16.02.08, 19:34
Wątek poświęcony biustonoszom firmy GAIA.
Opisujcie konkretne modele, zwracając szczególną uwagę na informacje cenne dla
mniejszych biustów. Wszelkie uwagi na temat rozmiarówki, rozciągliwości,
porównania z innymi modelami są mile widziane.

Uwaga! W TYTULE podajemy NAZWE MODELU - bez względu na to, czy opisujemy
model, który już nosimy, czy pytamy o jakiś, który dopiero planujemy kupić.
Obserwuj wątek
    • azareth NICOLETTA 16.02.08, 19:39
      jako posiadaczka 70d zamowiłam model nicoletta- kroj bardziej w strone fullcup

wnioski:
      -duzomiseczkowec- na mnie duzo ZA DUZY, spokojnie pasowałby na miseczke E, poza tym nie nadaje sie dla osob ktore maja biust "niepełny u góry"- czyli na wiekszkosc małych biustow
      • martvica Gaia 16.02.08, 23:58
        Bo Gaia chyba raczej zabudowana jest. Sprawdźcie taki model z czarnej siateczki
        z czerwonymi kryształkami, ale nie Isabelle - nazywa się Susanne bodajże, on
        wygląda na niższy.
        No i kurczę, puszapy mają śliczne, ale tylko do D.
        A coś co się nazywa 'biustonosz półusztywniany' w rzeczywistości ma dolną część
        miski z podwójnej warstwy tiulu :/
      • adamowa83 Re: NICOLETTA 02.04.08, 16:51
        A czy mogłabyś podać swoje wymiary?? Ja sie zastanawiam nad 70C, choć
        teoretycznie to nie mój rozmiar...
    • luliluli Gaia Gisela 29.02.08, 14:08
      moj nowy nabytek, ponosiłam go godzine i po dokładnych oględzinach
      dopiero zauwazyłam, ze ma oczko na boku, wiec odesłałam i mają mi
      wysłać niezniszczony:) ALE: po tej godzince: najważniejszr to nie
      kupowac sobie stanika w komplecie z majtochami, bo są to
      megamajtoszyska! moje stringi siegają normalnie prawie do pępka,
      strasznie są wysokie:) a na powaznie to wszystko super, moje 70F
      lezy idealnie, dosć zabudowany, ale ładny, niestety, jakość
      materiału kiepska (na pewno nie do noszenia na wiele miesięcy),
      skoro oczko było na nowym staniku (i przyznam niesmiało, ze je lekko
      rozszerzyłam to jeszcze większe poleciało natychmiast...:P)
    • gania76 Sonia 11.03.08, 20:56
      Dziś dostałam Sonię 70E. Pierwsze wrażenia - stanik jest bardzo ładny, śnieżnobiały, i śliczna jest ta koronka w górnej części. Miseczka ładnie podtrzymuje biust i nie robi dziobów, jak podobno robią inne biustonosze Gaia. Niestety obwód na pewno się rozciągnie, przy moich wymiarach 78/94, zapięłam się na najciaśniejszą haftkę bez problemu. Zostawiam go sobie jednak na specjalne okazje, np. pod prześwitującą białą bluzkę, bo jest naprawdę bardzo ładny.
      • ania.kar Sonia 70F, cielista i czarna 07.05.09, 00:09
        195.42.113.41/model/1173883373.jpg
        195.42.113.41/model/kolory/duze/1134690141.jpg
        Nosiłam je dość intensywnie przez kilka miesięcy mając wymiary ok. 74-75/94.
        Obwód w cielistym staniku ma w spoczynku 59 i rozciąga się teraz do 82cm, a w
        czarnym te wymiary wynoszą 56cm/75cm. Długość fiszbin 27cm, odległość pomiędzy
        końcówkami 14,5cm. Ramiączka mają 1,5cm szerokości z regulacją na całej
        długości. W cielistym biustonoszu zaraz nad łączeniem ich z miseczką, trwale się
        odkształciły się/zrolowały. Zapięcie z tyłu jest na dwie haftki, w czarnym
        dwustopniowe, a w cielistym trzystopniowe.
        Biustonosze były bardzo wygodne. Łączenia usztywnianej części miseczki z koronką
        i górna krawędź miski nie odznaczały się pod bluzką.
      • wasiex Re: Sonia 07.05.09, 09:16
        Czy w biustonoszu Sonia miseczki w rozmiarze 70D i 70E bardzo różnią
        się wielkością? Moje wymiary 77/94. Przymierzałam czarny 70D i
        wydawal mi się dobry, ale sugerując sie wypowiedziami może powinnam
        się zdecydować na 70E. Niestety w sklepie E nie mieli, więc nie wiem
        jak leży. Nie chciałabym też zamawiac w ciemno przez interenet.
        Pomocy! :)
        A moze któraś z Was wie w jakich warszawskich sklepach znajdę Gaię?
        • martvica Re: Sonia 07.05.09, 11:14
          Przy takich wymiarach to ja bym celowała w 70F, moja droga :)
          Trudno mi powiedzieć, mierzyłam ponad rok temu ten model w 70E, ale był lekko
          przymały, ja miałam wtedy etap wyrastania z 70E ale wierzyłam naiwnie że stare
          staniki mi się w praniu skurczyły ;)
        • ania.kar GAIA przy Chmielnej 10.05.09, 19:14
          > A moze któraś z Was wie w jakich warszawskich sklepach znajdę Gaię?

Zajrzyj do sklepu przy Chmielnej. Nie pamiętam numeru budynku, ale znajduje się
          on na przeciwko kina Atlantic. Nad wejściem jest napis coś w rodzaju "miseczki
          od A do G". Oprócz wielu modeli Gai jest też Kinga.
          Panie też są dość pomocne i nie próbują wcisnąć stanika z większym obwodem. Jak
          okazało się, że nie wchodzę już w 70F, to powiedziały że większa miska jest w
          75F, ale wtedy obwód będzie już na pewno za luźny.
          Sama dawno tam nie byłam, ale przy następnej okazji zajrzę zobaczyć czy mają też
          jakieś inne marki.
          • ania.kar ul. Chmielna 32 10.05.09, 19:22
            Znalazłam dokładny adres przez Zumi:
            www.zumi.pl/1384137,Prestige_S.C.,Warszawa,firma.html
    • ojapierdziu ANASTASIA 11.04.08, 19:15
      Mam 75E i jest to moj pierwszy stanik w nowym rozmiarze (wymiary 100/80cm).

Bardzo wygodnie się go nosi, chociaż (nie wiem jak to nazwać) kawałek materiału łączący dwie miski mógłby być w moim przypadku odrobinę węższy (nie wiem czy to taka moja uroda czy to taki model). Zdał też egzamin ze skakania na parkiecie ;]
      Staniczek jest śliczny i wygląda na dobrze wykonany. I biust dobrze w nim wygląda.

Notorycznie zostawia mi ślad na obwodzie, ale to taki ślad typu szybko się robi-szybko znika. Nawet zegarek mi takie zostawia ;)
      • martvica Re: ANASTASIA 12.04.08, 12:53
        Mogłabyś zmierzyć szerokość ramiączek? Prooszę :)
        • ojapierdziu Re: ANASTASIA 13.04.08, 20:59
          Proszę bardzo ok.1,6cm
          • martvica Re: ANASTASIA 13.04.08, 22:08
            Czyli Gaiowa średnia... dzięki :)
    • asiek_asiekowaty ANTALIA 13.04.08, 21:19
      Kolor brzoskwiniowy, 70C. Jest troche za duzy na prawa piers, na
      poczatku mi nawet troche odstawal, odznaczal sie pod bluzkami. Teraz
      sie ulozyl, bardzo ladnie trzyma i modeluje biust, w ogole ladnie
      wyglada. Nie wydaje mi sie, zeby sie rozciagal, raczej dosc scisliwy
      i sztywny obwod. Zdeycodwanie wole nosic bez gabki. Polecam.
    • asiek_asiekowaty FLORENCE 13.04.08, 21:43
      Naprawde sliczny model, posiadam kolor czarny 70C. Jest wyjatkowo
      maly jak na Gaie - ma i bardzo scisliwy obwod, i mala miseczke. U
      gory koronki cienki, silikonowy paseczek. Dobrze trzyma, ladnie
      modeluje i ogolnie zmyslowo wyglada.
    • jantarrka Re: GAIA 10.11.08, 11:18
      podbijam temat:)

Kupiłam wczoraj Arabellę 70E. TO pierwszy stanik w nowym rozmiarze (ostatni był
      70D, ale obwód miał dużo luźiejszy). Wydaje mi się bardzo dobry. Ładnie zbiera
      biust, jest ciasny, nic nie wyskakuje ani się nie telepie :) mam nadzieję, że
      wytrzyma trochę :) jest śliczny, ma piękną koronę na górze miseczki. Podoba mi
      się w nim to, że ten mój niepełny z góry biust ładnie zbiera i wypełnia miseczkę.
      • jantarrka Re: GAIA 21.12.08, 17:21
        zdaję raport z noszenia Arabelli non stop (niemalże) od niemalże dwóch miesięcy.
        Obwód nadal ścisły, nic się nie wyciąga, nie defasonuje. Bałam się, po
        przeczytaniu niektórych raportów na temat Gai, że mi się wyciągnie obwód. Nadal
        trzyma :) :)
        • jantarrka Re: GAIA 08.01.09, 10:59
          minęły dwa miesiące od zakupu i wszystko było pięknie ładnie do czasu... Coś
          bardzo dziwnego. Obwód, jak pisałam ostatnio, ciągle był ciasny, świetnie
          trzymał, ani trochę się nie rozciągnął do... wczoraj... Stanik zawsze piorę
          ręcznie w płynie, zawsze tak samo, więc nie wiem, skąd toto, ale obwód się tak
          rozciągnął, że nawet na najciaśniejszej haftce podjeżdża... Strasznie mi z tego
          powodu przykro, bo miseczki ma świetne, idealnie zbierają, zwłaszcza teraz, gdy
          doświadczyłam magicznej migracji fantastycznie zbiera piersi i robi coś na
          kształt jabłuszek. Podszyłam zatem obwód i teraz chodzę w nim po domu (bo
          grypuję i nie mam co się pokazywać na uczelni do końca tygodnia) zobaczymy, czy
          da radę. Na razie po 2 godzinach noszenia podszytego jest przyjemnie ciasno i
          miseczki układają się jak w nowym.
          Tak więc niestety, potwierdzam że obwód jest rozciągliwy. Nie wiem, czy ja coś
          źle zrobiłam, ale przecież zawsze tak samo go przepierałam, więc może materiał
          po prostu do d...
          Jednak, na plus powiem tyle, że miski się nie zdefasonowały od prania, nadal
          naprawdę ładnie trzymają a teraz gdy biust mi zmigrował dają naprawdę śliczny
          efekt. Stanik jest w ogóle wg. mnie idealny do migracji, bo ma dobre mocne
          fiszbiny, jest dość zabudowany, ale to chyba dobrze, bo bardzo dobrze trzyma to,
          co wygarnęłam :)
    • pestka.aga isabelle 18.12.08, 20:05
      To mój nowy nabytek ( drugi w nowym rozmiarze)70F. Moje wymiary to 74/94
      Jest prześliczny cały z koronki z czerwonymi cekinami u góry.
      Leży idealnie nie robi dzioba i ładnie zaokrągla biust(a mam niepełny biust).
      Nie jest za bardzo zabudowany więc świetnie nadaje się do dużych dekoltów. Nie
      wiem za bardzo czy jest średnio fiszbinowcem czy wąsko, ale na pewno ma węższe
      fiszbiny niż Gorsenia tulipan przez co nie wpija mi się w pachę.
      Wydaje mi się, że nie należy do zbyt rozciągliwych (z trudem zapięłam się na
      najluźniejszą haftkę). I przede wszystkim jest wygodny.
    • malagracja GAIA - Wasze uwagi i życzenia :-) 02.05.09, 20:09
      Mam szanse przekazac uwagi Malobiusciastych projektantce Gai, wiec prosze Was o
      napisanie odczuc co do tej firmy. Jak sie Wam nosily te staniki? Co byscie
      chcialy zmienic? Kroje? Kolory? itp itd
      • martvica Re: GAIA - Wasze uwagi i życzenia :-) 03.05.09, 00:47
        Kroje - większość staników chyba? szyją od jednego wykroju, niektóre dają
        fatalny profil (u mnie Flavia, śliczna, ale leży w szufladzie, i Sophie -
        dzioooby, trochę lepsza jest Georgina a jeszcze lepsza Isabelle)
        Ramiączka - 15mm w 70F? Po co? To nie jest duży i ciężki biust.
        Dlaczego podlinia Gai, Vestiva, z grzecznymi beżowymi bezszwowcami, idealnymi
        pod gładkie ubrania, ma jakąś totalnie ograniczoną rozmiarówkę? Przydałby mi się
        taki stanik pod białą bluzkę, a wszystkie modele są z haftowanego tiulu, i te
        hafty przebijają.
        Zdjęcia - staniki na zdjęciach wyglądają totalnie inaczej niż w rzeczywistości.
        Od kroju, przez kolory, po materiał (przezroczystość etc)

Mam trzy ich staniki, więcej nie kupię - wolę M&S. Nie są konkurencyjni ani
        jakościowo, ani cenowo, ani wzorniczo, musieliby się baaardzo postarać żeby znów
        mnie do siebie przekonać ;)
      • ania.kar Re: GAIA - Wasze uwagi i życzenia :-) 03.05.09, 21:00
        Mam nadzieję, że do projektantów z Gai trafią też uwagi z Lobby Biuściastych, z
        tego wątku:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=33484765

Później powyciągam moje biustonosze, w których już nie chodzę, bo wyrosłam i je
        tu dokładnie opiszę.

A na razie kilka ogólnych uwag.
        Plusy:
        + dostępność w wielu stacjonarnych sklepach, w dużych i mniejszych miastach,
        + ładne wzory; te, które widziałam na żywo i przypadły mi do gustu:
        Anastasia:
        195.42.113.41/model/1187272826.jpg
        Michaella:
        195.42.113.41/model/1185349994.jpg
        Flavia:
        195.42.113.41/model/1174661008.jpg
        Giorgina śliwkowa:
        195.42.113.41/model/1159879428.jpg
        + obecnie są dużo ładniejsze zdjęcia prezentujące bieliznę, niż w poprzednich
        kolekcjach, chociaż niestety te stare, nadal można oglądać w sklepie firmowym:
        195.42.113.41/model/1193297087.jpg
        195.42.113.41/model/1229430425.jpg
        + możliwość zobaczenia w niektórych modelach jak bielizna wygląda z tyłu (co
        jest dość rzadko spotykane u polskich producentów); widać to na zdjęciach i na
        filmikach;

Minusy:
        - większość biustonoszy jest półusztywniana, a one często powodują, że z piersi
        robią się dzioby lub/i to łączenie miękkiej z usztywnianą częścią bardzo
        odznacza się pod bluzkami,
        - bardzo zabudowane figi, stringi też są dość wysokie (wiem, że dla innych to
        może być plus)
        - mała rozmiarówka, odkąd wyrosłam z 70F, pozostał mi tylko biustonosz Severine.
        Nie mam pojęcia dlaczego firma tylko ten jeden model wyprodukowała do 70I.
        Widziałam, że ostatnio pojawił się nowy model Marika w tej rozmiarówce, ale
        jeszcze go nie mierzyłam:
        195.42.113.41/model/1236341776.jpg
        To na razie tyle. Jak coś z ogólnych uwag mi się przypomni, to dopiszę.
        • martvica Re: GAIA - Wasze uwagi i życzenia :-) 03.05.09, 22:53
          Ja się muszę czepnąć troszeczkę, właśnie a'propos niezgodności ze zdjęciami :)

> Anastasia:
          > 195.42.113.41/model/1187272826.jpg

Chorowałam na ten stanik, dopóki go nie zobaczyłam na żywo w Intimo - wiele
          uroku mu odbiera IMHO błyszcząca zielona nitka wetkana w materiał. Zupełnie mi
          nie pasowała, a na zdjęciach jej zupełnie nie było widać.

> Flavia:
          > 195.42.113.41/model/1174661008.jpg

Róże są obłędnie piękne. Poza tym patrząc na zdjęcie i czytając opis
          spodziewałam się miękkiej dzianiny w kolorze ecru, nieprześwitującej, a nie
          sztywnawej przezroczystej siateczki. Z błyszczącą zieloną nitką. Nie mówię że
          stanik jest brzydki, tylko zupełnie coś innego sobie wyobrażałam. Przymierzyłam
          go ostatnio i robi mi z biustu smętnie zwisające lekko stożkowate twory, lepiej
          wyglądam bez stanika.
          > Giorgina śliwkowa:
          > 195.42.113.41/model/1159879428.jpg

Na zdjęciu widziałam piękny fiolet. Zdecydowany fiolet. W rzeczywistości to
          wiśnia bardziej. No i jest dużo bardziej zabudowany niż na zdjęciu, to standard.
          images26.fotosik.pl/214/9af52fa4547916fc.jpg
          za to ładnie z dekoltów wystaje ;)

Właściwie jedynym modelem który mnie nie rozczarował była Isabelle - bo kupiłam
          stacjonarnie i była to taka nowość że nie zdążyłam się napatrzeć w sieci na nią ;)
          Strasznie się napaliłam na Marinellę, ale któraś forumka napisała że w
          rzeczywistości sporo traci, więc zrezygnowałam :(
          • ania.kar Re: GAIA - Wasze uwagi i życzenia :-) 04.05.09, 09:19
            Ja akurat widziałam te biustonosze po raz pierwszy właśnie na żywo, więc nie
            miałam wcześniej jakiegoś wyobrażenia o ich odcieniu czy materiale z jakiego
            mógłby być zrobiony. Dopiero po dłuższym czasie znalazłam ich zdjęcia w sieci i
            już nie mogłam porówać dokładnie ich wyglądu.
            Czyli było z nimi mniej więcej tak, jak u Ciebie z modelem Isabelle :)

Ale te zielone nitki, o których mówiłaś, to mnie zdziwiły. W ogóle nie mogę
            sobie tego przypomnieć. Jak natrafię na te modele jeszcze w jakimś sklepie, to
            się dokładnie im przyjrzę.
    • ania.kar Severine 70G brązowy 03.05.09, 21:11
      Severine 70G brązowy
      www.intymna.pl/s2/gaia/severinebrazbiust2x.jpg
      www.intymna.pl/s2/gaia/severinebraz3.jpg
      Jeden z moich ulubionych staników, jest naprawdę wygodny. Półusztywniany, ale
      nie robi dziobów i łączenie nie odznacza się pod bluzkami. Po wielu miesiącach
      noszenia i prania w pralce obwód niewiele się rozciągnął (max do 79cm). Fiszbiny
      mają długość 27cm a rozstaw ich końcówek 15,5cm. Zapięcie 3-rzędowe na dwie
      haftki. Ramiączka bardzo ładne, mają 15mm szerokości, ale niestety była bardzo
      mała możliwość regulacji i musiałam je skrócić przy pomocy nożyczek.
      Ten biustonosz występuje również w kolorze perłowym:
      195.42.113.41/model/1174402092.jpg
      Robiłam kilka „podejść” do niego, bo często w sklepach stacjonarnych natrafiałam
      na ten biustonosz, ale nie mogłam się przekonać do tego koloru... Czekam na inne
      - może się doczekam :)
    • ania.kar MICHAELLA 70E 06.05.09, 23:58
      195.42.113.41/model/1185350006.jpg
      Bardzo ładny biustonosz, żałuję że nie szyją go w większych rozmiarach. Jest
      półusztywniany, ale nadaje piersiom bardzo ładny kształt. Nosiłam go na samym
      początku po zmianie rozmiaru na „nowy”. Miałam wtedy wymiary ok. 76/93, po wielu
      praniach w pralce teraz rozciąga się do 78cm (w spoczynku 59cm), chyba w ogóle
      się nie rozciągnął. Długość fiszbiny 24cm, a rozstaw końcówek 13,5cm. Zapięcie z
      tyłu trzystopniowe na jedną haftkę. Bardzo ładne ramiączka o szerokości 1cm z
      regulacją na całej ich długości.
      Leży sobie w szufladzie i od czasu do czasu zerkam sobie tylko na niego ;-)
    • babusiam Re: GAIA 19.05.09, 11:47
      U GAI chyba z rozmiarówką coś nie tak więc proszę o radę. We Freya
      mam 60d, 60 dd. Dopiero co udało mi sie dorwac pierwszy miękki
      stanik ale marzę o czymś twardszym. W co celować w GAI?
      • ania.kar Re: GAIA 19.05.09, 12:02
        > U GAI chyba z rozmiarówką coś nie tak więc proszę o radę.

A co dokładnie oprócz tego, że nie jest tak szeroka, jakbyśmy chciały :)

Gaia dopiero ostatnio wprowadziła obwody mniejsze niż 70 i to chyba tylko w
        jednym modelu i w trzech rozmiarach (65D, 65E i 65F):
        tnij.org/gaia_marika
        dlatego niestety na razie nic dla siebie z tej firmy nie znajdziesz :(
        • babusiam Re: GAIA 19.05.09, 12:11
          o buu, szkoda bardzo
    • malagracja Re: GAIA 25.05.09, 19:32
      Jeżeli interesują Was białostoccy producenci i białostockie biuściaste,
      zapraszam tu:
      bialostockibiust.blogspot.com/
      Blog świeżutki, ale obiecuję dynamiczny rozwój.

Co do Gai, to o tym niedlugo. Ale 60 juz beda, 65 są narazie dwie. Ale wdzialam
      fioletowy nowy model, ktory jest testowany w rozmiare 65I (dziewczyna nosi 65HH)
      - bossski! Dziewczyny NAPRAWDE bosssski :-)

Mam nadzieje, ze uda mi sie go niedlugo Wam pokazac! :)
    • malagracja Samira - recenzja. 15.07.09, 21:37
      bialostockibiust.blogspot.com/2009/07/pozory-myla.html
      • ancia_1987 Re: Samira - recenzja. 20.08.09, 15:16
        Czy ktoś posiada ten biustonosz? tj. Gaja Samira.
        W recenzji (z podlinkowanej strony) przeczytałam, że miska
        standardowa jak w angielskim 65D.
        Dzsiaj miałam stanik w rękach i wielkością nie przypomina misek
        moich brytyjskich staników (wszystkie w rozmiarach 30D lub 30DD).
        Nawet odpuściłam sobie mierzenie, bo stwierdziłam że jest za duży. I
        teraz żałuje ale chyba byłby za bardzo zabudowany. No i nie miałam
        kasy na niego...
        • kasia_grubasia Miski Gai są duuuuże 18.09.09, 17:44
          Mierzyłam ostatnio kilka modeli półusztywnianych 70C Gai i tylko jeden z nich
          był lekko za duży. Reszta była DUŻO za duża. Dla porównania np. w Triumphie 70C
          jest na mnie dobre lub leciutko za małe, w M&S jest zawsze lekko za małe, a
          normalnie noszę 65DD. Moje wymiary 68/87. 65D Gai też mogłoby być na mnie trochę
          za duże, ale nie trafiłam jeszcze na ten rozmiar stacjonarnie. Szkoda, że nie
          produkują 70B i 65C, bo staniki są bardzo ładne :( Jedyna moja nadzieja w tym,
          że model modelowi nierówny i a nuż trafi się małomiseczkowiec....
    • moniach_1 Valerie - ktoś przymierzał lub ma? 17.12.09, 10:59
      kontri.pl/index.php?action=produkt&prod_id=7920&produkt=266%20Valerie%20biustonosz&nr=&SID=47a081bb3e4a74e8b7761a7024b8b2f7
      Czy ktokolwiek miał kontakt z tym modelem? Z polskich półsztywniaków pasuje mi
      60F (milena, kostar) i tak się zastanawiam, czy ten też by miał szanse pasować.
      Wiecie może, czy oni wszywają jakąś gumkę czy coś takiego w krawędź stanika (jak
      właśnie kostar lub milena w starszych modelach, bo emerald już tego nie ma)?
    • olgakrysiak Re: GAIA 05.02.19, 18:45
      spory wybór bielizny znajdziesz tutaj jaknosic.pl/sklep/kobieta/bielizna/body/, rożne kolory i wzory - ja uwielbiam z bielizny szczególnie body :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka