Dodaj do ulubionych

mini podróż poślubna

18.02.07, 13:59
Czytając wątek który założyła Korniz odnośnie wczasów zaczęłam się zastanawiać
nad podróżą poślubną. Niby nie planowaliśmy żadnego wyjazdu, ale tak sobie
myślę, że może jednak warto wyrwać się gdzieś na parę dni.Czy macie jakieś
sprawdzone miejsca w Polsce które warto odwiedzić? Przy okazji nie zbankrutować?
Chcieliśmy na wakacje wyjechać sobie na 2 tygodnie do Grecji, ale to nierealne
bo synek znajomych będzie jeszcze za mały na taki wypad, a bez to nie to samo.
Nie interesuje nas leżenie plackiem na plaży więc chętnie byśmy coś
pozwiedzali/pochodzili po górach.
Z góry dzięki za odpowiedzi smile
Obserwuj wątek
    • iberia.pl Re: mini podróż poślubna 18.02.07, 16:25
      mrowka_r napisała:

> Chcieliśmy na wakacje wyjechać sobie na 2 tygodnie do Grecji, ale to nierealne
      > bo synek znajomych będzie jeszcze za mały na taki wypad, a bez to nie to samo.

nie rozumiem, czy na urlop musicie jechac koniecznie ze znajomymi???
      • mrowka_r Re: mini podróż poślubna 18.02.07, 16:28
        Cóż tak to już jest, że jeśli ma się fajne towarzystwo to nawet największe
        niedogodności nie są takie dokuczliwe. Nie chcemy jechać sami bo planowaliśmy
        ten wypad wspólnie i bez nich to nie będzie to samo. Nie musimy, ale chcemy.
        • iberia.pl Re: mini podróż poślubna 18.02.07, 17:17
          podroz poslubna w towarzystwie?no coz mozna i tak.
          • mrowka_r Re: mini podróż poślubna 18.02.07, 21:48
            iberia.pl napisała:

> podroz poslubna w towarzystwie?no coz mozna i tak.

Wręcz przeciwnie. Wybór był taki:
            albo wakacje w Grecji (wspólne w lipcu lub sierpniu)
            albo podróż poślubna (w maju).

Jasne, że z małym dzieckiem można jechać, ale wiem jak to bywa z niemowlętami i
            prawdę powiedziawszy to wolę poczekać i pojechać z nimi na wakacje za rok.

A wracając do tematu czy ktoś z Was może polecić jakieś ciekawe i co ważne
            sprawdzone miejsce? Najchętniej góry.
    • polajnaw Re: mini podróż poślubna 18.02.07, 17:34
      wiesz nie wazne ile ma synek znajomych,ale wazne czy rodzice chca jechac bo ja z
      moim szkrabem jezdzilam jak juz mial 3 mce,a jak mial pol roku wybralismy sie
      samochodem na camping do Wloch(w sumie ok 5 tys kilometrow)
      • mrowka_r Re: mini podróż poślubna 20.02.07, 17:22
        Witam ponownie. Czy naprawdę nikt z Was nie może polecić sprawdzonego miejsca
        na weekend we dwoje? Najchętniej w górach. Będę wdzięczna za wszystkie
        propozycje miejsce smile
        • marta.pio Re: mini podróż poślubna 21.02.07, 12:57
          Polecam Pieniny,
          byliśmy w zeszłym roku w Szczawnicy (pensjonat Szarotka - polecamsmile
          Pieniny są naprawdę piękne (wąwóz Homole, Pieniński Park Narodowy, zamek w
          Nidzicy, ruiny zamku w Czorsztynie - blisko jest przejście na Słowację).
          Generalnie jest co robić i na pewno nie tak drogo i tłocznie jak w Zakopcu.
          Miło, kameralnie, spokojnie.
          • mrowka_r Re: mini podróż poślubna 21.02.07, 17:08
            Marta.pio -> dzięki smile Szczawnica od jakiegoś czasu chodziła mi po głowie, ale
            nie miałam żadnej koncepcji odnośnie noclegu. Zaraz sprawdzę ten polecany przez
            Ciebie pensjonat smile
            • marta.pio Re: mini podróż poślubna 22.02.07, 10:34
              Pensjonat znajduje się na głównej ulicy Szczawnicy - ul. Szalaya - tam jest
              sporo pensjonatów i kwater więc jest w czym wybierać.smile
    • lolarun Re: mini podróż poślubna 24.02.07, 21:11
      Polecam Bieszczady okolice Wołosate, Ustrzyki. Piękne miejsca.
      • sengas Re: mini podróż poślubna 27.02.07, 15:11
        Jest całe mnóstwo pięknych miejsc w górach, niektóre naprawdę tanie.
        Zależy co lubicie, jeśli Tatry ale też zgiełk (choć w niepogodę jest co robić)
        to polecam Zakopane, kwatery można wybrać w bocznych dzielnicach i wtedy macie
        spokój. Ponieważ jest duża konkurencja można trafić naprawdę niezłe kwatery za
        przyzwoitą cenę, które standardem nie odbiegają od hoteli, a minusem jest
        jedynie odległość od Krupówek (dla mnie akurat to plus smile).Sprawdźcie
        Jaszczurówkę i okolice, ew. Pardałówkę.

Jeśli lubicie ciszę i spokój górskich wsi to gorąco polecam Gorce i miejscowość
        Koninki - świetni ludzie, nastawieni bardzo przyjaźnie, kwatery czyste i
        zadbane, może bez udogodnień typu TV i Internet, ale z łazienkami i domową
        atmosferą (ja płaciłam 20zł). Dookoła przepiękne, klimatyczne góry dla
        średniozaawansowanych, szlaki na Turbacz i ścieżki spacerowe - jeśli lubicie
        takie klimaty to tylko Gorce.

Coś podobnego do Zakopca, ale z fajniejszymi widokami to Karpacz, ale tylko
        Górny - okolice Świątyni Wang to bajka, super widoki zwłasza wieczorem na
        Kotlinę Jeleniogórską z dala od zgiełku centrum (choć można się przejść jak nie
        macie akurat ochoty na wycieczki w góry) i blisko do szlaków na Śnieżkę i do
        mojego ukochanego schroniska Samotnia - super klimat zwłaszcza pod wieczór lub
        o poranku.

Ja osobiście za Szczawnicą, Krynicą itp nie przepadam, ale to moje subiektywne
        zdanie, nie bardzo lubię też Beskid Żywiecki.

Jest jeszcze Zawoja, też można pochodzić po górach, są fajne kwaterki zwłaszcza
        te bliżej Krowiarek - ceny też przystępne i ludzie nie są tak pazerni na kasę.

Napisz coś więcej co Was interesuje to może doradzę bardziej szczegółowo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka