Dodaj do ulubionych

skretynienie muzulmanskie?

25.12.10, 21:33
Hiszpańska prokuratura umorzyła sprawę nauczyciela oskarżonego przez muzułmańskiego ucznia o rasizm i ksenofobię. Dziecku nie spodobało się, że pedagog wspomniał o szynce.

Nauczyciel geografii opowiadał uczniom w hiszpańskiej szkole o miejscowości Trevelez, która leży w górach Sierra Nevada. Dzięki klimatowi górskiemu – jak mówił nauczyciel – w miejscowości wytwarza się bardzo dobrą szynkę. Wspomnienie o wędlinie ze świń oburzyło muzułmańskiego ucznia, który poprosił, aby nauczyciel nie mówił o szynce, gdyż muzułmanie nie mogą nawet o tym słuchać.

Nauczyciel powiedział wtedy, że :nie jest dla niego ważne”, co je który z uczniów. - Twoja lub czyjakolwiek religia jeszcze mniej mnie obchodzi. W klasie jest 30 uczniów i to ty powinieneś dostosować się do 29, a nie oni wszyscy do ciebie jednego – dodał pedagog. Zaznaczył, że jeżeli uczeń nie zgadza się z treściami nauczania w tej szkole, może przenieść się do innej.

Wypowiedź nauczyciela nie spodobała się uczniowi i jego rodzinie, która oskarżyła go o rasizm i ksenofobię. Rodzice ucznia złożyli doniesienie na policję i do prokuratury o popełnieniu wykroczenia przez nauczyciela. Według aktu oskarżenia, nauczyciel powiedział, że uczeń może wyjechać do swojego kraju, jeżeli nie lubi szynki, i nazwał go "bezużytecznym".

Zdaniem nauczyciela, oskarżenie jest do tego stopnia bezpodstawne i groteskowe, że rodzice chłopca musieli uciec się do kłamstwa i oszczerstwa. - Nie wiem, jak do tego doszliśmy - dodał. Władze szkoły i lokalny rząd Andaluzji udzieliły poparcia nauczycielowi.

Prokuratura zamknęła śledztwo w tej sprawie uznając, że nie doszło do popełnienia przestępstwa. - To uczeń zachował się kapryśnie, sekciarsko, niedopuszczalnie - stwierdził prokurator Juan Cisneros. - Próbował cenzurować treści nauczania w szkole, narzucając swoją wolę nauczycielowi i innym uczniom - dodał.

zrodlo dziennik pl
Obserwuj wątek
    • ja.nusz Re: skretynienie muzulmanskie? 25.12.10, 21:49
      Jasne, że skretynienie, ale raczej nie ogólnomuzułmańskie. Uczeń jest w najzwyklejszy sposób pierdolnięty i powinien zostać skierowany do szkoły specjalnej z praktykami w lokalnej świniarni.

A swoją drogą taka szyneczka ze świnki "Iberico" palce lizać.
      • lepian4 Re: skretynienie muzulmanskie? 26.12.10, 19:58
        Im wieksze gowno, tym lepiej to rozumiesz.
        Powiedz nam lepiej, jak dlugo jeszcze ten nauczyciej pozyje? Ehre der Familie zostala zhanbiona! Tylko krew rasisty, ktory wspomina swinie na lekcji geografii moze zmyc ta plame! Allah Akbar und so!
    • maria421 Re: skretynienie muzulmanskie? 26.12.10, 08:33
      To nie skretynienie tylko muzulmanski system, taktyka.
    • folksdojczer4kategorji Re: skretynienie muzulmanskie? 26.12.10, 09:17
      Powinni się osiedlić w Niemczech.

W Niemczech każdy przybłęda dostaje przed sądem automatycznie rację...

Tu na forum każdy wie, że Hiszpanie to urodzone xenofoby i rasiści...
      • lepian4 Re: skretynienie muzulmanskie? 26.12.10, 19:52
        Chcialbym ci powiedziec: masz racje. Ale w tym konteksci mozna to odebrac jako obelge.
    • folksdojczer4kategorji Re: skretynienie muzulmanskie? Nie tylko! 26.12.10, 09:38
      Dalsze przykłady ludzkiej podłości, tym razem w Polsce >>B<< i >>C<<

Ale co się tu dziwować, cały aktyw szkoleniowy działa za Łabą albo nad Łabą....

Na działalność w Polsce brak odpowiedniej kadry...

A wystarczyłoby kilka filmów kulturalno-oświatowych po godzinie 23:00...
    • annajustyna Nie skretynienie, a totalne pomieszanie pojec 26.12.10, 11:16
      + arogancja tzw. mniejszosci (a moze juz wiekszosci?). Jak dla mnie czyms podobnym sa tzw. parytety, ale moze sie czepiam.
    • folksdojczer4kategorji Oryginalny link... 26.12.10, 11:46
      Udało mi się odnaleźć oryginalny link...

Na oryginalnym linku jest obrazek potęgujący apetyt na szynkę i serdeczną niechęć na muzułmanów...
    • folksdojczer4kategorji W Persji... 28.12.10, 09:13
      Wszystkie media podają, że w Persji powieszono agenta MOSSADu.

To ja on tym nie będę pisał.

Możecie w innych mediach poczytać....

Tu piszemy tylko o takich wydarzeniach, o których inne media nie piszą...

Logiczne! Nieprawdaż?
    • folksdojczer4kategorji prokuratura umorzyła śledztwo.... 28.12.10, 09:32
      W Polsce...

prokuratura umorzyła śledztwo

Podobnie jak w Hiszpani...
      -------------------------------------------------
    • zbyfauch Kul :) 28.12.10, 22:08
      https://bi.gazeta.pl/im/7/8874/z8874077X,Naszywki--ktore-kupuja-polscy-zolnierze-w-Afganistanie.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka