Dodaj do ulubionych

PKS Radom a PKS Kozienice

IP: *.waw.cdp.pl 04.01.02, 08:34
Wiem, że są to dwa oddzielne przedsiębiorstwa ale jak wytłumaczyć fakt ceny
bietu miesięcznego na trasie Radom-Pionki. PKS Radom żąda 9 zł drożej za bilet
niż to kosztuje w PKS Kozienice, ( rożnica w cenie ok.20%)
Kierowcy z Kozienic zabierają z biletem radomskim w niestety drugą stronę to
nie działa.
Gdzie tu logika?
Obserwuj wątek
    • Gość: belo Re: PKS Radom a PKS Kozienice IP: 217.97.253.* 05.01.02, 10:32
      w dzisiejszych czasach w Polsce nie ma logik na kazdym poziomie zycia niestety
      takich lat sie doczekalismy :) proponuje kupno samochodu malolitrarzowego do
      pojemnosci 1.4 przerobic go na gaz i jazda wtedy na pewno bedziesz mial
      mniejsze wydatki na samochod niz PKS.Inny przyklad po co ludzie przepychaja sie
      kto pierwszy wejdzie do ekspresu przeciez tam sa miejscowki i kazdy ma swoje
      miejsce wiec gdzie tu logika ???
      • Gość: Tomek Re: PKS Radom a PKS Kozienice IP: *.radom.pl 16.03.02, 21:15
        Inny przyklad po co ludzie przepychaja sie
        >
        > kto pierwszy wejdzie do ekspresu przeciez tam sa miejscowki i kazdy ma swoje
        > miejsce wiec gdzie tu logika ???

Co do tych ekspresow. To z przyzwyczajenia od jazdy zwyklymu pospiesznymi

• Gość: GammaRay Re: PKS Radom a PKS Kozienice IP: *.pk.edu.pl 02.06.02, 17:55
          Co nowego w temacie biletowym ???
      • karol64 Re: PKS Radom a PKS Kozienice 14.06.02, 21:29
        Gość portalu: belo napisał(a):

> kto pierwszy wejdzie do ekspresu przeciez tam sa miejscowki i kazdy ma swoje
        > miejsce wiec gdzie tu logika ???

:-))

Ale zdarzają się sutuację, że można kupić miejscówkę bez wskazania miejsca.
        • Gość: GammaRay Re: PKS Radom a PKS Kozienice IP: *.pk.edu.pl 15.06.02, 15:15
          karol64 napisał(a):

> Gość portalu: belo napisał(a):
          >
          > > kto pierwszy wejdzie do ekspresu przeciez tam sa miejscowki i kazdy ma swo
          > je
          > > miejsce wiec gdzie tu logika ???
          >
          > :-))
          >
          > Ale zdarzają się sutuację, że można kupić miejscówkę bez wskazania miejsca.

gdzie ???????????
          • karol64 Re: PKS Radom a PKS Kozienice 16.06.02, 21:29
            Gość portalu: GammaRay napisał(a):

> karol64 napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: belo napisał(a):
            > >
            > > > kto pierwszy wejdzie do ekspresu przeciez tam sa miejscowki i kazdy m
            > a swo
            > > je
            > > > miejsce wiec gdzie tu logika ???
            > >
            > > :-))
            > >
            > > Ale zdarzają się sutuację, że można kupić miejscówkę bez wskazania miejsca
            > .
            >
            > gdzie ???????????

Na PKP. Ostatnio w Katowicach. Nie pytaj się tylko jak to możliwe, ale taki jest
            stan faktyczny. Ale jak bardzo chcesz poznac przyczyny takiego stanu rzeczy to
            zagadaj na kolejowej grupie dyskusyjnej.

• Gość: Tomek Re: PKS Radom a PKS Kozienice IP: *.internet.radom.pl 02.07.02, 10:03
            Gość portalu: GammaRay napisał(a):

> karol64 napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: belo napisał(a):
            > >
            > > > kto pierwszy wejdzie do ekspresu przeciez tam sa miejscowki i kazdy m
            > a swo
            > > je
            > > > miejsce wiec gdzie tu logika ???
            > >
            > > :-))
            > >
            > > Ale zdarzają się sutuację, że można kupić miejscówkę bez wskazania miejsca
            > .
            >
            > gdzie ???????????

To samo w PKS Darłowo, kupujesz bilet w kasie, masz na bilecie numer miejsca,ale
            to nie oboiwazuje
    • sylvio Re: PKS Radom a PKS Kozienice 16.06.02, 13:46
      Czasami jeżdżę do Kozienic gdzie mam rodzinę. Wybieram jazdę busem i Tobie
      proponuję to samo - jest taniej i szybciej. Ja wsiadam zawsze na przystanku
      przy stacji pomp, koło Leśniczówki. Nigdy nie miałem żadnych problemów z
      kierowcami. Z PKS już dawno przestałem korzystać, bo a to szofer nie ma reszty,
      a to znów autobus nie zatrzymał się na przystanku (tak, tak i coś takiego mi
      się zdarzyło).
      • Gość: Tomek Re: PKS Radom a PKS Kozienice IP: *.internet.radom.pl 02.07.02, 10:06
        sylvio napisał(a):

> Czasami jeżdżę do Kozienic gdzie mam rodzinę. Wybieram jazdę busem i Tobie
        > proponuję to samo - jest taniej i szybciej. Ja wsiadam zawsze na przystanku
        > przy stacji pomp, koło Leśniczówki. Nigdy nie miałem żadnych problemów z
        > kierowcami. Z PKS już dawno przestałem korzystać, bo a to szofer nie ma reszty,
        >
        > a to znów autobus nie zatrzymał się na przystanku (tak, tak i coś takiego mi
        > się zdarzyło).

Tak, Radomski PKS Kozienice-Radom p. Pionki kosztuje 6,50, za bus natomiast 5 zł.
        i jest miło ciepło( szczegolnie zima, jak jedzie stary jelcz to mozna zamarznac)
        i wygodnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka