Dodaj do ulubionych

Negew. Od niedawna u nas gości, ale szacunek,

23.04.05, 22:02
jaki wzbudza, jest godny pozazdroszczenia. Uczciwy i prawdziwy Izraelczyk,
jak w konfesjonale (ekstrapolacja chrześcijańska) dzielący się z nami
wątpliwościami. W razie potrzeby stanie ramię przy ramieniu z pobratymcami w
obronie swojej Ojczyzny, ale dopóki można inaczej, pisze tak, jak uosobienie
humanitaryzmu.
Jestem raczej obserwatorem, niźli uczestnikiem FŚ (nie mam czasu ani
cierpliwości dla kretynów, ale pojawienie się "dobrego ducha forum" skłoniło
mnie do aktywności).
Założenia wątku:
- Palestyńczycy są ludźmi
- Żydzi są ludźmi
- Palestyńczycy mają prawo do samostanowienia
- Żydzi nie mogą stracić piędzi ziemi poza Dayton
- Chcemy pokoju, a nie zwysięstwa naszych racji
- Pokój czasem dużo kosztuje politycznie, ale się opłaca
- Nie tylko Żydzi, ale również Palestyńczycy za to odpowiadają
- Nie tylko Palestyńczycy, ale itd.
Proste? A jakie trudne...
Z wyrazami głębokiego szacunku dla tych, którzy wolą niezadawalający, acz
znośny pokój od tzw. "bohaterskiej wojny na wyniszczenie"...
Jak również zwracając uwagę forumowiczów na istotne, aczkolwiek pomijane
w "newsach" elementy wojen, którym na imię: "DZIECI".
Obserwuj wątek
    • ebenezum Pozytywne - bez bluzgów - brak odpowiedzi - 23.04.05, 22:59
      oto całe FŚ.
      • i-love-2-bike Re: Pozytywne - bez bluzgów - brak odpowiedzi - 24.04.05, 00:06
        ebenezum napisała:

> oto całe FŚ.

brak odpowiedzi bo rozmawiamy na roznych watkach,ale podbijam,gdyz masz
        absolutna racje. negev cieszy sie sympatia wielu i nie trzeba tego wcale
        reklamowac,aby zobaczyc. to jedyny izraelczyk,ktory nigdy nikogo nie wyzywa i z
        ktorym da sie w sposob cywilizowany wymieniac poglady,nawet skrajnie rozne.
    • grzegorz1948 Re: Negew. Od niedawna u nas gości, ale szacunek, 24.04.05, 00:13
      Masz racje ale powiedz mi co on zdiala sam przeciw takim ludziom jak DANa
      Fredzio i ta cala banda nawiedzonych dla ktorych inny czlowiek to gnoj , GOJ,
      polglow itp.Przejrzalem zdjecia ktore umiescil na forum i co-Bije z nich spokoj
      zrownowazenie spoleczne i nastepuje refleksja: przepraszam za porownanie
      Dance podobaja sie dzieczyny z flintami na ramieniu a jemu czlowiek grajacy na
      saksofonie, czy ludzie kapiacy sie w blotach Morza Martwego i tu pytanie kto
      jest bardziej rozwiniety intelektualnie.Moze negewec tez nie czuje sie dobrze w
      kraju gdzie musi patrzec zza kazdego wegla czy nie wyleci jakis czlowiek
      z "wybuchowym paskiem" a jezeli ma dzieci i ida na patrol to kleczy przed
      Bogiem i prosi zeby wrocili zdrowi do domu, moze juz zaluje wyjazdu z tej
      spokojniejszej Europy do tej Ziemi Obiecanej ale nie takiej cacanej jak sobie
      ja wyobrazal.Jest to problem kazdego emigranta- a szczegolnie tego
      ekonomicznego i nie ma co ukrywac.
      Z pozdrowieniaqmi dla obywateli SWIATA grzegorz
      • i-love-2-bike Re: Negew. Od niedawna u nas gości, ale szacunek, 24.04.05, 00:15
        grzegorz1948 napisał:

> Masz racje ale powiedz mi co on zdiala sam przeciw takim ludziom jak DANa
        > Fredzio i ta cala banda nawiedzonych dla ktorych inny czlowiek to gnoj , GOJ,
        > polglow itp.Przejrzalem zdjecia ktore umiescil na forum i co-Bije z nich spokoj
        > zrownowazenie spoleczne i nastepuje refleksja: przepraszam za porownanie
        > Dance podobaja sie dzieczyny z flintami na ramieniu a jemu czlowiek grajacy na
        > saksofonie, czy ludzie kapiacy sie w blotach Morza Martwego i tu pytanie kto
        > jest bardziej rozwiniety intelektualnie.Moze negewec tez nie czuje sie dobrze w
        >
        > kraju gdzie musi patrzec zza kazdego wegla czy nie wyleci jakis czlowiek
        > z "wybuchowym paskiem" a jezeli ma dzieci i ida na patrol to kleczy przed
        > Bogiem i prosi zeby wrocili zdrowi do domu, moze juz zaluje wyjazdu z tej
        > spokojniejszej Europy do tej Ziemi Obiecanej ale nie takiej cacanej jak sobie
        > ja wyobrazal.Jest to problem kazdego emigranta- a szczegolnie tego
        > ekonomicznego i nie ma co ukrywac.
        > Z pozdrowieniaqmi dla obywateli SWIATA grzegorz

lepszy jeden rydz niz nic:))
      • ebenezum Żydzi nie wartościują w konkretnych warunkach, ale 24.04.05, 00:22
        ktoś albo jest "sparawiedliwy", albo nie. Chromolić Fredzia. Negevmc to "głos
        wołającego na pustyni"; "gotuje drogę dla Pana".
        Oceniajcie Dzieci Abrahama poprzez pryzmat Negevmc,a nie Fredzia - tak nam
        nakazuje Ewangelia.
    • migselv Re: Negew. Od niedawna u nas gości, ale szacunek, 24.04.05, 00:22
      Zgadzam sie z Toba calkowicie!!!

Zycze mu wesolych Swiat!!!
      Wszystkim innym Izraelczykom i Zydom na forum tez!
    • ale-jajaja Re: Negew. Od niedawna u nas gości, ale szacunek, 24.04.05, 02:01
      Bravo, Brawo - mam nadzieję, że ten rodzynek w Forumowym cieście się powiększy.
      Wesołych świąt dla wszystkich świętujących Passover.
      Życzy goj
      • doomsday Re: Negew. Od niedawna u nas gości, ale szacunek, 24.04.05, 02:10
        Negev pare dni temu uratowal moj watek od skasowania (o palestynskich
        dzieciach ,ktore zastrzelono w dzien po pogrzebie Ojca Swietego ) .
        Jest wielu zydow o wrazliwym sercu , a niektorzy nawet za palestynczykow oddaja
        zycie .Poszukajcie w internecie informacji o mlodej amerykanskiej zydowce
        Rachel Corrie , zginela w Izraelu , bo chciala ratowac dom palestynskiego
        lekarza , zabil ja zolnierz Izraelskich sil Zbrojnych (IDF) .
        • dana33 Re: Negew. Od niedawna u nas gości, ale szacunek, 24.04.05, 03:31
          negev!!!! mazel tov!!!! nigdy jeszcze nie pisali o zadnym zydzie i israelczyku
          tak ladnie. nawet o mojsze rabenu nie!!! :))))
          • aaki Re: Negew. Od niedawna u nas gości, ale szacunek, 24.04.05, 06:03
            kto to mojsze raben?
            • dana33 Re: Negew. Od niedawna u nas gości, ale szacunek, 24.04.05, 12:25
              nie mojsze raben, tylko mojsze rabejnu, czyli mojsze, nasz rebe... :))))
              • aaki a mojżesz ..... 24.04.05, 17:29
                :-)
            • negevmc mojsze raben 24.04.05, 13:30
              aaki napisała:

> kto to mojsze raben?

to mi przypomina dowcip: połóż rękę na mym łonie
              - a co to jest mymłon ?
    • z_daleka Re: Negew. deja vu 24.04.05, 11:11
      Negevmc - porzadny czlowiek...chociaz zyd...
      • aaki nie... 24.04.05, 11:14
        Negevmc - porzadny czlowiek
        • z_daleka Re: nie... 24.04.05, 11:17
          aaki napisała:

> Negevmc - porzadny czlowiek
          --------------------
          Dziekuje aaki, tylko ty to powiedziales...:)
      • i-love-2-bike Re: Negew. deja vu 24.04.05, 17:02
        z_daleka napisał:

> Negevmc - porzadny czlowiek...chociaz zyd...

idiotyczny komentarz z-daleka,absolutnie bez polotu.
      • rattler Re: Negew. deja vu 24.04.05, 18:49
        Ot natura :))) Nie wytrzymales , zeby nie wetknac swoje 3 grosze , co ?
        Przyznaj sie , zzz daleka , przykro ci troche , ze to nie o tobie ? :)))

narazie

-----------------------------------------

Negevmc - porzadny czlowiek...chociaz zyd...
        • z_daleka Re: Negew. deja vu 24.04.05, 18:53
          Powrarzam rattler: Negevmc - porzadny czlowiek...chociaz zyd...
          Masz jakies merytoryczne zastrzezenia? Chetnie ich wyslucham.
          • rattler Re: Negew. deja vu 24.04.05, 19:12
            Poza tym ze porzadny czlowiek , nie interesuje mnie , czy Zyd , czy Turek ...

narazie

--------------------------------------------

Powrarzam rattler: Negevmc - porzadny czlowiek...chociaz zyd...
            Masz jakies merytoryczne zastrzezenia? Chetnie ich wyslucham.
            • z_daleka Re: Negew. deja vu 24.04.05, 19:23
              rattler napisał:

> Poza tym ze porzadny czlowiek , nie interesuje mnie , czy Zyd , czy Turek ...
              >
              > narazie
              >
              -------------------------
              To jest twoja opinia i aaki, niezwykle ja cenie. Opinie innych podkreslajace
              czlowieczenstwo Negeva jakos nie moga sie oderwac od jego pochodzenia. Nawet
              autorowi tego watka, ktorego nie posadzam wogole, o jakikolwiek "anty" nie
              udalo sie tego uniknac.
              Ps.Wierze rattler w twoja inteligencje...
              • i-love-2-bike Re: Negew. deja vu 24.04.05, 19:27
                z_daleka napisał:

> rattler napisał:
                >
                > > Poza tym ze porzadny czlowiek , nie interesuje mnie , czy Zyd , czy Turek
                > ...
                > >
                > > narazie
                > >
                > -------------------------
                > To jest twoja opinia i aaki, niezwykle ja cenie. Opinie innych podkreslajace
                > czlowieczenstwo Negeva jakos nie moga sie oderwac od jego pochodzenia. Nawet
                > autorowi tego watka, ktorego nie posadzam wogole, o jakikolwiek "anty" nie
                > udalo sie tego uniknac.
                > Ps.Wierze rattler w twoja inteligencje...

z -daleka,znowu glupi komentarz,czyli znowu spiewasz te oklepana piosenke nie na
                temat. czy ty wogole masz czasem jakies pozytywne mysli,czy tylko kisisz sie w
                tej swojej mizerii jako chlop,czy baba,czy kimkolwiek jestes,czy kogokolwiek
                udajesz? twoje wejscia w dyskusje zwykle zaczynaja sie od przyciecia kwiatka,jak
                mowie w tym przypominasz stara ciotke.
                • z_daleka Re: Negew. deja vu 24.04.05, 19:29
                  i-love-2-bike napisała:

> z_daleka napisał:
                  >
                  > > rattler napisał:
                  > >
                  > > > Poza tym ze porzadny czlowiek , nie interesuje mnie , czy Zyd , czy
                  > Turek
                  > > ...
                  > > >
                  > > > narazie
                  > > >
                  > > -------------------------
                  > > To jest twoja opinia i aaki, niezwykle ja cenie. Opinie innych podkreslaj
                  > ace
                  > > czlowieczenstwo Negeva jakos nie moga sie oderwac od jego pochodzenia. Na
                  > wet
                  > > autorowi tego watka, ktorego nie posadzam wogole, o jakikolwiek "anty" ni
                  > e
                  > > udalo sie tego uniknac.
                  > > Ps.Wierze rattler w twoja inteligencje...
                  >
                  > z -daleka,znowu glupi komentarz,czyli znowu spiewasz te oklepana piosenke nie
                  n
                  > a
                  > temat. czy ty wogole masz czasem jakies pozytywne mysli,czy tylko kisisz sie w
                  > tej swojej mizerii jako chlop,czy baba,czy kimkolwiek jestes,czy kogokolwiek
                  > udajesz? twoje wejscia w dyskusje zwykle zaczynaja sie od przyciecia
                  kwiatka,ja
                  > k
                  > mowie w tym przypominasz stara ciotke.
                  -----------------------------------
                  kazdy orze jak moze.Rachelci.
                  • i-love-2-bike Re: Negew. deja vu 24.04.05, 19:32
                    z_daleka napisał:

> i-love-2-bike napisała:
                    >
                    > > z_daleka napisał:
                    > >
                    > > > rattler napisał:
                    > > >
                    > > > > Poza tym ze porzadny czlowiek , nie interesuje mnie , czy Zyd
                    > , czy
                    > > Turek
                    > > > ...
                    > > > >
                    > > > > narazie
                    > > > >
                    > > > -------------------------
                    > > > To jest twoja opinia i aaki, niezwykle ja cenie. Opinie innych podk
                    > reslaj
                    > > ace
                    > > > czlowieczenstwo Negeva jakos nie moga sie oderwac od jego pochodzen
                    > ia. Na
                    > > wet
                    > > > autorowi tego watka, ktorego nie posadzam wogole, o jakikolwiek "an
                    > ty" ni
                    > > e
                    > > > udalo sie tego uniknac.
                    > > > Ps.Wierze rattler w twoja inteligencje...
                    > >
                    > > z -daleka,znowu glupi komentarz,czyli znowu spiewasz te oklepana piosenke
                    > nie
                    > n
                    > > a
                    > > temat. czy ty wogole masz czasem jakies pozytywne mysli,czy tylko kisisz
                    > sie w
                    > > tej swojej mizerii jako chlop,czy baba,czy kimkolwiek jestes,czy kogokolw
                    > iek
                    > > udajesz? twoje wejscia w dyskusje zwykle zaczynaja sie od przyciecia
                    > kwiatka,ja
                    > > k
                    > > mowie w tym przypominasz stara ciotke.
                    > -----------------------------------
                    > kazdy orze jak moze.Rachelci.

a raczej kazdy orze jak lubi. cos mi sie wydaje,ze cierpisz na chroniczny brak
                    humoru i dobrych checi,czyli im gorzej tym lepiej,aby udowdnic teze-a nie
                    mowilem,ze to sztuczne i jednak deep down to antysemici. w taki sposob mozna
                    nadawac all that jazz, i ciagle byc zadowolonym ze swoich osiagniec.
                    • krystian71 Re: Negew. deja vu 24.04.05, 19:50
                      gosciowi z daleka zwisl nos na kwinte,bo jego staran i kultury na tym forum
                      jakos nikt nie docenil.
                      Co najwyzej Danka,ale ona sie nie liczy
                      • pypcinski Re: Negew. deja vu 24.04.05, 19:58
                        Ale ja Żołędnego, starego zgryźliwca, lubię i szanuję. On mi przypomina tego Osiłka, no - jak mu tam -
                        • krystian71 Re: Negew. deja vu 24.04.05, 20:03
                          o przepraszam, upominam sie o swoje prawa autorskie.
                          O Klapouchym JA pierwszy pisalem.I to a propos Oskara,ten ci jest
                          najwierniejszym odbiciem tego najwiekszego przyjaciela Kubusia Puchatka :)
                          • pypcinski Re: Negew. deja vu 24.04.05, 20:27
                            Nie wszystko czytam. Miałem wrazenie, że jestem oryginalny.
                            • krystian71 Re: Negew. deja vu 24.04.05, 20:32
                              OK, zreszta kolo tez wynaleziono niezaleznie w roznych czesciach naszej planety.
                              Przyznaj mi choc racje,ze do Oskara Klapouchy bardziej pasuje.Uwielbiam go,jak
                              patrzy na bezchmurne niebo i mowi,"chyba bedzie padac"
                              To wrodzona melancholia.
                              U zolednego raczej fizyczna,z woreczkiem zolciowym zwiazana przypadlosc
                              • i-love-2-bike Re: Negew. deja vu 24.04.05, 20:54
                                krystian71 napisała:

> OK, zreszta kolo tez wynaleziono niezaleznie w roznych czesciach naszej planety
                                > .
                                > Przyznaj mi choc racje,ze do Oskara Klapouchy bardziej pasuje.Uwielbiam go,jak
                                > patrzy na bezchmurne niebo i mowi,"chyba bedzie padac"
                                > To wrodzona melancholia.
                                > U zolednego raczej fizyczna,z woreczkiem zolciowym zwiazana przypadlosc

:))) tak to sliczne,mam to w angielskiej wersji,ale Kubusia Puchatka sie zawsze
                                chetnie czyta,czego nie mozna powiedziec o Kubusiu Fataliscie:)))
                                • krystian71 Re: Negew. deja vu 24.04.05, 21:04
                                  Diderot?Jest swietny.Zawsze bylem zdumiony,ze ta przypowiesc ma prawie 300 lat.
                                  Puchatek tez tego wieku dozyje :)
                                  • i-love-2-bike Re: Negew. deja vu 24.04.05, 21:07
                                    krystian71 napisała:

> Diderot?Jest swietny.Zawsze bylem zdumiony,ze ta przypowiesc ma prawie 300 lat.
                                    > Puchatek tez tego wieku dozyje :)

no wiesz teraz ty myslisz jak klapouch,oczywiscie,ze dozyje:))
                                • oscar62 Re: Negew. deja vu 24.04.05, 23:36
                                  i-love-2-bike napisała:

> krystian71 napisała:
                                  >
                                  > > OK, zreszta kolo tez wynaleziono niezaleznie w roznych czesciach naszej p
                                  > lanety
                                  > > .
                                  > > Przyznaj mi choc racje,ze do Oskara Klapouchy bardziej pasuje.Uwielbiam g
                                  > o,jak
                                  > > patrzy na bezchmurne niebo i mowi,"chyba bedzie padac"
                                  > > To wrodzona melancholia.
                                  > > U zolednego raczej fizyczna,z woreczkiem zolciowym zwiazana przypadlosc
                                  >
                                  > :))) tak to sliczne,mam to w angielskiej wersji,ale Kubusia Puchatka sie
                                  zawsze
                                  > chetnie czyta,czego nie mozna powiedziec o Kubusiu Fataliscie:)))

A TERAZ JESTEM FATALISTA! LADNIE. ROBISZ POSTEPY...
                                  • i-love-2-bike Re: Negew. deja vu 25.04.05, 00:48
                                    oscar62 napisał:

>
                                    > > krystian71 napisała:
                                    > >
                                    > > > OK, zreszta kolo tez wynaleziono niezaleznie w roznych czesciach na
                                    > szej p
                                    > > lanety
                                    > > > .
                                    > > > Przyznaj mi choc racje,ze do Oskara Klapouchy bardziej pasuje.Uwiel
                                    > biam g
                                    > > o,jak
                                    > > > patrzy na bezchmurne niebo i mowi,"chyba bedzie padac"
                                    > > > To wrodzona melancholia.
                                    > > > U zolednego raczej fizyczna,z woreczkiem zolciowym zwiazana przypad
                                    > losc
                                    > >
                                    > > :))) tak to sliczne,mam to w angielskiej wersji,ale Kubusia Puchatka sie
                                    > zawsze
                                    > > chetnie czyta,czego nie mozna powiedziec o Kubusiu Fataliscie:)))
                                    >
                                    > A TERAZ JESTEM FATALISTA! LADNIE. ROBISZ POSTEPY...

nie Oskarku Kubus Fatalista napisal 300 lat temu niejaki pan Diderot,swietna
                                    lektura:))
                                  • krystian71 Re: Negew. deja vu 25.04.05, 09:02
                                    a fatalista to ty jestes swoja droga, tak jak caly twoj narod.
                                    Moze zaprzeczysz?
                                    To nie ma nic wspolnego ze slowem "fatalny".
                                    Tu chodzi o wiare w nieuchronny wplyw LOSU na czlowieka i niewiare w mozliwosci
                                    przeciwstawienia sie LOSOWI.
                                    pozdrawiam
                          • oscar62 Re: Negew. deja vu 24.04.05, 23:34
                            krystian71 napisała:

> o przepraszam, upominam sie o swoje prawa autorskie.
                            > O Klapouchym JA pierwszy pisalem.I to a propos Oskara,ten ci jest
                            > najwierniejszym odbiciem tego najwiekszego przyjaciela Kubusia Puchatka :)

KRYSTIANKU, TY SLUSZNIE BRONISZ SWOJE PIERWSZENSTWO. TO JA A NIE
                            INNY KUBUS PUCHATKA. TYLKO COS ZAPOMNIALEM KIM JESTEM...
                            • krystian71 Re: Negew. deja vu 25.04.05, 09:05
                              Klapouchym,Oskarku , tym , ktoremu ciagle ogonek odlatuje i Krzys go musi
                              gwozdkiem przybijac.
                              Poczytaj wnuczkom , to bedziesz wiedzial.To melancholijna , ale sympatyczna
                              postac.
                              pozdr
                              • i-love-2-bike Re: Negew. deja vu 25.04.05, 16:03
                                krystian71 napisała:

> Klapouchym,Oskarku , tym , ktoremu ciagle ogonek odlatuje i Krzys go musi
                                > gwozdkiem przybijac.
                                > Poczytaj wnuczkom , to bedziesz wiedzial.To melancholijna , ale sympatyczna
                                > postac.
                                > pozdr

i beczy tak fajnie:)))))
                                • oscar62 Re: Negew. deja vu 25.04.05, 17:11
                                  i-love-2-bike napisała:

> krystian71 napisała:
                                  >
                                  > > Klapouchym,Oskarku , tym , ktoremu ciagle ogonek odlatuje i Krzys go musi
                                  >
                                  > > gwozdkiem przybijac.
                                  > > Poczytaj wnuczkom , to bedziesz wiedzial.To melancholijna , ale sympatycz
                                  > na
                                  > > postac.
                                  > > pozdr
                                  >
                                  > i beczy tak fajnie:)))))

RACHELKO, ZACZYNASZ ZE MNA, CO? JAK DLUGO ZROBISZ TO DELIKATNIE, BEDE TRZYMAL
                                  SWOJE KONTRA W REZERWIE...
                                  • i-love-2-bike Re: Negew. deja vu 25.04.05, 17:13
                                    oscar62 napisał:

>
                                    > > krystian71 napisała:
                                    > >
                                    > > > Klapouchym,Oskarku , tym , ktoremu ciagle ogonek odlatuje i Krzys g
                                    > o musi
                                    > >
                                    > > > gwozdkiem przybijac.
                                    > > > Poczytaj wnuczkom , to bedziesz wiedzial.To melancholijna , ale sym
                                    > patycz
                                    > > na
                                    > > > postac.
                                    > > > pozdr
                                    > >
                                    > > i beczy tak fajnie:)))))
                                    >
                                    > RACHELKO, ZACZYNASZ ZE MNA, CO? JAK DLUGO ZROBISZ TO DELIKATNIE, BEDE TRZYMAL
                                    > SWOJE KONTRA W REZERWIE...

oskarku ty znowu zaczynasz siedziec na szpilkach. poczytaj puchatka a zobaczysz
                                    co robi klapouch i przestan wszystko brac doslownie.
                              • oscar62 Re: Negew. deja vu 25.04.05, 17:06
                                krystian71 napisała:

> Klapouchym,Oskarku , tym , ktoremu ciagle ogonek odlatuje i Krzys go musi
                                > gwozdkiem przybijac.
                                > Poczytaj wnuczkom , to bedziesz wiedzial.To melancholijna , ale sympatyczna
                                > postac.
                                > pozdr

POSZUKAM W HEBRAJSKIEJ WERSJI BO WNUCZKI ZNAJA NARAZIE TYLKO TEN JEZYK.
                                POZDR.
                        • i-love-2-bike Re: Negew. deja vu 24.04.05, 20:18
                          pypcinski napisał:

> Ale ja Żołędnego, starego zgryźliwca, lubię i szanuję. On mi przypomina tego Os
                          > iłka, no - jak mu tam -
                    • ben_shaprut To jest to, Rachel - Z_daleka to w sumie niezły 24.04.05, 20:05
                      gość, ale poczucie humoru ma jak Westfalczyk - to znaczy w granicach zera
                      absolutnego...
                  • ben_shaprut Z_daleka - po cholerę jątrzysz? Wsadź jądra do 24.04.05, 20:03
                    zimnej wody (rada z "Dobrego wojaka Szwejka) i nie psuj wątku o Człowieku przez
                    duże "C".
                    W sumie jesteś porządnym gościem - po co dodajesz kwasu tam, gdzie dzieje się
                    coś pozytywnego? Czyżbyś jednak nie lubił obiektywizmu w Izraelu? Bo ja na
                    przykład cenię sobie konstruktywną krytykę naszego zaropiałego systemu
                    politycznego i nie bronię go dla fałszywie pojmowanej "solidarności
                    etnicznej"...
                    • krystian71 Re: Z_daleka - po cholerę jątrzysz? Wsadź jądra d 24.04.05, 20:08
                      tu brak wspolnej plaszczyzny porozumienia i zrozumienia.To co Ty sobie
                      cenisz,co inni doceniaja,jako scieranie sie roznych mysli na forum publicznym ,
                      dla WIEKSZOSCI naszych startszych braci jest trudna do zrozumienia glupota
                      gojow,odkrywaniem swych slabych punktow i oslabianiem frontu jednosci narodu.
                      • z_daleka Re: Z_daleka - po cholerę jątrzysz? Wsadź jądra d 24.04.05, 20:13
                        krystian71 napisała:

> tu brak wspolnej plaszczyzny porozumienia i zrozumienia.To co Ty sobie
                        > cenisz,co inni doceniaja,jako scieranie sie roznych mysli na forum
                        publicznym ,
                        >
                        > dla WIEKSZOSCI naszych startszych braci jest trudna do zrozumienia glupota
                        > gojow,odkrywaniem swych slabych punktow i oslabianiem frontu jednosci narodu.
                        --------------------------------
                        "Pierdzielicie hipolicie". Pamietasz krystan tego facia z netu. Jego komatarze
                        byly krotkie, zwiezle i jakby dla ciebie, przeznaczone.
                        • i-love-2-bike Re: Z_daleka - po cholerę jątrzysz? Wsadź jądra d 24.04.05, 20:23
                          z_daleka napisał:

> krystian71 napisała:
                          >
                          > > tu brak wspolnej plaszczyzny porozumienia i zrozumienia.To co Ty sobie
                          > > cenisz,co inni doceniaja,jako scieranie sie roznych mysli na forum
                          > publicznym ,
                          > >
                          > > dla WIEKSZOSCI naszych startszych braci jest trudna do zrozumienia glupot
                          > a
                          > > gojow,odkrywaniem swych slabych punktow i oslabianiem frontu jednosci nar
                          > odu.
                          > --------------------------------
                          > "Pierdzielicie hipolicie". Pamietasz krystan tego facia z netu. Jego komatarze
                          > byly krotkie, zwiezle i jakby dla ciebie, przeznaczone.

jesli juSZ piszemy po PolskieMu s-daleka, to MOFIMY PIE..CIE HIPOLICIE. man
                          ale tu geriatria,czas sie gdzies odmlodzic,bo jeszcze romantyzmu dostane przy was.
                        • krystian71 Re: Z_daleka - po cholerę jątrzysz? Wsadź jądra d 24.04.05, 20:26
                          i znowu-uwielbiam to wyrazenie-pierdzielicie hipolicie i sam je chetnie stosuje,
                          A to co napisalem , to byl cytat z pamieci z tego co mi kiedys w zamierzchlych
                          czasach napisala Dana.
                          Wiec jesli TY musisz sie do mej edukacji przykladac ,zrob to w bardziej
                          wyrafinowany sposob,jestem intelektualnie wybredny.
                          "pocaluj mnie w d.",twoj ulubiony i ostateczny argument ,na mnie nie dziala.
                    • dana33 Re: Z_daleka - po cholerę jątrzysz? Wsadź jądra d 24.04.05, 20:28
                      hahaha, nu, wqrwielszczak, ty w ostatnich dniach naprawde przywodzisz mnie do
                      smiechu prawie kazdym twoim postem.... nie wiedzialam, ze masz tyle poczucia
                      humoru.... hm...
                      • ben_shaprut Danuś - cała ty - fanatyzm i pogarda... Nie jestem 24.04.05, 20:35
                        zdziwiony... Zajmij się doskonaleniem swojej sztuki kulinarnej - to twoja
                        ostatnia deska ratunku na płaszczyźnie samorealizacji,...
                        • krystian71 Re: Danuś - cała ty - fanatyzm i pogarda... Nie j 24.04.05, 20:43
                          spoko,ben.
                          To jakis misunderstanding.Ty piszesz -co sobie cenisz w Polsce, Dana rechocze.
                          Chyba jej sie klawisze pomylily , lub na twojego nicka komputer jej
                          zapiszczal.Bo to nie jest nic a propos.
                          • ben_shaprut Ktoś podrabia IP? 24.04.05, 20:45
                            • krystian71 Re: Ktoś podrabia IP? 24.04.05, 20:51
                              czyj?czy ty aby nie biedronczysz?
                    • negevmc może troche nie na temat a może własnie bardzo na 24.04.05, 20:42
                      ben_shaprut napisał:

> coś pozytywnego? Czyżbyś jednak nie lubił obiektywizmu w Izraelu? Bo ja na
                      > przykład cenię sobie konstruktywną krytykę naszego zaropiałego systemu
                      > politycznego i nie bronię go dla fałszywie pojmowanej "solidarności
                      > etnicznej"...

Żydzi to bardzo kłótliwy naród, zupełnie jak Polacy i przekorny jak Polacy
                      i wybrany jak Polacy.

Dwie pierwsze cechy nie wymagają tłumaczenia. O trzeciej:
                      zapomnij na chwilę, że jestem Żydem, skończyłem polskie szkoły w latach 80-tych
                      teraz mówi Polak we mnie:
                      uczono nas nas o obozach koncentracyjnych o martyrologii narodu polskiego,
                      wychodziło mi to w szkole uszami już, o polskim mesjanizmie: nie mogłem już
                      strawić Mickiewicza i Słowackiego tylko biedny umęczony naród, niewola,
                      powstania, ofiary, Mesjasz Narodów , cierpienie za Europę. Zamiast wziąć się do
                      roboty, zakasać rękawy praca, praca praca. Łatwo jest zginąć za ojczyznę o
                      wiele trudniej dla niej żyć. A po odzyskaniu niepodległości tylko kłótnie i
                      swary jak dawniej przed rozbiorami - rozedrzeć szaty w sejmie trzebaby
                      Polsko dokąd zmierzasz ?
                      A teraz Żyd:
                      Zagłada i zagłada, w dzień Zagłada w nocy Zagłada, po zagładzie wojna oj biedni
                      ci Żydzi Wyszli z Egiptu gdzie byli niewolnikami Pan ich prowadził bo Pan ich
                      kocha bo są jedyni i wybrani. Pan nie pomaga tym, którzy nie pomagają sobie
                      samym: zamiast rozpaczać i rozpamiętywać spojrzeć w przyszłość bo tą czarno
                      widzę jak tak dalej pójdzie. Mój kuzyn, rodowity Izraelczyk do swojego dziadka
                      przy noworocznym stole: "dziadku proszę Cie my znamy tę opowieść ze
                      szczegółami, opowiadasz to za każdym razem ja już nie mogę tego słuchać"
                      Nawet banalna pesachowa piosenka zamieniała się w symbol prześladowania Żydów
                      przez narody świata. Jeśli ktoś chce być prześladowanym to nim będzie zawsze i
                      wszedzie. Na miłość boską zobaczcie co robmy: z jednej strony rozwinięty
                      demokratyczny kraj a z drugiej trzymamy za gardło 2 miliony ludzi. Nie można z
                      przodu być demokratycznym, ładnym i praworządnym a z tyłu trzymać porządek za
                      pomocą wojska choćby i najbardziej humanitarnego bo wojsko, wojna, demokracja i
                      praworządność to z gruntu przeciwne rzeczy. Czy mam prawo tak mówić ?
                      Jestem tu krótko ale jestem jednym z Was, może dlatego, że jestem tu krótko
                      wyraźniej widze niektóre sprawy.

Na pewno w obu przypadkach przesadzam ale mniej więcej o to mi chodzi. Polacy i
                      Żydzi są bardzo podobni do siebie. Oba narody upajają się swym męczeństwem
                      tracąc nieraz trzeźwe spojrzenie.
                      • ben_shaprut Prawda? Zaraz obaj dostaniemy za swoje... 24.04.05, 20:46
                      • krystian71 Re: może troche nie na temat a może własnie bardz 24.04.05, 20:49
                        neg, nie napisales ani jednej literki z ktora bym sie nie zgodzil.Tak wlasnie
                        jest i my o tym WIEMY.Rzecz w tym,ze Zydzi na zewnatrz probuja utrzymywac
                        falszywa jednosc, ukrywac te wszystkie dylematy i przedmioty dyskusji , ktorymi
                        zyje ich -wasz kraj.
                        A poniewaz znamy sie jak lyse konie, te 800 lat wspolnej historii nie poszlo na
                        marne,to udawanie jakos wam nie wychodzi.
                        I wtedy jest kamien obrazy.
                        A powinniscie sobie juz dawno powiedziec-"bujac wszystkich , ale nie ich"
                        • ben_shaprut A może: "powinniśmy"? 24.04.05, 20:51
                          Pisze Żyd-chrześcijanin
                          • krystian71 Re: A może: "powinniśmy"?--???? 24.04.05, 21:00

• negevmc Re: może troche nie na temat a może własnie bardz 24.04.05, 21:07
                          krystian71 napisała:

> Rzecz w tym,ze Zydzi na zewnatrz probuja utrzymywac
                          > falszywa jednosc, ukrywac te wszystkie dylematy i przedmioty dyskusji ,
                          > ktorymi zyje ich -wasz kraj.
                          > A poniewaz znamy sie jak lyse konie, te 800 lat wspolnej historii nie poszlo
                          > na marne,to udawanie jakos wam nie wychodzi.
                          > I wtedy jest kamien obrazy.

Próbuje ukrywać ???
                          A skąd bierzecie te wszystkie "nasze tajemnice" jak nie z izraelskiej gazety
                          Haarec ?
                          A spróbuj cicho siedzieć i się nie wkurzyć na pełne pogardy wpisy rattlera,
                          splita, strangera i innych - normalna reakcja krystian. Zapewniam Cię, że
                          często ostatnimi siłami woli się powstrymuje.
                          Owa nielubiana przez Was nasza "solidarność" to najprostsza forma samoobrony.
                          To wyrobiona przez 2000 lat sztuka przetrwania i to poczucie bezpieczeństwa
                          zyskane dzieki państwu Izrael. Moja żona najczystszej krwi Polka popłakała się
                          oglądając relację z obchodów w Auschwitz gdy owa Żydówka niespodziewanie
                          wtargnęła i powiedziała że nie musi się już bać.
                          • i-love-2-bike Re: może troche nie na temat a może własnie bardz 24.04.05, 21:16
                            negevmc napisał:

> krystian71 napisała:
                            >
                            > > Rzecz w tym,ze Zydzi na zewnatrz probuja utrzymywac
                            > > falszywa jednosc, ukrywac te wszystkie dylematy i przedmioty dyskusji ,
                            > > ktorymi zyje ich -wasz kraj.
                            > > A poniewaz znamy sie jak lyse konie, te 800 lat wspolnej historii nie pos
                            > zlo
                            > > na marne,to udawanie jakos wam nie wychodzi.
                            > > I wtedy jest kamien obrazy.
                            >
                            > Próbuje ukrywać ???
                            > A skąd bierzecie te wszystkie "nasze tajemnice" jak nie z izraelskiej gazety
                            > Haarec ?
                            > A spróbuj cicho siedzieć i się nie wkurzyć na pełne pogardy wpisy rattlera,
                            > splita, strangera i innych - normalna reakcja krystian. Zapewniam Cię, że
                            > często ostatnimi siłami woli się powstrymuje.
                            > Owa nielubiana przez Was nasza "solidarność" to najprostsza forma samoobrony.
                            > To wyrobiona przez 2000 lat sztuka przetrwania i to poczucie bezpieczeństwa
                            > zyskane dzieki państwu Izrael. Moja żona najczystszej krwi Polka popłakała się
                            > oglądając relację z obchodów w Auschwitz gdy owa Żydówka niespodziewanie
                            > wtargnęła i powiedziała że nie musi się już bać.

mylisz pojecia negev,gdyz jak wiesz wy macie nieslychanie cienka skore jesli
                            chodzi o jakakolwiek krytyke waszego panstwa. jak wiesz kazdy z nas zyje,gdzie
                            zyje i nie wacha sie nawac zla po imieniu,bo to moim zdaniem jest naturalny
                            odruch czlowieka. wiadomo,ze nigdzie nie ma kraju idealnego,ale jak twoj rzad
                            robi rzeczy zle czy okrutne, a ty powiesz,ze no coz dopost Bozy,to chyba cos
                            jest w tym zlego. ty mowisz,ze siedzisz cicho jak split,czy rattler,czy stranger
                            cytuja ci rzeczy bolesne dla ciebie,ale kazdy z nas moze to samo powiedziec o
                            wielu z was,ktorzy robia to samo w stosunku do innych nacji. zrozum to nie jest
                            personalny atak,tylko podkreslenie czegos,co naszym zdaniem jest wypaczone i
                            zle, a wy powinniscie to tak przyjac. w koncu piszecie na polskim forum,gdzie od
                            lat zylismy z krytyka takich czy owakich rzadow,ustrojow ,czy przywodcow,a wiec
                            zrozumcie kto was czyta.
                          • krystian71 Re: może troche nie na temat a może własnie bardz 24.04.05, 21:20
                            oj neg, to watek poswiecony twojej osobie.Chcialbym to w jakis delikatny sposob
                            zalatwic,zeby cie nie urazic.Chyba nie zrozumiales mojego postu.
                            1/to co bierzemy z Haaretza , to bierzemy z Haaretza-nie od was
                            bynajmniej.Wolelibysmy od was . Gdyby tak Szaron Haaretza zdelegalizowal to by
                            nam chyba tylko szklana kula pozostala.
                            O tobie nie mowie.Reszta jest milczeniem.
                            2/uznajesz te "solidarnosc " jako wyrobiona przez 2000 lat sztuke przetrwania?
                            Przez chwile przyjmijmy ,ze masz racje.
                            Ale w stosunku do wszystkich innych , NIE POLAKOW.
                            Napisalem, i nie wycofam sie z tego , ze znamy sie jak lyse konie i wiemy kiedy
                            nadrabiacie mina ,jak sie to mowi.
                            Z tych 2000 lat zreszta, z 800 spedziliscie przy naszym boku,wiec nie ma
                            potrzeby tu sie nawzajem bujac,
                            3/ta zydowka w Auszwic nie tylko twoja zone wzruszyla,gorsze , ze ciagle mam
                            wrazenie,ze ona nie miala racji , ze mimo wszystko Israel to najbardziej
                            niebezpieczne obecnie miejsce dla Zyda.Statystycznie napewno.
                      • explicit Re: może troche nie na temat a może własnie bardz 24.04.05, 21:21
                        Ani zdziebka ,... Amen to all of it !!! Brac przyklad z Amerykanow ,... Wojna
                        sie skonczyla i zamiast wygadywc , zaczeli pomagac swoim bylym wrogom .

Zeby ci nie bylo smutno to dorzucam perry.perry do towarzystwa :)))

uklony

==============================================================================

Na pewno w obu przypadkach przesadzam ale mniej więcej o to mi chodzi. Polacy i
                        Żydzi są bardzo podobni do siebie. Oba narody upajają się swym męczeństwem
                        tracąc nieraz trzeźwe spojrzenie.
    • goldbaum Objawienie negewa 24.04.05, 11:39
      Objawienie negewa nastapilo jakis czas po naszych ustawicznych utyskiwaniach na zydowskie sonderkommando spiewajace swe programowe piesni ze scislym podzialem rol ale zawsze zgodnym chorem.

To wlasnie bylo to, co odroznialo ich od naszego rodzimego folwarku gdzie oprocz zatrwardzialych antysemitow (takich chocby jak ja) pelno jeszcze ludzi naiwnie wierzacych w czlowieczenstwo tej zgrai i uwazajajacych antysemityzm jako cos nie na czasie, zgola niemodnego!

I wtedy, gdy tej zgrai uzmyslowilismy ta roznice miedzy nimi i nami objawil sie nagle..... negew! ten inny Zyd, z ludzkim obliczem!

Negew jest soft, stara sie o objektywizm, humanizm a nawet tzw. kulture(!) i doprawia to wszystko odrobina lewicowosci. Bez dwoch zdan, ten gosc na tle "swoich" wspolnazistow robi niezle, ozywcze wrazenie.

Przynajmniej jeden, mozna powiedziec! To by przynajmniej po czesci upodobnialo ich do nas!

Ale czy negew rzeczywiscie jest taki "nowy"? Wyszlo kiedys, ze wiedzial rzeczy o danie, ktore byly traktowane znacznie wczesniej przed jego pojawieniem sie na tym forum...
      Mozecie powiedziec, ze jestem podejrzliwy. I bedziecie miec racje. Ale wcale nie zdziwiloby mnie, gdyby negew byl tylko jakims nowym wcieleniem ktoregos z naszych starych znajomych syjo-nazistow, ktory nie bez racji doszedl do wniosku, ze ten zgodny chorek na czesc towarzysza Szarona tak mocno zalatuje stalinizmem i nazizmem dup wystraszonych, ze to az..... niemodne.
      • aaki mylisz się -spędziłem z negevem 24.04.05, 11:44
        na rozmowach kilkanaście godzin w trakcie mojego krótkiego pobytu w izraelu
        on istnieje,a mc to inicjały jego imienia i nazwiska
        • goldbaum Re: mylisz się -spędziłem z negevem 24.04.05, 11:45
          mc!!!!!?????????????
          • aaki Re: mylisz się -spędziłem z negevem 24.04.05, 11:50
            jesli ci się to kojarzy z mc "krasulą" to nie sądzę.
            negev ma dosyć rozpowszechmione imię i ciekawe nazwisko.
            p.s. nie szukaj dziury w całym.
        • goldbaum nie watpie, ze istnieje 24.04.05, 11:48
          ale i to, jak i jego inicjaly nie wykluczaja tego, ze mogl zaistniec na tym forum juz wczesniej jako czlonek sonderkommando "chor syjo-nazioli" - cory i synkowie wodza Adolfa Szarona!
          • aaki nonsens 24.04.05, 11:55
            tworzenie jakiegoś wirtualno-internetowego osobnika o o pewnych określonych zapatrywaniach......w celu....?
            reprezentujesz spiskową teorię dziejów...
            " nie nalezy mnożyć bytów bez potrzeby" to tzw brzytwa ockhama filozowa sredniowiecznej anglii
            • goldbaum Nie chce sie spierac 24.04.05, 12:08
              bo nie mam i nie bede mial zadnych pewnych dowodow.
              Obys mial racje.
              Ten jeden czlowiek i tak nie zmieni mojej opinii na temat Zydow jako nacji.
              • aaki Re: Nie chce sie spierac 24.04.05, 12:14
                dla mnie negev jest sympatycznym żydem polskiego pochodzenia,z którym miałem przyjemność sie spotkac i pogadać na różne tematy.Teraz więc znam go nie tylko z FS ale i osobiście
                To wszystko.
                • goldbaum Re: Nie chce sie spierac 24.04.05, 12:32
                  Wyobrazam sobie, ze gosc moze byc sympatyczny i na poziomie.
                  Niestety to wyjatek potwierdzajacy niezbyt przyjemna regule.
                  • arap1 Re: Nie chce sie spierac 24.04.05, 12:45
                    swietny orazek (NASZEGO ZYDA).....;-))
                    • goldbaum Re: Nie chce sie spierac 24.04.05, 13:02
                      to ty negew?
        • i-love-2-bike Re: mylisz się -spędziłem z negevem 24.04.05, 17:03
          aaki napisała:

> na rozmowach kilkanaście godzin w trakcie mojego krótkiego pobytu w izraelu
          > on istnieje,a mc to inicjały jego imienia i nazwiska
          >

nie mozet byc marcuss crassus:))) o rany,ale wpadka negev,musze uwazac na ciebie:))
      • ed_ Wystarczy jeden troll 24.04.05, 13:38
        by zasmrodzić taki fajny wątek. Niestety.
    • negevmc Długo myślałem co napisać 24.04.05, 16:24
      ebenezum napisała:

1.
      > ..Uczciwy i prawdziwy Izraelczyk,
      > jak w konfesjonale (ekstrapolacja chrześcijańska) dzielący się z nami
      > wątpliwościami. W razie potrzeby stanie ramię przy ramieniu z pobratymcami w
      > obronie swojej Ojczyzny, ale dopóki można inaczej, pisze tak, jak uosobienie
      > humanitaryzmu.

Bo czuję się trochę nieswojo.
      Nie wiem co oznacza sformułowanie "prawdziwy Izraelczyk". Jeżli to samo
      co "prawdziwy Polak" to niczym nie różnie się od 5 mln Żydów izraelskich
      i 40 mln Polaków.

Właściwie powinienem na tym odpowiedź zakończyć.

Rabin Hilel spytany przez nowego ucznia czym jest Talmud
      (czy Tora, już nie pamiętam ale to chyba bez znaczenia) odpowiedział:
      - "nie rób drugiemu co Tobie niemiłe" a reszta to tylko komentarze więc idź
      i czytaj.

Wiele nieporozmień zarówno na świecie jak i na forum wynika z braku dobrej woli
      (z obu stron) próby zrozumienia sytuacji a przede wszystkim braku rzetelnej
      informacji. No i te emocje, emocje biorące górę nad zdrowym rozsądkiem.

2.
      > Założenia wątku:
      > - Palestyńczycy są ludźmi
      > - Żydzi są ludźmi
      > - Palestyńczycy mają prawo do samostanowienia
      > - Żydzi nie mogą stracić piędzi ziemi poza Dayton
      > - Chcemy pokoju, a nie zwysięstwa naszych racji
      > - Pokój czasem dużo kosztuje politycznie, ale się opłaca
      > - Nie tylko Żydzi, ale również Palestyńczycy za to odpowiadają

Wydaje mi się, że nikt na tym forum nie wątpi w trafność tych zdań
      (choćby i twierdził odwrotnie)
      Kwestia nie "czy" osiągnąć pokój ale "jak" to zrobić.
      Mam wiele za złe Szaronowi - och jak wiele razy to juz mówiłem, ale nie ma
      dzisiaj w Izraelu innego polityka, który mógłby poczynić radykalne kroki.
      Oto "twórca" izraelskiego osadnictwa na okupowanych terenach, wielki żołnierz,
      i "pogromca" Arabów jakby przejrzał na oczy. Nie za bardzo wierze w jego wielką
      przemianę ale z jakichkolwiek powodów by to robił to robi rzeczy bardzo słuszne.
      I jak zwykle robi to jak żołnierz - bezpardonowo i stanowczo. Przed laty
      zyskał sobie tym złą sławe u Arabów, dziś nazywany jest dyktatorem przez Żydów.
      W wywiadzie dla CNN powiedział, że nastąpiło jest małe nieporozumienie między
      nim a Buszem bo ten widzi w wyjściu z Gazy początek swojej "mapy drogowej".
      Szaron wyraźnie powiedział: wychodzimy stamtąd niezależnie od niczego, czy
      Palestyńczycy tego chcą czy nie, ale potem jeden warunek: koniec terroru.
      Dalsze rozmowy i ustępstwa uzależnione są od tego warunku. Zarzucono mu
      w madiach, że snuje dalsze plany szerokich ustępstw. Zaprzeczył.
      Ja tam wiem swoje - jeśli polityk czemuś zaprzecza.. sami wiecie. Zauważcie, że
      nawet jeśli te plotki to jego inicjatywa to sam fakt, że zyskałby nimi poparcie
      społeczne jest wielce obiecujący.

3.
      > Jak również zwracając uwagę forumowiczów na istotne, aczkolwiek pomijane
      > w "newsach" elementy wojen, którym na imię: "DZIECI".

W newsach nie są pomijane. Największe i najmniej winne ofiary tej wojny.
      Boję się tu pisać cokolwiek bo niewiele mam do powiedzienia oprócz skromnego
      własnego doświadczenia a zostane zaraz zasypany statystykami, zdjęciami i
      przykładami izraelskiego bestialstwa. Podniesienie ręki na dziecko, używanie go
      do przemytu, robienie z nich żywych tarcz, szkolenie do zabijania, pranie
      muzgów robią z obu stron bestie i tłumacznie się "determinacją w
      walce", "obroną konieczną" czy "nieszczęśliwymi wypadkami" nie trafia do mnie.
      Obawiam się jednak, że nieużywany przeze mnie na forum argument: "a co byś ty w
      takiej sytuacji zrobił", który usłyszałem od kolegi z pracy, który pełni służbe
      rezerwową na terenach okupowanych jest bardzo trudny do odparcia.
      On ma prawo go stosować bo był w tej sytuacji, bo stał przed wyborem albo on (w
      jego wypadku niewyglądający na więecj niż 15 lat chłopak) albo ja.
      Ja nie jestem w stanie z takimi argumentami polemizować.

4.
      Na koniec szczerze radze przyjrzeć się froumowym wpisom innych Izraelczyków:
      Dany, które pomimo ostrego języka nie są pod względem politycznym
      dużo rózniące się od moich (heheh już widzę wsiekłośc Dany).
      z_daleka i Oskara trudno wręcz posądzać o brak kultury czy polityczne
      skrajności!
      Moja "wyjątkowść" na forum co prawda mile łechce moją próżność ale
      nie jest zbytnio uzasadniona. Świadczy jednynie o tym jak bardzo emocje
      biorą górę nad prawdziwymi treściami postów.

5. Dziękuję za wątek i za wszystkie życzenia świąteczne

Wasz Negev.

P.S.
      Negev to nazwa pustyni zajmującej niemalże połowe Izraela - jednego z
      najpiękniejszych miejsc jakie widziałem w życiu.
      M to imie: Mojżesz
      C to nazwisko: Cohen
      :DDDD
      • krystian71 a masz rodzenstwo? nt 24.04.05, 16:49

• negevmc zaglądnij do książki tel. 24.04.05, 16:53
          krystian71 napisała:

> a masz rodzeństwo ?

Cohen'ów jak mrówków.
          A dlaczego pytasz ?

• dana33 Re: zaglądnij do książki tel. 24.04.05, 16:59
            cohenow jak mrowkow, a mojsie cohenow to jak mrowkow polskich i zydowskich
            razem wzietych... :))))
            • pypcinski Inny 24.04.05, 17:26
              Suzanne takes you down to her place near the river
              You can hear the boats go by
              You can spend the night beside her
              And you know that she's half crazy
              But that's why you want to be there
              And she feeds you tea and oranges
              That come all the way from China
              And just when you mean to tell her
              That you have no love to give her
              Then she gets you on her wavelength
              And she lets the river answer
              That you've always been her lover
              And you want to travel with her
              And you want to travel blind
              And you know that she will trust you
              For you've touched her perfect body with your mind.

And Jesus was a sailor
              When he walked upon the water
              And he spent a long time watching
              From his lonely wooden tower
              And when he knew for certain
              Only drowning men could see him
              He said "All men will be sailors then
              Until the sea shall free them"
              But he himself was broken
              Long before the sky would open
              Forsaken, almost human
              He sank beneath your wisdom like a stone
              And you want to travel with him
              And you think maybe you'll trust him
              For he's touched your perfect body with his mind.

Now Suzanne takes your hand
              And she leads you to the river
              She is wearing rags and feathers
              From Salvation Army counters
              And the sun pours down like honey
              On our lady of the harbour
              And she shows you where to look
              Among the garbage and the flowers
              There are heroes in the seaweed
              There are children in the morning
              They are leaning out for love
              And they will lean that way forever
              While Suzanne holds the mirror.
              And you want to travel with her
              And you know that you can trust her
              For she's touched your perfect body with her mind.
              • negevmc Re: Inny 24.04.05, 19:50
                pypcinski napisał:

> Suzanne takes you down to her place near the river...

hahah pyciu no i powiedz mi proszę co ja mam myśleć.
                Oto ta moja koleżanka, o której Ci opowiadałem jest wielką miłośniczką Leosia
                (podobnie z resztą jak ja). Jeździliśmy pod namioty paliliśmy ogniska
                a teksty w oryginale i tłumczenia Zębatego (tłumaczenia owszem, wykonanie
                brrrrr) rozbrzmiewały do późnych godzin nocnych.

Zuzanna do dzisiaj wywołuje we mnie dreszcze.

• pypcinski Re: Inny 24.04.05, 19:54
                  Ja nie jestem aż tak wielkim, ale ta piosenka, czy raczej ten wiersz... Pozostał mi w pamięci, z Kelusa nic. I dobrze.
          • krystian71 Re: zaglądnij do książki tel. 24.04.05, 17:24
            alez ja wiem,ze Cohenow jak mrowkow,nawet jeden fajnie spiewa.
            Pytam,bo na tym forum przydalby sie jeszcze choc jeden normalny.
            To znaczy inny , jesli zydowska norma jest zawsze i w kazdym wypadku popierac
            na zewnatrz zdanie innego Zyda.
            My sie roznimy, na forum to widac, jest o czym pogadac, choc czasem wiory leca.
            Jesli natomiast ktos mi powie jak Dana,ze jesli jej rzad zdecyduje sie na
            zaczepny atak Iranu,to ona to popiera,bo rzad wie lepiej, to wybacz, o czym
            dalej dyskutowac,mozna sie tylko poobrazac.A to tez tylko do czasu bawi.
      • aaki oj długo.... 24.04.05, 17:32
        M to imie: Mojżesz
        C to nazwisko: Cohen
        :DDDD
        ;-) ;-)
      • goldbaum Długo myślałes i napisales 24.04.05, 18:53
        Szaronowi masz to i owo "za zle" ale poza tym "wielkim zolnierzem" i pospolitym
        morderca "nie ma w Izraelu innego polityka"...

Dzieci to tez przykra sprawa.. ale uzywa ich sie "jako tarcz" i "do przemytu"
        wlasnie... "do przemytu" a zeby przemycac trzeba przekraczac jakies "linie".
        I to juz przeciez wystarcza, zeby z zupelna dyspenza naczelnego dowodztwa
        "rozlozyc" nastolatka.

"a co byś ty w takiej sytuacji zrobił" - "bo stał przed wyborem albo on (w jego
        wypadku niewyglądający na więecj niż 15 lat chłopak) albo ja".
        Co takiego robil ten 15-letni chlopak? Przemycal cos? Mial podejrzanie naciagniety podkoszulek? A moze celowal w niego.. kamieniem?

Na szczescie nasz rewolwerowiec byl szybszy, tak jak i w tych 50 przypadkach w
        2002 roku, gdy z rak izraelskich "zolnierzy" zginelo 50 dzieci ponizej 8 lat.

W jednym musze przyznac ci racje - miedzy toba i dana nie ma powazniejszej
        roznicy.

Gdyby byla, to i tak bylbys spalony. Wsrod fanatykow nie ma miejsca na krytyke.
        Zostalbys mianowany samonienawidzacym sie Zydem, lewakiem, pederasta, zdrajca i
        ptakiem plujacym na wlasne gniazdo.
        Tak chocby jak ten znany dyryget Borenboim (jesli sie nie myle co do nazwiska)
        ktory jest w stanie RZECZYWISCIE krytycznie spojrzec na patologie zwana Izrael.
        • j-k Patologia, zwana islamstwem 24.04.05, 20:17
          nie opuscila do dzisiaj terenow polnocnej Afryki, ukradzionej w 7. wieku ne.
          przez bandy maczo.meta od Chrzescijan...

nie sadzisz goldbaum, ze oddajac ducha sprawiedliwosci, trzeba by sie stad
          wyniesc i wrocic do korzeni na pustynie "arabejska"?
          • goldbaum Ty kropka dla jasia.... to dobra jak mama :-) 25.04.05, 09:48
            dlugo musial prosic?

Zebrac u admina o skasowanie wlasnych slow (cytowanych przez innych).
            Tylko Jasiu jest zdolny do czegos takiego. Dokladnie tak jak napisalem: nic
            bardziej nie boli niz wlasna glupota (jasia).

:-)

Wspolczuje ci kropka.
            • i-love-2-bike Re: Ty kropka dla jasia.... to dobra jak mama :-) 25.04.05, 16:07
              goldbaum napisał:

> dlugo musial prosic?
              >
              > Zebrac u admina o skasowanie wlasnych slow (cytowanych przez innych).
              > Tylko Jasiu jest zdolny do czegos takiego. Dokladnie tak jak napisalem: nic
              > bardziej nie boli niz wlasna glupota (jasia).
              >
              > :-)
              >
              > Wspolczuje ci kropka.

slowem jasio sie zapetla,niedlugo nastapi przesilenie a dalej juz tylko poprawa:)))
      • ben_shaprut Szacunek. 24.04.05, 20:24
    • atp1 Oj Ebenzaum,wy wszyscy jestescie jednakowi. 24.04.05, 18:07
      No pewnie Ebenzaum, jak ktos tylko przytakuje wszelkim oszczerstwom
      i napadom na dana kulture czy religie to musi budzic szacunek
      u swoich, dla strony przeciwnej nie bedzie on napewno przyjacielem.
    • krystian71 Re: hahahahaha 24.04.05, 19:14
      co za hahaha
      po pierwsze1/ mi nie jest do smiechu
      po drugie2/ktos tu kogos bojkotuje podobno
      po trzecie3/zadnego takiego watku nie pamietam
      po czwarte4/napisalem powyzej,ze nudni sa zydzi co pisza to samo i uwazaja,ze
      tego od nich wymaga plemienna solidarnosc,a jeszcze bardziej nudni i nie
      uczciwi ci,co udaja przyjaciol,wykorzystujac innych zydow ,by powiedzieli to ,
      co w ich linii programowej nie lezy a oni tylko wespra ich buziaczkami :)-o
      takimi wlasnie.
      • oscar62 Re: hahahahaha 24.04.05, 22:48
        krystian71 napisała:

> co za hahaha
        > po pierwsze1/ mi nie jest do smiechu
        > po drugie2/ktos tu kogos bojkotuje podobno
        > po trzecie3/zadnego takiego watku nie pamietam
        > po czwarte4/napisalem powyzej,ze nudni sa zydzi co pisza to samo i uwazaja,ze
        > tego od nich wymaga plemienna solidarnosc,a jeszcze bardziej nudni i nie
        > uczciwi ci,co udaja przyjaciol,wykorzystujac innych zydow ,by powiedzieli
        to ,
        > co w ich linii programowej nie lezy a oni tylko wespra ich buziaczkami :)-o
        > takimi wlasnie.

KRYSTIANKU, BYL TAKI WATEK I SAM W NIM PISALEM SWOJE NOSTALGII DO POLSKI.
        POZNIEJ STALO SIE CO PISZE DANA. WIERZ MI, MOJA RETRFOSPEKTYWA JEST BARDZO
        SPRAWNA...
        • krystian71 Re: hahahahaha 25.04.05, 09:52
          jak mowisz,ze byl to byl, nie mam powodu , zeby nie wierzyc,tylko problem,ze
          Dana bez sensu przyklad przytoczyla,bo ja pisalem o solidarnosci Zydow, a
          ciebie,jak rozumiem Polacy zaatakowali
      • szyszkaaa Re: hahahahaha 25.04.05, 11:23
        bardzo mnie razi krystianku, że udajesz takiego mądrego, a robisz takie orty,
        jeszcze powtarzasz je pięć razy. Przyjmij do wiadomości że "głośne śmiechy"
        piszemy przez "ch", rozumiem, ze nie kazdy musi mieć tytuły przed nazwiskiem,
        ale nie rozumiem, jak można się tak bez opamiętania mylić:)
        • krystian71 Re: hahahahaha 25.04.05, 15:38
          he ? jakie glosne smiechy ?
          Jestes pierwsza , mila szyszko , ktora mi robienie ortograficznych bledow
          zarzuca.
          No,moze pierwsza byla Dana, ktora szukala , w czym by sie przyczepic do mojego
          pierwszego postu sprzed pol roku, az wreszcie znalazla literowke...
          Ja bledow ortograficznych nie robie,ze tak powiem zawodowo, choc sie nie
          zarzekam , na komputerze sie moga zdarzyc.
          No , to daj linka na te glosne smiechy.Jak to moje,posypie sobie glowe popiolem.
          Aha,lubie cie, jak wszystkie szyszki , moja foksterierka tez tak sie wabila i
          bylo to dobrze dobrane imie
          • i-love-2-bike Re: hahahahaha 25.04.05, 16:05
            krystian71 napisała:

> he ? jakie glosne smiechy ?
            > Jestes pierwsza , mila szyszko , ktora mi robienie ortograficznych bledow
            > zarzuca.
            > No,moze pierwsza byla Dana, ktora szukala , w czym by sie przyczepic do mojego
            > pierwszego postu sprzed pol roku, az wreszcie znalazla literowke...
            > Ja bledow ortograficznych nie robie,ze tak powiem zawodowo, choc sie nie
            > zarzekam , na komputerze sie moga zdarzyc.
            > No , to daj linka na te glosne smiechy.Jak to moje,posypie sobie glowe popiolem
            > .
            > Aha,lubie cie, jak wszystkie szyszki , moja foksterierka tez tak sie wabila i
            > bylo to dobrze dobrane imie

a ja robie bledy zawodowo,bo zyje w wolnym kraju,gdzie nikt nie umie pisac
            poprawnie i tysz rzyjemy klawo. ta szyszka to bardzo powazna osoba,tylko troche
            zlosliwa,ale niezkodzi,damy sobie z niom radem.
    • krystian71 Re: masz rodzenstwo?pyta arabski szmalcownik krys 24.04.05, 19:16
      wlasnie danusia,tobie nie wypada takich tekstow pisac,wiec wesprzyj kolege
      chociaz buziaczkiem
      • i-love-2-bike Re: masz rodzenstwo?pyta arabski szmalcownik krys 24.04.05, 19:29
        krystian71 napisała:

> wlasnie danusia,tobie nie wypada takich tekstow pisac,wiec wesprzyj kolege
        > chociaz buziaczkiem

koledze sie plyta zdarla,a jako malo muzykalny nic wiecej pojac nie moze. cos
        jak nasz z-daleka,zawsze musi cos przyczepic,aby nie bylo zbyt fajnie,pewnie
        dzien by sie mu popsul,gdyzbysmy choc raz bez podtekstow przezyli.
    • aaki jak rozróżnia ? po prostu.... 24.04.05, 19:46
      pewnie po wypowiedziach na FS
      niektórzy wrzeszczą, inni piszą spokojnie
      • i-love-2-bike Re: jak rozróżnia ? po prostu.... 24.04.05, 19:47
        aaki napisała:

> pewnie po wypowiedziach na FS
        > niektórzy wrzeszczą, inni piszą spokojnie

a po czym rozrozniasz krzyk od spokojnego pisania,bo u mnie glos w kompie wysiadl?
        • aaki ....proste... 24.04.05, 19:52
          teraz mówię spokojnie
          A TERAZ KRZYCZĘ
          • i-love-2-bike Re: ....proste... 24.04.05, 20:17
            aaki napisała:

> teraz mówię spokojnie
            > A TERAZ KRZYCZĘ
            hmm I SEE.
            • aaki Re: ....proste... 24.04.05, 20:24
              NO NARESZCIE ZROZUMIAŁAŚ rachelko
              • krystian71 ciii nt 24.04.05, 20:33

• i-love-2-bike Re: ....proste... 24.04.05, 20:52
                aaki napisała:

> NO NARESZCIE ZROZUMIAŁAŚ rachelko

nO wieSz nie KaszDemU z NasZ daNo rOfNo,co ZroBic,zyC tRza z Tym cO sieM Ma.
          • oscar62 Re: ....proste... 24.04.05, 22:53
            aaki napisała:

> teraz mówię spokojnie
            > A TERAZ KRZYCZĘ

TO ZNACZY AAKI, ZE JA CALY CZAS KRZYCZE?...
    • negevmc nie możesz się opanować prawda ? 24.04.05, 19:54
      lechu1 napisała:

> Pewniew chce ci bombe podeslac szmalcownik

• krystian71 Re: masz rodzenstwo?pyta arabski szmalcownik krys 24.04.05, 19:55
      z tym nie mam klopotu, podobnie jak madrego Zyda od glupiego odroznic.
    • krystian71 Re: masz rodzenstwo?pyta arabski szmalcownik krys 24.04.05, 20:04
      a ja pisalem o madrych i glupich.Glupim odpowiadac nie musze
    • aaki ok-było polskie i arabskie-to już wiemy a czy.... 24.04.05, 20:08
      istniało także żydowskie szmalcownictwo ????
      • krystian71 Re: ok-było polskie i arabskie-to już wiemy a czy 24.04.05, 20:20
        hmmm, to ciekawy temat, zwlaszcza w kontekscie tego watku.
        ZAUWAZ , aaki.Wlasnie na TYM watku,gdzie ktos pochwlil nega, ktos go
        docenil,inny wyrazil slowa sympatii ujawniaja sie tacy osobnicy, ktorych
        zreszta pamietam z tego jak bezpardonowo nega zaatakowali przy okazji jego
        pogladow nt warunkow zawarcia pokoju z Palestynczykami.
        Teraz posrednio,tak zza wegla, nie depcza nega,lepiej sobie pouzywaja,na tych
        ktorzy go lubia.
        I do rzeczy -coz to jest szmalcownictwo-szantaz i donosicielstwo.
        Nie widzisz i tu , nawet na tym forum tego zjawiska?
        (bo,ze zydowskie szmalcownictwo w czasach II wojny bylo, to wszyscy o tym
        wiemy, moze bardziej wstretne zjawisko niz inne , bo zagrazalo ludziom tej
        samej rasy,zawsze wydawanie swoich spotykalo sie z wiekszym ostracyzmem)
        Ale zauwaz wysoki stopien wyszkolenia tych typow-mysle o Lechu i arapie.Jak
        latwo zwekslowac im niewygodny dla nich temat w utarte tory.
        I jak latwo nam sie na to nabrac.Musze popracowac nad soba:)
        • lechu1 Re: ok-było polskie i arabskie-to już wiemy a czy 24.04.05, 20:28
          krystian71 napisała:
          > Ale zauwaz wysoki stopien wyszkolenia tych typow-mysle o Lechu i arapie.Jak
          > latwo zwekslowac im niewygodny dla nich temat w utarte tory.
          > I jak latwo nam sie na to nabrac.Musze popracowac nad soba:)
          >
          To dawno juz zauwazylem , przeszkolono cie koles w SB za komuny ,
          polarab , bekart , faszyzujacy , wyrachowany i trzymajacy sie kurczowo
          komuny ,to wdzieczny material na szkolenie.
          Pozbawiony uczuc do Polski ahmed-"nik sluzbowy "krystian" , falszywy i
          podjudzajacy przeciw Zydom i Izraelowi ----nadal pelni sluzbe (juz nie
          komunie co prawda) , tu na forum .
          "Osierocony" bo i komuna i SAdam upadli nie potrafi bez nienawisci .
          Tym razem nienawidzi tych co przyczynili sie do upadku jego ulubiencow .
          "Sierotka" podryguje na forum
    • j-k goldbaum, wiejski islamusku 24.04.05, 20:46
      ja Ci o problemach, a ty znowu "ad personam".

prosze meritum, dziecie, meritum...

wiesz, ze twoje uwagi "ad personam" puszczam mimo uszu...

nudne sa...

popatrz, zlapali tych paru bandytow islamskich, ktorzy zestrzelili
      helikopter bulgarski w iraku.

jak myslisz, co z nimi zrobic?
      rozstrzelac natychmiast, czy dopieto po "intensywnym" przesuchaniu
      dla wydobycia z nich wszelkich bandycko-islamskich powiazan?

Tfuj, jak zawsze, Dr. J.K.

• j-k jest to prywatne forum GW 24.04.05, 20:53
      gazety polskiej, ale pro-amerykanskiej i pro-izraelskiej.

czy rzeczone osoby wyciagna z tego wnioski,
      czy wreszcie mam siegnac do krokow administracyjnych,
      ktore wielokrotnie obiecywalem?
      • aaki tam sięgaj gdzie wzrok nie sięga 24.04.05, 20:55
        czekamy z utęsknieniem
      • i-love-2-bike Re: jest to prywatne forum GW 24.04.05, 20:58
        j-k napisał:

> gazety polskiej, ale pro-amerykanskiej i pro-izraelskiej.
        >
        > czy rzeczone osoby wyciagna z tego wnioski,
        > czy wreszcie mam siegnac do krokow administracyjnych,
        > ktore wielokrotnie obiecywalem?

musiales jasio zbyt goraca KOMPIEL wziac wczoraj,bo chociaz widze,ze to prywatne
        forum,ale nie widze tych prosow,moze na bike pojechaly?
    • j-k goldbaum, dalej nie moge sie doczekac twojej oceny 24.04.05, 21:02
      czy bombradowanie iranskich obiektow atomowych umocni islamskich mullow
      u wladzy, czy raczej odwrotnie?

i kto to bedzie robil?
      Amerykanie, czy Izraelczycy?
      • ebenezum Przepraszam za debilizm, ale nie widzę związku: 24.04.05, 21:12
        czy metodystka J.W.Bush odpowiada za antyczeczeńską polityką Patriarchy
        Wszechrusi?
        Ja twierdzę, ze nie, ale Pan Szanowny ma dostęp do widocznie dobrego "towaru"...
        • j-k nie przepraszaj... 24.04.05, 21:20
          nie ma potrzeby.

nie odpowiada.
          ale wspolgra.
      • goldbaum jeszcze nie wiesz jak cie wyceniam? 24.04.05, 21:13
        masz jeszcze jakies zludzenia? Oj jasiu....
        • j-k w sprawie Iranu.? 24.04.05, 21:21
          zadnych.
          ty masz jakies?
          • goldbaum co w sprawie Iranu.? 24.04.05, 21:24
            moze mam a moze nie mam. Z pewnoscia nie dla ciebie.

I nie zasmiecaj jasiu ludziom watkow... Idz lepiej wreszcze spac.
            Jutro znow musisz zarobic pare niemieckich srebrnikow.
            • j-k Co w sprawie Iranu.? 24.04.05, 21:29
              no czy spadna nan amerykanskie bomby, by obalic islamskich mullow.?
              nie uslyszalem twego zdania w tej sprawie....

pamietaj, ze piszesz na forum pro-amerykanskiej i pro-zydoskiej GW.
              nie zasmiecaj watkow islamskimi bredniami.
              - to tyle, gwoli scislosci.
              • i-love-2-bike Re: Co w sprawie Iranu.? 24.04.05, 21:31
                j-k napisał:

> no czy spadna nan amerykanskie bomby, by obalic islamskich mullow.?
                > nie uslyszalem twego zdania w tej sprawie....
                >
                > pamietaj, ze piszesz na forum pro-amerykanskiej i pro-zydoskiej GW.
                > nie zasmiecaj watkow islamskimi bredniami.
                > - to tyle, gwoli scislosci.

przypomnij te maksyme krasuli,aby nie reklamowaj tu nam swego prywatnego jihadu
                jasiu.
                dobranoc
                • j-k jak zwykle sie mylisz, Helciu 24.04.05, 21:37
                  "jihad" mirmila i goldbauma nie jest zgodny z profilem GW.

kontrakcja na to (przypominam, to jedynie kontrakcja!)
                  MC jest z profilem GW zgodna.
                  _____________________________________________________________________________
                  Swiat jest prosty - jak rogalik - trzeba umiec tylko dostrzec jego prostote.

• i-love-2-bike Re: jak zwykle sie mylisz, Helciu 24.04.05, 21:39
                    j-k napisał:

> "jihad" mirmila i goldbauma nie jest zgodny z profilem GW.
                    >
                    > kontrakcja na to (przypominam, to jedynie kontrakcja!)
                    > MC jest z profilem GW zgodna.
                    > _____________________________________________________________________________
                    > Swiat jest prosty - jak rogalik - trzeba umiec tylko dostrzec jego prostote.
                    >

twoj swiat jest prosty jak rogalik z prostata,jasiu,nic dodac nic ujac.
                    dobranoc
                    • goldbaum daj mu sie wykraulowac... 24.04.05, 21:41
                      najlepiej go ignorowac.
                      I tak juz tu dosyc postow nie na temat...
                      • j-k moze jednak dotrzymasz tej obietnicy 24.04.05, 21:46
                        ignorowania moich postow.?
                        czekam z niecierpliwoscia.

I pamietaj: kazda bomba zrzucona na islamskich fundamentalistow,
                        jest kamieniem milowym w historii rozwoju naszej cywilizacji.
                        hamulcowych trzeba papierem sciernym... polerowac.
                    • j-k u wladzy w Washington DC, nie jestes Ty 24.04.05, 21:43
                      i nie bedziesz.
                      czy to moja wina, ze Ty nie lubisz rogalikow?

Mr. President Bush lubi...
                      byleby nie byly francuskie.

• i-love-2-bike Re: u wladzy w Washington DC, nie jestes Ty 24.04.05, 21:46
                        j-k napisał:

> i nie bedziesz.
                        > czy to moja wina, ze Ty nie lubisz rogalikow?
                        >
                        > Mr. President Bush lubi...
                        > byleby nie byly francuskie.
                        >
                        > ______________________________________
                        > ucz sie smakowac to, co dobre.
                        > szczegolnie amerykanskie bomby na Iran.

rogaliki lubie,ale z dzemem jasiu a nie te z waszyngtonu, amerykanskie bomby na
                        iran nie poleca,mozesz spac spokojnie,bo znowu dzisiaj masz majaki.
                        • j-k nie poleca...gdy... 24.04.05, 21:48
                          gdy Iran zrezygnuje z programu budowy broni "A"
                          muvie Ci to od dawna.

buenas noches.
                          • i-love-2-bike Re: nie poleca...gdy... 24.04.05, 21:51
                            j-k napisał:

> gdy Iran zrezygnuje z programu budowy broni "A"
                            > muvie Ci to od dawna.
                            >
                            > buenas noches.
                            tak jasio i jak wiesz kazdy ciebie tu z zapartym tchem slucha,jako naszego guru
                            z mamruru.
                            dobranoc
                            • krystian71 he,he mile zakonczenie wieczoru 24.04.05, 22:10

• ebenezum Przepraszam, Negew - chciałem dobrze. Nie 24.04.05, 21:03
      mam ochoty zakładać forum prywatnego, ale nie panuję nad wątkiem. Mam nadzieję,
      że odbierzesz to tak, jak ja - wiemy, z kim rozmawiamy.
      Nadal serdecznie zapraaszam.
      • krystian71 Re: Przepraszam, Negew - chciałem dobrze. Nie 24.04.05, 21:28
        nie masz za co przepraszac, glupi bylby , gdyby nie zauwazyl,ze jest ogolnie
        lubiany i szanowany
        Chyba,ze myslisz o tych swirnietych lechach i arabach.
        Tak wlasciwie,czy to sa jakies typki spoza.Co nie znaja realiow zycia a tylko
        teorie walki.Spoza Israela.?To by pasowalo
        • negevmc Re: Przepraszam, Negew - chciałem dobrze. Nie 24.04.05, 21:31
          krystian71 napisała:

> Chyba,ze myslisz o tych swirnietych lechach i arabach.
          > Tak wlasciwie,czy to sa jakies typki spoza.Co nie znaja realiow zycia a tylko
          > teorie walki.Spoza Israela.?To by pasowało

Mam wrażenie, że nie mieszkaja w Izraelu. Spójrz spokojnie co pisze Dana,
          z_daleka czy oskar - nigdy mnie nie wyzywają od zdrajców czy tchórzy
          choć zapewne mogliby przytoczyć o wiele rozsądniejsze argumenty niż ci
          przez Ciebie wymienieni.
          • i-love-2-bike Re: Przepraszam, Negew - chciałem dobrze. Nie 24.04.05, 21:35
            negevmc napisał:

> krystian71 napisała:
            >
            > > Chyba,ze myslisz o tych swirnietych lechach i arabach.
            > > Tak wlasciwie,czy to sa jakies typki spoza.Co nie znaja realiow zycia a t
            > ylko
            > > teorie walki.Spoza Israela.?To by pasowało
            >
            > Mam wrażenie, że nie mieszkaja w Izraelu. Spójrz spokojnie co pisze Dana,
            > z_daleka czy oskar - nigdy mnie nie wyzywają od zdrajców czy tchórzy
            > choć zapewne mogliby przytoczyć o wiele rozsądniejsze argumenty niż ci
            > przez Ciebie wymienieni.

no negev przypomnij sobei co o tobie pisali tacy jak mamzerek,jak im kazales z
            gazy wychodzic. nie badz taki dobroduszny:))) dana ciebie nie ochrzania bo na
            nas sie rzuca to normalne.
            • negevmc Re: Przepraszam, Negew - chciałem dobrze. Nie 24.04.05, 21:38
              i-love-2-bike napisała:

> negevmc napisał:
              >
              > > krystian71 napisała:
              > >
              > > > Chyba,ze myslisz o tych swirnietych lechach i arabach.
              > > > Tak wlasciwie,czy to sa jakies typki spoza.Co nie znaja realiow zyc
              > ia a t
              > > ylko
              > > > teorie walki.Spoza Israela.?To by pasowało
              > >
              > > Mam wrażenie, że nie mieszkaja w Izraelu. Spójrz spokojnie co pisze Dana,
              >
              > > z_daleka czy oskar - nigdy mnie nie wyzywają od zdrajców czy tchórzy
              > > choć zapewne mogliby przytoczyć o wiele rozsądniejsze argumenty niż ci
              > > przez Ciebie wymienieni.
              >
              > no negev przypomnij sobei co o tobie pisali tacy jak mamzerek,jak im kazales z
              > gazy wychodzic.

Wiem co mamzerek pisał i wiem co myślał. Facet jest dla mnie z wielu względów
              godny szacunku ale nie będę tłumaczył dlaczego. Forum to nie wszystko.
              • i-love-2-bike Re: Przepraszam, Negew - chciałem dobrze. Nie 24.04.05, 21:41
                negevmc napisał:

>
                > > negevmc napisał:
                > >
                > > > krystian71 napisała:
                > > >
                > > > > Chyba,ze myslisz o tych swirnietych lechach i arabach.
                > > > > Tak wlasciwie,czy to sa jakies typki spoza.Co nie znaja reali
                > ow zyc
                > > ia a t
                > > > ylko
                > > > > teorie walki.Spoza Israela.?To by pasowało
                > > >
                > > > Mam wrażenie, że nie mieszkaja w Izraelu. Spójrz spokojnie co pisze
                > Dana,
                > >
                > > > z_daleka czy oskar - nigdy mnie nie wyzywają od zdrajców czy tchórz
                > y
                > > > choć zapewne mogliby przytoczyć o wiele rozsądniejsze argumenty niż
                > ci
                > > > przez Ciebie wymienieni.
                > >
                > > no negev przypomnij sobei co o tobie pisali tacy jak mamzerek,jak im kaza
                > les z
                > > gazy wychodzic.
                >
                > Wiem co mamzerek pisał i wiem co myślał. Facet jest dla mnie z wielu względów
                > godny szacunku ale nie będę tłumaczył dlaczego. Forum to nie wszystko.

czy fakt,ze go znasz pomniejsza znaczenie jego slow,to samo staloby sie moze z
                nami,gdyzbysmy sie wszyscy znali. jak wiesz to nie slowa a czyny:))
          • krystian71 Re: Przepraszam, Negew - chciałem dobrze. Nie 24.04.05, 21:40
            Amen , neg, chyba nie uwazasz mnie za glupca.To bije po oczach.
            Zawsze najlatwiej jest wzywac do walki , wojny i poswiecen wszystkiego , gdy
            NAS to nie dotyczy i gdy nie mamy nic do stracenia
    • dana33 Re: A pomijając delirium tremens - co chciałaś 24.04.05, 21:04
      pogrozki? gdzies ty widzial tu pogrozki? napisalam ci, co zrobilam aki w szale
      mojej nienawisci do polakow.
      • ebenezum Re: A pomijając delirium tremens - co chciałaś 24.04.05, 21:06
        Ale Pani rozmówca odnosił się do Pani wypowiedzi wobec siebie - przepraszam za
        staroświeckość, ale tak nas uczono dyskutować.
        • dana33 Re: A pomijając delirium tremens - co chciałaś 24.04.05, 21:23
          czy w mojej wypowiedzi do wqrwielszczaka widac bylo nienawisc dso wszystkich
          polakow i arabow i bog wie co on tam wypisal? przepraszam, ale nic takiego tam
          nie widac. napisalam tylko ironicznie o tym co bylo... a ze on mnie natychmiast
          ozkarzyl o nienawisc do calego swiata, wiec mu dalam przyklad, jak to ja sie
          zachowuje woboec polakow... to wszystko. aki byl wygodnym przykladem, bo
          wszyscy wiedzieli, ze byl w israelu i spotkal mnie. ale, tak naprawde, to ja
          sie w ten sam sposob zachowuje w stosunku do kazdego polaka, ktorego spotykam.
          • aaki oświadczam iz zostałem poturbowany przez danę 24.04.05, 21:30
            ;-)
            • i-love-2-bike Re: oświadczam iz zostałem poturbowany przez dan 24.04.05, 21:31
              aaki napisała:

> ;-)

czym?
              • negevmc Re: oświadczam iz zostałem poturbowany przez dan 24.04.05, 21:33
                i-love-2-bike napisała:

> aaki napisała:
                >
                > > ;-)
                >
                > czym?

Dana ma samochód "turbo" :-P
              • aaki jak czym ? 24.04.05, 21:33
                rencami i siłom
                • pypcinski Re: jak czym ? 24.04.05, 21:35
                  Pewnie że poturbowany. Sadystycznie. Czulentem i kopytkami. Może nawet żeberkami na piwie.
                  • i-love-2-bike Re: jak czym ? 24.04.05, 21:39
                    pypcinski napisał:

> Pewnie że poturbowany. Sadystycznie. Czulentem i kopytkami. Może nawet żeberkam
                    > i na piwie.

no nie zapominaj o tych WONTRUPKACH,te to klada nawet najsilniejszego w MIK.
                    • aaki dementi !!!!!!!!!!! 24.04.05, 21:42
                      wontrupek nie kosztowałem
                      • i-love-2-bike Re: dementi !!!!!!!!!!! 24.04.05, 21:44
                        aaki napisała:

> wontrupek nie kosztowałem

mala rzecz a jakze cieszy:))
                      • dana33 Re: dementi !!!!!!!!!!! 24.04.05, 22:56
                        bos wzgardzil watrobkami na konto wycieczki z negevem..... nie szybko ci to
                        wybacze... :)))))
                        • aaki nawet nie wiedziałem że serwowana była wontrupka 25.04.05, 15:30
                          wtedy.jadłem u negeva pastę awocado+jajko :-))))))))))))))
                    • pypcinski Re: jak czym ? 24.04.05, 21:48
                      Tu wątek wspomnieniowy, częściowo kulinarny. Niestety - zarchiwizowany.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=4283879&s=0

Jeszcze wtedy Dana33 lubiła Zbalansowanego. Potem jedno drobne faux pas i -
                      • i-love-2-bike Re: jak czym ? 24.04.05, 21:50
                        pypcinski napisał:

> Tu wątek wspomnieniowy, częściowo kulinarny. Niestety - zarchiwizowany.
                        >
                        >
                        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=4283879&s=0
                        >
                        > Jeszcze wtedy Dana33 lubiła Zbalansowanego. Potem jedno drobne faux pas i -
                        • pypcinski Re: jak czym ? 24.04.05, 23:34
                          i-love-2-bike napisała:

> jezyk jakis taki swojski,nawet na tym kulinarnym:)))

Co nie? Jaki to swiat mały ---
                      • aaki zapiszę go do ulubionych 24.04.05, 21:51
                        będę miał lekturę na długie jesienne wieczory
                        • i-love-2-bike Re: zapiszę go do ulubionych 24.04.05, 21:52
                          aaki napisała:

> będę miał lekturę na długie jesienne wieczory

a co ty w australii,czy afryce bawisz obecnie,ze jesien witasz?
                          • aaki Re: zapiszę go do ulubionych 24.04.05, 21:59
                            jesień już za pół roku
                            • i-love-2-bike Re: zapiszę go do ulubionych 24.04.05, 22:00
                              aaki napisała:

> jesień już za pół roku

a zima po niej:))
                      • dana33 Re: jak czym ? 24.04.05, 22:58
                        to bylo "jedno drobne faux pas"???? nu, zebys ty mi byl zdrow, cepku, jak to
                        sie mowi.... :))))
                  • krystian71 nie ladnie pypciu,nie ladnie aaki 24.04.05, 21:49
                    nie sledzic dyskusji i nie wiedziec czemu nagle temat aakiego sie tu znalazl
                    To cos tak jakby opuscic potrzebujacego w potrzebie i skusic sie na cukierka.
                  • dana33 Re: jak czym ? 24.04.05, 22:52
                    :))))
                • i-love-2-bike Re: jak czym ? 24.04.05, 21:36
                  aaki napisała:

> rencami i siłom

a cos ty liliput:)))idz no chlopie na bike i to zara pendz:))
            • krystian71 aaki, to akurat nie ma nic do rzeczy, zreszta 24.04.05, 21:44
              wierze,ze bys sie obronil.
              Sluzysz tylko w tym momencie za pozyteczny parawan , w sytuacji , gdy dyskusja
              w zaden normalny sposob nie mogla zejsc na twoja osobe.
              patrz ebenezum
            • dana33 Re: oświadczam iz zostałem poturbowany przez dan 24.04.05, 22:49
              zapomniales o spluwie simona... :))))
              • aaki a rzeczywiscie 25.04.05, 15:47
                wyjął jakieś żelastwo zza pazuchy, rozładował i ciepnął na łóżko
                • dana33 Re: a rzeczywiscie 25.04.05, 16:04
                  nu aki, i tak "antysemitycznie" rozwaliles moja misternie pleciona historie jak
                  ja to nienawidze polakow i im w zeby daje... :))))) i jeszcze sie rozniesie po
                  forum, ze ja lubie polske i polakow.... oj wej... cala moja reputacja sie
                  wali... :)))
                  • aaki Re: a rzeczywiscie 25.04.05, 16:09
                    nie martw się-nie rozniesie sie-chyba że całe forum przyjedzie w odwiedziny do erec izrael
          • krystian71 Re: A pomijając delirium tremens - co chciałaś 24.04.05, 21:37
            z twojej wypowiedzi NIC nie wynikalo, bo ona byla o niczym.
            A chronologicznie to szlo tak.
            WQR w swej odpowiedzi nie do ciebie oczywiscie napisal ,ze jego dane sa latwo
            osiagalne.
            Ty wskoczylas oczywiscie "a propos",ze swoje dane kiedys podalas
            I potem rownie "a propos", ze aakiego nie pogryzlas, choc ci nikt tego nie
            zarzucal i nikt cie o to nie pytal.
            Znowu ta zazdrosc,ze o negewie tu rozmawiaja i nikt twojej osoby pod rozwage
            nie bierze.?
            Ebenezum sluszna uwage do sposobu dyskusji wtracil , a dalej jak zwykle, akiego
            nie pogryzlas, nikogo innego tez.
            Chyba na te czesc trzeba specjalny watek zalozyc.
            Ale juz niech to zrobi aaki.
    • lechu1 Re: Won lizać jaja adminowi, ubeku! Ile bieżesz z 24.04.05, 21:37
      ebenezum napisała:

> A Pan ma coś do powiedzenia? Jeśli nie, to serdecznie dziękujemy za udział w
      > forum i nie polecamy się na przyszłość.

a ty co bardziej papieski od papiezy ?
    • krystian71 Re: pyta arabski szmalcownik krystian chytrze ( 24.04.05, 21:59
      sama wiesz Rachelciu, ze TO jest taki mentalny krasnoludek co sika do mleka
      Niby nic ,niby masz ochote przygniesc tak,zeby zaskrzypialo i zapiszczalo pod
      noga, ale, skoro TOBIE obiecalem...Nobles oblige...
      • i-love-2-bike Re: pyta arabski szmalcownik krystian chytrze ( 24.04.05, 22:02
        krystian71 napisała:

> sama wiesz Rachelciu, ze TO jest taki mentalny krasnoludek co sika do mleka
        > Niby nic ,niby masz ochote przygniesc tak,zeby zaskrzypialo i zapiszczalo pod
        > noga, ale, skoro TOBIE obiecalem...Nobles oblige...

he,he krasnali dzisiaj duzo,ze nie dokoncze o ich koncowkach,bo siem obraza:))
        dzisiaj paru mnie dobrze opluwalo na innych WONTKACH,wiec czas chyba sie zwiajac
        do roboty. ja zlapalam jakas france i mowic nie moge,wyobrazasz sobie radosc
        mych domownikow,uzywaja co niemiara,ale niedlugo,niedlugo...:))
        pozdr
        • krystian71 Re: pyta arabski szmalcownik krystian chytrze ( 24.04.05, 22:04
          tego to juz sobie wyobrazic nie moge!!!
          Na monitorze im polecenia zapisz i bez zadnego odwolania
          • i-love-2-bike Re: pyta arabski szmalcownik krystian chytrze ( 24.04.05, 22:05
            krystian71 napisała:

> tego to juz sobie wyobrazic nie moge!!!
            > Na monitorze im polecenia zapisz i bez zadnego odwolania

nie tym moim malym paluszkiem tylko pokaze i za 6-8 godzin mozna sie spodziewac
            odzewu:)))
    • z_daleka Re: Negew. Od niedawna u nas gości, ale szacunek, 24.04.05, 23:26
      To na czym zesmy w koncu staneli?
    • abe_ltd Od dawna mowie ze negev 24.04.05, 23:50
      is too good to be true...
      I pochwale sie jeszcze ze to ja go odkrylam jak sie tu tylko pojawil. Mam
      instynkt, co?
      • oscar62 Re: Od dawna mowie ze negev 25.04.05, 00:18
        abe_ltd napisała:

> is too good to be true...
        > I pochwale sie jeszcze ze to ja go odkrylam jak sie tu tylko pojawil. Mam
        > instynkt, co?

MASZ SWIETNE ANTENY, ABE I NIE TYLKO W DANYM WYPADKU.
        POZDR.
        • z_daleka Re: Od dawna mowie ze negev 25.04.05, 00:21
          oscar62 napisał:

> abe_ltd napisała:
          >
          > > is too good to be true...
          > > I pochwale sie jeszcze ze to ja go odkrylam jak sie tu tylko pojawil. Mam
          >
          > > instynkt, co?
          >
          > MASZ SWIETNE ANTENY, ABE I NIE TYLKO W DANYM WYPADKU.
          > POZDR.
          ------------------
          Co wiesz OSKAR o jej antenach, ze nie spytam juz, co sie pod tym pojeciem
          technicznym kryje?
          • oscar62 Re: Od dawna mowie ze negev 25.04.05, 17:00
            z_daleka napisał:

> oscar62 napisał:
            >
            > > abe_ltd napisała:
            > >
            > > > is too good to be true...
            > > > I pochwale sie jeszcze ze to ja go odkrylam jak sie tu tylko pojawi
            > l. Mam
            > >
            > > > instynkt, co?
            > >
            > > MASZ SWIETNE ANTENY, ABE I NIE TYLKO W DANYM WYPADKU.
            > > POZDR.
            > ------------------
            > Co wiesz OSKAR o jej antenach, ze nie spytam juz, co sie pod tym pojeciem
            > technicznym kryje?
            -----
            NIE PISALEM, CO PISALEM, W POJECIU TECHNICZNYM. CHCIALEM PODKRESLIC, ZE ABE MA
            ZAOSTRZONY ODBIOR I ZARAZEM JEST SPOSTRZEGAWCZA.

MOADIM LASIMCHA
            • vitalia Re: Witaj oscar 62 25.04.05, 17:17
              Aleście się tu rozpisali ,,I jak przyjemnie poczytać o negevmc..
              Miło tu ,ale czy tak zawsze??
              • oscar62 Re: Witaj vitalia 25.04.05, 20:45
                CZASAMI MILO; CZASAMI WESOLO; CZASAMI SMUTNO; CZASAMI IGELKI; CZASAMI ROZEJM.
                PRAWIE JAK ZYCIE...

POZDROWIENIA
                • vitalia Re: Witaj vitalia 25.04.05, 20:52
                  No cóż człowiek się już przyzwyczaił do różnych rzeczy. Ale na wszelki wypadek
                  mamy miejsce,gdzie bezpiecznie możemy pogadać..
                  Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka