madohora 05.01.10, 23:49 Jeden łysy z miejscowości Łysiny Szukał braku włosów przyczyny Najpierw dolepił Potem przeszczepił Teraz już nie robi głupiej miny Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madohora Re: Limeryki 05.01.10, 23:51 Ktoś zadał pytanie na śniadanie Co najbardziej lubisz? A on Całowanie!!! Ktoś się obraził Opinię wyraził A on miał na myśli swoje zamieszkanie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.08.10, 10:26 Pewien pan z Bytomia Chciał posiadać konia Dopiął swego Kupił jednego Teraz galopuje po błoniach Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.21, 21:33 W Wojkowicach proszę pana Rzecz się stała niesłychana Spadła gwiazda z nieba Więcej nie potrzeba Na dodatek spadła z rana Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 15.06.21, 20:57 Pewien pan z Chruszczobrodu Często chodził do ogrodu Z dnia na dzień siedział tam dłużej Hodował przepiękne róże Bo był głową ogrodniczego rodu. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.11.21, 20:21 Jeszcze jedno wyjaśnienie: Gdy niewiele lat jeszcze miałam Już te strony odwiedzałam Teraz to już i ty wiesz Przeszłam pieszo wzdłuż i wszerz Dobrego nauczyciela/ przewodnika miałam Mogłam zrobić uprawnienia na te rejony ale wówczas byłam "za młoda" a teraz przeszkodziła mi choroba w rodzinie. Ale myślę że nic straconego Odpowiedz Link
bobik-jedyn Re: Limeryki 21.11.21, 21:13 Z całego serducha Ci tego życzę... Podążaj za swoimi marzeniami, byś będąc w sędziwym wieku nie musiała wnukom opowiadać o tych niespełnionych... 😎 Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 06.03.22, 18:25 To nie wiele mnie obchodzi Że ten pan jest prosto z Łodzi Przyjechał w gości A teraz się złości A po cichu do sąsiadki chodzi Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 11.03.22, 17:27 Pewna pan z Kielc Pojechała na wiec Z transparentem skakała Przeciwko czemu protestowała To tylko ona wie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 04.05.22, 14:47 Pewien pan co lubił winiak Upijał się nim jak świnia Zasnął na kanapie I okropnie chrapie Nic nie szkodzi, że to było na imieninach Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 04.05.22, 15:31 Pewien pan z Szopienickiej chciał przeżyć przygodę Wszedł do wanny i odkręcił wodę Skończyło się banalnie Zasnął w wannie I rano powiało mu chłodem Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 04.05.22, 16:23 Gdy dostaniesz się do orszaku ślubnego Pamiętaj że panna młoda musi mieć coś niebieskiego Gdyby ona zapomniała Dobrze abyś ty to miała Bo to podobno przyniosło szczęście dla niejednego Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 04.05.22, 17:53 Listonosz z miasta Pisz myślał,że z niego kpisz i piszesz limeryki do radiowej muzyki słuchając jej gdy śpisz. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 04.05.22, 18:15 Raz didżej radiowy z Kalisza, na czole okropny miał liszaj. Rap grał i hip-hop, lecz męczył się chłop. Na liszaj lekarstwem jest cisza. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 04.05.22, 18:15 Dwie kumoszki z miasta Piły Radiem jawnie wręcz gardziły Na tyle wyrazów Żadnego obrazu? Dla snobów dobre - mówiły... Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 05.01.10, 23:55 Jeden pan z Leni Wielkich Bardzo lubił jeść serdelki Tak nad ranem Na śniadanie Więc miał palce bardzo wielkie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 05.01.10, 23:56 Pewien pan z Nawozu pochodził Czasem udawał że go to nie obchodzi Lecz jak mówili o, stój Gdzie leży ten Gnój Nie mógł obojętnie nad tym przechodzić! Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.01.21, 21:36 forum.gazeta.pl/forum/w,49353,111371205,111371205,Pilica.html Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 05.01.10, 23:57 Limeryk W jednej chwili szkic zrobił Szybko akwarelką go ozdobił Pięć minut trwało To bardzo mało Za chwilę już inny robił Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 06.01.10, 00:30 Pewna babcia z Boronowa Miała zwyczaj pieniądze chować Lecz zapominała Gdzie je chowała Dziś dom rozebrać jest gotowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 06.01.10, 00:31 Z Koszęcina Pewien zespół z Koszęcina Tańczy, śpiewa lato, zima Koncerty mają Stale wyjeżdżają I dlatego nigdy ich nie ma Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 06.01.10, 00:33 Pewna pani z Tworogu Pewna pani z Tworogu Nie lubiła jeść twarogu Parówki kupowała I ciągle zajadała Nie była wegetarianką, dzięki Bogu Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 06.01.10, 00:35 Pewien pan ze wsi Brynek Dziennie mówił"słuchaj synek Jak się nie będziesz uczyć To się będziesz włóczyć" I sam poszedł na piwo, na rynek Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 06.01.10, 00:38 Z Miasteczka Pewien pan z Miasteczka Śląskiego Miał wielki problem z powodu tego Bo gdy go o pochodzenie pytali Wszyscy z niego się śmiali Bo każdy jest z jakiegoś miasteczka kolego Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.12.12, 21:25 Pewna pani z Janowa Lubiła gotować W garach mieszała Wciąż coś wymyślała A gościom mówiła - nie jestem gotowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 06.01.10, 21:45 Książę Pewien książę ze Świerklańca Chciał zaprosić mnie do tańca Moje serce bije Przecież pan nie żyje A zresztą ja nie umiem walca Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 06.01.10, 21:46 Rubensowska Biała Dama W Nakle Śląskim z samego rana Straszyła "rubensowska" biała dama To ja nią byłam Etat tam złowiłam To padaj przede mną na kolana Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 06.01.10, 21:47 Zielarz Dawno temu w miejscowości Miedary Mieszkał sobie zielarz dość stary Wszystkich leczył i doradzał Zioła do woreczków wsadzał A ludzie mówili, że to są czary Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 06.01.10, 21:49 W Kamieńcu Z Kamieńca pewien dziadek Otrzymał nietypowy spadek Ja w to nie wierzę Dostał "Mysią Wieżę" Więc rzekł - całujcie mnie w zadek Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 05.02.10, 14:04 Jedna frela z Brynka Poznała fajnego synka Niy widziała w tym nic złego I wydała sie za niego Teroz mo z nim ino mynjka Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 05.02.10, 14:06 Ktoś odwiedził Przyszowice Potem gadał głupie wice Teraz myśli - nie przystoi Nieźle żem nabroił Teraz jak cień mija ulice Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 05.02.10, 14:07 W Przyszowicach w pałacu von Raczka Dopadła mnie dziejowa sraczka Lecz powód wszystkim znany Zamknięte WC bramy No cóż musiałam spiec raczka Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 05.02.10, 14:08 Pewną panią z Dankowa Charakteryzowała słaba głowa Pić nie umiała Później gadała I na co innego też była gotowa... Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 05.02.10, 14:09 Gdy on mówił Parzymiechy Wywoływał w ludziach śmiechy Tyle wskórał Że teraz mówi Bukowa Góra I on się teraz uśmiecha Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 05.02.10, 23:15 Pewien pan z miejscowości Krzepice Przechadzał się przez ulice Oglądał szwedzkie kule Czy nic im nie brakuje A potem opowiadał nam wice Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 05.02.10, 23:17 Pewna wiedźma Rodem z Miedźna Spać nie chciała Tylko czarowała A potem odleciała Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 17.02.10, 22:20 Pewna pani z Cynkowa Na ślub była gotowa Młody zwiał To był szał Teraz ona się po kątach chowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 17.02.10, 22:32 Może wybrać Truskolasy Na jakieś rodzinne wczasy Wokoło lipy I dowcipy Tak stare jak zawiasy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 01.03.10, 23:41 Pewna panna z Siemianowic Swych znajomych miała za nic Z kraju wyjechała Często ich wspominała Teraz o nich nie wie nic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 01.03.10, 23:43 Pewna pani ze Sławkowa Nad wyraz była zdrowa A taka rześka była Bo cudowną wodę piła Lecz tajemnicę tę chowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 14.07.18, 20:13 Mój znajomy gdzieś w Ustroniu Po górach galopuje na koniu I nikt mu w tym nie przeszkadza Bo tam taki jest pan władza Że też czasem galopuje po błoniu Odpowiedz Link