Dodaj do ulubionych

Lenczyk już rządzi w Śląsku

IP: *.finemedia.pl 29.09.10, 18:59
Dopiero do mnie doszło ile nasi wspaniali kopacze muszą harować na te nędzne wypłaty.Całe dwie godziny muszą przesiadywać na Oporowskiej a my mamy pretensję,ze są zmęczeni i narzekają.Jak oni mogą to wytrzymywać teraz te 6 godzin.kogo oni dostali co za niedobry trener.Jeszcze mówi naszym dzielnym,ze nie lubi nieuczciwych piłkarzy.Kto teraz piwko wypije kto pójdzie do kasyna albo w nocy do knajpy.Chłopacy jestem z wami współczuję Wam że musicie tak ciężko harować na wypłaty.Panie Lenczyk dać im w d...niech zejdą na ziemię/boisko/Taraś im tak poluzował,ze chłopaki mogą się na pana obrazić.
Obserwuj wątek
    • Gość: dg Lenczyk już rządzi w Śląsku IP: 78.146.140.* 29.09.10, 22:43
      Dwie godziny?! To jakaś parodia. To 15-te miejsce to i tak wysokie w takim wypadku. Widocznie w Cracovii trenują godzinę;D
      • Gość: cwiara Re: Lenczyk już rządzi w Śląsku IP: *.internetunion.pl 29.09.10, 23:30
        Ja bym do tych 6h spędzonych w klubie ,dodał a raczej odjął tak ze 30 % z wypłaty ..tak do końca rundy,jak wyniki będą ok wypłata wraca tak jak umowa przewiduje .
        • Gość: Łoś_bimbacz to POruszający wyzysk! IP: *.ip.netia.com.pl 29.09.10, 23:38
          Jak mozna tak przeciążac młode organizmy? Kopacze pracują przecież tez w łykendy, To trenerskie metody rodem z koreańskiego obozu pracy:)
    • Gość: skrzypce1 Lenczyk już rządzi w Śląsku IP: *.hsd1.fl.comcast.net 30.09.10, 00:00
      Dwie (2) godziny treningu dziennie... I co, tylko przez 5 dni w tygodniu w zawodowej druzynie? Nie dziwie sie, ze chlopcy dawali ciala przy kazdej okazji... Az mi sie wierzyc nie chce, tylko dwie godziny... W sportowej druzynie akademickiej w Stanach w okresie przygotowawczym trenuje sie 2-4 godzin dziennie, 5 dni w tygodniu. W okresie startowym kazdego dnia w zaleznosci od planu rozgrywek - 1.5 do 3 godzin. Ale to sa amatorzy! Profesjonalni gracze spedzaja ok 8 godz/dzien na roznego rodzajach cwiczeniach. W amerykanskiej sredniej szkole mlodziez trenuje ok. 2 godzin przez 4 dni w tygodniu (srednio). WKS Slask Wroclaw bije wszelkie rekordy! A mieli bic sie o puchary... Pewnie po kilku Piastach ktoremus z pilkarzy odbilo sie a reszta zrozumiala, ze maja juz mistrzostwo ligii. Tarasiewicza pod pregierz w Rynku i 20 batow na gole cialo. Tak jak robia to w Singapurze. Zwykle facet wytrzymuje 6 - 8 razow a pozniej traci przytomnosc. Za zgoda lekarza odstawiaja delikwenta do celi z servicem medycznym. Kiedy gosc ma sie juz lepiej (zwykle 3 - 4 tygodnie) nastepuje kontynuacja razow az wyczerpie sie limit. Czasami skazany odsiaduje wyrok nawet do 1 roku, bo tyle czasu zajmuje mu regeneracja sil i leczenie ran.
    • Gość: mahlas Lenczyk już rządzi w Śląsku IP: 77.79.192.* 30.09.10, 07:39
      Te 2 godziny to chyba jakiś żart! Niech ktoś to sprostuje, bo nie mogę uwierzyć! Dwunastolatkowie w wrocławskich klubach trenują 2 godziny dziennie, mimo obowiązków szkolnych!
      • Gość: AUTOR WIDMO złudzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 09:24
        To tylko prasówka z tymi dwoma godzinami aby cos napisać ,pokazać na starcie róznice w treningach miedzy Tarasiewiczem a Leńczykiem .Nie dajcie się tak łatwo wciągnąć w proste rozwiązania.Osobiście nie wierzę ,aby trenowali po 2 godziny a resztę czasu spędzali w domu przed telewizorem. Sama rozgrzewka trwa 2 godziny a taktyka ? ,trenowanie ustawiena ,schematów gry ,karnych ,stałych fragmentów ? a odprawy przy i tablicy gdzie każdy trener rozrysowuje jak grać i nie przegrać ?
        Leńczyk bada lód nad którym stąpa ,testuje swoje wypróbowane metody w sytuacji gdy okręt został trafiony i powoli dostaje wody, oby to nie był Titanik .Zbyt długie odkręcanie menalności zawodników czy to na w meczu czy na treningach może powodować utratę cierpliwości przez Kibiców i Zarząd ale wierzę ,że Śląsk do końca rundy jesiennej nieco powędruje w górę tabeli, a w zimowym "okienku" transferowym dojdą wartościowi gracze przede wszystkim na pozycje defensywne bo atak ma potencjał ale się jeszcze jakość odblokować nie może
        Ten sezon jest niestety kolejnym okresem gdy Śląsk próbuje dojść do wymaganego przez wszystkich poziomu gry .Oczekiwania wobec trenera Tarasiewicza i zawodników były duże ale te wymagania ich przerosły .Może warto nieco złagodzić intensywność kierowania świateł jupiterów na trenera i zawodników a dać popracować Leńczykowi zdala od pomówień i plotek
        • Gość: SF Nie, to nie prasówka IP: *.net-serwis.pl 30.09.10, 10:30
          Tak naprawdę jest. Ale nie łudźcie się, że to nie tylko w Śląsku. I nie ma to większego wpływu na pozycję w tabeli. WSZYSTKIE drużyny w polskiej lidze tak właśnie trenują.
          Efekty widać w europejskich pucharach i w "karierach" naszych piłkarzy w zagranicznych klubach - z reguły nieźle grają w pierwszych kilku meczach, ale potem nie wytrzymują już normalnych treningów piłkarzy zawodowych i w konsekwencji ławeczka. Albo pasmo kontuzji u co ambitniejszych, jak u Jelenia czy Kuby.
          • Gość: AUTOR WIDMO Re: Nie, to nie prasówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 11:11
            SF ,nie wszystko zależy od intensywności godzin spędzonych na treningu .Gdyby było takie proste przełożenie : sukces= 10 godzin na treningu to dawno szkoleniowcy naszych polskich drużyn by tą prostą metodę wcielili w czyn .Niektórzy z zawodników Śląska juz nienadrobią talentu ciężką pracą ,jest mało czasu aby ich reanimować ,potrzebne jest inne ustawienie oraz odrodzenie autorytetu trenerskiego co zaniedbano gdy był Tarasiewicz .Z autorytetu rodzi się szacunek do człowieka i jego kompetencji .Piłkarze potzrebuja mentalnej motywacji i określenia celu do jakiego bedą zmierzać ,leniwi i ogony wypadną po jesiennej rundzie ze składu a na ich miejsca wskoczą tacy co kochają Śląsk ,te miasto ,tych kibiców i bedą chceli budować potęgę klubu .Chodzenie na piwo z trenerem mam nadzieje ,że bezpowrotnie się skończy.
            • Gość: SF Re: Nie, to nie prasówka IP: *.net-serwis.pl 30.09.10, 12:12
              Nie wszystko, ale sam przyznasz, że 2 godziny, odejmując rozgrzewkę i rozbieganie, to nie jest powalający trening. Trochę pograją w dziada, mały trening strzelecki, pół godziny gry na małym boisku i do domu. To może wystarczy, żeby nie stracić czucia piłki i nie zapuścić brzucha ;) Intensywność treningu też nie jest w Polsce powalająca. A przygotowanie taktyczne i stałe fragmenty gry - czyli to, co powinno być wałkowane przez kolejne 1,5-2 godziny dziennie, znakomicie widać w grze naszych drużyn.
              Jest jeszcze kwestia identyfikacji z klubem, dla którego pracuje się 2 godziny dziennie, ale to już pewnie indywidualna sprawa.
              • Gość: AUTOR WIDMO Re: Nie, to nie prasówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 12:43
                Przyznaje ,że 2 godziny to mało ale nie daje temu wiary .Nie ma jednak wątpliwości ,że trenowanie do upadłości założeń trenerskich i zwiekszenie w porównaniu z poprzednikiem godzin "pracy" może nieprzynieść żądanych wyników.Gdyby opierać się tyklo na godzinach spędzonych na murawie to każdy z forumpowiczów mógłby poprowadzić trening .Cudów nie bedzie .Lenczyk musi dotrzeć do głów piłkarzy i nieco poprawić nawyki na treningu czy poza nim.Klimat w szatni bedzie kluczem do sukcesu bo piłkarsko Mila czy Fojut nagle gwiazdami się nie staną.Najlepiej jak cała druzyna finansowo odpowie za błedy obrony i nieskutecznośc ataku .Kary cielesne to średniowiecze ale po kieszeni to zadziała
      • Gość: gość Re: Lenczyk już rządzi w Śląsku IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.10, 15:24
        To oczywista oczywistość, że te 2 godziny to mijanie się z prawdą, czyli żart.

Oni trenują godzinę. Ale przed treningiem muszą się przebrać, a po treningu umyć i znów przebrać. Z tego uzbiera się ta "druga" godzina.
    • Gość: Tommi Maranello Lenczyk już rządzi w Śląsku IP: *.adsl.inetia.pl 30.09.10, 09:15
      2 godziny dziennie??? O kurcze to ja pracuje dziennie 7 h a potem idę na ponad godzinę na siłownie to przypuszczam że jestem od nich sprawniejszy...fajnie było by zarabiać takie pieniądze za 2h dziennie Czemu nie zostałem piłkarzem :(
      Ps. Jak myślicie ile dziennie trenują piłkarze Man Utd lub Barcelony????
    • Gość: Wrocek Lenczyk już rządzi w Śląsku IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.09.10, 09:19
      Narescie odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu panie Orescie bierz pan za dupy te całe towarzystwo wzajemnej adoracji [ sieroty po Tarasiu] i ostry trening [ 2 godz treningu mieli śmiech na sali ]A jak się gwiazdorom nie chce to przyjdą inni...Orest Lenczyk najlepszy trener na dzień dzisiejszy.
    • Gość: VanVorden Lenczyk już rządzi w Śląsku IP: 195.206.126.* 30.09.10, 11:49
      Będę z uwagą obserwował piątkowy mecz Śląska. Mam nadzieję na mimimalny chociaż progres. Trzymam kciuki za trenera i drużynę.
    • Gość: jkibic Lenczyk już rządzi w Śląsku IP: *.finemedia.pl 30.09.10, 11:52
      Teraz dopiero widzimy dlaczego nasze gwiazdy tak broniły naszą Ikonę,a potem jego chwilowego zastępcę.Panowie tu nie ma co bronić patałachów którzy ciągle narzekają jak to ciężko trenują jak to już są zmęczeni przygotowaniem do sezonu a potem sezonem.Mam nadzieje,że pan Orest nie wystraszy się jakiegoś"strajku"kopaczy,a działacze będą trzymać stronę trenera.Może wreszcie przestaniemy się wstydzić za naszych kopaczy.Wrocław stać na dobrych piłkarzy którzy oddadzą zdrowie za drużynę/mam taką cichą nadzieję/.
    • Gość: wro Lenczyk już rządzi w Śląsku IP: *.magma-net.pl 30.09.10, 12:28
      To już naprawde nie chodzi o te dwie godziny czy sześć. Popatrzmy na anglie tam sie gra. Liga, puchary europejskie, krajowe treningi i tam nikt nie narzeka, że ciężko, że zmęczenie. Pora narzucic wiekszy rezim treningowy i skończyć z mitem Tarasiewicza. Ok wyprowadził z III z II ligi, w ekstraklasie jako beniaminek przez rundę jesienną też ok, tylko, że ten człowiek nie przyjmuje krytyki. Jego ego jest monstrualne. Zawsze miał pretęsje to całego swiata, a sam nic " ja jestem ok". Mam nadzieje, że nowy trener da rade i wyciągnie zespół z dołka.
      • Gość: Panie Michale... Re: Lenczyk już rządzi w Śląsku IP: *.static.korbank.pl 30.09.10, 20:00
        Kto panu do artykułu dobiera zdjęcia?? Bo chyba jakiś imbecyl!!!! ZMIEŃCIE TĄ FOTKĘ Z PASAMI!!! LUDZIE CO WY JESTEŚCIE POJEB... TRENER JUŻ JEST WE WROCŁAWIU I JUŻ WIDZIAŁEM ZDJĘCIA NA OPOROWSKIEJ LENCZYKA W DRESIE WKS!! A NIE PSÓW!!!
    • Gość: gość no to WKS ma nowego trenera IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.10, 15:20
      nazywa się Wleciałowski.

Jest także nadtrener Orest, który zjawi się na początku, rzuci kilka bonmotów (w tym to jest dobry) i wraca do domu. A z zawodnikami pracuje Wleciałowski

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka