Dodaj do ulubionych

Samsung Omnia HD - test

IP: *.175.152.2.koba.pl 15.06.09, 13:16
dosc czesto sprawe z certyfikatem mozna rozwiazac cofajac na czas instalacji
date w telefonie np o rok.jesli chodzi o filmiki to te hd jest
tragiczne.dzwiek do kitu a i plynnosc pewnie na poziomie 15fps.po obnizeniu
rozdzielczosci dziek jest juz znosny no i obraz jest jak na telefon super.moim
zdaniem e66 duzo lepiej nagrywa dzwiek.
ale odpowiedzmy sobie na jedno wazne pytanie: czy wydajac 2000pln oczekujemy
plastikowego telefonu??ja np nie...
Obserwuj wątek
    • Gość: <>< Re: Samsung Omnia HD - test IP: *.175.152.2.koba.pl 15.06.09, 13:17
      ps.zdjecia za to wyszly bardzo kiepskie
    • Gość: gosc Samsung Omnia HD - test IP: *.munitus.3s.pl 15.06.09, 14:47
      przecież symbiana zawsze można "złamać" i już nie będzie problemów z
      instalowaniem aplikacji!
    • allerune Skype 15.06.09, 18:54
      Nie ma, jak to możliwe ?
      • Gość: ZNAMSIE Re: Skype IP: *.zabrze.net.pl 15.06.09, 19:24
        OBRAZ DOSKONALY . PRZECIEZ TO JEST LEPSZE OD APARATU CYFROWEGO I CONAJMNIEJ
        PORYWNALNE Z ŚREDNIEJ KLASY KAMERĄ.

MAM APARAT GRUNDIG 5 MEGA PIKSELI I TAM KRECONE FILMIKI DOPIERO NIE SĄ PŁYNNE

SAMSUNG TO DOBRA FIRMA, TELEFONIKI ROBI SUPER

A IPHONE TO JEST TAKIE SAMO GÓWNO JAK CALY MACINTOSH. FACET W SKLEPIE MI
        ZDECYDOWANIE ODRADZIL PRODUKTY OD APPLE (A BYLEM SIE SPYTAC Z CIEKAWOSCI O
        IPHONA) , PODOBNO JEST TO GÓWNO, I TO DROGIE A NIE LEPSZE OD KONKURENCYJNYCH
        PRODUKTÓW.
        • Gość: ZNAMSIE Re: Skype IP: *.zabrze.net.pl 15.06.09, 19:27
          A FACET SIE ZNAŁ NA RZECZY. POWIEDZIAL ŻE APPLE JEST MODNE DZIEKI SKUTECZNEJ
          REKLAMIE A TAK NAPRAWDE TO JEST TAK JAKBYM MIAŁ KUPOWAĆ WYPASIONEGO CITROENA
          ZAMIAST MERCEDESA ... APPLE TO TAKI CITROEN , MA SWOICH FANÓW ALE TAK NAPRAWDE
          NIGDY NIE DOROWNA MERCEDESOWI (TUDZIEŻ NOKIA CZY SAMSUNG)
          • Gość: Adomas Re: Skype IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 19:41
            Jak się tak znasz to wyłącz CapsLock idioto. Wiesz gdzie jest ten
            klawisz?
            • Gość: pawelek wada omni i innych takich jest taka ze to nie IP: *.aof.su 16.06.09, 01:04
              iphone
              Hahahahaha fringa co za badziew musza uzywac
              hahahahahaa
          • Gość: bango iphone jest ok, zwlaszcza z os 3.0 IP: *.chello.pl 15.06.09, 21:08
            no nie wiem, jakoś do mnie bardziej przemawia iphone. jest ładniejszy,
            poręczniejszy, chudszy, ma wiele dostępnych aplikacji, programów, gierek, można
            smsowac, telefonować, robić zdjęcia - niczego więcej nie potrzeba, no może żeby
            itunes całkowicie było dostępne w języku polskim i gierki kosztowały w
            przeliczeniu 1$=1 zł:)

sam mam nokie ale może w przyszłości i iphone sobie zakupię.

--
            Wiadomości z Europy
          • Gość: Miki Re: Skype IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.09, 08:47
            Bredzisz jak pobity i tyle w temacie iPhona. Mam go od 10 miesięcy i wiem, że
            następny też będzie iPhone. Nawet Cię nie pozdrawiam.
    • Gość: sb Błąd w recencji IP: *.sta.kaczory.net.pl 15.06.09, 19:40
      Symbian 5 edycji posiada 4 wbudowane sposoby wprowadzania znaków. oprócz
      widzianej tu full qwerty, jest tez wersja mini, klawiatura numeryczna i pismo
      ręczne. Więc, aby "ustawić godzinę" nie trzeba nic przekręcać.
      • wybitniemadry prawie jak iphone, hi, hi, hi 15.06.09, 21:43
        dolaczyc szelki i nosic na plecach,
    • Gość: @ Problematyczny... IP: *.aster.pl 15.06.09, 22:06
      Problematyczny może być na przykład poziom znajomości języka polskiego autora
      artykułu - bo "problematyczny" oznacza tyle co "wątpliwy", a nie "powodujący
      problemy".
      • Gość: @ Re: Problematyczny... IP: *.aster.pl 15.06.09, 22:07
        Dotyczyło to fragmentu artykułu:

"Samsung powinien też zrobić coś z problematycznym instalowaniem aplikacji."
        • Gość: Radek Re: Problematyczny... IP: *.jmdi.pl 15.06.09, 23:32
          Nie masz racji. Według Słownika języka polskiego PWN słowo problematyczny
          oznacza "budzący zastrzeżenia lub niepewny".

"Samsung powinien też zrobić coś z budzącym zastrzeżenia instalowaniem aplikacji."

Według mnie OK.
          • Gość: @ Re: Problematyczny... IP: *.aster.pl 15.06.09, 23:42
            > Nie masz racji. Według Słownika języka polskiego PWN słowo problematyczny
            oznacza "budzący zastrzeżenia lub niepewny".

OK, mniej więcej to samo. Chodziło mi o - jednak - różnicę znaczeniową.

A w artykule użyte jest w znaczeniu "przysparzające problemów". Co zresztą jest
            bardzo częstym błędem, nie tylko w artykułach.
            • Gość: Radek Re: Problematyczny... IP: *.jmdi.pl 16.06.09, 00:47
              Być może masz rację, że ludzie używają tego słowa w niewłaściwym znaczeniu. Ja
              osobiście się z tym nie spotkałem lub nie zwróciłem na to uwagi. Przy następnej
              okazji pewnie się nad tym zastanowię. Ale nie masz racji, zarzucając niepoprawne
              użycie słowa "problematyczny" w komentowanym artykule:

"Samsung powinien też zrobić coś z problematycznym instalowaniem aplikacji. Po
              co płacić za smartfon, który nie chce przyjmować większości dostępnych programów?"

a wcześniej:

"Teoretycznie więc, użytkownicy Samsunga powinni mieć dostęp do wszystkich
              aplikacji przygotowanych dla telefonów Nokii. Niestety, rzeczywistość jest nieco
              mniej kolorowa. W trakcie testu próbowaliśmy zainstalować kilka różnych
              programów (...). Zawsze kończyło się wyświetleniem informacji o niezgodnym
              certyfikacie i przerwaniem instalacji."

Wyraźnie wynika z tego, że autorowi chodziło o budzące zastrzeżenia instalowanie
              aplikacji, a konkretnie o utrudnienie lub niemożność ich instalowania, a nie, że
              instalowanie aplikacji przysparza (czyli jest przyczyną) problemów. To nie
              instalowanie aplikacji jest przyczyną problemów tylko telefon. Natomiast
              określenie "problematyczne instalowanie aplikacji" odnosi się do aplikacji a nie
              do telefonu.

Słowo przysparzać wg słownika PWN oznacza "powiększać liczbę czegoś lub sprawiać
              coś". Określenie "przysparzać problemów" oznacza więc zwiększać liczbę problemów
              lub sprawiać problemy. Z kolei słowo sprawiać oznacza "stawać się przyczyną lub
              powodować", czyli "być sprawcą". Stwierdzenie, że "coś przysparza problemów"
              sugeruje więc wyraźnie, że to "coś" jest przyczyną lub sprawcą problemów.
    • Gość: Znawca Sprosotwanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 22:51
      Większa i grubsza niż iPhone. guzik prawda, jest tylko dłuższy od ajfona,
      ajfon jest minimalnie grubszy.
      Odnośnie skajpa, to chodzi bez problemu. Omnia ma SIPa.
    • Gość: zz Re: Samsung Omnia HD - test IP: 213.134.187.* 15.06.09, 23:12
      a no wlasnie, z tymi certami to odwieczny problem na symbianie.
      Cofanie daty, przestawianie w opcjach 'olej certyfikaty'... znane sposoby z Nokii.
      Takie pieprz*nie, ale da sie obejsc - to mala poprzeczka do przeskoczenia. Nie
      wiem jak w tym Samsungu - ale mysle ze chwila googlowania da nam rozwiazanie
      problemu.
    • Gość: ja Re: Samsung Omnia HD - test IP: *.ghnet.pl 15.06.09, 23:14
      Wyjdźcie z domów!Siedzicie i komentujecie zalety telefonów.Nic dziwnego,że nie
      zauważyliście fajniutkiej pani na początku drugiego filmiku jak wam tylko
      elektronika w głowie-widzieliście wy kiedy kobietę z bliska?Nie wliczając tych z
      pikselami zamiast skóry.
      • Gość: Kef Re: Samsung Omnia HD - test IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.09, 23:44
        O przepraszam.. Ja zauważyłem :)
    • Gość: ziom Re: Samsung Omnia HD - test IP: 91.208.55.* 16.06.09, 08:23
      Jakoś nigdzie nie pisze ile wytrzymuje na baterii. Godzinę czy może ze trzy?
      • Gość: klex Re: Samsung Omnia HD - test IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.06.09, 11:07
        Ja osobiście używam starej omni i uważam że Iphone i Omnia właśnie ta pierwsza
        toj edne z dwóch lepszych smartfonów we w miarę przystępnej cenie,a kłócenie się
        że ten taki,a tamten siaki to bzdety,ważne co sie komu podoba
      • Gość: Jędrek Re: Samsung Omnia HD - test IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.07.09, 17:24
        Miałem już i Nokię i SE, ale właśnie dopiero Samsung i900, bo na razie na Omnie
        HD mnie nie stać, pokazał co potrafi telefon. Porównywałem go z HTC HD,
        poświęciłem na to cały dzień. Porównanie wypadło zdecydowanie na korzyść
        Samsunga, szczególnie w zakresie jakości zdjęć i filmów. Omnia jest wyraźnie
        lepsza.TO CO DOPIERO POTRAFI TA NOWA OMNIA HD? Tylko czemu taka droga? Bez
        Simloka i bez loga Orange - około 2700 zł. To chyba jedyna jej wada.
    • Gość: niewazne Samsung Omnia HD - test IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.06.09, 11:57
      jak wyskakuje blad z certyfikatami to sie wyrabia wlasny certyfikat i podpisuje sie aplikacje.to bardzo proste!
      • Gość: Manam Re: Samsung Omnia HD - test IP: *.chello.pl 08.08.09, 22:50
        A jak się wyrabia własny certyfikat? Bo na razie znalazłem
        tylko "płatne" wyrabianie certyfikatów do Omnia HD i trzeba im podać
        numer IMEI. Nie chcę go podawać, bo ktoś znając mój IMEI może
        podsłuchiwać rozmowy! Wystarczy na Allegro wpisać SPYPHONE i...
        wszystko jasne.
    • Gość: Karol Samsung Omnia HD - test IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.06.09, 15:03
      Całkiem ciekawy telefonik wypasione funkcje tylko dziwią mnie negatywne opinie
      specjalistów przecież to jest w końcu telefon ,a nie profesjonalne
      urządzenie. Ja mam samsunga f480 i nic narazie do szczęścia mi nie potrzeba.
      Od kiedy przesiadłem się na samsunga czuje, ze jestem w domu.
    • Gość: Andrzej Samsung Omnia HD - test IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.07.09, 17:06
      SAMSUNG i8910 HD, cudo XXI w.. I to nie żart, kiedy 13 lat temu nabyłem swój
      pierwszy telefon kom. Motorolę 7500, nie sądziłem, że tak szybko będę mógł
      korzystać z takiego gadżetu jakim jest Samsung HD. Telefon rewelacyjny!
      Korzystanie z niego (obojętnie, co uaktywniamy) to chwila najsubtelniejszych
      doznań. Autor artykułu, z niezrozumiałą rezerwą i mało obiektywnie odniósł się
      do oceny tego urządzenia. Otóż, doskonałej jakości filmy w rozdzielczości
      HD,odtwarzane są bardzo płynnie i zaskakują ostrością barw. Jedynie dźwięk,
      który nie raziłby w odniesieniu do filmów nagrywanych np. Nokią N95, tu
      istotnie jest trochę za słaby. Jak każdy użytkownik, i ja również bazowałem
      przez lata na nowościach Nokii. I wszystkie te telefony miały jakieś irytujące
      wady. Dopiero Samsung (poprzednia OMNIA również)udowodniły, że z użytkowania
      telefonu, można czerpać daleko idącą przyjemność.
    • Gość: pisul Samsung Omnia HD - test IP: *.res.pl 12.07.09, 00:41
      Wyszedl upgreat oprogramowania do omni hd ktory zwieksza czulosc dotyku i
      szybkosc firmowej przegladarki,ze zmian w filmach wideo zamieniono kiepski
      dzwiek z formatu .amr na lepszy .acc
      • Gość: Witek Re: Samsung Omnia HD - test IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.08.09, 00:31
        Czy wiadomo, jaki symbol ma to nowe oprogramowanie, poprawiające wspomniany
        wyżej dźwięk, bo w Samsungu nikt się w tej materii nie orientuje. Najnowsze
        oprogramowanie jest z 12 lipca br. Czy to jest to?
    • Gość: michalek Samsung Omnia HD - test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 12:09
      ZAPRASZAMY - www.omnia-hd.pq.pl - FORUM
    • Gość: Gosc Samsung Omnia HD - test IP: *.opera-mini.net 01.08.09, 20:09
      Autor tekstu cos tu niezle sciemnia...u mnie wchodzi kazda aplikacja z s60 v5 i wiekszosc v3.Niewierze ze opera mini nie wchodzi a problem dzwieku zostal rozwiazany w najnowszym sofcie zamiast amr jest aac,jesli chodzi o rwanie filmu to w ustawieniach video chyba zle mieli ustawiona jakosc obrazu a jakby byli na tyle inteligentni to wiedzieliby ze czysciutkie mp3 w video hd siła rzeczy musiałoby sie odbic na procesorze! Ludzie tj 600 mhz a nie 2.2 ghz i chwała samsungowi ze wogole odtwarza hd
    • Gość: kacper Samsung Omnia HD - test IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.09, 13:39
      ja mam pytanie do autora . z racji ze testowal pan omnia hd i htc touch hd , ktory z nich by sie nadawal jako multimedialna komorka . bym wzial omnie hd , ale obawiam sie braku programow na nia (czego nie zaznam w htc touch hd) , czy moze cos sie poprawilo w tym wzgledzie z omnia hd ?
      • Gość: Andrzej Re: Samsung Omnia HD - test IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.08.09, 00:37
        Pytanie jest prowokacją? Czy naprawdę Pan sądzi, że HTC HD, może dorównać Omni HD? Ze względu na głębokie technologiczne zaawansowanie Samsunga, produkty te są nieporównywalne!A dodatkowe aplikacje i programy niebawem się pojawią.
    • Gość: xxx13 Samsung Omnia HD - test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 11:11
      Redaktorze jak ty to testowałeś!? Omnia hd ma 4 wirtualne klawiatury to raz, a
      dwa to, że są aktualizacje firmware, które wyeliminowały błąd zacinającego
      się filmu w "rozdzielczości" hd. Po za tym nie rozumiem waszego uwielbienia
      iphone. Przecież jest kiepski! Nic tu nie wspomnieliście o sprzęcie na którym
      się opiera ta omnia! Wystawiam wam ocenę niedostateczną-! Żegnam ozięble!
    • Gość: rt Samsung Omnia HD - test IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.09, 21:36
      Nokia N97 jest głupia. Nokia w ogóle jest głupia. Pakują stare graty w nowe
      obudowy i sprzedają znacznie powyżej ich wartości. Technologicznie są w
      średniowieczu i tak już zostanie.
    • Gość: breaker Samsung Omnia HD - test IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.02.10, 20:32
      jak ten telefon ma niby nagrywac wideo w 24 fps to to zwykłe divixy w
      normalmym filmie chyba maja 100 fps bo klatki skacza tam jak stara ropucha ze
      złamana nogą moja nokia classic juz szybciej ciągnie chodz kolory całkiem
      spoko ale o konsystencji kodeka jak w filmach rmvb bo bladoscia wali do
      ostrosci dvd to jeszcze im daleko no chyba ze to na tym necie tak blado
      wyglada po przekonwertowaniu filmu do strony jeszcze jedno mój stary aparat
      canona 7 mpix ma nagrywanie video 640x480 ale zato o kompresji dvd i 20 fps
      które przy tych 24 to wypadaja tak jak by ten omia miał szczeze mówiąc 14 fps.
      bo za cholere to niejest 24 klatki chyba ze nagra on obraz w rozdziałce
      320x240 to moze bedzie miało piekne 24 fpsy ale tak to niema mowy a wiem co
      mówie to naciaganie i piepszony marketing jak ktos chce sobie nagrywac video
      to niech lepiej kamere kupi bo przynajmiej ten obraz bedzie jak zyleta sie
      przesuwał oczywiscie to tylko fon ale poco go tak za to hd wychwalac ciekawe
      jakie cieniowanie na piksel zuca by krawedzie nie były poszczepione jak go
      dopadne to go przetestuje do bulu i powiem czy za nagrywanie warto dac tyle
      hajsu za ekran oled napewno i za dobra baterie moze jeszcze za zdjecia ale 20
      tys to troche za dużo
    • london13 ten telefon to jakaś chora pomyłka idioty 12.08.10, 11:34
      podczas polaczenia - wyskakuja na ekranie dotykowym 4 ikony - zawies, wlacz
      mikrofon, rozlacz i cos tam.. nie ma bola zeby nie zawalic polaczenia
      policzkiem.. Nie da sie tego podobno wylaczyc, a blokada dziala jak chce,
      czyli na chwile albo wcale.. Ten telefon to nie telefon, bo nie da sie z niego
      normalnie wykonywac polaczen, TO KOSZMAR!... Odradzam absolutnie. WODOTRYSK i
      nic wiecej.
      poza tym symbian na wymarciu..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka