agt_bond Re: sphinx 23.06.10, 11:38 zamknięty typowy fast food tylko droższy i z gorszą obsługą- MASAKRA Link Zgłoś
Gość: gość Re: sphinx IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.10, 21:45 zamknięty Witam. Mogę potwierdzić, że jakość posiłków w tych restauracjach znacznie, ba, powiedziałabym baaardzo się pogorszyła. Mięso wieprzowe w Shaormie było spalone i twarde. Surówki (kiedyś trzy duże porcje rożnych surówek) teraz dwa rodzaje, rozdziabane na talerzu tak, aby wyglądało na dużo. I na dodatek surówki kupne - z Biedronki! Frytki bez smaku, smażone na starym oleju. Po pół godzinie od wyjścia z restauracji dostałam rozwolnienia żołądka. Na prawdę, kiedyś można było się nieźle najeść - do syta, i zawsze zostawało na talerzu. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: gość Re: sphinx IP: *.ip.netia.com.pl 16.09.10, 11:13 zamknięty A w którym SPHINXie miałaś taki przypadek? Link Zgłoś
radiomis Re: sphinx 16.09.10, 13:34 zamknięty "dostałam rozwolnienia żołądka" Sa powody do dumy Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: sphinx IP: 195.93.135.* 17.09.10, 16:28 zamknięty UWAGA!!! TAM KRADNA!!! i obsługa nic z tym niue robi!!! Link Zgłoś
Gość: Kowalski Re: sphinx IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.10, 22:22 zamknięty Wstap do Ligi Warszawskich Bucow. Link Zgłoś
83kimi Re: sphinx 22.10.10, 18:08 zamknięty Byłam kilka razy w Łodzi i nie mam złych wspomnień. Może rzeczywiście wszystko zależy od lokalu... Link Zgłoś
Gość: baniok Re: sphinx IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.11, 12:28 zamknięty Kaleczna sieciówka. We Wrocku dostalismy prawie mrozone steki - tam chyba trzeba z własną mikrofalą chodzic. Obsługa też powolna - studenci podający dania w przerwach przy czytaniu lektury. Wogóle dużo restauracji stanowi zagrożenie dla zdrowia - wystarczy sprawdzić ostatnie wyniki kontroli. Mięso pare miesiecy przeterminowane to standard. Ale w sphinksie to za każdym razem były jakieś cyrki więc jest to szczególne dno. Lepiej isc na fast fooda. Link Zgłoś
Gość: diego Re: sphinx IP: *.play-internet.pl 22.10.11, 17:46 zamknięty Widać, że się nie znacie na restauracjach. Mieszkam we Warszawie i bardzo często jadam w tej restauracji. Przystawki INN - najlepsze z możliwych, zawsze świeże. Dania ET - doskonale przyprawione i spreparowane. Wiochy tu u nas we Warszawie nie trzeba więc jedźcie znów do waszych wsi. Tam jadać golony ahahahahah. Link Zgłoś
Gość: BUC Re: sphinx IP: *.centertel.pl 23.10.11, 18:24 zamknięty coraz wiecej glupich tekstow na rozne tematy z IP play. Jakas promocje dla licealistow musieli robic... Link Zgłoś
Gość: diego Re: sphinx IP: *.play-internet.pl 24.10.11, 10:19 zamknięty Człowieku to, że wypchnęli Cię z kolejki po rozum nie oznacza, że możesz się wypowiadać. Jak nie masz nic do powiedzenia i nie znasz się na dobrej kuchni to zamilcz. Link Zgłoś
marghe_72 Re: sphinx 26.10.11, 22:51 zamknięty Gość portalu: diego napisał(a): > Człowieku to, że wypchnęli Cię z kolejki po rozum nie oznacza, że możesz się wy > powiadać. Jak nie masz nic do powiedzenia i nie znasz się na dobrej kuchni to z > amilcz. "dobra kuchnia" , "restauracja" i "Sphinx" w jednym zdaniu to nadużycie . Link Zgłoś
Gość: gosc portalu Re: sphinx IP: *.dip.t-dialin.net 02.11.11, 18:56 zamknięty Popieram !!!! Bylam w Kraju 4 dni i niestety nie moge niczego lepszego o tej Restauracji Napisac . Obsluga i to tylko meska ????? !.) jest nie kompetentna,sprawiaja wrazenie gosci u siebie w knajpie i nie daj boze im przeszkadzac !. Nie mowie juz o przywitaniu klienta albo spytaniu po co tu " przyszedl ". To nie kelnerzy - to niemota !. Podejrzewam ze zarabiaja moze 5,-zl na godzine, i czy sie stoi czy sie lezy .itd.................. . Ale przeciez czegos takiego juz nie ma !?. Doszlam do wniosku ze aby nie tracic nerwow - SPHINX bedziemy przy nastepnym bobycie w Polsce omijac !. Jest wiele innych fajnych knajpek i Restauracji z mila obsluga - ze napewno nikt glogny nie zostanie !!!! . Pozdrowienia z Niemiec Link Zgłoś
Gość: zazuzi Re: sphinx IP: *.centertel.pl 22.01.12, 09:48 zamknięty Będąc 4 dni w kraju,odwiedziłaś tylko sphinksa,biedna- kolejne 3 dni nic nie jadłaś? U Was w Niemczech to macie 5 "ojro"na godzinę a nie 5 plnów,więc trzeba było wybrać np.Belvedere.No ale dobrze,że już Cie nie ma w kraju,teraz poskarż się na forum w Niemczech jak w tej niedobrej Polsce traktuje się rodaków w 'restauracji" Link Zgłoś
Gość: Gość Re: sphinx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.14, 23:19 zamknięty W pełni popieram. Najlepsze czasy Sphinx'a już minęły. Jeszcze dwa lata temu było w sieci kilka restauracji, które "trzymały poziom" w kwestii jakości potraw (przypraw, świeżości produktów itd.). Obecnie tam już nie będę zaglądać i nikomu polecać. W marcu byłem na targach w Poznaniu i wspólnie ze znajomymi udaliśmy się do restauracji tej sieci na św. Marcinie. Wyszliśmy zdegustowani, a dwie osoby spośród nas, ledwo doszły do hotelu, bo zostały nawet przeczyszczone wewnętrznie. Sos na sałatce wyglądał bardzo nieciekawie, a o smaku lepiej nie będę pisał. Ludzie, kto tą siecią zarządza? Szkoda, że powierzono taką sieć ludziom, którzy nie trzymają jakości potraw, zmniejszają porcje i wprowadzają jakieś zamienniki przypraw (to info od kelnera). Zmieniamy Sphinx'a na inną restaurację. Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: sphinx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.14, 10:23 zamknięty Mam podobne zdanie, kiedyś chodziłam tam codziennie ale dziś zaglądam tam bardzo mało. Poza zadumaną w sobie obsługa, strasznie spadła jakość jedzenia - nie ma już tego smaczka co kiedyś. Pamiętam jak zrobiłam zdjęcie "kurczaka w sosie ananasowym" który wyglądał po prostu kosmicznie, pysznie i soczyście. Teraz jest... samo zobaczcie jaka zmiana : foto z 08.11.2013 a teraz foto z 08.04.2014 Różnicę widać gołym okiem, ja dodam ze smak czuć od razu inny. Szkoda. Link Zgłoś
grazzki Re: sphinx 16.04.14, 10:55 zamknięty w Wałbrzychu jest wszystko dobrze. Kelnerzy natychmiast opiekują się klientem. Link Zgłoś
1-buc Re: sphinx 16.04.14, 17:28 zamknięty W Wałbrzychu jest inny standard gastronomii. Sphinxa uważacie za restauracje? Link Zgłoś