Dodaj do ulubionych

Czy ma Putin <Kuz'kinu Mat'>?

08.03.12, 20:42
W roku 1960 niezapomniany Nikita Chruszczow walil butem w gmachu ONZ ( to tylko mit ) i grozil Zachodu "kuz'kina matka" ( a to prawda).Buta ,oczewiscie,Zachod nie wystraszyl sie,a wot "Kuz'kina Mamusia" okazala sie tym, czego Zachod obawial sie i szczerze mowiac,bylo czego ,poniewaz Chruszczowu chodzilo o cos nie znanego Zachodowie,ale o czym dosc szybko dowiedzial sie..
W drugiej polowie lutego Putin, bedac w Sarowie ( wlasnie tam rozlokowany rosyjski osrodek nad badaniami z bronia jadrowa) powiedzial,ze Rosja ma "кoе-чтo тaкoе" ( cos posiada),od czego Amerykanie oprzytomnieja i co zmusi ich powrocic do rozmow ,dotyczacych budowy tarczy antyrakietowej.
nu i sie stalo:
"ВАШИНГТОН, 7 мaр - РИА Нoвocти, Дениc Вoрoшилoв. США нaдеютcя нa зaключение взaимoвыгoднoгo дoгoвoрa пo ПРО c Рoccией и рaccчитывaют пoдрoбнo oбcyдить этy темy нa предcтoящем в кoнце мaя зacедaнии coветa Рoccия-НАТО в Чикaгo, зaявилa гoccекретaрь Хиллaри Клинтoн."
A jeszcze nie tak dawno,ta sama Clintonowa twierdzila,ze rozmowy po tarcze zaszli w slepy zaulek,z ktorego ona osobiscie wyjscia nie widzi.

Ciekawo,co mial na mysli Putin,mowiac ze Rosja cos ma,co pozwolilo Pani Hillary na zmiane stanowiska?
Obserwuj wątek
    • wojciech.2345 Re: Czy ma Putin <Kuz'kinu Mat'>? 08.03.12, 20:46
      uk-igor-53 napisał:
      > Ciekawo,co mial na mysli Putin,mowiac ze Rosja cos ma,co pozwolilo Pani Hillary na zmiane stanowiska?[/b]
      ----------------------------------
      Igorku,
      a czy nie byłoby lepiej, gdyby Kremla zajął się uprawą kartofli?
      Ludzie w Rosji byliby najedzeni i szczęśliwsi.

Naprawdę.
      • uk-igor-53 Re: Czy ma Putin <Kuz'kinu Mat'>? 08.03.12, 20:52
        wojtus,jak napisalem po raz setny o tych ziemniakach,to spuscil sie do chusteczki,czy na podloge?
        • uk-igor-53 Re: Czy ma Putin <Kuz'kinu Mat'>? 08.03.12, 20:53
          oczewiscie mialo byc -napisales po raz setny o tych ziemniakach.
        • wojciech.2345 Re: Czy ma Putin <Kuz'kinu Mat'>? 08.03.12, 20:56
          Igorku,
          ja piszę o tym co prostym Rosjanom jest potrzebne.
          Problem z kartoflami nie jest trudny.
          Trzeba posadzić wiosną, a jesienią wykopać.
          Potem można je jeść.

To naprawdę jest łatwe.
          • krzysiozboj Re: Czy ma Putin <Kuz'kinu Mat'>? 08.03.12, 21:02
            Niekoniecznie, czasem po drodze imperialistyczna stonka je zje :D
            • wojciech.2345 Re: Czy ma Putin <Kuz'kinu Mat'>? 08.03.12, 21:05
              krzysiozboj napisał:
              > Niekoniecznie, czasem po drodze imperialistyczna stonka je zje :D
              -----------------------
              E tam.
              Igorek jest czujny i wyłapie wszystkie amerykańskie żuki.

Igorka nie da się oszukać.
          • lubat Re: Czy ma Putin <Kuz'kinu Mat'>? 08.03.12, 21:04
            Wojtusiu, nie rżnij głupa. Kiedy dwa lata temu z powodu suszy Rosja zapowiedziała zawieszenie eksportu zboża, jego ceny na światowych giełdach natychmiast skoczyły o kilkanaście procent.

Kartofli - z tego co wiem - Rosja nie eksportuje, dlatego mają nadwyżkę, z którą nie bardzo mają co zrobić. A w Polsce kartofli pełno, nawet niemieckie gazety (TAZ) o tym pisały;)
          • walter622 Re: Czy ma Putin <Kuz'kinu Mat'>? 08.03.12, 21:50
            Wojtuś, dziś w carrefourze na Wileńskiej kupiłem kilka kilo cypryjskich ziemniaków.
            Tak więc, może tymi swoimi mądrościami podzielisz się z polskimi rolnikami :))))))

"Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
            Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz)
    • krzysiozboj Re: Czy ma Putin <Kuz'kinu Mat'>? 08.03.12, 21:08
      A czort go wie, z tym że dzisiaj mamy Rosję a nie ZSRR, niby w tym samym miejscu jest, niby sporo ludzi u władzy ze starego układu ale to chyba nie to samo.
      Rosja o ile pamiętam była chętna do wspólnej tarczy, czy faktycznie chciała wspólnej czy tylko torpedować "naszą" to czort ją wie, wiadomo natomiast że my za głupiego kundla tu zrobiliśmy.

Zabawy w wojenki USA raczej pokazują że jakiekolwiek bliższe układy z Rosją tylko krępowałyby, tu izolowanie Rosji jest jak najbardziej naturalne, walenie tym butem Putina będzie naturalne jako reakcja na to.
      • uk-igor-53 Re: Czy ma Putin <Kuz'kinu Mat'>? 08.03.12, 21:21
        Rosyjskie propozycji dotyczace tarczy byli bardzo konkretne i jak by Stanam rzeczywiscie chodzilo o Panstwa - izgoje(N.Korea,Iran) ,to powinni byli calowac rece Putinu za nich.Ale jak jest wiemy dobrze,co skutkuje tym,ze Rosja nie ufa Zachoodoowie .
        Nu i ma Zachod na dzien dzisiejszy bardzo powazne obawe,ze Iran na dniach testowal neutronowy detonator .
        • wojciech.2345 Re: Czy ma Putin <Kuz'kinu Mat'>? 08.03.12, 21:30
          Igorku,
          ale te Wasze nieloty spadają.
          Wy jeszcze sami zbombardujecie Moskwę.

Podczas sierpniowego konfliktu na Kaukazie rosyjska armia straciła sześć samolotów. Trzy z nich najprawdopodobniej zestrzelili sami Rosjanie – informuje serwis News.ru, powołując się na raport prestiżowego kwartalnika Moscow Defence Brief.
          • krzysiozboj Re: Czy ma Putin <Kuz'kinu Mat'>? 08.03.12, 21:34
            No niby można i tak, tyle że nam nawet konfliktu nie było potrzeba byśmy stracili całe naczelne dowództwo, oni tylko kilka samolotów i to w warunkach bojowych.
            • eva15 Re: Czy ma Putin <Kuz'kinu Mat'>? 08.03.12, 22:54
              krzysiozboj napisał:

> No niby można i tak, tyle że nam nawet konfliktu nie było potrzeba byśmy straci
              > li całe naczelne dowództwo, oni tylko kilka samolotów i to w warunkach bojowych

ha, ha, to ci się udało!
          • romrus Odezwal sie ekspert od kartofli 08.03.12, 22:36
            wojciech.2345 napisał:
            > Igorku,
            > ale te Wasze nieloty spadają.
            > Wy jeszcze sami zbombardujecie Moskwę.
            > Podczas sierpniowego konfliktu na Kaukazie rosyjska armia straciła sześć samolotów. Trzy z nich najprawdopodobniej zestrzelili sami Rosjanie

Stracilismy 6 samolotow, to prawda.

Tyle ze zestrzeliony oni zostali nie przez Gruzinow i nie przez nas, lecz przez najemnikow ukrainskich - bylych oficerow armii radzieckiej rosijskimi systemami Osa (opracowany w ZSRR w 1971) i Buk (opracowany w ZSRR w 1979).

Wyszkolony przez Jnakiesow i wyposazeni w bron amierikanska Gruzini nie zestrzelili zadnego.

Skutecznym wiec po tam tej stronie frontu byl tylko banderowski odlamek radzieckiej armii.

Ty bys lepiej, Wojtku, nie pieprzyl, a dalej hadlowal futuresami na ziemniakii.

Z tym ze lupki to na razie myty, katrofli to jedyna realna rzecz, na ktorej sie znasz.
            • walter622 Re: Odezwal sie ekspert od kartofli 08.03.12, 22:47
              romrus napisał:

>lecz przez najemnikow ukrainskich

Z tymi "najemnikami" dość skomplikowana sprawa. Ponieważ Gruzini nie byli w stanie
              obsługiwać otrzymanych od Ukrainy systemów OPL ostatecznie wysłano do Gruzji
              ukraińską wojskową obsługę OPL, których na ten czas "urlopowano".
              W rezultacie tej wojenki Ukraina straciła ponad połowę składu osobowego swojego
              systemu OPL, rzecz jasna nie wspominając o sprzęcie.

www.youtube.com/watch?v=cBf21n8ZTHU
              "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
              • romrus Wojtek ma jednak racje... 08.03.12, 22:57
                walter622 napisał:
                > Z tymi "najemnikami" dość skomplikowana sprawa. Ponieważ Gruzini nie byli w stanie obsługiwać otrzymanych od Ukrainy systemów OPL ostatecznie wysłano do Gruzji ukraińską wojskową obsługę OPL, których na ten czas "urlopowano".
                > W rezultacie tej wojenki Ukraina straciła ponad połowę składu osobowego swojego systemu OPL, rzecz jasna nie wspominając o sprzęcie.

....czesciowo.

Jedna rakieta spadla nie tam gdzie trzeba, wy@bala w 100m od pomnika Stalinowi w Gori:-))
                s03.radikal.ru/i176/0908/d9/dc4992a03476.jpg
                Zreszta w Gruzji tych pomnikow wbrud, jednym wiecej, jednym mniej, bez znaczenia.

Tu, Walter, mozesz poczytac o tej wojnie.
                lurkmore.to/Вoйнa_в_Южнoй_Оcетии
                Jesli link nie dziala, znajdz w wyszukiwarkie cyrylica:
                "Лyркoмoрье Вoйнa_в_Южнoй_Оcетии"

Ja monitor zaplulem ze smiechu:-)
                • walter622 Aрфæ 08.03.12, 23:21
                  romrus napisał:
                  > mozesz poczytac o tej wojnie.

Nie muszę, z tą lektura warto by specjalista od ziemniaków się zapoznał.

æнycы кaд, рaйгyырæн бæcтæйы cæрыл тoхы чи фæмaрд, yыцы хъaйтaртæн!!!

www.youtube.com/watch?v=ioj_l0uvqps&list=LLcmDD1o6erQGQZdD1hOdRHg&index=1&feature=plpp_video
                  Salem

**************************************************************
                • eva15 żmija wyhodowana na własnym łonie 08.03.12, 23:37
                  No to ładnie Wam dali bracia Ukraińcy w plecy. Nie wiedziałam, że to była ich zasługa, Zachód przypisuje ją sobie (czyli wyszkolonym przez USA) Gruzinom.
                  • walter622 Re: żmija wyhodowana na własnym łonie 08.03.12, 23:54
                    eva15 napisała:
                    > dali bracia Ukraińcy w plecy.

Rodaków borrata na tej wojnie było całkiem sporo - cała obsługa OPL, również w wojskach pancernych i jakiś batalion ochotniczy, który był głownie używany do przesłuchiwania jeńców - Osetyjczyków. Ostatecznie tą "pomoc" solidnie przypłacili - ich konwencja o jeńcach wojennych nie dotyczyła, w związku z tym traktowano jak najemników.
                    Po wojnie z tego powodu była w Radzie (Parlamencie) awantura.

• eva15 Re: żmija wyhodowana na własnym łonie 09.03.12, 00:00
                      No wiem, że byli, ale nie wiedziałam, że tak liczni i tak skuteczni (te zestrzelenia samolotów).
                      A gdzie jest teraz ich ówczesny wódz - Juszczenko? Opuścił całkiem swoich bojowników...
                      • walter622 Re: żmija wyhodowana na własnym łonie 09.03.12, 00:08
                        eva15 napisała:
                        > skuteczni

Nie wiem na czym polegałaby ta skuteczność. Z powodów braków kadrowych (w czasie walk "wykruszyli się" ) Ukraina obecnie ma spore kłopoty z własnym systemem OPL.

Batman pojawił się na procesie Julki - swoimi zeznaniami ją pogrążył.

• eva15 Re: żmija wyhodowana na własnym łonie 09.03.12, 00:13
                          walter622 napisał:

> Nie wiem na czym polegałaby ta skuteczność.

Na zestrzeleniu (jako jedyni) 6 samolotów.

>Z powodów braków kadrowych (w czasi walk "wykruszyli się" ) Ukraina obecnie ma spore kłopoty z własnym systemem OPL.

No, to była cena, ale kadry można odbudować.

> Batman pojawił się na procesie Julki - swoimi zeznaniami ją pogrążył.

A jego nie przymknięto? Czyżby nie robił przekrętów?
                          • walter622 Re: żmija wyhodowana na własnym łonie 09.03.12, 00:18
                            eva15 napisała:
                            > A jego nie przymknięto? Czyżby nie robił przekrętów?

Formalnie jest czysty jak łza. Przekręty robił jego brat, bratanica i jego żona.
                            Sama afera "Katrina" to fantastyczny scenariusz dla jakiegoś filmu.

• eva15 Re: żmija wyhodowana na własnym łonie 09.03.12, 00:33
                              No to cwaniak. I co, po złożeniu zeznań odleciał z powrotem do Kanady?
        • eva15 Re: Czy ma Putin <Kuz'kinu Mat'>? 08.03.12, 22:56
          Igor, może Iran i testował, ale nie ma rakiet do przenoszenia.
          • uk-igor-53 Re: Czy ma Putin <Kuz'kinu Mat'>? 08.03.12, 23:12
            Nu co ja moge Ewa na to powiedziec/
            Popatrz sama:

demo.igrafika.pap.pl/index.php?sth=interaktywne
          • mongolszuudan Re: Czy ma Putin <Kuz'kinu Mat'>? 09.03.12, 16:12
            iran - panstwo ze swojej kosmicznej programa. niechaj ich rakety, jak chinskie, indyjske to tylko nie lepsza modyfikacja rakety gagarina, ale raketa gagarina byla wlasnie stworzona dla prenoszenia jadrowego ladunka na inny kontynent. schema igora to dla raket sr. odleglosci. w zasadzie iran mogl by atakowac ze swojego terenu i USA. inna sprawa ze w iranie faktycznie nie ma dzisiaj nawet pary dziesiatkow tych i pary innych raket i nie ma mozliwosci ich wytworzac seryjnie. dla efektywnego ataku trzeba wypelnic cios jednoczesnie dziesiatkami, setkami raket.
    • jk2007 rosyjskie realia 08.03.12, 21:26
      pbs990.livejournal.com/27141.html
    • zlotamajka Igor mam prosbe 08.03.12, 21:32
      > "ВАШИНГТОН, 7 мa
      > 088; - РИА Нoвocти, Де
      > 085;иc Вoрoшилoв. СШh
      > 0; нaдеютcя нa зaкл
      > ючение взaимoв
      > ;ыгoднoгo дoгoвoрa п
      > ;o ПРО c Рoccией и рacc&#
      > 1095;итывaют пoдрoб
      > нo oбcyдить этy те&
      > #1084;y нa предcтoяще
      > 84; в кoнце мaя зacеk
      > 6;aнии coветa Рoccия-
      > 53;АТО в Чикaгo, зaя
      > ;вилa гoccекретaр&#
      > 1100; Хиллaри Клин&
      > #1090;oн."
      Mozesz to przetlumaczyc? Bardzo prosze bo google translator cos szwankuje a to bardzo ciekawy niusik.
      • wojciech.2345 Re: Igor mam prosbe 08.03.12, 21:38
        Majka,
        najciekawsze newsy znajdziesz tutaj.

kompol.org/index.html
      • walter622 Re: Igor mam prosbe 08.03.12, 21:40
        Igor, może to tłumaczenie wyślesz Majce na priva. Tekścik faktycznie ciekawy.
        Sądząc po tym tekście to w maju paru orzełków szlag trafi.

• uk-igor-53 walter. 08.03.12, 21:49
          Przeciez te orzelki juz sa na wykonczeniu.Popatrz na to co dzieje sie z wojtusiem.O pefcie nie wspomne z litosci.
      • uk-igor-53 majka,dla ciebie wszystko. 08.03.12, 21:47
        Washington,7 marzec - RIA "Novosci" ,Denis Woroszylow. USA maja nadzieje na podpisanie korzystnej dla wszystkich stron umowy po Tarczy Antyrakietowej z Rosja, i
        maja nadzieje dokladnie przedyskutowac ten temat na nadchodzacym w koncu maja posiedzeniu Rady Rosja-NATO w Chicago,oglosila H.Clinton.
        • zlotamajka Re: majka,dla ciebie wszystko. 08.03.12, 21:51
          Czy to znaczy ze USA podpisza umowe w/s tarczy z Rosja? A co sie stalo ze zmienili zdanie? Co Rosja takiego ma?
          • walter622 Re: majka,dla ciebie wszystko. 08.03.12, 21:56
            zlotamajka napisała:
            > Co Rosja takiego ma?
            No cóż, mają Putina.
            Wczoraj były podane wstępne warunki tej umowy.

• zlotamajka Re: majka,dla ciebie wszystko. 08.03.12, 22:03
              Mozesz doklaniej, prosze. Pierwsze slysze ten newsik. Jak wyglada ta wstepna umowa?
              • walter622 Re: majka,dla ciebie wszystko. 08.03.12, 22:10
                Nie jestem jak Igor w gorącej wodzie kąpany więc spokojnie poczekam do maja.
                Na 7 jest ustalona inauguracja Putina, a w drugiej połowie maja oficjalne spotkanie z Amerykanami.
                Wczoraj (tj. po wyborach i dość miernych wiecach "demokratycznej opozycji") Amerykanie podali wstępnie warunki, tj. swoją ofertę. Wojtuś się rozpłacze i zaszasta żyletką.

• zlotamajka Re: majka,dla ciebie wszystko. 08.03.12, 22:16
                  Co tak dozujecie. Jakie warunki? Jakias link (nie rosyjsko jezyczny).
                  • uk-igor-53 Re: majka,dla ciebie wszystko. 08.03.12, 22:32
                    majka,nie da sie wkleic link,poniewaz nie ma jakiegos artykula,tym bardziej w anglojezycznych mediach,w ktorym by to wszystko ,a do tego oficialnie bylo by ogloszono.
                    Bardzo wiele rzeczy,ktry z czasem staja sie faktem,zaczyna sie od slow,wypowiedzianych przy roznych okazjach .To trzeba sledzic na biezaco i zapamjetywac,jak to robie ja.Z czasem nadchodza nowe wiadomosci,ktore zaczynaja wspolgrac z poprzednimi i wszystko zaczyna trzymac sie kupy.
                    Nikt nie ciagnal Clintonowa za jezyk,zeby ona wczoraj wypowiedziala slowa ,ktore ja zacytowalem.
                    Musisz pamjetac,ze politycy na samej gorze powinni wypowiadac slowa z wyprzedzeniem w kilka miesiecy,to sie nazywa szykowac grunt. USA prawdopodobnie juz gotowe sa pojsc na jakies ustepstwa,ale zeby to nie wygladalo,jako porazka przy rozmowach ,o wiele wczesniej zaczynaja sie wypowiedzi,celem ktorych jest przygotowanie opinii publicznej. Przy okazji sprawdza sie,jak ta "opinia" zareaguje.
                    • zlotamajka Re: majka,dla ciebie wszystko. 08.03.12, 22:42
                      Dzieki Igor. W miedzyczasie znalazlam artykul w rianovosti (en) i przeczytalam. Jak narazie to nic konkretnego nie powiedziala. Devil's in the details wiec czekam na detale.

en.rian.ru/world/20120307/171861644.html
          • wojciech.2345 Re: majka,dla ciebie wszystko. 08.03.12, 21:57
            Majka,
            przecież Rosja jest jałowa. Uciekają z niej uczeni na Zachód.

W ubiegłym roku rosyjska edycja Newsweeka opublikowała listę 50 najlepszych rosyjskich naukowców. Okazało się, że nikt z nich nie mieszka dziś i nie pracuje w ojczyźnie.
        • walter622 Jesteś okrutny 08.03.12, 21:53
          Igor, jesteś okrutny - wojtuś z wrażenia już się szasta żyletką.

• krzysiozboj Re: majka,dla ciebie wszystko. 08.03.12, 21:58
          Z mojego punktu widzenia news bardzo dobry dla Polski. Oszołomów sprowadziłoby to na ziemię, pokazało nasze miejsce w szeregu jeśli idzie o politykę międzynarodową, pokazałyby gdzie mają nas stany a to z kolei być może doprowadziłoby do tego że przestaniemy brać udział we wszystkich możliwych wojnach.
          W dalszej konsekwencji może dałoby to szanse na zajęcie się normalnymi problemami Polski w nie wielkomocarstwowymi zapędami Sikorskiego.
    • 7swift wiec, bedzie tarcza w Polsce? 08.03.12, 22:25
      США не oткaжyтcя oт рaзмещения нa территoрии Пoльши рaкет-перехвaтчикoв ПРО и бaзы ВВС, зaявилa гoccекретaрь Хиллaри Клинтoн пo итoгaм перегoвoрoв c глaвoй пoльcкoгo МИД Рaдocлaвoм Сикoрcким.
      "Мы coглacилиcь c тем, чтo нoвые рaкеты-перехвaтчики, кoтoрые рaзмеcтятcя в Пoльше, a тaкже нoвoе пoдрaзделение ВВС США, кoтoрoе плaнирyетcя тaм рacквaртирoвaть, cтaнyт ключевыми пoлoжениями oбязaтельcтвa пo oбеcпечению нaшей coвмеcтнoй безoпacнocти. И мы нaдеемcя нa caммит в Чикaгo (чтoбы прoдoлжить oбcyждения этих вoпрocoв)", - cкaзaлa Клинтoн нa преcc-кoнференции пocле перегoвoрoв.
      www.ria.ru/world/20120307/588108099.html
    • jk2007 desperacja Rosji a stanowczosc USA 08.03.12, 23:06
      coz, Rosja powoli staje sie tygrysem papierowym
      • uk-igor-53 Re: desperacja Rosji a stanowczosc USA 08.03.12, 23:20
        Jak ze ,jednak,ty nie lubisz Rosje ! Jak tobie ciezko zyc,widzac dzien w dzien tych,kogo nienawidzisz calym swoim podlym sercem.
        Naprawda wspolczuje tobie.Znalem jednego takiego Ormianina,mieszkajacego od kilkanascie lat w Polsce, tocz'ka w tocz'ku ty. Tez biedaczysko meczylo sie .
        • jk2007 igorka, lubisz straszyc ludzi 08.03.12, 23:39
          mitycznym rosyjskim Wunderwaffe?

• mongolszuudan Re: igorka, lubisz straszyc ludzi 09.03.12, 16:41
            Jednak jakies waffe przeciw pendosow w Rosji ma. I jego bardziej niz dosc. A USA calkiem nie potrzebuja przeciw siebie zadnej wunderwaffe. ich calkiem nie zle bija w calym swiecie tylko co nie bambukowymi kijami. Byla by tylko chec.
            • mongolszuudan Re: igorka, lubisz straszyc ludzi 09.03.12, 16:49
              Walczyc realnie z Rosja przynajmniej na jej terenu i nawet gdzies w jej sferze wplywow u USA nie ma zadnych szansow. Rowniez jak dla Rosji z USA na ich terenu. A dla tego nasze panstwa zawsze beda wzajemniej dogadzac sie i sprzedawac jeden jednemu swoich wasalow jezeli bedzie taka potrzebnosc. Podoba sie to czy nie w swiecie ma tylko 2 prawdziwych wojennych mocarstwa - Rosja i USA. I tylko oni nie sa papierowymi tygrusami. Bo kazde z tych panstw decyduje - czy warto w ogole istniec temu swiatowi albo pora juz przerwac nareszcie jego glupe zabawy w piaskownicy.
              • johnny-kalesony Ależ ty się mylisz ... 09.03.12, 21:01
                Rosja nie decyduje o sprawach świata, bo gdyby tak było, spora część owego świata przypominałaby samą Rosję i Rosjanie - jak Igor - nie mieliby dokąd z niej uciekać. A tak przecież nie jest.
                Rosja nie decyduje, Rosja jedynie przeszkadza.

Pozdrawiam
                Keep Rockin'
                • uk-igor-53 kalesony. 09.03.12, 21:16
                  nawet jak 1000 razy napiszesz to,ze Rosja nie oczym nie decyduje,to i tak nie zmieni stanu faktycznego. Ale to trudno dla ciebie przyjac do swiadomosci.Przeciez tak cie fajnie zyje sie ze swiadomoscia,ze kacapy to tylko 3 swiat,z ktorym nikt nie liczy sie.
                  • johnny-kalesony Re: kalesony. 09.03.12, 22:05
                    No to gdzie byś zwiewał z Rosji, jeżeli Rosja byłaby wszędzie, a przynajmniej tam, gdzie zwiać byś mógł?

Pozdrawiam
                    Keep Rockin'
                    • uk-igor-53 Re: kalesony. 09.03.12, 22:11
                      Ni i jak zwykle,wszystko koncentruje sie wokol mojej skromnej osoby . Zaczynam wierzyc w to,ze jednak az tak skromna,moja osoba nie jest,jak mnie to wydawalo sie.
                      • johnny-kalesony Re: kalesony. 09.03.12, 22:15
                        A ja nie spodziewałem się był, że uciekając od odpowiedzi zabrniesz aż w rejony megalomanii.

Pozdrawiam
                        Keep Rockin'
                        • uk-igor-53 Re: kalesony. 09.03.12, 22:34
                          Alez to zadna megalomania.Bo widzisz li,ty nie wiadomo czemu wziales mnie,jak za przyklad tego,ktory z Rosji uciekl . Nie jestem pacanem,zeby przed kazdym tlumaczyc sie,w jaki sposob ja okazalem sie na Zachodzie.Po prostu zbylem ciebie,szkoda ze tego nie zrozumiales.
                          Jak ciebie rzeczywiscie interesuje moje zdanie w tym temacie,to zbuduj tak pytanie,zeby nie bylo nic w nim o mnie.Wtedy odpowiem tobie z cala szczeroscia,zreszta jak to robie za kazdym razem,jak dostaje konkretne i powazne pytanie.
                        • mongolszuudan Re: kalesony. 09.03.12, 22:39
                          Na szescie Rosjanie megalomanami nie sa i nigdy imi nie byli. O podboju calego swiata przez Rosje nie marzyli nawet w pijanych koszmarach. Granice swojego rozpowszechnienia ustalili sami juz w drugiej polowie 19 wieku. I odmowili sie od wszystkich awanturystycznych (chociaz w zasadzie realnych) projektow posiadania zamorskimi koloniami na korzysc stworzenia kontynentalnego Imperium. Teraz na Ziemi ma tylko jedno panstwo z rzeczewiscie wszechswiatowymi ambicjami i takiej samej kosmiczna bezczelnoscia. I to ani w zadnym wypadku nie Rosja. To bardzo mlode panstwo, co jeszcze nie mialo doswiadczenia co bywaje z takimi panstwami, ktore marza przelyknac nie tylko cale Ziemia, lecz i Ksiezyc, Slonce i w ogole caly Wszeswiat. A los takiego niedojrzalego panstwa - peknac pewnego dnia z hucznym grzmotem. I to absolutnie nieuniknione. Absolutna regula historyczna. Kazdy kto chce przezyc, musi byc jak mozna dalej od tego nadmuchanego potwora, zeby kiedy on peknie, ciebie samego znienacko nie wyrzucilo do kosmosu.
                          • mongolszuudan Re: kalesony. 09.03.12, 22:50
                            Dotychczas jednak pekali Imperii z ograniczonymi ambicjami albo mozliwosciami. Co bedzie kiedy piekna USA, az strach pomyslic. Zeby nie zdarzylo sie wszechswiatowej katastrofy trzeba czasami kopac tego potworza i robic w nim dziurki, zeby pomalu wypuszczac z niego zbyteczne powietrze. jesli to robic ostroznie i skuteczne byc moze uda sie uniknac glosnego i niebezpecznego wybuchu, lecz potwor stopniowe sam zduje sie i pozostanie sie od niego tylko jedna powloka.
                            • johnny-kalesony Re: kalesony. 09.03.12, 23:24
                              Czy USA są "młodym" krajem? Nie wydaje mi się. To przecież nic innego, jak emigracyjne "przedłużenie" Wielkiej Brytanii, uzupełnionej o "Niemcy" (mam tu na myśli ludność z dziesiątków germańskich księstw i regionów), Francję, Szwecję, Irlandię itd. Krótko rzecz ujmując - USA to przedłużenie Europy, jej dziecko, które powstało na fali oświeceniowego przełomu. Dlatego właśnie amerykański uczeń czyta w szkole Shakespeare'a jak swojego autora ...

Pozdrawiam
                              Keep Rockin'
        • eva15 Re: desperacja Rosji a stanowczosc USA 08.03.12, 23:39
          O jest wyhodowany przez livejournal, to czego się po nim spodziewasz?
          • jk2007 Re: desperacja Rosji a stanowczosc USA 08.03.12, 23:53
            eva15 napisała:
            > O jest wyhodowany przez livejournal, to czego się po nim spodziewasz?

a eva15 przez propagandowe ulotki
            • eva15 Re: desperacja Rosji a stanowczosc USA 08.03.12, 23:58
              No, rozrzucane osobiście przez Putina przed moją chałupą.
              • jk2007 Re: desperacja Rosji a stanowczosc USA 09.03.12, 00:05
                czy to wizja, czy tylko halucynacje?

eva15 napisała:
                > No, rozrzucane osobiście przez Putina przed moją chałupą.
                • eva15 Re: desperacja Rosji a stanowczosc USA 09.03.12, 00:14
                  To chęć zrobienia tobie przyjemności. Tak mnie akurat z dobroci serca naszło.
                  • jk2007 Re: desperacja Rosji a stanowczosc USA 09.03.12, 00:20
                    robienie przyjemności wychodzi Ci lepiej
    • blueelvic Moze to byc tylko ... 09.03.12, 00:32
      Lajnier, ale nigdy nic nie wiadomo.
    • przyjacielameryki Re: Czy ma Putin <Kuz'kinu Mat'>? 09.03.12, 13:06
      Putin coś ma ale nie powie co ma. Wie ale nie powie!!! Cha!, cha!, cha! Rosja to papierowy tygrys i na te "strachy" nikt się nie nabierze.
      USA i NATO mają absolutne prawo budować swój system obronny i żadne rosyjskie szantaże czy "strachy" nie zatrzymają już tego procesu. To zostało ostatnio potwierdzone w rozmowie Sikorskiego z Panią Clinton w Waszyngtonie. Oczywiście Rosję trzeba przekonywać, że ten system jej nie zagraża. Zresztą Rosja ma już podobne własny systemy u siebie, więc zupełnie nie rozumiem skąd ten wrzask Rosji na tarczę??
      Polska i tak już nigdy nie będzie w tzw. rosyjskiej strefie wpływów więc o co Rosji chodzi???
      Rosyjski wrzask trzeba po prostu zignorować tak jak zignorowano go przed przyjęciem Polski, Czech i Węgier do NATO ale już np. w wypadku Ukrainy popełniono w Bukareszcie błąd i drugi raz w żadnym wypadku nie można popełnić.

• mongolszuudan Re: Czy ma Putin <Kuz'kinu Mat'>? 09.03.12, 16:35
        Nie rozumiesz, ujobok, roznicy? Zresztą Rosja ma już podobne własny systemy u siebie . U siebie, gnido pindosowskie.
        • mongolszuudan Re: Czy ma Putin <Kuz'kinu Mat'>? 09.03.12, 16:37
          Kedy Rosja bedzie miec podobne systemy chociazby tylko na Kubie wtedy mozno bedzie mowic o rownowadzie.
          • przyjacielameryki Re: Czy ma Putin <Kuz'kinu Mat'>? 09.03.12, 16:48
            mongolszuudan napisał:

> Kedy Rosja bedzie miec podobne systemy chociazby tylko na Kubie wtedy mozno bed
            > zie mowic o rownowadzie.

Cha!, cha!, cha! To niech buduje na Kubie. Ale co to nas może obchodzić. My robimy swoje i żeby była jasność - zrobimy!!!
            • mongolszuudan Re: Czy ma Putin <Kuz'kinu Mat'>? 09.03.12, 16:53
              Na szczescie nie ty frustracie i tani frajerze decydujesz o losach USA. Rzad USA w odroznieniu od ciebie nie chcie zadnych powaznych konfrontacji z Rosja - nikt nie chcie umierac. Rosja to nie to panstwo z ktorym mozna zartowac. Ciebie, gowniuk, nikt nie dawal glosu mowic za USA. Taki gnoj jak ty dla Amerykanow nie potrzebny. Oni zawsze beda dogadywac sie z Rosja i sprzedawac taki balast jak ty.
              • przyjacielameryki Re: Czy ma Putin <Kuz'kinu Mat'>? 09.03.12, 17:07
                mongolszuudan napisał:

> Na szczescie nie ty frustracie i tani frajerze decydujesz o losach USA. Rzad US
                > A w odroznieniu od ciebie nie chcie zadnych powaznych konfrontacji z Rosja - ni
                > kt nie chcie umierac. Rosja to nie to panstwo z ktorym mozna zartowac. Ciebie,
                > gowniuk, nikt nie dawal glosu mowic za USA. Taki gnoj jak ty dla Amerykanow nie
                > potrzebny. Oni zawsze beda dogadywac sie z Rosja i sprzedawac taki balast jak
                > ty.

Cha!, cha! Zawsze bezsilność i słabość rodzi frustrację. A kto mówi o konfrontacji z Rosją??? Powstanie tarczy antyrakietowej, systemu czysto obronnego w żadnym wypadku nie doprowadzi do konfrontacji. Tak jak i przyjęcie Polski, Czech i Węgier nie spowodowało żadnej konfrontacji - odwrotnie, spowodowało ustabilizowanie sytuacji i rozwój tej części Europy a też były strachy.
                Rosja jest jak taka żaba tropikalna - ta żaba w chwili zagrożenia nadyma się do wielkich rozmiarów żeby odpędzić intruza. Rosja też się nadyma!! Cha!, cha! Już śmiać się nie mogę!

• mongolszuudan Re: Czy ma Putin <Kuz'kinu Mat'>? 09.03.12, 19:25
                  Zaba to ty. Nie naduwaj sie tak - zaraz juz peknesz. Wlasnie ty nie masz zadnych powodow dla jakies tam dumy. zeby ciebie byc dumnym za swoje wiecznie wasalne szakalskie panstwo tu trzeba byc nie patriotem, lecz przeciwne - nienawisnikem swojego kraja i naroda, ktoremu ty zyczysz i dalej byc nikczemnoscia i posmiewiskem calego swiata. Byc dymnym za Amerykanow, do potegi ktorych ani ty, ani kto inny z twego kraju faktycznie nie zrobili nic, to po prostu schyzofrenia. Ty zdrajca Polski, bo twoj ideal to calkiem pozbawic ja niepodleglosci, przektalczic swoja ojczyzne w kolonie pindosii. Ty po prostu chory lotr. Kazdy normalny polak musi plunac ciebie w ryj, gnido.
            • mongolszuudan Re: Czy ma Putin <Kuz'kinu Mat'>? 09.03.12, 17:00
              przyjacielameryki napisał:
              >My robimy swoje i żeby była jasność - zrobimy!!!
              Kto my? Ty - szakal i amerykanski niedzwiedz? lecz sie, wariacie od megalomanii. Ty osobiste mozesz robic tylko kupu goowna w swoje spodnie. I caly twoj kraj analogicznie. Nie jestescie obiektami polityki - wy jej subiekty. Wasaly, slugusy, psy, szakaly, hyeny, mieso armatnie w kolonialnych wojnach prawdziwych mocarstw.
    • asmall4 Re: Czy ma Putin <Kuz'kinu Mat'>? 09.03.12, 13:16
      Jużw pierwszym zdaniu dezinformator kłamie
      img0.liveinternet.ru/images/attach/c/0//45/528/45528500_C4F01.jpg
      Chruszczow obiecał pogrzebać Zachód
      en.wikipedia.org/wiki/We_will_bury_you
      ,a ostatecznie Zachód pogrzebał CCCP.
      • uk-igor-53 aSSmal,faszysto. 09.03.12, 17:36
        Wklejone przez ciebie zdjecie,jest tak zla falszywka ,ze tylko taki debilek,jak ty,moze tego nie zauwazyc.
    • asmall4 Re: Czy ma Putin <Kuz'kinu Mat'>? 09.03.12, 13:18
      Igorek strasznie tęskni za "potęgą" CCCP.

Cz w UK nie mają dobrych psychologów by mu złagodzić jego stratę ?? :D
      • przyjacielameryki Re: Czy ma Putin <Kuz'kinu Mat'>? 09.03.12, 13:37
        asmall4 napisał:

> Igorek strasznie tęskni za "potęgą" CCCP.
        >
        > Cz w UK nie mają dobrych psychologów by mu złagodzić jego stratę ?? :D

Ciekawe, czy jego polska żona też tak tęskni za CCCP???
    • wujcio44 Re: Czy ma Putin <Kuz'kinu Mat'>? 09.03.12, 16:30
      uk-igor-53 napisał:

> Ciekawo,co mial na mysli Putin,mowiac ze Rosja cos ma,co pozwolilo Pani Hillar na zmiane stanowiska?

Może chodziło o to, że Rosja ma nasr@ne we łbie?
      • mongolszuudan Re: Czy ma Putin <Kuz'kinu Mat'>? 09.03.12, 19:28
        Nie to raczej znaczy ze nasrane we lbie masz ty. Napewno Putin ma wiecej mozgow niz ty, niedonosek, inaczej by to ty byl na jego miejsce. I juz tym bardziej cala Rosja ma wiecej mozgow niz jakis tam degenerat wujco z zadupinska.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka