Dodaj do ulubionych

Szukam - radca, prawnik Warszawa PRAWO PRACY

14.03.18, 11:38
Witam, moja firma szuka radcy/prawnika/adwokata z Warszawy, który sprawnie uregulowałby kilka tematów, między innymi przygotował regulaminy, zaktualizował dokumentację (wzory umów i oświadczeń) , ogólnie pomoc w uporządkowaniu i zaktualizowaniu "papierologii". Proszę o sprawdzone nazwiska. Joanna G.
Obserwuj wątek
    • Gość: haha Re: Szukam - radca, prawnik Warszawa PRAWO PRACY IP: *.nette.pl 14.03.18, 11:39
      I szukasz tu na forum? :D
      • joannagu Re: Szukam - radca, prawnik Warszawa PRAWO PRACY 14.03.18, 11:42
        A dlaczego nie? Dużo osób znajduje tu fachowców, a jeśli otrzymam jakieś polecenie, to muszę od razu nawiązywać współpracę? Mogę zadzwonić, popytać, zorientować się, czy takiej osoby szukam, prześledzić opinie w internecie. Przecież wcale nie muszę się decydować, jeśli nawet żadne polecenie mi się nie spodoba. A chcę mieć porównanie.
        • Gość: haha Re: Szukam - radca, prawnik Warszawa PRAWO PRACY IP: *.nette.pl 14.03.18, 11:43
          ja tam bym popytał kolegów biznesmenów
          • joannagu Re: Szukam - radca, prawnik Warszawa PRAWO PRACY 14.03.18, 11:46
            Wiem mniej więcej, kto obsługuje firmy, powtarza się kilka nazwisk, rzeczywiście i może się do któregoś zgłoszę, ale każą sobie płacić naprawdę słono, więc dlaczego mam nie zrobić małego dochodzenia tutaj? Mamy internet, korzystajmy.
            • Gość: haha Re: Szukam - radca, prawnik Warszawa PRAWO PRACY IP: *.nette.pl 14.03.18, 11:57
              woooooow, ale jesteś mądra, mamy internet, serio?
              • joannagu Re: Szukam - radca, prawnik Warszawa PRAWO PRACY 14.03.18, 11:59
                Jeśli chcesz, kogoś polecić, to słucham, jeśli nie, nie będę się z Tobą sprzeczać.
    • Gość: Małgorzata Re: Szukam - radca, prawnik Warszawa PRAWO PRACY IP: *.nette.pl 14.03.18, 12:07
      ja tam uważam, że nie ma nic złego w szukaniu na forum... nie pomogę autorce, bo nie mam żadnych doświadczeń z prawnikami, ale tak jak pisze Joanna, przecież jak ktoś jej kogoś poleci, to nie musi już od razu brać pierwszego lepszego, a może faktycznie znajdzie kogoś dobrego i tyle w temacie
    • joannagu Re: Szukam - radca, prawnik Warszawa PRAWO PRACY 15.03.18, 09:41
      Dzięki Małgorzato. Nadal szukam, czy ktoś coś poleci?
    • grzechotka77 Re: Szukam - radca, prawnik Warszawa PRAWO PRACY 15.03.18, 10:41
      To ja mogę kogoś polecić, w poprzedniej firmie, w której pracowałam, z to była duża firma obsługą prawna zajmował się Paweł Kutrzuba. Byłam na stanowisku, które miało styczność z niektórymi zagadnieniami i miałam kontakt z Panem Kutrzubą, naprawdę duża wiedza, duże doświadczenie, jeśli trzeba reprezentacja w sądzie, bardzo polecam!
    • jarekkk79 Re: Szukam - radca, prawnik Warszawa PRAWO PRACY 16.03.18, 09:10
      Ja w swojej firmie odpowiadam za kontakt z prawnikiem od windykacji, ale wiem, że zajmuje się dla nas także sprawami prawa pracy. Szefowie są zadowoleni i podobno nie jest drogi - adwokat Krzysztof Senderowicz. Mail do niego to chyba kancelaria.senderowicz@gmail.com
    • joannagu Re: Szukam - radca, prawnik Warszawa PRAWO PRACY 16.03.18, 10:29
      Wielkie dzięki za polecenia! Przydadzą się, zrobię małe rozeznanie w sieci i podzwonię, może akurat któryś z Panów mi podpasuje.
    • marta.mitura1 Re: Szukam - radca, prawnik Warszawa PRAWO PRACY 19.03.18, 13:26
      A ja mam taki problem... Pracowałam w malej firmie, wszyscy się znali, byliśmy z właścicielem w przyjacielskich stosunkach, ale firma zaczęła gorzej działać i właściciel ją zamknął. Nie wypłacał nam pensji od dwóch miesięcy przed zamknięciem, a my w sumie rozumieliśmy, było nam go szkoda, głupio, bo dobrze nas traktował, a teraz firma zamknięta wypłaty cały czas nie mam. Mówi, że zaplaci, prosi żebym poczekała, bo ma długi i szkoda mi ich, znam jego rodzinę i nie wiem co mam robić, bo też jestem w ciężkiej sytuacji. Nie wyobrażam sobie jakichś sądów, ale z drugiej strony coraz bardziej mi się wydaje, że on bierze mnie na litość i na zasadzie, że przecież dobrze się znamy, to ja nie będe się upominać. Nie wiem, co robić czy ci polecani przez was prawnicy mogą mi pomóc i ile to kosztuje?
      • grzechotka77 Re: Szukam - radca, prawnik Warszawa PRAWO PRACY 19.03.18, 16:26
        Ja wyżej polecam jednego radcę i na pewno on byłby w stanie Ci pomóc i poradzić co dalej i podjąć dalsze kroki, ale ciężko mi powiedzieć ile weźmie, nie znam jego "cen" a nawet jakbym wiedziała jak się przedstawiały koszty w naszej firmie, to każda sprawa jest inna... Także googluj - Paweł Kutrzuba Radca Prawny Lublin i dzwoń, on najlepiej będzie wiedział.
        • marta.mitura1 Re: Szukam - radca, prawnik Warszawa PRAWO PRACY 20.03.18, 10:58
          Dzięki za odpowiedź, będę dzwonić dziś jutro.
      • joannagu Re: Szukam - radca, prawnik Warszawa PRAWO PRACY 20.03.18, 17:44
        Z doświadczenia Ci powiem, nie masz na co czekać, takie problemy z pracodawcą nie rozwiążą się same. Zwłaszcza jeśli jesteście w "przyjacielskich" stosunkach, to może Cię wykorzystywać i tak jak piszesz grać na uczuciach. Masz nową pracę?
        • marta.mitura1 Re: Szukam - radca, prawnik Warszawa PRAWO PRACY 22.03.18, 09:49
          Nie mam pracy i przyznam, że finansowo zaczyna u mnie słabo wyglądać sytuacjia... Zaległe wypłaty byłyby jak na lekarstwo teraz, a to tak jest, że się nakręcam, a jak potem dzwonie do byłego szefa, to mi się robi szkoda i mięknę i tak samo wczoraj - miałam dzwonić do tego P Kutrzuby i zadzwoniłam do pracodawcy i mi się go szkoda zrobiło :( nie wiem juz co mam z tym zrobić...
          • joannagu Re: Szukam - radca, prawnik Warszawa PRAWO PRACY 28.03.18, 17:40
            To Twoja decyzja, ale wg mnie powinnaś walczyć o swoje, przecież to t/woje uczciwie zarobione pieniądze...
    • grzes_gie Re: Szukam - radca, prawnik Warszawa PRAWO PRACY 03.04.18, 00:33
      polecam kancelarię JST z Alei Jerozolimskich, tam prawem pracy zajmuje się Tomasz Tomaszczyk, znane nazwisko, bo ma już duże doświadczenie w tej dziedzinie
    • k_oliwia Re: Szukam - radca, prawnik Warszawa PRAWO PRACY 03.04.18, 15:16
      Znam Pana Tomasza Tomaszczyk i mogę go polecić z czystym sumieniem. Doświadczony i kompetentny na pewno okaże się ogromnie pomocny.
    • marta.mitura1 Re: Szukam - radca, prawnik Warszawa PRAWO PRACY 03.04.18, 16:13
      Kobietki dzięki za wcześniejszą rozmowę, dałyście mi dużo do myślenia i po przemysleniu wszystkiego sama na spokojnie i dziś jeszcze raz rano zadzwoniłam do swojego byłego szefa i trafiłam na głuchy telefon postanowiłam zadzwonić do Pawła Kutrzuby, skoro go polecałyście. Dzięki za wsparcie :)
    • joannagu Re: Szukam - radca, prawnik Warszawa PRAWO PRACY 06.04.18, 12:22
      Słusznie trzeba walczyć o swoje!No i jak Twoja sprawa wygląda?
      • marta.mitura1 Re: Szukam - radca, prawnik Warszawa PRAWO PRACY 09.04.18, 16:05
        Wnieśliśmy o odszkodowanie, z tego co Pan Kutrzuba mnie poinformował, odzyskam swoje pieniądze, także w porządku :)
        • joannagu Re: Szukam - radca, prawnik Warszawa PRAWO PRACY 10.04.18, 14:15
          No to sie ciesze, bo to że się znaliście to jedno, ale nieuczciwy człowiek i pracodawca, to drugie, a czasem mając za dobre serce tylko się traci niestety.. Ciesze się że skorzystałaś z polecenia u mnie też Pan Paweł zrobił porządek z dokumentacją, ja zaplusowałam, że znalazłam dobrego specjalistę, więc miałyśmy obie szczęście, że jednak szukałyśmy na forum... A nie jak ktoś zarzucał wyżej, że w takich miejscach się nie szuka.
    • poloniusz_m Re: Szukam - radca, prawnik Warszawa PRAWO PRACY 27.05.18, 19:02
      ja natomiast polecam Tomasza Tomaszczyka, kancelarię ma na Alejach Jerozolimskich
      dobry i profesjonalny adwokat
      jesteśmy w trakcie procesu z moim byłym pracodawcą, wszystko wskazuje, że uda nam się wygrać a nawet dostać odszkodowanie! trzymajcie kciuki!
    • mellind01 Re: Szukam - radca, prawnik Warszawa PRAWO PRACY 10.09.24, 13:49
      Polecam Pana Adwokata Wawrzyńca Chróścielewskiego.
      Bardzo mi pomógł. Pełne zaangażowanie w sprawę, zorientowany, zdecydowany, a przede wszystkim walczący o sprawę swojego klienta! Czułam, że nie jestem sama ze swoim problemem, bardzo dobry kontakt telefoniczny, mailowy oraz osobisty. Podaje różne sposoby załatwienia sprawy, daje wybor, pomaga w podjęciu decyzji.
      Bardzo bardzo dziękuję za pomoc i za to że cały czas czułam, że Pan Mecenas walczył o moją sprawę. I wygrał. Tutaj telefon +48 666 609 065 i spójrz sobie jak dobrze go oceniają ludzie
      www.skuteczny-adwokat.com/directory/adwokat-wawrzyniec-chroscielewski/
    • matylda1990_1 Re: Szukam - radca, prawnik Warszawa PRAWO PRACY 28.11.24, 12:34
      Też z czystym sumieniem mogę polecic adwokata Chróścielewskiego
    • tombcruz Re: Szukam - radca, prawnik Warszawa PRAWO PRACY 06.12.24, 08:56
      ajajajaj ten sam problem miałem bo próbowano moją parterkę wykorzystać w pracy terz zmieniła miejse pracy i przeszła do nieboichmury.pl/salon-masazu-warszawa/ jako facet moge polecic w 100 %
      • chocolate_dog123 Re: Szukam - radca, prawnik Warszawa PRAWO PRACY 06.12.24, 16:07
        Nie ma co zmieniać. Nie rób sobie jaj
        • chocolate_dog123 Re: Szukam - radca, prawnik Warszawa PRAWO PRACY 06.12.24, 16:08
          Zwłaszcza jeśli kochasz swoją prace.
          • chocolate_dog123 Re: Szukam - radca, prawnik Warszawa PRAWO PRACY 06.12.24, 16:09
            A masowanie obcych ludzi z niewiadomo jakimi zarazkami i stopniem higieny jest fe...
            • chocolate_dog123 Re: Szukam - radca, prawnik Warszawa PRAWO PRACY 06.12.24, 16:35
              Too much effort ;-)
              • chocolate_dog123 Re: Szukam - radca, prawnik Warszawa PRAWO PRACY 06.12.24, 16:36
                Ale pewnie mokry sen wielu.
    • pepi234 Re: Szukam - radca, prawnik Warszawa PRAWO PRACY 13.01.25, 14:43
      Polecam Pana Adwokata Wawrzyńca Chróścielewskiego OSOBIŚCIE wygrał moją sprawę.
      Wszyscy mówili, że się nie da a się udało. Super skuteczny.!!!
      Tu sobie zobaczcie jeszcze
      www.skuteczny-adwokat.com/prawo-pracy/
      Tu masz komórkę +48 666 600 773
    • asiamala Re: Szukam - radca, prawnik Warszawa PRAWO PRACY 14.04.26, 11:12
      Uważam, że dobry prawnik to skarb. W kancelarii Chróścielewska & Chróścielewski znajdziesz kogoś, kto nie tylko zna się na rzeczy, ale też potrafi wytłumaczyć Ci wszystko po ludzku — bez paragrafowego żargonu i niepotrzebnego stresu i zadba o Ciebie. Link do ich strony tutaj chroscielewska-chroscielewski.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka