Dodaj do ulubionych

Menczennicy PiS

23.11.15, 07:00
wiadomosci.radiozet.pl/Wiadomosci/Kraj/Prezes-TVP-zawiesil-w-obowiazkach-Karoline-Lewicka-00014865
Obserwuj wątek
    • rena-ta49 Re: Menczennicy PiS 23.11.15, 07:02
      A było też tak,że w TVN nie wolno krytykować PO!
      https://pbs.twimg.com/media/CUXntmlUkAEoUgF.jpg
      • rena-ta49 A Gie-wu nie sprzedaje się? 23.11.15, 07:05
        och jak przykro)smile
        GW bez stron lokalnych w soboty w 10 miastach
        www.wirtualnemedia.pl/artykul/gazeta-wyborcza-bez-stron-lokalnych-w-soboty-w-10-miastach
    • rena-ta49 Zostałam zawieszona, ale tylko teoretycznie 23.11.15, 13:20
      Podobno prowadziła poranny program.
      https://pbs.twimg.com/media/CUfngJAWcAA-BpJ.jpg
      • rena-ta49 Re: Zostałam zawieszona, ale tylko teoretycznie 23.11.15, 14:10
        https://pbs.twimg.com/media/CUf4kmWUEAAmUAh.jpg
        • rena-ta49 Re: Zostałam zawieszona, ale tylko teoretycznie 23.11.15, 14:12
          "Po tym programie wybuchła medialna burza. Skrytykowano zachowanie Lewickiej, a prezes TVP Info powiedział Presserwisowi, że "sposób prowadzenia programu odbiegał zdecydowanie od standardów, które obowiązują w telewizji publicznej" i zapadła decyzja o zawieszeniu dziennikarki. Bijemy się w piersi - też daliśmy się na to złapać, sugerując w porannej publikacji, że coś zmienia się w TVP. Niestety, szybko zostaliśmy sprawdzeni na ziemię."
          niezalezna.pl/73195-prezes-tvp-zrobil-z-geby-cholewe-niby-zawieszona-lewicka-jednak-na-wizji
          • rena-ta49 Szkoda ,ze Gliński nie wyszedł ze studia! 23.11.15, 15:55
            Z takim dziennikarzem się nie dyskutuje!
            • rena-ta49 Oświadczenie TVP 23.11.15, 15:59
              https://pbs.twimg.com/media/CUgKatcWcAA5dgO.jpg
              https://pbs.twimg.com/media/CUgKfVwWsAApIkA.jpg
              • rena-ta49 Re: Oświadczenie TVP 23.11.15, 16:00
                rena-ta49 napisała:

> https://pbs.twimg.com/media/CUgKatcWcAA5dgO.jpg
                > https://pbs.twimg.com/media/CUgKfVwWsAApIkA.jpg
                twitter.com/bgraczak/status/668796172350410752
            • al-szamanka Re: Szkoda ,ze Gliński nie wyszedł ze studia! 23.11.15, 20:20
              rena-ta49 napisała:

> Z takim dziennikarzem się nie dyskutuje!

Owszem, nie dyskutuje się, ale dobrze, że nie wyszedł...w końcu starszy czlowiek, profesor i wicepremier nie będzie się przecież uginał przed takim byle czym.
    • m.maska Re: Menczennicy PiS 23.11.15, 13:22
      Dziennikarzom prowadzacym programy w TVP czesto myli sie ich rola... oni nie sa wspoldyskutantami. To nie dotyczy wylacznie K.Lewickiej, w przerywaniu rozmowcom celuje T.Lis - najczesciej dochodzi do tego, ze na ekranie jest jatka, wszyscy mowia rownoczesnie a widz nawet nie wie o czym mowia. Przydaloby sie tych wszystkich "chcialbym byc" dziennikarzem nauczyc podstawowej zasady, ze jak ktos mowi to nalezy sluchac i nie przerywac.
      To nie sa standardy europejskie - niestety.
      • rena-ta49 Re: Menczennicy PiS 23.11.15, 14:09
        Oczywiście ,ale Lewicka wczoraj była wyjątkowo napastliwa.
        To rzeczywiście było jak przesłuchanie prokuratorskie.
        Jeśli dziennikarz zaprasza do programu gościa,to musi dać mu
        możliwość odpowiedzi na zadane pytanie,Lewicka przerywała w pół zdania
        nie pozwalając skończyć.
        • m.maska Re: Menczennicy PiS 23.11.15, 14:21
          Mama mi to wczoraj opowiadala... tak wiec zanim pojawily sie komentarze juz o tym slyszalam - czyli... przecietny widz tez to zauwazyl.
          Ale to dotyczy wielu "chcialbym byc" dziennikarzy. Kiedy jestem w Polsce, doprowadza mnie to do szalu, kiedy ogladam takie dyskusje i wszyscy naraz gadaja - dyskutanci przerywaja sobie nawzajem i w to wszystko laduje sie jeszcze prowadzacy - to jakas paranoja jest - chamstwo, bark oglady towarzyskiej i to to sie pcha na wizje.
          • rena-ta49 Re: Menczennicy PiS 23.11.15, 14:37
            Juz wczoraj to wkleiłam,można zobaczyć cały program.

www.facebook.com/krzkarnkowski/posts/1656866071254854
            Ja zazwyczaj oglądam TVPINFO,wiec i to obejrzałam.
          • rena-ta49 Re: Menczennicy PiS 23.11.15, 14:38
            Tu cały program:
            vod.tvp.pl/audycje/publicystyka/minela-dwudziesta/wideo/22112015-2010/22458025
            • m.maska Re: Menczennicy PiS 23.11.15, 15:09
              No i juz na poczatku wpadka tej "dziennikarki" - nie znala nawet tytulu sztuki o ktorej chciala dyskutowac "smierc dziewczyny"... nie pani Lewicka, tytul sztuki o ktorej pani sie tak wymadrzala brzmi "Smierc i dziewczyna" - to nie to samo...
              • m.maska Re: Menczennicy PiS 23.11.15, 15:18
                Pelne uznanie dla prof.Glinskiego... kazdy normalny by wstal i wyszedl...
                • m.maska Re: Menczennicy PiS 23.11.15, 15:19
                  Kim jest ta Lewicka? kto za nia stoi?
                  • m.maska Re: Menczennicy PiS 23.11.15, 15:21
                    Wyjatkowe chamstwo... ksiazkowe wrecz.
                    • rena-ta49 Tu też jej "występ" 23.11.15, 15:38
                      www.youtube.com/watch?v=uuBwpjMs8gI&feature=youtu.be
                      • m.maska Re: Tu też jej "występ" 23.11.15, 15:40
                        Kto ja tam zatrudnil i dlaczego ja tam trzymaja?
                        • rena-ta49 Re: Tu też jej "występ" 23.11.15, 15:54
                          Dobrze funkcjonariuszka walczyła z PiS,
                          ale to musi się zmienić!
                          W samym TVP:
                          "Dziennikarki TVP: Gliński ma rację, telewizja nie pełni misji, a dziennikarze pomylili role"
                          "Agata Ławniczak i Elżbieta Ruman, dwie wieloletnie dziennikarki Telewizji Polskiej, wystosowały oświadczenie, w którym popierają stwierdzenie prof. Piotra Glińskiego, że TVP Info „uprawia propagandę i manipulację od kilku lat”. - Od dawna mamy poczucie, że telewizja publiczna nie pełni roli do jakiej została powołana, nie jest zdolna do rzeczywistego pluralizmu i respektowania przez dziennikarzy zasady bezstronnego opisu rzeczywistości. Zbyt wielu dziennikarzy pracujących dla TVP pomyliło role - stali się stroną w walce politycznej, światopoglądowej i kulturowej i tym samym utracili wiarygodność - oceniają dziennikarki."
                          www.wirtualnemedia.pl/artykul/dziennikarki-tvp-glinski-ma-racje-telewizja-nie-pelni-misji-a-dziennikarze-pomylili-role#
                          • m.maska Re: Tu też jej "występ" 23.11.15, 16:25
                            A te panie braly do tej pory w tym udzial?
                            • rena-ta49 Re: Tu też jej "występ" 23.11.15, 19:35
                              m.maska napisała:

> A te panie braly do tej pory w tym udzial?

Pracujesz gdzieś ,ale wcale nie musisz wszystkiego w tej instytucji popierać.

• al-szamanka Re: Tu też jej "występ" 23.11.15, 20:03
                          m.maska napisała:

> Kto ja tam zatrudnil i dlaczego ja tam trzymaja?

Jako odpowiedź nasuwają mi się wyłącznie odrażające rzeczy...
                      • opuncja.figowa.1 Re: Tu też jej "występ" 23.11.15, 20:16
                        Korwin-Mikke pierwszy ją przejrzał: pani robi z siebie idiotkę.
                        • rena-ta49 Re: Tu też jej "występ" 23.11.15, 21:20
                          opuncja.figowa.1 napisała:

> Korwin-Mikke pierwszy ją przejrzał: pani robi z siebie idiotkę.

Gliński nigdy by się tak nie odezwał.
                          Korwin-Mikke bardzo trafnie.
                  • rena-ta49 Re: Menczennicy PiS 23.11.15, 16:31
                    m.maska napisała:

> Kim jest ta Lewicka? kto za nia stoi?

Może to jakieś resortowe dziecko?
                    • m.maska Re: Menczennicy PiS 23.11.15, 20:09
                      rena-ta49 napisała:

> m.maska napisała:
                      >
                      > > Kim jest ta Lewicka? kto za nia stoi?
                      >
                      > Może to jakieś resortowe dziecko?

...albo... uprawia to czego tak bronila na scenie Teatru Polskiego...
                      • rena-ta49 Re: Menczennicy PiS 23.11.15, 21:22
                        m.maska napisała:

> rena-ta49 napisała:
                        >
                        > > m.maska napisała:
                        > >
                        > > > Kim jest ta Lewicka? kto za nia stoi?
                        > >
                        > > Może to jakieś resortowe dziecko?
                        >
                        > ...albo... uprawia to czego tak bronila na scenie Teatru Polskiego...

tzw.presstytucja!
            • al-szamanka Re: Menczennicy PiS 23.11.15, 19:52
              rena-ta49 napisała:

> Tu cały program:
              > vod.tvp.pl/audycje/publicystyka/minela-dwudziesta/wideo/22112015-2010/22458025

Ta baba powinna być wypieprzona z telewizji z wielkim odświstem. Już dawno nikt mnie tak nie wkurzył jak ona. Co za bezczelność, prymitywizm, kompletny brak kultury... wygląda na to, że w poprzednim życiu była użytecznym sędzią stalinowskim.
              • rena-ta49 Re: Menczennicy PiS 23.11.15, 20:40
                Żakowski o Lewickiej: "Dochowała standardów" ..tych z Czerskiej to na pewno.
    • m.maska Juz cztery lata temu 23.11.15, 20:29
      wiadomo bylo kim jest ta Lewicka... i jakos nikt sie do tej pory nie zdecydowal zeby wywalic ja na pysk...

3.08.2011 07:11Kategoria: Polityka Odsłon: 13430 24 Komentuj

Funkcjonariuszka medialna Lewicka

Skąd biorą się w TVP tacy dziennikarze jak funkcjonariuszka medialna Karolina Lewicka? To co wyprawia ta kobieta, to wstyd dla porządnych i profesjonalnych dziennikarzy.Słuchałem jej wczoraj po raz kolejny, słuchałem jej rozmowy o 8 w TVP Info i muszę przyznać, że czegoś tak niechlujnego, tak tendencyjnego nie widziałem dawno. Mówiąc tendencyjnego, mam na myśli Urbanową telewizję. Mówiąc niechlujnego mam na myśli jakąś podwórkową telewizję.Ta pani nie mówi, ta pani pluje słowami, wyrzucająć je z prędkością serii z kałasznikowa.Ta pani jest źle wychowana, ale to cecha wielu dziennikarzy w TVP Info - myślę o notorycznym przerywaniu, wchodzeniu w słowo. Najgorsze, że ta pani jest wyjątkowo bezczelna. We wczorajszej audycji mówiąc o Jarosławie Kaczyńskim, powiedziała o nim, że zaczął ostatnio nawiązywać kontakt z rzeczywistością.
      Kto dał tej pani prawo do oceniania ludzi, do dyskredytowania ich, do wypowiadania podobnie chamskich uwag. Za kogo ta pani się uważa.
      Ta jedna uwaga dyskwalifikuję tę panią jako dziennikarkę. Myślę, że TVP powinna ją przenieść do mycia podłóg.
      Karolina Lewicka jest przykładem niechlujnej, nieprofesjonalnej dziennikarki, wykorzystujacej swoją pracę dziennikarską w TVP Info do prezentowania swoich poglądów poltycznych oraz głoszenia nienawiści wobec PISu.
      Dosć chamstwa, dość prywaty, dość niechlujstwa,. dosć Lewickiej w TVP! Czekam na głos Komisji Etyki Mediów i kierownictwa TVP w sprawie tej skandalicznej wypowiedzi. Pewnie się nie doczekam, ale cuda się zdarzają. Sęk w tym, że funkcjonariuszka medialna Lewicka to wierzchołek góry lodowej w telewizyjnej "świątyni" prywaty, politycznej poprawności oraz nienawiści do poglądów innych niż oficjalnie obowiązujące.
      • rena-ta49 Re: Juz cztery lata temu 23.11.15, 20:54
        Chamstwo w mediach stało się tak powszechne,
        że niektórzy już nie pamiętają co to dobre wychowanie.
        Jakie standardy powinien spełniać dziennikarz.

"Bronisław Wildstein, publicysta ,,wSieci" i były prezes TVP ocenia awanturę, jaka miała miejsce pomiędzy dziennikarką Karoliną Lewicką a Piotrem Glińskim w rozmowie z ,,Super Expressem".

"Super Express": - Nie milkną echa telewizyjnej rozmowy Karoliny Lewickiej z prof. Piotrem Glińskim. Wicepremier zarzucił prowadzącej i całej TVP robienie programu propagandowego. Jak pan to ocenia?

Bronisław Wildstein: - Niestety, to, co mówi minister Gliński, jest prawdą. Oglądałem tę rozmowę. Muszę przyznać, że byłem jednak zdumiony. Myślałem, że tzw. Telewizja Publiczna nie zaskoczy mnie niczym, a tu redaktor Karolina Lewicka jednak mnie zaskoczyła. To nie była żadna rozmowa, ale przesłuchanie, w którym pani "prokurator" Lewicka miała gotową tezę, którą chciała narzucić rozmówcy. A ponieważ ten nie bardzo chciał się temu podporządkować, to mu przerywała, przeszkadzała, nie dała się wypowiedzieć. Manipulowała, obrażała, była arogancka i bezczelna."
        www.se.pl/wiadomosci/opinie/wildstein-dziennikarka-bya-bezczelna_733897.html
        • rena-ta49 Karolina Lewicka nie złamała zasad etycznych 24.11.15, 17:54
          www.fronda.pl/a/komisja-etyki-tvp-karolina-lewicka-nie-zlamala-zasad-etycznych,61037.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
          Lewicka nie złamała zasad etycznych obowiązujących w TVP. One tam naprawdę takie są.
          • czarek_sz Re: Karolina Lewicka nie złamała zasad etycznych 24.11.15, 18:00
            Do końca roku TVP ma być już oczyszczona z płatnych funkcjonariuszy Patologii Obywatelskiej.
          • m.maska Re: Karolina Lewicka nie złamała zasad etycznych 24.11.15, 18:27
            rena-ta49 napisała:

> www.fronda.pl/a/komisja-etyki-tvp-karolina-lewicka-nie-zlamala-zasad-etycznych,61037.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
            > Lewicka nie złamała zasad etycznych obowiązujących w TVP. One tam naprawdę tak
            > ie są.

Jednym slowem promocja chamstwa za pieniadze podatnika...
            • rena-ta49 Re: Karolina Lewicka nie złamała zasad etycznych 24.11.15, 19:34
              m.maska napisała:

> rena-ta49 napisała:
              >
              > > www.fronda.pl/a/komisja-etyki-tvp-karolina-lewicka-nie-zlamala-zasad-etycznych,61037.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
              > > Lewicka nie złamała zasad etycznych obowiązujących w TVP. One tam napraw
              > dę tak
              > > ie są.
              >
              > Jednym slowem promocja chamstwa za pieniadze podatnika...
              >
              To raz,a dwa: Jeśli ta pani nie złamała zasad etycznych obowiązujących w TVP,
              to dlaczego została odsunięta od tego programu,ja się pytam?
          • opuncja.figowa.1 List, czy anonim 24.11.15, 18:33
            Listu dziennikarzy TVP Info nikt nie podpisał.
            • czarek_sz Re: List, czy anonim 24.11.15, 19:21
              Pewne jest tylko to że ktoś go napisał smile
            • rena-ta49 Re: List, czy anonim 24.11.15, 19:38
              opuncja.figowa.1 napisała:

> Listu dziennikarzy TVP Info nikt nie podpis
              > ał.

Czyli albo nie ma żadnych podpisów,,albo podpisujący wstydzą się za siebie?smilesmile
              • al-szamanka Re: List, czy anonim 24.11.15, 21:04
                rena-ta49 napisała:

> opuncja.figowa.1 napisała:
                >
                > > Listu dziennikarzy TVP Info nikt nie
                > podpis
                > > ał.

>
                > Czyli albo nie ma żadnych podpisów,,albo podpisujący wstydzą się za siebie?smilesmile

A może boją się, że stracą u widzów, których ogromna większość jest po stronie Glińskiego.
    • rena-ta49 Lewicka znów wczoraj sie "popisała" 15.12.15, 13:49
      obiektywnością.
      https://pbs.twimg.com/media/CWQ30aeVAAAcdfX.jpg
      • m.maska Re: Lewicka znów wczoraj sie "popisała" 15.12.15, 14:30
        ZOBACZ jak manipulują! Klatka po klatce, zdanie po zdaniu rozkładamy materiał Lewickiej z "Wiadomości" TVP. Ktoś będzie jej "dzieła" bronił?

wpolityce.pl/media/275085-zobacz-jak-manipuluja-klatka-po-klatce-zdanie-po-zdaniu-rozkladamy-material-lewickiej-z-wiadomosci-tvp-ktos-bedzie-jej-dziela-bronil
      • rena-ta49 Re: Lewicka złożyła wymówienie 11.01.16, 21:00
        to cieszysmilesmile
        • al-szamanka Re: Lewicka złożyła wymówienie 11.01.16, 21:44
          rena-ta49 napisała:

> to cieszysmilesmile

Najwyższy czas.
          • m.maska Re: Lewicka złożyła wymówienie 11.01.16, 22:29
            hahaha... jaka honorowa.... big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka