Dodaj do ulubionych

ja rezygnuje:(

13.03.08, 18:43
Zgodnie z kalkulatorem i radą zamówiłam Freye Jeanine 60d(wymiary: 67-79).
NIestety, okazuje sie ze jest za duza. Tu nie chodzi o rozstawienie fiszbin, o
obwod czy model- fakt jest taki ze jest za duza- do miski nie ma co wlozyc. I
na nic wygarnianie, na nic doszukiwanie sie jakis podpachobułek- nic takiego
nie ma. Jestem chuda i płaska. Prawda.
Nie ma co się ludzic, że kształt sie zmienia, ze dobrze dobrany stanik czyni
cuda. Moze i czyni, ale jak ktoś ma w ogole cycki.
Żegnam sie z tym stanikiem jak z niespełnionym marzeniem. MOim idealnym biusem
byloby 60d wlasnie. Teraz wracam smutno i do moich push-upow- przebrzydłych i
do starego 70a+ w porywach do b.
Dziękuje za uwage- musialam to tu napisać.
Obserwuj wątek
    • zawsze_zielona Nie rozmumiem 13.03.08, 18:49
      Jeden stanik to już statystyka? Na mnie Jeanie leżała źle, za to np Lilly leży
      dobrze.
      Nikt Cię przecież nie zmusza do chodzenia w 60, Twój wybór. Tu na forum jeste
      wiele dziewczyn, które jeszcze nie znalazły swojego wymarzonego stanika i wierz
      mi przymierzyły więcej niż jeden. Chcesz chodzić w za szerokich push-upach i
      dorobić się naleśników na klatce piersiowej, Twoja sprawa. Tyle, że tu na forum
      nikt Cię za to nie pochwali.
    • evunaa Re: ja rezygnuje:( 13.03.08, 18:58
      Hej... nie zniechęcaj sie od razu jednym stanikiem, który nie pasuje, tak nie
      można ;)
      Może to nie ten model? A jeśli jest rzeczywiście za duży, to może poszukaj
      czegoś, co przy tym samym rozmiarze ma mniejszą miseczkę niż jeanine?
    • joankb Re: ja rezygnuje:( 13.03.08, 19:02
      Wiesz co ?? ja sie po pierwszych trzech załamałam prawie. No - straszne były.
      Trafiłam gdzieś przy 10-tej przymiarce a i to nie w środek tarczy. Zapytaj
      elmilinden ile biustonoszy kupiła i przymierzyła :)).
      Trzymaj się, spróbuj inny model.
      • elmilinden Re: ja rezygnuje:( 13.03.08, 19:54
        Noooo, połowa galerii to moje zdjęcia;)

Ja mierzyłam Arabellę 60DD, Retro Plunge 60DD, Mitzy 60DD, Jeanie 60E, Sassy 60D
        i 60 DD, Tizzy 60D, Pollyannę 60DD i 60E, Tutti Fruity 60DD, Margo 60E, oraz ze
        3 modele Avocado 60D- wszystkie za wielkie. Oraz jakieś biustonosze Lepel
        bodajże 65B, Panache Flamenco 60D.

A i tak jeszcze nie wiem, czy to wszystko. Oczywiście większość tych staników
        kupiłam. I nic nie leży dobrze. Najlepsze są Jeanie 60E i Pollyanna 60E. Ale
        Jeanie się trochę marszczy (chociaż mam w niej największe cycki). A Pollyanna
        spłaszcza mi klatę i jakaś dziwna jest, choć fajna. Chyba za szerokie fiszbiny
        po prostu... I to chyba najmniejszy stanik Freyi. Może powinnaś wypróbować
        Pollyannę?

• adamowa83 Re: ja rezygnuje:( 13.03.08, 19:16
      Tak nie można! Jeden stanik, to za mało, by od razu wpadać w rozpacz i wracać do
      starej (czyt.: złej)rozmiarówki! Spróbuj może 60C... Ja również jestem po
      pierwszym zakupie stanika, który teoretycznie powinien leżeć jak ulał, a okazał
      się za duży (65D) i się nie poddaję, spróbuję innego w tymże rozmiarze, a jak
      nie - przerzucę się na 65C, które jakoś bardziej stworzone na mnie mi się zdają,
      choć jeszcze tego nie sprawdziłam... Wiesz, wyjątki czasem potwierdzają regułę
      (tak jak moje dwa playtex'y, które choć 70A są jak szyte na mnie, a przecież to
      nie mój rozmiar tak naprawdę...)i może ten stanik, który kupiłaś jest właśnie
      tym złym wyjątkiem w swej rozmiarówce, więc głowa do góry!:-)
      • atagha Re: ja rezygnuje:( 13.03.08, 20:40
        mam podobne wymiary do Ciebie (66/79) i też po zakupie kolejnego (oczywiście
        przez Internet) mam lekkiego doła, bo okazuje się za duży. Ale się nie załamuję.

Ostatnio uznałam, że dobrze leżą na mnie plungi (wybaczcie odmianę :-) Spróbuj
        może freyę retro. Jest lekko usztywniana i nawet jak pod miseczką jest trochę
        powietrza to nie wygląda źle.
        • malagracja Re: ja rezygnuje:( 14.03.08, 18:19
          Chroń Cie Boze przed Retro!
    • maith Obawiam się, że mylisz przyczynę ze skutkiem 13.03.08, 21:02
      Nosząc puszapy 70A rozwałkowałaś sobie biust. Taki rozwałkowany biust trzeba
      chwycić stanikiem i dozbierać do niego (do stanika) resztę. Stanikiem 60D.
      Ale Twój biust jest i mały i rozwałkowany. Osoby, które niszczyły sobie nieco
      większe biusty nie zdołały ich tak rozwałkować, więc mają za co chwycić, żeby od
      czegoś zacząć naprawę. Osoby, które nie niszczyły się tak puszapami to samo. A
      Ty padłaś ofiarą połączenia.
      Co możesz zrobić?
      Po pierwsze NIE wracać do puszapów i nie rozwałkowywać dalej biustu.
      Po drugie wziąć krem i spokojnie masować biust (zgarniając go ruchami masującymi
      we właściwą stronę (robić coś odwrotnego od rozwałkowywania).
      Po trzecie znaleźć jakieś mniejsze 60D (bo są różne)
      Możesz też ew. przejść po drodze przez 65B - będzie płastsze, ale mniej niż 70A
      i nie będzie Ci tak rozjeżdżało biustu.
      • queenanne Re: nie rezygnuj, razem raźniej:-) 13.03.08, 21:12
        ciapa88, nie jesteś sama, wszystkie tu przechodzimy podobną właściwie ścieżkę w
        poszukiwaniu tego pierwszego pasującego cyckonosza. może to nie zabrzmi
        pocieszająco, ale myślę,że początki najtrudniejsze, potem już więcej frajdy nas
        czeka:-)
        sama mam w tej chwili w domu cztery brytyjczyki, wszystkie do d...., a łącznie z
        nietrafionymi allegrowymi zakupami będzie już koło 10 zmierzonych i żaden nie
        był dobry.nie ma chyba innego sposobu niż to żmudne mierzenie i odsyłanie, ale
        pomyśl, jak fajnie będzie w końcu znaleźć:-)nie mówiąc już o bezcennej wiedzy
        nabywanej po drodze, która mam nadzieję zaprocentuje większą "trafialnością".
        a, i najważniejsze, nikt o Twoje piersi nie zadba, jeśli Ty się sama z nimi nie
        zaprzyjaźnisz-nie wsadzaj ich z powrotem w puszap przymaławy!
        • ciapa88 Re: nie rezygnuj, razem raźniej:-) 13.03.08, 21:25
          dobra. Macie racje. Ułozylam sobie wszystko w głowie i stwierdziłam ze na forum
          przede wszystkim dowiedziałam sie co naczy dobrze dobrany OBWOD! i przy tym
          stoje:) Teraz nadszedł czas na 65b. No i kupie krem i będę masowaaac:) dzięki
          wszystkim i wybaczcie tego małego doła.
          • edytaf5 Re: nie rezygnuj, razem raźniej:-) 13.03.08, 21:42
            Tez mialam takiego dola ;)Tutaj jest mnostwo dziewczyn, ktore musialy dlugo
            szukac swojego pierwszego dobrego stanika. Najwazniejsze to to, zeby sie nie
            poddac :)

A nawiasem to cos nie chce mi sie wierzyc, ze ta jeanie 60d byla na Ciebie za
            duza. Sama piszesz, ze w porywach to nawet 70b nosilas. Ja wczesniej nosilam
            "prawie" 70a i gdy dostalam pierwszy stanik Freya eva 60d, to tez myslalam, ze
            jest za duza i dopiero jak emocje ochlonely stwierdzilam, przy udziale dziewczyn
            z LB, ze jednak byla za mala ;) Wklej zdjecia do galerii a pomog na pewno wybrac
            cos dobrego :)
            • madzi1 Re: nie rezygnuj, razem raźniej:-) 13.03.08, 22:11
              Nom zdjęcia chętnie obejrzymy, ocenimy i doradzimy :)
              Ja na początku swojej drogi też mierzyłam jeanie i leżała fatalnie,
              a ten sam rozmiar tigerlilly leżał świetnie :)
              Nie możesz się tak od razu poddawać. Jak idziesz buty kupować to po
              pierwszej przymierzonej i nie pasującej parze rezygnujesz i idziesz
              do domu? :)
    • anulla1974 Re: ja rezygnuje:( 13.03.08, 22:02
      Nie zniechęcaj sie pierwszym stanikiem. Nikt nie twierdzi, że
      znalezienie tego pasujacego to łatwa robota. Niektórym się udaje ze
      ppierwszym czy drugim razem a innym za dziesiątym - niestety. A na
      push-upy szkoda biustu.
      • limonka_01 Każdy nietrafony stanik to... 13.03.08, 23:09
        Każdy nietrafony stanik to kolejna lekcja stanikologii stosowanej. Przy przerobieniu pewnej dawki takich lekcji stajesz sie stanikowym ekspertem. Taka jest prawda o źródłach wiedzy stanikowej ;-)
        • ciapa88 wysłałam na gelerie. 14.03.08, 10:21
          zgodnie z waszymi radami wysłałam zdjęcia go galerii mając nadzieję, ze moze
          doradzicie mi własciwy rozmiar.
          Swoja droga, ja wam naprawde ufam- nigdy w zyciu nie odwazylabym sie poakazac w
          za duzej bieliznie komus obcemu, a tu prosze;) Mimo ze mam wrazenie ze wygladam
          jak chuderlawy chlopak, poszłusznie wysyłam:)
          pozdrawiam!
          • elmilinden Re: wysłałam na gelerie. 14.03.08, 11:36
            Nie przejmuj się, moje zdjęcia w staniku Flamenco Panache 60D są tak straszne,
            że w ogóle nikt ich nie komentował i zapadła w galerii "niezręczna cisza";) NO
            bo na początku wydawało mi się, że ten stanik jest sporo za duży, a ja nie mam
            cycków, a teraz staniki 60E czasami wydają m i się za małe... Ale są i 60DD,
            które są za duże. Wszystko zależy od fasonu.
    • madzi1 Są foty. Tuatj kometujemy. 14.03.08, 11:45
      • quleczka Re: Są foty. Tuatj kometujemy. 14.03.08, 11:51
        szkoda, ze autorka zdjec nie ma dostepu do galerii :-/

wczesniejsze zdjecia sa dziewczyny o idealnie o 10cm wiekszych obu rozmiarach,
        czyli roznica jest dokladnie ta sama ... i rozmiar miseczki ten sam tylko nie
        60D, a 70D

model Kalyani Little Cracker :)

mysle, ze taki fason nie bylby za duzy i duzo lepiej by lezal :)

moze ktos dalby dostep do galerii ? moglaby sama zobaczyc :)
        • quleczka Re: Są foty. Tuatj kometujemy. 14.03.08, 11:53
          Dam jeszcze linka do fasonu o jakim mysle

www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/kalyani/ka70-details.aspx?colour=Lime+Flower
          Cos co nie jest zabudowane od gory, tylko podnosi piersi od dolu i ramiaczka ma
          bardziej z boku :)
      • elmilinden Re: Są foty. Tuatj kometujemy. 14.03.08, 12:04
        Po prostu nie pasuje Ci taki model. Wydaje mi się, że np. w jakimś Tigerlilly
        albo Sassy wyglądałabyś ok. Ew. w Evie.
      • zawsze_zielona Re: Są foty. Tuatj kometujemy. 14.03.08, 12:37
        Za wąskie fiszbiny i zły fason. Spróbuj może, jak radzi elmilinden inne modele
        Freya Tigerlilly/Sassy/Myrtle/ itp.
        tnij.org/skracaj.php
        tnij.org/awjq
        Może Panache będzie lepsze, jeśli fiszbiny Freya są za wąskie?
        • sylwiastka Re: Są foty. Tuatj kometujemy. 14.03.08, 21:10
          Po pierwsze ciut niedbale założyłas stanik, obwód się marszczy, a
          trzeba go ładnie naciągnąć... Więc może też nie pochyliłaś sie i nie
          wygarnęłaś wszystkiego do misek. Jednocześnie fason też
          niekompatybilny... Niestety dobieranie staników to dość mozolny i
          długotrwały proces.. posłuchaj forumek obejrzyj zaproponowane
          modele... jeszcze raz przymierz tem stanik i może bedzie inaczej
          lezał...Nie załamuj się, wiesz już czego nie szukać, dziewczyny
          doradziły tez lepsze modele więc zabieraj się do następnego
          polowania :) Powodzenia
    • zooba Re: ja rezygnuje:( 14.03.08, 12:34
      Ciapa, ja jestem regularnie na granicy rezygnacji. Mam 71/81 i zdrowo dość
      push-up-ów. Do tego nie chcę też nic usztywnianego, Melissa odpada, dużo mi sie
      nie podoba, w ogóle do bani. Mąż ma ze mnie ubaw, bo nic tylko o stanikach gadam
      (a on o podzespołach do kompa) i za nic nie chce uwierzyć, że mogę mieć miseczkę
      D (60).
      Pare dni temu myslałam sobie, że te wszystkie małobiuściaste to nie są PRAWDZIWE
      małobiuściaste bo szukają np. 60 F, tylko ja i może poczek jak takie bidaki...

Ale dziś wracam na pole walki, ty też nie uciekaj :-) W końcu damy radę.
      • joali Re: ja rezygnuje:( 16.03.08, 19:02
        Czytam Wasze wpisy od dwoch tygodni, mam wrazenie ze przez wszystkie moje lata nie dowiedzialam sie o stanikach tyle co przez ten czas.
        Chyba dojrzalam tez do podzielenia sie moimi wrazeniami.
        Widze ze nie tylko u mnie on o podzespolach a ja o przesiadce z ledwo ledwo 70a (puszapowego, bo jakby inaczej) na dalsze literki alfabetu. Idealnym bylby pewnie 60C ale takiego jeszcze nie widzialam (a w necie gdy wpisuje ten rozmiar to moge sobie poczytac tylko o tym jak trudno go znalezc).
        Mimo wyliczen cennych kalkulatorow, trudno mi uwierzyc w to ze 60D moglby na mnie pasowac, wymiary mam na granicy 60C i 60D, wiec naprawde niewiele. Po naczytaniu sie mnostwa Waszych wskazowek przejrzalam moja kolekcje 70a triumpha i atlantica i podjelam pierwsze kroki w poszukiwaniach.
        Tez mialam nielekkie chwile w trakcie przymierzania Freya 60D, wielkiego, czarnego i po prostu nie na mnie.
        W rezultacie jak na razie podjelam dwa dzialania. Kupilam w krakowskim Intimo Eclizia Soffio by Lilly w rozmiarze 65B, usztywniany, fikusny, rozowy, z koronkami, moze byc puszapem albo nie byc. Znalazlam linka do takiego samego www.kobieca.eu/soffio-0399-biustonosz-p-436.html?osCsid=27871f942bc9dd1cc09fb4a0910518cb. Jest fajny, nadal szukam jednak 60C zeby w ogole dowiedziac sie czy mam warunki zeby przesiasc sie z A(70) na C(60), co niewatpliwie poprawiloby mi humor.
        W ramach pokuty za lata rozwalkowywania, jeden z moich zupelnie miekkich (czyli kupionych i odlozonych z zalem do szafy) stanikow 70A zwezilam po kazdej stronie o dobre 4-5 cm i zakladam go teraz w domu. Mimo ze w takiej konstrukcji nie odwaze sie pojsc do pracy, to przyzwyczajam sie do wezszego obwodu i ciesze tym ze nie poprawiam go co chwile, podnosze rece do gory a on zostaje tam gdzie byl i ufam ze moze z mojej bardzo chudej natury cos pozbierac.
        Trzymam mocno kciuki za wszystkie male kobietki, cale lata myslalam ze mnie tylko tak los doswiadczyl. Teraz wiem ze jestem w dobrym towarzystwie :)
        • maupa-maupa Re: ja rezygnuje:( 19.03.08, 23:22
          Rozmiar 60C istnieje! Znalazłam go tu: tnij.com/0VXL no i oczywiście od razu zamówiłam :D Jak tylko go dostanę to opiszę wrażenia. Z jednej strony jestem pełna entuzjazmu, a z drugiej - po wizycie w Avocado i przymierzeniu ze czterech gigantycznych 60D - wolę się nie nakręcać. Ale jak na razie czekam i trzymam kciuki za mój biust ;)
          • maupa-maupa Re: ja rezygnuje:( 20.03.08, 15:01
            Klapa :( Sklep ma błąd na stronie - właśnie dostałam e-mail, że nie mają tego
            rozmiaru :(
            • ciapa88 Re: ja rezygnuje:( 20.03.08, 18:26
              niee... no to ja Ci teraz powiem- nie rezygnuj! Ja przyjęłam taka strategie:
              wyszperałam z szafy stanik o miskach zupelnie miękkich (acz z fiszbinami)-
              znalazł sie tam pewnie przez przypadek bo do tej pory byłam fanatyczka pusz
              ap'ów, odrobinę zwęziłam w obwodzie i teraz intensywnie "wygarniam", a wieczorem
              przy prysznicu masuje piersiątka. Ta Freya która była na mnie za duża, czeka
              cierpliwie na lepsze dni.
              Nie wiem, czy te zabiegi coś dadzą i doczekam dnia kiedy to 60d będzie idealne,
              ale przyznam, że teraz, siedząc w miękkim staniku czuje się lepiej. A piersi na
              prawde źle nie wygladaja!!!

Tak więc może pokombinuj coś w ten deseń- przerób swoje staniki, albo kup jakis
              niedrogi byleby z miekkimi miskami i potem zwęż obwód.
              Pozdrawiam i życzę miłych obserwacji;P
              • joali Re: ja rezygnuje:( 04.10.08, 17:48
                I jak tam dziewczyny? Udalo Wam sie jakies 60c gdzies przydybac? Czy ktoras z Was probowala moze Lemon Sorbet 60c? Czy ma szanse sprawdzic sie przy rozmiarze 66/77?
                • askakraw Re: ja rezygnuje:( 04.10.08, 19:12
                  ja wczoraj natrafiłam na www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=DM-40500&mci=&size=28d&colour=ℑ=r610344-p610361-style. jest 60b i 60c, więc może którejś z Was przypasuje. powodzenia :)
            • majmama Re: ja rezygnuje:( 05.10.08, 18:38
              ale tak w ogole to przeciez Wasz rozmiar nie jest nie do dostania
              nawet na naszej gieldzie - ja mam pare do sprzedania (30 C i 30 D z tych
              mniejszych D) i inne dziewczyny tez
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72041&w=84317653&wv.x=2&v=2&s=0
              • majmama Re: ja rezygnuje:( 05.10.08, 18:41
                aaa, wlasnie sie zorientowalam, ze szukacie 60-ek, nie 65... choc w przypadku
                moich biustonoszy gieldowych, to sa scisliwce (ja nosze 60-tki i sa naprawde
                bardzo OK)
    • magnolia_83 Re: ja rezygnuje:( 04.10.08, 21:36
      ciapko nie zniechęcaj się tak szybko! fakt chwile zwątpienia są, ja tez juz
      odmieniłam 2 staniki ale to nie znaczy że nie bede szukała właściwie pasującego!
      Wpisz sie w watek rozmiarowy, zmierz sie dokładnie jeszcze raz według zaleceń i
      uszy do góry ile modeli ile firm tyle różnych staników i w końcu trafisz na ten
      jeden swój właściwy :*
      • necia20 Re: ja rezygnuje:( 11.10.08, 21:06
        wiem co to znaczy sie poddac, bo sie poddalam. Kupilam na allegro freye (nie
        znam nazwy, bo nie umiem znalezc) rozowa, i tez pustka (70C) i kupilam 3 z F&F
        w tesco bo myslalam ze jestem zadowolona ale czuje sie plaska i splaszona na
        skocznie malysza.. Do tego mierzylam kupe stanikow w Forum i M1 i wszystkich
        innych mozliwych sklepach w okolicy i kazdy zle lezal..
        Nie problem jest w mierzeniu bo moge z 200 przymierzyc..ale s kasą.. nie mam
        pieniedzy by kupowac biustonosze przez neta i nie trafiac za 1wszym razme, czyli
        jestem w kropce.. wiec powitalam bardzo szybko znow usztywniane biustonosze..
        (chociaz zmienilam rozmiar z 75/80 na 70 pod biustem albo ciasne 75-tyle dobrego)..
        chyba nie idzie mi poradzic.. skoro nie mam "kasy" na "mierzenie".. Chyba ze
        macie jakas rade cud? :) to chetnie:)
        • plica Re: ja rezygnuje:( 12.10.08, 12:25
          przy zakupie stanika w sklepie internetowym masz mozliwosc wymiany lub zwrotu towaru. kupujesz kilka, mierzysz, to co nie pasuje odsylasz i kase masz z powrotem.
          • joankb Re: ja rezygnuje:( 12.10.08, 14:39
            Jesteś z Gliwic? (Forum..). Poluj na następne śląskie spotkanie forumek, spróbuj
            takie zorganizować, napisz na forum, że szukasz dziewczyn z okolicy o podobnych
            wymiarach, spróbuj wynegocjować ze sprzedająca na giełdzie żeby przysłała Ci
            stanik do przymierzenia (da się...), zorganizuj wspólne zakupy w sklepie z
            możliwością odesłania.
            Sposobów tak naprawdę jest multum. Piszesz, że kupiłaś jakieś 70-ki... Przecież
            też za darmo ich nie rozdawali.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka