Dodaj do ulubionych

Meteoryty-problem

15.10.15, 13:00
Dzięki LK kupiłam chyba ze 2 lata temu swoje pierwsze i jak na razie jedyne meteoryty. Bardzo je lubię, ratowały mnie np w czasie połogu, kiedy wydawało się, że nic nie pomoże mojej skórze (chyba, że kolejna ciąża ;). Niestety przy mojej naczynkowej cerze najszybciej zużyłam zielone kulki i tak się zastanawiam czym je uzupełnić? Widziałam, że Avon ma coś takiego w ofercie, może rozmontować ich puder? Czy macie może jakiś inny patent?
Obserwuj wątek
    • mniickhiateal Re: Meteoryty-problem 17.10.15, 09:24
      Dla mnie Meteoryty były zawsze zbyt błyszczące, więc kiedy pokruszył mi się zwykły puder prasowany transparentny Chanel, po prostu go dorzuciłam do opakowania. Efekt jest dokładnie taki, jaki chciałam, tj. pudry mieszają się b. dobrze bez żadnych warstw ani smug, ale jest już w sam raz, tj. mniej połysku.
      Podejrzewam, że z innymi pudrami też powinno się udać.
      • black_magic_women Re: Meteoryty-problem 17.10.15, 13:15
        Ok, fajny trop, tylko czy są zielone pudry?
        • a_gneskka Re: Meteoryty-problem 18.10.15, 02:53
          Są zielone, np. taki:
          www.parapharmadirect.com/catalog/product/leclerc-poudre-libre-boitier-voyage-till
          Albo Nyx.
          Ale nie próbowałam bo nie bardzo mi się uśmiecha w ciemno zamawiać, a nigdzie nie znalazłam ani stacjonarnie, ani możliwości zakupu próbki.
          I są też żółte tuszujące naczynka (Ben Nye, Clinique) - te testowałam; działają, ale trzeba mieć bardzo lekką rękę, żeby nie zrobić sobie z twarzy eksponatu z muzeum figur woskowych ;)
          • cassandra7 Re: Meteoryty-problem 01.11.15, 10:23
            Ja bym nie mieszala z pudrem sypkim, bo mozna zepsuc efekt Meteorytow. Tanie kulki mozna latwiej oddzielic, jesli sie nie sprawdza. Za tydzien bede miala zielony puder Nyx, to dam znac jak sie sprawdza.
            • cassandra7 Re: Meteoryty-problem 01.11.15, 10:49
              Przy okazji - pojawila sie juz nowa edycja limitowana swiateczna Meteorytow - Flocons enchantes. W Polsce ma jej nie byc, ale mozna ja jeszcze kupic w internecie.
              • kasiamat00 Re: Meteoryty-problem 05.11.15, 16:09
                Och, jaka sliczna i jaka jasna, ide wieczorem polowac na miasto (u mnie powinny byc... chyba...).
                • maggianna Re: Meteoryty-problem 05.11.15, 20:16
                  Świąteczna edycja wyglada swietnie - jak można sprawdzić w jakich krajach jest dostepna? I czy będzie na lotniskach?
                  • cassandra7 Re: Meteoryty-problem 05.11.15, 21:18
                    Chyba nie ma takiej strony, gdzie bylaby taka lista. Napisalam kiedys do Guerlain I kazali kontaktowac sie z dystrybutorem na dany kraj, zeby sie dowiedziec. Ta edycja jest juz dostepna w Europie w UK, Belgii no I pewnie we Francji. Poza tym za oceanem. W innych krajach nie sprawdzalam.
                    • kasiamat00 Re: Meteoryty-problem 27.11.15, 18:25
                      Dzisiaj dorwalam w Zurychu, ale jesli wierzyc ekspedientce, to sa w Szwajcarii wylacznie w Jelmoli (taki duzy dom towarowy w centrum), gdzie ogolnie maja duzo limitowanek i butikowych/ciezkodostepnych rzeczy.
              • mniickhiateal Re: Meteoryty-problem 07.11.15, 07:57
                Squeee! Śliczne i na odmianę ani nie za ciemne, ani nie za różowe. Już do mnie lecą.
                • cassandra7 Re: Meteoryty-problem 07.11.15, 10:32
                  A gdzie zamawialas?
                  • mniickhiateal Re: Meteoryty-problem 07.11.15, 10:41
                    cassandra7 napisała:

> A gdzie zamawialas?

feelunique.com. Świetny sklep, często polecany przez Lisę Eldridge. Do północy dzisiaj mają akcję rabatową -Ł10 przy wydanych Ł60 na hasło FEELJOY10, i darmową dostawę, tak że tego.
                    • maggianna Re: Meteoryty-problem 18.11.15, 13:43
                      W feelunique.com juz nie ma :-( mozecie polecic jeszcze jakis sklep online? Bo szukam i nie moge nigdzie znalezc :-(
                      • cassandra7 Re: Meteoryty-problem 18.11.15, 22:17
                        W Brukseli sa we wszystkich perfumeriach. Moze tez maja online. Poza tym ebay, amazon albo domy towarowe w UK.
                      • mniickhiateal Re: Meteoryty-problem 22.11.15, 22:24
                        Uch, mam nadzieję, że znalazłaś jeszcze. Jestem wdzięczna Cassandrze za wczesny alert, bo w zeszłym roku przeszła mi koło nosa jedna limitowanka, za którą do dziś płaczę.
                        • maggianna Re: Meteoryty-problem 23.11.15, 09:04
                          Nie znalazłam :-( wysłałam szefa na poszukiwania - na lotnisku w Paryżu nie mieli, podróże służbowe pozostałych pracownikow do FR zostały wstrzymane, nasze biuro w Brukseli wlasnie zostało tymczasowo zamknięte, wszelkie spotkania w Brukseli i podróże sluzbowe do Brukseli zostały ze względów bezpieczeństwa odwołane, w Niemczech ani w Hiszpanii tej limitowanki nie ma i nie bedzie. Pech :-(
                          • black_halo Re: Meteoryty-problem 23.11.15, 14:28
                            Jesli chcesz to zobacze dla Ciebie u siebie w miescie. W sobote jeszcze mieli. Ale uprzedzam, ze bede dopiero w sobote w sklepie i tam kosztowaly meteoryty 65.5 euro.
                            • black_halo Re: Meteoryty-problem 23.11.15, 14:34
                              Aha, mam 5% znizki. Nie majatek ale zawsze cos.
                              • maggianna Re: Meteoryty-problem 23.11.15, 17:14
                                Super, bardzo dziekuje za propozycje. Jakbys byla i by byly to kup mi prosze - moge Ci zaplacic przelewem.

Obejrzalam je i nawet rozwazalam zakup ale potem zapomnialam. Jak sobie przypomnialam to juz nigdzie nie bylo - nie przypuszczalam ze tak szybko to sie wyprzedaje! Nawet w USA wszystko wyprzedane.

I oczywiscie jak sie okazalo ze nigdzie nie ma, to stwierdzilam ze jest mi ten puder absolutnie niezbedny :-D
                                • black_halo Re: Meteoryty-problem 23.11.15, 18:47
                                  Jak chodzilysmy z cassandra po Brukseli to byly tylko w jednym miejscu.

W kwestii pieniedzy jakos sie dogadamy, mam nadzieje, ze nasz zlot sie uda w grudniu.
                                • cassandra7 Re: Meteoryty-problem 24.11.15, 12:35
                                  W USA sa najwczesniej I dlatego sie wczesniej koncza tam. W internecie sa juz zapowiedzi nowej kolekcji na 2016... z fajnym prasowanym rozswietlaczem.
                                  • black_halo Re: Meteoryty-problem 24.11.15, 12:41
                                    Podaj linka bo cos mi nie idzie szukanie.
                                    • cassandra7 Re: Meteoryty-problem 24.11.15, 13:26
                                      chicprofile.com/tag/guerlain
                                • black_halo Re: Meteoryty-problem 05.12.15, 16:21
                                  Mam dla Ciebie te meteoryty. Nie wiesz czy jeszcze masz moja komorke, ja Twojej na bank nie wiec zaloze nowego maila gazetowego bo stary sie zlikwidowal i podam Ci dokladne szczegoly. Jesli zlot dojdzie do skutku to moge Ci dac na miejscu a jak nie to wysle kurierem z Polski.
                                  • maggianna Re: Meteoryty-problem 21.12.15, 15:26
                                    Limitowanka Meteorytow jest rewelacyjna - bardzo mi sie podoba!!

Lobby jest niezawodne :-) Bardzo dziekuje Black Halo za zakupy i reszcie forumek za wsparcie w poszukiwaniach tego deficytowego towaru.
                                    • black_halo Re: Meteoryty-problem 23.12.15, 20:23
                                      Nie ma za co!
                            • sbarazzina Re: Meteoryty-problem 24.11.15, 09:36
                              Gdyby sie nie udalo w Brukseli, to ja moge poszukac w Londynie. Bede w Polsce w polowie grudnia.
                              • anulla1974 Re: Meteoryty-problem 25.11.15, 13:25
                                Zło kobieto czemu to zaproponowałaś?:)
                                Rozejrzałabyś się za Blanc de Perle 01?
                                • sbarazzina Re: Meteoryty-problem 06.12.15, 20:05
                                  Anulla, przepraszam ze tak pozno odpowiadam. Twoja odpowiedz zgubila mi sie w drzewku. Rozejrze sie oczywiscie i dam znac.
                                  • anulla1974 Re: Meteoryty-problem 08.12.15, 11:12
                                    Dziękuję :)
                                    • sbarazzina Re: Meteoryty-problem 27.12.15, 17:50
                                      Anulla, niestety się nie udało :( Patrzyłam wszędzie gdzie miałam akurat po drodze, ale przyznam się szczerze, że nie miałam czasu pojechać do Selfridga w którym pewnie by były.
                                      • cassandra7 Re: Meteoryty-problem 27.12.15, 18:32
                                        W Selfridges wlasnie caly czas sa. Nie wiem, czy stacjonarnie, ale online tak.
                                      • anulla1974 Re: Meteoryty-problem 27.12.15, 21:56
                                        Dzięki.
                          • cassandra7 Re: Meteoryty-problem 23.11.15, 14:32
                            Masz fajnego szefa, ze Ci szuka kosmetykow. Mozesz jeszcze poprosic kogos z osob pracujacych w Bxl I jadacych do W-wy, zeby Ci kupil na miejscu I przywiozl.
                            • maggianna Re: Meteoryty-problem 23.11.15, 17:18
                              Szef nie mial wyjscia - nawet wydruk ze zdjeciem dostal zeby latwiej mu sie szukalo - niestety nie mial czasu na zakupy na miescie wiec pozostalo tylko lotnisko.

Mialam plan zeby zatrudnic do zakupow kolegow z biura brukselskiego ale przyjechali w zeszlym tygodniu sluzbowo do WAWy i na razie zostaja w PL do konca tygodnia - to byla moja pierwsza mysl zeby ich przegonic po sklepach :-D

Jakos wczesniej nie zwracalam uwagi na te wersje limitowane, uzywam standardowych i jestem bardzo zadwolona, ale sa na wykonczeniu i ta wersja limitowana wyjatkowo mi sie podoba.
                              • black_halo Re: Meteoryty-problem 23.11.15, 18:50
                                Ta limitowanka jest boska chociaz mnie lepiej przypasowaly Blanc De Perles, ktore to nabylam w Londynie. Na moje blade lico idealne ;D
                                • maggianna Re: Meteoryty-problem 23.11.15, 21:40
                                  Uff... Te Blanc De Perles dla mnie na szczescie za jasne, bo tak szukałbym 2 rożnych pudrów ;-)
                                  Forum jak zwykle generuje nieuswiadomione potrzeby zakupowe!
                                  • black_halo Re: Meteoryty-problem 24.11.15, 08:04
                                    Ja sie ob Blanc De Perles dowiedzialam od cassandry ;D

No i gdyby nie fakt, ze w Selfridges nie mieli stacjonarnie innych rzeczy z tej serii, to tez bym pewnie przepuscila spora sume na zakupy.

Ja zawsze sobie tlumacze, ze nie pale, malo pije, slodyczy tez unikam to chyba sobie moge pozwolic ... problem w tym, ze nieuswiadomione potrzeby zakupowe zaczynaja chyba wychodzic drozej niz fajki ;D
                                    • cassandra7 Re: Meteoryty-problem 24.11.15, 08:53
                                      Eeh nie. Palacze nalogowi wydaja po 5 euro dziennie co daje 150 euro w miesiacu - 3 puszki Meteorytow, wiec nasze hobby jest tansze. Mozesz spac spokojnie :o).
                                      • black_halo Re: Meteoryty-problem 24.11.15, 09:54
                                        Biorac pod uwage, ze w tym miesiacu nabylam zapasowa baze Oxygen Repair i jeszcze jedne Baby Glow a takze limitowanke, to wychodzi blisko. A mam jeszcze chrapke na paletke.
                                        • cassandra7 Re: Meteoryty-problem 24.11.15, 11:32
                                          Niedlugo Mikolaj, wiec masz usprawiedliwienie.
                                          • black_halo Re: Meteoryty-problem 25.11.15, 20:22
                                            Wlasnie przyszla znizka 21% z ICI Paris ;D
                                            • cannella Re: Meteoryty-problem 26.11.15, 10:02
                                              O, to jeszcze organizują takie mailingi? Od dawna nic nie dostałam z ICI i się zastanawiałam, czy zaprzestali promocji, czy wykasowali mnie z listy mailingowej.
                                              • black_halo Re: Meteoryty-problem 26.11.15, 12:54
                                                Jak regularnie kupuje (korzystam ze znizek) i regualrnie dostaje. U mnie przychodzi poczta. Jesli chcesz uzyc to prosze FRIENDS32 kod do sklepu netowego.
                                                • cannella Re: Meteoryty-problem 27.11.15, 09:12
                                                  Ja niby też, ale już dawno nic takiego nie dostałam.
                                                  Wielkie dzięki za kod!
                              • cassandra7 Re: Meteoryty-problem 23.11.15, 20:25
                                Mozesz tez wyslac poszukac kogos przez wewnetrzna liste mailowa w pracy.
                                • maggianna Re: Meteoryty-problem 23.11.15, 21:36
                                  W Brukseli w naszym biurzexpracuje tylko 2 facetów a do wewnętrznej listy mailingowej 'Centrali' nie mamy dostępu.
                          • anulla1974 Re: Meteoryty-problem 25.11.15, 13:34
                            Koleżanka leci do Francji - nie do Paryża. Mogę poprosić by sprawdziła, czy mają.
                        • cassandra7 Re: Meteoryty-problem 23.11.15, 14:27
                          Ja zawsze googluje jak przychodzi czas. Mozna tez sprawdzac forum na Wizazu. Tam jest watek o kolorowce Guerlain I pewnie sa tez biezace watki na temat innych firm.
                  • cannella Re: Meteoryty-problem 07.11.15, 19:59
                    Cassandra, te świąteczne meteoryty można kupić stacjonarnie w Planet Parfum - cena wyjściowa to ok. 63 EUR (na feelunique są po 68,5, bez zniżki), z kartą Planet Business kupisz je za ok. 60 EUR, czyli już w tym momencie taniej niż na feelunique ze zniżką. Jeśli przy okazji masz kartę Plus (Di/Delhaize) i do tego jakiś zachomikowany bon na 5 EUR, to możesz je mieć za niecałe 50 EUR (do końca roku jest promocja, że jak płacisz bonem, to liczą go podwójnie). No i najważniejsze, że ma się je od ręki, bez czekania na przesyłkę :-)
                    • cassandra7 Re: Meteoryty-problem 07.11.15, 20:46
                      Dzieki za info. Ja juz mam, bo nie wytrzymalam I kupilam w Escentual (UK) zaraz jak sie pojawily. Od kiedy sa w PP? Wczoraj jeszcze nie widzialam ich tam. Moze schowane w szufladzie... Zastanawiam sie, czy nie kupic drugiego opakowania.
                      • cannella Re: Meteoryty-problem 07.11.15, 21:40
                        Jakoś tak środa-czwartek. Zapytałam konkretnie o kolekcję świąteczną i meteoryty i sprzedawczyni mi je przyniosła. Zastanawiam się teraz, czy w sklepie już były wystawione, czy przyniosła je z zaplecza ... Drugie opakowanie kupię na soldach, jak się trafi za dwa lata ;-)
                        • cassandra7 Re: Meteoryty-problem 08.11.15, 11:07
                          Cannella - orientujesz sie, czy Aquarella (lato 2014) byla w sprzedazy w Belgii? Jakos tez nie widzialam, ale moze tez sprzedawali spod lady...
                          • cannella Re: Meteoryty-problem 09.11.15, 19:27
                            Wydaje mi się, że widziałam, ale pokroić się nie dam :-) Kiedyś w jednym PP powiedzieli mi, że z tych limitowanych edycji dostają np. 3 sztuki, więc jeśli to jakaś popularna kolekcja, to może szybko znikać.
                            • black_halo Re: Meteoryty-problem 11.11.15, 19:55
                              Ja kiedys zlowilam Perles De Dragon jakos z rok po tym jak byly w sprzedazy. ytalam o aktualna limitowanke. Dziwnie jest w tym PP.
                              • cannella Re: Meteoryty-problem 13.11.15, 19:37
                                Przy okazji - sklep Kiko odkryłam na Ch. d'Ixelles. Nie wiedziałam, że Kiko jest w Belgii. Fajnie, że coraz więcej sensownych marek się pojawia.
                                • cassandra7 Re: Meteoryty-problem 13.11.15, 22:21
                                  Kiko otworzyli we wrzesniu. Nie jest zle z oferta kosmetykow teraz. Jest duzo stacjonarnych sklepow bio. W Di pojawily sie rozne nowe marki makijazowe, Urban Decay w Ici Paris etc. W ktorym PP kupilas swoje snowflakes? Pytalam w City2, ale nie mieli. Brakuje mi Aquarelli, ale za to dzieki jednej forumce udalo mi sie zdobyc Blanc de Perle z Londynu.
            • black_magic_women Re: Meteoryty-problem 01.11.15, 11:19
              cassandra7 napisała:

> Ja bym nie mieszala z pudrem sypkim, bo mozna zepsuc efekt Meteorytow. Tanie ku
              > lki mozna latwiej oddzielic, jesli sie nie sprawdza. Za tydzien bede miala ziel
              > ony puder Nyx, to dam znac jak sie sprawdza.

Dziękuję! Będę czekać

• cassandra7 Re: Meteoryty-problem 23.11.15, 20:42
                Wyprobowalam ten puder NYX I jest taki sobie moim zdaniem. Po odklejeniu folii ochronnej nie ma zadnej innej ochrony poza wieczkiem a dziurki dosyc duze, wiec ryzyko wysypania dosyc duze, co mi sie udalo przy pierwszym uzyciu. Koryguje srednio. Wydaje mi sie, ze jakis podklad albo korektor w plynie bylby skuteczniejszy. Nalozony w wiekszej ilosci troche szczypal. Jesli wystarczy Ci slabszy efekt - to moze Ci odpowiadac. Maja tez w swojej ofercie bardzo jasny zielony puder prasowany.
    • sbarazzina Re: Meteoryty-problem 01.11.15, 20:40
      Nie wiem jak rozwiązać Twój problem, ale ciekawi mnie jakim cudem zużyłaś najszybciej zielone kulki... ;) W końcu puder nakładasz pędzlem (lub gąbką), a on nie wie, że masz naczynkową cerą i potrzebujesz zielonych kulek bardziej. No i raczej nie da rady wcelować pędzlem jedynie w zielone kulki. Bardzo mnie to zainteresowało.
      • black_magic_women Re: Meteoryty-problem 02.11.15, 10:16
        A to proste - wyjęłam je sobie (kilka) i stosowałam wedle potrzeby. To raz- dwa, mam wrażenie, że każdy kolor miał też nieco inną konsystencję, jedne były miększe, inne twardsze.
        • cassandra7 Re: Meteoryty-problem 02.11.15, 13:42
          Tez zauwazylam, ze niektore kulki zuzywaja sie szybciej albo sa mniejsze od poczatku.
      • slotna Re: Meteoryty-problem 06.11.15, 18:00
        Tez bylam ciekawa (zwlaszcza, ze tez mam naczynkowa cere ;)), ale sie domyslilam, bo nawet sie zastanawialam, czy by tych zielonych nie wyjac, ale wlasnie wizja ich wykonczenia mnie powstrzymala.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka