Dodaj do ulubionych

Rosjanom - wytrwałości w walce z Putinem

24.12.11, 15:15
Ukraińskim feministkom - Niezłomności, siły i miedzynarodowego poparcia. Coraz bardziej imponują mi te kobiety.

Julii Tymoszenko - żeby przeżyła te siedem lat...

To są jedyne spontaniczne życzenia jakie dzisiaj mi przyszły do głowy. I byłoby podobnie gdyby dzisiaj był jakikolwiek inny dzień roku.

Halina Bortnowska powiedziała, ze życzenia zdrowia, bo to w życiu najważniejsze są niezwykle okrutne, bo dyskryminują chorych. Przyznam, że wstrząsnęło mną to... ale jak jej nie przyznać racji.
Obserwuj wątek
    • zgred-zisko Re: Rosjanom - wytrwałości w walce z Putinem 24.12.11, 15:36
      A Amerykanom?
      • ex.mila Re: Rosjanom - wytrwałości w walce z Putinem 24.12.11, 15:40
        zgred-zisko napisał:

> A Amerykanom?

Musiałabym na siłę wymyślać, a nienawidzę tego robić (wiem, od czasu do czasu trzeba). Dlatego napisałam o spontanicznych, niezwiązanych z narodzeniem Pana Jezuska.
        • swiblowo Re: Rosjanom - wytrwałości w walce z Putinem 25.12.11, 21:11
          Bred do kwadratu!
      • trzecikot Re: Rosjanom - wytrwałości w walce z Putinem 24.12.11, 17:21
        Amerykanom może pomóc jedynie jakaś niewyobrażalna hekatomba, czyli reset i powrót do czytania Deklaracji Niepodległości. W przeciwnym wypadku przeżrą i przesrają ten świat swoimi gargantuicznymi hamburgerami, silnikami V8 i źle pojętą hegemonią.
      • swiblowo Re: Rosjanom - wytrwałości w walce z Putinem 25.12.11, 21:12
        Widocznie ten nik zajmuje sie akurat ta czescia kuli ziemskiej, na ktorej znajduje sie Ukraina i Rosja.
    • ex.mila No i jeszcze nieustatnie 24.12.11, 17:06
      skutecznej rebelii w Korei Północnej. Oczywiście nie wierzę, że tego dożyję, chociaż w najlepszym przypadku zostało mi jakieś 35 lat (biorąc pod uwagę długość życia moich "poległych" członków rodziny starszego i średnio-starszego pokolenia.)
    • trzecikot Re: Rosjanom - wytrwałości w walce z Putinem 24.12.11, 17:19
      A komuż to życzyć zdrowia, jeśli nie chorym?
      • ex.mila Re: Rosjanom - wytrwałości w walce z Putinem 24.12.11, 17:22
        trzecikot napisał:

> A komuż to życzyć zdrowia, jeśli nie chorym?

Na początek proponuję śmiertelnie chorym.
        • ex.mila W drugiej kolejności 24.12.11, 17:27
          wszystkim śmiertelnikom, kórzy nie dotrwają do wynalezienia pigułki na nieśmiertelność.

Podobno trwają (mozolne, ale jednak) prace nad przywracaniem komórkom młodości, tak, żeby ludzie dożywali 100 lat w dobrym zdrowiu. Niestety my tego nie dożyjemy jak nasze prawnuki dożywają tych 100 lat - w pełnym zdrowiu.

Podobno łatwiejsze jest wynalezienie leku na nieśmiertelność, niż wynalezienie lekarstwa na aids i nowotwory.
    • ayran Re: Rosjanom - wytrwałości w walce z Putinem 24.12.11, 17:31
      Rosjanie mają święta za dwa tygodnie. Ukraińcy takoż.
      • ex.mila Re: Rosjanom - wytrwałości w walce z Putinem 24.12.11, 17:36
        ayran napisał:

> Rosjanie mają święta za dwa tygodnie. Ukraińcy takoż.

Ja jednak chyba niewyraźnie piszę...a co do tego mają jakiekolwiek święta?
        • ayran Re: Rosjanom - wytrwałości w walce z Putinem 24.12.11, 17:41
          Ludzie - choćby tu na forum - składają sobie życzenia z okazji nadchodzących Świąt. Nie zdarzyło mi się nigdy, by ktoś z innego kręgu kulturowego, religijnego, czy tradycji; powiedzmy żyd czy Chińczyk, składam mi życzenia z okazji jego świąt. A z okazji moich - owszem, choćby kilkakrotnie dzisiaj.
          • ex.mila Re: Rosjanom - wytrwałości w walce z Putinem 24.12.11, 17:50
            ayran napisał:

> Ludzie - choćby tu na forum - składają sobie życzenia z okazji nadchodzących Św
            > iąt. Nie zdarzyło mi się nigdy, by ktoś z innego kręgu kulturowego, religijnego
            > , czy tradycji; powiedzmy żyd czy Chińczyk, składam mi życzenia z okazji jego
            > świąt. A z okazji moich - owszem, choćby kilkakrotnie dzisiaj.

Muszę cię rozczarować. Nie jestem ani Żydem ani nie jestem Chińczykiem, ale też nie wiem, dlaczego pisząc "moje święta" automatycznie mnie pod nie podciągasz. Przecież nie zabraniam wam, zebyście składali sobie życzenia - ale wam chrzescijanom nie powinno przeszkadzać, że ja w związku z sytuacją polityczną w Rosji, na Białorusi i Ukrainie życzę opozycjonistom hartu ducha. Musze odczekać do poświętach, żeby im tego życzyć, zeby nie zaburzać mitu stajenki i Jezuska?
            • ayran Re: Rosjanom - wytrwałości w walce z Putinem 24.12.11, 17:55
              Chyba nie potrafię pisać wystarczająco zrozumiale, w związku z czym dam sobie spokój.
            • kamandir_vzvoda 7ydweczko wracaj do kibutzu 25.12.11, 22:18
              szkoda twego czaus tutaj. My czonskow nie potrzebujemy tutej ani innych PISdzielcow ;)
    • mongolszuudan Re: Rosjanom - wytrwałości w walce z Putinem 25.12.11, 20:59
      PiSowcom - wytrwałości w walce z Tuskomorowskim. Niechaj nastepny rok bedzie rokiem zwyciestwa i realizacji wszystkich waszych jawnych i tajnych marzien.

Спіймaли yкрaїнець і пoляк зoлoтy рибкy. Нo пoляк кaже - я зaгaдaю 2 бaжaння, a тoбі і oднoгo виcтaчить!!!!
      - 1 бaжaння - викинyти з Пoльщи вcіх yкрaїнців!
      Рибкa тaкa:
      - Без прoблем!
      - 2 бaжaння - oбнеcти Пoльщy виcoким-виcoким бетoнним мyрoм!
      - Зрoбленo!
      Укрaїнець пoдyмaв-пoдyмaв, питaє:
      - Укрaїнців немaє?
      - Немaє!
      - Мyрoм oбнеcлa?
      - Обнеcлa!
      - А тепер тo вcе зaлий нaхєр бетoнoм!!!!
      • kamandir_vzvoda Re: Rosjanom - wytrwałości w walce z Putinem 25.12.11, 22:19
        mongolszuudan napisał:

> PiSowcom - wytrwałości w walce z Tuskomorowskim. Niechaj nastepny rok bedzie r
        > okiem zwyciestwa i realizacji wszystkich waszych jawnych i tajnych marzien.
        >
        PIS ma jedno marzenia - zajebać Ruskich ;-)

--------------------------------------------------------

" Кoллaпc Пиндocтaнa неизбежен" (C) Ruskies
        • mongolszuudan Re: Rosjanom - wytrwałości w walce z Putinem 26.12.11, 00:24
          W rosyjskim sensu slowa oni juz to dawno zrobili, a w polskim - choc zycz, choc nie zycz, wszystko jedno Operation Unthinkable - Operacja Nie Do Pomyślenia.
          en.wikipedia.org/wiki/Operation_Unthinkable
          web.archive.org/web/20101116152301/http://www.history.neu.edu/PRO2/
          www.coldwar.ru/bases/operation-unthinkable.php
    • swiblowo Re: Rosjanom - wytrwałości w walce z Putinem 25.12.11, 21:10
      Ja cie krece, ale bred!
    • kamandir_vzvoda Putinowi życzę duzej ilości moczu do czytania GW 25.12.11, 22:16
      zeby mocz jeszcze cieplym byl i czosnek propagandowy zmyl.
      • j-k Michnikowski obalil Brezniewa :) 25.12.11, 22:36
        obalil Gorbaczowa, ale ze obali i Putina - tobym sie nie spodziewal :)

no to po jednym :

docg.pl/booze/wp-content/uploads/2011/02/LChaim-kosher-vodka.jpg
        • igor_uk Re: Michnikowski obalil Brezniewa :) 25.12.11, 22:43
          Icek,nie bedzie prawdziwy Polak -katolik w Swieta Boozego Narodzenia pic koszerna uryne.
          Prawdziwy Polak pije tylko to.
          • j-k Re: Michnikowski obalil Brezniewa :) 25.12.11, 22:54
            To pechowo trafiles, bo ja nie jestem Katolikiem, tylko Protestantem.
            • kamandir_vzvoda Re: Michnikowski obalil Brezniewa :) 25.12.11, 23:01
              j-k napisał:

> To pechowo trafiles, bo ja nie jestem Katolikiem, tylko Protestantem.

ty ? zydkiem jestes
              www.frumsatire.net/wp-content/uploads/2010/03/drunk-purim.jpg
              szalom
              • j-k Re: Michnikowski obalil Brezniewa :) 26.12.11, 00:11
                kamandir_vzvoda napisał:

> ty ? zydkiem jestes

Nie, nie jestem.
                Ale Moi rodzice (etniczni Polacy) mieszkali przed wojna na warszawskim Muranowie (zamieszkalym w wiekszosci przez Zydow) i z Zydami nie meli zadnych problemow.

Natomiast z przyjemnoscia bronie tu Izraela.
                Przyczolka ZACHODU w rejonie islamskiej ciemnoty i gnebienia kobiet.
                • kamandir_vzvoda Re: Michnikowski obalil Brezniewa :) 26.12.11, 13:50
                  j-k napisał:

> kamandir_vzvoda napisał:
                  >
                  > > ty ? zydkiem jestes
                  >
                  > Nie, nie jestem.
                  > Ale Moi rodzice (etniczni Polacy) mieszkali przed wojna na warszawskim Muranowi
                  > e (zamieszkalym w wiekszosci przez Zydow) i z Zydami nie meli zadnych problemo
                  > w.

sluzyli za szabesgojow?

>
                  > Natomiast z przyjemnoscia bronie tu Izraela.

Sluzysz zydo-rasistom nie bedac zydkiem? ja pie... jak to meic tak elastyczne sumienie?
            • igor_uk Re: Michnikowski obalil Brezniewa :) 26.12.11, 02:44
              Icek,a ja w ogule nie mowilem o tobie,a tylko o Polakach.przeciez my juz ustalili,ze jestes Zydem z narodowosci,wlasnie dla tego i "czestujesz " wszystkich koszerna.
        • kamandir_vzvoda Michnik? obalil niejedna wode ale nie Leonida 25.12.11, 23:00
          www.frumsatire.net/wp-content/uploads/2010/03/drunk-purim.jpg
          szalom
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka