Dodaj do ulubionych

They're back ,...

27.03.06, 18:12
Z dzieciakamy - Piora lecom , wojna na calego ,...

============================================================================

www.schmoker.org/BirdPics/Photos/Hummingbirds/RUHU4.jpg
www.schmoker.org/BirdPics/Photos/Hummingbirds/RUHUad_male4.jpg
www.schmoker.org/BirdPics/Photos/Hummingbirds/RUHUad_fem6.jpg
Narazie nawalaja sie z Anna's , ktore tu zimuja ,...
====================================================

www.animalpicturesarchive.com/view.php?tid=3&did=127776&mode=full
Gdzies za tydzien wroca Allen's wtedy sie zacznie ,...
=================================================================

www.biology.ucr.edu/personal/MACphotos/birds4/Allenshummer.html
Obserwuj wątek
    • i-love-2-ski Re: They're back ,... 27.03.06, 18:14
      ojej to wczesnie. do nas zawitaly juz robiny jakies 2 tygodnie temu,to tez
      wyjatkowo wczesnie.
    • i-love-2-ski Re: They're back ,... 27.03.06, 18:17
      www.animalpicturesarchive.com/view.php?tid=1&did=46849
      • explicit Re: They're back ,... 27.03.06, 19:04
        Robins mamy przez okragly rok , gdzie im bendzie lepiej , trawa i mokro w zimie
        dzzownic na peczki . Wiosna koncertuja na rododendronie za oknem godzine przed
        wschodem slonca .

Te odlatuja na zime ,...

identify.whatbird.com/obj/91/_/American_Goldfinch.aspx
        A ten zostaje - Znienawidzone przez corcie duze ptaszysko , wiosna o swicie
        wali jak karabin maszynowy w rynne kolo jej okna :)))

wdfw.wa.gov/wlm/living/graphics/flicker1.jpg
        Junior odziedziczyl jej pokoj z sowa ktora mu koncertuje w nocy .

O tej porze rano jak nie slyszysz ptakow to znaczy ze jakis drapieznik jest
        blisko ,...
        • i-love-2-ski Re: They're back ,... 27.03.06, 19:08
          u nas te spiewaja sliczniutko
          www.pbase.com/medoras/image/40173677
    • krystian71 Re: They're back ,... 27.03.06, 18:36
      co to za ptaszki?
      U mnie tylko skowronki gdzies sie wydzierak\ja,ale ich nie widac, zreszta to
      szare ptaszki.
      Te wasze to gile?
      • i-love-2-ski Re: They're back ,... 27.03.06, 18:45
        krystian71 napisała:

> co to za ptaszki?
        > U mnie tylko skowronki gdzies sie wydzierak\ja,ale ich nie widac, zreszta to
        > szare ptaszki.
        > Te wasze to gile?

u splita to koliberki,ktore do nas zawitaja za jakis miesiac,a nasze to nawet
        nie wiem jak sie tlumacza na polski,bo une sum tylko tutaj.
        • explicit Re: They're back ,... 27.03.06, 19:39
          Do ciebie tam rachelko tylko ten zawita , pod warunkiem ze masz karmnik za
          oknem albo fucias w ogrodzie ,...

uklony

www.fcps.k12.va.us/StratfordLandingES/Ecology/Birds/Ruby-throated%20Hummingbird/rubythroat.jpg

I jego pani ,... Bozia kreowala ptaki po tym jak Eva podpadla :)))

www.fnal.gov/ecology/wildlife/pics/Ruby_throated_Hummingbird.jpg
          • i-love-2-ski Re: They're back ,... 27.03.06, 19:41
            explicit napisał:

> Do ciebie tam rachelko tylko ten zawita , pod warunkiem ze masz karmnik za
            > oknem albo fucias w ogrodzie ,...
            >
            > uklony
            >
            > <a
            href="www.fcps.k12.va.us/StratfordLandingES/Ecology/Birds/Ruby-throated%20Hummingbird/rubythroat.jpg"
            target="_blank">www.fcps.k12.va.us/StratfordLandingES/Ecology/Birds/Ruby-throated%20Hummingbird/rubythroat.jpg</a>
            >
            > I jego pani ,... Bozia kreowala ptaki po tym jak Eva podpadla :)))
            >
            > <a
            href="www.fnal.gov/ecology/wildlife/pics/Ruby_throated_Hummingbird.jpg"
            target="_blank">www.fnal.gov/ecology/wildlife/pics/Ruby_throated_Hummingbird.jpg</a>

oczywiscie,ze mam i tych tu najwiecej,ale mamy rowniez i inne rodzaje kolibrow.
            ja sama widzialam co najmniej 3 inne,z tym,ze jeden byl malutki jak baczek i
            pasl sie na moich czerwonych pelargoniach. moj syn czasem lezy plackiem na decku
            maluje sobie na czerwono brzuch i kolibry nad nim lataja jak oszalale:)
            • explicit Re: They're back ,... 27.03.06, 20:19
              Jestes pewna ? Katalog mowi ze ten co zapodalem . Dla nie wprawionego oka z
              5-ciu metrow cma wyglada jak koliber . ten sam rozmiar , podobne kolory i
              podobientwo w locie . Sa jeszcze dwa inne rodzaje , ktore kopiuja kolibry ,
              ale zapomnialem ich nazwy i nie mam czasu szukac ,...

uklony

www.cirrusimage.com/moths_hummingbird_clearwing.htm
              ==============================================================================

oczywiscie,ze mam i tych tu najwiecej,ale mamy rowniez i inne rodzaje kolibrow.
              ja sama widzialam co najmniej 3 inne,z tym,ze jeden byl malutki jak baczek i
              pasl sie na moich czerwonych pelargoniach.
              • i-love-2-ski Re: They're back ,... 27.03.06, 20:53
                explicit napisał:

> Jestes pewna ? Katalog mowi ze ten co zapodalem . Dla nie wprawionego oka z
                > 5-ciu metrow cma wyglada jak koliber . ten sam rozmiar , podobne kolory i
                > podobientwo w locie . Sa jeszcze dwa inne rodzaje , ktore kopiuja kolibry ,
                > ale zapomnialem ich nazwy i nie mam czasu szukac ,...
                >
                >pewnie,ze jestem pewna bo je karmie a moj synek potem wyszukuje co to za jeden.
                jak beda latem to ci je podam,ale mamy co najmniej 3 inne gatunki,z tym,ze ruby
                jest dominujacy i jest ich pelno:) gdzies w National Geographic czytalam o
                facecie z texasu,ktory dokarmia koliberki migrujace z poludnia na polnoc.
                podobno wlasnie w tych okolicach sa juz bardzo wyczerpane wiec on stawia setki
                pojemnikow z woda z cukrem,aby je dokarmic w tranzycie i chwala mu za to,inaczej
                wiecej tych ptaszkow by zmarlo w czasie przenosin.
                • explicit Re: They're back ,... 27.03.06, 22:09
                  Moje ulubione , nie potrzebuja niczyjej pomocy i zadziory ,...

uklony

www.wildbirdshop.com/Birding/rufous_hummers.html

gdzies w National Geographic czytalam o facecie z texasu,ktory dokarmia
                  koliberki migrujace z poludnia na polnoc. podobno wlasnie w tych okolicach sa
                  juz bardzo wyczerpane wiec on stawia setki pojemnikow z woda z cukrem,aby je
                  dokarmic w tranzycie

• goldbaum o kurde... 27.03.06, 18:59
      bylem pewien, ze znow cos o zioncach....

pikne... niczego sobie. Tez bym popatrzyl...
      • explicit Re: o kurde... 27.03.06, 19:15
        Nie popatrzyl , mowi siem poblondal :)

Jak wezme cos czerwonego w usta to te co sie tu urodzily podlatuja pod sam nos
        albo siadaja na palcu jak im podstawie i sprawdzajac czy cos z nektarem ,.

Ale wredne i skore do bijatyki z sasiadami to sa , nie powiem ,...

uklony

pikne... niczego sobie. Tez bym popatrzyl...

• goldbaum Re: o kurde... 27.03.06, 19:31
          U mnie czegos takiego piknego niestety nie ma. Jest czego pozazdroscic...
          • i-love-2-ski Re: o kurde... 27.03.06, 19:33
            goldbaum napisał:

> U mnie czegos takiego piknego niestety nie ma. Jest czego pozazdroscic...

do ciebie czasem jasio przyleci,tez masz fun ,nie narzekaj:)
            • goldbaum Re: o kurde... 27.03.06, 19:55
              i-love-2-ski napisała:

> do ciebie czasem jasio przyleci,tez masz fun ,nie narzekaj:)

jasiu przypelza... a ja go rozgniatam.
              Ot zycie....
              • i-love-2-ski Re: o kurde... 27.03.06, 19:56
                goldbaum napisał:

> i-love-2-ski napisała:
                >
                > > do ciebie czasem jasio przyleci,tez masz fun ,nie narzekaj:)
                >
                > jasiu przypelza... a ja go rozgniatam.
                > Ot zycie....

jasio przylatuje na zelaznym ptaku we snie,zupelnie jak z bajeczek lema,a potem
                lapie za telefon,tez futurystyczny:)
          • explicit Re: o kurde... 27.03.06, 19:58
            Wyobraz sobie ze te kolorowe malenstwa (rufous 1,5 miligrama) Pokonuje droge od
            mojego backyard do poludniwej Californii lub do Mexico (1300-1500 mil) bez
            przystanku na pozywienie i odpoczynek , a miedzy Oregon i California odcinek
            ok. 100 mil na wysokosci od 1500-2000 metrow wysokosci , czesto w chmurach .

uklony

U mnie czegos takiego piknego niestety nie ma. Jest czego pozazdroscic...
            • goldbaum Re: o kurde... 27.03.06, 20:01
              Niesamowite. Wiele to to rzeczywiscie nie wazy ale skad to czerpie energie na
              cos takiego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka