Dodaj do ulubionych

Stany Zjednoczone Europy

03.09.15, 20:50
Emigranci, ktorzy na poczatku XX wieku przybywali do Stanow ladowali na wyspie Ellis, gdzie ogladano ich i wpuszczano albo i nie.

Dzis rano slyszalem przez radio, ze nasz byly minister SZ proponuje, zeby wszystkich emigrantow do Europy grupowac w jednym miejscu. Wydaje mi sie to dobrym pierwszym krokiem.

Zapewni sie wszystkim jako takie warunki i wprowadzi wreszcie jakies reguly gry.

Bo obecnie panuje w Europie balagan nieziemski.

PF
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Stany Zjednoczone Europy 03.09.15, 20:53
      a Polske nie zaproponowal?
    • danillko ... krzyczeli: "no camp, no camp" 03.09.15, 20:56
      Prasy nie czytasz? Emigranci z Bliskiego Wschodu nie życzą sobie być zamykanymi w obozach. Chcą do Niemiec i basta:

www.kresy.pl/wydarzenia,spoleczenstwo?zobacz/pkp-wstrzymuje-pociagi-do-budapesztu-dantejskie-sceny-na-wegrzech
      polski_francuz napisał:

> Emigranci, ktorzy na poczatku XX wieku przybywali do Stanow ladowali na wyspie Ellis, gdzie ogladano ich i wp
      > uszczano albo i nie.

>
      > Dzis rano slyszalem przez radio, ze nasz byly minister SZ proponuje, zeby wszys
      > tkich emigrantow do Europy grupowac w jednym miejscu. Wydaje mi sie to dobrym p
      > ierwszym krokiem.
      >
      > Zapewni sie wszystkim jako takie warunki i wprowadzi wreszcie jakies reguly gry
      > .
      >
      > Bo obecnie panuje w Europie balagan nieziemski.
      >
      > PF
      • polski_francuz Who cares? 03.09.15, 21:00
        Emigranci do Stanow tez zyczyli sobie by przyjeci (to States, to States...) ale United States zdecydowaly by ich na wyspie Ellis umiescic.

PF
        • danillko Re: Who cares? 03.09.15, 21:04
          polski_francuz napisał:

> Emigranci do Stanow tez zyczyli sobie by przyjeci (to States, to States...) ale
          > United States zdecydowaly by ich na wyspie Ellis umiescic.
          >
          > PF
          Na południowej granicy z Meksykiem, USA nie mają żadnej wyspy Ellis, i mają tam taki sam problem jak my teraz...
          • engine8 Re: Who cares? 03.09.15, 21:41
            Nie taki sam. Na poludniu USA maja wybudowany plot a reszte granicy na Rio Grande a wiec jest to kontrolowane albo daje takie mozliwosci. Stany zreszta nie sa "zapchane" uchodzcami z Am Pd to tego stopnia co Europa a jesli bedzie potrzeba to potrafia zamknac granice dosc szczelnie. Wystarczy zachecic ludzi w Arizonie czy Teksasie i sami wprowadza ochotnicza straz graniczna. Uszczelnianie granicy nie jest w interesie Stanow. wiekszosc rolnictwa utrzymuje sie tylko dzieki nielegalnym z meksyku - inaczej hamburgery bylyby nie po 99 cenntow ale po $5. Stany z jedej strony przyjmuja ludzi wyksztalconych a ci potrzebuja taniej i nie upominajacej sie o nic sily roboczej.
            • polski_francuz Re: Who cares? 03.09.15, 22:01
              Czyli kontrola jest. A u nas jest balagan.

PF
              • engine8 Re: Who cares? 03.09.15, 22:39
                Absolutnie. Pomimo ze USA to kraj emigrantow to Stany nie maja problemu zlapanych nielagalnych wsadzic w samolot i odeslac do kraju urodzenia i dosc czesto z tego korzystaja.
                • j-k istotnie - to prawda 03.09.15, 23:44
                  to prawda.
                  posadzanie USA o kryzys imigranski w UE - to oszustwo.
                  to robota Europejczykow.
                  europejskiego kapitalu - a nie amerykanskiego.
                  • nie-tak Re: istotnie - to prawda 03.09.15, 23:55
                    j-k napisał:

> to prawda.
                    > posadzanie USA o kryzys imigranski w UE - to oszustwo.
                    > to robota Europejczykow.
                    > europejskiego kapitalu - a nie amerykanskiego.
                    --------------------------------
                    Oszustwo? A kto planuje wojny które rujnują egzystencje migrantów?
                    Wychodzę z założenia ze znasz tych panów na zaklinowanym poniżej wideo ale mam tu wątpliwości co do znajomości przez ciebie j. niemieckiego.
                    www.youtube.com/watch?v=cIAtMPt8UE4
                    wiem, wiem zaraz zjawi się mój wielbiciel zza oceanu, Feluś
                    _______________________________________________________________
                    zeitgeist-online.de/exklusivonline/nachdenkliches-und-schoengeistiges/1026-als-trojanischer-esel-der-nato-in-den-3-weltkrieg.html
                    quer-denken.tv/index.php/403-offener-brief-von-juergen-todenhoefer-an-obama
                    • adamusb Re: istotnie - to prawda 05.09.15, 12:00
                      Amebo, Telewizja kabaretowa nie zawsze jest dobrym źródłem informacji.
                  • j-k istotnie - bredzisz - as ususal 04.09.15, 00:05
                    chec USA do oslabienia UE - to chyba robota Zydow ?

ale spytam syna, bo aktualnie pracuje w USA - to moze cos mi povie ? :)

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
                    ekonomista
            • yurek11111 Re: Who cares? 04.09.15, 00:08
              Ostatnio rozmawialem ze znajomym Meksykaninem,ktory prowadzi biznes i czesc czasu pomieszkuje w Kanadzie a czesc w Meksyku,i opowiadal mi ze w Meksyku smieja sie z tego amerykanskiego muru,majacego chronic USA przed naplywem meksykanskich nielegali,bo Meksyki przedostaja sie i szmugluja narkotyki tunelami....
              Rozmowa byla w kontekscie ucieczki meksykanskiego mafiozo z wiezienia poltorakilometrowym tunelem ,z wywietrznikami i na tyle wysokim zeby mafiozo nie musial sie schylac w czasie ucieczki...

re: Na poludniu USA maja wybudowany plot a reszte granicy na Rio Gr
              > ande a wiec jest to kontrolowane albo daje takie mozliwosci.
              • engine8 Re: Who cares? 04.09.15, 00:53
                No szmugluja i tunelami i lodziami i samolotami ale dlatego ze Stany (wbrew temu co sie oficjalnie pisze) az tak bardzo sie nie przykladaja to tego aby to zatrzymac... wiecej gadania niz dzialania.
                Technologia jest - National Guard nic nie robi i pieniadze by sie znalazly i mozna znalezc tunele jak beda bardzo chcieli. Nie robi sie za duzo z roznych powodow ale jak bedzie trzeba to infrastruktura jest.
                A narkotyki z przemytu dobrze zlapac i sprzedac na rynku aby miec pieniadze na cele na ktore Kongres oficjalnie nie daje....
                Oprocz granicy na kazdej autostradzie w ofleglosci OK 50 mil od granicy sa punkty strazy granicznej ktore so kilkanascie razy dzinnie zapykane i kazdy przechodzi krotka rozmowe z oficerem. (skad, dokad, gdzi emieszkasz itp.. niektrych prosza o zjechanie i otworzenie bagaznika). To nie jest aby wylapywac meksykanow (oni nie tacy durni aby sie pchac tymi drogami) ale pokazac ze jest a jak bedzie potrzeba to bedzie strefa buforowa
    • mara571 Re: Stany Zjednoczone Europy 03.09.15, 21:08
      to sie teraz nazywa hot spots. Beda trzy.
      A i tak trzeba bedzie zatrudnic wyjatkowo silne byczki, aby utrzymac tam porzadek.
      Oni wszyscy chca do Niemiec i do Szwecji.

Przypomne jeszcze, ze obecnie mamy do czynienia z uciekinierami wojennymi. Wedlug konwencji genewskiej powinni dostac schronienie na czas wojny. A potem z powrotem do domu.
      Tak bylo z uchodzcami z bylej Jugoslawii.
      • polski_francuz Re: Stany Zjednoczone Europy 03.09.15, 22:06
        Niemiecki przemysl potrzebuje tanich rak do pracy, jesli rozmiem. Ale to jest tylko jeden z elementow sprawy. Przeciez ta "green card" co ja w Niemczech wprowadzili niewiele przyniosla i niewielu na nia przyjechalo.

Wiec moze chodzi o to by ludzie przyjezdzali w stanie niewolniczym i ktorym bedzie mozna narzucic takie warunki pracy jakie przemysl chce?

Ale tak czy inaczej, trza by obozy zrobic na granicach i tam wysylac Personaldirektoren by emigrantom w zeby zagladali.

A kto nie bedzie przyjety zostanie w obozie i czesc.

PF
        • eva15 Zboczeńcy powinni płacić swoje rachunki 03.09.15, 22:30
          Ty powinieneś bez zaglądania w zęby przyjąć zbombardowanych Libijczyków. Cieszyłeś się jak jakiś zboczeniec z tych bombardowań.
          • ruspiter Insha'Allah, czyli.... 03.09.15, 22:37
            eva15 napisała:
            > Ty powinieneś bez zaglądania w zęby przyjąć zbombardowanych Libijczyków. Cieszyłeś się jak jakiś zboczeniec z tych bombardowań.

...wszystko w rekach Boga.

Cieszyl sie z Arabskiej wiosny, cieszyl sie z bombardowan Libii.
            Nie jestem az tak dlugo na fo, wiec nie wiem co pisal na temat Iraku, ale wydaje mi sie, ze rowniez wspieral.

Czas placic.
            Allahu akbar.
            pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_talionu
            • superspec Nie wspierał.n/t 03.09.15, 22:39

• ruspiter No to przepraszam,... 03.09.15, 22:49
                superspec napisał:
                >

...pomylilem sie w swoich przypuszczeniach, co nie zmenia faktu, ze wspieral bombardowania Libii i inspirowana przez Zachod "arabska wiosne", ktora i doprowadzila do dzisejszego stanu rzeczy, czyli totalnego chaosu.
                Irak byl poczatkiem konsekwetnych dzialan Zachodu po wprowadzeniu chaosu w muzulmanskich krajach.
                • superspec Moim zdaniem wysłanie wojsk lądowych do Iraku 03.09.15, 23:19
                  było bardziej humanitarne od bombardowań Libii czy teraz Syrii. A czy o chaos tu chodzi Zachodowi. Przecież ludzie w większości w Europie byli przeciwni atakowi na Irak nawet w Polsce. A że Polska została na siłę wzięta do koalicji antyhusajnowej to od wtedy Amerykanie jako naród spadli w rankingu sympatii do innych nacji w Polsce. Polacy to pacyfiści. I dlatego też za Rosjanami nie przepadają. Albo inaczej naród polski wielokrotnie dostawał w różnych wojnach ostatnio po tyłku, że się stał wojen przeciwnikiem. I nie ważne czy słusznych jak odsunięcie Husajna od władzy czy przyłączenie rosyjskiego Krymu do macierzy czy za bardzo nie usprawiedliwionych. Wracając do opinii społecznej w Europie to podobnie nie chcę ona wojen i nie przepada za wojowniczymi państwami jak Rosja, Izrael czy USA. A PF jest też częścią opinii publicznej i myśli podobnie do większości Zachodnich Europejczyków. I dlatego ja odnoszę się do Niego z tolerancją a nawet z sympatią. Bo dzięki Niemu wiem co też Europejczycy myślą. Podobnie jest z Rosjanami na tym forum. I się nie dziwię iż Jedna Rosja ma poparcie powyżej 60 procent. Wy też nie powinniście się dziwić że parę lat temu opinia publiczna np. we Francji była za bombardowaniem bez wysyłania żołnierzy lądowych. Bo w ten sposób Zachód usunął Kadafiego ale stracił kontrolę nad wydarzeniami na miejscu. I myślę że Zachód nie prowadzi polityki chaosu tylko liczą się politycy z opinią publiczną która jest lewicująca w EU i to że naród arabski powstał przeciw "tyranii" to trzeba mu pomóc. I "pomogli" a teraz muszą przyjmować ich u siebie z otwartymi rękami i to robią. Bo nie chcą robić z gęby cholewy. Przy czym psioczą na Busha juniora który moim zdaniem był i jest bardziej rozgarnięty od europejskiej opinii publicznej bo to ona jest odpowiedzialna za to co się dzieje w Syrii i Libii oraz Iraku.
                  • ruspiter Re: Moim zdaniem wysłanie wojsk lądowych do Iraku 03.09.15, 23:51
                    superspec napisał:
                    > było bardziej humanitarne od bombardowań Libii czy teraz Syrii.

Humanitarnym nie, ale w 100% bardziej "uczciwym" czy "honorowym".
                    Totalne wariactwo, ale jednak nie na wzor Hirosimy czy Drezna.

>A czy o chaos tu chodzi Zachodowi. Przecież ludzie w większości w Europie byli przeciwni atakowi na Irak nawet w Polsce.

Moja wina, trzeba bylo napisac wprost - USA, a nie Zachod.

>A że Polska została na siłę wzięta do koalicji antyhusajnowej to od wtedy Amerykanie jako naród spadli w rankingu sympatii do innych nacji w Polsce.

Wiec taki macie rzad, ze on robi swoje, a narod mysli swoje.

>Polacy to pacyfiści.

Oj tam, oj tam:-)
                    Cala historia Polski to sa albo wojny, albo zbrojny powstania.

> I dlatego też za Rosjanami nie przepadają.

Nie przepadaja z innego powodu.
                    Maja nawet do tego podstawy. Czesciowo.

>Albo inaczej naród polski wielokrotnie dostawał w różnych wojnach ostatnio po tyłku, że się stał wojen przeciwnikiem. I nie ważne czy słusznych jak odsunięcie Husajna od władzy

Ja piernicze...
                    Odsuneli Husejna od wladzy, a teraz tam rzadzi ISIL.
                    To ma byc sluszna wojna?
                    Gadalem z Jankiesami na urlopie, nawet oni nie uwazaja wojne w Iraku za sluszna, za sluszna uwazaja Afganistan, bo to niby wojna z terrorizmem.

> czy przyłączenie rosyjskiego Krymu do macierzy

Dziekuje uprzejmie za zrozumenie:-)

>A PF jest też częścią opinii publicznej i myśli podobnie do większości Zachodnich Europejczyków. I dlatego ja odnoszę się do Niego z tolerancją a nawet z sympatią. Bo dzięki Niemu wiem co też Europejczycy myślą.

Masz 100% racj. Z wyjatkiem sympatii:-) Ja mam litosc.
                    Po przeczytaniu jego postow badania sociologiczny sa zbedny.
                    Typowa ofiara prania mozgu.

>Podobnie jest z Rosjanami na tym forum. I się nie dziwię iż Jedna Rosja ma poparcie powyżej 60 procent.

Mylisz sie, co do podobienstwa sytuacji.
                    U nas Jedyna Rosja stara sie polapac nastroje spoleczny, a nie na odwrot.
                    Mozna bez konca gadac o propagandzie, ale Ruscy zawsze byli ci sami, co za cara, co za komuchow, co teraz.
                    Jesli jutro Putin z jedyna Rosja zacznie uprawiac propagande pedalstwa, pseudotplerancje, przyjecie setek tysiacy uchodcow, etc, to pojutrze czy za tydzien na Kremlu bedzie siedzial ktos inny, mam nadzieje ze nie Zyrynowski.

>Wy też nie powinniście się dziwić że parę lat temu opinia publiczna np. we Francji była za bombardowaniem bez wysyłania żołnierzy lądowych. Bo w ten sposób Zachód usunął Kadafiego ale stracił kontrolę nad wydarzeniami na miejscu.

Byla za, bo propaganda prala mozg o tym, jaki Kadafi jest zly, a tak naprawde chodzilo o to, ze Sarkozi $ral w gaci, ze wyjda na jaw sprawy finansownia przez Kaddafiego jego kampanii wyborczej.

> I myślę że Zachód nie prowadzi polityki chaosu tylko liczą się politycy z opinią publiczną która jest lewicująca w EU i to że naród arabski powstał przeciw "tyranii" to trzeba mu pomóc. I "pomogli" a teraz muszą przyjmować ich u siebie z otwartymi rękami i to robią. Bo nie chcą robić z gęby cholewy.

Moze nie ogolny "Zachod", tylko USA i europolitycy na ich smyczu.
                    Reszta sie zgadza.

>Przy czym psioczą na Busha juniora który moim zdaniem był i jest bardziej rozgarnięty od europejskiej opinii publicznej bo to ona jest odpowiedzialna za to co się dzieje w Syrii i Libii oraz Iraku.

Tez uwazam, ze byl bardziej przytomny.
                    Chociaz i byl debilem:-)

Nawiasem, ZSSR/Rosji zawsze bylo latwiej dogadac sie z upartymi republikanami, niz z hipokrytami-demokratami.
            • eva15 Re: Insha'Allah, czyli.... 03.09.15, 23:12
              Taak, tylko czemu ja siedząc w Niemczech muszę za takich zboczeńców jak francowaty płacić? Niemcy nie brały udziału w żadnej z tych wojen - w Iraku, Libii, Syrii- a biorą na swoje plecy prawie wszystkich uciekinierów.
              • ruspiter Ja bardzo przepraszam, ale... 03.09.15, 23:14
                eva15 napisała:
                > Taak, tylko czemu ja siedząc w Niemczech muszę za takich zboczeńców jak francow
                > aty płacić? Niemcy nie brały udziału w żadnej z tych wojen - w Iraku, Libii, Sy
                > rii- a biorą na swoje plecy prawie wszystkich uciekinierów.

...skad sie wzial ten pedalowaty zielono-czerwony rzad, ktory macie?

Z Marsa wam przyslali, czy Niemcy go sie wybrali?
                • eva15 Nie przepraszaj tak bardzo, Romrusie.. 03.09.15, 23:24
                  Nie znasz US-socjotechniki kierowania tłumem? Nie pamiętasz jak wy - Rosjanie - wybieraliście Jelcyna i to po raz drugi, bodaj w 1996 r., mimo, że kraj pod jego rządami dogorywał, a ludzie żyli w strasznych warunkach?
                  • nie-tak Żeby skończyć z napływem migrantów należy najpierw 03.09.15, 23:33
                    Żeby skończyć z napływem migrantów należy najpierw skończyć z planowaniem wojen za oceanem, a do tego nasza unia nie jest zdolna.
                    Posłuchajcie sobie, widzę ze jest tu kilka osób angielsko- jak i niemieckojęzycznych:
                    www.youtube.com/watch?v=cIAtMPt8UE4
                  • ruspiter No-no:-) 03.09.15, 23:57
                    eva15 napisała:
                    > Nie znasz US-socjotechniki kierowania tłumem? Nie pamiętasz jak wy - Rosjanie wybieraliście Jelcyna i to po raz drugi, bodaj w 1996 r., mimo, że kraj pod jego rządami dogorywał, a ludzie żyli w strasznych warunkach?

Po raz pierwszy w warunkach ekstrimalnych dalismy nabrac, faktycznie, ale po raz drugi w 1996 to bylo czyste OSZUSTWO, wiec nasza wina polega tylko na tym, ze po raz drugi nie wyszlismy na ulice i nie wywalismy teraz juz jego.
                    • eva15 Re: No-no:-) 04.09.15, 00:47
                      No to widzisz, jak łatwo sądzić innych. Was wreszcie "po wolnych demokratycznych" wyborach spod władzy USA wyzwolił Putin.
                      Niemcy ze względu na inną sytuację/historię i stopień "opieki" USA nad tym nieszczęsnym krajem nie mają szansy na swego Putina. Im większa opieka hegemona, tym większe szanse na kolejny wolny, demokratyczny wybór Merklowej na kanclerza. Oszustwa wyborcze na Zachodzie/ w Niemczech oczywiście się nie zdarzają:-).
          • j-k Libijczycy k... nie emigruja do Europy... 03.09.15, 22:42
            setny raz przypomijam, dziewojo.
            Libijczycy siedza spokojnie na swojej ropie i maja swoj SOCJAL.

do Europy imigruje (poprzez Libie) Czarne towarzystwo z Czarnej Afryki
            • ruspiter Doktorze,... 03.09.15, 22:52
              j-k napisał:
              >Libijczycy k... nie emigruja do Europy... setny raz przypomijam, dziewojo.
              > Libijczycy siedza spokojnie na swojej ropie i maja swoj SOCJAL.
              > do Europy imigruje (poprzez Libie) Czarne towarzystwo z Czarnej Afryki

A - emigruja, bo social byl za Kaddafiego, a teraz jest chaos i zarabiaja wylacznie bandici;

B - Libijczycy KONTROLUJA nielegalny trafik immigrantow, to oni daja statki, lodzi, etc, i kasuja za to gruba kase.
              • j-k bzdety... 03.09.15, 22:56
                ruspiter napisał(a):
                > A - emigruja, bo social byl za Kaddafiego, a teraz jest chaos i zarabiaja wylac
                > znie bandici;

- Obywatele Libii nie emigruja, gdyz obywatele Libii maja nadal socjal.
                ale tylko obywatele Libii - a nie Czarnuszki.

>
                > B - Libijczycy KONTROLUJA nielegalny trafik immigrantow, to oni daja statki, lo
                > dzi, etc, i kasuja za to gruba kase.

- to inna sprawa.
                owszem Libijczycy robia na tym kase.
                dobry biznes jak kazdy, as usual.
                • ruspiter Doktoranski bzdety:-) 03.09.15, 23:12
                  j-k napisał:
                  > - Obywatele Libii nie emigruja, gdyz obywatele Libii maja nadal socjal.
                  > ale tylko obywatele Libii - a nie Czarnuszki.

Od kogo maja social?
                  Od banditow, ktory rzadza kawalkami bylej Libii?

Nie ma juz zadnej Libii, oprzytomnij.
                  Sa tereny plemion i klanow.
                  "Rzad" z Tripoli ma goowno do powiedzenia w Bengazi, "rzad" z Bendazi w Tripoli, obu maja goowno do powiedzenia w Zintanie czy Misuracie, czyje "rzady" maja goowno do powiedzenia w Bengazi i Tripoli.
                  • j-k NIE-Doktoranski bzdety :) 03.09.15, 23:39
                    Rzad w Bengazi daje socjal swoim, a rzad w Tripolis daje socjal swoim

paniatna ?

- tylko Czarnuszki pozostaly na wybiegu :)

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
                    ekonomista
              • eva15 Re: Doktorze,... 03.09.15, 23:16
                Ty masz zdrowie traktować DOKTORA WSZECH NAUK poważnie, a to przecież kabaretowy numer na forum. Tyle, że sympatyczny bo nie chamski i zabawny.
        • a12avenger2 P_F, ale oni nie chcą pracy, lecz zasiłków, mieszk 03.09.15, 22:39
          ań socjalnych i blond Szwedek do grupowych gwałtów, hehe... Kilka tyg. temu linkowalem Ci o grupowym gwalcie na pracownicy pomocy spolecznej, ktora im pomagala, hehe...

W Szwecji wraz z przybywaniem imigrantow i rosnieciem populacji islamsko-arabskiej, masowo rosna gwalty i rozboje... W kraju tak przywiazujacym wage do rownouprawnienia i praw kobiet, hehe...

Zreszta, tak jest w calej Skandynawii, krajach Beneluxu i UK...

P_F, jestem kompletnym naiwniakiem... Myslisz jak Grek i Rzymianin; o kompromisie, o negocjacjach, o porozumieniu... a dla nich to tylko okazanie slabosci. Twojej i twojej kultury, spolecznosci, pemienia... To sa hordy barbarzynskich Wizygotow, Otsrogotow, Wandalow... Kieruja sie tylko zawartoscia wlasnych jader i brakiem zawartosci wlasnych zoladkow i kieszeni...

P_F, przyjrzyzj sie fotkom, ale rzetelnie... Kobiety i dzieci, tak eksponowane przez propagande mainstreamu, to tak naprawde 1/10-2/10... Przytlaczajaca wiekszosc, 8/10-9/10, to mlodzi mezczyni. 20-30-letnie byczki; w wieku poborowym. Jak podejrzewam, w duzej mierze zakamuflowani bojcy ISIS...

Co najciekawsze, dobrze ubrani... W czystych, markowych dresach. Markowym adidasas. Tez CZYSTYCH! Jakby te ciuchy dostarczaly im wczesniej przygotowane komorki kontaktowe w UE... Wielu z tych byczkow jest modnie, swiezo ostrzyzonych, podgolonych... Co to, uciekaja ze SPA?!

P_F, pomysl... Pomysl... To sa specjalnie dobrani, FINANSOWANI przez Saudow, Katar i ZEA invaderzy... Ta akcja byla zaplanowana, przygotowana i jest koordynowana przez te trzy panstwa... Tak jak islamscy bojcy i najemnicy oplacani do walk w Libii i Syrii... To jest kolejny etap scenariusza rozpisanego na kilkanascie lat... Na destabilizacje UE, anihilacje europejskich wspolnot narodowych i powolna, demokratyczna kalifatyzacje Europy...

PS. Obudz w sobie Karola Mlota...
          PPS. Zajrzyj do mojego watku o FAZ i Orbanie...
          • j-k To prawda. n/t. 03.09.15, 22:43
            ...
          • eva15 Młode byczki kontra zielone ramole 04.09.15, 00:04
            No właśnie, to jest najazd młodych byczków w wieku największego nabuzowania hormonami (16-30 lat) . Byczki są dobrze odżywione,umięśnione/ wysportowane, modnie ubrane i wyposażone w najnowszą elektronikę (tablety, i-pady, komórki etc) .

Byczki są roszczeniowe i hałaśliwe, a naprzeciw siebie mają Gutmeschen - podstarzałe społeczeństwo wychowane (jeśli chodzi o Niemcy) na dyskusjach o drzewach, żabach, ekologii, homoseksualistach, gender i tym podobnych ważnych sprawach.
            Rzym się kłania....
            • mara571 Re: Młode byczki kontra zielone ramole 05.09.15, 12:51
              niektore wesolki zapomniely jak skonczyl Moshammer.
        • a12avenger2 O czym Ty piszesz? O XIX-wiecznym przemysle? 03.09.15, 22:50
          Przeciez w Europie jest nadprodukcja. Niewykwalifikowane miejsca robotnicze sa na masowa skale likwidowane. Klasyczne fabryki zamykane. Wszystko jest zastepowane przez roboty. W fabrykach i magazynach, zamiast po kilka, kilkanascie tysiecy osob, pracuje po kilkanascie. Dyrektor/manager, kilku serwisantow, informatykow i spedytorow i ochroniarze; ci zazwyczaj od podwykonawcy. Ostatnie klasyczne, robotnicze miejsca pracy to Europa Wschodnia. Ale tu nie ma niemieckiego socjalu, hehe. Zatem?

To nie lata 60-te z boomem gosp. w Niemczech, Francji, UK i Beneluxie. Nikt juz nie ptrzebuje tureckich i algierskich robotnikow. Dzis problemem nie jest brak rak do fabrycznej i fizycznej pracy; lecz nadmiar sniadych rak, hehe. Wnukow tych robotnikow z lat 60tych,
    • wojciech.2349 Re: Stany Zjednoczone Europy 03.09.15, 21:12
      polski_francuz napisał:
      > Bo obecnie panuje w Europie balagan nieziemski.
      --------------------------
      Chyba bałagan "niemiecki."
      Angole jak im ktoś nie pasował, ukradł 2 bułki lub zamordował
      22 niewiasty, to w nagrodę wysyłali go do Australii.

Może chodzi o takie rozwiązanie?
      • polski_francuz Re: Stany Zjednoczone Europy 03.09.15, 22:09
        Ja bym popatrzyl sie tyroche na motywacje emigrantow/uchodzcow i przyczyny ich podrozy. Nie obejdzie sie bez wzmocnienia granic przez jakiegos Churchilla przy europejskim sterze. W tej sytuacji spece od slupkow sondazowych i od kompromisow zgnilych sa malo warci.

PF
        • wojciech.2349 Re: Stany Zjednoczone Europy 03.09.15, 23:52
          polski_francuz napisał:
          > Ja bym popatrzyl sie tyroche na motywacje emigrantow/uchodzcow i przyczyny ich
          > podrozy.
          -------------------------------------
          Emigranci widzą Europę jako wartość, dobro,... . I to jest dobre.
          Stara Europa nie umie sobie tym poradzić, a Polsce, Czechom, Węgrom, ....
          jest to problem obcy.
          • polski_francuz Naczynia polaczone 04.09.15, 09:41
            "Emigranci widzą Europę jako wartość, dobro"

I za liberalne spoleczne poglady, ktore sa rezulatem dziesiecioleci dobrobytu. I te poglady przyciagaja ludzi, ktorzy maja zupelnie co innego w glowie. I rezultat? Ano poglady liberalne wychadza troche z mody i wraca stary europejski znajomy, nacjonalizm, ktory robi nas o wiele mniej atrakcyjnymi.

PF
            • xystos Re: Naczynia polaczone 04.09.15, 12:56
              Saraceny beda walczyc z bronia w.reka
              o swoje prawo pozostania w Europie
              ich dzieci urodzily sie europejczykami

pozostaje wzglednie muslim free
              obszar Slowianski-trzeba bedzie tego
              bronic,ale Chinczycy sa witani
              to kulturalny narod.
    • superspec Bałagan to drugie imię Tuska i PO.:) 03.09.15, 21:26
      forum.gazeta.pl/forum/w,13,158619542,158619542,Lobby_psychiatryczne_demonstrowalo_.html
      • 5magna Re: Bałagan to drugie imię Tuska i PO.:) 03.09.15, 22:13
        Wojtus teraz to anglikowi ciezko do Australii wyemigrowac, musi sie zakwalifikowac. Bochenek chleba nie wystarczy, musi ukrasc ze $100 milionow wtedy problemu nie ma. Wyslac ich do Pefciolandii. Tam P-F przygotowal dla nich demokratyczny raj....
    • nie-tak Re: Stany Zjednoczone Europy 03.09.15, 22:49
      Wysyłać ich prosto do Brukseli.
      Jak nie potrafią władze europejskie się zająć by ustały wreszcie wojny na Bliskim Wschodzie powinni być do tego tym sposobem zmuszeni.
    • br0f Re: Stany Zjednoczone Europy 03.09.15, 23:11
      Franky problem jest wyprodukowany w europe. czytanie cajtungow podsuwa ci cajtungowskie rozwiazanie. a wystarczyloby nie wybombywac demokratury za morzai i za gorami wystarczyloby fabryki tam pobudowac i dac ludziom godziwie zarobic. wtedy franky zostaliby w domu.
      • br0f Re: Stany Zjednoczone Europy 03.09.15, 23:39
        www.youtube.com/watch?v=4nRrSQs3NbI
      • krzyysioo Re: Stany Zjednoczone Europy 06.09.15, 10:03
        Przesadzasz nieco, nawet tej drugiej części ni trzeba było robić. Libia mało tego że doskonale sama sobie radziła to jeszcze dawała sporo miejsc pracy uciekinierom z centralnej Afryki. To był nie tylko kraj który sam sobie radził ale to była też wręcz fantastyczna zapora przed uciekinierami z innych państw tego regionu. No ale PF ma to do siebie że dla niego to nie do ogarnięcia, on tylko widzi to co Francja mogła ukraść w Libii i pewnie policzył jak to się przełoży na poprawę jego życia, bidula nie przewidziała dalszej formy zabawy z Libią (później z Syrią). Francję i GB ma zaboleć demokratyzowanie innych krajów (powiedzmy demokratyzacją w wersji "szariat"), tu tylko chyba Niemcy dostają na wyrost za innych.
    • swiblowo Re: Stany Zjednoczone Europy 03.09.15, 23:20
      Niezly pomysl pf.
      Nasz byly minister SZ jest zobowiazany wrecz do udostepnienia im swojej chaty, domku letniskowego i wszystkiego co ma. A co bedzie dalej? Reszta tubylcow do rezerwatow jak w USA?
    • jk2007 "Uratować Europę mogłaby akceptacja faktu, 03.09.15, 23:53
      że migracja jest nie do powstrzymania, i uczynienie z niej nie katastrofy, lecz atutu. Ale my będziemy stawiać na miedzach mury, a pewnie w końcu też strzelać zza nich do przybyszów, żeby bronić tego, co nasze."
      wyborcza.pl/1,75968,18628659,broniac-sie-przed-uchodzcami-prowadzimy-europe-do-upadku.html
      wole strzelać do przybyszów żeby bronić tego, co nasze :)
      • j-k jest do powstrzymania 04.09.15, 00:08
        MURY wystarcza.

przynajmniej na 50 lat

przyklad Konstantynopola - to pokazal.
    • lech.tiezdayen To mufisz francowaty ze 04.09.15, 02:25
      ci sie marza stany zjednoczone jewropy. NEVER fucken zio.nazi.
      Pytanie jaki to mialy by byc te stany? Francja jeden stan, Niemcy drugi, Anglia trzeci itakdalej.......... bo nie powiesz ze Monako by bylo tez jakims tam stanem.
      Nastepny poroniony pomysl zio.naqziolski aby trzymac gojow pod kontrola.
    • xystos Re: Stany Zjednoczone Europy 04.09.15, 08:16
      Stany Zjednoczone Europy USE

TO JEDNA Z WIELU EUROPEJSKICH UTOPI

podziel europy w strefy rasowo-jezykowe
      i federalizacja tychze to jedyna szansa
      na jedne milenium pokoju w europie
      • boavista4 Re: Zwiazek Socjalistycznych Republik Europejskich 04.09.15, 17:51
        czyli Stany Zjedn. Europy.

Europa byla zjednoczina na modelu chrzescijanskim, I takie sa jedyne kozenie Europy I taka powinna zostac. Wprowadzeni obecnych islamskich emiograntow to podcinanie tych kozeni, co moze sie skonczyc ogromna inkwizycja, albo zniknieciem Europy.. Jedno jest pewne ze Europa Zydowska nie moze istniec poniewaz Europejczycy nie przyjma nadrzednej roli narodu wybranego, ktory egzystuje dzieki rasowej dyskryminacji innych.
    • polski_francuz Wyspa 04.09.15, 11:58
      Egipski bogacz chce kupic wyspe dla migrantow.

PF
      • de_oakville Re: Wyspa 04.09.15, 13:38
        Oby nie Wolin ani Uznam :))
        • polski_francuz Re: Wyspa 04.09.15, 15:38
          Na dluzsza mete integracja innowiercow jest trudna jesli nie niemozliwa. Polska cos o tym wie od Konrada Mazowieckiego i od XIII wieku. Linia Jana Sobieskiego zostanie zatem utrzymana mimo, ze wielu z nas pije kawe po turecku i wielu, a ja wsrod nich, szanuje Turkow. Moze w Kanadzie integracja jest latwiejsza bo zima ostrzejsza i mozna sie przeciwko panstwu buntwac o wiele krocej (gdzies od maja do pazdziernika)

Co do meritum, podroz na Baltyk jest dla paserow zupelnie nieoplacalna, mimo niskich cen ropy. I wyspa bedzie na morzu Srodziemnym. Juz teraz grecka wyspa Kos.

Jeszcze jeden element, kanadyjski tym razem. Zdjecie wyrzuconego przez morze 3-latka zmienia zdanie wielu co do uchodzcow:

www.europe1.fr/international/syrien-noye-je-suis-restee-figee-temoigne-la-photographe-2509533
          I ponoc Tata dzieciaka staral sie o wize kanadyjska i jej nie dostal.

PF
          • 5magna Re: Wyspa 04.09.15, 15:45
            Zmieni tez zdanie co do USA. Do najglupszego dojdzie ze USA zrobilo I robi wiekszy gnoj na swiecie niz to zrobil Hitler......
          • br0f Re: Wyspa 04.09.15, 16:06
            nigdy franky nie intrygowalo ciedlaczego zdjecie syryjskiego chlopca znalazlo sie w calym scieku informacyjnym w ktorym unika sie pokazywania takich zdjec
            www.google.ca/search?client=ubuntu&channel=fs&q=chilkdren+killed+in+iraq&ie=utf-8&oe=utf-8&gfe_rd=cr&ei=3qPpVfa4OuXs8weYwaTICA#channel=fs&q=children+killed+in+iraq
            podpowiem ci na uszko. ano dlatego ze zdjecie jest narzedziem w perfidnej grze propagany . powtorze po raz kolejny . nie trzeba bylo ich bombac i produkowac dzeci z mojego linku. wtedy ludzi siedzieli by w domu. a tak sciek informacyjny pompuje w glowy chamom gowno
            • br0f Re: Wyspa 04.09.15, 16:09
              www.google.ca/search?q=children+killed+in+iraq&client=ubuntu&channel=fs&biw=1600&bih=723&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIvZCw8sbdxwIVw1yICh2ohAnd
              • krzyysioo Re: Wyspa 06.09.15, 10:15
                Zły klucz wyszukiwania, nieciekawe ofiary, bo nie można nimi przywalić temu komu się chce. Gdy zaczynały się wojny na Bliskim Wschodzie pisałem ze najprostszym sposobem na wyhodowanie sobie terrorystów jest ... wybicie cywili w taki sposób by pojedynczy członkowie rodzin przeżyli, część z nich później weźmie sobie odwet. Zdjęcia które linkujesz pokazują sporo takich dramatów. Sam nie wiem jak zachowałbym się gdyby moja rodzina w taki sposób zginęła tylko dlatego że jakieś sukinsyny zapragnęły mieć dostęp do bogactw naturalnych w moim rejonie. Czy pogodziłbym się z tym czy wziąłbym odwet.

Zupełnie inny temat to "humanitaryzm" tych sytuacji (bo o tym mowa w kontekście dziecka an plaży).
          • mara571 zdjecie, ktore chwyta za serce 04.09.15, 18:28
            i jej wykorzystywane w ramach terroru emocjonze panalnego.
            A przy okazji klamstwa i manipulacje medialne.
            Rodzina Kurdi byla z Kobane. Nie mogla wiec uciekac do Turcji miesiacami.
            Malo tego: dzisiaj bez najmniejszego problemu ocalaly ojciec rodziny mogl pochowac swoich bliskich w Kobane.

Miasto jest wolne od bandytow z ISIS. Zaczela sie jego odbudowa i Kurdowie z dalekich Niemiec przybywaja tam z kupionym w Niemczech sprzetem budowlanym.
            Ucieczka przez morze nie byla juz konieczna i sadze, ze pan Kurdi zdaje sobie teraz z tego sprawe.
            • xystos Re: zdjecie, ktore chwyta za serce 04.09.15, 18:54
              Jest sposob na humanitarne traktowanie tzw.uchodzcow - zainstalowac legatury
              Urzedow Socjalnych w tych krsjach np.
              Niemiecki socjal wyplaca zasilki suryjczykom w Syri w ich miejscu zamieszkania byle.tylko do niiec nieprzyjezdzali,bezpieczenstwo musi kosztowac.

ZEN
            • pijatyka Mara, a nie myślałaś osiedlić się w Kobane? 04.09.15, 19:28

Najlepiej z kilkuletnimi dziećmi/wnukami?

Furda wojna, furda, że miasto na wpół zburzone i przez ostatnie 2 lata wielokrotnie przechodziło z rąk do rąk - najważniejsze, że akurat teraz jest wolne od bandytow z ISIS i zaczela sie jego odbudowa

No po prostu już jest super - i o co wam chodzi?
              • boavista4 Re: Mara, a nie myślałaś osiedlić się w Kobane? 04.09.15, 19:38
                zanim poslicie o SZE )USE) to zobaczcie na tym video fragment histori SZA (USA)
                www.youtube.com/watch?v=8DOnAn_PX6M
                • karbat Re: muklti kulti polskiego francuza 05.09.15, 12:36
                  polski_francuz napisał:

> Niemiecki przemysl potrzebuje tanich rak do pracy, jesli rozmiem. Ale to jest t
                  > ylko jeden z elementow sprawy.

Niemcy, sa ca trzy miliony bezrobotnych,
                  sa miliony , ktorzy pracuja na pol etatu , - marza o calym etacie
                  sa setki tysiecy mlodych , na umowach smieciowych ,- praktykach

> Wiec moze chodzi o to by ludzie przyjezdzali w stanie niewolniczym i ktorym bed
                  > zie mozna narzucic takie warunki pracy jakie przemysl chce?

polscy , rumunscy pracownicy sezonowi , beda konkurowac z muzulmanami ..
                  juz widze jak muzulmanin sie zgina w polu za grosze .

ci mlodzi z Syrii chca byc inzynierami , lekarzami w niemczech ,
                  jak podaja non stop niemieckie media .

przemysl niemiecki ... potrzebuje muzulmanow dukajacych po niemiecku ,
                  widzac , ze niektorzy maja dupiate wyobrazenie o przemysle niemieckim .

> A kto nie bedzie przyjety zostanie w obozie i czesc.

ten centralny europejski oboz zlokalizowac we Francji . -
                  zwolenniku muilti kulti, potem bedzesz mogl dalej pieprzyc od rzeczy .

Hollande , Merkel nie beda decydowac o losach Europy .
                  Wegier , Polska , Slowacja , Finlandia , Austria , Czechy , Anglia, kraje baltyckie,
                  mowia ,-
                  dosc dyktatu , ww idzcie sie pieprzyc ze swoja polityka imigracyjna w Europie .

• caesar_pl Re: muklti kulti polskiego francuza 06.09.15, 01:21
                    Troche fandzolisz,gdyz mam wielu niemieckich kolegow w dojrzalym wieku,ktorzy pracuja za place minimalna gdyz sa rozwodnikami i obojetnie ile by zarobili Urzad Finansowy zabierze im do ok.1080 euro netto alimenty na zony,dzieci male,dzieci studjujace.W Niemczech bieda ktora pokazuja jest "grana"gdyz wiekszosc sie "ustawi"i zyje bardzo wygodnie.Dzis w Niemczech nawet bez nogi czy reki znajdziesz prace w jakiejs firmie czasowej,nie mylcie z polskimi firmami czasowymi ze smieciowymi umowami,gdyz w Niemczech firmy czasowe to niebow porownaniu do polskich.
                    • nie-tak Re: muklti kulti polskiego francuza 06.09.15, 01:34
                      Co ty za bajki opowiadasz caesar_pl?
                      Po studiach bez Masterthesis czyli po niemiecku bez Masterarbeit nie znajdziesz tak szybko pracy jak tu nam piszesz. Znajdziesz w Leasingfirmen na tej bazie nie możesz budować twojej finansowej jak i rodzinnej przyszłości, taka jest prawda której zakłamywać nie wolno.
                      _______________________________________________________________
                      zeitgeist-online.de/exklusivonline/nachdenkliches-und-schoengeistiges/1026-als-trojanischer-esel-der-nato-in-den-3-weltkrieg.html
                      quer-denken.tv/index.php/403-offener-brief-von-juergen-todenhoefer-an-obama
                      • caesar_pl Re: muklti kulti polskiego francuza 06.09.15, 02:09
                        Nie znajdziesz w zadnym kraju Europy.Nawet w Holandii.Musisz dzialac i sie piac w gore.W Niemczech mloda parka,przyklad z pracy....obaj krotko po 20 tce w firmach czasowch,on 1200 euro netto,ona 1000 euro ,samochod, spass,urlop,zyja beztrosko...w Polsce rodzina inzynierska moze na tej stopie zyje.
                        Mlodzik moze zrobic na koszt firmy prawko na ciezarowy,na koparki,radladery(fadromy) skonczyl zawodowke wprawdzie ale moze zrobic technikum,studia.W polaczeniu z zakladem pracy bedzie zarabial krocie.
                    • polski_francuz No, no 06.09.15, 11:23
                      "W Niemczech bieda ktora pokazuja jest "grana"gdyz wiekszosc sie "ustawi"i zyje bardzo wygodnie"

Oczy przecieram ze zdumienia. Stammtisch wygenerowal rozsadny wpis.

Na denn, prosit:)

PF
              • mara571 do Warszawy ludzie zaczeli wracac juz w lutym 1945 05.09.15, 12:27
                i wzieli sie za odgruzowanie.
                Mnie natomiast brzmi w uszach deklaracja 5-6 letniej dziewczynki z Syrii, ktora w pociagu na terenie Niemiec mowi dobra angielszczyzna: Chce miec piekne zycie, a to bedzie mozliwe w Niemczech. Na pytanie jak sie tu dostala odpowiada: najpierw na piechote, potem samolotem, statkiem i pociagiem.
                Jej mama powiedziala, Niemcy to piekny kraj, chce, zeby sie tutaj wychowywaly moje dzieci.
                Tylko czesc Kurdow ma wole odbudowy i nadzieje na wlasne panstwo. I dlatego nie chca im dac broni, bo mogliby szybko wykonczyc IS.
                • polski_francuz W 1945 06.09.15, 09:35
                  w Europie bylo gruzowisko. Bo znalezc sie w cywilizowanym swiecia trza bylo plyna az do Stanow. Bardzo daleko. No i ludzie zaczeli odgruzowywac u siebie.

PF
          • de_oakville Re: Wyspa 06.09.15, 01:21
            "Welcome to Munich" - tak Niemcy witaja nowych obywateli. My Polacy takich "nowych obywateli" sie boimy. Ale Niemcy sie nie boja. Rozumieja, ze wojna wywolala u nich zdziczenie, ale chca dac im sanse na poprawe i dojscie do normalnosci, dac im "wikt i opierunek", dobrych wychowawcow jak dla dzieci, ktorzy naucza ich na nowo, co dobre a co zle. Lekcje niemieckiego pewnie beda za darmo. A jesli ktos nie da sie mimo wszystko "okielznac" i wychowac na nowego obywatela, to niemiecka policja jest na tyle dobrze zorganizowana i sprawna, ze da sobie z nim rade. Zaproponuja mu pewnie odsiedzenia kary w areszcie lub dobrowolny powrot do kraju ojczystego. Wiekszosc da sie jednak okielznac.

Niemcy chca pokazac, ze sa we wszystkim "prymusami". Pewien kraj, ktory od dziesiatek lat nie moze sobie z takimi obywatelami dac rady i glosi, ze nie da sie z nimi inaczej tylko sila, dostal od Niemcow wyzwanie. Niemcy chca pokazac, ze sie da i ze ich humanitaryzm jest najwyzszej proby. Mimo wszystko ciesze sie, ze jestem Polakiem.
            • dicksmith Re: Wyspa 06.09.15, 01:58
              Niemcy muszą odpokutować, Polska nie musi.
            • polski_francuz Zywa Madonna 06.09.15, 09:08
              I prymusami i tez pol Bawarii i pol Berlina to uchodzcy z 1945 roku z Sudetow czy z polskich Ziem Zachodnich czy z Pomorza i jeszcze przemysl ludzi do pracy potrzebuje. No i endlichmal Niemcy chca pozostac najbardziej symaptycznym narodem swiata: wenn schon denn schon.

Ale to wszystko sa racjonalne tlumaczenia. Niemcy zachowuja sie OK i um so besser:)

Mnie sie tylko smiac chcialo, ze grupa syryjskich uchodzcow idzie po wegierskiej (czy austriackiej) autostradzie niosac portret pani Merkel. W Polsce to najwyzej portret Madonny czestochowskiej po autostradach nosza. Tak wiec kanclerzyna stala sie takim samym sybolem jak Madonna. Dobry rezultat jak na corke pastora:)

PF
    • dicksmith mieszasz epoki, PF 06.09.15, 00:23
      Na poczatku XX wieku nie było wojny religijnej. Jeszcze w latach 70-tych doroczne mecze Cracovia-Wisła określano w mediach pojęciem Świętej Wojny, czyli dżihad, a dziś już tego cenzura nie przepuszcza, bo dżihad rozgrywa się na naszych oczach w realu. Wśród uchodźców są prawie sami mężczyźni i prawie sami muzułmanie, choć muzułmanów nikt z Syrii nie wyrzuca. Dlaczego nie uchodzą do bogatych krajów arabskich? Bo tam ich nie chcą, bo ich zadaniem jest szturmować znowu Wiedeń (tym razem jako niby ofiary). Jak się Europa wreszcie kiedyś opamięta, to zacznie skamleć za nowym Sobieskim.
      • polski_francuz Re: mieszasz epoki, PF 06.09.15, 09:10
        Takie czasy, ze wszystko sie globalnie i uniwersalnie dzieje. Trudno miec jakis oryginalny pomysl.

BTW Ty byles za Wisla czy za Cracovia? Wisla byla chyba lepsza, he?

PF
        • dicksmith Re: mieszasz epoki, PF 06.09.15, 11:45
          Byłem za Cracovią, choć wołali na nich Żydy, bo Wisła składała się z milicjantów. Kibicem Cracovii jest też mieszkaniec Krakowa (m.in.) Nigel Kennedy, a hymn Cracovii jest autorstwa Macieja Maleńczuka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka