Dodaj do ulubionych

Netia spot a komputery PC bez wifi

11.09.11, 19:38
Witam!
Podczytuję od kilku dni, przywitałam się w podwieszonym wątku, a teraz mam problemik, który mnie przerasta. Może ktoś coś wie...
Niestety na mojej wsi nie mam wyboru w dostępie do internetu. Wcześniej miałam neostradę, teraz od 2 lat Netię. W tej chwili przedłużając umowę na kolejny okres dostanę router Wi-Fi Netia spot i mam szansę pozbyć się wreszcie kabli łączących router z komputerami. Ale... No właśnie - komputery to stare (ale sprawne, póki co) PC-ty bez kart sieciowych wifi. Czy wystarczy zastosować kartę sieciową wifi (poprzez usb)? Tych kart jest w sklepach, na allegro dużo - czym się kierować, żeby kupić odpowiednią? A jeśli nie wystarczy to jak rozwiązać problem?
Obserwuj wątek
    • hugo43 Re: Netia spot a komputery PC bez wifi 11.09.11, 20:18
      ja instalowalam do starego laptopa karte sieciowa w serwisie,koszt 50 pln.
    • kksia Re: Netia spot a komputery PC bez wifi 12.09.11, 11:53
      Ja tak zrobiłam kupiłam kartę sięciową na USB (wygląda jak pen-drive z antenką) płaciłam coś ok. 20 zł. I wszystko działa. Ale ja mam router wi-fi z TPSA. Ale wydaje mi się, że to bez róźnicy. Spróbuj.
    • ka_thy Re: Netia spot a komputery PC bez wifi 12.09.11, 12:55
      Najlepsze są karty sieciowe wewnętrzne. Te na USB lubią tracić zasięg. Niemniej działają i trzeba poszukać opinii użytkowników, które są ok. Jednak te porządne karty na USB są droższe od tych wewnętrznych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka