Dodaj do ulubionych

Fanatyzm Polaków

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.01, 15:53
Po raz kolejny dzisiaj udowodniono, że Polska jest państwem wyznaniowym (wręcz
fanatycznym).
Księża robią co chcą, krajem rządzą ludzie, dla których najważniejsze są
kwestie wiary.

Dokąd zmierza ten kraj?
Obserwuj wątek
    • Gość: wirus Re: Fanatyzm Polaków IP: 195.116.48.* 15.05.01, 21:19
      Odpowiedź jest prosta.Do tego co jest w Afganistanie.
    • Gość: Warschau Re: Fanatyzm Polaków IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.01, 21:22
      Kler nas zgubi!
    • Gość: alek Re: Fanatyzm Polaków IP: *.dialup.tiscalinet.it 15.05.01, 21:27
      Ty i tobie podobni sa najwiekszymi fanatykami. Pytanie tylko czy jestes
      Polakiem.
      • Gość: wirus Re: Fanatyzm Polaków IP: 195.116.48.* 15.05.01, 21:41
        "By nam nie zrobili z Polski
        Drugiego Iranu
        Odeślemy czarny desant
        Wprost do Watykanu"
      • Gość: Warschau Re: Fanatyzm Polaków IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.01, 00:22
        To, że nie wierzę klerowi znaczy, że nie jestem Polakiem? jestem prawdziwszym i
        leprzym Polakiem niż Ty! Ty jestes zapatrzonym w siebie i w kler katolikiem,
        cały czas osadzony swą wiarą w średniowieczu!
        I mimo, że część mojej rodziny wywodzi się z Wiednia (C.K.) napewno jestem
        polakiem (w przeciwieństwie do takich idiotów jak Ty).
        Wstyd mi za Ciebie!
        Dlaczego?
        Bo to tacy jak Ty są największymi szowinistami i faszystami!
      • Gość: pc Re: Fanatyzm Polaków IP: 213.76.108.* 16.05.01, 08:38
        Gość portalu: alek napisał(a):

> Ty i tobie podobni sa najwiekszymi fanatykami. Pytanie tylko czy jestes
        > Polakiem.

Znma Cię! To ty jesteś tym plującym nienawiścią zgorzkniałym, zaborczym alkiem.
        Kolo weż się i deportuj do Watykanu (będziesz bliżej centrali).
        SPADAJ OLEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Gość: pc Re: Fanatyzm Polaków IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.01, 08:42
          A co do mej Polskości to rozpatrując ją twymi kryteriami to nie. Nie cierpię
          księży obłudników, toleruję zdanie innych osób, nie zieję nienawiścią do
          mających inne zdanie niż ja.
          Jestem Polakiem według LUDZI NORMALNYCH, więc tego nie zrozumiesz!

Zrozum pusty łbie: nie każdy w tym kraju ma takie poglądy jak twa marna istota.
          Jak masz problemy emocjonalne to idz do księdza (on ci pomoże, tylko weź ze
          sobą pieniążki)
          • Gość: alek Re: Fanatyzm Polaków IP: *.ipsnet.it 16.05.01, 13:02
            Gość portalu: pc napisał(a):

> A co do mej Polskości to rozpatrując ją twymi kryteriami to nie. Nie cierpię
            > księży obłudników, toleruję zdanie innych osób, nie zieję nienawiścią do
            > mających inne zdanie niż ja.
            > Jestem Polakiem według LUDZI NORMALNYCH, więc tego nie zrozumiesz!
            >
            > Zrozum pusty łbie: nie każdy w tym kraju ma takie poglądy jak twa marna istota.
            >
            > Jak masz problemy emocjonalne to idz do księdza (on ci pomoże, tylko weź ze
            > sobą pieniążki)
            Twoj post zieje nie tylko nienawiscia ale i glupota i brakiem logiki. Jezeli
            jestes Polakiem to piszesz o sobie ze jestes fanatykiem.
            A ja uwazam ze jestes fanatykiem i nie jestes Polakiem.

• Gość: pc Re: Fanatyzm Polaków IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.01, 13:10
              PAJACU!

Znam twe wypowiedzi z innych postów i to właśnie takich jak ty mam na myśli
              mówiąc o nich FANATYCY. A forma zbliżona jest do twej (choć trudno mi sie
              zniżyć do tak nioskiego poziomu).
              Więc leż dalej krzyżem i nie pisz na tym forum!
              • Gość: pc Olek przykładem takiego polskiego Fanatyka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.01, 13:12
                wystarczy poczytac jego inne posty na forum gazety
                • Gość: alek Re: Najwiekszymi fanatykami sa komunisci IP: *.ipsnet.it 16.05.01, 13:57
                  Najwieksi fanatycy to byli i sa komunisci. Zabijali ludzi z powodu:

pochodzenia spolecznego
                  religii
                  wyksztalcenia
                  posiadanego majatku
                  sluchania niewlasciwego radia
                  czytania niewlasciwych tekstow
                  niespracowanych rak
                  szerzenia plotek
                  nieprzestrzegania komunistycznego ceremonialu

Burzyli koscioly i zamieniali je w obory.
                  PC jest godnym kontynuatorem ich dziela.
                  • Gość: pc zakłamany alek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.01, 14:09
                    Kolo!
                    Powiem ci tak PIERDOLISZ BZDURY!

Ktoś kto nie wierzy w twego boga dla ciebie jest komunistą!!!!!!!!K P I N A

A chrześcijanie ilu wymordowali ludzi??????Ile zburzyli świątyń, a w jaki
                    sposóbmordowali ludzi??????????/

Święta inkwizycja była słuszna według ciebie koscielny pachole!

Wal się na ryj i stul głupi zakłamany pysk
    • Gość: palker Re: Fanatyzm Polaków IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.01, 02:21
      W niedzielę zmarł Paweł Hertz. Ten mądry Żyd i wspaniały Polak mówił (cytuję
      za "Rzeczpospolitą"):

"O kryteriach literackich

Wyznaję zasadę trzech pojęć podstawowych dla cywilizacji i kultury
      judeochrześcijańskiej: prawdy, piękna i dobra. One są zawsze obecne, choćby w
      formach szczątkowych, u każdego wielkiego pisarza. Stanowią o tym, że odczuwamy
      jego wielkość.

O poprawności politycznej

Wymyślono ją po to, żeby trzymać ludzi na uwięzi. Poprawność polityczna blokuje
      życie umysłowe, jest więc, moim zdaniem, zjawiskiem szkodliwym. Jest znacznie
      gorzej, kiedy nie mogę użyć wyrazu "Murzyn" czy "Cygan", chociaż tak nie wyraża
      się moja nienawiść czy wrogość, tylko zażyłość i osadzenie tych wyrazów i pojęć
      w języku polskim. Na przykład w przysłowiowym powiedzeniu "Kowal zawinił,
      Cygana powiesili" Cygan jest przedstawiony jako człowiek niewinny, kozioł
      ofiarny. Istnieje tradycja w używaniu pewnych określeń, która nie musi oznaczać
      od razu niczego złego. Jeżeli każe mi się mówić o Cyganach jako o Romach -
      ponieważ oni sami tak siebie nazywają, a mają oczywiście do tego pełne prawo -
      to jeśli będę o nich mówił jako o Cyganach, nie będzie to znaczyło, że ich
      nienawidzę. Taka jest moja pamięć, tak się wyraża tradycja literacka i
      obyczajowa. A fakt, że związane są z tą tradycją powiedzenia czy przysłowia,
      które nie zawsze są dla Cyganów miłe - tak jak nie jest miłe
      powiedzenie: "Uważaj, bo cię weźmie Żyd do worka" - to nie znaczy, że mam mówić
      o Izraelczykach, a nie mogę mówić o Murzynach, lecz o Afroamerykanach. To są
      brednie.

O pilnych zadaniach

Należałoby napisać bardzo solidny podręcznik historii Polski od 1914-1918 roku -
      bo tam jest klucz do wielu spraw - aż do 1990 roku. Piszący taki podręcznik
      musiałby mieć na widoku czas obecny, to, co się z nami dzieje teraz. Trzeba
      odnaleźć ów klucz, trzeba wskazać przede wszystkim, że naród, który dwukrotnie
      w ciągu siedemdziesięciu lat - w 1918 i 1990 roku - odzyskuje niepodległość,
      odzyskuje ją za każdym razem w innym kształcie, niż ją utracił. To jest bardzo
      rzadki fenomen.

O imponderabiliach

Tragedią jest to, że w Trzeciej Rzeczypospolitej zajęły miejsce imponderabilia,
      a nie zajęły miejsca realia. Dla mnie imponderabilia są ściśle związane z
      realiami, a realia z imponderabiliami. Jeśli następuje między nimi rozdział
      albo zachwianie równowagi - a występuje - jest to dowód kryzysu.

O tym, co ważne dla Polski

Dawno temu - jest to świadectwo zapisane w listach Zygmunta Hertza do Czesława
      Miłosza - zastanawiałem się, co jest w Polsce naprawdę ważne. "Paweł twierdzi -
      pisze Zygmunt Hertz - że w Polsce są tylko dwie siły: Kościół i wieś." Trzymam
      się tego w dalszym ciągu. Naprawdę to, co w Polsce jest, zawdzięczamy nie
      intelektualistom, nie wykwintnym umysłom. Zawdzięczamy dwóm elementom:
      Kościołowi, który utrzymywał polskość, jej życie duchowe, kulturalne oraz
      zaplecze moralne i etyczne (co nie znaczy oczywiście, że Polacy to naród
      bezgrzeszny), i wsi. Dzięki temu, że był Kościół i dużo rozdrobnionego
      chłopstwa, bardzo trudno było władzom, działającym z nadania rosyjskiego,
      dokonać kolektywizacji. Musiano przyjąć do wiadomości, że jakaś część ludności
      pozostanie w pewnym stopniu samodzielna na pewnym typie własności.

O tym, co cieszy

Pochwalam zbiorową siłę narodu. Pochwalam zaradność bardzo wielu ludzi, którzy
      z niczego dochodzą do czegoś. Pomijam problem, że pierwszy milion jest
      podobno... Wierzę w mądrość zbiorową, w organiczność. Wierzę, że duża liczba
      ludzi mówiących tym samym językiem na danym sobie terytorium, mająca podobne
      wyobrażenia i normowana tradycją, da sobie radę."

• Gość: ja Re: Fanatyzm Polaków IP: *.*.*.* 16.05.01, 08:49
      Gość portalu: pc napisał(a):

> Po raz kolejny dzisiaj udowodniono, że Polska jest
      państwem wyznaniowym (wręcz
      > fanatycznym).
      > Księża robią co chcą, krajem rządzą ludzie, dla których
      najważniejsze są
      > kwestie wiary.
      >
      > Dokąd zmierza ten kraj?

Krajem rządzą głupcy a wkrótce będą rządzic cwani głupcy
      - to jest problem naszgo kraju. No i jeszcze jeden - kto
      ich wybiera?
    • Gość: mw Re: Fanatyzm Polaków IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 16.05.01, 18:21
      Kolego! Ten kraj zmierza do Europy! Ale nie po drodze mu z Tobą! Jesteś
      popieprzonym :
      a) fanatykiem
      b) komuchem
      C) mahometaninem
      sam sobie zaznacz dupku właściwą odpowiedź!
    • Gość: bula Re: Fanatyzm Polaków IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.01, 00:15
      wy wszyscy jestescie baranami. ciekawe w czym wam zagraza kler. zabierze wam
      prace? kopnie was w d...? czy wywiezie do koziej wólki? paranoja i pieprzenie z
      braku laku.
      pa
      • Gość: pc Re: Fanatyzm Polaków IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.01, 08:28
        widzę, że jedna osóbka występuje jako bula i mw. Leszczu spadaj do Poznania
        wcinać pyry!
        Polska nie jest ojczyzną tylko katolików więc niech czarni nie narzucają mi
        swej woli!!!!
        A dla mnie wasz papież jest Karolem Wojtyła. Kościół precz od polityki i
        władzy!
        • Gość: alek Re:pc to idiota IP: *.ipsnet.it 17.05.01, 09:28
          pc to idiota
          • garfield Re:pc to idiota 17.05.01, 10:34
            Gość portalu: alek napisał(a):

> pc to idiota

Dlaczego? Bo ma odmienne poglady niż Ty ???
            Alek troche tolerancji!

• Gość: Dyzio Re: Fanatyzm Polaków IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.01, 10:46
      Aż przyjemnie poczytać jedynie słuszne wypowiedzi - szkoda tylko, że
      tych "słusznych" jest kilka a i ze soba się ciut (no może pół ciuta) nie
      zgadzają. To właśnie ludkowie jest fanatyzm!!! To, że co poniektórzy usiłują
      zrobic z Polski Afganistan powoduje u innych słuszną i wytłumaczalna reakcję
      alergiczną. Z fanatykiem rozmawiać co prawda można ale bedzie to rozmowa długa
      i moczopędna ponieważ do takowego żadne racjonalne argumenty nie trafiają i
      rzecz cała kończy się wymianą epitetów. Miłośnicy kultu JPII (wiekszego juz niż
      Josifa Wisarionowicza pseudo Stalin choć jeszcze nie ma miasta nazwanego
      imieniem JPII ?!?)każdego, który usiłuje (?) mysleć inaczej walą z piąchy per:
      komuch, niewierny, bezbożnik, itpd. Ale, i to jest pocieszające, takich jedynie
      słusznych i tolerancję ograniczajacych do prawa popierania li i jedynie ich
      zdania jest coraz mniej - widac to chociazby w kolejnych wyborach ... Howgh !!!
      • Gość: Talib Re: Fanatyzm Polaków IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.01, 10:47
        Dyzio ma słusznego
        • Gość: garfield Re: Fanatyzm Polaków IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.01, 11:05
          wreszcie normalna wypowiedź.
          Ucz się alek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka