madohora Re: Limeryki 06.12.21, 20:01 Wuj z Cegłowa zbity jak ta lala Dzisiaj trafił do szpitala Mózgownica teraz pusta Chociaż teraz jakiś luz ma Żadną pracą się nie kala Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 06.12.21, 20:02 A ja widziałam te wdóweczki Stały pod sklepem, piły "małpeczki" O czymś dyskutowały A głos głośny miały I plątały im się szpileczki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 06.12.21, 20:02 On po dyskotekach hasa To nie dilda - lecz kiełbasa Cieszy się że ma wzięcie Patrzą za nim nawet zięcie Lecz to chyba nie ta klasa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 06.12.21, 20:02 A ja myślę - w starym kinie Każdy smutek szybko minie Teraz trochę tego brak I to nie jest dobry znak Smutek więc utopię w winie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 13.12.21, 14:58 Przyjechała do nas pewna Chinka I zachwyciła ją choinka Wkoło niej latala I ją podziwiała Co jakiś czas wykrzykując – O choinka! Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 29.12.21, 22:33 Pewna pani z miejscowości Rycz Udawała że uczy się szyć Do szwaczki biegała Kawki popijała Tak naprawdę nie umiała nic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.12.21, 22:11 Pewien mąż poszedł na ryby Lecz po drodze ujrzał grzyby Będę miał dwa w jednym Lecz w końcu był biedny Bo żona zakuła go w dyby! Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 31.12.21, 13:22 Pewna panna kupiła morele Jadła je przed dwie niedziele Podobno na zdrowe Ja nic nie powiem Ona tylko gębą "miele" Odpowiedz Link
bobik-jedyn Re: Limeryki 31.12.21, 16:15 131.Myk Pomysł trochę mam kaprawy : gotować jej nie masz wprawy ? By nie jechać gdzie Afryka,* zastosuj pewnego myka. Wypuść tilapię do Rawy . *stamtąd pochodzi 132. Upss Morszczuk ja obok mintaja, od świąt mogę jeść to maja. Nocą podjadam makówki i zaglądam do lodówki . Przyłapałem Mikołaja... 133. Azjatka Ja o tamtej kochaniutka, co morele je z ogródka . Nie dodałaś tylko tego, że nie chce jeść nic innego. Na buzi cała żółciutka. 😉 Odpowiedz Link
bobik-jedyn Re: Limeryki 31.12.21, 16:34 134. No dance Nie chcę się do czegoś zmuszać, ni nawet z kanapy ruszać . Dziś awarię SE zrobiłem, mocno więc się upociłem . Więc taniec będę wymuszać... 135. Na wspomaganiu Ja z tą ikrą mam kłopoty, syfon miałem do roboty. Całe moje więc królewie w szafce było, co jest w zlewie. Przydałby mi się kompocik. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 31.12.21, 16:45 A kompocik dobry z suszu Co dodaje animuszu Weź tu przykład tego dziadka Ujął sobie ze dwa latka Lecz ja do niczego nie zmuszam Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 31.12.21, 13:33 Weź się rusz Tu masz susz Gotuj chwilę Będzie milej Tylko cukru nie pokrusz Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 31.12.21, 14:57 Przez chwilę tutaj nie byłam Bo pyszne makówki robiłam Nie wiem co ty powiesz na to Trochę miodu, trochę maku A potem to wszystko ozdobiłam Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 28.01.22, 22:23 Pewien pan na Helu Zakochał się w przyjacielu W tajemnicy to trzymali Bo oboje się bali A przecież takich jest wielu Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 29.01.22, 22:20 Nie wyrobiłam się, bo dzisiaj talk trochę "z doskoku" Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.02.22, 11:05 Pewna dziewka ze wsi Burdele* Wymykała się co niedzielę Nie wiadomo gdzie chodziła Nic nie zarobiła A ona siedziała w Kościele ========== *Naprawdę jest taki przysiółek w Zawoi Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.02.22, 19:35 Chodzi oczywiście o tego Jana Kaczmarka (piosenka przypadkowa) Jan Kaczmarek - Brzydka Kryśka Odpowiedz Link
bobik-jedyn Re: Limeryki 10.02.22, 17:52 I tak ma być... ☺ Cieszę się, że mogę przywołać uśmiech w tych nielekkich czasach... Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 12.02.22, 18:14 Ale mi tutaj wyszło w kilku limerykach. Pełno dziecek Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 13.02.22, 00:29 Pewna pani z Kwiatka Przeżyła już swoje latka Zawsze mówiła Że dobrze żyła I to jest niezła gratka Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 13.02.22, 13:23 W przysiółku Mylne Młaki Dwie baby chwyciły się za kłaki Poszło im o chłopa Do obu chodził niecnota Teraz on chodzi na ryby i raki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 15.02.22, 00:44 Stanął Pod Grapą I drze się japą Góry zna z kina Zejdzie lawina Ja nie wiem co ty na to? Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 15.02.22, 01:13 W miejscowości Podost Jest wiszący most Widi na linie I nikt go nie minie A ma tak z pięć wiorst Odpowiedz Link
bobik-jedyn Re: Limeryki 15.02.22, 12:40 292.Ceper spod szczęśliwej gwiazdy Ten spod Grapy nizinnowy, co mam bliżej do alkowy ; pod śniegiem by nie przeżyli GOPR-owcy ich namierzyli, przez detektor lawinowy. 293. Smakosz Gdy go znaleźli na stoku spod Grapy był w wielkim szoku. Wydarł więc swój pysk pyskaty, że nie chce kawy, herbaty tylko z mandarynki soku. 294. Skojarzenia Powiem Ci moja kochana,* że Twa nazwa jest mi znana. nie są to hale, czy błonia, pochodzi z dzielnic Ustronia. Dokładnie Ustroń Polana. * sorry, taki rym 295. Jałmużna Do Popolic siostro prowadź, można gratis przenocować. Trza niedzielę w kuchni rządzić i gadzinę oporządzić . Dla ośmiorga trza gotować . 296. Na okrągło W Podostach ten most ominą, dziesięć wiorst jest z wierchowiną. Trzeba więc pół dnia wędrować i dobrze wrotki smarować . Wspomnisz o tym z kiepską miną. 🙃 Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 15.02.22, 17:22 Jeszcze o tym spod Grapy Ten z Pod Grapy Napił się grappy* Różowa była Wszystko zabarwiła Zamiast nosa ma chrapy *Taki napój gazowany Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 17.02.22, 07:39 Na to już nie ma rady Co rusz to jakieś składy Bawią się dzieci Na stosach rupieci A to wszystko w osadzie Składy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 05.03.22, 15:56 Jedna pani z Piasku Miałavw domu jasno Wszystkie światła zapalała Na drugiej taryfie jechała Gdy przyszedł rachunek to ją "trzasło" Odpowiedz Link