Dodaj do ulubionych

Multimedialny Park Fontann

26.04.11, 10:11
https://m.onet.pl/_m/b6cdcea897cc6cdd0cdd9a313f309c46,20,53.jpg
Obserwuj wątek
    • beata_z_rudy Re: Multimedialny Park Fontann 26.04.11, 10:54
      było ;)
      forum.gazeta.pl/forum/w,101706,122684680,124505531,Park_Fontann.html
      • arturwrzeciono Re: Multimedialny Park Fontann 26.04.11, 10:59
        sorki
        • slonce_bielan Re: Multimedialny Park Fontann 07.05.11, 12:56
          idziecie tam?
          • aprilis7 Re: Multimedialny Park Fontann 07.05.11, 15:36
            ja sie wybieram nie wiem tylko gdzie najlepiej bedzie widac i czy te wszyskie kolorowe atrakcje bedzie widac zza ludzi chyba, na skarpie
            • lukasz.1978 Ja się wybieram 07.05.11, 16:50
              Nie wiem tylko, czy nie będę oglądał tego widowiska spod parasola :)
    • lukasz.1978 Byliśmy i widzieliśmy 07.05.11, 23:44
      Byliśmy i widzieliśmy - ja i Gwiazdka_89 :) Mimo pogody warto było, a poza tym... komentarze podpitych współoglądaczy - bezcenne :))
    • szlufkaa Re: Multimedialny Park Fontann 08.05.11, 11:52
      Jechać mi się nie chciało przez pogodę, ale obejrzałam fajerwerki z okna.
      • slonce_bielan Re: Multimedialny Park Fontann 08.05.11, 13:14

ja miałam jechać, ale pogoda się zepsuła i koleżance, z którą byłam umówiona się odechciało, a samej mi się nie chciało

tak to już jest z tymi koleżankami, z facetem jak się umówię to zawsze jest to pewne i jeszcze jest zadowolony, a z kobietami to na dwoje baba wróżyła :D najpierw sama mnie wyciąga i namawia, a potem jej się nie chce :D
        • slonce_bielan Re: Multimedialny Park Fontann 08.05.11, 13:50
          za to na noc muzeów się wybiorę :)
          • slonce_bielan Re: Multimedialny Park Fontann 08.05.11, 14:20

właśnie wyczytałam, że podczas Nocy Muzeów będzie można obejrzeć Multimedialny Park Fontann

dla tych, co nie byli:
            www.noc-muzeow.pl/index.php/noc-muzeow/wojewodztwo-mazowieckie/warszawa/2209-piekne-widoki-w-noc-muzeow-2011
            • arinel Re: Multimedialny Park Fontann 08.05.11, 14:38
              My byliśmy, ludzi odgroma, zaparkować nie było gdzie, najbliższe wolne miejsce znalazło się na Bankowym, (można było lepiej pojechać komunikacją, bo i tak piesza wędrówka była obowiązkowa). Na miejcu z trudem można było coś zobaczyć, ale po kilku minutach udało się przecisnąć o kilka kroków bliżej i już było lepiej, tylko te parasole przeszkadzły ale pokaz udało się obejrzeć (staliśmy na skarpie, gdzieś na lewo od drewnianych schodów). Oczywiście niektórzy krzyczeli : parasole w góre, albo parasol w kratkę troche w lewo ;). Pokaz bardzo nam się podobał. Widać tak nie wiele potrzeba - poprostu fontanny by powstała taka niesamowita atrakcja.
              • lukasz.1978 Re: Multimedialny Park Fontann 08.05.11, 19:46
                > , tylko te parasole przeszkadzły ale pokaz udało się obejrzeć (staliśmy na skar
                > pie, gdzieś na lewo od drewnianych schodów).

To może gdzieś obok siebie staliśmy :)

My przyjechaliśmy o 19:30, zaparkowalśmy jakimś cudem gdzieś koło Bonifraterskiej, czyli niedaleko. Chcieliśmy przesiedzieć deszcz w jakiejś knajpie, ale gdzie tam, wszystko zajęte. No to połazilimśy sobie godzinę po starówce pod parasolem :) A potem na skarpę.
                • gwiazdka_89 Re: Multimedialny Park Fontann 08.05.11, 22:23
                  Mimo niezbyt przyjaznej pogody (praktycznie cały czas staliśmy pod parasolem), uważam że i tak warto było coś takiego zobaczyć.
                  Mi i Łukaszowi również pokaz bardzo się podobał :))

Ps. ale Noc Muzeów to też fajny pomysł:)
                  • lukasz.1978 Re: Multimedialny Park Fontann 08.05.11, 22:56
                    Parasol jeszcze przyda się nie raz - taki mamy oto "efekt cieplarniany" :)
          • neptun6666 Re: Multimedialny Park Fontann 09.05.11, 19:05
            slonce_bielan napisała:

> za to na noc muzeów się wybiorę :)

Małżonka całuje mężusia w usta mówiąc:
            -no to grę wstępną mamy za sobą.
            Na to mężuś:
            - no to przede mną noc muzeów.

-
            • slonce_bielan Re: Multimedialny Park Fontann 09.05.11, 19:28

dobre :D :D
    • beata_z_rudy 'jaka piękna katastrofa' 09.05.11, 08:31
      warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,9560586,Pokaz_multimedialnych_fontann__Jaka_piekna_katastrofa.html
      • lukasz.1978 Wcale nie katstrofa 09.05.11, 08:56
        Szczerze powiedziawszy, to dziwię się, skąd tyle zółci u autora tego artykułu. Mi się podobało i ludziom stojącym obok ewidentnie też. A że mokro było i parasolki czasem zasłaniały? Toż to przecież nie wina organizatorów, że padał deszcz.
        • beata_z_rudy Re: Wcale nie katstrofa 09.05.11, 08:59
          Gazeta lubi sobie tak ponarzekać, niestety. Tyle że nie jest to jęczenie u babci na imieninach, a wpływanie na opinię ludzi, którzy tego nie widzieli i znowu odhaczą kolejną nieudaną inwestycję w Wwie. I dlatego podchodzę do opinii GW z dużą rezerwą ;)
          • lukasz.1978 Re: Wcale nie katstrofa 09.05.11, 09:10
            Ja myślałem, że to ja jestem mistrzem narzekania, ale jednak Stołeczna dalece mnie przebija :)
    • m3rkury Strona WWW 09.05.11, 17:46
      Czy te fontanny mają jakąś stronę www?
      Czy "spektakle" odbywają się jakoś cyklicznie?
      Czy "za dnia" coś też robią?
      • slonce_bielan Re: Strona WWW 09.05.11, 17:55
        wczoraj podałam linka w tym wątku - podczas nocy muzeów bedzie można zobaczyć :)
        • beata_z_rudy Re: Strona WWW 09.05.11, 18:21
          'Pokazy będzie można oglądać przez całe lato w soboty od maja do września. W okresie czerwiec-sierpień będą się one rozpoczynać o godz. 21.30, zaś w maju i we wrześniu o godzinie 21.00".

www.tvp.pl/warszawa/aktualnosci-z-regionu/inne/multimedialny-park-fontann/4456720
          • m3rkury Dzięki! Nt 09.05.11, 18:25
    • beata_z_rudy Re: Multimedialny Park Fontann 22.05.11, 12:24
      Nie wiem, jakie macie odczucia odnośnie parku fontann. Chodzi mi przede wszystkim nie o sam pomysł, co o weekendowo_wieczorne zamieszanie na Wisłostradzie.
      W ubiegłą sobotę wracaliśmy do Wwy od strony Piaseczna, było to ok. 20.30. Bez zatrzymywania się nigdzie (nie licząc stania w korku), w domu byliśmy o 21.50. Korek zaczynał się jeszcze przed tunelem "wzdłuż Wisły", a kończył dopiero za Sanguszki. Z kolei sznur samochodów jadących od Łomianek wydawał się nie mieć końca.
      Dodam jeszcze, że w rejonie fontanny panowała atmosfera pikniku, a wśród niej samochody próbujące się przebić w obie strony. Impreza pewnie ciekawa i warta uwagi, tylko co zrobić z ruchem samochowym? Wracałam do Wwy po dwóch dniach, nie jechałam na pokaz fontann, więc jakoś wrócić chciałam i musiałam.
      Poprzedni sobotni wieczór był wyjątkowy (Noc Muzeuów), więc trafiliśmy fatalnie, ale przecież nie o nas tu tylko chodzi. Wisłostrada to trasa przelotowa a nie tylko miejsce dojazdu do fontann (nawet najpiękniejszych).
      Beztroska niektórych widzów była nawet nieco niebezpieczna (np. siedzenie lub stanie na dachach samochodów stojących na pasie zieleni między oba kierunkami jazdy), niektórzy wydawali się "pod wpływem", a wtedy już o spadnięcie na ziemię nietrudno; obok przejeżdżają (wolno, ale jednak) samochody. Wszystko razem jakieś dziwnie zamieszane, chaotyczne. Nie jestem specem od imprez masowych (a na takie wyglądają cotygodniowe pokazy), ale coś tu jest "nie halo". A Wy co sądziecie?

i jeszcze info z wczoraj: www.tvnwarszawa.pl/informacje,news,nocny-korek-na-wislostradzie-przez-fontanny,209551.html
      • lukasz.1978 Brak obwodnic 22.05.11, 14:32
        Przede wszystkim kłania się brak obwodnic - obwodnicy centrum i obwodnicy Warszawy. Jeśli ktoś jedzie z Lublina do Gdańska, to jedzie Wisłostradą, no bo którędy ma jechać? Jeśli ktoś jedzie z Bielan na Ursynów, to też najczęściej jedzie Wisłostradą, bo trasy N-S brak. Więc Wisłostrada spełnia zarówno rolę drogi lokalnej jak i drogi międzydzielnicowej i międzymiastowej. I jeśli pojawi się najmniejsza przeszkoda, to wszystko się korkuje.

Pytasz, co sądzimy. Ja sądzę, że dopóki nie doczekamy się obwodnicy Warszawy oraz obwodnicy centrum (brakuje dużego odcinka po praskiej stronie, brakuje trasy N-S), to lepiej nie będzie, no bo niby jak mogłogby być lepiej i gdzie ten cały ruch z Wisłostrady móglby się przenieść?

Moim marzeniem jest wpuszczenie Wisłostrady w tunel także na odcinku staromiejskim, no ale to sa ogromne koszty, a są pilniejsze wydatki.
        • arturwrzeciono Re: Brak obwodnic 23.05.11, 07:45
          Wg. mnie problem jest w tym, że większość ludzi ma dupę przyrośniętą do siedzenia w samochodzie.

https://lh4.googleusercontent.com/_HxNs4v_s9SQ/Tdn0CH2m28I/AAAAAAAAASw/n62_7lHz81w/s1440/metro.JPG
          • lukasz.1978 Re: Brak obwodnic 23.05.11, 09:21
            Powiedzmy sobie szczerze - komunikacja w weekendy pozostawia wiele do życzenia, zwłaszcza na przedmieściach. Na Bielanach jest OK, ale wezmy taki Wawer albo Zieloną Białołękę, nie mówiąc już o meijscowościach podwarszawskich. Więc jeździ się samochodem.
            • arturwrzeciono Re: Brak obwodnic 23.05.11, 10:21
              Tak Łukaszu ale jak jedziesz gdzieś w niedzielę autem na spacer / pokaz fontann itp. to chyba można poszukać miejsca do parkowania dalej i się przejść? Ja kiedyś jeżdżąc samochodem parkowałem dalej w wygodnym miejscu (zgodnie z przepisami i nie na wcisk) co w weekend nie jest trudne i podążałem pieszo ten ostatni kilometr bądź czasem i więcej.
              • lukasz.1978 Re: Brak obwodnic 23.05.11, 12:03
                Owszem, tu się zgodze, że warto poszukac miejsca nieco dalej i ten kilometr przejśc. Ja tak zawsze robię, wybierając sie na fontanny parkowałem blisko Bonifraterskiej. Co miało tę zalete, ze po imprezie szybko odjechałem, zamiast kisić sie w gigantycznym korku.
          • krolowa-mroku Re: Brak obwodnic 24.05.11, 09:38
            arturwrzeciono napisał:

> Wg. mnie problem jest w tym, że większość ludzi ma dupę przyrośniętą do siedzen
            > ia w samochodzie.

I dlatego poczekam sobie spokojnie z obejrzeniem tych wodotrysków do wakacji. Pracujący pojadą na urlopy, a studenci-słoiki do "łojców";) Będzie luźniej:)
            I pewnie pojadę niestety "jedynką" (choć na odcinku Bródnowskim i tak w miarę mało się wlecze), bo 500 nie ma tam przystanku. No chyba że 500 do Starzyńskiego i potem w jakiś wstrętny tramwaj brrr...
    • rybcia.rybcia Re: Multimedialny Park Fontann 24.05.11, 09:13
      Czy co sobotę są pokazy?
      • jc555511 Re: Multimedialny Park Fontann 24.05.11, 09:39
        tak, od czerwca będą zaczynać się o 21.30, maju o 21, są 2 na godzinę - a przynajmniej tak kiedyś czytałam, ja się wybiorę ale pod koniec wakacji, przejeżdżałam w minioną niedzielę Wisłostradą-jak zobaczyłam tłum ludzi czekających na pokaz i tabuny zmierzających w tym kierunku to stwierdziłam, że chyba lepiej poczekać
    • beata_z_rudy więcej pokazów 27.05.11, 08:02
      www.zyciewarszawy.pl/artykul/601948_Fontanny--wiecej-pokazow-.html
      • lukasz.1978 No i fajnie 27.05.11, 09:04
        Fajnie, że coś się w naszej Warszawie dzieje. Na Bielanach cisza, to chociaż w skali całej Warszawy nalezy się cieszyć :)
        • beata_z_rudy Re: No i fajnie 27.05.11, 10:36
          Może cisza oznacza ciszę inwestycyjną, bo działo to się będzie nawet sporo (choćby dni kultry na Bielanach).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka