Dodaj do ulubionych

Akcja znicz...

31.10.15, 20:34
W te "święta" jak zwykle siedzę w domu i nosa nie wyściubiam. Przynajmniej taki jest plan. Wszelakie cmentarze odwiedzam tydzień przed i tydzień po. Nasilenie kierowców sprawnych inaczej jest po za moje siły. Zrobiłem jednak wypad do sklepu, bo syn na weekend wraca z internatu i miał obiecaną nagrodę. I taki filmik mi wyszedł:

Pierwszy fragment bez komentarza. W sumie nie było pieszych i aut na przeciwko, choć punktowo i kasowo zacnie.

Drugi fragment to już idiotyzm. Wyprzedzanie na skrzyżowaniu oznaczonym normalnie i wykrzyknikiem i 70-tka i przed zakrętem.

A trzeci fragment, to już ilustracja zysku czasowego takiej jazdy.
Obserwuj wątek
    • samspade Codzienność na naszych drogach 01.11.15, 09:58
      Husaria w akcji. Przejście czy skrzyżowanie nie straszne. Wzniesienie czy łuk tez nie.
      • nazimno Re: Codzienność na naszych drogach 01.11.15, 10:39
        Ublizasz Husarii.
        To byli wybrancy, a nie przyglupy.
    • qqbek Ale! 01.11.15, 19:32
      Ale widziałem dzisiaj pożyteczną akcję policji!
      Pierwszy raz od dłuższej chwili.
      Zjechałem za Kurowem z ekspresówki (w kierunku na Warszawę) i ze starej krajówki przede mnie włączył się jeszcze Opel Vectra i Auris... po tym jak Auris grzecznie jechał (i po charakterystycznych przyciemnionych tylnych szybach) szybko zorientowałem że Vectra jest z puławskiej drogówki (widywałem ją często jak jeszcze co tydzień do Warszawy jeździłem).
      No i wynudził się stokroć pan policjant, bo nawet E-Klasa, która dziarsko mnie wyprzedziła, jak wyjrzała za Aurisa to na spokojnie ustawiła się w szeregu przede mną.

No i tuż przed mostem na Wieprzu w końcu dostali swojego "baranka".
      LSW na przedzie, stara duża KIA (pewnie reimport z Ameryki)... zaczął wyprzedzać tuż za skrzyżowaniem... na trzeciego i jadąc wpierw przez obszar wyłączony z ruchu a potem przez podwójną ciągłą (która - nota bene - kończyła się 70m dalej i już mógłby spokojnie legalnie wyprzedzać, bo dalej była przerywana). Vectra włączyła prawy kierunek, sprawnie zawróciła na bocznej... włączyła koguty i tyle ją widzieliśmy :)

Jedną ofiarę ewidentnej sraczki-wyprzedzaczki mniej dziś na drodze było :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka