malflu 28.11.07, 11:13 to chyba głównie post do Madidy :-) Muszę wyprowadzić kreta z mojego ogródka, zrujnował go, przekopał, przebrzydły i wstrętny HELP kto ma sposób??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
weteranka13 Psy 28.11.07, 12:35 No cóż! Może jeżeli są to tzw. psy do towarzystwa lub psy ozdobne. Mam gończego polskiego i jamnika, dwa psy myśliwskie. Acha, ale w nocy są w domu. Może dlatego mój ogród jest pełen "stożków"??? Zatem Madidowa firma lub miłość!!!! Powodzenia W-13 Odpowiedz Link Zgłoś
madida na krety 28.11.07, 13:26 jst kilka sposobów.ja jestem za tymi humanitarnymi oczywiście. Najlepiej je odstraszyć : 1. środkiem chemicznym - zakupionym w naszej fimie:) lub jakiejkolwiek innej ogrodniczej lub liroy meriln tez widziałam - kupic więcej i zasypać dużo większą dawką niż pisza na etykiecie 2. odstraszaczami ultradźwiękowymi - droga sprawa 3. nazberać trochę włosów ludzkich i powkałdać do kretowin i podpalić- smród je wypłoszy .kretowiny pozasypywać. Są jeszcze bardziej drastyczne sposoby -niekoniecznie skuteczne - polegające na wyłapywaniu do pułapek zwierzątek w których to pułapkach kretiki giną:((( Więc polecam punkty od 1 do 3 lub za W-13 powtórze - pokochać,pokochać:))powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
baska121 Re: Nie chcę ...KRETA 28.11.07, 15:06 Ja przed posadzeniem drzewek ,krzewów sypie do dołka tłuczone szkło ,potem ziemie .Jak narazie nie widze nornic ani kretów bo nie maja odwagi przedzierac sie do obgryzania korzeni .Wyniosły sie do dalszego sasiedztwa . Odpowiedz Link Zgłoś
malflu nie pokocham :-( 28.11.07, 15:53 Mogę jedynie Krecika z filmów animowanych obdarzyc uczuciem...Madida chyba wyślę Małża do Ciebie po jakas zasypkę w hurtowej ilości :-) Odpowiedz Link Zgłoś