Dodaj do ulubionych

Rosjanie do 3 pokolenia zlustrowali pilotów Tu-154

14.04.12, 15:36
To jakaś groteska... (sic!)

Naprawdę, trzeba być skończonym lemingiem, cynglem, forumowym etatowym/dyżurnym skrybą za dniówkę/lub pod posta czy tak po prostu postsowiecką/rosyjską agenturą wpływu, aby TAKĄ GROTESKĘ bagatelizować i dalej uważać, że to była tylko najnormalniejsza na świecie "katastrofa" i wszystko jest w porządku...

www.rp.pl/artykul/459542,859861-Lustracja-zalogi-Tu-154.html
www.tvn24.pl/-1,1741447,0,1,sprawdzili-pilotow-tu_154-do-trzeciego-pokolenia-wstecz,wiadomosc.html
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11535539,Na_wniosek_Rosjan_przeprowadzono_lustracje_zalogi.html

PS. Pozostaje tylko kwestia/pytanie o to, kto...? Sami Rosjanie, wraz z lobby WSI w Polsce czy jacyś "sojusznicy" z NATO? I za co nas oddano/sprzedano? Za Iran? Za powstrzymanie się przed wojną walutową o rolę/dominację dollara i FEDu na świecie?

PPS. Propagandową przygrywką do 1-ej Wojny Światowej był zamach na arcyksięcia Ferdynanda. Do drugiej sprawa "korytarza gdańskiego", natomiast samą wojnę rozpoczęto jak najbardziej spiskowo - Szlezwik-Holstein i Westerplatte oraz Radiostacja Gliwicka. Intrem do 3-ej są/będą "katastrofa smoleńska" i/lub wojna o Iran?

forum.gazeta.pl/forum/w,539,134977438,134977438,III_WS_.html
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,11510261,Rosja_szykuje_sie_na_wojne_Zachodu_z_Iranem__Cel_.html
forum.gazeta.pl/forum/w,50,135047890,135047890,Chiny_groza_III_wojna_swiatowa_Tak_jezeli_Ameryk.html
www.wiadomosci24.pl/artykul/chiny_groza_iii_wojna_swiatowa_tak_jezeli_amerykanie_223907.html
Obserwuj wątek
    • asmall4 Re: Rosjanie do 3 pokolenia zlustrowali pilotów T 14.04.12, 15:41
      Kolejny bełkot człowieka radzieckiego by zarobić na dniówkę :)
    • romrus Sowietolog,.. 14.04.12, 15:45
      sowietolog napisał:
      > To jakaś groteska... (sic!)

...rowniez ze zdiwieniem przeczytalem ten nius, i cos mi nie pasuje.

W rosijskim prawie karnym nie ma takiej procedury, jak sprawdzanie przodkow, bo to nie ma zadnego znaczenia dla oceny czynow konkretnego czlowieka.

Taka institucja jak IPN nie ma odpowiednika w Rosji, wiec Prokuratura rosijska po prostu nie mogla sie zwrocic do IPN w celu lustracji kogokolwiek, bo taka procedura nie jest uznana przez prawo rosijskie.

Albo wasza prokuratura to zrobila na wlasne zyczenie, albo dziennikarzy jak zawsze cos przekreczyli.

• elka-sulzer Re: Sowietolog,.. 14.04.12, 15:53
        Cala ta "lustracyjna afera" nie zdaje testu na zpach - zbyt smierdzi. Zbyt grubymi nicmi szyta.
        Caly ten "Smolensk" stal sie jak przyslowiowa zasrana pielucha niemowlecia, ktora zawsze mozna
        komus przed oczyma pomachac by go rozezlic albo na wspolczucie zebrac. Patrzac z boku na to co sie w Polsce wyprawia to raczej nie o wywolanie wspolczucia idzie .... Wymachauja ta zasrana pielucha jak na zachodzie 9-11.
        • walter622 Re: Sowietolog,.. 14.04.12, 16:40
          elka-sulzer napisała:

> Patrzacz boku na to co sie w Polsce wyprawia to raczej nie o wywolanie wspolczucia
          > idzie ...

W rzeczy samej, kompletnie nie chodzi o to. Prezio świadomie na trupach buduje swoją
          karierę polityczną. W sumie takie zachowanie jest całkowicie zrozumiałe - tylko nienawiść i kłamstwo ma do zaoferowania wyborcom, a wśród nich niemało jest podatnych właśnie na taki sposób argumentacji.

"W klimacie upodlenia polskiej polityki, gdzie wszystkie chwyty są dozwolone, łatwo można uwierzyć, że czarne nie jest czarne, a białe nie jest białe?"

wyborcza.pl/1,75968,11535143,Osmieszanie_Polski.html
          "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
          Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz)
          • igor_uk Walter. 14.04.12, 16:46
            W zachowaniu Jarka ja widze co innego. Mi sie wydaje,ze on stara sie zakrzyczec to,o czym mu wrzeszcza resztki jego sumienia.Przeciez on dokladnie wie o czym rozmowial z Bratem, tuz przed katastrofa.
            • walter622 Witaj Igor 14.04.12, 17:16
              igor_uk napisał:
              > Mi sie wydaje,ze on stara sie zakrzyczec to,o czym mu wrzeszcza resztki jego sumienia.
              > Przeciez on dokladnie wie o czym rozmowial z Bratem, tuz przed katastrofa.

Nie mam komfortu wiedzy na temat tej rozmowy, choć nie przypuszczam by ona dotyczyła
              samopoczucia kota Alika.
              Sprawa jest bardziej złożona - kreowaniem smoleńskiego mitu jest zainteresowanych zbyt wiele osób, dla których jest to obecnie kwestia politycznego bytu. Prócz tego mitu oraz z nim związanej nienawiści, podziałów i zwykłego upodlenia nic nie mają społeczeństwu do zaoferowania. Gdy ten mit pęknie jak bańka mydlana to cała ta formacja po prostu zniknie
              ze sceny politycznej.

"Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
              Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka