Dodaj do ulubionych

Redakcja odpowiada słuchaczom 2

10.03.05, 14:35
Szanowni Słuchacze,
Forum internetowe radia TOK FM służy do wymiany opinii i poglądów na temat
radia i komentowania tematów poruszanych w naszych audycjach. Cieszymy się,
że tylu Was jest, cieszymy się ze wszystkich merytorycznych uwag, które
bierzemy pod uwagę, myśląc o udoskonalaniu naszego programu. Pojawia się
coraz więcej pytań od słuchaczy, a nam trudno, w nawale pracy, śledzić
dokładnie forum i odpowiadać na każdy wątek. Dlatego proponujemy, że będziemy
to robić w jednym - tym właśnie - wątku. Postaramy się odpowiadać
przynajmniej raz w tygodniu. Wtedy Wam będzie łatwiej zadawać pytania, a nam -
odpowiadać na nie. Nie będziemy jednak wdawać się w pozamerytoryczne
polemiki, ani roztrząsać tu personalnych decyzji - każda redakcja ma prawo do
wyboru pracowników i każdy z nich ma prawo z redakcją się rozstać. A
wszystkie pozostałe wątki będą nadal służyć do dyskusji i wymiany opinii
między słuchaczami.
Ze względu na duże powodzenie wątku redakcyjnego, uruchamiamy jego drugą
część. Pierwsza jest cały czas dostępna pod adresem:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11&w=14953051
Ułatwieniem w poruszaniu się po forum będzie również wpisywanie przez Was
pytań w temacie postu (czyli na przykład zamiast "Re: Redakcja odpowiada
słuchaczom, to "Czy poranki mogłyby się zaczynać o 16?").

Pozdrawiam i zapraszam.
Ewa Wanat - Redaktor Naczelna TOK FM
Obserwuj wątek
    • Gość: nie przechodziłam Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.05, 15:15
      A to się świetnie składa, bo pytanie mam...

W wywiadzie jakiego Pani udzieliła Prezesowi Fanklubu Tok Fm,(zamieszczonym na
      stronie tokfm.tk/ w dziale wywiady)
      na pytanie
      " O jakie kryteria opiera się Pani podejmując decyzje personalne? Słuchacze do
      tej pory nie mogą wybaczyć odejścia redaktora Krzysztofa Miki oraz innych
      doskonałych dziennikarzy"

Odpowiedziała Pani między innymi :
      "...Czasami motywów tych decyzji lepiej nie ogłaszać ze względu na ochronę dóbr
      osobistych osoby, której dotyczą."

Nie pomyślała Pani,że pozostawiając słuchaczy w niepewności o kogo
      chodzi,powinna Pani tę kwestię wyjaśnić słuchaczom,właśnie ze wzgledu na
      możliwość naruszenia dóbr osobistych,pozostałych
      byłych pracowników TokFmu ?
      Przypadkowe osoby, mogą stać się teraz podmiotami naszych domniemywań...ja nie
      wiem,moze to o Pana Raczka chodziło?
      Ja tylko pytam,tak jak Lepper,zaznaczam...
      Jak się powiedziało "A", to teraz trzeba powiedzieć "Be"

• tok.fm Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 10.03.05, 16:17
        Witam, nie powiedziałam, że to dotyczy którejkolwiek z osób, które przestały
        pracować w naszym radiu, można to potraktowac jako ogólne dywagacje, jak
        równiez i to zdanie, w którym mówię, że dziennikarze to mobilna grupa zawodowa.
        Nie ma takiego zwyczaju, ani w mediach, ani w żadnej firmie, aby jakikolwiek
        szef publicznie ogłaszał motywy swoich personalnych decyzji.
        Pozdrawiam EW
        • Gość: nie przechodziłam Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.05, 16:43
          > Nie ma takiego zwyczaju, ani w mediach, ani w żadnej firmie, aby jakikolwiek
          > szef publicznie ogłaszał motywy swoich personalnych decyzji.

Z tym się zgadzam i też nie o to pytałam.

>nie powiedziałam, że to dotyczy którejkolwiek z osób, które przestały
          > pracować w naszym radiu, można to potraktowac jako ogólne dywagacje,

Jasne,ze można potraktować jako ogólne dywagacje,kontekst był przypadkowy...i
          wogóle...tylko po co Pani wogóle jakichkolwiek wywiadów udziela, skoro
          czytajacych ma Pani jak widać za imbecyli...

>...jak
          > równiez i to zdanie, w którym mówię, że dziennikarze to mobilna grupa >zawodowa.

I które jeszcze zdanie ?
          Bo sobie chyba ze zrozumieniem tego wywiadu nie poradzę bez Pani pomocy...

Przepraszam,ze nie jestem zbyt miła,ale jakoś nie potrafię, gdy ktoś traktuje
          mnie jak debila .

• burli Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 10.03.05, 17:25
            Powiem krótko: teraz to już Twoje chamstwo przeszło wszelkie granice.
            W swojej wypowiedzi obrażasz redaktor naczelną TOK FM - panią Ewę Wanat.

Aż wstyd powiedzieć, że są tu tacy ludzie jak Ty.

Pozostaje mi przeprosić za Ciebie panią redaktor, gdyż widocznie jest to, dla
            kogoś takiego jak Ty, zbyt trudne.

Pozdrawiam,
            prezes Fan Klubu TOK FM

www.tokfm.tk
            • Gość: nie przechodziłam Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.05, 17:48
              ughhh,ughhh,ughhhh...cholera ale kaszel mnie naszedł

Burli ,to wcale nie było krótko...lepiej postaraj się krócej na drugi raz,bo
              czytanie mi ogromną trudność sprawia,jak można się domyslić,po mojej wnikliwej
              interpretacji wywiadu,
              a swoją drogą ciekawe,ze dopiero teraz zwracasz mi uwagę,dopiero w kontekście
              Twojego wywiadu,bo ja już w poprzednim wątku byłam bardziej chamska ,widocznie
              macie pecha w tym radiu obcować z chamami...cóż takich macie słuchaczy...nie
              każdy zostaje Prezesem Fanklubu...

I przestań mnie pozdrawiać,bo gdzie jak gdzie,ale w tym kraju chamy mają sie
              całkiem dobrze.

Zapomniałeś zaśpiewać "Łubudubu,łubudubu..."
              Zapytaj Pani Laszuk gdzie znajduje sie ta szafa z magnetofonem...
            • Gość: jajacek wawa Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 12:18
              burliczku, gdybys zechcial mi wyjasnic, czy w obowiazkach twoich jako prezia
              klubu jest wylizywanie tylkow redaktorow naczelnych czy wszystkich /bo jesli
              wszystkich to zmienie moje zdanie o RAZ/ i czy to zwyczaj europejski czy tez
              zydowski, bo wsrod polskich nie moge sie go doszukac?
              bez pozdrowienia
      • Gość: Jana Dlaczego Tok FM nie podaje innych wiadomości? IP: *.toya.net.pl 04.04.05, 13:30
        Dlaczego muszę wchodzić na stronę BBC, żeby się czegoś dowiedzieć o tym, co
        dzieje się na świecie poza uroczystościami żałobnymi? Wszyscy nagle
        zapomnieli o ofiarach nowego tsunami, o ludziach którzy zginęli niosąc im
        pomoc po wypadku helikoptera, o ataku na więzienie Abu Graib i wielu innych
        sprawach. Świat nie stanął w miejscu. Dlaczego media starają się sprawić
        takie mylne wrażenie? Od "radia informacyjnego" mam prawo wymagać więcej.

• tkriegel TOK FM NA SLASKU 27.07.05, 10:51
        Blagam cala redakcje TOK FM, pryzwrocie TOK FM w czesci Slaska. Wypiera Was tam
        od wczoraj czeskie radio HEY. Prosze Was bardzo.

Tomek
        • Gość: Marek Re: TOK FM NA SLASKU IP: *.opa / *.opa-carbo.com.pl 27.07.05, 12:03
          hmm.Post jest a radia TOK FM na śląsku dalej nie ma:(
          • tok.fm Re: TOK FM NA SLASKU 27.07.05, 13:00
            Nie mam pojecia, co tam sie stało, nasza technika sprawdza
            pozdrawiam EW
          • tkriegel Re: TOK FM NA SLASKU 27.07.05, 13:09
            Dzowniłem do redakcji TOK FM w Warszawie i tam poradzono mi abym zadzwonił do
            Śląskiego Oddzialu Okręgowego Urzędu Regulacji Telekomunikacji i Poczty, tak
            też zrobiłem, ale tam Paini mi powiedziała, że przyśle mi poczta ankietę abym w
            niej opisał problemy ze slyszalnościa TOK FM i to jest dopiero dla nich sygnał
            aby poejchac i zrobic pomiary. Dlatego proszę Was sluchacze TOK FM, zasypmy ten
            Urząd telefonami, faksami i mailami do p. Dyrektora Tadeusza Górki. Podeje nr:

telefon: (32) 220 75 75
            fax: (32) 220 76 05
            e-mail: t.gorka@urt.gov.pl

Pozdrawiam i do boju

Tomek

p.s. wyslalem takze maila do tego radia Hey
        • tkriegel Re: TOK FM NA SLASKU 27.07.05, 15:49
          Pani Ewo, ja wiem co sie stalo czeskie Radio Hey urochomilo nowa czestotliwosc
          a tak informuje o tym na swojej stronie internetowej:"KONEC ŠUMU!Máme pro Vás
          skvělé zprávy.
          Rockový signál Radia HEY! se opět zvětšuje. Nyní budete mít možnost naladit si
          vysílání Radia HEY! na nových kmitočtech pro oblast Frýdecka, Třinecka a
          Českého Těšína 97,4 FM, Havířova 102,7 FM a pro pokrytí problematických lokalit
          v Ostravě máme kmitočet 87,6 FM !!! "

I to jest cala przyczyna. Wczesniej TOK FM np. w Zabrzu-Rokitnicy byl slyszalny
          slabo, ale na niektorych radiach domowych dalo sie go zlapac, na samochodowcyh
          problem byl minimalny, a teraz jest "rozhlas Hey"
          Pozdrawiam
          • tkriegel Re: TOK FM NA SLASKU 27.07.05, 15:53
            Dostalem odpowiedz z tego radia Hey oto ona:Zdravim Vas Tomek.

Frekvenci 97,4 FM jsme dostali pridelenu Radou pro rozhlasove a
            televizní vysilani a nase technologie pracuje v presne vymezenych
            parametrech. Je mi lito, pokud dochazi k ruseni signalu Vaseho
            oblibeneho radia, ale chyba urcite neni na nasi strane. Mohu Vam pouze
            doporucit, aby jste se obratil na Vas polsky urad, ktery resi frekvencni
            spektrum (bohužel nevim jak se takovy urad u Vas jmenuje).
            Je mi velmi lito, ze Vam nemohu vice pomoci.
            S pranim hezkého dne

Roman Jerabek
            Radio HEY"

I tylr
          • tok.fm Re: TOK FM NA SLASKU 29.07.05, 12:41
            Próbujemy załatwić sprawę, prosze o cierplowość
            EW
            • tkriegel Re: TOK FM NA SLASKU 01.08.05, 09:47
              Pani Ewo,

trzymam kciuki aby Wam sie udało. Bo mi Was żal, naprawdę, tu zbliża sie
              kampania jaka w Polsce jest raz na 20 lat a Ty Was takl slabo slychac. W
              czwartek bylem w Chrzanowie, gdzie dawniej na katowickiej czestotliwosci
              byliscie slyszalni bardzo dobrze, teraz w ogole. Prosze zrobcie cos. Przeciez
              nie mozecie byc pozbawieni praw wynikajacych z Waszej koncesji. Trzymajcie sie
              i wracajcie na caly Slask i Zaglebie. Pozdrawiam.

Tomek Kriegel
              • Gość: Rafał Re: TOK FM NA SLASKU IP: *.polkomtel.com.pl 01.08.05, 16:18
                Ja równiez mam nadzieje na to, ze znowu staniecie sie słyszalni na Ślasku, bo
                jak na razie pozostaja mi płyty CD w samochodzie :(
                Pozdr
                RG
                • tkriegel Re: TOK FM NA SLASKU 02.08.05, 09:34
                  Szanowna Pani Ewo !!!

Jestem wlasnie po rozmowie z p. naczelnikiem Slaskiego Oddzialu URTiP na temat
                  slyszalnosci TOKa i dowiedzialem sie rzeczy, ktore mnie zalamaly. Otoz co roku
                  w lecie slyszalnosc Toka bedzie taka slaba, gdyz zaklocenia powodowane przez
                  radio Hey sa uzaleznione od ...pogody, a druga sprawa to ze Polska ustapila
                  Czechom w kwestii strefy ochronnej w negocjacjach. P.Naczelnik powiedzial, ze
                  oni nic wiecej nie moga zrobic, a my sluchacze musimy czekac na zmiane pogody.
                  Blagam WAS zrobcie cos z tym, jedyne co mi przychodzi do glowy, choc wiem, ze
                  to nie jest prosta sprawa to wystapic do Krajowej Rady z prosba o zmiane
                  czestotliwosci zapisanej w koncesji. Macie tylu znakomitych gosci,
                  dziennikarzy, moze oni by wam pomogli. Jeszcze raz bardzo Was prosze, chce Was
                  znowu sluchac.

Zalamany sluchacz

Tomek Kriegel
                  • tok.fm Re: TOK FM NA SLASKU 02.08.05, 12:09
                    Witam, to ma Pan szczęście, bo oni na nasze pisma nie odpowiadają. Ja niestety
                    niewiele mogę zrobić, przekazałam sprawę naszemu dyrektorowi generalnemu i
                    dyrektorowi technicznemu Grupy Radiowej Agory i mogę tylko pytać co dzień, czy
                    coś udało sie załatwić - i obiecuję, że tak własnie będę robić. Pozdrawiam EW
                    • tkriegel Re: TOK FM NA SLASKU 02.08.05, 14:10
                      Dziekuje za wsparcie Pani Ewo. Ja tez sobie obiecalem, ze bede robil wszystko
                      co w mojej mocy aby moc Radia Tok wrocila na Slask. Dzis np. wyslalem maila do
                      Dyrektora Techniczego w KRRiT. Musi sie nam udac. Moze zaapelowalibyscie do
                      sluchaczy o jakas akcje telefoniczna lub mailowa.

Pozdrawiam
                      Tomek Kriegel
                      • tok.fm Re: TOK FM NA SLASKU 02.08.05, 22:40
                        poszły juz BARDZO OFICJALNE PISMA OD NAJWYŻSZYCH CZYNNIKÓW DO NAJYZSZEZJ
                        CENTRALI i na razie nic wiecej nie możemy zrobić, zajeli sie tym nasi prawnicy
                        i teraz musimy poczekac na oficjalną odpowiedź. Proszę mi wierzyc - dla nas to
                        sprawa najwyżeszej wagi i bardzo intensywnie się tym zajmujemy. pozdrawiam EW
                        • tkriegel Re: TOK FM NA SLASKU 03.08.05, 09:10
                          Pani Ewo,

ja wierze, ze to dla Was najwazniejsza sprawa, ja chce pomoc jako sluchacz, bo
                          bardzo mi Was brakuje, zwlaszcza rano jak jade z Katowic do pracy w Zabrzu i w
                          pracy. Mam wlasna firme handlowa i nie raz korzystalem z wiadomosci w EKG lub w
                          wywiadzie gospodarczym Marka Tejchmana. Popoludniami w Katowicach moge juz Was
                          sluchac choc jest gorzej niz przed Heyem, ale wtedy tez w domu jest zona,
                          dziecko, zakupy.

Ja wierze w to ze pogoda moze miec wplyw na te zaklocenia, ale Wy w koncesji
                          nie macie zapisanego nadawania uzaleznionego od pogody. Pan Naczelnik z URTiP
                          powiedzial mi ze Wasz nadajnik w Kosztowach jest tlumiony na poludniowej
                          stronie, wlasnie zeby nie zaklocac Czechow, a Czesi moga nas zaklocac.

Mowiac krotko trzymam za Was kciuki. Pozdrawiam

Tomasz Kriegel
                          • tkriegel Re: TOK FM NA SLASKU 10.08.05, 09:38
                            Szanowna Pani Redaktor,

jak tam postepy w kwestii powrotu Radia Tok FM do wszystkich slaskich
                            radioodbiornikow? Moze sie minimalnie poprawilo, ale sluchac dalej jest ciezko.
                            Pozdrawiam
                            Tomek Kriegel
                            • tok.fm Re: TOK FM NA SLASKU 10.08.05, 15:37
                              Zlożyliśmy skargę w centrali URTiP, przesyłamy im wszystkie mejle od słuchaczy,
                              czekamy na załatwienie sprawy.
                              Pozdrawiam EW
                              • Gość: slonzak Re: TOK FM NA SLASKU IP: *.elsat.net.pl 10.08.05, 23:27
                                "Wasz nadajnik w Kosztowach jest tlumiony na poludniowej stronie, wlasnie zeby
                                nie zaklocac Czechow, a Czesi moga nas zaklocac."
                                Jak to jest-by nie możemy w tamtą stronę nadawać, bo im przeszkadza, ale za to
                                Czesi już mogą nasze stacje zakłócać. To nie pierwsza śląska stacja, która ma
                                tłumienie w tym kierunku i nie pierwsza zakłócana przez Czechów. Z Waszej firmy
                                (Agora SA) problem ma też Radio ZP Karolina 91,2 FM, zakłócane przez stację z
                                nadajnika odległego o 150km.
                                Liczę, że wymusicie na Czechach tłumienie w północnym kierunku, w Pawłowicach
                                k.Pszczyny na radiu typu targ podczas jazdy 110 km/h bardzo czysto szła ta
                                czeska stacja, kiedyś tam miałem śladowy sygnał Radia TOK.
                                U mnie w Bytomiu odbieram TOK w dobrej jakości, ale wszystko zawdzięczam
                                kierunkowej antenie zewnętrznej w polaryzacji pionowej-bez tej anteny jest tragedia!
                                • Gość: slonzak Re: TOK FM NA SLASKU IP: *.elsat.net.pl 11.08.05, 20:30
                                  Tomku K., czy możesz się ze mną skontaktować-planujemy coś w sprawie Toka
                                  uderzyć w Czechach i przydałaby się Twoja pomoc. Mail na magnezz@poczta.onet.pl
                                  bądź GG: 7118098
                                  • tkriegel Re: TOK FM NA SLASKU 12.08.05, 11:59
                                    Do Kochanej Redakcji TOK FM,

dziekuje za informacje o zlozeniu oficjalnej skargi to URTiP, ale powiem
                                    szczerze i nie obwiniam tu Was do konca, to szanse na powrot TOKa widze bardzo
                                    mizernie. HEY sam sie nie wylaczy, technicznie nic w ramach koncesji nie da sie
                                    zrobic, a szanse na zmiane koncesji czyli zmiane czestotliwosci lub wzmocnienie
                                    sily nadajnika chyba tez sa niemozliwe. Naprawde robi mi sie bardzo smutno, jak
                                    sobier przypomne jak sluchalem toka jadac do Bielska, do Chrzanowa, w
                                    Gliwicach. Bylo tak cudownie. Coz musi byc inaczej. Pozdrawiam Tomek

• tok.fm Re: TOK FM NA SLASKU 16.08.05, 13:58
                                      Proszę o odrobinę cierpliwości, sprawa jest w toku, na razie nic więcej nie
                                      możemy zrobić, ale są przeciez rózne mozliwości nacisku i będziemy je wszystkie
                                      wykorzystywać. Pozdrawiam EW
                                      • tkriegel Re: TOK FM NA SLASKU 26.08.05, 09:34
                                        Szanowny moj kochany TOKu,

to znowu ja Wasz smutny sluchacz ze Slaska. Wrocilem po tygodniowym urlopie i
                                        co zastalem w wojnie TOK FM vs czeskie HEY. Moze zasieg Toka sie minimalnie
                                        poprawil zwlaszcza w kierunku wschodnim, ale zniknal RDS. Ta slyszalnosc
                                        poprawila sie minimalnie jesli chodzi o zasieg, lecz sama jakas dzwieku u mnie
                                        w domu na os. Witosa w Katowicach sie pogorszyla.

Pani Ewo, jesli ma Pani do mnie jeszcze choc troche cierpliwosci, to prosze mi
                                        powiedziec jak to wyglada w tej chwili i jakie sa szanse na poprawe? i jeszcze
                                        jedno pytanko, co z TOKiem w Opolu?

Pozdrawiam i pozdrowienia dla wszystkich

Tomek Kriegel

p.s.Bardzo lubie Rafala Ziemkiewicza, ale mam do niego jedna uwage, otoz kilka
                                        tygodni temu podczas przegladu prasy zarzucil on Kancelarii Prezydenta, ze
                                        ukrywa nazwiska osob odznaczonych przez Prezydenta (ten fraqgment jest w jednym
                                        z Waszych dzingli). Otoz tu sie Pan Rafal myli. Wszystkie listy odznaczonych sa
                                        publikowane w Monitorze Polskim
                                        • tok.fm Re: TOK FM NA SLASKU 31.08.05, 23:07
                                          dziekuje za uwage - sprawa nadawania na Śląsku jest w URRTiP - tym tez zajmuje
                                          sie dział techniaczny GRA - wiem, że sprawa się toczy, wysyłamy monity,
                                          przekazujemy im wszyskie mejle mod słuchaczy - redakcja nic wiecej zrobic nie
                                          może, odpowiadamy za program, nie za nadajniki. Proszę mi wierzyc - dla nas to
                                          są straty - nie docieramy do wielu słuchaczy na Śląsku, wciąz dostajemy od nich
                                          mejle, naprawdę nic nie moge zrobić. Czekamy na ustalenia URRTiP - to oni
                                          powinni załatwic te sprawę. Pozdrawiam EW
                                          • tkriegel Re: TOK FM NA SLASKU 01.09.05, 18:09
                                            Szanowna Pani Redaktor !!!

Wg mnie od wczoraj poprawila sie jakosc odbioru TOKa, wrócił także RDS. Nie
                                            jest ona na pewno tak dobra jak przed wejsciem tego czeskiego HEYa, ale uwazam
                                            ze jest lepiej, a moze bedzie jeszcze lepiej. Pozdrawiam goraco

Tomek
                                            • Gość: slonzak Re: TOK FM NA SLASKU IP: *.elsat.net.pl 03.09.05, 11:34
                                              W Orzeszu niestety na 97,4 nadal mocny Hey-czy to jest normalne? Dlaczego Czesi
                                              nie kontrolują swoich obiektów i nadawców. Tłumaczenia, że "nagle w ich
                                              nadajniku podskoczyła moc" śmieszą i ukazują w jakim stanie jest ich sprzęt
                                              nadawczy.
                                              I jeszcze jedno-dlaczego na początku Czesi mówili o 0,2 kW dla 97,4 z miasta
                                              Havirov, a potem nagle się przenoszą na górę Godula i moc rośnie do 0,4kW?
                                              • tok.fm Re: TOK FM NA SLASKU 06.09.05, 17:04
                                                Te pytania to raczej nie do mnie. Ja też nad tym ubolewam i czekam z
                                                niecierpliwoscia na załatwioenie sprawy przez URTiP
                                                Pozdrawiam EW
                                                • tkriegel Re: TOK FM NA SLASKU 12.09.05, 10:07
                                                  Witam w nowym tygodniu, z wielka radościa, gdyż wydaje mi się ze wrocila stara,
                                                  dobra slyszalnosc TOK FM na Slasku. Oby to nie bylo tylko chwilowe. Moze Pani
                                                  Redaktor cos wie na ten temat?

Pozdrawiam

Tomek Kriegel, tokfan
                                                  • tok.fm Re: TOK FM NA SLASKU 14.09.05, 13:09
                                                    Cieszę się, widać URTiP w końcu zareagował. Pozdrawiam EW
                                                  • Gość: arnie Re: TOK FM NA SLASKU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 13:24
                                                    no czy sie poprawila..? raczej nie

wciaz musze co jakis czas z antena biegac po pokoju, zeby zlapac TOK FM, w samochodzie nie ma mowy o dobrym odbiorze, bo radio w sumie da sie odebrac, ale tylko w dobrych miejscach - antena przesunieta 5 cm dalej i juz tylko szum

swoja droga to skandal, zeby czesi dawali tak mocny sygnal, ze 100 km od granicy skutecznie zaklucaja poslkie stacje, moze by ta sprawe naglosnic w jakims reportazu?

bo bylo niebylo kilka milionow potencjalnych sluchaczy (mieszkancow Slaska) chyba nie chcecie tak latwo oddac...
                                                  • tkriegel Re: TOK FM NA SLASKU 23.09.05, 09:15
                                                    Jestem pierwszym, ktory walczyl na tym forum o niezaklocanie TOK FM przez Heya
                                                    i dlatego pisze ponownie, ze wg mnie jakosc sluchania TOKa zostala przywrocona.
                                                    Ja codziennie jezdze na trasie Katowice os. Witosa, średnicówka, Chebzie, Os.
                                                    Kokotek, Zabrze - Biskupice do Zabrza Rokitnicy. I w czasach Hey'a mniej
                                                    wiecej od ronda w Chebziu TOK byl nieslyszalny, w pracy w Rokitnicy, slysze go
                                                    tylko na jednym odbiorniku, ale tak tez byla przed czeska awaria. Czesto tez
                                                    jezdze A4 w kierunku Chrzanowa i tam mniej wiecej od okolic Jaworzna, TOK byl
                                                    slabo slyszalny, albo w ogole, natomiast teraz sluchac jak dawniej. Hey jest
                                                    juz na szczescie praktycznie nie slyszalny.

Nie wiem co zrobil URTiP, czy wplynal jakosc na Czechow, czy TOK przestal byc
                                                    tlumiony w kierunku poludniowym, moze Pani Redaktor Ewa Wanat, by cos nam
                                                    wyjasnila.

Pozdrawiam

Tomek

P.S. Glosuje na PO i Donalda Tuska
                                                  • tok.fm Re: TOK FM NA SLASKU 26.09.05, 13:56
                                                    Dowiem się, co konkretnie URTiP zrobil i odpiszę. Pozdrawiam EW
                                                  • tkriegel Re: TOK FM NA SLASKU 27.09.05, 09:31
                                                    Szanowna Pani Redaktor

Niestety, nie wiem co URTiP zrobil a czego nie, a co zrobilo to czeskie Radio,
                                                    ale od wczoraj (moze od weekendu) znowu zakłóca Waszą (naszą) stację. Bardzo
                                                    się załamałem. W niektórych miejscach te zakłocenia są mniejsze niż ostatnio, a
                                                    niektórych większe. A już było tak dobrze....

Pozdrawiam
                                                    Tomek Kriegel
                                                  • Gość: arnie Re: TOK FM NA SLASKU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 11:53
                                                    mysle, ze chwilowe wahania faktycznie moga zalezec od pogody, ale suma sumarum ciagle jest do kitu, a oni ciagle 'truja' :|
                                                  • Gość: slonzak Re: TOK FM NA SLASKU IP: *.elsat.net.pl 29.09.05, 18:57
                                                    W Knurowie sygnał Radia Hey praktycznie zmiata sygnał Radia Tok, który do tej
                                                    pory w okolicach ul. Dworcowej był bardzo dobry. Są miejsca, że Tok się pojawia,
                                                    ale sygnał czeskiej stacji tylko zakłóca polską stację. Za to Tok czeskiej
                                                    stacji nie umie zakłócić.
                                                    Dodam, że ta czeska stacja odbiera w Knurowie także na 94,7.
                                                  • tok.fm Re: TOK FM NA SLASKU 30.09.05, 12:33
                                                    Wysłaliśmy kolejne pismo z URTiP-u w Katowicach .
                                                    URTiP ponownie zrobi pomiary i przekaże sprawę do URTiP w Warszawie.
                                                    URTiP w Warszawie zwróci się do Czeskiego URTiP-u . Takie informacje przekazał
                                                    mi szef Techniki Grupy Radiowej Agora, który się ta sprawą zajmuje.
                                                    Pozdrawiam EW
                                                  • Gość: arnie Re: TOK FM NA SLASKU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 13:46
                                                    Autor: Gość: slonzak IP: *.elsat.net.pl napisal:
                                                    [ciach]
                                                    > Dodam, że ta czeska stacja odbiera w Knurowie także na 94,7

raczej 97,4
                                                  • Gość: slonzak Re: TOK FM NA SLASKU IP: *.elsat.net.pl 06.10.05, 06:34
                                                    Radio Hey w Knurowie odbieram na 94,7 FM (nadajnik Dobroslavice k.Ostravy) i
                                                    97,4 FM (nadajnik k.Havirova).
                                                    Wracając do Toka:w Bytomiu Radio Hey pojawia się zamiast Toka na Rynku, ul.
                                                    Jagiellońskiej czy pl. Sikorskiego. Na szczęście w większej części Śródmieścia
                                                    sygnał Radia Tok jest dobry.
                                                    W centrum Zabrza problem z Tokiem wygląda inaczej. Tu na 97,3 pojawia się silna
                                                    intermodulacja od Radia Plus 96,2 i Radia Planeta 95,1 FM, która skutecznie
                                                    zakłóca Radio Tok w Śródmieściu czy nawet na Oś. Janek. Intermodulacja ta znika
                                                    w Zabrzu-Makoszowach, niestety po jej zniknięciu pojawia się właśnie Hey, a nie Tok.
                                                  • tok.fm Re: TOK FM NA SLASKU 13.10.05, 15:02
                                                    Sprawa ciagle jest w toku, zajmuje się nią dyrektor techniczny Grupy Radiowej
                                                    Agora. Krąża pisma. Ja technice przekazuję wszystkie uwagi od naszych
                                                    słuchaczy, proszę o nękanie URTiP-u, i nic więcej, jako redakcja, nie możemy
                                                    zrobić:(
                                                    Pozdrawiam EW

Gość portalu: slonzak napisał(a):

> Radio Hey w Knurowie odbieram na 94,7 FM (nadajnik Dobroslavice k.Ostravy) i
                                                    > 97,4 FM (nadajnik k.Havirova).
                                                    > Wracając do Toka:w Bytomiu Radio Hey pojawia się zamiast Toka na Rynku, ul.
                                                    > Jagiellońskiej czy pl. Sikorskiego. Na szczęście w większej części Śródmieścia
                                                    > sygnał Radia Tok jest dobry.
                                                    > W centrum Zabrza problem z Tokiem wygląda inaczej. Tu na 97,3 pojawia się
                                                    silna
                                                    > intermodulacja od Radia Plus 96,2 i Radia Planeta 95,1 FM, która skutecznie
                                                    > zakłóca Radio Tok w Śródmieściu czy nawet na Oś. Janek. Intermodulacja ta
                                                    znika
                                                    > w Zabrzu-Makoszowach, niestety po jej zniknięciu pojawia się właśnie Hey, a
                                                    nie
                                                    > Tok.
                                                  • tkriegel Re: TOK FM NA SLASKU 19.10.05, 09:17
                                                    Szanowna Pani Redaktor (tak mawiał Adam Michnik do p. Moniki Olejnik)

Otóż z przyjmenoscia informuje, ze od kilku dni znow lepiej slychac TOKa na
                                                    Slasku, przynajmniej na mojej codziennej trasie Katowice os. Witosa, Ruda
                                                    Chebzie, Zabrze Biskupice, Zabrze Rokitnica. Dzis sprawdze jak slychac w
                                                    Gliwicach i na A4 do Chrzanowa. W biurze w Rokitnicy slychac dobrze. Oby tak
                                                    zawsze.

Pozdrawiam

Tomasz Kriegel
                                                  • tkriegel Re: TOK FM NA SLASKU 19.10.05, 20:31
                                                    Potwierdzam to co pisałem wcześniej, TOK FM jest znów lepiej słyszalny.
                                                    Zarówno w Gliwicach jak i na A4 do Chrzanowa. Aha, bardzo dziękuje że juz
                                                    działa TOK w Opolu, jest on już teraz słyszalny prawie na całym odcinku A4
                                                    Wrocław - Katowice
                                                  • tkriegel Re: TOK FM NA SLASKU 24.10.05, 09:17
                                                    Niestety, znowu slabo Was slychac, pare dni bylo lepiej, ale znow jest
                                                    fatalnie. Wracajcie Prosze. Po wygranej Kaczynskiego jestescie moja jedyna
                                                    nadzieja.

Do uslyszenia
                                                  • tok.fm Re: TOK FM NA SLASKU 10.11.05, 13:44
                                                    też mam nadzieję, że tak juz zostanie
                                                    pozdrawiam EW
                                                  • tok.fm Re: TOK FM NA SLASKU 30.09.05, 12:32
                                                    Wysłaliśmy kolejne pismo do URTiP-u w Katowicach .
                                                    URTiP ponownie zrobi pomiary i przekaże sprawę do URTiP w Warszawie.
                                                    URTiP w Warszawie zwróci się do Czeskiego URTiP-u .
                                                    Taka jest droga urzędowa, a innej niestety nie mamy. Pozostaje jeszcze okupacja
                                                    siedziby URTiP, do której się jednak nie uciekniemy:)
                                                    Musimy niestety czekać - pozdrawiam EW
                                                  • Gość: slonzak Re: TOK FM NA SLASKU IP: *.elsat.net.pl 10.10.05, 17:09
                                                    Problem Radia Hey nadal nie znika-ba, chyba się rozszerza, bo już nawet w
                                                    Bytomiu-Miechowicach przebija się silny sygnał czeskiej stacji. W centrum miasta
                                                    też przebłyski czeskiej stacji. Najdziwniejsze jest jednak to:
                                                    radiopolska.pl/forum/viewtopic.php?p=30775#30775
                                                  • Gość: slonzak Re: TOK FM NA SLASKU IP: *.elsat.net.pl 18.11.05, 17:55
                                                    Po dłuższym spokoju z czeską stacją, tym razem tamta strona chyba próbuje jak
                                                    zareaguje polska strona. A co się dzieje? Otóż co kilka dni, około godziny 16
                                                    (przeważnie) nagle skacze moc czeskiej stacji, efektem czego jej sygnał wchodzi
                                                    na Tok FM w Katowicach!!!!
                                                    Albo większa moc albo niech wreszcie ta czeska stacja przestanie zakłócać naszą
                                                    stację.
    • Gość: spioch Czy poranki moglyby sie zaczynac o 16? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 16:34
      • Gość: nie przechodziłam Re: Czy poranki moglyby sie zaczynac o 16? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.05, 16:46
        Przeprowadź się na inny kontynent,tam już się zaczynają o 16,
        tylko nie do Australii,bo tam już dzisiaj Żakowski poleci:)
        • Gość: nie wychodzilem Re: Czy poranki moglyby sie zaczynac o 16? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 16:56
          Zakowski do Australii?Moze juz tam zostanie a ja znowu zaczne sluchac w piatki
          tokfm!
          • Gość: nie przechodziłam Re: Czy poranki moglyby sie zaczynac o 16? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.05, 17:02
            "poleci" w radiu, w sensie puszczą Go...może kiedyś w końcu z torbami, jak
            kangury,też w Australii...wszystko się w całość zaczyna układać.
            • Gość: przechodziłamteraz Odnośnie wywiadu raz jeszcze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.05, 19:41
              Spróbuję inaczej,w końcu ważne jest,zeby pytać...,po to ten wątek przecież.

Zakładając,że przy Pani pomocy udało mi się zrozumieć,ze to były dywagacje,w
              takim razie ,czy mogła by Pani odpowiedzieć mi tutaj,że związek tego postu :

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11&w=12257909&a=16892737
              " • Re: Przywrocic Krzysztofa Mike IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
              Gość: michu 21.10.2004 00:38 + odpowiedz

Wiem to od kogos kto byl w programie pana Miki że zaplacil w kieszeń
              redaktorowi zeby dostał zaproszenie"

z Pani odpowiedzią na pytanie o zwolnienie K.Miki i pozostałych dziennikarzy,
              -
              "...Czasami motywów tych decyzji lepiej nie ogłaszać ze względu na ochronę dóbr
              osobistych osoby, której dotyczą."

Był nieszczęśliwym zbiegiem okoliczności ?

• tok.fm Re: Odnośnie wywiadu raz jeszcze 11.03.05, 18:20
                Tak, to jest rzeczywiscie nieszczęsliwy zbieg okoliczności. Nawet nie
                pamiętałam, że był taki post. Bardzo żałuje, że administrator tego wczesniej
                nie zauważył i nie wyrzucił. Bo to zwykłe pomówienie i złamanie netykiety.
                Zaraz się tym zajmę.
                EW
                • Gość: przechodziłam Re: Odnośnie wywiadu raz jeszcze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 19:21
                  O tych zbiegach okoliczności to w tym kraju ostatnio głośno...

Nieważne,jak będziecie usuwać,to tu jest jeszcze drugi na ten temat,

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11&w=12257909&a=16849568
                  I wogóle jeszcze są w tym wątku kilka razy cytowane przez forumowiczów.
    • Gość: Maria BBC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 15:35

Droga Redakcjo,
      niedokladnie odpisuje na watek...
      jeszcze niedawno mozna bylo wieczorem sluchac BBC? Teraz nie moge zlapac nic po
      angielsku, czy przestaliscie nadawac czy zmieniliscie pore dnia?
      dziekuje za odpowiedz.
      pozdrawiam serdecznie Maria
      • Gość: agga Re: przerywniki muzyczne IP: 195.187.106.* 11.03.05, 15:44
        W moim odczucie kawałki muzyczne nadawane pomiędzy rozmowami sa coraz gorsze
        tzn. jest to muzyka coraz bardziej lekka, łatwa, ale nie bardzo przyjemna. Nie
        jest to jeszcze ten poziom jak w innych stacjach, ale juz blisko.
        • tok.fm Re: przerywniki muzyczne 11.03.05, 18:27
          Od października nie zmienialiśmy muzyki. Wciąż zgramy rocka
          EW
          • Gość: kaak Re: przerywniki muzyczne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.03.05, 15:33
            to może zmieniła się przed październikiem, bo ja też mam wrażenie że rock a
            jest coraz mniej a coraz więcej pop a. TOK FM jest wyjątkowym radiem i nie
            obniżajcie poziomu muzyką.
            • Gość: Rofi przerywniki muzyczne są OKROPNE IP: *.chello.pl 27.07.05, 08:41
              Kolego, właśnie te przerywniki muzyczne trzeba zmienić.
              Od wielu lat słucham tego radia i białej gorączki dostaję jak słyszę tę kocią
              muzykę (kogo wy tam zatrudniacie).
              To nie jest radio rockowe. Chcesz słuchać rocka to masz do wyboru dziesiątki
              radiostacji nadających to coś. Ja słucham TOK FM dlatego, że nie chcę właśnie
              słuchać muzyki. Tym bardziej nie odpowiadają mi więc obecnie nadawane
              przerywniki i proszę o ich szybką zmianę.
      • tok.fm Re: BBC 11.03.05, 18:25
        BBc jest od 23.00 do 24.00
        Pozdrawiam EW
      • Gość: wierny sluchacz Re: BBC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 23:24
        czemu ten bbc jest od godziny 23-24 akurat wtedy sieklade spac i zamiast sluchac
        mojego ulubionego radia slucham jakegos bbc droga redakcio pszepraszam cie za
        ortografie.
    • Gość: stęskniony Re: Kiedy TOK zagra w Opolu ? IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 16.03.05, 16:28
      coraz mniej mi sie chce czekać na wasz powrót. moze przybliżycie wszystkim
      zainteresowanym date powrotu na opolski eter ? :)
      • Gość: Hitahi Re: Kiedy TOK zagra w Opolu ? IP: *.chello.pl 16.03.05, 22:47
        Poranny przeglad prasy jest robiony przez jakiegos za przeproszeniem pal***a! Nie moge go po prostu sluchac, tak potwornie
        prawicowe zapatrywania nie powinny znalezc sie w TOK FM (ktore nota bene bardzo lubie, ale zawsze rano jak ten gad zaczyna sie
        wypowiadac, przekrecam przlacznik na program 3, co rano niestety nie jest przyjemne)

Pytanie: Czy ten facet bedzie sie juz wiecznie produkowal na waszej antenie, i moge wogle przestawic przelacznik na inna stacje?
        (Bo nie mam ochoty trafiac na tego dziada rano!)
      • tok.fm Re: Kiedy TOK zagra w Opolu ? 18.03.05, 09:21
        Proszę o to pytać w Krajowej Radzie Radiofonii i Telwizji - od roku po
        zapadnięciu decyzji nie dostalismy jej na piśmie.
        EW
        • Gość: Rafał Re: Kiedy TOK zagra w Opolu ? IP: *.polkomtel.com.pl 01.08.05, 16:23
          taaaaa......w całym kraju jedynie słusznym i wszedzie słyszalnym nadawca
          pozostaje Radio Maryja....TOK FM a po co to komu , kto tego słucha :(
    • Gość: Jacek Ogólnie " IP: *.mega.com.pl 23.03.05, 12:36
      Szanowna Pani Redaktor Naczelna,
      w przedostatnim swoim wejściu na forum TOK FM-u (ostatnie zarezerwowałem do
      odczytania Pani odpowiedzi) chciałbym zwrócić uwagę Pani na pewne kwestie
      związane z forum. W Pani "orędziu" do internautów czytam "Forum internetowe TOK
      FM służy do wymiany opinii i poglądów na temat radia i komentowania tematów
      poruszanych w naszych audycjach." Otóż, proszę spojrzeć na forum ogólne z
      pewnego oddalenia. Mój wniosek jest następujący: wątki i owszem dotyczą tego,
      co powyżej zacytowałem, ale w około 75 %, natomiast posty w 95 % są nie na
      temat. Albo dotyczą inwektyw w stosunku do innych internautów bez sensownej
      dyskusji, albo wyrażają napastliwość w stosunku do głównych bohaterów wywiadów
      czy artykułów (nie zajmuję się krytyką prezenterów, bo oni należą do radia). W
      tych postach nie ma prawie wcale ustosunkowań się do tego, co powiedział na
      antenie wysłuchiwany, ale do tego, co gdzieś podobno powiedział, zrobił, czy
      jak postrzegany był kiedyś tam, gdzieś tam lub z kim albo z czym się kojarzy. W
      większości przypadków są to domysły internautów oparte na plotkach - piątej
      władzy w Polsce, w całkowitym oderwaniu od audycji. Tak więc stwierdzam, że
      biorący udział w ogólnym forum TOK FM-u nie spełniają podstawowego wymogu
      uczestnictwa w nim. Czytam dalej "Cieszymy się, że tylu Was jest,..." i
      dochodzę do wniosku, że jest to stwierdzenie przesadne. Czynnych internautów
      jest coraz mniej (wystarczy poczytać ostatnie posty rezygnujących), natomiast
      więcej pojawia się różnych nicków jednej osoby (zwracałem na to uwagę na forum
      śledząc powielanie tych samych błędów ortograficznych i stylistycznych przez
      różne osoby). Niejednokrotnie jedna osoba dyskutuje właściwie ze sobą! Może po
      części się mylę, ale generalnie mam rację. Do osób zapraszanych do studia przez
      prowadzących segmenty nie chcę się odnosić, bo to sprawa radia. Podobnie nie
      zajmę się gospodarzami, ponieważ to też jest Wasza sprawa. Niemniej jednak
      według mnie jest mało obiektywizmu, za mało różnorodności postaci. Dla mnie
      Wasze radio (już miesiąc temu) przestało być interesującym (nie słucham też
      Radia Maryja jakby co...; tematy czytam po prostu w prasie tzn. w Gazecie
      Wyborczej także, a TOK FM prawie wcale nie poszerza w logiczny, ciekawy sposób
      zagadnień), a teraz forum. Poza tym język wielu internautów stoi w sprzeczności
      z ustawą o czystości języka polskiego (nie tylko przekleństwa, ale rozumiem, że
      Państwo na to wpływu nie macie). Stwierdzam to z przykrością, bo słuchaczem TOK
      FM-u jestem (byłem) od 1999 roku. Wielu rzeczy się od tego czasu od Was
      nauczyłem (pozytywnych, negatywnych) i tego mi już nikt nie zdoła
      zniekształcić. Za to dziękuję. Szkoda, ale cóż, widocznie taka jest wola
      pana... PS. Nie odpiszę już nikomu na żadne pretensje skierowane pod moim
      adresem, a jedynie na ewentualne podsumowanie ze strony Pani. Z poważaniem Jacek
      • tok.fm Re: Ogólnie " 03.04.05, 19:29
        Szanowny Panie, rzeczywiście wiele gorzkiej prawdy o forum w Pana poście. To
        forum jest, jakie jest - trudno je moderować co najmniej z dwóch powodów - po
        1. - prawie kazda nasza ingerencja jest komentowana jako próba ograniczania
        wolności wypowiedzi, po 2. - zwyczajnie często brak nam na to czasu. Ale poza
        tym taki urok internetu - spontaniczność, często chaos. Mozna to forum po
        prostu zamknąć, wiele mediów w Polsce w ogole nie zdecydowało się na to, żeby
        założyc forum na własny temat. Pomimo wszystkich jego wad chcę, żeby było -
        służy słuchaczom naszego radia i jak sam Pan zauważył, jest na nim również
        merytoryczna wymiana poglądów.
        Przykro mi, że radio przestało Pana zadowalać, mam nadzieje, że może jednak to
        sie jeszcze zmieni:)
        Pozdrawiam - E.W>
        • Gość: Jacek Re: Ogólnie " IP: *.mega.com.pl 04.04.05, 10:54
          Dziękuję za rzeczową odpowiedź. Ja też mam takową nadzieję. Z poważaniem
          • rolo111 Re: Ogólnie " 25.12.05, 09:46
            Istotnie forum ma wiele wad, z czego najważniejszą jest chyba "trudność jego
            moderowania". No ale z całym szacunkiem, wypowiedzi nie na temat, napastliwość
            oraz inwektywy to domena niestety zwolenników radia (to fakt). Wystarczy
            przejrzeć posty internałty "ligapacholowromana", zwolennika radia, jak choćby ten:
            "tylko kolezko jak przyjdziesz do mnie na chate, to nie zapomnij zabrac kolegow -
            moze sie okazac, ze jestes na mnie za maly kozak. i co w tedy? acha, i
            pamietaj - sady ostatnio stosuja szersza interpretacje prawa do obrony, takze
            zastanow sie 10 razy nad tym pomyslem :)."
            Istotnie forum wymknęło się Agorze spod kontroli, więc pewnie niedługo zniknie.
            • tok.fm Re: Ogólnie " 26.12.05, 12:27
              Nie zniknie, zostanie uporzadkowane. Forum ma sluzyc przezde wszystkim dyskusji
              na tematy w radiu poruszane oraz ulatwiac kontakt miedzy radiem i sluchaczami.
              75% postow na forum dotyczy zupelnie innych spraw - pelno tu przedrukow (bez
              slowa komentarza) z innych mediow, co jest sprzeczne z netykieta i prawem
              autorskim oraz wypowiedzi na tematy nie majace nic wspolnego z radiem, z
              naszymi programami. Jak sprawdzilismy, na forum aktywnych jest zaledwie kilka
              osob, wszystkie uzywaja od kilku do kilkunastu nickow. Dlatego od pewnego czasu
              admin portalu Gazeta.pl probuje forum porzadkowac na biezaca, a niedlugo
              zostanie ono przekonstruowane, tak, by mozna bylo je wykorzystywac rowniez na
              antenie, by nie odtstraszalo wielu sluchaczy, ktorzy checieliby poruszyc jakis
              temat, ale zniecheca ich atmosfera na forum panujaca.
              Pozdrawiam (jeszczewiatecznie) - EW
              • prawicowy_z_wyboru Re: Ogólnie " 29.12.05, 21:37
                Szanowna Redakcjo !

zgadzam się z rolo111
                agresywni są głównie zwolennicy radia
                klasyczna nietolerancja tolerancyjnych

często przedruki prowokują do dyskusji
                czasami są wklejane aby zapoczątkować procesy myślowe
                u tych którzy je przeczytają
                (z tego co zauważyłem często nie są zgodne z poglądami prezentowanymi w Tok fm
                np. w komentarzach a więc są na temat tylko, że inaczej)

czy aby usuwanie wątków na tematy bolesne i niewygodne dla redakcji
                nie jest przejawem dyskryminacji
                i to w radiu głoszącym tolerancje i zrozumienie
                nie sądzi Pani, że może to być bardzo boleśnie odczuwane
                przez osoby mające właśnie takie podglądy

usunięcie wątków z którymi forumowiecze
                są związani albo dopiero zaczynają być związani
                może wywołać np. szok albo nawet ciężki szok i to połączony z udarem
                kto to wie ...
                czy można tak narażać własnych słuchaczy
                bo jeśli są krytyczni to przeważnie do tego co słyszeli w Tok fm

a co do odstraszania słuchaczy ...
                chyba nie chodzi o to
                żeby pozostawić na forum tylko programowo zgodnych słuchaczy
                którzy będą tylko klaskać i mlaskać z zachwytu
                bo byłby to niezły obciach

..............................................
                PS
                do Jacka
                chyba nie czytasz tylko GW i słuchasz Tok Fm
                jeśli tak to spróbuj np. Gazety Polskiej
    • Gość: helenn Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 18:06
      Świetny pomysł z zapisem rozmów publicystów. Dziękuję!!
    • Gość: mmm Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.acn.waw.pl 23.03.05, 19:12
      Dlaczego w programie p.Pyzy wieczorem muszę słuchać o czym napisała dziś Gazeta
      Wyborcza? Gazetę czytam rano - po szóstej już mnie to nie interesuje,chyba do
      tej pory mozna przygotować coś ciekawszego?
    • Gość: phueta Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 11:15
      Wypowiedziałem się już na forum dotyczącym muzyki w radiu TOK Fm więc nie będę
      się tu powtarzał, ale muzyki troche za mało tzn muzyki o której tam napisałem.
      Country, blues i folk to muzyka na którą w radiu oczekuje wielu jej fanów. Przy
      zalewie muzyki z automatu ferowanej obecnie w wielu rozgłośniach niemal bez
      udziału "żywego człowieka" jest okropny. W radiu TOK Fm przydałby się taki blok
      dla oczekujących i często jadących samochodem. bardzo lubię słuchać programów w
      których poruszacie dziesiątki spraw ludzkich i politycznych. Ale muzyki brak.
      • Gość: przechodziłam Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.05, 10:10
        Przeczytałam w Przekroju ,w wywiadzie z Robertem Bernatowiczem ,że audycję
        radiową prowadzi za darmo...

Uważa Pani,że to w porządku,zwłaszcza,że zapewne jest to jedna z bardziej
        "słuchalnych" audycji ?
        • Gość: kasia Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 14:04
          Ja słucham już prawie tylko p. Bernatowicza...

Myslę, że wasza przyszłość rysuje się w czarnych kolorach.

Nuda, nuda i jeszcze raz nuda !!!
        • tok.fm Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 03.04.05, 19:35
          Nie, nie uważam, żeby to było w porządku, każdy autor powinien dostawać
          honorarium. Ale to jest decyzja Roberta (i jeszcze paru innych osób, które
          prowadzą niektóre nasze audycje tematyczne na tych samych warunkach) - w
          budżecie radia nie ma na razie na nie pieniędzy. Mam nadzieję, że niedługo to
          się zmieni. Niestety - nie zależy to tylko ode mnie. Pozdrawiam EW
          • Gość: przechodził akurat przechodziłam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.05, 19:57
            No dobrze,że "na razie" i jednocześnie chciałam przypomnieć,że dzwoniący
            słuchacze,zapewniają maximum słuchalności(ze względu na różnorodność ich punktów
            widzenia),przy minimum nakładów finansowych ze strony radia - może warto się
            zastanowić nad wpuszczeniem słuchaczy na antenę regularnie -CHOCIAŻBY po jednej
            godzinie u komentatorów przedpołudniowo-południowych, albo też w paśmie
            popołudniowym...czy to naprawdę taki ogromny problem - chociaż godzina dziennie ?
        • niepoprawnypolitycznie Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 11.04.05, 06:40
          > Przeczytałam w Przekroju ,w wywiadzie z Robertem Bernatowiczem ,że audycję
          > radiową prowadzi za darmo...

Toż to skandal, za bzdety puszczane w radiu jakoby informacyjnym powinien
          dopłacać!!!

pozdrawiam
          b.
      • tok.fm Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 03.04.05, 19:32
        Nasza konecasja zakłada, że nie wolno nam grac wiecje niż 30% muzyki w
        programie, nasza umowa z Zaiksem opiewa na 10% - i tyle tej muzyki u nas jest.
        Jestesmy przede wszystkim radiem gadanym. A to co gramy to okreslony format
        muzyczny - classic rock, przynajmniej na razie. Ale nie wykluczam, że w
        przyszlosci to sie może zmienić. Pozdrawiam EW
    • Gość: gość Ten piątek i Paradowska - kompletna porażka! IP: 212.191.169.* 01.04.05, 09:29
      Nie dość, że muszę wyłączać jak ta komuśnica zaczyna skrzeczeć, to jeszcze
      zdarzyło się, że musiała pochylić się nad stanem Papieża. Trudno było nie
      słyszeć fałszu w jej głosie.

Wyłączyłem.
      • Gość: Teardziel Re: Ten piątek i Paradowska - kompletna porażka! IP: 81.210.22.* 04.04.05, 08:50
        I co z tego że masz rację ,i tak nie masz wpływu na decyzje personalne
        radia.Jedyne co możesz zrobić to poprostu nie słuchać stacji gdy Paradowska sie
        prezentuje .Ja tak robie i mam spokojne poniedziałki.
        • filkar Re: Ten piątek i Paradowska - kompletna porażka! 05.04.05, 10:46
          Gość portalu: Teardziel napisał(a):

> I co z tego że masz rację ,i tak nie masz wpływu na decyzje personalne
          > radia.Jedyne co możesz zrobić to poprostu nie słuchać stacji gdy Paradowska
          sie
          >
          > prezentuje .Ja tak robie i mam spokojne poniedziałki.

Jak rozumiem decyzje personalne są konsekwencją decyzji o prezentowaniu
          spektrum opinii i profilów mediów krajowych. Być może nawet jakoś
          zakontraktowanej w administracyjnej decyzji KRRiT. Poza tym warto poznawać i
          słuchać poglądów innych niż własne, bo to pozwala w lepszy sposób formułować
          własne przemyślenia. Chociaż rzeczywiście nie sposób się nie zgodzić, że poziom
          intelektualny prezentowany przez J.Poradowską i J.Żakowskiego to nietety
          całkiem często żenada poprostu. Ale czemu się dziwić, skoro za ich postępowymi
          poglądami stoi pustka w sferze podstawowych wartości. Skutkuje to także
          niezamierzonym, mam nadzieję, ale jednak traktowaniem ludzi jak bezrozumnych
          zwierząt, którymi można manipulować. Przykładów każdy kto chce może sobie wiele
          przytoczyć. Mnie osobiście denerwuje dodatek do bodajże Polityki pt. Niezbędnik
          inteligenta. Tytuł i ideę odbieram w ten sposób, że jak nie czytasz tego
          pisemka i nie utożsamiasz się z zawartmi tamże opiniami (w dowolnym temacie) to
          nie zasługujesz na miano inteligenta 9europejczyka). W domyśle jesteś człowieku
          przykładem tzw. ciemnogrodu. Otóż ja uważam, że ten Niezbędnik to jest rzecz
          dla pół- a może nawet ćwierćinteligentów (takich co to nie są w stanie
          samodzielnie przemyśleć kwestię i wyrobić sobie własnego poglądu). Założe się,
          że wymienieni dziennikarze są gorliwymi czytelnikami tego pisemka.
          • Gość: Przechodniem bedac Re: Ten piątek i Paradowska - a`propos (kalizm) IP: 194.30.228.* 28.04.05, 20:47
            Teardziel napisał(a):
            > Jak rozumiem decyzje personalne są konsekwencją decyzji o prezentowaniu
            > spektrum opinii i profilów mediów krajowych. Być może nawet jakoś
            > zakontraktowanej w administracyjnej decyzji KRRiT. Poza tym warto poznawać i
            > słuchać poglądów innych niż własne, bo to pozwala w lepszy sposób formułować
            > własne przemyślenia. Chociaż rzeczywiście nie sposób się nie zgodzić, że poziom
            ...........
            Przeczytałem sobie resztę uwag tutaj, i już pewne wnioski mam - po co pytać
            o Pana Waldka, który mógłby i za darmo swe poglądy głosić, ale pani RedNacz
            i tak napisze że "nie stać radia.." itd. Po prostu radio zmieniło profil o
            180 stopni. Z solidnej prawicowej stacji o ustalonym systemie wartości - to
            mi się w dawnym Tok FM podobało stała sie kolejną "agorą" jazgotu gdzie są
            relatywizowane publicznie wszystkie sprawy dla wielu z nas święte.
            Zapewne chodzi tu o "młodego odbiorcę", o komercję i o fałszywie pojmowany
            "pluralizm" - a przed tym zawsze przestrzegał Pan Waldek.
            Jakże zatem mógłby nie zostać wyrzuconym?
            Tylko może ogłoście publicznie swój kolor (różowo-czerwieno-brunatny) -
            czego się Państwo wstydzicie? Przecież to takie "euromodne" jak
            komunistyczny kapuś Sartre, i jakie "na fali"..
            Oglądam Dziennik TV. Nie pomnę abym komuś był winien choćby dziesięć groszy,
            abym kiedykowiek zawiódł, nawalił. Jestem gotów podać swe dane - można to
            sprawdzić, zweryfikować. Wstyd mi gdy prezydenta z opcji mi obcej - fakt -
            ale Prezydenta jakiś "realtywny" dziennikarzyna zwie publicznie "prezydentem
            wszystkich aferzystów", powołując się sprytnie (lepperyzm) na "cytat".Jak po swej klęsce nieuchronnej lewica nazwie "naszych"? Pomyślał już o tym ktoś?
            To się zrelatywizować NIE DA. Marzę o życiu w uczciwym kraju, nie mam szans
            na emigrację. Wiem już że moje marzenie się nie spełni chyba nigdy dzięki
            lewicowcom oraz marksistowskim "relatywistom" którzy zmarnowali mi już sporą
            część jedynego życia i ograbili bezczelnie moich przodków zwąc to teraz
            "sprawiedliwoscia społeczną". To jak: - my ukraść to "sprawiedliwośc" a nam
            ukraśc to "afera"?
            Gdzie ja takie coś już kiedyś czytałem?..
    • Gość: Pr GW Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.chello.pl 09.04.05, 13:16
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11&w=22531311
      • Gość: przechodziłam DO REDAKCJI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.05, 19:53
        Chciałam zapytać czy nadal nie ma pieniędzy na zapłacenie Panu Bernatowiczowi?

www.parkiet.com/news/art.jsp?idn=376266
        "Prezes Agory zarobiła w zeszłym roku 544 tys. zł, dostała 38,5 tys. akcji

Zeszłoroczne wynagrodzenie prezes Agory Wandy Rapaczynski wyniosło 544 tys. zł,
        czyli 32 tys. więcej niż w roku 2003 - wynika z informacji zamieszczonych w
        dzisiejszym raporcie rocznym. Oprócz wynagrodzenia podstawowego, W. Rapaczynski
        dostała 38,5 tys. akcji oferowanych po złotówce w ramach programu motywacyjnego
        i partycypacyjnego.

Spośród innych członków zarządu wydawcy "Gazety Wyborczej", najwięcej zarobił
        wiceprezes Zbigniew Bąk. Jego wynagrodzenie wyniosło 782 tys. zł (78 tys.
        więcej niż dwa lata temu). Oprócz tego dostał 85,5 tys. akcji.

Łącznie zarząd Agory zarobił w zeszłym roku 2,4 mln zł. Rada nadzorcza
        otrzymała 242 tys. zł."

• Gość: Jan Re: DO REDAKCJI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 19:06
          Moze nie mieszaj sie w sprawy radia. Pan bernatowicz nie jest glupi i moze
          wcale nie ubolewa ze nie dostaje pieniedzy. Ma buzke a kego praca jest efektem
          umowy
          • Gość: przechodziłam Re: DO REDAKCJI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.05, 20:18
            Ja tego nie rozpatruję w kwestii ubolewa nie ubolewa,a jeżeli to pod kątem - ja
            ubolewam,że tak jest.
        • tok.fm Re: DO REDAKCJI 18.04.05, 16:00
          Witam, czy może mi Pani wytłumaczyc jaki jest związek pomiędzy zarobkami
          zarządu Agory, a budżetem radia? Pozdrawiam - Ewa Wanat
          • Gość: przechodziłam Re: DO REDAKCJI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 16:25
            O to właśnie chodzi,ze związek jest bardzo nielogiczny.
            Ale tak właściwie to chyba nie myślała Pani,że ja liczyłam na odpowiedź,ja
            bardziej zadaję pytania na które znam odpowiedź,bo tylko wtedy mogę ją
            zweryfikować:)

Pozdrawiam i życzę więcej pieniędzy,zeby Was było stać na Sobalę, a już teraz
            możecie wpuścić słuchaczy na antenę.
            • tok.fm Re: DO REDAKCJI 19.04.05, 14:01
              Dziekuję za życzenia:)
              Pozdrawiam EW
              • Gość: przechodziłam Re: DO REDAKCJI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 15:38
                Żeby nie zrobiło się za bardzo miło ,dodam,ze miałam na myśli złotówki -
                słabnące:)))
    • Gość: XYZ Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.aster.pl 18.04.05, 17:01
      Witam
      Gdzie można uzyskać wszystkie wnioski koncesyjne TokFM-u (ewentualnie
      wcześniejszego Inforadia)???
      • tok.fm Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 19.04.05, 13:57
        Nie bardzo rozumiem pytanie, puste wnioski koncesyjne mozna dostac chyba w
        KRRitV, nasze wypełnione nie są do użytku publicznego. pzdr. EW
        • Gość: XYZ Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.aster.pl 19.04.05, 16:20
          To znaczy, że pod żadnym pozorem (nawet naukowym-jakkolwiek durnie to brzmi)
          nie udostępniacie swoich wypełnionych wniosków koncesyjnych??
    • mmost Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 20.04.05, 09:08
      Szanowni Państwo,

We wtorek 18 kwietnia w Państwa radiu, w poranku prowadzonym przez red. Rafała
      Ziemkiewicza, w rozmowie dotyczącej rocznicy powstania w Gettcie, podano w
      wątpliwość ustawienie przez Niemców na placu Krasińskich karuzeli z muzyczką, a
      przede wszystkim fakt, że byli Polacy bawiący się tam.

Uważam za skandaliczne wyrażanie takich sądów na antenie

Po pierwsze - karuzela, huśtawki, muzyczka, ludzie z nich korzystający,
      biegający szaulisi (litewscy policjanci w czarnych mundurach z pałami),
      pilnujący aby nikt nie protestował - to wszystko było, są to fakty
      udokumentowane i jeśli ktoś o nich nie wie, to niech sobie poczyta w dostępnych
      źródłach.

Po drugie - pan redaktor Ziemkiewicz, będąc zawodowym redaktorem, ponosi
      odpowiedzialność za kształtowanie opinii publicznej i za wypowiadane przez
      siebie słowa.. To co panu Ziemkiewiczowi się wydaje, niech zachowa dla
      prywatnej rozmowy w gronie znajomych. Wypowiadając swoje widzimisię na antenie,
      którego to widzimisię słuchają miliony ludzi, w tym ludzi młodych, nieraz
      niewiele o czasach II wojny światowej wiedzących, przyczynia się do fałszowania
      historii. Znajdą się słuchacze, którzy w słowa pana Ziemkiewicza uwierzą. Otóż
      obowiązkiem człowieka wypowiadającego się na antenie jest znajomość faktów.
      Nierzetelność pana Ziemkiewicza nie jest jedynie ignorancją i arogancją. To
      również podłość i obraza ludzi, którzy - tak jak ja - te czasy dobrze
      pamiętają.

Zdziwiona jestem również nieco reakcją pana z redakcji, do którego - wzburzona
      wypowiedzią pana Ziemkiewicza - zadzwoniłam. Otóż tłumaczy on swego
      redakcyjnego kolegę tym, że "niewielu już jest świadków tamtych wydarzeń". Czy
      oznaczać to ma, że kiedy już tych świadków w ogóle nie będzie, można będzie w
      radiu bajdurzyć w ogóle co komu ślina na język przyniesie? Przecież istnieją
      dokumenty, tony dokumentów. Wystarczy chcieć po nie sięgnąć.

Jestem wierną słuchaczką radia TOK FM. Stąd mój apel: niech Państwo dbają o
      poziom swoich audycji. Bo audycja pana Ziemkiewicza kompromituje Państwa.

Łączę wyrazy szacunku,

Maria Mostowska
      • tok.fm Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 02.05.05, 14:03
        Witam, przepraszam, że tak późno Pani odpowiadam - miałam to zrobic od razu,
        zaczełam sprawdzac wywiad, o którym Pani pisze, i niestety zapomniałam - teraz
        przypomniał i o Pani liscie jeden ze słuchaczy na tym forum, wiec czym predzej
        naprawiam swój błąd. Myśle, że zaszło pewne nieporozumienie - Rafał Ziemkiewicz
        nie wygłaszał żadnych swoich poglądów, lecz rozmawiał z historykiem, który
        zajmuje sie powstaniem w getcie. Na naszej stronie jest jeszcze zapis tego
        wywiadu - prosze go uważnie przeczytać - a poniżej fragment rozmowy, który
        dotyczy karyzeli:

Rafał Ziemkiewicz: Rok czy dwa lata temu podczas rocznicy, może dwa lata temu,
        bo wtedy rocznica była okrągła czytałem, że owa sławna karuzela, na której
        jakoby się Polacy kręcili, kiedy Żydów mordowano uwieczniona w wierszu Czesława
        Miłosza tak naprawdę nie istniała. Jest to pewien mit dość dla nas przykry i
        nie była to prawda. Polacy nie bawili się w tym czasie, kiedy getto było
        palone. Czy tak? Potwierdza pan, że jej nie było czy jednak była?

Dariusz Stola: Pytanie nie było takie czy ona była, bo ona na pewno była, czy
        się kręciła? To pokazuje jak głęboko wchodzimy. Z symbolami jest tak, że one
        mają pokazać nam coś, co jest poza nimi, na stosunek Polaków po aryjskiej
        stronie do tego, co się działo w getcie. Jest bardzo wiele relacji, ale jak
        jest duże miasto, to wszyscy patrzą obojętnie. Są tacy, którzy i tacy, którzy
        się cieszą. Czy byli tacy, którzy się cieszyli? Co do tego nie ma wątpliwości,
        bo to jest w wielu źródłach jak ktoś komentuje: "O żydki się smażą" znaczy, że
        się cieszą. Przyjmują to z sympatycznym zainteresowaniem jako coś ciekawego, co
        się dzieje. Nie w rozumieniu jako tragedii nie to, że skwierczy ciało kogoś
        takiego jak oni tylko jako inne istoty. Bywają pewne fałszywe symbole. Pojawiły
        się po raz pierwszy od 50 lat takie informacje, że ta karuzela się jednak nie
        kręciła."

Jak pani widzi, Ziemkiewicz cytuje cudze poglady zadając pytanie i prosząc
        swojego goscia o komentarz. Stola też nie twierdzi, że karuzela się nie
        kreciła, tylko że "pojawiają sie takie głosy". Jeszcze raz przepraszam za
        zwłoke w odpowiedzi. Pozdrawiam Ewa Wanat

• Gość: fafek2 Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 21.04.05, 22:18
      To raczej zabrzmi jak pytanie retoryczne. W rzeczywistości takie będzie. Zamiast
      odpowiedzi chciałbym uzyskać komentarz.

Dlaczego tak wspaniałe radio ma małą ilość słuchaczy?
      Może przydałaby się jakaś kampania reklamowa?
      • Gość: przechodziłam Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 18:49
        Czy Pani jako Redaktor Naczelna Radia Tok Fm-
        radia czerpiącego z dziennikarzy i artykułów Gazety Wyborczej ,radia
        służalczego w stosunku do Gazety Wyborczej- "słynącej" od dłuższego czasu z
        nieprawdziwych ,zmanipulowanych artykułów,
        nie ma czasami objekcji przed spojrzeniem w twarz niektórym ludziom ?
        Czy nie boi się Pani,że praca w TokFmie zacznie być zwyczajnie hańbą ,tak jak
        bycie dziennikarzem Wyborczej ?
        • Gość: valet10 TOK FM w TORUNIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 12:49
          Witam,
          czy TOK FM będzie można słuchać w Toruniu??

Pozdrawiam
          • tok.fm Re: TOK FM w TORUNIU 28.11.05, 16:33
            na razie nie
            EW
    • Gość: paw archiwum Bernatowicza.... IP: *.com.pl / 83.16.2.* 24.04.05, 20:25
      Czy bylaby mozliwosc powtarzania audycji w jakas konkretna noc o np 12 w nocy?
      Godzina 17 w sobote jest pora troche niefortunna...
      paw
      • tok.fm Re: archiwum Bernatowicza.... 28.04.05, 16:02
        Audycje są powtarzane w nocy, a "Archiwum" mozna pobrać z internetu - na naszej
        stronie: Nasze programy/archiwum Roberta Bernatowicza/serwisy - Archiwum
        aydycji....
        Pozdrawiam EW
        • Gość: lenden Re: archiwum Bernatowicza.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 18:24
          No odpwiedz redakcjo dlaczego ceznurujesz watki o nachalnym propagaowaniu
          homoseksualizmu przez red janiszewskiego> Dlaczego cenzurujesz watki dotyczące
          manipulowania opinia publiczną i ewidentnego oszukiwania jej?
          • tok.fm Re: archiwum Bernatowicza.... 29.04.05, 12:31
            Admin forum wyrzuca wątki, które naruszają regulamin - są np. wyjatkowo
            chamskie, wulgarne, lub naruszają czyjeś dobre imię. Proszę przeczytac regulamin
            Pozdrawiam EW
            • Gość: lenden Re: archiwum Bernatowicza.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 17:07
              tok.fm napisał:

> Admin forum wyrzuca wątki, które naruszają regulamin - są np. wyjatkowo
              > chamskie, wulgarne, lub naruszają czyjeś dobre imię. Proszę przeczytac
              regulami
              > n
              > Pozdrawiam EW

W tej banalnej formułce nie kryję się nic. jak się chce cenzurować to zwsze się
              cos takiego pisze. Wszystkie oosoby publiczne w tym także readktorzy podlegaja
              musza liczyc sie ze znacznie surowszą i bardziej dosadna oceną.
              Konkretnie Co w moim poście było wyjatkowo chamskie, wulgarne lub naruszało
              regulamin.
              Czy to że napisałem że janiszewski propaguje homoseksualizm i prymitywnie
              manipuluje. manipuluje
              czy to że napisałem że pederastę zaprasza do konemntowania sprawy przyzna
              specjalnych praw pederastom. Zaprasza i nie informuje o tym
              czy napisanie o kims że jest pederastą, skoro ten ktoś publicznie w Tv o tym
              mówi?
              Czy użycie słowa pederasta? (zajrzyj sobie cenzuro do słownika - chocby
              Kopalińskiego. Nie każdy musi używać waszej nowomowy )
              Czy napisanie że laszuk, janiszewski tejchman sa mierni intelektualnie i
              zaniżają poziom radia?
              czy napisanie że Żakowski chrząka jak świnia (może być jak prosiaczek -
              ładniej?) No chrząka. ja jem śniadanie a on chrząka. Mógłby sobie nos przed
              audycją wydmuchać a jak ma polipy to je usunąć. Nie kazdy musi być w radio. jak
              ktoś jest głuchy to niech nie stroi fortepianów.
              A więc konkretnie : co było wyjatkowo chamskie i wulgarne. (Wyjatkowo to znaczy
              cenzuro - odbiegającego od standardu)
    • Gość: opolanin Re: TOK FM OPOLE czy to nadal aktualne ? IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 28.04.05, 11:52
      czy KRRiTv do reszty sie skompromitowała ? jak można przez taki długi okres
      czasu zwlekać z formalnym przesłaniem wniosku koncesyjnego. czy to normalne ze
      od tej chwili próbnej emisji minęło już ponad 2 miesiące czasu (a nawet więcej
      ale pominę ciszą). czy macie juz jakies nowe informacje ? kiedy mozemy
      spodziewać sie wznowienia emisji ? czy jest to w jakimś stopniu mozliwe do
      sprecyzowania w czasie ?
      • tok.fm Re: TOK FM OPOLE czy to nadal aktualne ? 29.04.05, 12:28
        KRRiTV do połowy kwietnia nie wyadwała żadnych decyzji, nie mamy na to żadnego
        wpływu, wciąz nie dostaliśmy decyzji ( która zapadła wiele misięcy temu) na
        pismie. Interweniujemy, ale nie daje to żadnych rezultatów. Bardzo mi przykro.
        Pozdrawiam EW
    • Gość: Słuchacz Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 12:28
      A ja mam pytanie jak długo potrwa wasza nachalna nagonka do popierania Pedecji?
      Czy dopiero wynik 4 % PD w wyborach i brak reklmaodawców oraz słuchaczy musi
      Wami wstrząsnąć?
      Pozdrawiam i zmieniam stację.
    • Gość: Przechodniem bedac Dlaczego zwolniono Pana Waldka Ogińskiego? IP: 194.30.228.* 28.04.05, 16:21
      Prawdę pisząc to SŁUCHAŁEM TokFM, bo teraz słuchać się ono nie daje. Od
      samego rana na antenie byli komuniści i jacyś inni pogrobowcy ss-manów.
      Kim kto się urodzi - tym już umrze..
      Przypadkiem trafiłem, to krótko zapytam: komu, poza "aktywem" wadził Pan
      Waldek co rano grzmiący na komuchów, prezesików i innych złodziejaszków?
      Pochodzę z tej samej dzielnicy, co wiem z życiorysu p.Ogińskiego, który
      Redakcja TokFM ośmieliła się.. usunąć ze swej www. Przecież gdyby nie On
      - Was by nie było! Kto słuchałby starej pezetpeerówki czy tez pewnego
      zetemesowskiego wycirusa zaliczającego egzaminy "sposobem po linii" (może
      zrozumiecie o kim piszę). We mnie ci ludzie zawsze budzą odruchy wymiotne
      i konieczność przełączenia radioodbiornika. Nienawidzę ubekow.
      Przelękliście się może tych narad na Rozbrat i straszenia przez wszelakie
      bezmózgowia i inne lewactwo że "rozwiążemy problem TokFM" (pamiętam te
      płatne przez SLD anonimowe telefony z pogróżkami na antenie)?
      Oni Was mogli.. pocałować.
      W zamian straciliście z kilkaset tysięcy słuchaczy. "Mój" prezesik SM zaś
      odzyskał humor i kupił nowego Mercedesa S-Klasse. Nadal kradnie spokojnie.
      Po to tylko wywaliliście Pana Waldka?
      --
      Powodzenia - beze mnie
      Były Słuchacz
      • Gość: ~barracuda Nie warto tym sobie zawracać głowę... IP: *.chello.pl 29.04.05, 05:04
        Wiadomo, że red.Paradowska nie dorównuje pod zadnym względem emanacją na
        antenie tegoż radia Panu Profesorowi Dziakowi, i gdyby (broń Boże) spędziła
        resztę życia na wykładach pana Waldka w Collegium Civitas, byłby to czas
        zmarnowany dla niej, a co za tym idzie dla słuchaczy niestety też...
        • Gość: przechodniem bylem Re: Nie warto tym sobie zawracać głowę... - Odp. IP: 194.30.228.* 29.04.05, 13:03
          Witam.
          Przecież to zrozumiałem. Wpis wyżej popełniłem impulsywnie, nie poczytałem
          wcześniej innych. Wpadłem na GW bo mi donieśli ze ktoś mnie tu obsmarowuje,
          co okazało sie nieprawdą. Zauwazyłem "Forum TokFM" i ożyły moje wspomnienia.
          Jakże przyjemnie było szykowac sie do dnia sluchajac szczerych słów Pana
          Waldka, bez wazeliny, bez tej całej nic nie wartej 'polit-poprawnosci'
          postkomunistów walącego wprost to co inni nadal mowia sobie szeptem.
          Złodzieja zwącego głośno złodziejem, pracowitego i uczciwego chwalącego.
          To było piękne, za piękne - kogo na to stać? Luksus bycia prawicowcem?..
          Potrzeba trzymania czerwonych szczurów z dala od swej siedziby?
    • Gość: Mimikra Dlaczego kiepska jakość odbioru w Poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 18:40
      W porównaniu z wieloma innymi stacjami sygnał Waszego radia jest słaby.
      Niekiedy przy niekorzystnej pogodzie trudno go nawet wyodrębnić na przenośnym
      radioodbiorniku.
      • tok.fm Re: Dlaczego kiepska jakość odbioru w Poznaniu? 29.04.05, 12:33
        W Poznaniu i tak jest całkiem niezła jakość w porównaniu z innymi miastami,
        niestety, w naszej koncesji jest zapis o maksymalnej mocy nadajników - nie
        możemy jej przekraczać, bo grożą za to surowe kary. Takie warunki narzuca
        Ustawa o radiofonii i Tv i koncesja, którą nam przyznano. Pozdrawiam EW
        • Gość: artur Re: Dlaczego kiepska jakość odbioru w Poznaniu? IP: 195.187.106.* 29.04.05, 14:03
          Szanowna Pani Ewo,
          Wydaje mi się iż można a nawet trzeba ignorować głupawe, złośliwe ziejące
          nienawiścią posty, jednakże zignorowanie postu podpisanego nazwiskiem Pani
          Marii Mostowskiej nie świadczy dobrze o redakcji TOKFM. Z trudnymi problemami
          również należy się czasami zmierzyć. Zarzut przedstawiony w tym poście to nie
          tylko wykazanie że Pan Ziemkiewicz czasami w swoim dążeniu do przyjmowania pozy
          aroganckiego prześmiewcy przekracza granice dobrego smaku, ale jest to zarzut
          publicznego zakłamywania historii.
          • Gość: Przechodzien Re: Dlaczego kiepska jakość odbioru w Poznaniu? IP: 194.30.228.* 29.04.05, 14:39
            Gość portalu: artur napisał(a):
            > Wydaje mi się iż można a nawet trzeba ignorować głupawe, złośliwe ziejące
            > nienawiścią posty, ...

A jakież tu "zianie nienawiścią"? Czy PZPR służył kiedykolwiek Wolnej
            i zamożnej Polsce? Odpowie sobie Pan sam, o ile jest Pan uczciwym
            człowiekiem. Czy był kiedykolwiek jakiś obowiązek należenia do zdrajców?
            O ile mi, pół wieku żyjącemu wiadomo, nie było takiego. Trzy miliony
            ludzi, Polaków, z własnej woli zdradziło swój Kraj. Za gnat.
            Po co zatem dziś zdrajcy zamiast błagać o wybaczenie z nisko pochyloną
            głową usuwają na margines inaczej myślących i uczciwszych niż "lewicowi
            przedsiębiorcy" (synonim: złodzieje) i próbują publicznie zakłamywać
            historię, budować mity o swych rzekomych "wielkich dokonaniach"?
            Widział Pan jakieś? Proszę o choćby jeden przykład.
            Czy zaznał Pan okrucieństwa bezpieki PRL-u? Założę się że nie. Ja - tak.
            Zapewne tatuś pański był w pezetpeer co Pana wcale nie razi.
            "Miał inne poglądy" - prawda?
            Ale mi moje poglądy owe pachołki karbami na grzbiecie wyorały, zniszczyły
            zdrowie, a teraz kłamią: "mysmy nie biliśmy".
            Nienawistna wypowiedż? Bezwarunkowe wybaczenie?.. (na fali TokFM..)
            A na odpowiedż pani RedNacz proszę nie liczyć. "Brak odpowiedzi jest tu
            odpowiedzią". Ale nie na żadne "głupawe, złośliwe ziejące nienawiścią"
            jak to Pan raczy nazywać ale na fakty - prawdziwe, acz relatywistom
            niewygodne..
            • Gość: Mimikra Ale właściwie o czym Wy p......cie w kontekście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 20:02
              mojego wątku o odbiorze w Poznaniu. O ile Przechodnia mogę jeszcze zrozumieć,
              bo pewnie "pachołki" nie tylko grzbiet mu zmodyfikowały, to już artura zupełnie
              nie. A co do odpowiedzi, to ja na przykład się doczekałem. Dziękuję i
              pozdrawiam.
              • Gość: Przechodzień Re: Przepraszam za siebie IP: 194.30.228.* 30.04.05, 12:21
                O ile Przechodnia mogę jeszcze zrozumieć,
                > bo pewnie "pachołki" nie tylko grzbiet mu zmodyfikowały

Pani (?) Mimikro. Ile Pani (Pan) liczy sobie lat? Czy znana jest Pani (Panu)
                historia 60-ciu lat okupacji Polski i gnębienia 40-tu milionow ludzi przez
                nadal nieukaraną a bezczelną wciąż mniejszosc około 3 milionów zdrajcow
                którzy "przy okazji" zapędzili Polskę na samiutkie dno cywilizowanej Europy
                z pomocą swoich "radzieckich towarzyszy" którym nadal biją za to dno pokłony?
                Znane jest zlowrogie slowo "Jałta"?
                Nie jestem żadnym "oszołomem" ani nie słucham RM (głównie ostatnio RTL Oldie
                z pakietu radia cyfrowego). Błędne są zatem Pani-Pana wnioski.
                Przepraszam za swój tu wpis - ripostę moją na obraźliwe epitety zapewne
                "dziecięcia epoki peerelu". To było bolesne trudne do zniesienia jak rechot
                byłego esbeka-sadysty, dzis rano trzaskającego mi celowo tuż przed nosem
                dzwiczkami swego luksusowego auta na jakie mnie, jego byłej ofiary nigdy nie
                będzie już stać. Także z jego winy. Przyzna się? Przeprosi?..
                Ale i na temat mogę pomóc. Polecam użyć zestawu do odbioru cyfrowego. Za
                długo by tu wyjaśniać, proszę zasiegnąć informacji "odbiornik cyfrowy" w
                miejscowym salonie elektronicznym. Będzie to około 150-300zł w zależności
                od wyposażenia (są i stacje skramblowane). "TokFM" jest emitowany w dwóch
                paczkach z jakością o wiele większą niż radio analogowe. Praktycznie jest
                to sygnał taki, jaki wychodzi ze studia. Żadnych ograniczeń poza balkonem-
                oknem na południowy zachód nie ma. Polecam gorąco - sam używam od stycznia
                w tym i telewizyjne, jeszcze nie wszystkie polskie stacje są - ale będą.
                • Gość: Przechodzień Zapomniałem, ważny szczegół o Internecie IP: 194.30.228.* 30.04.05, 13:05
                  Kupując satelitarny zestaw cyfrowy mamy - promocja na razie - darmowy
                  dostęp do internetu przez satelitę. Jest kilka firm "łączy" - trzeba
                  tylko menu usług przeszukiwać w pakietach. Dwóch znalazłem, jest ich
                  więcej.
                  Jedyny problem to konieczność użycia dialupu do wybrania adresu ale
                  pobieramy już dane z szybkością jakiej TP nawet nigdzie nie oferuje
                  średnio 1.5Gb/s, zależy od serwera). Zero opłat, zero podatków oraz
                  całkowita legalność. To przyszłość swiatowej telekomunikacji.
                • Gość: Mimikra Ach nie, niech Pan nie przeprasza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 19:31
                  To raczej ja powinienem Pana przeprosić za swój komentarz. Proszę go nie
                  traktować jako złośliwość, miał on charakter raczej sofistyczny. Ogólnie
                  podzielam pańskie poglądy na temat niezasłużonej pozycji byłych SB-ków czy UB-
                  ków w III RP. I nie rozumiem dlaczego dopuszczono do tego, by te grupy stały
                  się beneficjentami przemian po 89 roku.
                  Dzięki za rady, Radia TOK FM słucham w Internecie, gdy mam włączony komputer.
                  Pozdrawiam i życzę zdrowia.
                  • Gość: Przechodzień Wyjaśniam.. IP: 194.30.228.* 30.04.05, 20:33
                    Proszę Pana, napisałem swe przeprosiny szczere z kilku powodow. Po pierwsze
                    nie zmieniłem tytułu, co już by bylo czytelniejsze, ale na internecie znam
                    się niespecjalnie, zaś mlodzież wybyła mi już dawno z domu na długi weekend.
                    Poradziłem sobie już jak widać, teraz patrzę jak by zalożyć nowy temat?
                    Mam to forum w zakładkach. Po drugie odczytałem w Pana słowach że ja jakiś
                    tam taki (mohairowy?) jestem. A to mnie nie dotyczy, Chwała Bogu..
                    Jestem troszkę "papieski", czego nawet tu nie da się ukryć, ale czy internet
                    jest tylko dla młodzieży i dla dzieci?
                    Ponadto uznałem że może moje słowa kogokolwiek choćby o milimetr poruszą,
                    bo świetnie wiem że "stare" TokFM zbankrutowało, a to nowe jest w rękach
                    gazety, która była kiedyś jawnym "organem PZPR" czyli "Polityki".
                    Jaki udziałowiec takie radio..
                    Kiedyś było ono moim zdaniem lepsze. Może to słaby argument, ale zawsze jakiś.
                    Zdrowie to pojęcie względne (Dziekuję). Dla Mlodych jest ono niezmienne, tylko
                    nastroje różne zwykle, dla starych zero niespodzianek. Może dlatego właśnie
                    byłoby to dla mnie radosnym usłyszeć znów huczący głos Pana Waldka Ogińskiego?
                    Po to czynię to wszystko.
          • Gość: m. Re: Dlaczego kiepska jakość odbioru w Poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 11:03
            Nie wymagaj od pani Wanat, zeby sie zabierala za dyskusje historyczne. A
            zarzut zaklamywania historii jest zarzutem ciezkim. Poza noblistami radze
            czytac historykow - w tym wypadku np. T. Szarote, ktory o prawdziwosci "Campo
            di Fiori" pisal jakis czas temu na lamach "Rzeczpospolitej".
          • tok.fm Re: Dlaczego kiepska jakość odbioru w Poznaniu? 02.05.05, 14:06
            Witam Pana, juz odpisałam, a Panu dziekuję za przypomnienie - miałam to zrobic
            od razu i - wstyd przyznać - zapomniałam. Moim zdaniem zarzut wynika z
            nieporozumienia - prosze przeczytac moja odpowiedż i wywiad, którego ona
            dotyczy. Pozdrawiam EW
            • Gość: Karola Kiedys byl fajny program IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 03:56
              W Tok FM. Goscmi byli chyba Izdebski, Marianna Rokita i jakas laska z policji.
              Mowili o pornografii w mediach. Nawet sie nie spodziewalam,ze jakastam gwiazdka
              porno jest inteligentna!W sumie przez Was zaciekawila mnie.Jak sobie troche
              poczytalam, wyszlo jak dwa razy dwa jest cztery,ze dziewczyna byla wczesniej
              dziennikarka Wprost a i prowadzila audycje w katolickim radio.
              Szkoda,ze od paru miesiecy jej u Was nie slyszalam.Byla ostatnio w TV 4 u
              Figurskiej i mowila hihi,na antenie,ze jak poszla do TOk FM, Krajowa Rada
              Radiofonii i Telewizji dzwonila z 15 razy zeby jej nie puszczac :) Usmialam
              sie.Izdebski wtedy tez byl niezly. A panna z policji uywala non stop zdan
              zaczynajacych sie na jedna litere "penalizacja pornografii polskiej
              powoduje".Pamietam ten program dosc dobrze, bo pisalam wtedy magisterke na
              temat pornografii w Polsce.W sumie bym sobie posluchala jeszcze Rokity i
              Izdebskiego :)
              • tok.fm Re: Kiedys byl fajny program 04.05.05, 11:41
                Witam, ten program prowadziła Dorota Wellman (o ile dobrze pamiętam) i to było
                w pasmie Tok o'clock - nestety na tyle dawno, że nie mamy go już w archiwum. Co
                do informacji że KRRiTv dzowniła do nas, żeby nie go nie puszczac - to legenda,
                nie było żadnego telefonu - Pani Rokita zna się na autopromocji. Pozdrawiam EW
                • Gość: deo Re: Kiedys byl fajny program IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.05.05, 02:08
                  szkoda bo naprawde byl fajny, Rokita umie robic jaja, ale i tez madrze gadac.
                  Mowi pani ze ona sie autopromuje. Moze i autopromuje, ale w taki sposob, ze jak
                  widze marianne w jakiejs gazecie, ide ja kupic. Bo wiem,ze bedzie szok.Moze i
                  na skraju przyzwoitosci, ale info bedzie ekstraciekawe.Wiec chcialbym ja
                  uslyszec w radiu.Bywa w radio 94 skladala kiedys w programie motoryzacyjnym
                  zyczenia dla zarzadu drog miejskich,zeby zaliczali tylko te dziury, ktore sa
                  przez nich na jezdni, policjaci mieli chyba duzo blondynek a la Claudia
                  S,,gotowych zrobic wszystko, zeby nie placily mandatu. "A ostatnio stwierdzila
                  gdzies, ze musi zadzwonic do Rokity,czymu uzywa wiecznie jej pseudonimu
                  artystycznego. Madrze i na temat tez protrafi gadac i z jajem tak jak Izdebski,
                  sluchalem tej audycji.
        • Gość: KrzyCho Re: Dlaczego kiepska jakość odbioru w Poznaniu? IP: 80.51.228.* 27.09.05, 23:05
          Ta Pani to czerwona gwardia a ja myślałem , że chociaż deczko normalności w
          niej istnieje
          • tok.fm Re: Dlaczego kiepska jakość odbioru w Poznaniu? 28.09.05, 12:50
            Czy mam odpowiedzieć na tytuł, czy na zawartośc postu?:))
            W Poznaniu była jakaś awaria nadajnika, ale właśnie mnie poinformowano, że juz
            została usunięta. Pozdrawiam EW
      • Gość: ates Re: Dlaczego kiepska jakość odbioru w Poznaniu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 09:19
        Od paru dni w Poznaniu w ogóle nie ma odbioru stacji TOK FM. Co się stało? Dziś
        11 lipca 2005, godz. 9:20.
    • Gość: wierny sluchacz !! POWTORKI PO 24 !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 16:14
      witam. zazwyczaj slucham Waszego radia po 24. Slucham juz od dawna bardzo
      dawna. Pamietam nocne audycje p. Bugalskiego :) heh mam prosbe apropo powtorek.
      Czy mogliby Panstwo zrezygnowac z powtorek, ktore pojawily sie na antenie nie
      dawno? Mam na mysli powtorki, ktore zaczynaja sie okolo 1:30 tj. magazyn
      recenzenta 40 latka, kultura na tydzien itp. Apeluje o wiecej powtorek audycji
      weekendowych red. Wojcechowskiego i red. Podolskiej :)

ps czy jest gdzie grafik powtorek ?
      pozdrawiam
      • tok.fm Re: !! POWTORKI PO 24 !! 04.05.05, 11:52
        Witam, dośc trudno jest ustawić precyzyjną ramówkę powtórek, z dokładnym
        oznaczeniem godziny ropoczęcia - to ze względów technicznych, ale niebawem
        umiescimy informację dotyczacą kolejnosci programów powtórkowych. Pozdrawiam EW
        • speer Ziemkiewicz 04.05.05, 14:54
          Prosze mi powiedziec, czy pan Ziemkiewicz ciagle pracuje w TOK FM? Ja nie
          slucham radia TOK FM, odkad natrafilem kilka razy na "przeglad prasy"
          prowadzonyt przez tego pana - nie mam ochoty sie denerwowac z samego rana.
          • Gość: ech Re: Ziemkiewicz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.05.05, 23:35
            prawda boli... sluchaj paradowskiej i zakowskiego a dowiesz sie ze gdyby nie
            kwasniewski to ziemia by wypadla z ordity....
            • Gość: Zywago Re: Ziemkiewicz IP: *.demo.pl 05.05.05, 22:02
              > prawda boli... sluchaj paradowskiej i zakowskiego a dowiesz sie ze gdyby nie
              > kwasniewski to ziemia by wypadla z ordity....

Odpowiedz wlasnie w stylu Ziemkiewicza - duzo gadania, ale 0 informacji i sporo
              belkotu.