Dodaj do ulubionych

Oakville czci SSmanow z UPA, monumentalnie

04.02.12, 14:10
pod latarnia najciemniej mawia ludowe przysłowie. I patrzcie cos w tym jest ! nasz drogi podróżnik dużo o świecie pisze a nic a nic o swoim rodzinnym miasteczku ! Otóż tambylcy uhonorowali psychopatów i morderców z UPA. Tych samych co wyrzynali masowo Polaków i to na okrutne sposoby.

Eh no oczywiście samostinny borrka - napisz coś o rodzinie i kuzynach!

en.wikipedia.org/wiki/File:UPA_Monument_2.jpg
commons.wikimedia.org/wiki/File:UPA_Monument_3.jpg
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Putin pomaga mordercy 04.02.12, 14:13
      Assadowi.

Pomoc mordercy to jest morderstwo. Trzeba oprawce pod sad narodow.

PF
      • kamandir_vzvoda [...] 04.02.12, 14:17
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • polski_francuz Spokojnie 04.02.12, 14:20
          small dick, tu rozmawiaja ludzie w miare kulturalnie. I nie atakuje sie innych osobiscie. Przeciez jako "Polak" to dobrze wiesz?

PF
          • kamandir_vzvoda Re: Spokojnie 04.02.12, 14:30
            polski_francuz napisał:

> small dick,
            +

> tu rozmawiaja ludzie w miare kulturalnie. I nie atakuje sie innych
            > osobiscie.

przeczytałeś to co napisałeś czy tylko piszesz? :D
        • zlotamajka Re: ciuro francuska ilu Syryjczyków wymordowałeś? 04.02.12, 14:31
          Temu idiocie naprawde odbilo ostatnio i to powaznie. Chyba Sarko emeryturke mu zabral albo zona opuscila.....
          • kamandir_vzvoda Re: ciuro francuska ilu Syryjczyków wymordowałeś? 04.02.12, 14:35
            zlotamajka napisała:

> Temu idiocie naprawde odbilo ostatnio i to powaznie. Chyba Sarko emeryturke mu
            > zabral albo zona opuscila.....

w sumie szkoda mi go niepotrzebnie mu dowaliłem ale kruwa nie mam empatii :d
      • igor_uk p_f. 04.02.12, 14:19
        Watki cie pomylili sie?Tu tematem jest zbrodnia,ktora dokonali szowinisci ukrainskie na POLSKIM NARODZIE,ale jak widac,tobie to wisi.
        • kamandir_vzvoda oni nie niest Polakiem, Francuzem tez nie ;) 04.02.12, 14:20
          igor_uk napisał:

> Watki cie pomylili sie?Tu tematem jest zbrodnia,ktora dokonali szowinisci ukrai
          > nskie na POLSKIM NARODZIE,ale jak widac,tobie to wisi.

on jest ciura obozowa, nieokreślonej konsystencji ;)
        • polski_francuz Glupi czy slepy? 04.02.12, 14:21
          tematem watku jest atak agenta small dick na naszego kolege forumowego.

PF
          • igor_uk Nie pefcie. 04.02.12, 14:25
            ten agent UPA jest twoim kolega,a nie naszym.
            Ja dobrze pamjetam jego manipulacje z zajaczkiem.
            • polski_francuz Diagnoza: 04.02.12, 14:30
              glupi.

To forum staje sie z wami niedowytrzymania. Nie mozna atakowac innych na lewo i na prawo. D'Oakville, jak i ja sam, wchodzimy na to forum aby porozmawiac o sprawach swiata, po polsku i z sentymentem do naszego kraju rodzinnego.

Dla was to forum jest forum propagandowym, na ktorym narzucacie w sposob niegodny, przez ataki osobiste i niszczenie watka, wasz pukt widzenia.

Obawiam sie, ze doszlismy do czerwonej linii. Za nia jest juz nie ma rozmow.

PF
              • zlotamajka Re: Diagnoza: 04.02.12, 14:33
                psychopata. Idz do jakiego psychiatry jakies srodki ci da na uspokojenie i od razu sie lepiej poczujesz.
              • igor_uk pefcia. 04.02.12, 14:41
                Nu to rozmowiaj.czemu za kazdym razem pchasz sie do watkow zwiazanych z Rosja?
                • kamandir_vzvoda ej igor on po prostu nie doczytal ;) 04.02.12, 14:45
                  igor_uk napisał:

> Nu to rozmowiaj.czemu za kazdym razem pchasz sie do watkow zwiazanych z Rosja?

moje posty wywołują tyle emocji ze ludzie nie czytają drobnych szczegółów, ktore robia roznice

;)
          • kamandir_vzvoda ROTFL ty serio nie rozumiesz tekstu pisanego? 04.02.12, 14:27
            polski_francuz napisał:

> tematem watku jest atak agenta small dick na naszego kolege forumowego.
            sorka myślałem zes ty pełen zlej woli a tu tylko analfabetyzm funkcjonalny. To sorka ;)

Nie wydma cie na twojej "siorbonie" bo nie chce zeby cie wyali ale pass mal auf:
            kolega ma nick de_Oakville a ja pisałem o miasteczku Oakville w Ontario kanadzie gdzie UPA sobie rekami borek zbudowała pomnik morderców Narodu Polskiego

Co po francusku znaczy de to wiesz czy tłumaczyć? :D
            • polski_francuz Emigracja ukrainska 04.02.12, 14:36
              jest i w Stanach i w Kanadzie i silna i odnoszaca sukcesy ekonomiczne.

No i co z tego wynika?

Moja dalsza rodzina mieszkala w Ontario w Hamilton. A i w Hamilton sa pewnie Ukraincy, Zydzi, Rosjanie, I inni.

Kanada to kraj emigrancki.

PF
              • kamandir_vzvoda pisalem o pomniku UPA 04.02.12, 14:43
                polski_francuz napisał:

> jest i w Stanach i w Kanadzie i silna i odnoszaca sukcesy ekonomiczne.
                > No i co z tego wynika?
                > Kanada to kraj emigrancki.

Po wyrżnięciu lokalnych wlascicieli tych ziem owszem. ale nie o tym byla mowa tylko o pomniku UPA postawionym w miescie Okaville.

Sam pomnik sie nie postawil ale zrobili to Ukraińy z samostinnej. Poszukaj sobie hasła: Okaville UPA monument.

I jak żarówka sie zajarzyła? :)
                • polski_francuz Piszesz 04.02.12, 14:48
                  czyniac aluzje do naszego kolegi forumowego. Jest to bezczelny atak bez pardonu wobec osoby, ktora jest uosobieniem spokoju i kultury.

Nu small dick, tu poszedles za daleko.

PF

• igor_uk Ha,ha,ha. 04.02.12, 14:17
      Kurde,zawsze wiedzialem,ze z tym "podroznikiem" cos jest nie tak.Co on tylko nie wymyslal,nawet biednego zajaczka zaangazowal do wojny przeciwko Rosji.
      A to wszystko bylo tylko sztuczna mgla,zeby nikomu do glowy nie przyszlo zainteresowac sie,co on sam ma pod paznokciami,a tam,jak widac,sa straszne zbrodnie UPA.
      • kamandir_vzvoda eee tak duzo jezdzil ze nie zwiedzil swego miasta 04.02.12, 14:19
        igor_uk napisał:

> Kurde,zawsze wiedzialem,ze z tym "podroznikiem" cos jest nie tak.

po prostu nie mial czasu ;) ale ze borka nie wiedzial? klase srednia przy expresowkach budowal? :D
    • mongolszuudan Re: Oakville czci SSmanow z UPA, monumentalnie 04.02.12, 14:22
      Co jeszcze czekasz od osoby z nickem 'debowe miasteczko'? Buratino (Pinokio) do pasu drewniany ze zawszonego zadupinska.
      • mongolszuudan Re: Oakville czci SSmanow z UPA, monumentalnie 04.02.12, 14:27
        Jak i jego inny nick - borrka - imie, ktorym za Bugiem powszechnie nazywaja small pig.
      • kamandir_vzvoda chwiel chwile ja pisalem o Okaville , Ontario Kana 04.02.12, 14:28
        to, ze ludzie na zachodzie jedynie tutyly czytają i to z błędami to nie moja wina ;)
        • mongolszuudan Re: chwiel chwile ja pisalem o Okaville , Ontario 04.02.12, 14:38
          swiadczy ze borraka nie naproznie wziel siebie drugim nickem nazwe tego miasteczka debowych ludzi, ktore wszyscy pogolownie to jego wielka rodzina z Banderowszczyzny.
          • kamandir_vzvoda Re: chwiel chwile ja pisalem o Okaville , Ontario 04.02.12, 14:39
            mongolszuudan napisał:

> swiadczy ze borraka nie naproznie wziel siebie drugim nickem nazwe tego miastec
            > zka debowych ludzi, ktore wszyscy pogolownie to jego wielka rodzina z Banderows
            > zczyzny.

Sokoly stepowe samostinne ;)
    • de_oakville Re: Oakville czci SSmanow z UPA, monumentalnie 04.02.12, 14:44
      Glownie tyle wiem o UPA, ze rymuje to sie z 'pupa'.

Chinczycy w Kanadzie czcza swojego smoka, a Wietnamczycy swojego. Portugalczycy Vasco da Game. Ukraincy maja swoje sprawy, Rosjanie swoje. Nie jestem ani Ukraincem, ani Rosjaninem. I am not involved.
      • kamandir_vzvoda nie wiesz o rzeziach Polaków na Ukrainie?niedowiar 04.02.12, 14:47
        ty tyleo wszystkim zawsze wiesz a tu taka plama ajwaj !

de_oakville napisał:

> Chinczycy w Kanadzie czcza swojego smoka, a Wietnamczycy swojego. Portugalczycy
        > Vasco da Game. Ukraincy maja swoje sprawy, Rosjanie swoje. Nie jestem ani Ukra
        > incem, ani Rosjaninem. I am not involved.

Polakiem tez nie jesteś co nie? i historii Polski nie znasz?
        • igor_uk Re: nie wiesz o rzeziach Polaków na Ukrainie?nied 04.02.12, 15:08
          Ale on dobrze zna wierszyki rosyjskie,tylko pamjec ma tak dziwnie zawodna,ze urywaja sie mu te wierszyki w potrzebnym jemu miejscu,czym stara sie udowodnic wyzszosc cywilizacji amerykanskiej nad ruska.
          A to jest szczyt jego manipulacji.Oczewiscie wszystko ze spokojem i pelna kultura.A to ze z ruskich zrobil mordercow,to inna sprawa.
          • igor_uk A tu moja odpowiedz. 04.02.12, 15:13
            temu spokojnemu manipulantu-szowinistu.
            forum.gazeta.pl/forum/w,50,126788940,126788940,Zli_i_dobrzy_morderce_.html
            • borrka Przyznam , ze troche mnie irytuje... 04.02.12, 15:26
              Ta nieustajaca troska czekistow o stosunki polsko-ukrainskie.
              A co wam do tego ?
              • igor_uk a boriska ,jak pies Pawlowa. 04.02.12, 15:31
                Uslyszal UPA i juz odrazu slini sie.
                borrka,nu zobacz,wystarcze tylko,zeby na forum okazal tekst o Ukrainie,jak warszawiak od wielu pokolen odrazu wyskakuje z basenu.Dziwnie,nie prawdaz?
              • kamandir_vzvoda borka powiedz jak bylow w Oakville? 05.02.12, 00:48
                borrka napisał:

> Ta nieustajaca troska czekistow o stosunki polsko-ukrainskie.

нacпрaвді це великий пaм'ятник? tez byleś na spotkaniu kombatantów z klasy średniej?
                • de_oakville Re: A ja wam napisze jak bylo w Moskwie 05.02.12, 02:11
                  W roku 1985 moj zaklad pracy wyslal mnie na kilka dni do Moskwy. Jechalem z Warszawy pociagiem, glownie w nocy. Po drodze w ZSRR prawie nic nie widzialem. W Moskwie hotel byl bardzo daleko na peryferiach. Z Dworca Bialoruskiego trzeba bylo jechac do koncowej stacji metra Riecznoj Wakzal (piszac to mam przed soba mapke, zielona linia, tytul mapki: Maskowskij ordiena Lienina mietropolitien imieni W.I.Lienina), a potem jeszcze dlugo autobusem. Hotel byl bardzo nowoczesny (Sayuz II), a z jego okna roztaczal sie piekny widok na otaczajace lasy i kanal. To juz byl chyba wtedy sam kraniec Moskwy. Gdzies w poblizu bylo pewnie miejsce, do ktorego dotarly najdalej wojska niemieckie podczas wojny (Szosa Wolkolamska). Pamietam, ze kiedy jechalem autobusem widzialem po drodze niski pawilon z napisem "Bułocznaja Aptieka". Czyzby bulki sprzedawali tu w aptece na recepte? pomyslalem. Dopiero po chwili uswiadomilem sobie, ze polowa lokalu to "Bułocznaja", a druga polowa to "Aptieka". Po wyjsciu z przystanku metra Riecznoj Wakzal pamietam egzemplarze "Prawdy" poprzyklejane w gablotach jak plakaty, ktore byly czytane przez przechodniow. Moskwe odebralem jako bardzo ciekawe i w sumie dosyc przyjemne miasto. Zaimponowala mi jej rozleglosc. A Plac Czerwony, ktory wczesniej kojarzyl mi sie tylko z czolgami widzianymi w polskiej telewizji podczas transmisji z defilad, w bezposrednim zetknieciu odebralem jako przyjemne zabytkowe miejsce, cos bardziej zblizonego do Placu Swietego Marka w Wenecji niz ujrzanego po wielu latach (2001) Tian'amen Square (Plac Niebianskiego Spokoju) w stolicy Chin Pekinie, wielkiego jak lotnisko. Pekin jest rowniez szalenie ciekawy, choc inny niz Moskwa. A w miescie Oakville, Ontario, no coz - jadacym z Toronto nad Niagare autostrada QEW rzuca sie pewnie najbardziej w oczy meczet stojacy tuz przy autostradzie. W Kanadzie budujemy tez meczety i nie szerzymy nienawisci do nikogo, czego i wam mozna pozyczyc.
                  • igor_uk Re: A ja wam napisze jak bylo w Moskwie 05.02.12, 02:25
                    Ha,ha.I nic o zajaczku,ktorego krwawe Rosjanie zabijali?Czyz by zmieniles taktyke?
                    de_oakville ,uznaje twoja inteligencje,wsrod tak zwanych bystrzakow wydzielasz sie,ale nie potrafisz utrzymac swoja szowinistyczna nature w ryzach,nie raz,jak nie pilnujesz sie,wylazi z ciebie Rusofob.
                    Ale niech cie Pan Bog osadzi.W sumie wole czytac Twoi teksty,niz teksty "profesorka" polskiego_francuza,ktory inteligencja nie blyszczy.A tylko inteligencje w przeciwniku potrafie docenic i uszanowac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka