Dodaj do ulubionych

UPC transmisjom mówi NIE !!!

IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.02, 11:49
" My abonenci UPC z Trójmiasta domagamy się udostępnienia nam , podobnie jak
uczyniono to w Warszawie i Krakowie możliwości odbioru relacji z Mistrzostw
Świata w piłce nożne nadawanych przez Polsat Sport " . Ja jako mieszkaniec
trójmiasta jestem zdegustowany , że muszę poruszać tą kwestię . Treść tego
apelu drukowana jest przez gazetę lokalną i zawiera całą istotę problemu .
Fakt , że "wyróżnione" zostały tylko dwa miasta , jest conajmniej śmieszny i
napewno nie sprawiedliwy . Uważam , że niepowinniśmy się godzić na takie
traktowanie , nie tylko my mieszkańcy trójmiasta - powinna się z nami
solidaryzować cała rzesza miłośników futbolu - z Warszawską i Krakowską na
czele ! Pamiętać trzeba , że w Polsce panuje demokracja i gospodarka wolno-
rynkowa , gdzie wszyscy mogą - czasami wręcz muszą - zabrać głos i gdzie zdanie
konsumenta to świętość . Nie bądźmy bierni - bo nic się nie zmieni .
Wszyscy , którzy nie zgadzają się z decuzją telewizji UPC mogą przesłać do nich
e-maila : info.upc@upc.com.pl
Obserwuj wątek
    • d.z. Re: UPC transmisjom mówi NIE !!! 31.05.02, 12:06
      Cóż ja Ci mogę poradzić?
      W Warszawie na szczęscie nie tylko UPC ale również i Aster City działa. Ja mam od
      tego właśnie operatora nie tylko TV i radio ale również i stałe łącze internetowe
      oraz telefon. Otóż Aster City niedawno zrezygnowało z TVN24 (ponoć za drogie) i w
      jego miejsce powrócił niemiceki ARD, który będzie transmitował mistrzostwa. Co
      prawda część meczów Niemcy będą transmitować na ZDF (drugi kanał) ale chyba źle
      nie będzie. A u Was nie ma w kablu ARD i ZDF?
    • Gość: ziggy Re: UPC transmisjom mówi TAK !!! IP: AWA1PRX* / *.chello.pl 31.05.02, 18:39
      Nie ma czym się już podniecać. UPC zrobiło wszystkim swoim abonentom w Polsce
      prezent i włączyło Polsat Sport WSZĘDZIE (w Trójmieście też) na cały czerwiec,
      tj. do końca mistrzostw świata. Przy okazji warto zauważyć, że oferta tv
      kablowej (tak jak satelitarnej) to nie cement ani węgiel - operator ma prawo
      kształtować swoją ofertę programową i cenową. Niektórzy zapominają że to jest
      biznes jak każdy inny i nie można uszczęśliwiać wszystkich drogimi kanałami.
      Podobna sytuacja jest przecież np. z TVN24 - jest tylko w niektórych sieciach
      kablowych w Polsce, bo jest po prostu za drogi. Większość abonentów kablówek
      chce różnych rzeczy, ale zasadniczej podwyżki abonamentu pewnie nie...
      • Gość: e. Re: UPC transmisjom mówi TAK !!! IP: *.chello.pl 31.05.02, 19:24
        Nawiasem mówiąc TVN 24 jest do oglądania przez sporą część dnia na TVN 7. A UPC
        ma w/w kanały niemieckie i poza tym wiele innych sportowych.
      • Gość: bart Re: UPC transmisjom mówi TAK !!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.05.02, 19:53
        właśnie
    • Gość: Pndzelek A nie prościej wykupić?! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.02, 18:49
      A nie prościej wykupić?!
      Niż tak dziadować po forach całej Polski?
      Jeśli jesteś fanatykiem to te parę złotych nie zrobi ci różnicy. Pan Pndzelek
      na przykład uwielbia truskawki, ale nie żąda by mu je dostarczano darmo!!!

>>>---
      • Gość: kilovolt Re: A nie prościej wykupić?! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.02, 13:42
        A na h.. mam wspierać Solorza? Niech sobie szuka gdzie indziej frajerów. A za
        kablówkę i tak płacę, więc nie mam nic za darmo, a ceny takich kanałów jak
        Polsat Sport czy TVN24 są zdecydowanie wygórowane. Ciekawe czy też byś sobie
        te truskawki kupił jak by kosztowały 100 zł za łubiankę, ha.. .Musi być
        niestety kolego granica rozsądku. Te stacje same są sobie winne, że nie ma na
        nie chętnych żądając takich opłat, jeśliby były znacznie tańsze to byłoby na
        nie znacznie więcej chętnych i pewnie lepiej by jeszcze na tym wyszli. To się
        nazywa brak rozeznania rynku i fatalny marketing.
        • Gość: agulha Re: A nie prościej wykupić?! IP: *.acn.pl / 10.131.128.* 01.06.02, 17:54
          Ja Was nie rozumiem, znaczy ostatniego postu. Jeśli coś jest tak cholernie
          drogie (znaczy: tak dużo za to chce sprzedawca), że fan sportu nie wykupi
          kanału sportowego, to tym bardziej przeciwna bym była, ja, dla której sportu
          mogłoby nie być wcale, żeby kablówka kupowała to drogie g... (nawet po niższej
          nieco cenie, jako "odbiorca hurtowy") i kazała mi za Wasze zamiłowanie do
          sportu płacić co miesiąc w abonamencie.
          To tak, jakbyś chciał, żeby truskawki dostarczać Ci za darmo, chociaż są po 100
          zł/kg, a ich cenę doliczyć do chleba i mleka, które kupuje znacznie więcej
          osób, nawet tych, które truskawek nie jedzą.
          • Gość: kilovolt Re: A nie prościej wykupić?! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.02, 15:15
            Niestety nie masz racji, w pakiecie jest zawsze taniej i na tym właśnie rzecz
            polega że dostajesz to w całym pakiecie kilkudziesięciu kanałów co mieści sie
            w miesięcznej opłacie abonamentowej i to właśnie się wszystkim opłaca i
            klientom bo mają kanały za przystępną cenę i dystrybutorom bo mają duży zbyt i
            tym samym zysk. I nie opowiadaj głupot, że nie powinno się wszystkich
            uszczęśliwiać na siłę, i tak płacisz za te wszystkie kilkadziesiąt kanałów
            jakie masz w pakiecie i przez dodanie jednego na pewno nie zbiedniejesz, tak
            to każby mógłby powiedzieć że nie chce np. dopłacać do Discovery inny że nie
            chce National Geografic, a następny że nie chce Hallmarku itd. mielibyśmy
            wtedy prawdziwy burdel. Zresztą na pewno masz wybór, jak nie chcesz tego
            wszystkiego oglądać i za to płacić, bierzesz sobie pakiet najmniejszy w którym
            masz podstawowe kanały i tyle. A jak masz duży pakiet to nie narzekaj, bo nikt
            cię tym pakietem nie uszczęśliwiał na siłę i znaczy że ciebie na niego stać, a
            jak ktoś go ma to ma prawo mieć w nim jak najwięcej właśnie za przystępną
            cenę. Tak właśnie jak w sklepie jak ktoś np. ma możliwość kupienia sobie coś w
            pakieciku taniej to sobie to kupuje, ale nikt go do tego nie zmusza, bo na
            pewno dostanie to również osobno. Zatem jeżeli jest taka możliwość to każdy ma
            prawo skorzystać z takiej oferty, a nie kierować się egoizmem, że innemu nie
            dam bo sam nie chcę tego mieć taniej.
            Więc proszę tu nie opowiadać takich głupot i się dwa razy zastanowić nim się
            takie bzdury napisze.
        • Gość: Pndzelek Piperzysz kilovolt!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.02, 22:11
          Ale tak, że aż boli. Co to znaczy nie będę płacił Solorzowi?
          On ma firmę, która to rozprowadza więc łaski mu nie robisz ŻADNEJ.

Kupowanie usług/towarów to w twojej ptasiej główce "nabijanie kabzy"
          kapitalistom?

No cóż... głupich nie sieją...

A propos truskawek: KUPOWAŁBYM i za 100 zł/kg BO LUBIĘ (w sezonie zimowym
          zresztą za 6 truskaweczek, do tego nie najlepszych płaci się 8-15 zł więc
          pewnie na jedno wychodzi)

>>>---
          • Gość: kilovolt Coś ci się poprzestawiało w główce Pndzelek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.02, 17:27
            Tu nie chodzi o nabijanie kabzy kapitalistom, tylko o granice zdrowgo rozsądku i
            mylisz się że nie robisz mu łaski. Widziałeś jak się prosił o kupowanie
            dekoderów? A co by było gdyby nikt ich nie kupił? Zatem więc nie pieprz głupot
            kolego, na wolnym rynku trzeba umieć walczyć o klienta i trzeba dokładnie ten
            rynek rozeznać. Wszyscy jak zapewne wiesz twierdzą, że Solorz grubo przepłacił
            za prawa transmisji i na pewno nie mam zamiaru mu tego zrekompensować.
            • Gość: Pndzele Jakie prosił? Ciemniaku! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.02, 22:08
              Jakie prosił? Ciemniaku!

Kampanię reklamową nazywasz "proszeniem się"?

Żebyś się przypadkiem sam nie "oprosił"!!!

>>>---
              • Gość: kilovolt Spadaj do truskawek głupi pendzlu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.02, 23:14
                Ha.. A co dałeś się może sprosić jak głupie prosie? Zatem spadaj do chlewa
                albo do twoich truskawek.
                Koniec kropka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka