Dodaj do ulubionych

Chyba się wściekli

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 07:21
W takich przypadkach policja nie powinna ich zatrzymywac. Powinna strzelac do
nich, by zabic, zanim kogos sami zabija. A jesli uda sie zatrzymac, to
natychmiast strzelic w glowe i po smieciu.
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Niewyzyci impotenci? IP: 195.145.80.* 05.08.04, 07:22
      Niewyzyci impotenci? Bo jak inaczej skomentowac taka chec do wyladowania
      sie...

P.S. Przy okazji przeprosiny dla Bogu ducha winnych impotentow za porownanie
      z takimi polglowkami...
      • Gość: Autobahn Przyganial kociol ... IP: *.dip.t-dialin.net 05.08.04, 07:37
        Droga GW ! Nie dalej jak 2-3 mce temu " odpowiedzialny "
        redaktor uznal za stosowne promowac watek z Forum Motoryzacja
        pod wiele mowiacym tytulem " Jak szybko jechales na autostradzie Katowice-
        Krakow "
        Kilkuset idiotow nie omieszkalo szpanowac swymi " osiagnieciami " !
        • Gość: Wiesław_59 a tak w ogóle to Pola IP: *.icpnet.pl 06.08.04, 08:06
          tego od autostrad to by trzeba za jaja powiesić, jak długo jeszcze będziemy
          ryzykować życie na tych kurde odcinkach specjalnych
      • Gość: kk Re: Niewyzyci impotenci? IP: *.mofnet.gov.pl 05.08.04, 09:56
        ja ich nazywam poprostu:MAŁĘ PENISY
        • Gość: aaa Sam jesteś mały penio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 20:55
          Jakbyś zobaczył samochód jadący 200 kmh to pewnie byś w majty zrobił.

Ty pewnie jesteś maruderem i jeździsz 20 na godzinę :)
          • Gość: Łysa Lezba Przepraszam, gdzie mozna kupic "te debilizmy"? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.04, 21:37
            • Gość: shade Re: Przepraszam, gdzie mozna kupic "te debilizmy" IP: *.toya.net.pl 05.08.04, 22:24
              idg.allegro.pl/show_item.php?item=28514724
              Ocene tego pozostawiam tobie.

Polecam róznież "Need for Speed: Underground" przy analizie zagadnienia.

--
              Z wyrazami szacunku
              s
          • Gość: przepisowy Re: Sam jesteś mały penio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 23:05
            tak - jeżdżę zgodnie ze znakami drogowymi i przepisami. Wystarczy wyjechać na
            autostrady Europy Zachodniej a tam można jeździć tak jak ci wariaci
          • Gość: MO Re: Sam jesteś mały penio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 21:15
            jAK ZOBACZYSZ DRZEWO ZBLIŻAJĄCE SIĘ Z TAKĄ PRĘDKOŚCIĄ TO NAWET NIE ZDĄŻYSZ W
            MAJTY NAROBIĆ
      • Gość: Albert Filmy mają ponad 2 lata ... bardzo stary news IP: *.etel.pl 05.08.04, 10:08
        Filmy te o ktorych mowi GW mają ponad 2 lata ... sam w nich brałem udział ...
        teraz sprawa się ucywilizowała
        • winoman Re: Filmy mają ponad 2 lata ... bardzo stary news 05.08.04, 10:19
          > teraz sprawa się ucywilizowała

Rozumiem, że teraz jeździsz 50 km/h na obszarze zabudowanym, tak?
          • Gość: Albert Re: Filmy mają ponad 2 lata ... bardzo stary news IP: *.etel.pl 05.08.04, 10:25
            Teraz już dobywają się legalne zawody na ktorych można się wyszaleć

www.sss.org.pl ... 2 lata temu tego nie było ... mam teraz 2 auta jednym jezdze
            na co dzień 1.6 ... do pracy ... drógie mam na tego typu imprezy ...
            • Gość: Lukasz rozumiem ze drOgie jest w stanie lepszym od ortogr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 11:28
              afii pana kierowcy???
            • Gość: Albert Re: Filmy mają ponad 2 lata ... bardzo stary news IP: *.centrala.kbsa / *.kredytbank.com.pl 05.08.04, 12:22
              teraz scigam sie na wozku inwalidzkim
            • Gość: yao Re: Filmy mają ponad 2 lata ... bardzo stary news IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 05.08.04, 16:34
              Gość portalu: Albert napisał(a):

> Teraz już dobywają się legalne zawody na ktorych można się wyszaleć
              >
              > www.sss.org.pl ... 2 lata temu tego nie było ... mam teraz 2 auta jednym
              jezdze
              >
              > na co dzień 1.6 ... do pracy ... drógie mam na tego typu imprezy ...

A tżeće tesz masz miszczu?:))))))
      • Gość: red. Re: Niewyzyci impotenci? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.08.04, 17:40
        Fajnie, że komentujecie ten artykuł. Szkoda, że w większości to brednie, bzdury
        i banialuki. Naprawdę, drodzy dziennkarze GW, czy pani Rapaczyńska tak mocno
        zajęta jest panią Łuczywo (lub odwrotnie) że nie sa was w stanie zapędzić do
        pracy. Podobno "Nie jest wam wszystko jedno..." a gdybym ja dostał od was taki
        artukuł to polecielibyście z pracy w 10 sekund.
      • ghost.rider_v8 Re: Niewyzyci impotenci? 07.08.04, 22:29
        Gość portalu: xxx napisał(a):

> Niewyzyci impotenci?

Te, "maczo" - napisz jakim złomem jeździsz
    • Gość: es Film o idiotach, dla idiotow. IP: *.tor.primus.ca 05.08.04, 07:31
      Na szczescie wczesniej czy pozniej sami sie zabija. Na glupote nie ma rady.
      • Gość: dora Re: Film o idiotach, dla idiotow. IP: *.crowley.pl 05.08.04, 07:45
        Niestety prędzej kogoś innego zabiją (np. dziecko przechodzące na pasach
        wracające ze szkoły) niż sami siebie. Złapani szybcy i wściekli powinni mieć
        stawiany zarzut usiłowania zabójstwa.
      • Gość: Magda Re: Film o idiotach, dla idiotow. IP: 62.87.161.* 05.08.04, 09:04
        Owszem, zabiją się, ale zapewne przy okazji zginie parę innych osób. Naprawdę
        lepiej do nich strzelać. Byle skutecznie.
      • Gość: libero Re: Film o idiotach, dla idiotow. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 09:58
        lepiej wcześniej. jeśli chcą adrenaliny to najlepiej wyjechać za miasto ,
        rozpędzić się do 260km/godz i pieprznąć w najbliższe drzewo - przynajmniej taki
        bandyta nie zrobi krzywdy innym Bogu ducha winnym ludziom.
        Na wiosnę córka mojej znajomej zgnieła na drodze do Serocka - rozpędzony
        bandyta-bezmózgowiec swoim bmw jadąc "na czołówkę" zrobił z niej marmoladę. Sam
        stracił obydwie nogi.
    • Gość: Gall Anonim ci wspaniali mezczyzni we wspanialych maszynach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 07:31
      W pelni moge poprzec policjanta z drogowki - uczestnicy takich "wyscigow" powinni trafiac za kratki, a samochod jako narzedzie przestepstwa powinien przepadac. Kiedys mieszkalem w Stanach, znajomy jechal okolo 110 mil/godzine (ok. 170 km/godzine) na pustawej prywatnej autostradzie - skonczylo sie to przepadkiem samochodu (Lexus LS 400), zabraniem prawa jazdy (w Stanach! gdzie funkcjonowanie bez niego jest niemal niemozliwe...), wysoka grzywna i skierowaniem na specjalny kurs oduczajania agresji. Tam jednak policja nie jest skorumpowana, sedziowie nie patrza przez palce na tego typu przestepstwa. Ja rozumiem, ze policja nie ma sprzetu, ale w wielu przypadkach wystarczy przejsc sie noca w centra duzych miast, aby zobaczyc popisy od ktorych jeza sie wlosy na glowie. Wszyscy o nich wiedza gdzie i jak, ale policja i prokuratura nie. Ba! znam takie przypadki gdzie wlasnie prawnicy urzadzaja wyscigi...jak mam to skomentowac? Z drugiej strony inna jest mentalnosc spoleczna - w Stanach tego typu "kierowcy" sa uwazane za kompletnych tlukow, a u nas to wielcy chojracy, wszyscy ich podziwiaja, panienki piszcza z zachwytu i dopiero jak straci panowanie nad kierownica i zabije koilka osob to padaja pytania: "co sie stalo?, jak do tego doszlo?". Inna kategoria tego typu glabow sa przedstawiciele handlowi - jak widze kierowce jadacego dostawczakiem 150 km/h i wyprzedzajacego na trzeciego przy silniku u kresu mozliwosci to prostu rece opadaja.
      • Gość: Tomin Re: ci wspaniali mezczyzni we wspanialych maszyna IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.08.04, 07:58
        Zgadzam sie z Toba, a do kolekcji idiotow drogowych trzeba jeszcze dodac 80%
        kierowcow aut z kratkami.
        Za szkody spowodowane autem sluzbowym powienien byc obciazony kierowca tego
        samochodu, a nie wlasciciel (firma).
        • Gość: Kierowca nie 80 a 100% kierowców z kratką to idioci!!! IP: *.energetyka.czest.pl 05.08.04, 08:23
          • Gość: deejey Re: nie 80 a 100% kierowców z kratką to idioci!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 08:42
            martwi cię, że za nimi nie nadążasz, albo jeżdżą lepiej, szybciej, pewniej; a
            co do odpowiedzialności to samochody są w pełni ubezpieczone, kierowcy również;
            tak więc idź picuj swoją furkę na sobotnią imprezę w remizie i niedzielną mszę,
            a na lusterku powieś sobie płytę cd (żeby nie placic mandatów za prędkość) i 2
            kostki żeby sobie dyndały, zapomniałem o piesku kiwaczku na tylnej półce
            • Gość: Przechodień Re: nie 80 a 100% kierowców z kratką to idioci!!! IP: *.bphpbk.pl 05.08.04, 08:59
              Właśnie, wszystko pokryje ubezpieczenie. Taki facet potrącony na drodze
              dostanie parę tysięcy do ręki (pod warunkiem że jeszcze będzie miał ręce), a
              jak zginie to w ogóle będzie bogaty. Życzę Ci, deejey, mokrej nawierzchni i
              dużego drzewa na źle wyprofilowanym zakręcie i na pustej drodze (żebyś kogoś ze
              sobą nie zabrał).
            • Gość: Kimono Re: nie 80 a 100% kierowców z kratką to idioci!!! IP: 62.29.137.* 05.08.04, 09:02
              Nie debilu ! Nie jeżdzą -pajacu- ani pewniej, ani lepiej (a tym bardziej dużo
              lepiej !) Ja każdego kierowcę z kratką traktuję jak debila i w 99% przypadków
              moje przypuszczenia się potwierdzają. I nie p..dol mi tu o ubezpieczeniu. Nie
              jego samochód - nie jego pieniądze, więc jak ma to szanować?. Co ma pajacu
              ubezbieczenie do kosztów leczenia i powrotu do zdrowia ofiar wypadków (jeśli
              udało się ich nie zabić)??? A nieszanujący innych ludzi i ich pracy to zwykły
              .....(tu wpisz sobie coś ze słownika słów uważanych powszechnie za obelżywe).
              A Tobie prywatnie w odpowiedzi na Twoje rady proponuję bawić się dalej
              resorakami, bo widać, że pojęcia nie masz, o czym piszesz i samochody i życie
              znasz tylko z filmów.
              • Gość: quosoo zrobil sie off-topic IP: *.leoburnett.com.pl / 193.109.223.* 05.08.04, 09:32
                Skad wiesz, ze nie ich samochod? Masa ludzi prowadzi wlasna dzialalnosc
                gospodarcza i kupuja na nia samochod. Czy to jest zgodne z logika czy nie, ze
                bmw 3 z kratka to samochod ciezarowy to osobna historia, ale nie podpinalbym
                pod to ludzi, ktorym samochod jest potrzebny do pracy a kupili z kratka bo jest
                taniej, takie jest prawo w tym kraju that's it!
              • Gość: deejey Re: nie 80 a 100% kierowców z kratką to idioci!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 12:53
                mam inne hobby, nie związane z motoryzacją; a tak na marginesie to z pewnością
                należysz go szerokiej grupy kierowców jeżdżących wyłącznie lewym pasem, bo
                kiedyś instruktor na kursie powiedział, że tam nie ma dziur, na grzeczny lewy
                migacz reagujesz naciśnięciem hamulca, jeździsz po mieście na halogenach bo
                czadowo wyglądają, ... można wymieniać w nieskończoność; poza tym nigdzie nie
                napisałem, że popieram jazdę jak w tym filmie; niestety trzeba zaakceptować
                fakt, iż ktoś może, potrafi szybciej, podejrzewam, że podobny brak kultury jak
                w e-mail'u reprezentujesz na drodze
                • Gość: piotr Re: nie 80 a 100% kierowców z kratką to idioci!!! IP: *.proxy.lucent.com 05.08.04, 13:45
                  Ja akceptuje fakt, ze ktos jezdzi sprawniej/szybciej ode mnie. Moja furka tez
                  mozna przydepnac, ale z reguly tego nie robie. I przewaznie jadac w trase nie
                  przekraczam 110km/h, a jak ktos jedzie szybciej to w miare mozliwosci sie
                  usuwam. Podkreslam *w miare mozliwosci* a nie za wszelka cene. Natomiast jak
                  jakis debil z kratka czy bez kratki (za to prawie zawsze w czapeczce z daszkiem
                  albo komoora przy uchu) wsiada mi na ogon i miga swiatlami, zebym zjechal na
                  pobocze (ktorym wlasnie laza ludzie) to rezygnuje z mozliwosci ustapienia
                  miejsca na drodze takiej kreaturze. Niech sie wysila dalej. Niektorzy potrafia
                  nawet zatrabic, zdolniachy.
                  Ty natomiast zachowujesz sie tu na forum jak rozhisteryzowany gowniarz
                  przypisujac swoim oponentom wszystkie grzechy niedzielnych kierowcow nie majac
                  pojecia z kim rozmawiasz. A kto moze udowodnic, ze sam tak nie jezdzisz - na
                  halogenach, hamujesz ludziom przed nosem czy wleczesz sie lewa strona? No kto?
                  Mi by do glowy nie przyszlo jechac 40 km/h lewym pasem, jesli takowy jest, bo
                  sluzy on do wyprzedzania. A zlisliwe zahamowanie komus przed nosem to juz szczyt
                  gowniarstwa i dresiarstwa.
                  Wystawiles sobie niezla cenzurke. Pamietaj, ze kazdy sadzi wedlug siebie...
                  • Gość: deejey Re: nie 80 a 100% kierowców z kratką to idioci!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 14:18
                    nie wszystkim przypisuję grzechy "niedzielnych" kierowców
                    niestety mam złe doświadczenia z takimi kierowcami, przez jednego z nich
                    (hamowanie bez potrzeby) wylądowałem w rowie, w aucie nie było ani jednej całej
                    blachy, a tamci odjechali
                    nie jest to histeria, tylko brak zgody na zbyt daleko idące uogólnienia,
                    przedmówcy jak to mamy w zwyczaju w Poslce "to nie ja, to inni); nie po raz
                    pierwszy okazuje się, że "uderz w stół, a nożyce się odezwą"; niektórzy są w
                    stanie napisać coś konstruktywnego, a nie tylko inwektywy; chyba powinienem był
                    w pierwszym poście wstawić "", może zrozumieliby ...;
                    co do dyskusji - zawsze należy dopasować się do rozmówcy ...
                    ps.
                    przeważnie jeżdżę szybko, doświadczenie podpowiada, gdzie i kiedy można, tym
                    niemniej zawsze patrzę w lusterko, bo ktoś za mną ma lepszy samochód, potrafi
                    szybciej, etc.
                    • Gość: piotr Re: nie 80 a 100% kierowców z kratką to idioci!!! IP: *.proxy.lucent.com 05.08.04, 15:13
                      Widze, ze stonowales wypowiedzi, mi tez sie to przyda ;-)
                      Dzieki za to dopowiedzienie. Pozdrawiam.
                    • mateo78 Re: nie 80 a 100% kierowców z kratką to idioci!!! 11.08.04, 21:59
                      > niestety mam złe doświadczenia z takimi kierowcami, przez jednego z nich
                      > (hamowanie bez potrzeby) wylądowałem w rowie

A nie pomyślałeś że to Ty nie zachowałeś bezpiecznej odległości i nie
                      dostosowałeś się warunków na drodze ??
                      • Gość: Agusek_17 Re: nie 80 a 100% kierowców z kratką to idioci!!! IP: *.acn.pl 20.08.04, 14:22
                        A może to ty spanikowałeś jak większość ludzi w naszym kraju, widząc szybciej
                        jadący samochód?
                  • Gość: Kokeeno Re: nie 80 a 100% kierowców z kratką to idioci!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.09.04, 19:34
                    Masz rację. Po naszych drogach szkoda się nawet rozpędzać powyżej 110 km/h. Raz: koleiny (świeżo wyremontowana w tym roku droga z Wrocław-Warszawsza (między Wrockiem a Oleśnicą). Dwa: pełno świateł na tej drodze. Trzy: na okrągło miejscowości, przy czym, na niektórych, bez użycia hamulców, nie uda się zmniejszyć szybkości ze 100 km/h, do przepisowych 50 km/h zanim się miejscowość nie skończy... A mandacik jest tylko naprawdę malutką karą za łamanie przepisów (wczoraj widziałem w tylnym lusterków trzech "karczków" w audicy, którzy się ustawili nagle w poprzek drogi (nie wyrobili się z prędkością))... Mieli naprawdę sporo szczęścia...
              • Gość: ranov Re: nie 80 a 100% kierowców z kratką to idioci!!! IP: *.cplus.com.pl 05.08.04, 15:57
                Nie uogólniaj matole - ja też mam samochód z kratką - droższy niż możesz
                pomarzyć i jeżdżę szybko żeby zarobić na podatki, z których utrzymuje się
                takich głupów jak ty. Jak się boisz to siedź w domu!!!
                • Gość: malachias Re: nie 80 a 100% kierowców z kratką to idioci!!! IP: *.tele2.pl 05.08.04, 16:25
                  Z przerażeniem przeczytałem tę wypowiedź. Brak wyobraźni bije z niej na znaczną
                  odległość. Za każdym razem gdy widzę że zbliża sie samochód z kratką mam duszę
                  na ramieniu, nigdy nie wiem co taki wymyśli. Z moich obserwacji kierowcy aut z
                  kratką to w 99% osoby z poważną wadą wzroku, nie widzą nadjeżdżających aut z
                  naprzeciwka i wyprzedzają, mają też krótką pamięć, nie pamiętają że pare sekund
                  temu minęli znak ograniczenia prędkości albo zakazu wyprzedzania. Zarabiaj te
                  swoje złotówki autkiem droższym niż można sobie wymarzyć. Mam nadzieję, że
                  drewnianą jesionkę już sobie zamówiłeś bo to tylko kwestia czasu kiedy Cię do
                  niej włożą ;-)))
                  • panjabi1 Re: nie 80 a 100% kierowców z kratką to idioci!!! 05.08.04, 16:57
                    Gratuluje wspaniałego wzroku!
                    Dojrzeć w lusterku kratkę nadjerzdzającego samochodu...
                    A przed siebie też czasem patrzysz czy już nie da rady?
                • Gość: Auto z kratką Re: nie 80 a 100% kierowców z kratką to idioci!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 21:09
                  Stać Cię na taką furę to kup sobie jeszcze autostradę do jazdy. A po drogach
                  publicznych należy jeździć zgodnie z przepisami. Pracuję za kółkiem i z
                  własnego doświadczenia (25 lat stażu bez kolizji) wiem, że oszczędności w
                  czasie szybką i niebezpieczną jazdą nie zrobisz. Dzień w dzień widzę jakiś
                  ogolony łeb w aucie za bańkę dla którego ani linia ciągła ani ograniczenie
                  prędkości nie istnieje i nie żal mi tych ludzi zasilających prędzej czy później
                  grono dawców ale żal mi ich rodzin i i ludzi przez nich pokrzywdzonych.
                  Zanim mocniej naciśniesz pedał gazu spojżyj na pobocze, czyba nie ma w Polsce
                  drogi gdzie na poboczu nie było by dowodu (krzyże, znicze) na czyjąś
                  niepotrzebną śmierć i to powinno zmusić Cię do myślenia a nie to, że musisz 5
                  minut szybciej dostarczyć makaron do sklepu.
                  Pozdrawiam, do zobaczenia na drodze i wcale nie musze Cię widzieć we wstecznym
                  lusterku.
              • Gość: Agusek_17 Re: nie 80 a 100% kierowców z kratką to idioci!!! IP: *.acn.pl 20.08.04, 14:16
                Sam jesteś debilem, skoro każdego kierowce z kratką traktujesz jako idiote!
                Czyli jeśli samochodem z kratką jechałby Krzysztof Hołowczyc, to też by był
                debilem mimo że świetnie jeżdzi samochodem. Poprostu większość z was nie może
                tego znieść że są lepsi kierowcy od was, mają lepsze samochody, a wy się boicie
                pojechać trochę szybciej!!
            • Gość: maro Re: nie 80 a 100% kierowców z kratką to idioci!!! IP: 195.94.209.* 05.08.04, 09:03
              Głupoty piszesz niestety. Z faktu, że ktoś przejeźdża 150km/h przez wioskę nie
              wynika, iż jest kierowcą o dużych umiejętnościach. Co do ubezpieczeń natomiast,
              nie życzę ci, abyś kiedyś został najechany przez takiego w pełni ubezpieczonego
              i w wyniku tego wypadku został kaleką.
            • Gość: ja Re: nie 80 a 100% kierowców z kratką to idioci!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 09:36
              a ty co deejey kretynie? podbudowujesz sobie ego szybką jazda. bo bozia twój
              mózg przydzieliła komuś innemu?
            • Gość: jestes popierdolon Re: nie 80 a 100% kierowców z kratką to idioci!!! IP: 195.205.18.* 05.08.04, 09:55
              Idż sie lecz. nawet ksywę masz idioty
            • lk-b-01 deejey! ty z h...... zamieniałeś mózg 05.08.04, 10:34

Gość: deejey 05.08.2004 08:42 odpowiedz na list

martwi cię, że za nimi nie nadążasz, albo jeżdżą lepiej, szybciej, pewniej; a
              co do odpowiedzialności to samochody są w pełni ubezpieczone, kierowcy również;
              tak więc idź picuj swoją furkę na sobotnią imprezę w remizie i niedzielną mszę,
              a na lusterku powieś sobie płytę cd (żeby nie placic mandatów za prędkość) i 2
              kostki żeby sobie dyndały, zapomniałem o piesku kiwaczku na tylnej półce

idiota do n-tej potegi
            • Gość: kamil Re: nie 80 a 100% kierowców z kratką to idioci!!! IP: *.lagisza.pke.pl 05.08.04, 11:39
              deejey-niejeden raz taki"jeżdżący lepiej i pewniej"kutasina jak ty spowodowalby
              tragedię gdyby nie dobra wola innych, normalnych kierowców.Myślisz łajzo, że
              szybko to od razu pewnie?
              • Gość: deejey Re: nie 80 a 100% kierowców z kratką to idioci!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 13:19
                , a nie = lub i
            • sir_fred Re: nie 80 a 100% kierowców z kratką to idioci!!! 05.08.04, 11:41
              co ci chuju po ubezpieczeniu jak kogoś zabijesz?
          • belfegor121 Re: nie 80 a 100% kierowców z kratką to idioci!!! 05.08.04, 09:43
            Generalizujesz, obrazajac przyzwoitych kierowców! Ja mam kratke, jezdze w miare
            spokojnie, naogladalem sie duzo swirów na drodze.Sa w tym towarzystwie
            kratkowcy, warszawiacy, na trasach pojawiaja sie tez lokalni goscie ktorzy
            wpierdzielaja sie na droge w jednej wiosce, wyprzedzaja wszystko co sie da i po
            2-3 km sobie zjezdzaja do nastepnej wioski. Najlepsi sa moim zdaniem "królowie
            prostej" : cisnie ile fabryka dala na prostym odcinku , po czym przed zakretem
            gumę pali hamując, przejezdza bardzo powoli i potem znowu pelna rura.
            Ah, jeszcze jeden typowy przypadek: spokojnie sobie jadacy gosc reagujący jak
            koń ktory ostroga dostal gdy ktos do probuje wyprzedzić. Taki potem daje
            ambitnie czadu przez jakis czas, dokonuje wielu niebezpiecznych manewrow az sie
            uspokoi lub odpusci.
            • Gość: Micol Re: nie 80 a 100% kierowców z kratką to idioci!!! IP: *.centertel.pl 05.08.04, 11:44
              Zgadzam sie z Tobą w całej rozciągłości.
              Też mam auto z kratą (nie BMW3 itp.) i uważam się za kulturalnego kierowcę.
              Znam możliwości swoje i mojego auta. Co do innych kratkowiczów tonie wolno
              generalizować. W firmie znajomego pracownicy odpowiadają finansowo za
              uszkodzenia (choćby małą stłuczkę) z ich winy. Ponadto każdy pracownik
              (jeżdżący służbowym) przeszedł kurs doskonalenia kierowców.
              Często jeżdże trasą Gdynia - Wa-wa. Najgorsze są wszystkie tuningi (w tym
              wiejskie maluchy). A kratkowe (niestety) najgorsze są matizy i inne tej klasy
              szkraby. Silnik 1100, strefa zgniotu kończy się na tylnej kanapie, ale pcha się
              taki na trzeciego i wyprzedza kolumnę aut z TIR-em na czele, wszystko na
              podwójnej ciągłej i pod górę.
          • Gość: tomek Re: nie 80 a 100% kierowców z kratką to idioci!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 05.08.04, 09:55
            eeeeeee... ale ja jestem normalny.
          • Gość: ranov Re: nie 80 a 100% kierowców z kratką to idioci!!! IP: *.cplus.com.pl 05.08.04, 16:14
            Uogólnianie jest bardzo niebezpieczne. Można obrazić kogoś, kto na przykład ma
            piekarnię, Seicento z kratką, wstaje codziennie o 3 rano i rozwozi chleb ze
            średnią prędkością 40km/h
            Proponuję się nad tym zastnowić
        • Gość: panjabi1 Re: INFORMACJA DLA WSZYSTKICH "NIE DEBILI" IP: 195.117.138.* 05.08.04, 12:01
          Dla informacji wszystkich "nie debili": kierowca służbowego auta z "kratką"
          ponosi odpowiedzialność za szkody spowodowane przez ten samochód.Jedynie
          odszkodowanie za uszkodzone mienie pochodzi z ubezpieczenia właściciela pojazdu
          czyli w tym wypadku najczęściej pracodawcy.
          Proszę zainteresujcie sie tematem zanim wypisujecie takie głupoty.
          • Gość: deejey Re: INFORMACJA DLA WSZYSTKICH "NIE DEBILI" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 12:46
            zamiast rzeczowej dyskusji, ci, którzy nic albo niewiele mają do powiedzenia
            piszą inwektywy: dla Waszej informacji przejechałem w życiu kilkaset tys. km,
            jestem po wielu szkoleniach letnich i zimowych, miałem prywatne, kilka z
            kratką, wiem z doświadczenia co to wypadek - skasowałem PRYWATNE AUTO i
            wyszedłem z tego cało, bo wiedziałem, jak się zachować; ciekawe czy wiecie z
            doświadczenia co to jest poślizg, podsterowność, etc. czy tylko słyszeliście o
            tym w top gear; na zakończenie ... (nie zniżę się do waszego poziomu) szanuję
            stop, podwójną ciągłą, żółte światło, ale mierzi mnie sytuacja, gdy lokalny
            wójt musi dorobić i zamiast przejścia dla pieszych stawia w szczerym polu znak
            40 km/h
        • panjabi1 Re: ci wspaniali mezczyzni we wspanialych maszyna 05.08.04, 12:16
          Mam przyjemność jeździć bez kratki ale nie rozumiem dlaczego taśmowo kierowca z
          kratką to debil??? Rozumiem ze niektórym ciężko jest przyjąć że ktoś jeździ za
          nieswoje pieniądze,katuje nieswój samochód,czesto bardziej zaradnie porusza się
          w mieście,w korkach.Za to często poruszam się motocyklem i to dopiero musi być
          debilizm według innych uczestników ruchu.Już sam fakt że ma tylko dwa koła jest
          wystarczający do obelg a to że zasadniczo najszybszy ze wszystkich powoduje
          wprost niesłychane sytuacje.Podam tylko na przykład zajeżdżanie
          drogi,wymuszenia pierwszeństwa,próby zepchniecia z szosy(nieświadome).Jestem
          wyjątkowo spokojnym człowiekiem ale tu chodzi o ludzkie życie.I gwarantuje
          innym uczestnikom ruchu że takie akcje są często surowo karane przez dość
          krewkich motocyklistów.Już widzę te rozlatujące się lusterka i kilka innych
          ciekawych sposobów.Proponuję wszystkim odrobinę rozwagi i zwyczajnej
          skromności.Naprawdę są szybsi od nas,zaradniejsi,często po prostu się spieszą.
          I po co tyle hałasu...
          • Gość: Marcin Tyczyński Re: ci wspaniali mezczyzni we wspanialych maszyna IP: *.pro-futuro.com 05.08.04, 12:40
            Świete słowa.
            To chyba taka przypadłośc polskich kierowców.
            Wszyscy jeżdżacy szybciej ode mnie to mordercy i debile.
            Wszyscy jadący wolniej to zawalidrogi, kapelusznicy i barany.
            Tylko JA jeżdzę dobrze i wszycy powinni sie dostosować.
            Tak jak napisał Panjabi1: więcej rozwagi i skromności !!!!
        • emu1 na "super kierowców" SUPER MANDATY! 05.08.04, 15:22
          w Finlandii od kilku lat policja ustala wysokość mandatu w zależności od
          wysokości dochodów kierowcy, który naruszył kodeks drogowy(łącząc się drogą
          elektroniczną z urzędem skarbowym sprawdzają jego stan majątkowy).Uważam iż
          system ten powinien byc wprowadzony także w Polsce.
          Bo czym dla człowieka jeżdzącego wypasionym BMW za 200 tys.zł jest mandat w
          wysokości 400pln?
          Odpowiedz nasuwa się sama -NICZYM.A tak przynajmniej "Mistrz Kierownicy"
          dostałby mandat w wysokośi powiedzmy 10tys.zł (w Finlandi rekordowe mandaty
          dochodzą do kilkunastu milionów USD)i na drugi raz zastanowił by się czy to mu
          się aby nie opłaca!!!
          • Gość: Gamoń Re: na "super kierowców" SUPER MANDATY! IP: 212.160.138.* 05.08.04, 15:55
            W Polsce byłby z tym problem - bardzo wielu uzytkowników drogich samochodów nie
            osiąga godnych uwagi dochodów - przynajmniej OFICJALNIE. Zaś wypasione bryczki
            to formalnie własność mamy, taty albo babci emerytki...
            • Gość: Grejon Re: na "super kierowców" SUPER MANDATY! IP: *.elpoinformatyka.pl 05.08.04, 23:57
              AFAIK w Stanach mandaty płacą nie kierowcy, lecz ich ubezpieczyciele. Oczywiście
              później taki "pośpiech" będzie płacił wyższe składki.
            • Gość: K Re: na "super kierowców" SUPER MANDATY! IP: .253.21.* / *.tpnet.pl 09.08.04, 20:13
              TO SPRAWDZIC PRZEZ URZAD SKARBOWY SKAD "MAMA" MA TYLE KASY NA SAMOCHOD!!! A
              JEZELI DOCHODY JEJ WYKAZA ZE NIE STAC JEJ NA TAKI SAMOCHOD, TO ZAREKWIROWAC
              FURE JAKO ZDOBYTA Z NIELEGALNEGO DOCHODU I ZAMKNAC W PIERDLU ZA OSZOSTWA
              PODATKOWE!!!! NAPRAWDE MOZNABYLOBY TO ZROBIC BES SPECJALNEGO PROBLEMU W SWIETLE
              OBOWIOZUJACEGO PRAWA!!! PS- CIEKAWE KTORA " CIOCIA CZY MAMA" PO TAKIEJ AKCJI
              ZGODZILABY SIE DEKLAROWAC POSIADANIE BMW ZA 200 TYS PLN, JAK DOCHOD JEJ NIE
              PRZEKRACZA 1000 PLN HE HE!!!!!
        • Gość: afred [...] IP: *.icpnet.pl 06.08.04, 08:03
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: I/O Re: ci wspaniali mezczyzni we wspanialych maszyna IP: *.net 05.08.04, 09:26
        Wszystko fajnie, jezdza jak wariaci po miescie itp itd... Widzial ktos np na slasku tor wyscigowy, na ktorym mozna sobie szybko pojezdzic? Nie...? A szkoda, bo zamiast deptac na drogach publicznych mozna by tam sie "wyszalec".
      • Gość: filomena6 Re: ci wspaniali mezczyzni we wspanialych maszyna IP: *.centrala.kbsa / *.kredytbank.pl 05.08.04, 10:06
        Absolutnie się z Toba zgadzam. Karać dotkliwie a przede wszystkim
        zabierać "zabawki". To idioci zagrażający innym. Leczenie też byłoby jak
        najbardziej na miejscu. Inne państwa jakoś sobie z tym problemem radzą (np.
        USA, Szwecja. Wiadomo też jakimi sposobami. Dlaczego więc nie korzystać z
        doświadczeń?!
        Akceptacja Społeczna dla takich wyczynów to dla mnie jakaś paranoja. Taki
        przygłup w samochodzie to przecież jak strzelający na oślep z broni palnej. Też
        może nie trafić.
      • Gość: mamba popieram Galla!!! IP: 62.29.137.* 05.08.04, 10:14
        przedstawiciele handlowi to swiry i tłuki....w 99%....zajezdzaja
        samochody /silniki/ na smierc /popatrzcie ile kratek stoi w komisach i nikt ich
        nietknie chyba ze jakis tłuk lub idiota!!!/ a o ich technice jazdy szkoda
        gadac...macie watpliwosc to stancie przy jakies trasie prowadzacej z
        Wawy,katowic,krakowa itd. lub pojedziecie kawalek za takim np. bialym kombi z
        kratka-przygoda pelna wrazan ;)...moim zdaniem nie obejdzie sie bez zabieraniem
        aut tym szalenca, przyklad norwegii, jest doskonaly, gdzie za przekroczenie
        predkosci czy jazde po kielichu autko jest zabierane razem z
        prawkiem/dozywotnio lub na dluuugi okres/ a pozniej licytowane, kasa trafia do
        budzetu ktore przeciez leczy ofiary popisow tych młotkow!!!!
        i mamy problem z glowy...jedna ustawa i po piractwie nie ma sladu ;)))
        moze gazeta zajmie sie propagowaniem takiej ustawy zamiast..... pisac o
        bezsensownych filmach jako o sensacji!!!

i jeszcze jeden problem w Polsce nie ma miejsc oprocz dwoch /poznan i kielce/
        torow gdzie mozna na spokojnie poscigac...nie mowie o pustych pasach startowych
        bo jazda po nich jest fajna ale jedna dziura miedzy plytami na moto i po mnie ;(
        moze dlatego Ci ludzie pedza w centrum wawy i innych miejsc ????
        • Gość: piter_ka Re: popieram Galla!!! IP: *.toya.net.pl 05.08.04, 11:41
          Jestem przedstawicielem handlowym i robię 6000 km miesięcznie (pracuję tak już
          10 lat). Czy ktoś uważa ,że w związku z tym nie jestem sprawnym kierowcą i
          można mnie porównac do kogos jeżdżącego 20-30 km dziennie do pracy( w dwie
          strony)? Przez ten czas nie miałem wypadku i zdążyłem się napatrzeć na różne
          rzeczy. Zdaża mi się jeździć szybko tylko panuję nad tym więc bardzo proszę o
          nie uogólnianie i nienazywanie wszystkich przedstawicieli idiotami. W
          samochodzie spędzam 2/3 dnia więc trudno żebym jeździł jak "muppet" których
          niestety pełno na drogach zwłaszcza w weekendy.
          I też uważam,że jazda po mieście powyżej stówy to juz jest głupota i do takich
          baranów rzeczywiście powinno sie strzelać
          • Gość: deejey Re: popieram Galla!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 13:02
            proponuję wszystkim sięgnięcie do kodeksu drogowego i poczytanie przepisów o
            ruchu prawostronnym, utrudnianiu ruchu, nie ustąpieniu pierwszeństwa; Panie o
            Panowie za te wykroczenia są punkty karne i mandaty
        • Gość: Majkelos Re: popieram Galla!!! IP: *.wp.waw.pl 05.08.04, 14:57
          Wypraszam sobie nazywanie Przedstawicieli tłukami!!!! Jestem handlowcem od 7
          lat, zrobiłem już całkiem sporo kilosów w swoim życiu - zarówno samochodami
          służbowymi jak i prywatnym - i wcale nie zajeżdżam silników na śmierć!!! To
          tylko od człowieka zależy czy będzie szanował swoje narzędzie/miejsce pracy
          (jakim jest samochód). Znam sporo osób pracujących jako handlowcy i mogę śmiało
          powiedzieć, że zdarzają się wśród nich również ludzie szanujący majątek swojej
          firmy (czyli swój samochód służbowy). Tak więc nazywanie nas świrami i tłukami
          jest bardzo, bardzo obraźliwe i świadczy tylko o bardzo małym rozumku osoby,
          która tak nas nazywa!!!
      • Gość: Homer J Nie ma korupcji w US Plicji ????? IP: 208.247.54.* 05.08.04, 16:20
        >Tam jednak policja nie jest skorumpowana, sedziowie nie patrza przez palce na
        >tego typu przestepstwa

tu sie nie zgadzam, policja moze nie jest az tak bardzo skorumpowana jak w
        Polsce ale jest
      • Gość: gosc Re: ci wspaniali mezczyzni we wspanialych maszyna IP: 64.214.94.* 05.08.04, 17:57
        nie lej wody anonim. Ten twoj kumpel jechal na bani, lub znalezli przy nim
        narkotyki dlatego stracil fure (komfiskata za banie jest zatwierdzona tylko w
        stanie NY). A jesli chodzi o wyscigi w stanach to jest ich jeszcze wiecej niz w
        polsce...widze ze krajowe chojraki nie potrafia sobie zabawy zorganizowac
      • Gość: hfgrtbnyjj Re: ci wspaniali mezczyzni we wspanialych maszyna IP: *.media4.pl 05.08.04, 22:26
        Taak. Słusznie powiedziane. Konfiskata samochodów jako narzędze przestepstwa. I
        jeszcze jedno! po konfiskacie przerabiać je na auta policyjne i gonić
        pozostałych!
    • Gość: stachu44 Tylko policja nic o tym nie wie! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.08.04, 07:40
      Generalowie kase biora, min. Kalisz usprawiedliwia ich lenistwo, media potakuja
      i jest pieknie.
      • Gość: Maverick Re: Tylko policja nic o tym nie wie! IP: 82.139.9.* 05.08.04, 07:49
        Tak - Gall Anonim - ma rację.Przedstawiciele handlowi i różnej maści
        akwizytorzy są okropni,dużo jeżdżą i myślą że są " the best ".
        A jak taki zobaczy cc, jak mój :-) , to dżizys.
        Pozdrawiam,
      • Gość: edek Re: Tylko policja nic o tym nie wie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 08:17
        bo sami lubią poszaleć albo jeździć na bani, gdyby tak nie było to już dawno na każdej drodze byłby fotoradar, który może jest drogi ale jego koszt zwraca się w kilka godzin ;)
    • Gość: Caro Re: Chyba się wściekli IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 05.08.04, 07:46
      Niestety w polskim prawie o ruchu drogowym brakuje paragrafu o OBOWIĄZKOWYCH
      BADANIACH PSYCHIATRYCZNYCH dla klów jeżdżących w ten sposób.
    • Gość: am dokładnie IP: 193.193.181.* 05.08.04, 07:47
      zamiast kupowac bezsensowne f16 lepiej za ułamek kwoty kupic parę helikopterów +
      Hellfire i sprzątac tych debili.
    • Gość: Szybki Re: Chyba się wściekli IP: *.promax.media.pl / *.promax.media.pl 05.08.04, 07:54
      Czy film krąży w necie ???????
      • Gość: XYZ Re: Chyba się wściekli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 07:58
        witaj prymitywie na forum!!!
        • Gość: ab Re: Chyba się wściekli IP: *.crowley.pl 05.08.04, 09:09
          za to XYZ jest z pewnością nadzwyczaj obytym intelektualistą, co prawda bardzo
          gościnnym, ale z prawem moralnym wyzywania innych od prymitywów. ja też chętnie
          obejrzałbym, z czystej ciekawości świata, ale jest więcej niż pewne, że nie
          próbowałbym naśladować. "troszcząc się o innych" nie pytam forumowiczów o
          namiary na filmik, ale do tej troski wcale nie jestem zobowiązany, równie
          dobrze mógłbym wychodzić z założenia, że kierowcy z ustawy są ludźmi dorosłymi,
          a więc odpowiedzialnymi, a więc oglądanie filmu nie wiąże się ze wzrostem
          zagrożenia na drogach. ale jeśli wasza linia jest słuszna - powinniście z
          całych sił protestować przeciwko emisji np. "urodzonych morderców" i tysiąca
          innych filmów, bo a nuż ktoś chciałby postępować tak jak główni bohaterowie.
          • Gość: ba Re: Chyba się wściekli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 10:24
            Z pewnością równie chętnie obejrzałbyś filmik z dekapitacji Chrisa Berga czy
            inne temu podobne ciekawostki ze świata.
      • Gość: Luciffer Re: Chyba się wściekli IP: 81.21.194.* 05.08.04, 09:11
        Krąży, krąży - ostatnio widziano go w necie koło Szczecina, a z jego
        trajektorii i prędkości wynika, że jutro o 8:00 powinien być gdzieś w rejonie
        Helsinek.
      • Gość: ss Szybki IP: 195.205.18.* 05.08.04, 10:12
        • robert.17 Re: Szybki 05.08.04, 11:19
          to zwykły terroryzm
      • Gość: ss Szybki IP: 195.205.18.* 05.08.04, 10:13
        Kretynie szybko to ty konia mozesz zwalic
    • Gość: Iti Re: Chyba się wściekli IP: 195.85.227.* 05.08.04, 07:55
      Do drechów powinno się strzelać bez ostrzeżenia.
      • Gość: blabla Re: Chyba się wściekli IP: 80.55.237.* 05.08.04, 10:03
        Gość portalu: Iti napisał(a):

> Do drechów powinno się strzelać bez ostrzeżenia.

No i sie strzela - w poznaniu tamta fura byla przeciez rasowana nie? :D
    • Gość: bolo2@gazeta.pl Re: Chyba się wściekli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 07:59
      Ci idioci powinni spróbować swoich sił za wschodnią granicą i nie chodzi mi o
      milicję tylko o innych użytkowników Kamazów i Ziłów . Tam by jeszcze więcej im
      adrenalinka podskoczyła.
    • Gość: ormowiec Terrorysci IP: *.manbw.dk 05.08.04, 08:04
      To ta przeciez terrorysci - takimi samymi narzedziami sie obslugoja. Jedyna
      roznica ze nia maja zadnego celu
    • Gość: markus dobre! popieram! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 08:07
      oni przynajmniej nie blokuja (i tak juz zatkanych) polskich drog! nie lubie jak
      mi jakas menda jedzie mercedesikiem lewym pasem i nie ma najmniejszej ochoty
      zjechac na prawy-to dopiero skandal!...popieram szybka jazde-w usa wladze nie
      kombinuja nad ciaglym ograniczaniem predkosci celem wiekszego
      bezpieczenstwa,tylko poszerzaja drogi!...a co do filmu "szybcy i wsciekli" to
      bardzo mi sie podobal ;)
      • Gość: markus_troglodyta Re: dobre! popieram! IP: 80.55.237.* 05.08.04, 08:15
        tak, a jak jebniesz matke z dzieckiem na przejsciu to tez bedziesz popierał?
        Bye bye samochodzik na kilka lat, a przez te lata panowie z tatuazami i zielona
        lamperia. Jedyne dupy jakie wtedy poderwiesz to te owlosione heheh
      • Gość: gosti Re: dobre! popieram! IP: *.trecom.com.pl / *.trecom.com.pl 05.08.04, 08:17
        moze kiedys spotkasz sie na drodze ze swoimi idolami- kretynami. moze spotka
        sie z nimi ktos tobie bliski...dziewczyna, rodzenstwo, rodzice...mozna latwo
        przewidziec skutek takiego spotkania. czy dopiero wtedy zrozumiesz, ze ci
        ludzie to ogromne zagrozenie, ze bez wyjatku nalezy potepiac takie zachowania?!
        oczywiscie szybka jazda w granicach rozsadku jest dopuszczalna, ale nie w
        centrum miast i nie dla scigania sie. szerokiej drogi
        • Gość: markus Re: dobre! popieram! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 08:43
          jak hebla jakiegos nie ma na moim pasie to czemu mam se nie depnac!?...czym ty
          qrwa wogole jezdzisz?!...fso? ;)
          • Gość: gosti Re: dobre! popieram! IP: *.trecom.com.pl / *.trecom.com.pl 05.08.04, 08:52
            markus, styl twojego jezyka i argumentacji utwierdzil mnie w przekonaniu, ze
            nie zrozumiesz, nie masz na tyle wyobrazni by przewidziec pewne
            konsekwencje...to smutne, ze tacy jak ty jezdza po naszych drogach stanowiac
            zagrozenie dla ruchu. a wracajac do twojego stylu...oczywiscie, qrwa depnij se
            kiedy nie bedzie hebla na pasie..:)))) jesli chodzi o pisownie to pisze sie w
            ogóle a nie wogole...rozumiesz markus? osobno..
          • Gość: stop Re: dobre? popieram? IP: *.netshare.krosno.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 09:49
            Gość portalu: markus napisał(a):

> jak hebla jakiegos nie ma na moim pasie to czemu mam se nie depnac!?...czym
            ty
            > qrwa wogole jezdzisz?!...fso? ;)

Witam kolegę JASNOWIDZA na forum: Powiedz w jaki sposób i w jakim upojnym
            transie jesteś w stanie przewidzieć, że na twojej trasie nic się nie znajdzie -
            np plama oleju, zwierzę (czasem duże), albo drugi taki mądry jak ty.
            A "qwa" "qwa".. Być może jeżdżę czymś lepszym od ciebie a kilometrów mam
            pewnie więcej i niejednego takiego mądralę było mi dane widzieć wyciąganego w
            kilku kawałkach z auta albo zeskrobywanego z asfaltu i drzew.
          • Gość: roy Re: dobre! popieram! IP: *.stacje.agora.pl 05.08.04, 11:50
            Gość portalu: markus napisał(a):

> jak hebla jakiegos nie ma na moim pasie to czemu mam se nie depnac!?...czym
            ty
            > qrwa wogole jezdzisz?!...fso? ;)

Chyba zamiast mózgu masz asfalt.
            Ja nie wiem, czy ty się kwalifikujesz do posiadania, choćby karty rowerowej.
      • grzespelc Re: dobre! popieram! 05.08.04, 08:19
        Mój drogi. W USA prędkość max. na autostradzie to 105 km/h i nie ma mowy o tym,
        żeby jechać szybciej, bo policja jest wszędzie i łapie od razu. Zanikm
        zaczniesz pleść bzdury, to się zastanów i spróbuj dowiedzieć czegoś zamiast
        zmyślać i mylić fantazje chorego niewyżytego pseudokierowcy z rzeczywistością.
      • Gość: deejey Re: dobre! popieram! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 08:32
        nie popieram, ale po części zgadam się z autorem
        1. dla pieszych są przejścia, a w miejscach gdzie ich nie ma mają zachować
        ostrożność (niezależnie, czy jest to dziecko, kobieta z wózkiem czy staruszek)
        2. NIECH POLICJA W KOŃCU WLEPIA MANDATY ZA ŁAMANIE PRZEPISU O RUCHU
        PRAWOSTRONNYM, czasami czuję się jak w Anglii wyprzedzając prawym pasem
        3. może zło... z sld i up zaczną w końcu budować drogi, nie tylko o tym
        opowiadać
        4. są (były) takie drogi w Polsce, po których jazda poniżej 120 oznaczała
        utratę plomb w zębach, np. płyty Gliwice-Wrocław
        5. w Korei jednym z elementów egzaminu na prawo jazdy jest umiejętne, bez
        zjadzu do tyłu ruszanie pod górę, większość naszych kierowców rusza jakieś 5-
        10s po zapaleniu się zielonego, ich refleks pozostawia wiele do życzenia, a to
        tamuje ruch
        6. wbrew obiegowym opiniom po W-wie da się jeźdźic dość szybko, muszę się tylko
        przestawiać na opuszczanie skrzyżowania na czerwonym, już kilka razy słyszałem
        pisk za sobą, nie ma się co dziwić (jestem z prowincji).
        7. idt, itp.
        • Gość: markus Re: dobre! popieram! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 08:48
          zwlaszcza punkt 5-ciecie w heblach-slyszycie?!...na zielonym ma piszczec z gum
          a nie slyszec ptaszka z drzewa obok!...
          • winoman Re: dobre! popieram! 05.08.04, 09:05
            > a nie slyszec ptaszka z drzewa obok!...

Nie ma się własnego, to te z drzew przeszkadzają ...
          • remo29 Do Markusa 05.08.04, 10:09
            Chcesz się ścigać to się zapisz do automobilklubu - żaden problem. Ale niestety ci wszyscy ściganci to cienkie Bolki, byle manewr to dla nich problem, a do wciskania pedału w podłogę nie potrzeba wysokiego IQ.
            Jakbym dorwał takiego skurwysyna, który pod moim blokiem jechał 200km/h ulicą przez którą moje dziecko chodzi do szkoły, to bym z tej jego bezmyślnej mordy zrobił ikonę, a tą jego furę spalił. I niech mnie prokuratura ciąga po sądach mam to gdzieś.
            • Gość: Kupej Re: Do Markusa IP: *.it.volvo.com / *.it.volvo.com 05.08.04, 10:54
              Kolega Markus ma mocno zryty berecik i szkoda mu cokolwiek tłumaczyć.

Sam jeżdżę szybkim samochodem, a i szybki motocykl nie jest mi obcy ale żeby
              popierać takie rzeczy... to już lekka przesada. Nasze drogi wymuszają na nas
              jazdę dynamiczną, ale ważne, żeby odróżnić ją od testów prędkości.

Dodatkowo warto pamiętać, że stan techniczny pojazdów w PL pozostawia w
              większości przypadków wiele do życzenia...

• Gość: mistrzo Re: Do Kupeja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.04, 00:16
                Mówi sie sprany berecik...
        • Gość: blabla Re: dobre! popieram! IP: 80.55.237.* 05.08.04, 08:52
          > 1. dla pieszych są przejścia, a w miejscach gdzie ich nie ma mają zachować
          > ostrożność (niezależnie, czy jest to dziecko, kobieta z wózkiem czy staruszek)

Stary nie graj mentora, kazdy wie jak jest, jezdze samochodem od 17 roku zycia
          i sie napatrzylem pajacow wyprzedzajacych samochody przepuszczajace pieszych na
          przejsciach itp. to ze ludzie łaża jak chca to inna sprawa ale w starciu z
          wozkiem czlowiek nie ma szans.

> 2. NIECH POLICJA W KOŃCU WLEPIA MANDATY ZA ŁAMANIE PRZEPISU O RUCHU
          > PRAWOSTRONNYM, czasami czuję się jak w Anglii wyprzedzając prawym pasem

to tez nie jest uspariwedliwienie zapinania przez miasto nawet 100km/h (przy
          ograniczeniu 50)

> 3. może zło... z sld i up zaczną w końcu budować drogi, nie tylko o tym
          > opowiadać
          > 4. są (były) takie drogi w Polsce, po których jazda poniżej 120 oznaczała
          > utratę plomb w zębach, np. płyty Gliwice-Wrocław

I znowu pierdolenie glupot: bo czlowiek trafiony "wypasana bejca z 1990 roku"
          ma odpowiadac za kretynow z SLD i za to ze sa plyty zamiast asfaltu

> 5. w Korei jednym z elementów egzaminu na prawo jazdy jest umiejętne, bez
          > zjadzu do tyłu ruszanie pod górę, większość naszych kierowców rusza jakieś 5-
          > 10s po zapaleniu się zielonego, ich refleks pozostawia wiele do życzenia, a
          to
          > tamuje ruch

do rzeczy , tez powod zeby jechac 200 km/h

> pisk za sobą, nie ma się co dziwić (jestem z prowincji).

bo zaczne myslec ze prowincja to same wieski z doklejanymi spojlerami,
          nakladkami na wydechy i brewkami zrobionymi z tasiemek
      • Gość: Klik Re: dobre! popieram! IP: *.crowley.pl 05.08.04, 09:15
        Mam nadzieję że niedługo spotkasz na swej drodze solidny betonowy słup !!!
      • Gość: anka Re: dobre! popieram! IP: *.centrala.kbsa / *.kredytbank.pl 05.08.04, 10:13
        Ty masz kompleksy jakieś?
      • Gość: Rs Markusowi życzymy grubego drzewa w polu IP: *.centrala.kbsa / *.kredytbank.com.pl 05.08.04, 11:18
        A ja nie lubię jak mi jakaś menda wp...ala się przed samochód wyprzedzając na
        trzeciego na podwójnej ciągłej. Jeżdżę do pracy i co chwila takiego debilka
        widzę a po 15 minutach niebezpiecznego wyprzedzania ten debilek dojeżdża do
        centrum o pół minuty wcześniej popełniając kilkanaście wykroczeń oraz
        PRZESTĘPSTW takich jak wyprzedzanie na pasach i niezatrzymanie się przed
        przejściem gdzie przechodzą do szkoły dzieci.
        Kastrować wieszać i konfiskować samochody!!! Niech się ściga resorakiem!!!
    • Gość: ziuta Gdzie policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 08:09
      Jeżeli policja ma honor powinna wyłapać aktorów tego filmu i podać to do
      publicznej wiadomości.
      • Gość: markus co podac!?... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 08:26
        jak ci sie nie podoba to se nie jezdzij!-nie mowie o nacpanych mlodzikach tylko
        o normalnych "kierowcach z zacieciem"-jak ktos umie jezdzic to niech jezdzi,a
        jak ktos trzesie porami to niech se pociagiem/tramwajem jezdzi ;)
        • winoman Re: co podac!?... 05.08.04, 09:03
          Życzę bliskiego spotkania z najbliższym słupem, jeden morderca ubędzie. Z
          drzewem nie, szkoda drzewa.

• Gość: mistrzo Re: co podac!?... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.04, 00:22
            Zgadzam sie z Marcusem...
            Jak ktoś umie dobrze jezdzic nie widze w tym nic złego...
            Bo jak by wszyscy jezdzili tak jak Wy...to bysmy mieli jeszcze wiecej wypadkow
            przez Wasze nie zdecydowanie i jazde 40km/h przeciez kurw**y mozna dostac przez
            takich baranow

NARA
        • Gość: kichote prosze o definicje IP: 213.16.62.* 05.08.04, 09:08
          a co to wobec ciebie znaczy "normalny kierowca z zacieciem"? taki, co jedzie
          przez miasto ponad 200 km/h jest wobec ciebie normalny?! wez zimny prysznic, a
          przy goleniu bardziej uwazaj, zaciety pacanie
          • Gość: QWERTYUIOP Re: prosze o definicje IP: *.acn.pl 11.08.04, 19:41
            Przecież on się jeszcze nie goli.
        • Gość: elo Re: co podac!?... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 09:46
          markus zjeżdżaj lepiej do garażu felgi czyścić a nie zaśmiecaj forum swoimi
          głupawymi wypowiedziami.
        • Gość: Robert Re: co podac!?... IP: *.75.61.127.ostrow61.ptc.pl 05.08.04, 15:53
          nie pisze się "se" tylo "sobie" ciemniaku
        • Gość: zygzy Re: co podac!?... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 20:55
          Nie wiem Marcus, debilu czy zrozumiesz, ale jesli policja zatrzyma cie p
          jezdzie z zacieciem, to pamietaj, w pytaniu policjanta "adres" nie chodzi o to,
          jakiej marki masz gustowny dresik mafijny, ale gdzie przebywasz i tobie podobni
          miedzy wymuszaniem haraczu, sciganiem sie na ulicy i pakowaniem sterydow w
          silowni. Skumales? Pewnie nie?
      • Gość: markus Re: Gdzie policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 08:35
        a po co!? co ci sie nie podoba?! czym jezdzisz na codzien-na wrotkach?!...
        • Gość: marlboro Re: Gdzie policja IP: 62.233.147.* 05.08.04, 09:07
          idz dziecko do piaskownicy i tam sie pobaw resorakami. tylko uwazaj zebys
          dresika nie pobrudzil. takich palantow, dla ktorych samochod sluzy tylko do
          wyscigow, powinno sie wieszac na drzewach przy drogach dla przestrogi innym.
          taka jazda jest jak strzelanie w tłum, 99 razy spudłujesz, ale raz kogoś
          zabijesz.
      • fan_ameryki Re: Gdzie policja 05.08.04, 13:47
        Problem w tym, ze polska Policja nie ma honoru. Przeciez powiedzieli, ze
        odnalezienie mordercy komisarza Papaly to sprawa honorowa i nic nie zrobili, bo
        oczywiscie wzieli. Polski policjant, to taka osoba, ktora za 5 zl wsuniete do
        kieszonki wlasna matke sprzeda. Np. mandaty placi tylko 50% zlapanych
        kierowcow, reszta daje gliniarzowi do lapki.

Gość portalu: ziuta napisał(a):

> Jeżeli policja ma honor powinna wyłapać aktorów tego filmu i podać to do
        > publicznej wiadomości.
    • Gość: edek Chyba się wściekli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 08:13
      raz się uda poszaleć, drugi raz się uda, a ten 10 raz może być ich ostatnim
      • Gość: markus Re: Chyba się wściekli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 08:41
        jak komu pisane tak bedzie mial...
        • Gość: elo Re: Chyba się wściekli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 09:47
          markus filozof....hehehe.
          mam nadzieje że tobie słup betonowy pisany.
    • Gość: sm FIRMA POWINNA ZOSTAC POZWANA DO SADU IP: *.udn.pl 05.08.04, 08:13
      Firma powinna zostac pozwana do sadu za naklanianie do przestepstwa. Jesli kaze
      sie za gromadzenie i rozprowadzanie pornografii dzieciecej, kupowanie nagran z
      pobic i mordestw, to tak samo powinno sie karac za naklanianie do lamania
      przepisow drogowych. Przeciez czesc ze scigajacych sie robi to, bo potem moze
      cos zarobic sprzedajac filmy.
      • Gość: K Re: FIRMA POWINNA ZOSTAC POZWANA DO SADU IP: .253.21.* / *.tpnet.pl 09.08.04, 20:33
        DOKLADNIE!!! PROKURATOR POWINIEN WYDAC NAKAZ O ZABLOKOWANIU SERWEROW TEJ
        DEBILNEJ FIRMY I ARESZTOWANIU TYCH DEBILI KTORZY SA JEJ WLASCICIELAMI I POZWAC
        O NAKLANIANIE DO MORDERSTWA, LAMANIA PRZEPISOW DROGOWYCH, CZERPANIE KORZYSCI
        MAJATKOWEJ Z PRZESTEPSTWA I ROZPROWADZANIE FILMOW O NIELEGALNEJ TRESCI A NA
        DESER WYPALENIE TAKIEJ KARY PIENIEZNEJ, ZE TA CALA ICH " BUDA" POSZLABY POD
        MLOTEK!!!!!! PS- A ZA TYCH ZALOSNYCH I NIEDOMYTYCH WIESNIAKOW W SWOICH
        TANDETNIE PRZEROBIONYCH POJAZDACH, KTORZY MIN BRALI UDZIAL W TEJ GLUPAWEJ
        BLAZENADZIE NIEPISMIENNYCH ZASMARKANCOW, POWINIEN KTOS WZIASC SIE PORZADNIE I
        UCIAC ICH PRZY SAMEJ DUPIE, TAK ABY JUZ WIECEJ NIE " ODROSLI"!!!!!
        POZDRAWIAM!!!!!
        • panjabi1 Re: FIRMA POWINNA ZOSTAC POZWANA DO SADU 09.08.04, 22:15
          Podobnie powinno sie zamknąć to forum a najlepiej cały portal ponieważ niektóre
          treści namawiają do przestępstwa np: ucięcie kogokolwiek przy samej d...
          Twórcze rozwiązanie. A i zapomniałbym o programie "Sensacje XX wieku" tam to
          dopiero trup się leje!!! Zamknąć!!! Ocenzurować!!! Do magazynu po klucz!!!
          Niech nikt się nie dowie co się dzieje. Brawo, brawo.Jestem z siebie dumny!!!
    • Gość: Krzysztof Re: Chyba się wściekli IP: *.oepd.com.pl / 83.136.227.* 05.08.04, 08:23
      Ci faceci z firmy która wydała ten film to zwykli hipokryci - oni kreują takie zachowania zasłaniając się bufonadą dla ogłupienia organów ściagania. Powinni za to zapłacić - jeżeli nie, piractwo będzie się świetnie rozwijało bo nie brakuje w Polsce kretynów i buraków kochających szybkie maszyny i muzykę uc uc uc (tzw dico klozetowe). Zgadzam się z Anty - policja powinna strzelac do nich bo może są to głupole z Al Kaidy - rozpędzają się by trafić w Pałac Kultury.
    • ich1 Red. Czuchnowski jak zwykle w formie 05.08.04, 08:36
      To dobrze, że Gazeta pisze o takich rzeczach, ale nie sposób nie zadać trzech
      pytań:
      1. Po co podano nazwę firmy?
      2. Po co podano pełny tytuł filmu?
      3. O ile wzrosną dochody firmy po publikacji tego artykułu?
      • Gość: markus Re: Red. Czuchnowski jak zwykle w formie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 08:40
        wlasnie!-ma racje!-po co to komu wiedziec!?...
    • Gość: kierowca Re: Chyba się wściekli IP: *.proxy.aol.com 05.08.04, 08:40
      zamknac firme,a wariatow posadzic w wiezieniu!!przeciez oni moga kogos zabic!!
      gdzie jest policja???dlaczego nic nie robia zeby ukrucic ten proceder?????
    • Gość: emes TVN Turbo IP: 62.29.248.* 05.08.04, 08:42
      Zauważyliście, że po filmach w TVN Turbo pokazujących kretynów na motorach
      jezdżących po miescie na jednym kole, ilość takich idiotów w miastach sie
      drastycznie zwiększyła?
      To sie nazywa "odpowiedzialnośc społeczna biznesu" made in Poland
      • rezurekcja odpowiedzialnosc spoleczna biznesu 05.08.04, 09:23
        Gość portalu: emes napisał(a):

> Zauważyliście, że po filmach w TVN Turbo pokazujących kretynów na motorach
        > jezdżących po miescie na jednym kole, ilość takich idiotów w miastach sie
        > drastycznie zwiększyła?

Opowiadala kolezanka, ktora byla na kontrakcie poza Europa, ze kiedy w kinach
        szedl film kryminalny pokazujacy nowy sposob wlamania, w okolicy natychmiast
        zdarzalo sie kilka wlaman "wedlug instrukcji".

Tak moze byc i w tym przypadku.
        Dlatego wole jezdzic pociagiem lub srodkami komunikacji miejskiej.

Odnosze wrazenie, ze tacy ludzie nie maja sie czym zajac, skor maja czas na
        takie bezproduktywne "zajecie".
        Zycia nie mozna marnowac na takie glupoty, bo jest tylko jedno.
        • Gość: pep Re: odpowiedzialnosc spoleczna biznesu IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.08.04, 13:05
          nono, a w pociągach są tacy co świętują urodziny kolegi :>
      • Gość: turbo Re: TVN Turbo IP: 217.153.131.* 06.08.04, 10:35
        drastycznie. Jeżdżą stadami po 500. Chłopie co ty za bzdury opowiadasz.
        Zaciemniło Cię do końca
    • Gość: mick To nie do końca tak IP: 62.111.149.* 05.08.04, 08:52
      Takie filmy robi się w prosty sposób - przekręca się licznik i pokazuje większą
      prędkość, trochę manipuluje się montażem i wychodzi na to że przez Warszawę
      koleś jedzie 260 km. W rzeczywistości koleś jedzie 100, fakt że brawurowo i
      spycha innych, ale nie 260.
    • Gość: wściekły Re: Chyba się wściekli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 08:55
      A wy co robicie szanowna redakcjo????
      w czasie czytania art. wyskakuje mi reklama na caly ekran!!!!!!!!
      tez troche zwolnijcie!!!
    • Gość: sprawiedliwy Re: Chyba się wściekli IP: *.d-star-eutelsat.com 05.08.04, 09:02
      Do tych ludzi powinno sie strzelać, to mordercy, a ich bronią sa samochody.
      • Gość: gucio Re: Chyba się wściekli IP: *.iie.ae.wroc.pl 05.08.04, 10:49
        Nie bronią , tylko narzędziem (potencjalnym) zbrodni
    • Gość: anonim JA raz takiego widziałem IP: 62.233.207.* 05.08.04, 09:11
      Walił z naprzeciwka jakąś BM-ką środkiem i spychał wsyztskich do rowu.
      Na szczęście miałem pod ręką puszkę koli i mu ją sprytnie podrzuciłem przez
      lewe okienko. Jak wpadł do romwu to się aż zakurzyło. ;-).

Czekam na następnego chętnego.
      • Gość: mick Drugi raz gonie zobaczysz bo wącha kwiatki od dołu IP: 62.111.149.* 05.08.04, 09:13
      • Gość: 530 d Re: JA raz takiego widziałem IP: *.cip.wiso.uni-goettingen.de 05.08.04, 14:36
        Dziekuje bardzo za Twoja wspanialomyslnosc... na marginesie mam propozycje na
        nowy sposob scigania sie...moze moglibysmy poscigac sie w ekonomice jazdy ?
    • Gość: Rapix Re: Chyba się wściekli IP: *.zambrow.net / *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 09:11
      Ale macie reflex.... Juz chyba nie macie o czym pisac!!!
      Jerzdza jak jerzdza.... niebezpiecznie bo szybko... Ale ilu z was jezdzi wolno i
      niebezpiecznie... W Polsce nawed na drodze szybkiego ruchu nie umieja sie
      zachowac jedzie sobie te 90km/h lewym pasem... chcesz jechac wolno ok ale masz
      prawy pas...
    • Gość: ai Tacy zamiast w rozporku mają na pedale gazu. IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 05.08.04, 09:12
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka