darima_ka 12.09.13, 18:57 Takie rzeczy dzieją się w III RP www.tvn24.pl/tajemnica-willi-chimera-ludzie-znikneli-a-cial-nigdy-nie-znaleziono,354050,s.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarek_sz Re: Tajemnica Willi Chimera 12.09.13, 19:16 Musiał być kimś ważnym dla władzy i dla służb skoro przez tyle lat pozostawał bezkarny. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Tajemnica Willi Chimera 12.09.13, 20:06 Głównie dla służb był widocznie usłużny. Odpowiedz Link
grzech_o_1 Re: Tajemnica Willi Chimera 12.09.13, 19:39 Oglądałem to wczoraj. Aż wręcz nieprawdopodobne, że tego nie można było od ręki wyjaśnić. Niesamowite. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Tajemnica Willi Chimera 12.09.13, 22:34 Oczywiście że potrafią, pod warunkiem że ten swój jest lojalny, w przeciwnym razie seryjny samobójca. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Tajemnica Willi Chimera 13.09.13, 14:05 Oglądałam ten program i sobie uświadomiłam jak bezkarni do tej pory są byli TW,a tych pewnie jeszcze jest sporo,i nic o nich nie wiemy póki coś sie nie wydarzy,albo ktoś tego nie ujawni? Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Tajemnica Willi Chimera 13.09.13, 15:36 W IPN są tzw zasoby tajne czyli takie które nigdy nie będą ujawnione. Dlaczego kuźwa ? czyje nazwiska są w tych zasobach i czym się 'zasłużyli' że ich teczki utajniono ? bo pewnie niektórzy z nich nadal wykonują swoje zadania /tylko jakie ?/ a tych co pochłonęła ziemia nie chcą dodatkowo g...m obrzucać. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Tajemnica Willi Chimera 13.09.13, 17:50 Niektóre rzeczy ujawnia się po 50-latach ,możliwe że takie też są w IPN-ie? Tak tylko dywaguję. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Tajemnica Willi Chimera 13.09.13, 18:33 U nas wszystko możliwe, spalą tak jak paliła kiedyś sb i będzie po ptakach znaczy się po aktach. Prócz kserokopii bądź mikrofilmów które jako haki spokojnie będą leżały w jakiejś szafie Lesiaka. Odpowiedz Link