tadeusz_ski.51 17.01.08, 09:51 Te mało kontrowersyjne. Czy są pożyteczne czy szkodliwe dla dzieci i młodzieży? A dla dorosłych? Co o tym sądzicie? Gracie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
darima_ka Re: Gry komputerowe 17.01.08, 13:13 Osobiście gier nie lubię, a dzieci spędzające przy kompie całe dnie tez niczego dobrego sie nie uczą moim zdaniem, pomijając mało ruchu , i krzywe kręgosłupy!! Odpowiedz Link
samantha.1 Re: Gry komputerowe 17.01.08, 15:16 Zauważam ,że mężczyźni to wieczni chłopcy, dla nich przecież kiedyś kolejki się kupowało, dla nich teraz gry, dziewczyny jakoś grami chyba mniej się ekscytują;P Odpowiedz Link
samantha.1 Re: Gry komputerowe 17.01.08, 15:36 Czyli mam rację że zabawki są nie tylko dla grzecznych dzieci ,ale i dla menów?D Odpowiedz Link
rotman69 Re: Gry komputerowe 17.01.08, 15:37 zabawki tak jestesmy duzymi dziećmi jak napisałaś ,a co robia kobiety z dziećmi kochają je Odpowiedz Link
darima_ka Re: Gry komputerowe 17.01.08, 19:54 rotman69 napisał: > zabawki tak jestesmy duzymi dziećmi jak napisałaś ,a co robia > kobiety z dziećmi kochają je Aaaa, to Wy tak specjalnie nie dorastacie , aby Was kochać? Odpowiedz Link
samantha.1 Re: Gry komputerowe 19.01.08, 16:51 rotman69 napisał: > zabawki tak jestesmy duzymi dziećmi jak napisałaś ,a co robia > kobiety z dziećmi kochają je Owszem małe dzieci kocha się bezwarunkowo, a te duże to powinny coś z siebie dawać a nie tylko brać;P Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Gry komputerowe 18.01.08, 13:31 Moja 7-mio letnia wnuczka już gra, w okresie zimowym więej czasu dzieci spędzają przy kompach , nie jest to z pewnością dobre , dla dziecka ,ani dla jego psychiki , ani też dla kręgosłupów!! Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Gry komputerowe 18.01.08, 16:51 Eeee tam, a wyrabianie zdolności manualnych? A poznawanie tajników komputera, informatyki, programów, wsparcia, sterowników, wydajności itd.? Myślisz, że to bez motywacji (gry) tak łatwo sie nauczyć? Otóż nie! Ja bedąc w wieki 52 lat zacząłem mój kontakt z informatyką od gier właśnie! I do dzisiaj gram! Haha Aktualnie SpellForce Odpowiedz Link
samantha.1 Re: Gry komputerowe 19.01.08, 16:57 A ja sądzę ,że to uciekanie w wirtualny świat gier, ma jakieś przyczny, to ucieczka przed realem? Odpowiedz Link
andreski Re: Gry komputerowe 19.01.08, 17:33 wszystko zalezy od osoby. s tacy co nie przepadaja za grami(jak ja), tacy co traktuja to jako dobra zabawe, i tacy niestety co wpadli w nalog. dlatego na dzieci trzeba zwracac szczegolna uwage, bo im najlatwiej jest sie w to wciagnac. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Gry komputerowe 19.01.08, 17:41 Jeszcze gorzej chyba jak w taki nałóg wpada osoba dorosła i "wołami "odciągnąć nie można od jakiejś gry Odpowiedz Link
darima_ka Re: Gry komputerowe 19.01.08, 18:36 Nie wiem ,czy moje obserwację wśród znajomych są trafne ,ale kobiety raczej rzadziej niż meni grają, osobiście nie ekscytują mnie gry;P Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Tak jest, zgadzam się z Andreskim. 20.01.08, 07:48 andreski napisał: > wszystko zalezy od osoby. s tacy co nie przepadaja za grami(jak ja) > tacy co traktuja to jako dobra zabawe, i tacy niestety co wpadli w > nalog. > dlatego na dzieci trzeba zwracac szczegolna uwage, bo im najlatwiej > jest sie w to wciagnac. ----------- Dokładnie! Popieram w całej rozciągłości. Znam osobiście dorosłych ludzi, którzy pasjonują się grami komputerowymi, szczególnie tymi granymi w sieci (multiplayer). Osobiście jeszcze tego nie próbowałem. Na początku poznawania kompa, przez 2 lata grałem w różności nie mając netu (mówili - wirusy, bałem się no i nie umiałem nic!). Następnie porzuciłem gierki na 2 lata, a teraz pogrywam jak nie mam innego zajęcia. Tak dla relaksu, spokojnie ) Odpowiedz Link
iguana1978 Re: Gry komputerowe 19.01.08, 20:42 ja się wypowiem może o grach internetowych typu Ogame cholerstwo jak nie wiem uzależnia jak cholera znam osobę, która już nawet swoje spanie ustawia pod grę Odpowiedz Link
darima_ka Re: Gry komputerowe 19.01.08, 20:49 Czyli gry też uzależniają, a tym samym mogą być niebezpieczne, jak inne nałogi! Odpowiedz Link