poszkodowani1
01.05.12, 20:22
zostałem oszukany przez 3 firmy kurierskie.
odpowiadałem na ogłoszenie w gumtree i trafiłem na 3 oszukańcze firmy kurierskie.
1 żoliborz blisko mostu gdańskiego facet powiedział że zarobię 2/3 tys zł a okazało się że na koniec miesiąca nie miał kasy , powiedział że nastepnego miesiąca 20 tego.
20 tego też nie miał .następnie dał mi na koniec 2 miesiąca 1600zł.
jeżdziłem 2 miesiące i na paliwo wydałem prawie 2tys zł a on mi dał 1600zł.
2 następna firma na pradze też blisko chełmżyńskiej
właściciel facet poinformował mnie że ma dużo zleceń i miałem zarobić niezłe pieniądze, a okazało się że na koniec miesiąca dał mi 300zł a ja wyjeżdziłem prawie 1300zł paliwa.
na koniec zaproponował mi abym poszedł do konkurencyjnej firmy jako kurier i ukradł im klientów i on mi za to zapłaci ! straszny oszust i złodziej! napewno zbankrutuję za te oszustwa.
3 następna firma w przy rondzie z sotrobramską.
biuro na piętrze i babsko obskurne.
jak tam wszedłem to myślałem że zwymiotuję! cały pokój w dymie .kilku facetów i baba ze 100kg wagi z papierosem z ręku zaprasza mnie na spotkanie!
potrafiła mnie przekonać ,że konkurencja nie płaci a oni płacą zawsze.
podpisała ze mną umowę o dzieło i na koniec miesiąca dała mi 3 zł za paczkę z al krakowiaków do nich do ostrobramskiej!nic nie zarobiłem tylko dołożyłem 900zł.
nie miałem umowy o pracę , tylko o dzieło i w inspekcji pracy kazali mi iść do sądu.to straszne.uwaga ta firma oszustów jest teraz na tarchominie.
byłem w tak ciężkiej sytuacji i trafiłem na takich oszustów.
UWAŻAJCIE NA TE OGŁOSZENIA.TO NIE SĄ OGŁOSZENIA O PRACĘ . TO SĄ OGŁOSZENIA OSZUSTÓW KTÓRZYY WYŁUDZAJĄ OD INNYCH PIENIĄDZE ! JA PADŁEM OFIARĄ.
miałem naprawdę bardzo ciężką sytuację.mieszkanie wynajęte i samochód na kredyt, zaporzyczyłem się na paliwo i nie miałem z czego oddać.nawet nie miałem na śniadanie .2 dni nic nie jadłem. to było naprawdę straszne co mnie spotkało.
w chwili obecnej trafiłem na uczciwego pracodawcę który płaci mi codziennie i mam na paliwo i jedzenie.
ci którzy czytacie i szukaci pracy nie szukajcie na gumtree.
pozdrawiam wszyskich uczciwych pacodawców.