Dodaj do ulubionych

KTORY BASEN ODKRYTY JEST NAJFAJNIEJSZY ?

IP: *.chello.pl 10.07.02, 22:21
...w Warszawie lub, ewentualnie, w niedalekich okolicach. Chodzi o to, zeby sobie porzadnie poplywac w te upaly! ;-)
Szukam basenu duzego (dla dobrych plywakow), czystego, o przyjemnie zagospodarowanym otoczeniu i milej okolicy.
Dawniej osrodek na Gorczewskiej (w miare) spelnial te kryteria, ale zbudowano tam dwupasmowke. Wprawdzie od 2 lat tam nie bylem, ale sie obawiam zanieczysczenia spalinami - co staje w sprzecznosci ze sportowym stylem zycia. Moze sie jednak myle? Niechaj ktos kto tam bywa oswieci mnie i innych!

Nie bylem na basenie w Powsinie, ale wiem, ze to maly basen, tylko 25m. Lecz moze otoczenie lesne sprawia, ze warto sie tam wybrac? Kto z Was tam chodzil poplywac?

A wogole to OTWORZMY TU RANKING ODKRYTYCH PLYWALNI warszawskich! :)
Obserwuj wątek
    • Gość: terma Re: KTORY BASEN ODKRYTY JEST NAJFAJNIEJSZY ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.02, 22:28
      Wisła, najlepsza jest królowa rzek. Najpierw nawal się sportowo, tak jak lubisz,
      w piwnym ogródku, potem skocz do Wisły na tę twoją durną "sportową" główkę
      napakowaną jakimiś zdrowożyciowymi bzdurami. Może zerwiesz sobie rdzeń i
      sparaliżuje ci kulasy. Jak nie to przepłyń tę Wisłe w obie strony.
      • Gość: NerwusZajezony roznica pomiedzy Warszawa a Krakowem... IP: *.chello.pl 10.07.02, 23:03
        ...Nigdy nie przejmowalem sie tymi obiegowymi opiniami, choc sam pochodze z
        Malopolski. Jednak taki szybki odzew, na moj konstuktywny maly apel, dal mi JASNY
        POGLAD na to NA CZYM TA ROZNICA POLEGA!

Warszawa to CHAMSTWO, OSZOLOMSTWO i DEBILIZM stosowany! Dopoki Warszawka bedzie
        stolica Polski doputy Polska pozostanie krajem III Swiata.

Gość portalu: terma napisał(a):
        > Wisła, najlepsza jest królowa rzek. Najpierw nawal się sportowo,
        > tak jak lubisz,
        > w piwnym ogródku, potem skocz do Wisły na tę twoją durną "sportową" główkę
        > napakowaną jakimiś zdrowożyciowymi bzdurami. Może zerwiesz sobie rdzeń i
        > sparaliżuje ci kulasy. Jak nie to przepłyń tę Wisłe w obie strony.
        • Gość: pan_laga Re: roznica pomiedzy Warszawa a Krakowem... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.02, 00:33
          Gość portalu: NerwusZajezony napisał(a):

> ...Nigdy nie przejmowalem sie tymi obiegowymi opiniami, choc sam pochodze z
          > Malopolski. Jednak taki szybki odzew, na moj konstuktywny maly apel, dal mi JAS
          > NY
          > POGLAD na to NA CZYM TA ROZNICA POLEGA!
          >
          > Warszawa to CHAMSTWO, OSZOLOMSTWO i DEBILIZM stosowany! Dopoki Warszawka bedzie
          >
          > stolica Polski doputy Polska pozostanie krajem III Swiata.
          >
          >
          > Gość portalu: terma napisał(a):
          > > Wisła, najlepsza jest królowa rzek. Najpierw nawal się sportowo,
          > > tak jak lubisz,
          > > w piwnym ogródku, potem skocz do Wisły na tę twoją durną "sportową" główkę
          >
          > > napakowaną jakimiś zdrowożyciowymi bzdurami. Może zerwiesz sobie rdzeń i
          > > sparaliżuje ci kulasy. Jak nie to przepłyń tę Wisłe w obie strony.

mieszkam w w-wie, jestem ze szczecina łamane przez kołobrzeg i tez wole kraków,
          niż w-wę. ale to nie jest tak, jak piszesz. ten cały terma, to jakies bydło,
          ktore do każdego tu sie tak odzywa. zapewniam Cię - nie wszyscy tu są
          tacy.................
          co do basenów, to byłem pare razy na czymś, co się zwie moczydło, ale
          beznadzieja. kafelki na dnie oderwane, trawa wokól sucha i z ostami, a porządku
          nie miał, kto pilnować. jak chlejący wódę przy basenie grubokarcy zaczeli grac w
          siatkę waląc po głowach dzieci i niewiasty, to nikt nie chciał przyjść z obsługi
          pomóc mi ich porządkować....................i tak zniechęciłem się do tutejszych
          basenów, choc chyba są, do kroćset jakieś lepsze jeszcze w
          stolicy.....................
          amen
          pan laga
          • Gość: marta Re: roznica pomiedzy Warszawa a Krakowem... IP: *.ny325.east.verizon.net 11.07.02, 04:58
            no nie jest tak żle z tą Warszawą!!!! jako Warszawianka z dziada pradziada
            poczułam sie dotknięta:(
            fakt jednak pozostaje faktem, że jakiś burak się odezwał,
            ale ja chciałam na temat basenów..... Powsina Ci nie polecam, nie dość, że mała
            kałuża, to na dodatek płytka (1,8 !!!!!!!!!!!)
            okolica podnosi jego atrakcyjność, las, ptaszki śpiewają, ale jest kipściutki
            trawniczek, a na dodatek często nawiedzają go zorganizowane grupy dzieci (jakieś
            lato w mieści czy coś takiego:((
            dzieci jak to dzieci, głośne i pętają się pod nogami
            jednym słowem nie polecam
            kiedyś w porządku były baseny nad Wisłą - cztery 50m (głębokość chyba 2m) dwie
            50m (głębokość 1,6m ze schodkami dla dzieci wyrośniętych z brodzików, więc mniej
            tego drobiazgu w normalnym basenie) i dwa brodziki
            potem to się zepsułao, za często Królowa Rzek wylewała:(( teraz jest czynna
            tylko połowa kompleksu:(( i nie jest to wszystko nowiutkie, ale raczej nie ma
            tłoku, jest jeszcze jakaś zjeżdżalnia, ale chyba nie chodziło Ci o takie rozrywki
            pozdrowienia
          • Gość: op Re: roznica pomiedzy Warszawa a Krakowem... IP: *.acn.waw.pl 11.07.02, 23:04
            Gość portalu: pan_laga napisał(a):

ten cały terma, to jakies bydło,
            > ktore do każdego tu sie tak odzywa. zapewniam Cię - nie wszyscy tu są
            > tacy.................

"Ten cały terma", to nic w porownaniu z lagą. Ten to dopiero ma słownik! Jak z WC
            na dworcu. Jakiż to trzeba mieć tupet, żeby pisać o termie per "ten cały"
            i "bydło"! Szczyt hipokryzji.
          • ann.k Re: roznica pomiedzy Warszawa a Krakowem... 12.07.02, 09:56
            w krakowie przede wszystkim zamiast basenow maja dwa zbiorniki wodne w samym
            centrum miasta (a nawet trzy), jeden Kryspinow za miastem, ale z osobnym
            miejskim autobusem dowozacym ludziska w porze letniej dosc czesto i szybko;

i to jest to, czego nie moge odzalowac, ze zostalo w krakowie, a tu tego nie ma:
            (
        • Gość: Pndzelek Ej nerwus koleżko niesympatyczny!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.02, 09:45
          Ej nerwus koleżko niesympatyczny!!!

Jeśli ci się nie podoba "chamska" Warszawa to zjazd do swojej rodzinnej wioski.
          Jestem warszawiakiem z dziada pradziada i nie życzę sobie takich tekścików, jakie
          tu zapodajesz!!!

Termie (jemu czy też jej) chodziło chyba bardziej o to, że tak piszesz o tym co
          jest zgodne, a co nie ze "sportowym" trybem życia. Mnie to także irytuje, pachnie
          to bowiem egzaltacją właściwą dla tzw. mniejszości seksualnych.

>>>---
      • Gość: olo Re: KTORY BASEN ODKRYTY JEST NAJFAJNIEJSZY ? IP: *.chello.pl 11.07.02, 18:16
        Idź spać.
    • Gość: guess Re: KTORY BASEN ODKRYTY JEST NAJFAJNIEJSZY ? IP: 217.11.133.* 11.07.02, 07:50
      Nie osadzaj Warszawy po jednym poscie.....Wszędzie zdarzaja sie TACY ludzie.

Jeżeli chodzi o baseny to polecam Warszawianke. CO prawda nie jest to basen
      odkryty, ale idealny dla dobrego pływaka. Polecam :-)))

pozdrawiam
      • Gość: marta Re: KTORY BASEN ODKRYTY JEST NAJFAJNIEJSZY ? IP: *.ny325.east.verizon.net 11.07.02, 18:10
        dobra, parę ludzi się oburzyło na złe potraktowanie ich miasta, a dalej nic nie
        wiadomo o basenach:((
        z ta Warszawianką to jest tak.... obiekt jest cudowny!!!!! jest gdzie popływać ,
        wymoczyć się w jacuzzi, pobawić na zjeżdżalni, jeden z basenów na sztuczny nurt
        i można wypłynąć sobie na dwór, ale na pewno nie można tego nazwać basenem
        odkrytym:( no i ceny są dość zabójcze

może ktoś ma coś do powiedzenia na temat basenów w naszym ukachanym mieście???
        • Gość: Niech Re: KTORY BASEN ODKRYTY JEST NAJFAJNIEJSZY ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.02, 18:20
          Dobra, dobra, nie podpuszczaj. Czlowiek cos napisze, a potem bedzie zeby na
          podlodze liczyl. Morda w kubel. Albo w basen.
          • Gość: marta Re: KTORY BASEN ODKRYTY JEST NAJFAJNIEJSZY ? IP: *.ny325.east.verizon.net 11.07.02, 19:32
            Gość portalu: Niech napisał(a):

> Dobra, dobra, nie podpuszczaj. Czlowiek cos napisze, a potem bedzie zeby na
            > podlodze liczyl. Morda w kubel. Albo w basen.

jakaś tępawa chyba jestem, bo nie bardzo dociera do mnie treść Twej wypowiedzi:((
            • Gość: Niech Re: KTORY BASEN ODKRYTY JEST NAJFAJNIEJSZY ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.02, 20:20
              No coz, to bylo tak. Pewien gosc pytal sie o basen, inny napisal o Wisle, ten
              pierwszy sie strasznie wkurzyl i wysadzil cala stolice w powietrze. Od tego
              czasu temat basenow stal sie tematem tabu i nawet usunieto symbol basenu z
              godla panstwowego. Teraz jasniej?
              • Gość: abc2001 Re: KTORY BASEN ODKRYTY JEST NAJFAJNIEJSZY ? IP: *.acn.pl / 10.133.131.* 11.07.02, 20:46
                no bo wszytkim wiadomo, że w Warszwie basenów odkrytych dostatek
                (nawet wręcz nadmiar)
                i stąd zasadność tego rankingu,
                ...tylko jak wybierać w tak bogatej ofercie...
              • Gość: marta Re: KTORY BASEN ODKRYTY JEST NAJFAJNIEJSZY ? IP: *.ny325.east.verizon.net 11.07.02, 21:22
                Gość portalu: Niech napisał(a):

> No coz, to bylo tak. Pewien gosc pytal sie o basen, inny napisal o Wisle, ten
                > pierwszy sie strasznie wkurzyl i wysadzil cala stolice w powietrze. Od tego
                > czasu temat basenow stal sie tematem tabu i nawet usunieto symbol basenu z
                > godla panstwowego. Teraz jasniej?

cholera, to sie porobiło:)))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka