pl
        www.lotniskodlalodzi.org
      • Gość: as Re: Nowe info z Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 12:30
        Nita rzeczywiście odpoczywa po tanecznych wyczynach, ale odważna spółka
        przedsiębiorców która wzięła sprawy w swoje ręce powoli ale brnie do przodu.
        Projekt chyba nabiera rumieńców bo spółka wystąpiła np. wśród sponsoró AIRSHOW.
        W całym mieście rozdawany jest folder promujący lotnisko które jak widać
        popartę będzie przez szerszą koalicję samorządową. Przynajmniej w przekazie
        promocyjnym inwestycję firmują władze Lipska, Zwolenia, Kozienic. W sidzibie
        spółki Prezes Tomczyk jest nieuchwytny - wciąż na rozmowach z inwestorami -
        może więc nie wszystko stracone. A pozatym u nas nie trzeba przedłużać pasa. Z
        pozdrowieniami dla Łodzi AS
        • Gość: MarcinK Re: Nowe info z Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 01:14
          U nas pas jest już dłuższy niż w Radomiu - ma 2.100m, ale dla optymalizacji
          roli portu warto wydłużyć go do 2.500 (technicznie mozliwe jest 3000m). 2.500m
          ma być w 2006 roku.

Pozdrawiam, MarcinK
        • Gość: Wichajster Re: Nowe info z Łodzi IP: 82.139.38.* 27.11.05, 21:58
          Czy wie ktoś kiedy i czy w ogóle ma się zacząć budowa terminalu w Radomiu?
          • isoxazolidine Re: Nowe info z Łodzi 28.11.05, 12:52
            MPL konsekwentnie podaje termin - wiosna 2006r
            bedziemy czuwac
            • Gość: Wichajster Re: Nowe info z Łodzi IP: 82.139.38.* 28.11.05, 16:32
              Słyszałem także o planach utworzenia stacji kolejowej Radom- Sadków czy ten
              pomysł jest jeszcze aktualny?
              Czy będzie przedłużany pas startowy?
              A i apropo terminalu czy powstał jakiś plan, projekt jak ma to mniej więcej
              wyglądać, jeśli tak to czy ktoś może dysponuje jakąś stronom na której został
              zamieszczony?
              Pozdrawiam
              • isoxazolidine Re: Nowe info z Łodzi 28.11.05, 16:43
                istnieje wstepny projekt wezła radom-wschod poprawiajacego skomunikowanie
                lotniska z linia kolejowa. byc moze bedzie budowany przy okazji modernizacji
                linii Wawa-radom (mam nadzieje ze nasze wladze sie zakreca aby przy okazji tej
                modernizacji wykonano rowniez bardziej znaczace prace na drowcu głównym!).

co do stacji radom-sadków - projekt uruchomienia portu lotniczego na Sadkowie
                przygotowany na okolicznosc uzyskania od wojska stosownych pozwolen skrojony
                przez MPL zawiera zapis o stacji towarowej i osobowej Sadków. mam kopie tego
                dokumentu w domu. szczegolow realizacyjnych niestety z tego co wiem na razie
                brak. jest to jeden z dalszych etapow uruchamiania portu.

wstepny rysunek koncepcyjny terminala mozna ogladac na stronie
                www.lotnisko-radom.it.pl
                powstal on na etapie promocji przedsiewziecia i poszukiwania grupy kapitałowej.
                ale juz wiadomo, ze terminal ten na pewno bedzie wygladał inaczej ;-)

generalnie nie sposob jeszcze dzis konkretniej cos powiedziec. przyszly rok
                bedzie rozstrzygający.

jak bede mial jakies szczegolowe dane to na pewno pokaza sie na stronie
                lotniska.

pozdr!
                • Gość: Wichajster Re: Nowe info z Łodzi IP: 82.139.38.* 28.11.05, 17:02
                  Co do dworca głównego słyszałem że ma przejść w najbliższym czasie remont
                  czyli: wymiana drzwi, nowa elewacja, remont tunelu i jeszcze paru rzeczy ale
                  nie o tym jest ten wątek.
                  I sorka że tak przynudzam ale przypomniało mi się jeszcze:czy jakieś linie są
                  zainteresowane lotami z Radomia?
                  Pozdro
                  • isoxazolidine Re: Nowe info z Łodzi 28.11.05, 17:09
                    są :-)
                    mam prezentację RyanAira o strategii rozwoju połączen z Polski.
                    jest tam Radom oznaczony (ciekawe ...) jako 'Warszawa'

z rozmowy z Prezesem MPL wiem, ze chetni są. potrzeba tylko terminala. termin
                    budowy tego ostatniego twardo podtrzymywany jest na poczatek 2006r. poczekamy -
                    zobaczmy ...

ja trzymam kciuki i mam nadzieje, ze dr hab inz J. Nita bedzie sie trzymal od
                    tego interesu z daleka ...
                    • Gość: xxx Re: Nowe info z Łodzi IP: *.udn.pl 03.12.05, 18:23
                      Niby z ciebie rozsądny gość IZOXA a tak się dajesz manipulować takim
                      hochsztaplerom jak Tomczyk. Sprawdź go lepiej bo przekręcił on już wielu
                      pożądnych ludzi.
                      • isoxazolidine Re: Nowe info z Łodzi 05.12.05, 13:59
                        mogę jakieś konkrety ??
                        z góry serdeczne dzięki :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka