22.02.09, 14:47
albo mi na oczy padło albo nie ma jeszcze watku tego producenta. znalazlam tylko cos w kategorii "eksperymenty" co nie jest chyba najlepszym pomyslem. wiele modeli chantelle od dawna mi sie podobalo, kilka mierzylam, ciagle poluje na meli melo w rozsadnej cenie, a ostatnio zakupilam dosc fajny model hedona stad zalozony watek :)
Obserwuj wątek
    • plica chantelle hedona kremowa biel 22.02.09, 14:49
      upolowany na aukcji za dosc niska cene. przy wymiarach 73/92 mam 70E. stanik gladziutki, milutki, bezszwowy. taki jak tu o biel.com.pl/offer/biustonosze/chantelle_hedona_2031
      dosc zabudowany fullcupowy. obwod zapinam na najciasniejsza haftke i jest ok, ale ja nie zanizam obwodow jakos drastycznie. stanik w fazie testow, na razie zapowiada sie ok.
      • pierwszalitera Re: chantelle hedona kremowa biel 22.02.09, 15:14
        Na LB jest wątek producencki Chantelle. Na sto procent, bo sama się wpisywałam. Z mojego doświadczenia wiem, a mierzyłam sporo modeli Chantelle, że Hedonia i MeliMelo nie należą do najściślejszych modeli Chantelle. Posiadam Meli Melo w 70F (32E) i jest na moje 74 pod biustem luźnawe. Hedonia mierzona w 70F była też luźna. O wiele ściślejsze są nowe modele takie jak Africa. Fajny half cup. Miseczki spore, ja na moje 95 w biuście noszę 70E. Kolory z poprzednich kolekcji (co sezon są nowe) można dostać taniej. Ścisły był też Couture, ale wypadł z kolekcji. Caprice też jest fajny, ale bardzo drogi. Nowy ULTRA INVISIBLE jest super ścisły i mam cztery przepięcia z tyłu. Bombowy lekko usztywniany model, zupełnie gładki i robi niesamowity biust, w tym tygodniu zamawiam w 70F. :-) Classy i Chantilly można zapomnieć, stare modele i rozciągliwe. Nowy model RIVE GAUCHE jeszcze nie testowany. :-)
        • joankb Re: chantelle hedona kremowa biel 22.02.09, 15:42
          Stale się przymierzam.... Ostatnio były na wyprzedażowych listkach, ale jakoś
          nie mogłam się zdecydować, bo bez zwrotów. Teraz są tylko normalne, drogie...
          Uściślijmy - nosisz europejskie 70F, czyli brytyjskie, przeliczone 32E?
          To ja chyba rozmiar mniej muszę poszukać, ale pewna nie jestem.
          • pierwszalitera Re: chantelle hedona kremowa biel 22.02.09, 22:32
            Moje wymiary 74/95. Noszę europejskie 70F. W kierunku 70G. U Chantelle jednak 70F i nawet 70E. Wiele zależy od modelu. U Chantelle nie wszystkie miski wypadają jednakowo. Half cup Africa mam w 70E (32DD), w 70F krawędź odstawała mi górą. Usztywniane plundże i balkonetki leżą rozmiarowo lepiej w 70F (32E). Trudno porównać mi z brytyjczykami, bo nie noszę. Nie mam też żadnego stanika produkcji polskiej. Mogę porównać tylko z innymi Francuzami i u Simone Perele miska 70F jest mi za mała, u Barabry mocno na styk, już prawie bułkująca. Chantelle ma zdecydowanie większe miski.
            • plica Re: chantelle hedona kremowa biel 23.02.09, 07:22
              krecka mozna dostac z tymi rozmiarami chantelle. ta hedona 70E, melimelo, mierzylam tez 70E (ale bez dd po drodze) i bylo dobre. jeden model taki usztywniany gladki - 70D. taki jeden od joanki - prawie dobre bylo 70F. czaję sie jeszcze na cos z kolekcji africa - mam nadzieje ze 70E bedzie w porzadku na moje 73/92
              • pierwszalitera Re: chantelle hedona kremowa biel 23.02.09, 13:50
                plica napisała:

> krecka mozna dostac z tymi rozmiarami chantelle.

Ależ u Freyi też masz mało i wielkomiseczkowce, u Chantelle też nie
                można kierować się jedną rozmiarówką. Według moich obserwacji
                miękkie half cupy Chantelle i mam tu na myśli autentyczne half cupy,
                mocno wycięte z jednym pionowym cięciem, wypadają na odrobinę
                większe od balkonetek. Ale uwaga, model Chantilly nie jest half
                cupem, a jest często błędnie za taki uważany, bo ma też jedno
                cięcie, ale miska jest wyżej zabudowana. Wśród t-shirtowych plundżów
                też są różnice. Model Essensia miał małe miski, Africa większe, a
                nowy Ultra Invisible ma jeszcze większe. Balkonetki wypadają na moim
                biuście na mniejsze od half cupów i na większe od plundżów.
                Wyszystkie nowe modele, czyli pojawiające się w katalogu w ostatnich
                dwóch latach, są odrobine ściślejsze od starych, klasycznych, w
                których obwody 70 są na moje 74cm za luźne. To wcale nie jest
                proste. ;-)
                Jeżeli czaisz się na Africę, to moim zdaniem 70E (32DD) będzie na
                Twoje wymiary wystarczające. Chociaż... Tu znowu jest problem z
                modelem. Usztywniany t-shirt bra może być lepszy w 70F, a w wyciętym
                miękkim half cupie 70E możesz nawet mieć luzy. Afica Africe nie
                równa. Ja jeszcze kilka miesiący temu też miałam 74/93 i mam w
                Africe oba rozmiary w domu. Jeżeli interesuje cię half cup, to w
                rozmiarze 70E i w kolorze soleil znajdziesz go tu:
                www.lace.de/commodity/4302
                Przecenione na 42 euro. Do tego są stringi w rozmiarze 38.
                www.lace.de/commodity/4296
                Sama chciałam zamawiać, bo mam ten sam model w kolorze rouge i
                jestem zadowolona, ale jakoś nie mogę się zdecydować, przytyłam i
                wolałabym te stringi w 40. ;-) Soleil jest bardzo ładnym,
                twarzowym żółtym, z odrobiną złotawo połyskujących drobinek.
                W ogóle jak znajdziesz jakiś Chantelle i nie będziesz wiedziała do
                czego go porównać, ale chcesz wiedzieć coś o kolorze, to napisz mi
                na maila, jest szansa, że go już mierzyłam, albo macałam. ;-) Mam
                też zawsze nowy katalog i znam modele, i całą rozmiarówkę.

• plica Re: chantelle hedona kremowa biel 23.02.09, 18:25
                  > Twoje wymiary wystarczające. Chociaż... Tu znowu jest problem z
                  > modelem. Usztywniany t-shirt bra może być lepszy w 70F, a w wyciętym
                  > miękkim half cupie 70E możesz nawet mieć luzy. Afica Africe nie
                  > równa. Ja jeszcze kilka miesiący temu też miałam 74/93 i mam w
                  > Africe oba rozmiary w domu.

czaje sie wlasnie na tego t-shirt bra africowego. zaryzykuje to 70E. latwo sprzedac potem, bo sprzedajacy nie wie co sprzedaje i daje niska cene :)
                  ten half-cupik zarąbiasty, chociaz zolty to niekoniecznie moj kolor. jednak przy dzisiejszym kursie ojro i obecnym kryzysie 42 EU to stanowczo za duzo.
                  ja juz chce wiosne! ja juz chce koniec kryzysu! ja chce taniego funta, dolara i ojro bo kurde normalnie zakupow robic nie mozna!
                  ps. pierwszalitero - twoje rady odnosnie mangojeansow byly dosc trafne, wiec chyba w kwestii chantelle tez Cie poslucham :)
                  • pierwszalitera Re: chantelle hedona kremowa biel 23.02.09, 19:48
                    plica napisała:

> czaje sie wlasnie na tego t-shirt bra africowego. zaryzykuje to 70E.

Dziękuję za zaufanie. :-) Ja mam ten stanik Africa t-shirt bra (Nr. katalog. 2691) w rozmiarze 70F. Jak na zdjęciu, tylko w kolorze czarnym.
                    www.aufdeinerhaut.de/wisl_s-cms/31/Africa/63/Chantelle___Africa___T_Shirt_BH.html
                    Stanik posiadam już kilka dobrych miesięcy, noszony niezbyt często. Nowy robił wrażenie mocno ścisłego. Aktualnie wymierzony obwód ma w spoczynku 64cm, w maksymalnym naciągu 84cm. Miseczki są raczej dosyć zabudowane, takie typowy plunge to to nie jest, ale nadaje się do dekoltów, raczej nie wychodzi nawet z głębszego wycięcia. 70F kupowałam jeszcze z wymiarami 74/93-94, ale miseczka miała leciutki luz na górze. Być może możesz 70E zaryzykować. Szerokość obwodu przy fiszbinie pod pachą 11cm, przy zapięciu na plecach 4cm. W 70F fiszbina ma 14cm szerokości (w Africe half cupie 70E ma szerokość 13cm). Obwód z koronki, robiącej na skórze ładne wrażenie tatuażu. Noszę tylko rzadko, bo nie lubię zbytnio uszytwnianaych miseczek, a to jednak taka lekka gąbeczka. Nowe modele ultra invisible są też uszytwniane, ale cieńsze. Napaliłam się na taki: www.aufdeinerhaut.de/wisl_s-cms/257/Ultra_Invisible/1017/Chantelle___Ultra_Invisible___T_Shirt_BH.html
                    Acha, ciekawostka, w nowej kolekcji na wiosnę-lato balkonik Africa jest w rozmiarze 65F/G/H. Szkoda, że akurat tylko balkonik.
                    • plica Re: chantelle hedona kremowa biel 23.02.09, 21:50
                      Nowe modele ultra invisible są też uszytwniane, ale cieńsze. Napaliłam się na taki: www.aufdeinerhaut.de/wisl_s-cms/257/Ultra_Invisible/1017/Chantelle___Ultra_Invisible___T_Shirt_BH.html

sliczne. eleganckie. mniam mniam :)
    • ptasia Hedona 22.02.09, 19:40
      sądząc po zdjęciach, to to mierzyłam w GC w W-wie. kolor brązowy. obwód 70
      koszmarnie luźny (mam obecnie 75-76 pod). Miski w 70F były ok, ale co z tego,
      skoro mogłabym sobie na biodra wsadzić?
      • plica Re: Hedona 23.02.09, 07:24
        moja 70-tka jest luzniejsza niz panachowe tango pure 70-tka i ciasniejsza niz polskie normalne 70-tki i np. triumphy. z tym, ze ja nie potrzebuje megasciskania. jak sie rozciagnie wywale i juz :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka