Dodaj do ulubionych

Grzegorz Schetyna

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 21:36
Piszę tego maila bo już niczego nie kumam, a może znajdzie się ktoś kto mi to
wyjaśni. Od dłuższego czasu obserwuję na łamach internetu , a szczególnie
stronach redagowanych przez Kiboli WKS nagonkę na osobę G. Schetyny. Różni
ludzie wypisują jaki on zły, jak to jego osoba stoi na drodze do sukcesów
Śląska, jak to sponsorzy powstrzymują się przed inwestowaniem w
przedsięwzięcia sportowe firmowane nazwiskiem Pana Grzegorza. Jednym słowem
gdyby nie on to Śląsk byłby potęgą piłkarską i koszykarską w Polsce. Jednak
fakty są trochę inne. Śląsk w kosza za rządów właśnie Pana Schetyny odnosił
niesamowite sukcesy. Zdominował rozgrywki w Polsce, został klubem
rozpoznawalnym w Europie. Miał wielkich sponsorów którzy zapewniali mu jak na
warunki polskie potężny budżet. I niech nikt mi nie pieprzy że nawet w części
nie była to zasługa Schetyny i jego ludzi. A że teraz jest gorzej??? Cóż nie
zawsze jest się na szczycie! Wisła parę lat temu też grała w drugiej lidze!!!
A jeżeli chodzi o piłkarski Śląsk to kto rozpierniczył klub?? Chyba nie muszę
mówić bo każdy kto choć trochę interesuje się piłką we Wrocku to wie. Po
spadku do 3 ligi jakoś nie było chętnych do zajęcia się totalnie zadłużonym,
rozpadającym się klubem, który nie wiadomo czy w ogóle wystartuje w
rogrywkach. Akcji ratunkowej podjął się Pan Schetyna, dzięki czemu na
zgliszczach klubu powstała drużyna , która ma szanse wejść teraz do 2 ligi, a
w przyszłości mam nadzieję do pierwszej. Tak więc o co wam chodzi Wy wszyscy
malkontenci!! Najlepiej coś krytykować nie mając pomysłu jak to zmienić!!!!!
Obserwuj wątek
    • kibicwks Re: Grzegorz Schetyna 23.03.05, 06:58
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=269&w=21716790&a=21727858
      Gość portalu: obserwator napisał(a):
      Należy sobie zadać pytanie czym ten pan sobie zasłużył na takie traktowanie.
      Przez kibiców jest znienawidzony za to, że podporządkował sobie wrocławską
      prasę. Redaktorzy z Brzozowskim i Maciorowskim na czele piszą pod dyktando
      posła. Pisali również gdy Schetyny nie było w piłkarskim Śląsku a co pisali to
      wszyscy pamiętamy. Ich nastawienie zmieniło się o 180 stopni do piłkarskiego
      Śląska od momentu gdy do niego przyszedł Schetyna. Teraz dostaje się Polarowi,
      Atlasowi i Zagłębiu Lubin. Czyli wszystkim oprócz Daiszmania i piłkarzy Śląska.

Dlaczego Schetyna nagle pokochał piłkę nożną.
      Pokochał bo zobaczył ile piłkarski klub potrafi przyciągnąć biznesu (patrz
      Partner Klub, ponad 100 firm w tym takie firmy jak Compensa, PZU, Lotto,
      Paola). Gul latał Schetynie że takie kluby sponsorują piłkę nożną a nie jego
      ówczesnych mistrzów Polski w kosza. Taaaaaaaka kasa mu przechodziła obok nosa,
      więc też zapragnął położyć na niej łapę. Czy tego nie widać? Czy nie widać kto
      na Dolnym Śląsku mąci, knuje i spiskuje (Gazeta kocha tylko kluby w których
      działa Schetyna)? Niech każdy odpowie sobie sam na to pytanie.
      • Gość: Lash Re: Grzegorz Schetyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 08:07
        >Dlaczego Schetyna nagle pokochał piłkę nożną.
        A dlaczego Pilch nagle ją pokochał,ITI,Cupiał?Tak,Schet nie wykłada kasy,ale
        dopóki pieniądze będą w klubie to mam gdzieś,czy to jego.Poza tym to
        wrocławianin,który zna się na sporcie i o to chodzi.Naprawdę śmieszne argumenty,
        przeróżne zło to można i wyszukać w każdym działaczu,sponsorze.Zresztą nie wiem
        o co chodzi"Gul latał Schetynie że takie kluby sponsorują piłkę nożną "
        zazdrościsz czy jak,jeżeli masz złą wolę to nie dziwię się że to ci
        przeszkadza.Wierzysz jeszcze w romantyzm w sporcie wśród działaczy?To nigdy nie
        doczekasz się innego podejścia z ich strony.Odnoszę wrażenie że sukces Schetyny
        ze Śląskiem nie byłby niektórym na rękę.Czemu nie masz pretensji do Cymanka za
        to że spuścił Śląsk do 3 ligi? Pewnie to wina GS i GW?Zapewne Cymanek tak jak
        Schetyna się starał,ale że nie wszystko im wychodzi(ło) to na wyzwiska zasługuje
        tylko jeden człowiek do którego jest się uprzedzonym?A o to że łapę położy na
        kasę to też się nie martw.Jak będzie kasa to świetnie,a do niektórych rzeczy
        się Schet nie posunie bo za bardzo dba o swój wizerunek,i powtarzam jeszcze
        raz-jego sukces jest po drodze z sukcesem klubu.Ale Twoje argumenty można
        zastosować do 99% dzialaczy na świecie.Czemu tak nienawidzicie niektórzy
        Schetyny?Jednemu się nie spodobało,a ślepy tłum poszedł za nim.
        • kibicwks Re: Grzegorz Schetyna 23.03.05, 08:59
          Ja tego nie pisałem to są tylko opinie które udało mi się znaleźć na forum.
          Chociaż szczerze mówiąc Schetynę też traktuję z pewnym dystansem. Może dlatego
          że sponiewierał tak nazwę i herb koszykarzy. Z tego powodu jakoś nie wzbudza we
          mnie zaufania. Również z innego powodu a tym powodzie piszę niżej

Zasługuje na uwagę to co napisał „obserwator”:
          „...Redaktorzy z Brzozowskim i Maciorowskim na czele piszą pod dyktando
          posła. Pisali również gdy Schetyny nie było w piłkarskim Śląsku a co pisali to
          wszyscy pamiętamy. Ich nastawienie zmieniło się o 180 stopni do piłkarskiego
          Śląska od momentu gdy do niego przyszedł Schetyna...”
          Co pisali to i ja pamiętam i tego NIGDY im nie zapomnę ale zawsze mi się
          wydawało że piszą tak ze względu na swoje prywatne uprzedzenia. Zrozumiałem gdy
          w Śląsku pojawił się Schetyna i jednocześnie razem z nim zmienił się stosunek
          redaktorów do piłkarzy.

Jak widać taki człowiek jak Schetyna wczoraj przeszkadzał nastawiając
          negatywnie prasę (i jeden Bóg wie kogo jeszcze) a dzisiaj jest przyjacielem.
          Natomiast jutro... Jutro ja wolę być ostrożny i podchodzić do Schetyny z
          dystansem bo znów mu się coś odwidzi i dzisiejszy przyjaciel wbije nóż w plecy.
          Sam sobie pracuje na swoją opinię a ludzie ślepi nie są.

A co do Cymanka to był przy Śląsku od dawna gdy była kasa, był przy nim gdy
          Gazeta Wyborcza na niego i na Śląsk rzygała i jest przy nim gdy kasy nie ma. I
          dalej ładuje SWOJE (powtarzam SWOJE) pieniądze w ten klub. Korzyści już z tego
          nie osiągnie i pieniądze wydane raczej już do niego nie wrócą. Więc może kocha
          Śląsk tak jak my kochamy a nie tak jak kocha Schetyna? Lash dostrzegasz różnicę?
          • Gość: Lash Re: Grzegorz Schetyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 10:20
            Też szanuje Cymanka za to że jeszcze pomaga,ale szczerze to jeżeli jest jak
            piszesz to nie znam drugiego takiego romantyka.Dla mnie jednak przede wszystkim
            kojarzy się z osobą,która rządząc Śląskiem wykazywała się permanentną
            niudolnością.Co do przeszłych działań posła to pokazują tylko że jest sprawnym
            człowiekiem,może kiedyś był wrogiem,ale nie zapomnij że to biznes,tak samo
            pewnie jak jego obecność w Śląsku teraz,choć nie do końca.Ja widzę wielką
            różnicę między
            Schetyną,a takim np:Fajbusiewiczem.Dla mnie ten drugi to dzikus,na maksa
            zapatrzony we własne korzyści i mógłby nawet doprowadzić klub do upadku byle
            wyjść na swoje.U GS tego nie widzę,on zawsze będzie się starał żeby zespół
            jednak odnosił sukcesy (nawet jak uprze się co do swojej roli w klubie)i to
            wielka różnica między nim,a setkami przypadkowych ludzi kręcocych się przy
            futbolu.Ja już wystarczająco dużo napatrzyłem się na niudolnośc kolejnych
            działaczy Śląska,na to że Wrocław od wielu już lat jest do tyłu w stosunku do
            innych miast w Polszce że wiem jak trudno o odpowiednich ludzi i o zbudowanie
            silnego klubu.W naszym mieście(w Śląsku) zawsze siedzieli ludzie z którymi się
            w kraju nie liczono i lekceważono ich.Poza tym nikt nic ostatnio nie potrafił u
            nas zrobić,chyba że zepsuć.I dla mnie taki GS to jedyna osoba mogąca to zmienić.
            • kibicwks Re: Grzegorz Schetyna 23.03.05, 10:29
              Ja zawsze staram się popierać tych co są przy Śląsku chociaż jak już wcześniej
              wspomniałem jeśli chodzi o Schetynę to jestem raczej ostrożny i bacznie
              obserwuję co się dzieje w klubie. Będę zadowolony jeśli on osiągnie dzięki
              Śląskowi sukces ale pod warunkiem że nie kosztem Śląska.
              Co do Fajbusiewicza to mam nadzieję że takiego drugiego już w Śląsku nie będzie.
    • kibicwks Re: Grzegorz Schetyna 23.03.05, 07:42
      Tu też coś o nim jest chociaż nie chciało mi się czytać w całości
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=14694869
      • Gość: WKSkibic Re: Grzegorz Schetyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 19:00
        Mówicie że za Cymanka GW rzygała na Śląsk!!! Wydaje mi się że raczej opisywała
        stan rzeczy jaki był w klubie. Nie wiem czy przytym realizowała czyjeś interesy
        ale prawdą niepodważalną jest , że klub rządzony był dramatycznie. Podpisywane
        były niebotyczne kontrakty z piłkarzami, których umiejętności i zaangażowanie w
        grę w Śląsku były na rzenującym poziomie. Wystarczy poczytać ile Śląsk wisi
        swoim byłym piłkarzom i trenerowi Marianowi. A ja się pytam za co???? Za co
        taka kasa!!!!! Za spuszczenie klubu najpierw do 2 a potem do 3 ligi??? Komedia.
        Albo jak przebiegał transfer Włodarczyka z Ruchu?? Czytałem , że Ruch walnął
        cenę milion DM żeby Śląsk się odpierniczył. A Śląsk co??? Wyłożył!! A kasa za
        takiego gracza jak Kowalczyk?? Chyba z milion zeta a nie wiem czy z pięć bramek
        dla ŚLąska strzelił. Pan Pisz itd itp. I powiedzmy sobie za czyjej kadencji to
        się działo??? Chyba wszyscy wiemy. WROCŁAWSKI BAYERN!! A teraz zamiast grać z
        MU w lidze mistrzów to dostajemy w dupe Z TOR -em Dobrzeń Wielki czy jak mu
        tam. Nie przeczę że Pan Cymanek chciał dla Śląska jak najlepiej. Jednak chęci
        to kurde nie wszystko. Czasami trzeba poprostu spojrzeć w lustro i powiedzieć
        sobie: Nie umiem, nie nadaję się, nie wyszło i przekazać stery rządzenia komuś
        innemu. I naprawdę nie wiem gdzie tu wina GW, a przede wszystkim Grzegorza
        Schetyny.
        • kibicwks Re: Grzegorz Schetyna 23.03.05, 20:41
          Gość portalu: WKSkibic napisał(a):

> Czytałem , że

Nie chce mi się pisać co ja czytałam i jak bardzo to się różniło od
          rzeczywistości.
          Życzę Schetynie żeby zbudował budżet Śląska tak aby znów było nas stać na
          wydanie 1 000 000 Euro na zawodnika i aby już więcej Śląsk pod jego panowaniem
          nie dostawał w dupę z TOR-em. Cieszyłbym się aby Schetyna coś w końcu zrobił ze
          stadionem bo za Cymanka to Śląsk dostał nagrodę za najlepiej przygotowany
          stadion w lidze (m. in za pieniądze klubu założył monitoring na stadionie który
          do klubu nie należał). Schetyna już jest ponad rok w klubie a nawet tablica
          świetlna nie działa. Od gadania jest mistrzem i jak na razie niczym innym się
          nie wykazał. Jak się weźmie za robotę i konkretne działanie tak jak Cymanek to
          może zyska w oczach kibiców ale jak na razie jest tym który był przeciwko
          piłkarzom.
          fanslask.aha.pl/modules.phtml?name=News&file=article&sid=1288
          "...- Musimy się zastanowić, czy pierwszoligowa drużyna piłkarska jest we
          Wrocławiu potrzebna - tak mówił grześ w grudniu 1998 roku na spotkaniu
          zorganizowanym przez dział sportowy Gazety Wrocławskiej..."
          I niech nikt mi nie mówi że Zieliński przesadza. Zapewniam że nie pisze
          bardziej skrajnie od redaktorów Gazety. Przynajmniej jest dla nich przeciwwagą.

Życzę Schetynie sukcesów w Śląsku ale jak na razie to zrobił dla Śląska mniej
          niż Cymanek bo za Cymanka wygrywaliśmy z Legią w Warszawie 4:3 a ze Schetyną
          dostajemy w d... od TORu na własnym stadionie i gdyby nie kasa Cymanka i
          Sobiesiaka to by było jeszcze gorzej.

Każdy widzi co chce i nikt nie zmusi nikogo do kochania Schetyny, bo na dzień
          dzisiejszy kochać się go nie da. Nie kochają go kibice piłkarskiego Śląska,
          koszykarskiego i kibice innych klubów. Coś w tym musi być.
          • Gość: WKSkibic Re: Grzegorz Schetyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 22:01
            Mówisz żeby się wziął za konkretne działanie jak Cymanek. Tylko zauważ, że
            największa hańba i zniewaga dla klubu w całej jego histori czyli spadek do
            trzeciej ligi, odbyła się za panowania właśnie pana Cymanka. A porażki z TOR -
            em czy innymi śmiesznymi ekipami były już tylko tego pochodną. Nic dodać nic
            ująć. A teraz trzymajmy poprostu kciuki żeby Śląsk, czy to pod rządami Pana
            posła czy też kogoś innego wrócił na należna mu miejsce w polskiej
            piłce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! W K S
            • kibicwks Re: Grzegorz Schetyna 23.03.05, 22:47
              Tym bardziej że nasze gadanie i licytowanie kto kogo bardziej lubi lub nie lubi
              i tak nic Śląskowi nie da. Mam tylko nadzieję że Schetyna z Cymankiem i
              Sobiesiakiem żyją w lepszych stosunkach niż mogło by to wynikać z naszych
              dyskusji.
              • Gość: Głośnik Re: Grzegorz Schetyna IP: *.pwr.wroc.pl / *.wcss.wroc.pl 24.03.05, 13:48
                tablica tablicą a Herb i logo klubu przy wjeździe na Oporowską to ku..
                skandal, za co nieroby z MOSIRU biorą kasę, co sobie myslą ludzie będący
                pierwszy raz na stadionie,
          • Gość: raar Re: Grzegorz Schetyna IP: *.core.lanet.net.pl / *.crowley.pl 27.03.05, 23:11
            Moze najwyższa pora zrozumieć, że Włodarczyka , Nazaruka i innych popaprańców
            kupiono nie za pieniądze Cymanka a firm , które uwierzyły we wrocławski
            Bayern ! Tak długo jak takie czerwone cepy będą kręciły się przy piłce i
            bredziły o wygrywaniu z Legią (nieważne , że w wyniku tych "zwycięstw" gramy w
            trzeciej lidze)tak długo żaden poważny sponsor w tym klubie się nie pojawi !
            Idea łączenie środków (małych, średnich i dużych)dzięki której Bayern jest i
            będzie wielki, we Wrocławiu została ośmieszona a paru nawiedzonych krzykaczy
            twierdzi ,że winny jest Schetyna ! W tym klubie tak potrzebna jest praca ,
            pieniądze i "myśl" Cymanka , jak banda przygłupów ubrana dla niepoznaki w barwy
            Śląska. Możesz nazwać się nawet arcykibicemwks , ale nie upoważnia cię to
            szkalowania ludzi, którzy przyszli do klubu leżącego na łopatkach i których
            nazwisko w sporcie znaczy coś więcej niż twój mózg jest w stanie pojąć !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka