findzia Dla nas Polakow tez sa niedoprzyjecia 06.05.06, 22:46 knowania Niemcow z Rosja.Zawsze placilismy za to wolnoscia i cierpieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
zio29 jest szansa na zablokowanie budowy gazociągu ?? 07.05.06, 03:45 oczywiście jeśli będzie przechodził przez polską strefę ekonomiczną !!! Nie jest to szansa 100% ale można pooooważnie opóźnić całą inwestycję .. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=41398357 Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 "Sikorski musi odejsc!" :-))) 07.05.06, 05:15 Giertych na ministra obrony. Lepper na ministra edukacji. Lepiej moze nie bedzie, ale smieszniej - na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: jest szansa na zablokowanie budowy gazociągu 07.05.06, 05:16 No, przeciez ma isc nad posowieckimi chemicznymi niewybuchami. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Historyczna amnezja, pani Schwan? 07.05.06, 10:07 "W minionych miesiącach uświadomiłam sobie ponownie bardzo wyraźnie, że trzeba odróżniać polskie społeczeństwo od polskiego rządu." Szkoda, ze rzad RFN nie czynil podobnej dystynkcji w latach 1949-89. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: Historyczna amnezja, pani Schwan? 07.05.06, 19:52 meerkat1 napisał: > "W minionych miesiącach uświadomiłam sobie ponownie bardzo wyraźnie, że trzeba > odróżniać polskie społeczeństwo od polskiego rządu." > > Szkoda, ze rzad RFN nie czynil podobnej dystynkcji w latach 1949-89. ;-) To prawda, ale za to niemcy rozdzielaja bardzo wyraznie rzad od spoleczenstwa za lata 1933-1945. Glosza, mianowicie, ze spoleczenstwo niemieckie zostalo sterroryzowane (sic!) przez niejakiego hitlera adolfa (narodowosci nieznanej...), a wojne wywolali jacys enigmatyczni "nazisci" (nie wiadomo kim byli i skad sie wzieli, moze kosmici?) a cale spoleczenstwo (sic!) bylo tym oburzone i wyrazalo swoj sprzeciw (jak? tego sie nie precyzuje...). Takie sa oficjalne wykladnie wspolczesnej niemieckiej edukacji historycznej (SIC!). Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Historyczna amnezja, pani Schwan? 07.05.06, 20:02 Mam, Xavras, w Waszygntonie lekarza, ktory jest melomanem. I zawsze mi powtarza, ze "Austriacy to najsprytniejsi ludzie na swiecie. Bo zdolali wmowic calemu swiatu ze Hitler byl Niemcem, a Beethoven Austriakiem" No i faktycznie. Wszyscy winia Niemcow, ale Austriakow nikt. Nawet tego drugiego fuehrera na <H> - Haidera. Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: Historyczna amnezja, pani Schwan? 07.05.06, 20:37 Co ty nie powiesz,polski filozof?Wymienie ci pare tytulow niemieckich filmow dokumentalnych,ktore ostatnio w Niemczech widzialem: Hitlers Berg - Vom Privathaus zur Machtzentrale Adolf Eichmann-Die geheimen Memoiren Dokumentation-Der Marsch zum Führer Doku Auschwitz- Befreiung Und Vergeltung ZDF Reportage-Hitler-Die Waffen SS.Pokazana PRAWDA,poparta orginalnymi zdjeciami,filmami i wypowiedziami,pokazujaca nieslychany fanatyzm i brutalizm Niemcow. I tu taki polski dupek stara sie wciskac ludziom ciemnote... Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Re: Historyczna amnezja, pani Schwan? 07.05.06, 21:01 caesar_pl napisał: > I tu taki polski dupek stara sie wciskac ludziom ciemnote... Staram sie unikac mocnych slow, ale "dupek" to chyba za slabe okreslenie na autora tych (xavrasowych) bredni. Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 Sikorski to taki gekon1979, zigzaur i reszta 07.05.06, 23:34 tyle, że pan Radek jest ministrem w rządzie RP, a od dawna czynnym politykiem. Poza tym większych różnic pomiędzy nim a tymi indywiduami nie dostrzegam. Ze szkodą dla Polski ma się rozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Sikorski to taki gekon1979, zigzaur i reszta 08.05.06, 07:49 Ja wiem, że uwielbiasz Jaruzelskiego, Kiszczaka, Moczara i innych w polskich rządach. Ale to se nevrati, ne! Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Sikorski to taki gekon1979, zigzaur i reszta 09.05.06, 08:00 zwolnic tego idiote Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: Niemiecki wicekanclerz Fiszer K A R A N Y ! 08.05.06, 06:20 To tak jakbys powiedzial,dziecko,ktore zostalo siedziec w piatej klasie do niczego juz w zyciu nie bedzie sie nadawac...!!Chlopie,zastanow sie najpierw nad soba a potem nad innymi... Odpowiedz Link Zgłoś