Gość: Widziane z Zolibor IP: 62.111.156.* 23.12.04, 03:22 Ale takniewiel..boze czemu..kazdemu Dyrektorowo po 25 tysiakow nagrody, a kazdemu pracwonikowi po 5 tysiakow...naprawde zenada!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bąbel Kaczyński to ludzki pan. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 07:40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkur..ony PRZECIEŻ ON WYDAJE NIE SWOJE PIENIĄDZE A NASZE. IP: 212.244.77.* 23.12.04, 08:14 Nawet jego podatki trafiają do SOPOTU.A w Radzie Warszawy nie ma kto, nawet już nie oprotestować ale normalnie żądać wyjaśnień. LPR w koalicji, PO zasłania sobie oczy i uszy rękami, a SLD ma swoje kłopoty. Więc pan i władca Warszawy robi co mu się rzewnie podoba. A SZKODA, ŻE NIE W SOPOCIE !!! MACIE WYBORCY W warszawce to co chcieliście. WESOŁYCH ŚWIĄT Z TĄ GRANDĄ .........ji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inspektor Re: Władze miasta wydadzą na świąteczne nagrody 1 IP: 213.134.136.* 23.12.04, 08:22 1. Niech Pan Sztyber nie będzie taki święty - za kadencji jego ugrupowania urzędnicy dostawali 17 pensji: 12 zwykłych, 1 - 13-tka, 4 kwartalne nagrody i to w pełnej wyskości pensji. W tej chwili jest ich 15 i to mocno uszczuplone od ubiegłego roku, a i nagrody to 70% pensji. 2. Gdyby nie te nagrody, nie stać by mnie było na studia na SGH, które kosztują 6'000 zł za rok, dzięki czemu jesteście Państwo lepiej obsługiwani. Super fachowcy nie pracują w urzędach - zakładają własne kancelarie, własne biura projektowe, rachunkowe, bo tam są większe pieniądze. Proszę zauważyć, że w urzędach pracuje 80% kobiet, a tam gdzie zawód jest sfeminizowany gorzej się płaci. Albo dacie Państwo nam zarobić albo będzie obsługiwać Was kolejna ciotka burmistrza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Władze miasta wydadzą na świąteczne nagrody 1 IP: *.acn.waw.pl 23.12.04, 09:01 Jak będą większe zarobki, to tym bardziej będzie obsługiwać nas ciotka. A jak z zarobkami tak źle, to droga wolna. Jeszcze Kaczor-Dziadu-Prezydent nie powiedział spie*****cie? Może by się Wybiórcza dowiedziała za co te nagrody, bo nagroda jest za coś, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zły Pewnie jesteś jego ciotką ! I do tego niewyk IP: 212.244.77.* 23.12.04, 09:17 ształconą , że musisz robić jeszcze studia na SGH. A mówił że zatrudnia tylko ludzi z wyższym wykształceniem?? Kolejne brednie i ogłupianie społeczeństwa ale z nim tak jest, że co innego mówi ludziom a co innego robi. Adres internetowy też masz z Urzędu Miasta a wię piszesz bzdury (o 17 pensjach i jakiś premiach kwartalnych. Przecież w Urzędzie Miasta nie było premii, bo jak określić zadanie do premii i je rozliczyć??) za nasze pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mt To ręce opadają!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.04, 08:56 10.000 za co????????????????????? za to, ze wszystko w tym miescie ciagnie sie latami???? ze jest niebezpiecznie??? ze sa gogantyczne korki??? ze metro jest budowane 22 lata???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siepacz nie każdemu IP: *.sg.gov.pl / 195.116.23.* 23.12.04, 09:19 Taka hojność dotyczy wyłącznie osobistych paladynów i dworaków. Nauczyciele dostali od tegoż samego prezydenta Warszawy po 400 zł, a pracownicy niepedagogiczni szkół - po 200 zł (brutto!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apostoł Re: Władze miasta wydadzą na świąteczne nagrody 1 IP: *.icpnet.pl 23.12.04, 09:51 Niech żyje chrześcijański w narodzie polskim, duch Kaczorów i spółki! Biedni, bezdomni,bezrobotni, emeryci i renciści do piachu na Wólkę! Odpowiedz Link Zgłoś
kamele Re: Władze miasta wydadzą na świąteczne nagrody 1 23.12.04, 09:57 "Jej zdaniem praca w magistracie wymaga wysokich kwalifikacji. I mimo bezrobocia o dobrego pracownika nie jest łatwo". Hahahahahahahahaahahaha. Od poczatku swojej prezydentury Kaczynski ijego mafia zatrudnili okolo 1000 nowych urzednikow. Tak sie sklada, ze mialem okazje z nimi pracowac - zenada i smiech na sali - to sa ludzie przewaznie bez rzadnych kwalifikacji posciagani z innych miast. A ostatni Kaczynski czesci swoich miernych ale wiernych studia zafundowal z naszych podatkow. To jest po prostu zgroza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł [...] IP: *.golebia.clarus.com.pl 23.12.04, 10:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jam Re: Władze miasta wydadzą na świąteczne nagrody 1 IP: *.chello.pl 23.12.04, 11:45 15 mln zlotych to tyle ile kosztowalyby 2 nowe niskopodlogowe tramwaje albo 10 niskopodlogowych autobusow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stolicznyj Dla swoich paladynów 15 mln, na most - 10 mln IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.12.04, 11:51 A na trasę i most Północny, inwestycja która ponoć jest jego "oczkiem w głowie", Kaczyński przeznaczył w przyszłorocznym budżecie - 10 (dziesięć) mln. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdegustowany Kaczyński! Ty stołkotrzymaczu! IP: *.toya.net.pl 23.12.04, 12:48 Takie działania są żałosne. Gratuluje dobrego samopoczucia. To w wielu prywatnych dużych firmach nie było tak wysokich premii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podatnik Fachowcy;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) IP: *.netcafe.waw.pl 23.12.04, 13:56 "Jej zdaniem praca w magistracie wymaga wysokich kwalifikacji. I mimo bezrobocia o dobrego pracownika nie jest łatwo. Pensje w ratuszu nie należą wprawdzie do najniższych: doświadczony pracownik może tu zarobić 6 tys. zł miesięcznie." Jakim fachowcem i od czego jest muzykolog Maxymilian Bylicki dyrektor Biura Edukacji (dostanie kolejne 10000 premii), który poza splodzeniem 8 dzieci wogóle nie miał nic wspólnego z edukacją, niczym w życiu nie kierował(nawet w domu jest pod pantoflem!!!)??? Jakim fachowcem jest jego zastępczyni Krawczyk(tez dostanie 10000zł!) - była dyrektorka fatalnej "katolickiej" szkólki na Ostrobramskiej(narkotyki, alkohol i fatalny poziom nauczania, manipulowanie ocenami, manipulowanie rodzicami i ich skłocanie(ona nigdy nie robiła normalnych wywiadówek żeby się rodzice nie mogli spotkać i się zorganizować - zawsze rozmawiała indywidualanie)naduzycia finansowe.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loco Re: Fachowcy;-))))))))))))))))))))))))))))))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.04, 14:12 Bylicki być może nie zasłużył na żadną nagrodę. nie wiem. ale nie tylko on dostał nagrodę. w urzedzie pracuje wielu urzędników, którzy są kompetentni i nie ma powodu żeby ich nie nagradzać, tym bardziej że wiele problemów wynika ze złej organizacji urzędu miasta co jest winą prezydenta Kaczyńskiego a nie urzędników. widze że niektórzy chcieliby chyba aby płace w urzędzie były ścięte do minimum najniżego wynagrodzenia :) tylko pomyślcie wtedy kto by nas obsługiwał :) poza tym to że trudno jest znaleźć dobrego pracownika, nawet mimo wysokiego bezrobocia, wiedzą także ludzie którzy na co dzień zajmują się biznesem i szukają pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podatnik Gdzie ty widzisz tych fachowców-idź do okulisty! IP: *.netcafe.waw.pl 23.12.04, 14:18 W Warszawie są tysiące świetnie wykształconych ludzi szukających pracy rok i dłużej .Tyle, ze nie są z PiS... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loco Re: Gdzie ty widzisz tych fachowców-idź do okulis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.04, 15:05 Nie muszę chodzić do okulisty bo wzrok mam dobry :) Piszę o tym co widzę. Jakoś nigdy nie miałem problemu z urzędnikami miasta, wręcz przeciwnie. Wszystko to co chciałem od urzędu /np. pozwolenie na budowę, wymiana dowodu po zmianie miejsca zameldowania, nowe prawo jazdy, itp./ dostałem bez problemów. urzednicy z którymi się w tych sprawach kontaktowałem byli normalnymi i sympatycznymi ludźmi. dlaczego mam ich traktować jak "urzędasów"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Czy panienki na poczcie tyle zarabiają??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.04, 17:46 "Wszystko to co chciałem od urzędu /np. pozwolenie na budowę, wymiana dowodu po zmianie miejsca zameldowania, nowe prawo jazdy, itp./ dostałem bez problemów." To są rutynowe sprawy godne panienki na poczcie.One też często są uprzejme i sympatyczne.Czy zarabiają choć połowę tego co urzędasy??? Natomiast podaj konkretnie nazwiska i funkcje tych "wybitnych fachowców", których biznes i inne firmy wezmą z pocałowaniem ręki i dadzą przynajmniej tyle. Warszawski ratusz jest żałosnie niekompetentny w zarządzaniu drogami, remontami,zamówieniami publicznymi, budynkami, szkołami, inwestycjami itd.I tu fachowców brak, a odpowiedzialni urzędnicy dostają nagrody!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pasażer Re: Czy panienki na poczcie tyle zarabiają??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.04, 18:01 Warszawiak, widzę że zaliczasz się do tych co to wpadają do urzędu i drą japy na, jak ich nazwałeś, "Urzędasów". Tylko, że ja mam koleżankę pracującą w wydziale komunikacji i tacy jak ty doprowadzają mnie do szału. Tobie się wydaje, że przyjęcie wniosku, sprawdzenie poprawności dokumentów, sprawdzenie, czy wszystkie dokumenty do np. pozwolenia na budowę są ok i miła obsługa, nie wymaga żadnych kwalifikacji. A jeżeli spie....ysz wypełnienie wniosku, to wina też leży po stronie "Urzędasa". A jeżeli jest duża kolejka lub ostatni dzień składania wniosków, to też będziesz się wydzierał na "Urzędasa", który pracuje w Wigilię i w Sylwestra i we wszystkie piątki między wolnymi czwartkami i sobotami, żebyś ty i tobie podobni mieli więcej możliwości na złożenie wniosku. I jeżeli taki "Urzędas" dostanie od nas 1500 ekstra na rok, to uwłacza twojej godności. Przecież tobie nikt nie da. A ja wolę, żeby "Urzędas" dostał nagrodę, niż brał w łapę. Bo nagroda jest za jego pracę, a łapówka jest przestępstwem. I nie mówię o "górze" "Urzędasów". Bo oni faktycznie i bez tego dużo zarabiają. Miejmy trochę szacunku dla zwykłych, miłych "Urzędasów", przecież to dzięki nim my mamy prawa jazdy, dowody osobiste i inne pozwolenia. A rutynową sprawą jest wysikanie się do klozetu, a nie pozwolenie na budowę. Bo każdy przypadek jest inny. No chyba, że kolega ma problemy z prostatą. Ale to na inny wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Jeszcze jeden urzędas się odezwał!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.04, 19:52 "I jeżeli taki "Urzędas" dostanie od nas 1500 ekstra na rok, to uwłacza twojej godności." Nie opowiadaj bajek.Nawet w tak "odpowiedzialnej" instytucji jak miejskie biuro rzeczy znalezionych tylko(!) teraz szeregowa panienka dostaje ekstra (!) 2000zł.A były jeszcze dwie takie okazje w tym roku!Większość prac wymaga jakiejś(!) fachowości, wiele jest "zagrożonych" korupcją.Panienka na poczcie też może się pomylić z poważnymi konsekwencjami!Natomiast warszawscy urzędnicy , i ci szeregowi i, jeszcze bardziej, funkcyjni są wynagradzani i nagradzani znacznie ponad kwalifikacje i jakość pracy!Nie opowiadaj też łzawych kawałków o ciężkiej pracy w Wigilię, Sylwestra i co tam jeszcze.Niewielu urzędników tak musi pracować, a i w wielu innych firmach i instytucjach też ludzie tak bez specjalnych bonusów pracują. I jescze jedno:nagrody powinny być nagrodą właśnie za coś ekstra, a nie rutynowym dodatkiem do pensji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorsay Re: Gdzie ty widzisz tych fachowców-idź do okulis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 00:06 Gość portalu: loco napisał(a): > Nie muszę chodzić do okulisty bo wzrok mam dobry :) > Piszę o tym co widzę. Jakoś nigdy nie miałem problemu z urzędnikami miasta, > wręcz przeciwnie. Wszystko to co chciałem od urzędu /np. pozwolenie na budowę, > wymiana dowodu po zmianie miejsca zameldowania, nowe prawo jazdy, itp./ > dostałem bez problemów. urzednicy z którymi się w tych sprawach kontaktowałem > byli normalnymi i sympatycznymi ludźmi. dlaczego mam ich traktować > jak "urzędasów"? I nikt nie nakazuje Ci traktować ich jak "urzędasów". WIdać jednak różnimy się znacznie w rozumieiu definicji "nagroda". Nagrodę przyznaje się za osiągnięcia, wyróżnianie się. Dziwi mnie więc nagradzanie za wypełnianie obowiązków wynikających z umowy o pracę, za które pobiera się wynagrodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parapet Re: Fachowcy;-))))))))))))))))))))))))))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 09:54 Bylicki jest przewodniczącym Rady Nadzorczej w SPEC S.A. - może zna się na ciepłownictwie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Fachowcy;-))))))))))))))))))))))))))))))))))) IP: *.acn.waw.pl 25.12.04, 16:32 Bylicki zna się tylko i wyłącznie na robieniu dobrego wrażenia!!! Jego kompetencje są poniżej jakiejkolwiek krytyki! Zadufany PISuarowy bufon i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Fachowcy;-))))))))))))))))))))))))))))))))))) IP: *.acn.waw.pl 25.12.04, 16:29 Pan Bylicki dodatkowo bierze ciężką forsę za `przewodniczenie` w Radzie Nadzorczej SPECu (tego od ogrzewania i ciepłej wody)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podatnik News;-) - w dwa tygodnie po Rzepie i 10 dni po ŻW! IP: *.netcafe.waw.pl 23.12.04, 13:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Brawo KACZOR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 23:38 BRAWO KACZOR miasto leży i nie zapowiada się aby się podniosło z tego bagna kaczorowego pomysłu na Warszawę. Leżą inwestycje, ale za to mamy imprezki masowe - patrz kampania przedwyborcza Kaczora. Trudno wydać kasę na Warszawę w takiej sytuacji a swoich, wiernych trzeba w końcu karmić żeby byli ślepo wieni. No i budżet się jakoś wykona, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Władze miasta wydadzą na świąteczne nagrody 1 IP: *.waw.pl / *.waw.pl 24.12.04, 07:36 A na jeden ze sztandarowych projektów "Miasteczko nauki" na Powiślu w Wieloletnim Planie Inwestycyjnym władze miasta planują przeznaczyć 3 mln zł ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak A "fachowcy" z ratusza właśnie przeżerają nasze IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.04, 11:11 pieniądze i mają nas w ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Up Re: Władze miasta wydadzą na świąteczne nagrody 1 IP: *.netcafe.waw.pl 28.12.04, 16:39 Up;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Up Re: Władze miasta wydadzą na świąteczne nagrody 1 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.04, 16:11 Up!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stolicznyj "Ciężka praca" pana dyr. Deszkiewicza IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.12.04, 16:15 Zwłaszcza pan Dyrektor ds. Promocji DESZKIEWICZ "wybitnie zasłużył" na te 'skromne' 36 tysięcy nagrody, które dostał. Choćby za to, że w pocie czoła na targach w Cannes na słonecznym Cote d'Azur i innych podobnych jublach, obżerał się i chlał na koszt podatników, w przerwach zachwalając naiwnym światowym byznesmenom na stoisku Warszawy np. plac Defilad, jako miejsce "czekające na inwestorów". Tyle tylko, że gdy wszystkie te tegoroczne wesołe biby minęły (8 grudnia konkretnie), to pan dyr. ROBERT DRABA, Kaczy spec od nieruchomości, rzekł o placu Defilad, co następuje: "Mamy pewne problemy. Zastanawiamy się, jakiego instrumentu prawnego użyć w celu przejęcia roszczeń, czyli mówiąc wprost, na podstawie jakich przepisów odkupić prawa spadkobierców właścicieli. To bardzo skomplikowana procedura". (Robert Draba przyznaje, że nie wiadomo, kiedy miasto zacznie rozmawiać z właścicielami. Wcześniej zapowiadał, że negocjacje ruszą w tym roku, teraz mówi, że będzie dobrze, jeśli rozpoczną się w drugiej połowie 2005 roku). "Rozmowom z koleją, która jest właścicielem linii średnicowej biegnącej pod placem, musimy poświęcić bardzo dużo uwagi i czasu. Będziemy musieli zapłacić jakąś sumę PKP za sprzedane działki, więc teraz konieczne jest uzgodnienie szczegółów" - powiedział Robert Draba. INNYMI SŁOWY: Pan Dyrektor Deszkiewicz, jak to się mówi, SPRZEDAJE INWESTOROM-FRAJEROM TZW. NIDERLANDY. Albo - zgodnie z tradycją cwaniaka-warszawiaka - OFERUJE NA SPRZEDAŻ KOLUMNĘ KRÓLA ZYGMUNTA. Za taką właśnie "RZETELNĄ ROBOTĘ" Pan Dyrektor Deszkiewicz na koszt warszawskich podatników podróżuje sobie po Europie, nocuje w luxusowych hotelach, żre kawior i popija szampan i miło spędza czas, a teraz jeszcze dodatkowo zgarnia 36 000 NAGRODY (zresztą nie pierwszej, Kaczor już dawał swoim zausznikom podobnie sute apanaże np. z okazji Wielkiejnocy). Nie ma to jak Kacze PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ (dla swoich paladynów-cwaniaków, rzecz jasna). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Niech on już zostanie tym prezydentem IIIRP i IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.04, 13:36 zostawi nas w spokoju.A i pieniędzy do wydawania będzie miał mniej;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stolicznyj Poprawka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.12.04, 13:43 Lech Kaczyński wcale nie chce być Prezydentem III RP, tylko - IV. Swojej własnej RP, w której będzie miejsce tylko dla tych obywateli, których on uzna za wystarczająco "prawomyślnych" i "moralnych". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Władze miasta wydadzą na świąteczne nagrody 1 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.12.04, 12:59 $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawski Re: Władze miasta wydadzą na świąteczne nagrody 1 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.05, 17:24 Ciekawe, czy już przepili te nagrody;-) Odpowiedz Link Zgłoś