Dodaj do ulubionych

Prymas Józef Glemp

04.04.05, 14:26
Moim zdaniem powinien się odwołać z pełninej przez siebie funkcji.Nie mogę pojąć dlaczego nie było go w Watykanie przy konającym Papieżu. Dlaczego nie było go w Polsce kiedy tak cierpieliśmy wszyscy? Może jest coś czego nie wiem, ale moim zdaniem to zachowanie godne jest krytyki!
Obserwuj wątek
    • rooksha Re: Prymas Józef Glemp 04.04.05, 14:40
      ... pewnie w Argentynie szukał sponsora swojego pomnika pychy i próżności...

a swoją drogą - to wstyd... Nawet jesli nie mógł być przy konajacym, to
      powinien go pożegnać wczoraj... razem z polskimi władzami, których też
      zabrakło... Że władz nie było, mogę sobie wytłumaczyć, w końcu to postkomuna i
      nie można za wiele od nich wymagać, ale zwierzchnik polskiego koscioła...
      ech...
      Nie uwierzę, że Glemp nie wiedział o stanie papieża i o tym, że w każdej chwili
      mógł od nas odejść... Jak mógł planować wyjazd? Dlaczego go natychmiast nie
      przerwał?

Dobrze, że był w Polsce kard. Macharski, chociaż ktoś stanął na wysokosci
      zadania.
      • gokli Re: Prymas Józef Glemp 04.04.05, 14:43
        No właśnie, kardynał Macharski... Dlaczego on nie może być prymasem ??
    • adamszadkowski Re: Prymas Józef Glemp 04.04.05, 14:43
      Kontrast midzy tymi dwoma osobami jest teraz widoczny szczególnie. Z jednej
      strony Ktos Wielki, z drugiej maly, paskudny czlowieczek.
    • unimix Re: Prymas Józef Glemp 04.04.05, 14:43
      Popieram w 100%,zachowanie Glempa jest niedopuszczalne,powinien od tygodnia
      leżeć krzyżem u stóp Jana Pawła II ,absolutnie nie życzę sobie aby ktoś taki
      kierował kościołem w Polsce.
      • nuklear Re: Prymas Józef Glemp 04.04.05, 15:37
        Przeciez nie kieruje. Prymas to w tej chwili tytuł czysto honorowy. Szefem
        episkopatu jest kto inny :)
    • warszawianka_jedna Re: Prymas Józef Glemp 04.04.05, 15:02
      ja również uważam że, kardynał Glemp nie powinien sprawować takiej funkcji.
      Miał wspaniałą okazję bycia z narodem z trudnych chwilach, ale najwyraźniej mu
      nie zależało. Ludzie go nie lubią, bo zdaje się być bardzo zarozumiały.
      Nigdy zresztą nie miał haryzmy jak choćby Macharski.
    • mauriceandre Re: Prymas Józef Glemp 04.04.05, 15:22
      Jego zachowanie jest skandaliczne.Ale zawsze był tylko i wyłącznie karierowiczem dochodzącym do władzy po trupach.Niech wraca ale "taczki"już czekają
      • remislanc Re: Prymas Józef Glemp 04.04.05, 15:54
        100% kompromitacja! Jak on mógł nie wrócić w takiej chwili!!!!!!!!!!!!!
        • misterpee Re: Prymas Józef Glemp jet na polecenie papieza 04.04.05, 16:02
          zKardynal jest w Argentynie nie po to zeby zwiedzac patagonie,. ale jest tam z
          rozkazu samego papieza.
          • gokli Re: Prymas Józef Glemp jet na polecenie papieza 04.04.05, 16:21
            jakoś nie chce mi się wierzyć, że prymas, każdą wizytę uzgadnia z Papieżem, poza tym bez przesady, Papież już dość długo był w ciężkim stanie,poza tym dlaczego dopiero dziś przyjeżdża do karaju?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka