ksiezniczka256 rio a pollyanna/ arabella - miski 22.07.08, 23:09 Taki mam problem: w czasie wrocławskiego spotkania udało mi się ustalic, że ewidentnie nie leżą mi modele frei typu pollyanna, arabella itp. - w górnej części pojawia się zmarszczka. I moje pytanie do doświadczonych - czy w rio miski są zbudowane w taki sam sposób, że ten problem się tam też pojawia? Obwód pod biustem leci mi na łeb, na szyję :( Dziś wymierzyłam 64cm (startowałam z 70), ale to chyba błąd pomiaru czy coś, bo aż przykro na to patrzeć. Zakładam, że jednak 67 to bardziej miarodajny wynik. Co nie zmienia faktu, że nadal nie wiem, co tym razem mierzyć. Jak myślicie - celowac w natural charm kalyani: www.bravissimo.com/products/lingerie/everyday-essentials/kalyani/balconette-bras/ka61-details.aspx?colour=White czy lepiej rosy posy: www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/kalyani/balconette-bras/ka85-details.aspx?colour=Violet a może dress-up denim: www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/kalyani/balconette-bras/ka97-details.aspx albo tango pure albo classic. Kurczę, sama już nie wiem, co brac, że nie wspomnę o rozmiarze. Na przykładzie pollyanny - 28ff jest za małe, 28g ciut za duże. 67/92 (a właściwie 64-67/90-94). Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: rio a pollyanna/ arabella - miski 23.07.08, 16:10 Przymierzalam Rio i byla taka sama zmarcha jak w innych balkonach. Natural Charm bardzo sie rozciaga, nie wiem, czy nie bedzie za luzne na Ciebie. Rosy Posy chyba mniej, ale fiszbiny za ta ma wezsze. Tego trzeciego nie znam. Tango Pure jest chyba dosc pancerne, Classic moze w wersji plunge? Masz spore roznice rozmiarowe. Moze powinnas miec staniki z roznych rozmiarach na rozny dzien cyklu? Odpowiedz Link
ksiezniczka256 Re: rio a pollyanna/ arabella - miski 23.07.08, 20:40 Dzięki, odpuszczę sobie to rio. A ze stanikami - cóż, byłoby dobrze mieć choć jeden. Właśnie się pozbyłam jedynego egzemplarza, bo stał się już maksymalnie niewygodny. Najgorsze, że ja się mierzę, zamawiam, przychodzi to za tydzień czy dwa i wymiary złe. Już myślałam, że to migracja (te 94 zamiast 87 sprzed 2 miesięcy!), ale najwyrazniej nie do końca. Eeee, chyba zaszaleję i znowu kupię wszystko, na co mnie stac (a nawet więcej) ;) Odpowiedz Link
oanamihaela Powiadamianie o odpowiedziach 23.07.08, 15:52 Ja równiez potrzebuję pomocy ;) Tj po kolei skorzystałam z wyszukiwarki, z FAQ itd. i nigdzie nie mogłam znaleźć informacji o podobnym problemie: nie otrzymuję na maila powiadomień o odpowiedziach, wpisywałam już 2 różne maile (mój prywatny i gazetkowy) i jak jestem na forum trzy miesiące - nigdy nie otrzymałam powiadomienia :( Help!:( Odpowiedz Link
pitupitu10 Re: Powiadamianie o odpowiedziach 23.07.08, 19:52 Co to jest "powiadamianie o odpowiedziach"? Odpowiedz Link
oanamihaela Re: Powiadamianie o odpowiedziach 24.07.08, 14:42 no więc: przykąłdowo pisze w wielu wątkach i ciężko jest mi wszystkie przeglądać w poszukiwaniu, czy na jakiś ktoś mi już coś odpisał :) dlatego, tak jak na innych forach, znalazłam w ustawieniach konta funcję: >>Powiadomienia >>Powiadamiaj o nowych postach >>>>Mail wysyłaj na adres: >>>>oanamihaela@gazeta.pl No i niestety od kilku miesięcy nie dostałam żadnego powiedomienia, ani na adres gazetowy, ani na inny (początkowo miałam zaznaczony inny adres). Zastanawiam się czy Wy również próbowałyście korzystać z tej funckji, która może być bardzo pomocna - nie trzeba co chwilę logowac się na forum aby spr, czy ktoś odpisał w szczególnie interesującym nas wątku.:) Odpowiedz Link
ksiezniczka256 Re: Powiadamianie o odpowiedziach 24.07.08, 15:16 pewnie odfiltrowuje to do spamu - zajrzyj do odpowiedniej zakładki. Miałam tę opcję włączoną przez chwilę, ale mnie irytowała i wyłączyłam ;) Odpowiedz Link
oanamihaela Re: Powiadamianie o odpowiedziach 25.07.08, 13:36 Niestety w spamie jest tylko komunikat: "Hurra! Brak spamu!" I daje nie działa :( Pomocy!!:) Odpowiedz Link
mmm-mm 70C za maly na 81 w biuscie. 25.07.08, 20:00 Mierzylam i nosilam kilka stanikow w rozmiarze 70C (nie push-up). Sa na mnie duzo za male mimo iz mam 81 w biuscie(mierzone wczoraj), a one sa na 86.5. O co w tym chodzi? Czy o glebokosc miski czy cos innego? I jeszcze jedno pytanie: Czy zaryzykowac i kupic 60E zamiast 60DD? To pol centymetra przeciez wypelnie w momencie, podciagne ramiaczka i zgarne wszystko do miski. Nie chce wydawac pieniedzy na stanik, ktory bedzie za dwa dni za maly, ale boje sie ze E bedzie jednak naprawde za duze. Bede wdzieczna za pomoc:) Odpowiedz Link
lavaenn Re: 70C za maly na 81 w biuscie. 25.07.08, 21:31 ile masz pod biustem? jeżeli poniżej 70, to może być tak że to 70C jest za małe, bo masz większą różnicę obwodów niż przewidziana :) czy kupić 60E zamiast DD: w czym się mierzysz? jeżeli bez stanika lub w źle dobranym, to w dobrym będziesz miała więcej (ja bez stanika miałam 79, w miękkim 75A 81 a w małomiskowym 60E 83 cm i po tygodniu zrobiło się za małe...) jeśli to ma być pierwszy stanik, to na pewno coś ci zmigruje. jeśli nie masz możliwości zamówić dwóch i odesłać niepasującego to zaryzykowałabym 60E, tylko model ze standardowymi miskami :) Odpowiedz Link
malagracja Re: 70C za maly na 81 w biuscie. 25.07.08, 21:32 Ile masz pod biustem? - to jest kluczowe pytanie :-) 70C jest bardzo, bardzo plaskie - skad wiesz, ze ono jest na 86,5cm? Cos mi nie gra, bo ja mam 88cm i nosilam 70F. Kup 60DD - a jaki model rozwazasz? Odpowiedz Link
megiddo0 Re: 70C za maly na 81 w biuscie. 26.07.08, 00:28 tak jak pisza dziewczyny to w duzym stopniu zalezy od roznicy w obwodach ja mam np 66/81.5 wiec teoretycznie powinno pasowac na mnie 60DD a mam aktualnie 60F (60DD bylo od poczatku za male, nosilam 60E z ktorego wyroslam) a to 70C to rozmiarowka polska czy brytyjska? Odpowiedz Link
mmm-mm Re: 70C za maly na 81 w biuscie. 26.07.08, 03:37 Pod biustem mam 60cm. Mierze sie bez biustonosza. W biustonoszu mam 82cm, no ale on ma jednak te 2mm gabki+2mm grubosc obwodu na zapieciu. Wszystkie 70C kupilam w USA. W tym dwa to byly t-shirt bra Calvin Klein, kremowy i czarny. Mierzylam rowniez pare 75C, tez nie byly za duze. 70D nie znalazlam:( W tabelce podpietej we wstepie przeczytalam na ile w biuscie jest 70C, polskiego stanika w tym rozmiarze nigdy nie nosilam. Moze o to chodzi, ze 70C bryt. jest duzo wieksze? Wlasciwie to powinnam nosic obwod 55, ale sie go chyba predko nie doczekam, poza tym przy rozciagliwosci stanikow bryt. to i 50 by sie przydalo. Pomarzyc mozna:) Zamierzam kupic panache tango plunge i freye pollyanne, zeby rozeznac sie w szerokosci fiszbin. I nie wiem czy to w czyms pomoze, ale mam dopiero 18 lat i dzieci nie rodzilam:) Na koniec przymierzylam 80C mojej mamy (t-shirt bra) i szok. Obwod oczywiscie za duzy, ale miska nie! Podciagnelam ramiaczka, zalozylam bluzke i moj biust byl duuzoo wyzej i wreszcie bylo go wiecej widac. Zglupialam kompletnie. Odpowiedz Link
megiddo0 Re: 70C za maly na 81 w biuscie. 26.07.08, 13:49 hm...moim zdaniem powinnas szukac okolic 60GG/60H i to w scisliwcach (np polly karmelowa, mitzy czerwona, panache ophelia itp) ale skonsultuj to jeszcze w watku rozmiarowym nic dziwnego ze miska 80C (zakladam ze tez wg rozmiarowki brytyjskiej) byla wieksza bo skoro 70C jest na 86,5 to 80C jest na 96,5 czyli cale 10cm wiecej! zastanawia mnie tylko jak ty wchodzilas w to 70C Odpowiedz Link
ksiezniczka256 Re: 70C za maly na 81 w biuscie. 26.07.08, 13:58 Chyba nie doczytałaś wymiarów, z 81 w biuście na pewno nie wychodzi 60GG/H ;) Odpowiedz Link
mmm-mm No coz, trzeba cos w koncu zamowic;) 26.07.08, 17:44 Moze sie okaze, ze wszystko bedzie za duze, bo miski beda bardziej glebokie:)Sprawdze czy nie ma niedaleko mnie sklepu z 60, chociaz watpie. Jak sie wciskiwalam w 70C? Chyba przez luzny obwod. Na usprawiedliwienie dodam, ze po 13 roku zycia nie nosilam czegokolwiek z miseczka A oraz tkwilam w ciemnocie stanikowej do 17 i pol lat. Pewnie od tych skorupek spuchl mi biust i z powrotem zmaleje? Musze sobie wreszcie wyrobic karte, bo uzbieralam pieniadze, taki los srodkowego dziecka, przynajmniej u mnie. Mlodsza by juz dawno paradowala w stanikach ok. 50$ za sztuke, po czym kazdy z nich rzucilaby w kat szafy, bo nagle jej "ramiaczko dziwnie odstaje". Tylko ze w jej wyobrazni. Wscieklam sie dzis na nia. Dziekuje bardzo za pomoc, jak znajde swoj rozmiar, to powiadomie:) Odpowiedz Link
megiddo0 Re: 70C za maly na 81 w biuscie. 28.07.08, 12:48 a czemu niby nie wychodzi? skoro pasuje na nia miska ktora jest na 96,5cm w biuscie?;) poza tym ja mam np 66/81.5 i z tabel wypada mi 60DD a nosze 60F liczy sie nie tylko tabela ale jeszcze roznica miedzy obwodami ktora ja modyfikuje skoro ja mam 15,5cm roznicy i nosze 60F to ona z 5,5cm roznicy wiecej spokojnie moze nosic np 60G(a moze wiecej bo pewnie ma piersi bardziej pelne niz ja-ja mam 'skocznie') Odpowiedz Link
zanaa freya 25.07.08, 20:07 kolezanka kupuje mi kostium freya disco lemonade brytyjski moj to 30e w sklepie jest 30dd lub 30f nie wiem ktory bylby lepszy...z freyi, a moze odpuscic jak nie ma e? Odpowiedz Link
malagracja Przylaczam sie do pytania! 25.07.08, 21:30 Ja tez chce kupic Disco, ale tez nie wiem - moze ktos ma? Odpowiedz Link
wildwillow Re: Przylaczam sie do pytania! 25.07.08, 21:41 Właśnie mnie wczoraj przelicytował ktoś na 30E. Na biuściastych czytałam, że małomiseczkowe jest. Polecam lekturę wątku o kostiumach na biuściastych Odpowiedz Link
nurit jest koszmarnie, a ja nie wiem czemu 26.07.08, 09:39 Witajcie. Mam 69/88 i jako pierwszy dobry kupilam pollyanne frei (60 ff) oraz eve cos tam frei (65 f i to wole).I jest makrabycznie, po pol godzinie nie jestem w stanie myslec o niczym innym, tylko o zdjeciu stanika. eve nosze na najciasniejsza haftke (stanik kupilam uzywany, wiec chyba jest troche rozciagniety) i to jest ok, drecza mnie ramiaczka, ktorych za Chiny nie moge ustawic na dobra wysokosc. Albo cisna w ramiona (jak sa za krotkie), albo sprawiaja, ze fiszbiny wbijaja sie w piersi (dluzsze). Najgorsze jednak sa boki stanika (w obu modelach, zwlaszcza w Pollyannie), ktore wbijaja mi sie pod pache, zostawiajac czerwone slady i przeszkadzajac. Mam ohydne faldy pod pachami i (zwlaszcza w ciasnoobwodowej Pollyannie) wylewajace sie nad obwodem obwisy. Obwod Pollyanny mnie wykancza - zapinam sie latwo nawet w najciasniejsza haftke, ale po godzinie-dwoch robi mi sie slabo. Dluzsze ramiaczka w Polly sprawiaja, ze fiszbina mnie meczy, krotkie - ze piers bulkuje. Jednym slowem: koszmar. Wysle, jesli mozna, zdjecia do galerii, z prosba o komentarze na forum, musze pilnie kupic cos, w czym da sie chodzic, bo w zadnym z tych stanikow nie wytrzymuje dlugo. dodam, ze piers sama w sobie wyglada w kazdym z nich slicznie, ale co mi z tego? Bardzo prosze o pomoc, pozdrawiam Odpowiedz Link
natashka87 Re: jest koszmarnie, a ja nie wiem czemu 26.07.08, 13:12 Tak na pewno nie powinno być. Myślę, że możesz mieć za wąskie fiszbiny, ale bez zdjęć to tylko zgadywanie. Wysyłaj zdjęcia do galerii, wtedy na pewno dziewczyny Ci pomogą, bo niestety z samego opisu nie dużo da się wwnioskować. Trzymaj się:) Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: jest koszmarnie, a ja nie wiem czemu 26.07.08, 18:11 Też stawiałabym na złe fiszbiny. Poza tym być może Poly jest na Ciebie za ciasna? Ramiączka nie mają być maksymalnie krótkie, tylko komfortowo krótkie. Odpowiedz Link
nikopolis1 Re: jest koszmarnie, a ja nie wiem czemu 29.07.08, 21:06 moim zdaniem poszukaj innego fasonu, nie ma się co katować, ja też mam jeden stanik, który strasznie uwiera mnie w okolicach pach, aż czuję drętwienie w ręce i byłam w nim tylko raz (chyba go sprzedam). Trudno jest dobrać stanik, ja zmierzyłam 7 i tylko 1 jest dobry:) Odpowiedz Link
nathalie01 Re: wątek ratunkowy 26.07.08, 12:42 zastanawiam się nad kupnem któregoś z nich: www.wyprzedazebielizny.pl/index.php?action=promocja&SID=bc2b4d4031cca7c50b04d16f8f2cd8e2&site=2&kat=1&cena=19.89&produkt=3230#3230 www.wyprzedazebielizny.pl/index.php?action=promocja&SID=bc2b4d4031cca7c50b04d16f8f2cd8e2&site=2&kat=1&cena=19.89&produkt=3556#3556 bylby to mój 1 biustonosz w dobrym rozmiarze, co prawda zamówilam już inne, ale zwykłe, miękkie. Paczki nie dostalam jeszcze ;) Czy mógłby ktoś ocenić czy mają one korzystne kroje, czy są to staniki, które mogą łądnie wymodelować i wyeksponować biust? Może jakieś opinie? Odpowiedz Link
natashka87 Re: wątek ratunkowy 26.07.08, 13:18 A wpisałaś się do wątku rozmiarowego? Jeśli tak, to kolejnym krokiem jest poszukanie na forum (tu bądź na lobby biuściastych) w wątkach producentów opinii o poszczególnych modelach. Tam możesz znaleźć opinie dziewczyn, które nosiły ten sam model albo zadać pytanie o dany stanik. Poszukaj też w wyszukiwarce wątku jaki stanik jako pierwszy to też może Ci pomóc. Odpowiedz Link
nathalie01 Re: wątek ratunkowy 26.07.08, 13:24 tak, orozmiarowana już jestem ;) poszukam zaraz, ale to chyba nie są zbyt znane firmy, więc nie wiem czy będą jakieś opinie. . . ale lecę w takim razie :) Odpowiedz Link
leela7 Regulowany obwod 28.07.08, 10:47 Nie wiedzialam gdzie moge zapytac o takie cudo, bo watek o M&S pewnie nie zaduzo osob czyta ... ale co powiecie na takie cudo? i15.ebayimg.com/03/i/000/f8/b8/36ac_1.JPG ma szanse sie sprawdzic? Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Regulowany obwod 28.07.08, 11:06 Co za cudaczny stanik. Nie mam pojecia, czy ta regulacja moze zadzialac. Wydaje mi sie, ze nie bedzie zbyt stabilna i obwod bedzie sie poluzowywal w trakcie noszenia. Odpowiedz Link
lavaenn Re: Regulowany obwod 28.07.08, 20:41 moja siostra ma taki z Intimissimi (70B oczywiście), raczej się ta regulacja sama nie rozsuwa, chociaż nie wiem jak by było przy zaniżonym obwodzie... Odpowiedz Link
malagracja Re: Regulowany obwod 28.07.08, 21:35 Skoro rozciagaja sie na nas "normalne" obwody a nie takie wymyslne - to z tym bedzie jeszcze gorzej :-) Poza tym, gdy bedzie obwod odpowiednio ciasny przy glebszym oddechu moze sie rozsunac owa regulacja. Ale kto wie, moze warto sprobowac. Odpowiedz Link
leela7 Re: Regulowany obwod 29.07.08, 18:37 mi sie na poczatku ten obwod spodobal, ale potem sobie pomyslalam ze ciezko by to bylo zakladac, jesli by sie chcialo naprawde mocno scisnac... chyba ze bym miala kogos takiego do 'wiazania gorsetow' jak to bywalo kiedys ;) Odpowiedz Link
idid Które Freye są wąskofiszbinowe? 28.07.08, 21:41 Myślam, że już mam z górki. Zamówiony Madison 30FF i kupiona Pollyanna 30FF przy przymierzaniu super. Ale przy dłuższym już mierzeniu coś mnie ciągnie i obciera, w dodatku z moich 94/95 zrobiły 90/91. Gapa ze mnie i już - nie spojrzałam, a fiszbiny w obu celowały za środek pachy i to bok miseczki mi szorował ramię. Co ciekawe Aragon ma fiszbiny OK, a wydawało mi się, że Masqueradki mają szersze niż Freye. Które freye są wąskofiszbinowe? Rozumiem, że o Panache w ogóle mogę zapomnieć? Odpowiedz Link
natashka87 Re: Które Freye są wąskofiszbinowe? 28.07.08, 22:36 Ogólnie Freye mają węższe fiszbiny niż Panache, a Masquerqde mają trochę węższe niż Panache Superbra. Ale, z tego co wiem z galerii Twój Aragon ma mniejszy rozmiar 30F - dlatego pewnie ma węższe fiszbiny - mniejsze rozmiary mają węższe fiszbiny zazwyczaj w tym samym modelu - zależy po prostu o ile. Pewnie gdybyś mierzyła wszystkie staniki w tym samym rozmiarze to Freye miałyby wężesze fiszbiny. Najlepiej przed zakupem zapytaj sprzedającego albo na forum w odpowiednim wątku ilocentymetowe fiszbiny ma dany stanik. Wydaje mi się jednak, że Poly ma najszersze z Freyi. Odpowiedz Link
anitai skazana na Freyę 28.07.08, 23:24 Załamałam się dziś. Przyszło zamówienie z brastopu i znów nic nie pasuje, chociaż rozmiar niby OK. Ale po kolei. Jako pierwszy stanik kupiłam Freyę Antoinette. Leży super, do tej pory zdążyłam jeszcze dokupić Yasmin i Ines, też oczywiście pasują. Millie leży dobrze, ale trochę fiszbiny gniotą. Arabelka układa się na mnie już gorzej. Rio ma fałdę na środku mniejszej piersi. Polly - lepiej nie mówić... Postanowiłam rozszerzyć horyzonty i spróbować innych firm. Zamówiłam Panache Tango. I jakoś tak jestem między rozmiarami, 65D za małe, 65DD przyduże, w dodatku biust układa się w stożki. Inferno - robiło mi dziurę w mostku. Fiesta - dzioby. Anastasia - miska w pół rozmiaru. Spróbowałam maskaradek (Casablanca, Emerald) - obwody są koszmarnie luźne, oczywiście miskę też średnio mogę dopasować. Miss Mandalay - za wąskofiszbinowa. Pour Moi - 65DD bułkuje, 65E łopocze. Frilly - kompletnie nie leży. Boję się próbować dalej. Zaczynam dochodzić do wniosku, że powinnam zaopatrzyć się w zapas Antoinette. W różnych wersjach kolorystycznych. I na tym poprzestać. Odpowiedz Link
malagracja Re: skazana na Freyę 29.07.08, 16:06 Wg mnie Ty sama nie wiesz dokladnie co robilas - zobacz, probowalas skrajnych stanikow: waskofiszbinowych (Miss, Freya) i szerokofiszbinowych. Ale nic nie piszesz o fiszbinach? Piszesz tylko o ksztalcie miseczki? Moze fasony Ci zwyczajnie nie pasują, fiszbiny? Co mierzylas z Miss Mandalay? Pour Moi odpusc sobie, sama widzisz, ze nie pasuje Ci rozmiarowka. Czy Masquerade probowalas w rozmiarze 60? Jakie masz dokladne wymiary? Odpowiedz Link
anitai Re: skazana na Freyę 29.07.08, 19:27 Moje wymiary to 72 (z tendencją spadkową) i 82-83. Tabelkowo 65C/D. Chciałam spróbować różnych staników, żeby się dowiedzieć, co mi pasuje, ale chyba przesadziłam. Fiszbiny we Frei są w porządku, okalają całą pierś, i to zarówno przy 65D (Antoinette, Ines), jak i 60DD (Arabella, Rio). Miss Mandalay - mierzyłam Little Miss Paris - jest zdecydowanie za wąskofiszbinowa, robi się coś w rodzaju bułek z boku nad fiszbinami, mam też wrażenie, że może chodzić również o kształt fiszbin - przypominają U, a te Freyowe raczej \_/ tzn. bardziej się rozszerzają u góry. Przy 65D obwód był OK. Panache z kolei w rozmiarze 65DD mają chyba za szerokie fiszbiny (z boku sięgają co najmniej 2 cm poza pierś), a 65D zwykle bułkują. Może to przez tę szerokofiszbinowość wychodzi mi w nich dziwny kształt biustu - tak jakby za bardzo rozjeżdżał się na boki. Nie próbowałam z nich żadnych 60. Maskaradki 65D mają na pewno za luźne obwody, fiszbinom się dziś nie przyjrzę, dopiero jutro. Dziękuję za wszelkie sugestie, chciałam dobrze, a teraz mam jeszcze większy mętlik w głowie. Odpowiedz Link
malagracja Re: skazana na Freyę 29.07.08, 20:10 A moze sprobujesz Elle Mcpherson 70 ( link masz tu -> tiny.pl/25lb ) ? Ona ma takie "rozjezdzajace sie ku gorze" fiszbiny. Pamietaj tylko, ze Elle ma bardzo scisle obwody a miseczki )ma małe, czasami o rozmiar - 2 zanizone. Mam sporo do ogladania tych stanikow w domu (jednak nie wiem jakie to modele, bo bardzo stare bo mama nosi, sama zaluje ze wypadam z rozmiarowki :( Poluj na staniki na ebayu, sa w dobrych cenach. :) Na pewno nie sa dla Ciebie szerokodfiszbinowe Freye, Panache i Miss Mandalay. Jestes "sredniofiszbinowa" - a to dobrze, bo przy migracji zawsze bedziesz moga znalezc cos glebszego w swoim rozmiarze. Masquerade mają szerokie fiszbiny, dla Ciebie pewnie mimimalnie zaszerokie. Ale napisz, jakie sa Twoje obserwacje :-) Jak masz jakies watpliwosci to pytaj, w koncu kazda z nas na poczatku miala metlik w glowie :-) Odpowiedz Link
faithless_black_pearl Mam tylko jeden dzień na pomysl i realizacje:( 29.07.08, 20:18 wyjezdzam juz jutro wieczorem na cały miesiąc,a do tej pory zdolałam nabyć jedynie 4 staniki spłaszczające biust i robiące megawałki pod pachami. wiem,ze cudu w jeden dzien nie zdobędę,ale chcę Was prosic o stwierdzenie,co radzilybyscie mi jako najmniejsze zło? Gdzie coś takiego mogę kupic we wrocławiu? dodam,ze moich stanikow w starym rozmiarze nie zaloze,bo gdy je nosilam bylam te 9 kilo lzejsza i..same rozumiecie;-) Odpowiedz Link
nefretam Re: wątek ratunkowy 29.07.08, 13:19 Czytam lobby już od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz mam powód żeby się wypowiedziec. Doszedł dzisiaj do mnie kupiony na e bayu Freya Tigerlily, wiem ze kiepski jak na pierwszy stanik ale ani tango ani rio jak dla mnie uroda nie grzeszą a ja jestem młoda i chciałam coś kolorowego. Konkrety mam 72/89 wzięłam 30E i spokojnie mogę zapiąć się na najciaśniejszą haftkę - to jeden problem a drugi to to że stanik troche sie marszczy wzdłuz tego ukośnego szwu. Jak myslicie jeszcze sie ułoży czy od razu leci na allegro? Odpowiedz Link
natashka87 Re: wątek ratunkowy 29.07.08, 13:33 Nie chodzi o to, że pierwszy stanik to powinien być ten czy inny (czyli tylko Tango czy Rio). Powinien być miękki, bo w takim da się ocenić czy rozmiar i krój pasują. Dziewczyny polecają niektóre staniki, ale każda z nas powinna szukać czegoś co będzie pasować właśnie jej. Tigerlily jest chyba rozciągliwcem(sprawdź w wątku Freyi i ogólnie sprawdzaj przed zakupem), a Ty powinnaś zamawiać 30tki z bardziej ściśliwych modeli. Z tych rozciągliwych powinnaś mieć 60tkę z odpowiednio przeliczoną miseczką, czyli tabelkowo 28FF. Jeśli nie jesteś pewna co do kroju czy rozmiaru możesz wysłać zdjęcia do galerii, wtedy dziewczyny je skomentują i będziesz wiedzieć trochę więcej o kroju, za dużości/za małości i fiszbinach i o tym co warto spróbować. Odpowiedz Link
malagracja Re: wątek ratunkowy 29.07.08, 16:08 Z mojego doswiadczenia wynika, ze jak sie ulozy to miska bedzie juz za mala. Sproboj Miss Mandalay, one nie robia zmarchy - maja inaczej szyta miseczke, a fiszbiny takie same. Odpowiedz Link
faithless_black_pearl Re: wątek ratunkowy 29.07.08, 20:22 -wyjezdzam juz jutro wieczorem na cały miesiąc,a do tej pory zdołałam nabyć jedynie 4 staniki spłaszczające biust i robiące megawałki pod pachami. wiem,ze cudu w jeden dzien nie zdobędę,ale chcę Was prosic o stwierdzenie,co radzilybyscie mi jako najmniejsze zło? Gdzie coś takiego mogę kupic we wrocławiu? dodam,ze moich stanikow w starym rozmiarze nie zaloze,bo gdy je nosilam bylam te 9 kilo lzejsza i..same rozumiecie;-) przepraszam w zlym miejscu najpierw wpisalam;) Odpowiedz Link
faithless_black_pearl Re: wątek ratunkowy 29.07.08, 20:36 malagracja napisała: > Jakie masz wymiary? 66/80 jejka,ale się cieszę,ze ktoś zauwazył mojego pełnego rozpaczy posta^^ dzieki:)) Odpowiedz Link
malagracja Re: wątek ratunkowy 29.07.08, 22:03 Więc potrzebujesz 60D. Wiec masz kilka mozliwosci. Z polskiej rozmiarowki wypada Ci 60E,wiec proponuje udac sie do sklepu zmierzyc jakies 70D, moze cos innego (proby!) i na maksa skrocic obwod - moze to nie cudowne, ale na czarna godzine jest ok. Idź do <Gorseteria w CH Borek> tam mają obwody od 60 - duzy wybor Frey. Jesli nic sie nie uda wybrac, zrob tak jak pisalam wyzej - no nie mam zielonego pojecia co jeszcze moge radzic. Pytaj zwlaszcza o Eve i Lole (male miseczki), ale warto sprobowac wszystkiego co w Twoim i w okolicach Twojego rozmiaru. Pamietaj o jak bardzo podciagnietych ramiaczkach, zeby obwod byl bardzo wysoko a nie nisko i wygarnij wszystko na maxa :-) Poza tym mozesz zamowic stanik na adres ktory bedzie Twoim tymczasowym podczas wyjazdu, prawda? Aha, i pozbadź sie tych 4 okropienstw - co to za staniki? Odpowiedz Link
malagracja Re: wątek ratunkowy 29.07.08, 22:04 Aha, probuj tez 65 - moze warto bedzie podszyc obwod, z reszta - potrzebujesz pilnie tego stanika. Odpowiedz Link
faithless_black_pearl Re: wątek ratunkowy 29.07.08, 23:48 bardzo dziękuje za radę:)) Ratujesz mnie przed miesiącem wyklinania na staniki:) Bo tam gdzie jadę (Niemcy) kobitki raczej nie mają obwodów 60 xD W gorseterii Borek byłam,mieli tylko frejkę 60e,która była na mnie za duża, co mnie dziwi niezwykle,bo 60dd frejki jest na mnie bardzo za małe xD Ponadto pani sprzedawczyni patrzyła na (wówczas) dziewczę-anorektyczno-podobnej proszące o rozmiar d z niemałym zdziwieniem na twarzy:) Niestety mój tymczasowy adres to akademik,więc nie mam odwagi zamawiać czegoś na portiernię,a nóż komuś sie spodoba?;-) 4 okropienstwa to: -lemon sorbet 60dd -bułki wszędzie gdzie chcesz-pod pachami,w dekolcie, na plecach xD -panache inferno -jami bułki po bokach, plus zmniejszenie obwodu biustu o kilka centymetrów-czyli jak zostać deską dzięki stanikowi^^ -freya lucille 60 d rzekomo dobra na 60dd (tak,napisałam liścik ''dziękczynny'' do tego arcy uczciwego sprzedawcy;) -freya sassy 60d -szkoda slow, naczytałam się na forum,jak to staniki z szpiczastych piersi robią okrągłe jabłuszka,a ja mogę za to opisać jak z okrągłych jabłuszek zrobić dzikie szpice;) hihi tym optymistycznym akcentem zakończę opis mojej kolekcji ''we właściwym rozmiarze'',który btw wymierzyłam,gdy jeszcze miałam 62/78:) pozdrawiam i dziękuje za pomoc:) Odpowiedz Link
malagracja Re: wątek ratunkowy 30.07.08, 14:55 Mam tak samo niedobre doswiadczenia z Freya, jak Ty. Musisz czaic sie na Elle, moze byc dobra. Ja bym spytala na portierni, czy by nie mieli nic przeciwko - moze sie uda? Napisz, jak rozwiazalas swoja dramatyczna sytuacje :-) Lemon Sorbet w 60DD nie mial szans na Ciebie pasowac, powinnas celowac w 60F. :-) Odpowiedz Link
nikopolis1 jakiego stanika powinnam szukać? 30.07.08, 08:59 pogubiłam się, nie wiem, jaki powinnam nosić rozmiar, mam wymiary 71/85 i mierzyłam kilka staników: Freya Tallulah 30D- za małe miseczki Panache Anastasia 30D- za małe miseczki Panache Alexandria 30DD - rozmiar dobry, ale niekompatybilny Masquerade Casablanca 30DD - rozmiar prawie dobry (miseczka delikatnie odstaje na górze), chyba że jestem całkiem wyprostowana, wtedy ok Panache Romany 30DD - miseczki dobre, ale mnie uwiera Kalyani Vintage 30DD - za duże miseczki i uwiera Charnos Opera 30DD- stanowczo za duże miseczki Nie wiem, czy szukać 30D, czy 30DD, doradźcie coś, ja chcę jasny stanik w prawidłowym rozmiarze:) Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: jakiego stanika powinnam szukać? 30.07.08, 14:46 To zostaw sobie Casablance i pochodz w niej przez jakis czas. Byc moze miska sie wypelni. Ja bym w kazdym razie obstawiala 30DD, bo te staniki, ktore opisujesz jako dobre sa w tym rozmiarze. Odpowiedz Link
i-l-o-n-a Re: jakiego stanika powinnam szukać? 04.08.08, 20:39 i sprobuj skrocic ramiaczka w casablance Odpowiedz Link
nathalie01 Re: wątek ratunkowy 30.07.08, 12:54 skąd mam wiedziec czy nie mam za nisko fiszbinów albo czy nie są za wąskie/za szerokie? :D Czy może ktoś mnie ewentualnie odesłać do konkretnego topicu? bo w wyszukiwarce jakieś bledy wyskakują ;> Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: wątek ratunkowy 30.07.08, 14:50 Jesli jestes "waskofiszbinowa" i zalozysz stanik z szerokimi fiszbinami (ale w DOBRYM rozmiarze), to taki stanik bedzie Cie splaszczal. W odwroten sytuacji, gdy preferujesz szerokie fiszbiny i zalozysz cos z waskimi, to fiszbina nie bedzie okalac calej piersi, bedzie ja ciela wzdloz (najczesciej widac pod pacha). Ksiazkowo fiszbiny powinny celowac w srodek pachy. Jesli nadal masz problemy z ocena stanika, wyslij zdjecia do galerii, tam dziewczyny Ci doradza. Odpowiedz Link
nathalie01 Re: wątek ratunkowy 30.07.08, 21:08 hmm nie bardzo wiem jak to wyjasnić, ale mam wrażenie, ze moje piersi są skierowane na boki. chcialabym, żeby się zbliżyły do siebie i uniosly, czy wąskie fiszbiny jakoś je skierują na właściwe miejsce? Narazie jedyny stanik w dobrym rozmiarze jaki mam jest raczej szeroko fiszbinowy. więc nawet ciężko mi ocenić czy spłaszcza czy nie, bo nie mam innego, w dodatku od kilku lat nie nosiłam nic miękkiego :) ale jak stoję bokiem, to tych piersi prawie nie widać (czy to w staniku czy bez) jak się mocniej skręcę to dopiero mam piersi :D no głupio to brzmi i niezbyt obrazowo, no ale po prostu piersi się chyba rozjechaly.... w szeroko fiszbinowym nie będą dalej się rozpaćkiwać po całej klacie? Odpowiedz Link
luliluli Re: wątek ratunkowy 31.07.08, 14:54 nathalie, tu nie chodzi o rozpaćkiwanie;) stanik wąskofiszbinowy ma nieco węższe U fiszbiny, z reguły jest to takie małe "u". Szerokofiszbinowy, np. Panache ma to "u" szersze. Wszystko zalezy od ukształtowania Twojej klatki piersiowej i biustu - podnieś ręce do góry i sprawdź, gdzie sięgałby koniec fiszbiny, gdyby go wydłużyć - modelowo powinien iść w stronę zagłębienia w pasze, w środek, albo niedaleko od niego. Za szeroka fiszbina jest skierowana bardziej w stronę tyłu ciała, pleców, łopatek, to łatwiej zauważyć niż spłaszczanie. Za wąska fiszbina zamiast celować w środek pachy nachodzi na pierś. I najważniejsze - są osoby, którym pasuje jeden typ, są takie, którym pasuje drugi, a szczęściarom pasują oba:) Trzeba znaleźć stanik, który pod tym względem odpowiada Tobie - jeśli odpowiada Ci wąskofiszbinowy typ, nie znaczy to wcale, że będzie mniej zbierał piersi itd. Jak pasuje, będzie zbierał dobrze:) Odpowiedz Link
nathalie01 Re: wątek ratunkowy 31.07.08, 15:40 czyli jak u mnie celuje w brzeg pachy to za szeroka? :D bo mi to trzeba tłumaczyć jak krowie na miedzy :) Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: wątek ratunkowy 01.08.08, 15:13 Ale ktory brzeg?;) Jesli celuje PRZED pache, to za waska, jesli w PLECY to za szeroka. Odpowiedz Link
nathalie01 Re: wątek ratunkowy 01.08.08, 20:24 hmm chyba jednak jest w miarę ok :) niby nie celuje w sam środek, lecz do tyłu lekko, w stronę pleców, ale też nie całkiem, chyba może być :D Odpowiedz Link
zooba Re: wątek ratunkowy 31.07.08, 15:09 A fiszbiny nie zostawiają u ciebie odcisku na skórze? Jeśli tak, łatwo wtedy sprawdzić czy są za wąskie/szerokie. Jeśli nie, weź odpięty stanik do ręki i przyłóż do jednej piersi - wtedy zobaczysz, gdzie sie fiszbina kończy - czy ładnie okala pierś, nie wbijając się, czy też wchodzi na skórę ponad 1 cm od końca boku piersi. Odpowiedz Link
thorgalla Re: wątek ratunkowy 01.08.08, 14:55 Dostałam właśnie 6 staników z tych drugich listów i tragedia. Wszystkie w rozmiarze 32D przy 76/90 1.Pour Moi? Provence opisałam na wątku poświęconym tej firmie,ostatecznie może być, 2.Jezebel Desire,stanik prześliczny,usztywniany (poduszki wyjełam od razu)ale reszta to dramat,bardzo ciasny obwód,fiszbiny wbijają mi się w mostek i z drugiej strony w pierś,na górze miseczki brakuje mi piersi.Jak włożyłam poduszki to było lepiej ale fiszbiny dalej się wbijają, 3.Frilly Louise,usztywniany,obwód w porządku,miseczki za małe,bułki, 4.Young A.Everyday lace,miękki,obwód lekko przyciasny,właściwie dobry ale tworzy z piersi jakiś dziwny kształt,jeżeli go zatrzymam to nie nadaje się po obcisłe ubranie, 5.Pige Daniella,miękki,obwód ciasny ale do zaakceptowania,fiszbiny wbijają mi się w mostek,marszczy się tam gdzie jest sutek,miseczka jakby za duża, 6.Firlly,Brooke,usztywniany(cienka gąbka) z poduszkami (poduszki wyjełam) no i nareszcie trafiłam :))) bardzo ladny,w kolorze mięty. Zmierzyłam szerokość wszystkich fiszbin,większość to 13,5cm,tylko Louise 12,5cm i Brooke 14,5cm. Mam zamiar umieścić zdjęcia w galerii ale myślę,że skoro większość mi wybitnie nie pasuje to rady forum nie pomogą. Jedyną pozytywną rzeczą jest to,że odkryłam,że chyba jestem szerokofiszbinowcem.To pewnie dlatego arabelka tak fatalnie leżała na mnie. Poradźcie,co ja mam z tym zrobić,zwrócić do sklepu nie mogę,na allegro też nie (mieszkam zagranicą).To mój pierwszy internetowy zakup i chyba tylko się pochlastać pozostało ;))) Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: wątek ratunkowy 01.08.08, 15:12 A moze zrobisz zdjecia i do galerii wyslesz? Hmm, jestes miedzy rozmiarami, 32DD bylby moze lepszy... Odpowiedz Link
thorgalla Re: wątek ratunkowy 01.08.08, 18:32 > A moze zrobisz zdjecia i do galerii wyslesz? Zrobię ale nie wcześnie niż w niedzielę. Przy okazji powiedz,proszę, jak odsyłasz niepasujące staniki? I ile to kosztuje?Pomyślałam,że koperty bombelkowe były by najlepsze. Będę wiedziała na przyszłość. Odpowiedz Link
joankb Re: wątek ratunkowy 01.08.08, 19:01 Bąbelki. I wystaw może jednak na allego albo na giełdzie - przesyłka naprawdę majątku nie kosztuje, z Brukseli ungore wysyłała mi za bodajże 7,50 PLN (w przeliczeniu). Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: wątek ratunkowy 05.08.08, 13:12 Odsylam w babelkowej kopercie. Wierze Dunczykom, wiec wysylam zwyklym listem, bo tu na polecene bym zbankrutowala. Jesli jeden stanik, to zwykle nie przekracza 100g i jest w miare cienki, wiec idzie jako storbrev (za 16dkk), potem juz jako maxibrev (do 100g 21dkk, do 250g 34dkk). Tu masz linka do cen: www.postdanmark.dk/contentfull.dk?lang=dk Odpowiedz Link
lau-rin Dobieranie, dobieranie... 02.08.08, 09:24 Witam was :) Odkąd zaczęłam czytać to lobby zakupiłam 3 staniki. Freya Arabella 28E - wiem, że to nie najlepszy wybór na moje 70/84, bo miska jest za duża, brakuje mi jakieś 2-3cm w biuście, ale za to muszę przyznać, że jak na mnie ma doskonałe fiszbiny, po prostu leżą idealnie, nic nie uwiera, a że są umieszczone dość wysoko (w sensie mam je dość wysoko pod pachą), to ładnie zbierają, ale tak jak mówię, rozmiar na razie nie ten :) Fantasie Bridgette 65D - na razie będę w nim chodzić oczekując na migrację :) fiszbiny celują prawie w środek pachy, ale za to są niższe niż w Arabelli, ogólnie mam trochę stożki, ale mogłam się chyba tego spodziewać, skoro całe życie rozpłaszczałam biust... mam nadzieję, że jakaś migracja nastąpi i coś się wypełni :) bo naprawdę nie wiele brakuje, właściwie to wypełnienia u góry miseczek, na mniejszej piersi leży praktycznie idealnie. Pour moi Provence 65D (full cup) - jest ok, odrobinkę za duży, ale brakuje dosłownie ciut ciut :) bardzo piękny, ale na razie postanowiłam ćwiczyć migrację :P na tym Fantasie, bo nie jest zbyt piękny jak dla mnie... siedzę w domu jako, że mam wakacje to pochodzę i zobaczę co się będzie działo. I teraz pytanie: czy mam próbować jakiegoś Panache czy dać sobie z tym spokój i nadal celować we Freyę? Wydaje mi się, że nawet na zdjęciach te Panache wyglądają na dużo szersze... Skoro dotychczasowe celują w środek lub prawie w środek to czy warto ryzykować zakup czegoś szerokofiszbinowego? Bo wydaje mi się, że dotychczasowo kupione są wąskofiszbinowe, tylko co do Provence dużo osób pisało, że jest szeroki, ale u mnie jakoś nie odczułam. Odpowiedz Link
azareth Re: Dobieranie, dobieranie... 03.08.08, 11:15 jezeli fiszbina frejek celuje w srodek pachy to jest ok. panache sa szersze- bedziesz je miała na plecach. provence tez mnie dziwi- strasznie szeroki- mierzyłam 30 D i DD. a freje sa waskofiszbinowe wiec ciekawe to:) moze do galerii fotki podrzucisz? Odpowiedz Link
lau-rin Re: Dobieranie, dobieranie... 03.08.08, 14:51 podrzuciłabym, ale nie bardzo wiem jak :) jestem tu od niedawna... A co do fiszbin w Fantasie Bridgette i Provence to po przyłożeniu obu biustonoszy do siebie są tak samo rozstawione, tylko w jednym z modeli fiszbina sięga wyżej (już nie wiem w którym, a teraz nie mogę sprawdzić. Odpowiedz Link
azareth ojjj:) 03.08.08, 18:22 a poczytac tak to co na gorze forum:) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=82215844 tu masz regulamin. polega to na tym ze na aders z linki wysyłasz fotki i na forum dostajesz komentarze do tych zdjec. a w wolnej chwili poczytaj to co u góry łacznie z przyszpilonymi watkami- dzieki temu bedziesz wiedziała co gdzie znalesc. :) Odpowiedz Link
azareth Re: ojjj:) 03.08.08, 18:23 aha, jeszcze jedno- prowence moze i ma podobne fiszbiny, ale moga sie bardziej rozciagac:) Odpowiedz Link
lau-rin Zdjęcia w galerii 08.08.08, 16:56 Dziewczyny są moje zdjęcia w Fantasie Bridgette i Pour Moi? Provence, proszę obejrzyjcie i skomentujcie. Odpowiedz Link
0-kasiulka Re: wątek ratunkowy 03.08.08, 10:04 ratujcie... chcialam wlasnie sprawdzic swój rozmiar stanika i...nie ma takiego. czy to mozliwe? Odpowiedz Link
yu-me Re: wątek ratunkowy 03.08.08, 10:14 Rozumiem, że sprawdzałaś w kalkulatorze mariski? A jakie masz wymiary? Odpowiedz Link
azareth Re: wątek ratunkowy 03.08.08, 11:12 wszytko jest:) spokojnie.. w watku rozmiarowym bylas? ps. kalkulator jest tyko narzedziem orientacyjnym, pierw zmierz sie dokładnie- pod scisle, w biuscie luzno i do watku rozmiarowego albo tu wroc:) Odpowiedz Link
kizombalover GDZIE jest środek pachy??? 03.08.08, 18:10 Potrzebuję ratunku, bo za chwilę przyfruną do mnie zamówione staniki w liczbie 6, i będę musiała je jakoś ocenić. Otóż, nie bardzo wiem, gdzie właściwie jest ten środek pachy, w który ma celować fiszbina. Jeśli podnoszę ramię prostopadle, to środek wydaje mi się być bardziej z tyłu, niż jeśli podnoszę ramię bardziej naturalnie (no, na przykład machając ręką do kogoś na pożegnanie ;-)). Więc jak to właściwie sprawdzić? Nie bardzo mogę się sugerować obrysem piersi, jeśli chodzi o prawidłowe "leżenie" fiszbiny, bo moje piersi zaczynają się i kończą "niewiadomogdzie". Brakuje mi naturalnego obrysu - trójkąty. Poradźcie, proszę. Patrycja Odpowiedz Link
azareth Re: GDZIE jest środek pachy??? 03.08.08, 18:18 skorzystaj z galerii, tam ci doradzimy. nie jedna juz miała z tym problem- w tym ja- bo ułozenie reki duzo zmienia:) a srodek jest najbardziej miarodajny jak opuscisz reke do dołu do biodra i w tej samej lini ja podniesziesz- jakbys udawała samolot:)rece pod katem 90st do ciała. najlepiej stan bokiem do lustra, reka w gore i wiszisz:) radze jeszcze slady po fiszbinie obejrzec:)to tez sporo mowi. Odpowiedz Link
kizombalover Re: GDZIE jest środek pachy??? 04.08.08, 09:45 Dziękuję serdecznie za podpowiedź. Zdjęcia do galerii oczywiście wyślę, ale chciałam się do nich właściwie "ustawić". Teraz już wiem - samolot ;-)) Odpowiedz Link
armyofme Re: wątek ratunkowy 03.08.08, 19:42 Witajcie koleżanki :) Przyszłam do Was z siostrzanego forum LB :) Mam dość nurtujący mnie problem i zostałam skierowana do Was :) Moim problemem jest jak myślę dość kiepsko kompatybilny biust. Przeleciałam masę wątków i oto jaki wynik uzyskałam. Jestem wąskofiszbinowa. Freyowa mocno. W końcu te staniki nie wbijają mi się w pachę! Jednak na każdym mierzonym modelu Frei robi mi się tzw. freyowa zmarcha, czyli prawdopodobnie nie ten krój stanika :( Najmniejszą zmarchę robi Pollyanna (biała) i dość fajnie leży ale nie jest idealnie. Zmarcha dalej istnieje choć w mniejszej formie. Dodatkowo mam biust wysoko osadzony, więc potrzebuję nisko zabudowane staniki. Dziś na zakupach mierzyłam milion dwieście różności. Tylko ta Pollyanna była znośna. Mam wymiary obecnie 83/100-101. Wszystkie dzisiejsze mierzyłam z obwodem 32 i było ok. Widocznie jestem dość mocno ściśliwa bo w moich dotychczasowych stanikach ( już po uświadomieniu) w obwodzie 34 mogę zapiąć się ze swobodą na ostatnią haftkę. Czyli doszłam do wniosku że nic nie ma dla mnie :( Nie mogę znaleźć żadnego stanika kompatybilnego z tymi wszystkimi cechami!:( Dodam jeszcze, że w każdym staniku ( z obwodem 34 i 32) mam podpachowe i naplecne buły:( Nie mogę się niczym ich pozbyć. Pomocy. Odpowiedz Link
figa84 Re: wątek ratunkowy 03.08.08, 19:55 Witamy w gronie:-) Dziewczyny Cię skierowaly do nas, bo od dłuższego czasu nas to nurtuje. Obecne przmyślenia mówią, że za mocno zanirzamy obwód. Dziś widziałam w galerii Arabellę bez zmarchy, tylko dlatego, że obwód nie był za mocno zaniżony - przynajmniej tak to wygląda. Wniosek: Arabella nie jest promałobiuściasta... Myślę, że dziewczyny się zaraz odezwą, ale przejrzyj nasze forum. W obecnym momencie chyba zaczniemy szukać innych marek niż Freya. Do mnie akuat idą M&S i Macpherson. Ta druga to niestety małomiseczkowiec i tylko do miski E;-( Jeśli chodzi o zabudowanie staników to jest ono bolączką tego forum;-( Może wyślij jakieś zdjęcie do naszej galerii - dziewczyny spojrzą czy doskwiera Ci to samo co nam:-) Odpowiedz Link
armyofme Re: wątek ratunkowy 03.08.08, 20:32 figa84 napisała: > Witamy w gronie:-) Dziewczyny Cię skierowaly do nas, bo od dłuższego > czasu nas to nurtuje. Obecne przmyślenia mówią, że za mocno > zanirzamy obwód. Dziś widziałam w galerii Arabellę bez zmarchy, > tylko dlatego, że obwód nie był za mocno zaniżony - przynajmniej tak > to wygląda. Wniosek: Arabella nie jest promałobiuściasta... Myślę, > że dziewczyny się zaraz odezwą, ale przejrzyj nasze forum. > W obecnym momencie chyba zaczniemy szukać innych marek niż Freya. Do > mnie akuat idą M&S i Macpherson. Ta druga to niestety > małomiseczkowiec i tylko do miski E;-( Jeśli chodzi o zabudowanie > staników to jest ono bolączką tego forum;-( > Może wyślij jakieś zdjęcie do naszej galerii - dziewczyny spojrzą > czy doskwiera Ci to samo co nam:-) Witam :) Obecne moje staniki są 34 ( przy 83 pod) i nadal jest ten sam problem. Każda Freya robi mi tzw zmarchę więc jakoś jestem do tej marki sceptyczna. A 34 to już jest naprawdę szerokie we Frei. Mam jednego M&S który zdecydowanie jest najwygodniejszy, może to jest właśnie ta marka jak mówisz :) Dzięki za sugestie, sprawdzę więcej tej firmy :) Doszłam też do pewnych wniosków że zbyt wysokie podciąganie ramiączek powoduje wrzynanie się stanika w pachy, lekko poluzowałam i jest lepiej ale nie idealnie :( Powysyłam zdjęcia ( te które wysłałam już do Galerii LB) i byłabym wdzięczna za pomoc. Jesteście kochane :) Odpowiedz Link
joankb Re: wątek ratunkowy 04.08.08, 10:18 Po "burzy mózgów" nasze wnioski są mniej więcej takie jak opisała figa: duże zaniżenie obwodu powoduje, że aby dopasować "przeliczoną" miskę, którą już i tak ten mniejszy obwód "ciągnie" podciągamy też mocniej ramiączka. Niektórym biustom, tym bardziej plastycznym, że tak powiem, no i większym rozmiarowo niż nasze to nie szkodzi. Niektórym, zwłaszcza mniejszym szkodzi; miska zaczyna wchodzić wysoko, tam, gdzie już biustu de facto nie ma, źle się układa i robi słynną "zmarchę". Równocześnie stanik robi się baaardzo zabudowany. Wybór mniejszej miski nie pomaga - ta z kolei "tnie" dekolt i wydaje się zbyt mała. Szukamy alternatyw - innych krojów, gdzie ten problem nie jest aż tak dokuczliwy. Dziewczyny podszywają tez obwody - te mniej lub wcale nie zaniżone. Daj zdjęcia - spróbujemy się zastanowić czy Twój problem ma tę samą przyczynę. Odpowiedz Link
armyofme Re: wątek ratunkowy 04.08.08, 16:47 joankb napisała: > Po "burzy mózgów" nasze wnioski są mniej więcej takie jak opisała figa: duże > zaniżenie obwodu powoduje, że aby dopasować "przeliczoną" miskę, którą już i ta > k > ten mniejszy obwód "ciągnie" podciągamy też mocniej ramiączka. Niektórym > biustom, tym bardziej plastycznym, że tak powiem, no i większym rozmiarowo niż > nasze to nie szkodzi. Niektórym, zwłaszcza mniejszym szkodzi; miska zaczyna > wchodzić wysoko, tam, gdzie już biustu de facto nie ma, źle się układa i robi > słynną "zmarchę". Równocześnie stanik robi się baaardzo zabudowany. Wybór > mniejszej miski nie pomaga - ta z kolei "tnie" dekolt i wydaje się zbyt mała. > Szukamy alternatyw - innych krojów, gdzie ten problem nie jest aż tak > dokuczliwy. Dziewczyny podszywają tez obwody - te mniej lub wcale nie zaniżone. > Daj zdjęcia - spróbujemy się zastanowić czy Twój problem ma tę samą przyczynę. A co rozumiesz przez duże zaniżenie obwodu? :) Generalnie ten sam problem pojawia się u mnie przy obwodzie 32 jak i 34 ( a pod biustem mam 83), więc zaniżenie o 8 cm przy 34. Trochę więcej przy 32- 13 cm. Odpowiedz Link
joankb Re: wątek ratunkowy 04.08.08, 17:01 Dla nas "duże" bywa i to 8 cm niestety. Czy u Ciebie jest różnica pomiędzy zmarszczką w 32, a tą w 34? Jest nieco lepiej przy 34 czy nie? Oprócz przyczyny takiej, jaka bywa u nas, możesz być w inny sposób "niezgodna" z freyą. Odpowiedz Link
armyofme Re: wątek ratunkowy 04.08.08, 17:08 joankb napisała: > Dla nas "duże" bywa i to 8 cm niestety. Czy u Ciebie jest różnica pomiędzy > zmarszczką w 32, a tą w 34? Jest nieco lepiej przy 34 czy nie? Oprócz przyczyny > takiej, jaka bywa u nas, możesz być w inny sposób "niezgodna" z freyą. Mam w domu jeden model Frei (Saskia) i w niej tej zmarchy nie ma. To jest właśnie 34. Za to są okropne buły podpachowe i naplecne :( Inne modele Frei mierzyłam tylko z obwodem 32. Najbardziej jednak mnie dobija to wrzynanie się w pachy :( Odpowiedz Link
figa84 Re: wątek ratunkowy 04.08.08, 19:05 hmmm... jeśli tylko masz jakieś fotki tych 32 to daj je też do galerii. Musimy znaleźć powód zmarchy i u Ciebie:-) Ja przy 68 pod biustem celuje w 65 (30) i zobaczymy co z tego wyjdzie - niech tylko mi te staniczki dojadą jak najszybciej:-) Odpowiedz Link
armyofme Re: wątek ratunkowy 04.08.08, 20:20 figa84 napisała: > hmmm... jeśli tylko masz jakieś fotki tych 32 to daj je też do > galerii. Musimy znaleźć powód zmarchy i u Ciebie:-) > Ja przy 68 pod biustem celuje w 65 (30) i zobaczymy co z tego > wyjdzie - niech tylko mi te staniczki dojadą jak najszybciej:-) Niestety nie mam :( Te 32 w sklepie mierzyłam. Myślisz że powinnam celować w 80? (przy 83?) joankb napisała: > A miska wielkościowo ok? To znaczy trzyma bezpośrednio po wygarnięciu? Buły > uciekają za chwilę? > Nam effuniak poleca (jednak) podszycie/zwężenie obwodu. > Jeśli to nie jest jasne: miska w zaniżonym obwodzie musi być o jedną, najlepiej > dwie literki większa. A to oznacza, że tak naprawdę producenty wymyślił ją dla > kobiety o większym biuście (o większej różnicy "pod" i "w"). Dla nas ta różnica > 5 cm w głębokości miseczki okazuje się często zbyt duża. Możliwe (będziemy to > testować), że dla małego biustu lepiej jest zwęzic/podszyc obwód, który > producentowi wyszedł za szeroki, a miseczkę zostawić ze swojego "producenckiego > " > rozmiaru. > Btw - lepiej się nam sprawdzają inne fasony - nie "skośne" balkoniki, na innych > ten problem nie jest tak widoczny, są tylko bardziej zabudowane. Nie wiem jakby > to było w twoich okolicach rozmiarowych, trzeba by poszukać. Tak, miska leży ok. Buły po wygarnięciu trzymają się 2 sekundy dosłownie :( Zdjęcia do Galerii wysłane, czekamy tylko aż dziewczyny dodadzą :) Odpowiedz Link
joankb Re: wątek ratunkowy 04.08.08, 19:21 A miska wielkościowo ok? To znaczy trzyma bezpośrednio po wygarnięciu? Buły uciekają za chwilę? Nam effuniak poleca (jednak) podszycie/zwężenie obwodu. Jeśli to nie jest jasne: miska w zaniżonym obwodzie musi być o jedną, najlepiej dwie literki większa. A to oznacza, że tak naprawdę producenty wymyślił ją dla kobiety o większym biuście (o większej różnicy "pod" i "w"). Dla nas ta różnica 5 cm w głębokości miseczki okazuje się często zbyt duża. Możliwe (będziemy to testować), że dla małego biustu lepiej jest zwęzic/podszyc obwód, który producentowi wyszedł za szeroki, a miseczkę zostawić ze swojego "producenckiego" rozmiaru. Btw - lepiej się nam sprawdzają inne fasony - nie "skośne" balkoniki, na innych ten problem nie jest tak widoczny, są tylko bardziej zabudowane. Nie wiem jakby to było w twoich okolicach rozmiarowych, trzeba by poszukać. Odpowiedz Link
idid Re: wątek ratunkowy 04.08.08, 19:21 Wrzynanie się w pachy - znam ból. Moim zdaniem to jest "wina" wysoko położonego biustu. Ale czekamy na zdjęcia w galerii - one powiedzą najwięcej. Odpowiedz Link
bardzometafizyczny Re: wątek ratunkowy 05.08.08, 13:02 Witam, trafiłam na to forum dziś i siedzę już czwarta godzinę :) Dochodzę do wniosku, ze nic nie wiem na temat staników. Moje 75 B jakoby ma być 65 D. A we mnie taki konserwatyzm, że trudno mi pojąć, że mogę mieć miseczkę D... Ale nie musicie mnie przekonywać - po kilku godzinach buszowania tu już wierzę :) Mam inną prośbę - chciałabym na początek zamówić kilka staników na próbę, tylko że nie wiem, czy są one rozciągliwe czy nie, a tym samym - czy mam wybrać moje 65D, czy coś innego. Staniki, które rozważam: Panache Tango II Panache Anastasia Adore Daisy RubyPink Ophelia No, to tyle na początek. Jeśli możecie, napiszcie mi, które z nich sa rozciągliwe, które nie. Gwoli ścisłości dodam, że moje rozmiary to 72/85. Wyszło mi (30)65D, rozciągliwe- 60E, ściśliwe- 70B. Z góry dzięki za pomoc! Serdeczności! Odpowiedz Link
kaczencja Re: wątek ratunkowy 05.08.08, 13:37 Tango II nie jest rozciągliwe, możesz spokojnie brać 65tkę, natomiast zastanawiałabym się nad miseczką - w moim odczuciu i z tego co zauważyłam, w odczuciu wielu użytkowniczek tego modelu Tango II jest małomiseczkowcem. Wydaje mi się więc, że powinnaś brać raczej 65DD. Anastasia jest problemowym modelem - nie za bardzo zbiera biust z boków, często robi kacze dzioby. Wiem, że stanik wizualnie jest bardzo ładny, ale jego funkcjonalność pozostawia sporo do życzenia. Adore to wąskofiszbinowce, często rozciągliwe, a o Daisy opinie były różne. Dobrze, byś na początek zamówiła sobie coś wąsko i szerokofiszbinowego, by się zorientować, które fiszbiny lepiej Ci pasują. Ale na tę okoliczność z wąskofiszbinowych może lepsza byłaby Freya Polyanna, albo Fantasie Bridgette? RubyPinki potrafią ładnie leżeć i z tego co wiem, zbierają sporo pozytywnych opinii. Nie wiem ile chcesz staników zamówić za pierwszym podejściem - jeśli 2 to bierz jednego Panache i jedną Freyę albo Fantasie. Jeśli trzy to nie zaszkodzi wziąć na spróbunek RubyPinka :) Odpowiedz Link
armyofme zbytnie zaniżanie obwodu 05.08.08, 19:57 Byłam dziś na kolejnym mierzeniu staników. Zmarcha Freyowa dalej pojawia się w 34 i 32 ( przy 83 pod i 101 w biuście) jednak odkryłam coś dziwnego. w 36 DD (czyli większy obwód a mniejsza miska) znika całkiem problem zmarchy! Dodatkowo nie pije w pachy bo miska sięga tam gdzie powinna a nie pod obojczyk i buły podpachowe są zdecydowanie najmniejsze. Jak się w takim razie ma teoria zaniżania obwodu o 5-8 cm? :( Z kalkulatora wychodzi mi uparcie 34F ( w tym się topię), 34E i 32 F są w miarę ale Freya robi zmarchę w tych obwodach i wszystko pije w pachę ( niezależnie od modelu). Doszłam też do wniosku że moje piersi są od dołu pełne a na górze płaskie, w prawie każdym staniku mam więc górę miski wolną a dół wypełniony. Znika to w 36DD -mniejsza miska, pełne wypełnienie. I cóż począć? Fakt że ten obwód 36 jest dość luźny, nie wiem czy nie będzie jeździł...masz babo placek. Odpowiedz Link
malagracja Re: zbytnie zaniżanie obwodu 05.08.08, 20:01 A ja stoje nadal w miejscu bo jak nic wychodzi mi 60, zebym nie wiem jak sie najadła! :/ Odpowiedz Link
nikopolis1 Re: zbytnie zaniżanie obwodu 05.08.08, 20:02 tez doszłam do wniosku, że staniki ciasny obwód, duża miska zakrywają olbrzymią powierzchnię (miski sięgają bardzo wysoko), dlatego ja wolę half cupy, a nie te "ortopedyczne" fasony. Odpowiedz Link
armyofme Re: zbytnie zaniżanie obwodu 05.08.08, 20:05 nikopolis1 napisała: > tez doszłam do wniosku, że staniki ciasny obwód, duża miska zakrywają olbrzymią > powierzchnię (miski sięgają bardzo wysoko), dlatego ja wolę half cupy, a nie te > "ortopedyczne" fasony. No tak ale mały wybór w half cupach.. ale czego to dowodzi? że nie do każdych piersi mają się te zasady? Przecież oszaleć idzie.. Naprawdę zaczynam woleć pełne wypełnienie miski i szerszy obwód niż buły podpachowe, picie w pachach i zabudowanie po szyję... Odpowiedz Link
nikopolis1 Re: zbytnie zaniżanie obwodu 05.08.08, 20:10 ja powinnam nosić 65DD, mam takie 2 staniki, są ok (5 innych odsprzedałam, bo w każdym coś było nie tak), ale w chwilach zwątpienia zastanawiam się nad kupnem jakiegoś ciasnego 70C (wcześniej nosiłam 70B i te miski są naprawdę za małe). Odpowiedz Link
armyofme Re: zbytnie zaniżanie obwodu 05.08.08, 20:16 nikopolis1 napisała: > ja powinnam nosić 65DD, mam takie 2 staniki, są ok (5 innych odsprzedałam, bo w > każdym coś było nie tak), ale w chwilach zwątpienia zastanawiam się nad kupnem > jakiegoś ciasnego 70C (wcześniej nosiłam 70B i te miski są naprawdę za małe). Przy jakich wymiarach? :) Odpowiedz Link
lavaenn Re: zbytnie zaniżanie obwodu 05.08.08, 20:28 i to dowodzi że Freya jest tak samo głupim producentem jak inni, tylko z szerszą rozmiarówką, nie ma pojęcia o konieczności zaniżania obwodów, więc gwiżdże na rozciągliwość, i mamy szczęście że niektóre z ich staników są bardziej ściśliwe niż Arabelka. mam 64 pod - aż z ciekawości przymierzę Freyowe 70C, może wtedy nie będzie zmarchy jak w 60 i 65? tylko pewnie zawinę je dookoła i zapnę z przodu, bo już 60 jest za luźne... Odpowiedz Link
armyofme Re: zbytnie zaniżanie obwodu 05.08.08, 20:32 Już sama nie wiem co robić. W każdym staniku podszywać obwód aby dobrze leżał? To trochę bez sensu... Może po prostu są biusty które nie trzymają się zasad z zaniżonym obwodem. Odpowiedz Link
nikopolis1 Re: zbytnie zaniżanie obwodu 05.08.08, 20:34 no u Ciebie może tak by, że obwód będzie stanowczo za szeroki:) Odpowiedz Link
armyofme Re: zbytnie zaniżanie obwodu 05.08.08, 20:36 nikopolis1 napisała: > no u Ciebie może tak by, że obwód będzie stanowczo za szeroki:) A przetłumaczyć na polski możesz bo nie bardzo rozumiem :)) Odpowiedz Link
nikopolis1 Re: zbytnie zaniżanie obwodu 06.08.08, 10:33 armyofme napisała: > nikopolis1 napisała: > > > no u Ciebie może tak by, że obwód będzie stanowczo za szeroki:) > > A przetłumaczyć na polski możesz bo nie bardzo rozumiem :)) nie błysnęłam:) już tłumaczę ta wypowiedź była do lavaenn, która napisała "mam 64 pod - aż z ciekawości przymierzę Freyowe 70C, może wtedy nie będzie zmarchy jak w 60 i 65? tylko pewnie zawinę je dookoła i zapnę z przodu, bo już 60 jest za luźne..." Odpowiedz Link
malagracja Tez mam 64 05.08.08, 21:23 ale dla mnie miski w 70 i 65 sa za plytkie, nie masz takiego wrazenia? Odpowiedz Link
lavaenn Re: Tez mam 64 05.08.08, 22:34 w 65 trochę tak - chociaż mój biust jest mało kompatybilny z czymkolwiek (idealnych staników miałam jeden, przez tydzień, dwa rozmiary temu) więc ciężko ocenić. za parę dni znowu będę w warszawie, jeśli to 70C dalej wisi w Buduarze to z ciekawości przymierzę... Odpowiedz Link
armyofme Re: Tez mam 64 05.08.08, 22:43 Zmierz, bo ja dochodzę do wniosków że to może być ratunek. Odpowiedz Link
lau-rin Fiszbiny wbite w mostek - problem 05.08.08, 21:32 Opiszę to jak najlepiej potrafię, ponieważ miseczki mają na środku to łączenie (mostek) to odległość jednej miseczki od drugiej to jakieś 2cm i tu u mnie pojawia się problem: Fantasie Bridgette ma mostek dość wysoki i on mi się wbija w mostek - jest to efekt spodziewany, którego raczej nie wyeliminuję ponieważ mam coś co nazywamy lejkowatą klatką piersiową, chodzi o to, że jak większość z was ma między piersiami kawałek równinki to ja mam dolinkę większą, takie zagłębienie - na tym to polega, co prawda nie mam tego zagłębienia jakiegoś dużego, ale problem istnieje w tym, że fiszbiny od strony wewnętrznej miseczek mam wbite już w piersi, gdyby miało być idealnie musiałabym mieć miseczki sporo bliżej niz 2 cm od siebie, bo tak to mam odciski od wewnętrznej strony piersi, czyli tak jakby od środka nie jest ona całkowicie objęta fiszbiną... Co na to można poradzić? Czy niski mostek załatwi sprawę? Odpowiedz Link
kaczencja Re: Fiszbiny wbite w mostek - problem 05.08.08, 21:44 Niski mostek może pomóc, może poszukaj staników typu deep plunge, gdzie miseczki połączone są wąskim kawałkiem materiału. To o czym piszesz to jest problem piersi blisko siebie - rozstaw między piersiami jest bardzo mały i wśród balkonetek powinnaś szukać staników właśnie na takie piersi. Tutaj masz wątki na ten temat: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=79516981&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=74455372&v=2&s=0 Odpowiedz Link
lau-rin Re: Fiszbiny wbite w mostek - problem 06.08.08, 08:56 bardzo dziękuję :) najlepsze jest to, że mi się zawsze wydawało, że one wcale nie są blisko siebie... Odpowiedz Link
kasia_j Mój pierwszy stanik w nowym rozmiarze i buły! 06.08.08, 10:03 Odkupiony lemon sorbet w rozmiarze 60C (moje wymiary to 68/77). Założyłam i mam buły! Czy to za mała miska, jednak? Czy ciasny obwód, chociaż czuję się świetnie, bo pierwszy raz od dłuższego czasu nic mi nie jeździ i nie podchodzi do góry. Wydaje mi się, że miska powinna być bardziej zabudowana pod pachą, ale czy mam rację? Czytałam jeden z wątków na temat buł i nasunął mi się jeden wniosek, że nie ma jednoznacznej odpowiedzi na to pytanie. Do tej pory nosiłam 70A i buł nie było, chociaż raz mierzyłam stanik w tym rozmiarze i pojawiły się. Tak czy inaczej stanik zostawiam, chociaż nie jest szczytem ideału. Zamówiłam z Elle Coranto new underwired bra w rozmiarze 30C, bo 28C jest nieosiągalne. Czekam, ale mam wątpliwości czy będzie dobry. Może powinnam spróbować z jakimś innym modelem, bardziej zabudowanym jednak w rozmiarze 28D? Jestem chuda, więc może te miski są jednak za małe? Sama już nie wiem;( Może trzeba było zamówić Freya Pollyanna? Odpowiedz Link
megiddo0 Re: Mój pierwszy stanik w nowym rozmiarze i buły! 07.08.08, 13:23 lemon sorbet na pewno jest za maly-o rozmiar albo i 2 buly wyskakuja czasem przy waskich obwodach bo nie maja sie gdzie schowac-one byly tam wczesniej tylko kryly sie skutecznie;) elle mcpherson nie produkuje obwodow 60, ale obwody tej firmy sa bardzo scisle-jak wiekszosc 60tek innych firm wiec powinno byc dobre i UWAGA- miseczka C w rocnych obwodach ma rozna wielkosc, nie moze byc tak ze zmieniasz sobie obwod a miseczka zostaje ta sama! przyjzyj sie tabeli, jak z obwodami zmienia sie miska: www.bellissima.com.pl/strona.php?site=przymierzalnia&PHPSESSID=f0ff001b25a63550bbe4a73472f81a21 i na przyszlosc-wiekszosc modeli elle to malomiseczkowce (nalezy brac o rozmiar wieksza miske, wiec jesli bedzie ci pasowac 65C to znaczy ze masz regularny rozmiar 65D lub 60E) Odpowiedz Link
betsi28 Margo a co teraz? 06.08.08, 10:38 witam. jak narazie udało mi sie trafić jeden fajnie leżący stanik.jest to Freya Margo 65D na moje wymiary 73/86. Chciałabym kupić jakiś nowy.Wie ktoś może jaki podel byłby porównywalny do Margo pod względem miseczek/fiszbin? Zastanawiam się nad Zetą, Madison, Saskia, Myrtle, panache Flamenco. Czy ktos ma porównanie? Znalazłam tez na allegro całkiem fajnie wyglądający model ale nic nie mogę znaleźć na forum na jego temat.o freyi retro są tylko komentarze dot plunge i to usztywnianego, który nie jest polecany. wie ktoś coś może na temat tego: www.allegro.pl/item413649762_freya_retro_full_cup_nowy_30d_65d _coco_brown.html Odpowiedz Link
nieco8 Re: Margo a co teraz? 06.08.08, 12:22 Nie mam doświadczenia z tym modelem, ale wynotowałam sobie kiedyś z jakiegoś wątku, że taki sam krój (balconette) jak Margo mają: Tia, Geo, Tutti Frutti, Lucille i Maisie. Odpowiedz Link
betsi28 Re: Margo a co teraz? 07.08.08, 12:53 Chyba jednak zdecyduję się na Zetę ale podobno to rozciągliwiec z raczej większymi miseczkami. Moje Margo to 65 D przy wymiarach 73/86. Jaką Zetę wybrać tez 65 D czy raczej celować w 60tkę (tylką jaką?) bo jakby miał się szybko rozciągnąć? Co radzicie? Odpowiedz Link
mmm-mm Re: Margo a co teraz? 07.08.08, 19:06 Freya Zeta to rozciagliwiec, ale z MALYMI miseczkami. Odpowiedz Link
anna.michal Re: Margo a co teraz? 08.08.08, 08:45 mmm-mm napisała: > Freya Zeta to rozciagliwiec, ale z MALYMI miseczkami. Z NORMALNYMI ze wskazaniem na lekko większe. Odpowiedz Link
betsi28 Re: Margo a co teraz? 08.08.08, 10:06 czyli na 73/86 radzicie raczej 60tke? Ale jakie miseczki dd czy e? Odpowiedz Link
mmm-mm Re: Margo a co teraz? 08.08.08, 20:05 Kiedys panowala opinia, ze zeta ma male miseczki, teraz zas niby normalne i rozeznaj sie tu. Odpowiedz Link
nieco8 Kiedy obwód jest za ciasny 06.08.08, 12:32 Moja Polyyanna 60F (na 68/87)po 2 tygodniach noszenia chyba zaczęła bułkować. Myślę o zakupie nowej, jednakże zastanawiam się, czy nie kupić przypadkiem 65. Generalnie jest mi wygodnie w 60 zapiętej na najluźniejszą haftkę, tylko wieczorem, kiedy zasiądę na miękkiej kanapie i oglądam jakiś film obwód wbija mi się w żebra, a haftki po zdjęciu stanika wyglądają jakby były na granicy wyrwania. Kupiłam nawet przedłużkę, ale było mi mniej wygodnie - fiszbin uciskał mi żebra. Kupić 65F, czy 60FF? Druga sprawa, ta sama Pollyanna w górnej części miski nie przylega do ciała, czy tak już ma być w takich zabudowanych stanikach? Mam biust raczej krągły i jędrny. Odpowiedz Link
armyofme Re: Kiedy obwód jest za ciasny 06.08.08, 12:38 No właśnie. Po raz kolejny pojawia się podobny problem. Jak masz możliwość to ja bym radziła przymierzyć to 65. A może akurat.. :) Chociaż niech dziewczyny doradzą, bo ja tu jestem z doskoku z LB :D Ale chyba jednak tu bardziej pasuje, więcej moich problemów się pojawia :D Mam nadzieję że nie macie nic przeciwko że się tu zagnieżdżam :D Odpowiedz Link
plica Re: Kiedy obwód jest za ciasny 06.08.08, 21:10 ja bym radzila raczej to 65. bedzie mniej golfiaste. tylko jesli chcesz rozmiar wiekszy to albo 60FF albo 65E (a nie 65F- ktorej jest na 91,5 w biuscie) Odpowiedz Link
dixi Anastasia i skutki grawitacji 08.08.08, 11:22 sprobuje opisac moj problem na przykladzie ostatnio zakupionej i kompletne nie trafionej Anastasii w rozmiarze 65D (wymiary 72/84) po pierwsze - dolna polowka stanika byla wypelniona, w gornej hulal wiatr - to zapewne na skutek grawitacji, ktora sciagnela mi cala zawartosc piersi w dol (czyt. moje piersi sflaczaly po prostu, o ;) w zwiazku z czym jest mi potrzebny stanik, ktory spowodowalby migracje tej dolnej czesci w gore :) poza tym fiszbiny siegaly daleko pod pache, z czego wynika ze mam blisko osadzone piersi i potrzebuje stanika, ktory by nie odsuwal ich na sile pod pachy; nie mam szansy kupic stanika stacjonarnie, dlatego musze wszystko wczesniej dobrze przeanalizowac aby przyblizyc przwdopodobienstwo wlasciwego wyboru; troche wiec poczytalam, poogladalam zdjecia (a w zasadzie to od tygodnia po pare godz. dziennie czytam forum i wszelkie linki) no i wydedukowalam, ze moze model Freya Tinkerbell 65DD ma u mnie szanse - podobno to malomiseczkowiec (dlatego DD a nie D), poza tym na zdjeciach widze ze nie ma zbyt zabudowanej gornej czesci miski; co Wy na to?? prosze tez o inne sugestie, a najchetniej z podpowiedzią gdzie je moge nabyc, o :) Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Kiedy obwód jest za ciasny 08.08.08, 12:48 Jesli 60F jest juz za maly, byc moze 65F ale moze bedzie dobry ale tez byc za duzy. W koncu 65F jest szyte na 89 w biuscie. Ja mam tyle samo pod biustem i w 60 czuje sie zle, zbyt cisna. Mysle, ze to kwestia osobnicza. JEdnych cisniej bardzije innych mniej. Stanik ma byc przede wszytskim wygodny, to nie narzedzie tortur;) Odpowiedz Link
blizniaki14 wszystko nie tak, wszystko gniecie 08.08.08, 12:41 Przymierzyłam już ok 20 staników w rozmiarach 65C, 60D i 60DD...i mam tylko jedną Zetkę 60DD białą, która i tak nie leży do końca dobrze. Mój największy problem o czym już nie raz pisałam to płaskie piersi,duża asymetria, zawsze jedna miska całkiem pusta. A na dodatek prawą pierś mam wyżej (to jest ta większa) i wszystkie staniki gniotą mnie potwornie w mostek po jej stronie, aż skórę mi ścierają, nie wiem co mam robić??? najchętniej naprawdę chodziłabym bez, bo tak to boli, ta kość! Problem dwa: nawet ściśliwe 60tki wchodzą mi na piersi, jak się poruszę to już są na cyckach!!! musiałabym co 5 minut wszystko poprawiać Problem 3: ponieważ idę do pierwszej w życiu pracy, postanowiłam nosić 65C usztywnione lekko bez wkładek, do pracy, a miękki 60D lub DD po domu. Nie potrafię iść do pracy kompletnie płaska,no nie potrafię. wielką krzywdę zrobię tym moim plackom??? większej już chyba nie można... (dla przypomnienia 69/80-81, ale tej różnicy prawie nie widać, wykarmiłam trójkę dzieci, wiek 27 lat, 177 i 58kg, mocne skrzywienie kręgosłupa, żeber, asymetria) poradzicie coś, wiem dużo tego... Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: wszystko nie tak, wszystko gniecie 08.08.08, 12:45 Krzywdy nie zrobisz, poki rozmiar bedzie dobry. Mysle, ze zamiast skupiac sie na za szerokim obwodzie, powinnas poszukac stanika, ktory pasuje w miskach a potem... podszyc. Poki nie ma dobrych scisliwych stanikow, trzeba sie tak ratowac. Tym sposobem przekonalam sie, ze Arabelka lezy na mnie swietnie, tyle ze w rozmiarze regularnym 65DD. Obwod, no coz, rozciaga sie chyba do 90... Podszyje i bedzie git. Odpowiedz Link
blizniaki14 Re: wszystko nie tak, wszystko gniecie 08.08.08, 13:18 Dziękuję :) No właśnie też o tym myślałam,że jednak szukać 65 i podszywać, byle tylko miska była w miarę dobra... żeby tylko taki magiczny znaleźć :) Odpowiedz Link
malagracja Nie wiem co kupic :( :( 08.08.08, 21:11 Pamietam jeszcze jak wysylalam zdjecia do Galerii - Portia 28G - za mała, Trixie 28G - rozmiarowo ok. Dziś zmierzylam Trixie, bo lezy i czeka az ktos ja kupi...za mała, buły, spore...juz miseczka nie zakrywa calej pieri, widze efekt pomaranczy w szklance. Nie wiem co mam zrobic :( Odpowiedz Link
elmilinden Re: Nie wiem co kupic :( :( 09.08.08, 21:47 Nie załamywać się:) Ja tam od dłuższego czasu chodzę bez stanika, bo też mi nic nie leży:/ W dodatku zaginęła mi na Poczcie 3. paczka w ciągu miesiąca!!!! Ostatnio (pewnie zatrudnili nowych ludzi na wakacje...) regularnie giną mi wszystkie przesyłki. Dodatkowo niby powinnam nosić 60E/F, ale te staniki na mnie nie leżą. W sumie lepiej wyglądają 65E. A dlaczego- tego nie wiem. To w ogóle nie mój rozmiar:/ Odpowiedz Link
malagracja Re: Nie wiem co kupic :( :( 09.08.08, 21:54 Nic na mnie nie pasuje, Miss Mandalay - wypadlam z tabeli, Freya i Panache - za szerokie fiszbiny, Masquerade - wypadlam z tabeli. Poza tym potrzebuje maksymalnie waskich fiszbin. Nic tylko cycyek sie pozbyc :) Odpowiedz Link
lavaenn Re: Nie wiem co kupic :( :( 09.08.08, 21:59 Effuniak - skoro mi robi fiszbiny 12 cm to tobie może zrobić 9 ;) Odpowiedz Link
malagracja Re: Nie wiem co kupic :( :( 10.08.08, 21:08 Moge spytac jakie masz wymiary? Jeju, jak mi raźniej, ze znalazłam kogoś kto potrzebuje węższych fiszbin ;) Odpowiedz Link
lavaenn Re: Nie wiem co kupic :( :( 10.08.08, 23:21 ostatnio 65/84 nadtabelkowe, u Effuniak 65DD - ciągle w produkcji :) Odpowiedz Link
malagracja Re: Nie wiem co kupic :( :( 11.08.08, 20:41 Kurcze. Ja mam inne troche wymiary, ale mam nadzieje ze dla Ewy w przyszlosci to nie bedzie problem zrobic wiekszy z wezszymi fiszbinami. Fajnie Ci, ze doswiadczylas juz Effuniaków ;-) Odpowiedz Link