Dodaj do ulubionych

Turcy chcą wypałować NATO i franc. Napoleonka

29.03.11, 01:24
Ciekawa wiadomość - Turcy zgodzili się na udział NATO (potrzebna była jednogłośność) w bombowym demokratyzowaniu Libii tylko pod warunkiem, że to oni przejmą kontrolę nad lotniskiem w Bengasi - centrum tzw. "powstańców" i że to oni będą koordynować pomoc humanitarną dla Libii. Jednym słowem - wygląda na to, że próbują pokrzyżować NATO-wskie plany wzięcia Libii głodem.
Poza tym, chcą przejąć pośrednictwo w zorganizowaniu zawieszenia broni, czyli w skończeniu bombardowania demokracją.
Interesujące, Sarko- Bóg wojny został odsunięty z piewszego planu dzięki Turcji, tymczasem ona sama - jako gołąbek pokoju- stara się wejść na pierwszy plan dalszych wydarzeń.

www.tagesschau.de/ausland/libyen748.html

Tak to jest, jak jeden kraj ma nadętego koguta na czele, a drugi ma polityków.
Obserwuj wątek
    • zlotamajka Re: Turcy chcą wypałować NATO i franc. Napoleonka 29.03.11, 01:30
      To rzeczywiscie ciekawie biegna zdarzenia. Jednak z roznorodnosci NATO sa jakies korzysci. Ta cala wojna wykazala sprzecznosc interesow czlonkow NATO i o to chodzi. Na nastepne demokratyzowanie bombami sie nie zgodza.

PS Mam ciekawy artykul o tych calych rebeliantach czyli kim sa i ich historia jakbys byla zainteresowana.
      • eva15 Re: Turcy chcą wypałować NATO i franc. Napoleonka 29.03.11, 01:51
        Trochę wiem na temat tych kształconychw USA i na Zachodzie "powstańców" nawet parę rzeczy cytowałam na forum, ale oczywiście nie wiem wszystkiego, więc wyślij. Z góry dzięki.
        • kaszebe12 Re: Turcy chcą wypałować NATO i franc. Napoleonka 29.03.11, 11:48
          Czesc Wam. -Wlasnie , wlasnie...tez , chetnie zasiegne informacji o owych "powstancach"...
          • zlotamajka Re: Turcy chcą wypałować NATO i franc. Napoleonka 29.03.11, 13:16
            Popoludniu podrzuce.
          • zlotamajka Re: Turcy chcą wypałować NATO i franc. Napoleonka 30.03.11, 04:21
            Link w poczcie.
            • kaszebe12 Re: Turcy chcą wypałować NATO i franc. Napoleonka 30.03.11, 12:49
              Fajnie , dziekuje....-O ! -"Sami swoi" !
    • bogumilka Ciekawe, czemu niemieccy neofaszyści 29.03.11, 05:16
      tak bardzo chcą, aby USA nie było w Europie...
      • przyjacielameryki Re: Ciekawe, czemu niemieccy neofaszyści 30.03.11, 13:02
        bogumilka napisała:

> tak bardzo chcą, aby USA nie było w Europie...

I ciekawe dlaczego tego samego chcą komsomolcy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka