robertmatycz 01.06.13, 15:10 NALEZY TE USTERKI POUSUWAĆ, NA ZAWSZE. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Kłopoty z rowerami Veturilo. "Trzeba złożyć rek... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.13, 15:29 Nie przesadzajmy, jak komuś zablokują na karcie 300-500 zł to tragedia się nie stała. W większości rozpatrują reklamację pozytywnie i po kilkunastu dniach zwracają. I nie mówcie ze zablokowanie kilkuset złotych, nawet na kilka tygodni to jakiś problem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leming-wyborca PO Dokładnie tak!!! IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.13, 15:57 Ja bym nawet i 10 razy więcej poświęcił,żeby tylko nic nie zakłócało powagi sukcesu tych wypożyczalni.I nie bójmy sie tego jasno powiedziec-kłopoty z wypożyczaniem rowerów-to wszystko dotyka tylko zwolenników PiSdy! I to oni jatrzą tymi listami! Gazeto,nie publikuj tych paszkwili! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lg Re: Dokładnie tak!!! IP: *.dynamic.mm.pl 01.06.13, 18:12 Marna prowokacja kretynku ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zestresowany Ależ Pani Aniu IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.06.13, 16:59 Ależ Pani Aniu przepraszamy wszyscy! Zapewne są tacy co chętnie dadzą obciążyć swoje konta na dowolną sumę na dowolny czas tak aby można było tymi pieniędzmi obracać do woli! Aby można było sobie zarobić na lokacie...Przepraszamy i kłaniamy się nisko! Veturillo i zadowolenie twórców systemu jest najważniejsze przecież! Odpowiedz Link Zgłoś
wmc-33 Składam reklamację 01.06.13, 16:54 Panie Puchalski, system który działa (choćby czasami) tak, jak opisano powyżej, należy uznać za niedziałający. Taki system nie może być używany do prowadzenia działalności biznesowej i rozliczeń finansowych z klientami. Mam nadzieję, że opowiadając, jak to pracownicy firmy Nextbike odpowiedzialnej za działanie tego systemu "zwykle anulują źle naliczone opłaty" pan żartował. Źle naliczone opłaty MUSZĄ być anulowane ZAWSZE. W przeciwnym razie musiałbym uznać pana za pełnomocnika jakiegoś kiepskiego kabaretu, a nie poważnej pani prezydent HGW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Belka Kłopoty z rowerami Veturilo. "Trzeba złożyć rek... IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.06.13, 17:39 Dla równowagi chciałbym przekazać inny głos: wczoraj w nocy wypożyczyłem rower bez powietrza w oponie, więc go od razu oddałem. Dzisiaj (tj. w sobotę) rano zobaczyłem, że mam naliczone 72 zł za wypożyczenie tego roweru, którego rzekomo nie zwróciłem. Napisałem reklamację o 9 rano. Teraz nastąpi seria pozytywnych faktów: 1) odpowiedź na reklamację otrzymałem po zaledwie godzinie (w sobotę!) 2) reklamacja została uznana, moje konto odblokowane. Dociera do mnie, że system może mieć usterski, nawet często. W takiej sytuacji jest dla mnie ważne, żeby ludzie, którzy za niego odpowiadają, potrafili postępować przyzwoicie. Panowie i panie w Nextbike'u w stosunku do mnie tak właśnie postępują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Kłopoty z rowerami Veturilo. "Trzeba złożyć r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.13, 19:02 Rewelacja! Zablokowali nienależne 72 zł. ale już następnego dnia można było złożyć pisemnie reklamację. I jedynie godzinę zabrało rozpatrzenie reklamacji! I nawet została uznana, w sobotę! Veturilo jest prywatną firmą jak np. sklep spożywczy. Czy jeśli korzystam z usług sklepu, to za każdym razem mam sprawdzać, czy za bułeczki policzyli mi prawidłowo i czy przypadkiem nie muszę pisemnie występować o naprawienie czyjegoś błędu i zwrot swoich pieniędzy? I tak kilka razy dziennie? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksis1313 Re: Kłopoty z rowerami Veturilo. "Trzeba złożyć r 02.06.13, 01:18 No to gratulacje Panie Rafale.Ja miałam problem z wypożyczeniem roweru miesiąc temu a jak już telefonicznie miły pan mi go wypożyczył to potem nie mogłam się dodzwonić ,żeby zdać.System nigdzie nie chciał mi przyjąć roweru w normalnym trybie w końcu dostałam tajny numer do serwisu od Straży Miejskiej gdzie się wreszcie dodzwoniłam i tam miła pani przez telefon zwróciła mój rower.Rzecz się działa około 17.00 do internetu miałam czas zajrzeć dopiero około 23.00 i jakież było moje zdziwienie kiedy okazało się , że rower nadal wisi na moim koncie generując koszty.Od razu napisałam reklamację.Następnego dnia mogłam sprawdzić swoje konto około godz. 11.00 i okazało się ,że suma za rower wzrosła już do ponad 270 zł. napisałam kolejnego e-maila z reklamacją w odpowiedzi dostałam jedynie automatyczna odpowiedź,że moje konto jest zablokowane.Po wielu godzinach i dniach spędzonych na wydzwanianiu do bike ktoś łaskawie odblokował moje konto zawieszając opłatę a po kolejnych perypetiach ktoś zresetował moje konto , dzięki czemu mogłam wreszcie po kilku dniach zacząć wypożyczać rowery z dość marnym skutkiem , ponieważ zazwyczaj pokazywała mi się informacja,że wszystkie rowery , które stały w zasięgu mojego wzroku są serwisowane.Po 13 dniach , kiedy nie miałam odpowiedzi na swoje reklamacje zadzwoniłam do bike a jeden z pracowników powiedział,że czas na rozpatrzenie reklamacji to 14 dni i mam cierpliwie czekać jednak odpowiedź pozytywna przyszła jeszcze tego samego dnia - ciekawe kiedy przyszłaby gdybym nie monitowała. Dziś też chciałam wypożyczyć rower i niestety stary numer wszystkie 20 szt. które widziałam były serwisowane.Ciekawe co się stało od zeszłego roku kiedy to wszystko działało jak w zegarku.Mnie także przychodzi do głowy ,że ktoś blokuje możliwość wypożyczania ,żeby móc korzystać z mojej zdeponowanej kasy - to się chyba bardziej opłaca niż zarabianie po złotówce za rower.W TYM ROKU TO MASAKRA TAK JAK ZE WSZYSTKIM W WARSZAWIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lg Kłopoty z rowerami Veturilo. "Trzeba złożyć rek... IP: *.dynamic.mm.pl 01.06.13, 18:11 Przykład z wczoraj. Stacja przy Rotundzie godz. 19:15. Sześć rowerów najbliżej terminala - serwisowane. Udało się wypożyczyć siódmy za siódmym razem. Kpina. Nextbike powinno dostać taką karę, żeby podeszli do tematu profesjonalnie, bo mam wrażenie, że w krajach EU działają bez problemów, a Polskę traktują jak jakąś Azję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kx Re: Kłopoty z rowerami Veturilo. "Trzeba złożyć r IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.13, 23:45 zenada. poczatek czerwca a wiekszosc rowerow veturilo to totalny zdezelowany ZŁOM: wyrwane koszyki/ zerwane lancuchy/ niedokrecone koła/ niesprawne hamulce, przerzutki. wypozyczam rower na bielanach i zwykle dopiero trzeci, czwarty nadaje sie do jazdy. dodatkowo problemy z elektrozamkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Kłopoty z rowerami Veturilo. "Trzeba złożyć rek... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.13, 19:27 Niezły biznes, 150 000 użytkowników, Każdemu co jakiś czas zablokować chociaż 20 zł (a jak widać z artykułu można i 272 zł) i przetrzymać 14 dni. Co najmniej kilka milionów zł nieoprocentowanego kapitału od idiotów. I jeszcze kasa od wszystkich z miejskiego dofinansowania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wbijak Kłopoty z rowerami Veturilo. "Trzeba złożyć rek... IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.13, 21:42 Dlaczego w tym "wywiadzie" nie padają konkretne liczby tylko ogólniki typu "nie ma już tak wiele reklamacji" etc. Czy ja jako podatnik, niedoszły użytkownik (zmarnowałem parę godzin szarpiąc się z rowerami) nie mam prawa wiedzieć jak wygląda skala problemu i uznać, że system po prostu nie działa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Kłopoty z rowerami Veturilo. "Trzeba złożyć rek... IP: *.atms17.pl 03.06.13, 14:11 Korzystałam z miejskich rowerów we Wrocławiu. Tam jakoś wszystko działało. Dlaczego w Warszawie się nie da? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksis1313 Re: Kłopoty z rowerami Veturilo. "Trzeba złożyć r 03.06.13, 19:25 Piszesz o Wrocławiu w czasie przeszłym - wiec nie wiem czy teraz jesteś w Warszawie dla siebie niestety.Piszę niestety ponieważ od dawna wiadomo,że we Wrocławiu chyba żyje się spokojniej , wygodniej - mam na myśli w sposób lepiej zorganizowany przez włodarzy miasta.W Warszawie chyba nikomu nie zależy ,żeby mieszkańcom żyło się wygodnie .Po pierwsze to co dzieje się z ulicami przez budowę metra(najgorsze jest to,że nawet tam gdzie już tunel jest wywiercony ulice dalej są nieprzejezdne)po drugie komunikacja w której nigdy jeszcze nie było takiego galimatiasu jak obecnie - kiedyś przez dziesiątki lat tramwaje i autobusy jeździły stałymi , dobrymi trasami do których wszyscy byliśmy przyzwyczajeni teraz zanim wsiądzie się to tramwaju czy autobusu najpierw trzeba dokładnie przeanalizować jego trasę , nie mówiąc już o bajzlu ze śmieciami w roli głównej a skończywszy na rowerach.Niestety tak jak w zeszłym roku korzystałam dość często i z przyjemnością tak teraz robię to coraz rzadziej ponieważ nie chcę się denerwować nie mogąc wypożyczyć rowerów , które niby serwisowane stoją przed moim nosem aa nie zawsze jestem aż tak zdeterminowana ,żeby sprawdzać wszystkie stojące w zasięgu mojego wzroku. Odpowiedz Link Zgłoś