17.03.11, 18:57
"ALARM ! W genetycznie modyfikowanych produktach żywnościowych odkryto niezwykle groźny dla ludzi i zwierząt patogen ! Naukowcy z USA określili sytuację jako krytyczną ! Naukowcy niemieccy wykazali, iż jeden z genów zawartych w GMO zabija duże populacje pszczół oraz doprowadza do nawet 45% bezpłodności u zwierząt hodowlanych ! Gen ten może okazać się także niebezpieczny dla ludzi ! Koniecznie przeczytajcie i prosimy Was z całego serca: rozprowadzajcie ten artykuł gdzie tylko można !"

www.globalnaswiadomosc.com/gmotoeutanazja.htm
Obserwuj wątek
    • folksdojczer4kategorji Re: GMO / GVO... 17.03.11, 19:29
      Obraza majestatu!

Radzę serdecznie być bardziej ostrożną...

PS

U ALDIKA od lat mają tylko genetycznie manipulowane pomidory z Holandii...
      • mieux zamiast używać prezerwatyw wystarczy 18.03.11, 12:25
        zjeść kukurydzę lub polską kiełbasę albo pasztet. W polskiej kiełbasie mięsa raczej niewiele, to mix wypełniaczy zakonserwowany chemią. Wśród wypełniaczy jest oczywiście soja genetycznie modyfikowana, powodująca bezpłodność.

I to ma być zła wiadomość?
        • jureek Re: zamiast używać prezerwatyw wystarczy 18.03.11, 12:37
          mieux napisała:

> zjeść kukurydzę lub polską kiełbasę albo pasztet. W polskiej kiełbasie mięsa ra
          > czej niewiele, to mix wypełniaczy zakonserwowany chemią.

Gdzie Ty takie świństwa kupujesz? Chyba w supermarketach. Ja nigdy nie kupiłbym wędlin w supermarkecie.
          Jeżeli chcesz zjeść dobre wędliny, to polecam rzeźnika w Zawadzie pod Opolem o niezbyt marketingowym nazwisku Wrzód.
          Natomiast z kiełbasą śląską to jest taka ciekawostka, że najlepszą śląska robi się w wioskach nie na Śląsku lecz zaraz z drugiej strony polsko-śląskiej granicy, czyli w Żytniowie, Przystajni czy Krzepicach.
          Jura
          • koelscher Re: zamiast używać prezerwatyw wystarczy 18.03.11, 12:53
            Ogolnie pewnie masz racje z tymi supermaketami, ale kiedys - przypadkiem - widzialem, jak produkuje sie krakowska dla Lidla i musze powiedziec, ze wcale to tak okropnie nie wygladalo.

k-r

jureek napisał:

> mieux napisała:
            >
            > > zjeść kukurydzę lub polską kiełbasę albo pasztet. W polskiej kiełbasie mi
            > ęsa ra
            > > czej niewiele, to mix wypełniaczy zakonserwowany chemią.
            >
            > Gdzie Ty takie świństwa kupujesz? Chyba w supermarketach. Ja nigdy nie kupiłbym
            > wędlin w supermarkecie.
            > Jeżeli chcesz zjeść dobre wędliny, to polecam rzeźnika w Zawadzie pod Opolem o
            > niezbyt marketingowym nazwisku Wrzód.
            > Natomiast z kiełbasą śląską to jest taka ciekawostka, że najlepszą śląska robi
            > się w wioskach nie na Śląsku lecz zaraz z drugiej strony polsko-śląskiej granic
            > y, czyli w Żytniowie, Przystajni czy Krzepicach.
            > Jura
            • mieux Re: zamiast używać prezerwatyw wystarczy 18.03.11, 13:09
              Nie wiedziałeś, że soję modyfikowaną dodaje się do bardzo wielu produktów?

Soja jest bardzo zdrowa, pod warunkiem, że nie jest modyfikowana. Obecnie uprawia się tylko modyfikowaną.
              Soja gotowana jak groch czy fasola nie jest polecana, bo aby miała korzystne właściwości dla organizmu musi podlegać innym procesom. Ci, którzy w trosce o zdrowie zamiast mięsa jedzą soję (weganie i wegetarianie), akurat sobie szkodzą.
              • koelscher Re: zamiast używać prezerwatyw wystarczy 18.03.11, 13:35
                E tam, kici-kici...
                Wir kommen aus dem Nichts, gehen in Nichts und verlieren nichts.
                Wyluzuj zatem.
                smile
                k-r
        • gaarsch Re: zamiast używać prezerwatyw wystarczy 18.03.11, 15:18
          mieux napisała:

> zjeść kukurydzę lub polską kiełbasę albo pasztet. W polskiej kiełbasie mięsa ra
          > czej niewiele, to mix wypełniaczy zakonserwowany chemią. Wśród wypełniaczy jest
          > oczywiście soja genetycznie modyfikowana, powodująca bezpłodność.
          >
          > I to ma być zła wiadomość?

Wygląda, że coś musiało ci zaszkodzić, ale nie to, co podejrzewasz.
          Nabyłem dzisiaj polską jałowcową (100 g wyprodukowano ze 110 g mięsa), myśliwską (100 g ze 156 g mięsa) i kabanosy (100 g ze 145 g mięsa).
          W lodówce mam jeszcze Original polnische Krakauer z Lidla (100 g ze 135 g mięsa).
          Chłodzi się też Sobieski, o której (wódce) Bruce Willis mówi: The best vodka I know!
          Ja podzielam jego zdanie wink

I tyle na temat niezdrowej żywności z Polski.
          • mieux Re: zamiast używać prezerwatyw wystarczy 18.03.11, 19:38
            W Polsce zarabia się kilka razy mniej niż w Niemczech. Kiełbasy, o których piszesz, faktycznie są odpowiednie dla niemieckich konsumentów.
            Przyszedłbyś do marketu w Polsce, to zobaczyłbyś, że tu się kupuje parówki i pasztety, zawierające kilka procent mięsa.
            Polacy potrafią produkować dobrą żywność, tylko Polaków na nią nie stać.
            Zarabiając w Niemczech kupujesz polską żywność i uważasz, że jest dobra.
            Polacy kupują to, co pozwoli im przetrwać. Ludzie kupują w marketach, bo market ustala z producentem, że cena kiełbasy ma wynosić 6,50zł/kg i nikogo nie obchodzi, co w tej kiełbasie będzie.

Miło się odrealniłeś.
            • jureek Re: zamiast używać prezerwatyw wystarczy 18.03.11, 19:52
              Kiełbasa u pana Wrzoda nie jest droższa od tej z marketu.
              A co do polskiej biedy, to poczytaj sobie, jak opolscy studenci protestują, bo nie będą mogli parkować swoich samochodów na terenie campusu, potem obejrzyj sobie niemiecki campus oklejony rowerami. Na opolskim campusie rower jest zjawiskiem egzotycznym, bo każdy biedny student za punkt honoru uważa przyjechać samochodem na zajęcia i najlepiej zaparkować pod samym instytutem.
              Jura
              • mieux Re: zamiast używać prezerwatyw wystarczy 18.03.11, 20:02
                Przestań czytać media, które nie informują, tylko manipulują.
                Czy wiesz, że w samochodach na 6 osób jeździ 12 osób i są szczęśliwi, że jadą do pracy bez umowy?
                Zlikwidowano mnóstwo połączeń kolejowych i autobusowych. Z niektórych wsi autobus odjeżdża 2 razy w ciągu doby.
                • jureek Re: zamiast używać prezerwatyw wystarczy 18.03.11, 20:16
                  mieux napisała:

> Przestań czytać media, które nie informują, tylko manipulują.

Właśnie dlatego, że nie lubię być manipulowany, sam sobie wybieram media, które czytam. I bardzo nie lubię, gdy ktoś mówi mi, co mam czytać, a czego nie czytać.

> Czy wiesz, że w samochodach na 6 osób jeździ 12 osób i są szczęśliwi, że jadą d
                  > o pracy bez umowy?

Wierm, że i takie samochody jeżdżą. Nie jestem jednak ślepy i gdy jadę z mojej wioski do Opola (rowerem, bo jestem bogaty), to jakoś w większości wyprzedzajacych mnie samochodów widzę po jednej osobie (te pozostałe chyba się przede mną pochowały).

> Zlikwidowano mnóstwo połączeń kolejowych i autobusowych. Z niektórych wsi autob
                  > us odjeżdża 2 razy w ciągu doby.

Nie musisz mi o tym pisać. Właśnie w grudniu zasuwałem w kopnym śniegu odgarniętym przez pługi kilka kilometrów pieszo do Opola, bo nie było już żadnego autobusu.
                  Jura

P.S. Piszę o tym, co sam widzę, a nie o tym, co przeczytałem w mediach.
                  • jessi_a Re: zamiast używać prezerwatyw wystarczy 18.03.11, 22:08
                    Male miasteczko na Mazurach, 2011 rok, godzina 18, piatek po poludniu. Siedze w knajpce przy oknie. Obserwuje ulice. Pusto, nie ma mlodych ludzi. Wiesz gdzie sie oni podziali?
                    • gaarsch szykują się na dyskotekę? 18.03.11, 22:16
                    • zawszekacperek Re: zamiast używać prezerwatyw wystarczy 18.03.11, 22:21
                      Pisałem już o tym Szefowa.
                      D y s l o k a c j a
                      Najlepiej ilustruje to zjawisko stary dowcip.
                      Czym się różni IV RP od PRL-u?
                      - Za PRL-u rząd był w Londynie, a naród u siebie w kraju.

Kacperek
                    • folksdojczer4kategorji Wredne Niemce wywlekli na roboty do Bauera... 19.03.11, 09:21
                      jessi_a napisała:

> Male miasteczko na Mazurach, 2011 rok, godzina 18, piatek po poludniu. Siedze
                      > w knajpce przy oknie. Obserwuje ulice. Pusto, nie ma mlodych ludzi. Wiesz gdzie
                      > sie oni podziali?
                      ---------------------------------------------------->

Wredne Niemce wywlekli na roboty do Bauera...

Tata Januszka pozdrawia...
            • gaarsch mieux, za bardzo uogólniasz, 18.03.11, 22:15
              zarówno w Polsce jak i w Niemczech społeczeństwo jest zróżnicowane i każdy kupuje to, na co go stać. Nie odrealniłem się, ale gdy odwiedzam przyjaciół w W-wie, którzy nagle zostali sami, bo dzieci wyfrunęły z domu to widzę dwa samochody dla dwóch osób, starszy syn zarabia w wieku 30 lat 12 000 PLN, drugi młodszy - 5 000 PLN, bo jeszcze nie obronił pracy dyplomowej. Starszy kupił mieszkanie, młodszy wynajmuje razem z dziewczyną, która zarabia więcej od niego. Zakupy robi się albo w Almie, albo w Kredensie Krakowskim. To nie są bogacze, lecz klasa średnia.
              Widzę też żebraków w Ałejach Jerozolimskich.
              W Niemczech też widzę żebraków.
              W sumie dobrze, że są supermarkety, bo zarówno w Niemczech jak i w Polsce sporo konsumentów oszczędza właśnie na jedzeniu, względnie odżywia się niezdrowo.

P.s. polskie kiełbasy i wódkę kupiłem dzisiaj, ponieważ będzie polski wieczór z niemieckimi sąsiadami.
              • jessi_a Re: mieux, za bardzo uogólniasz, 18.03.11, 22:28
                A ten starszy, to nie jest przypadkiem prezydentem Warszawy?
                • gaarsch nie, jest kierownikiem działu w pewnej 18.03.11, 22:41
                  znanej firmie logistycznej, centrala jest w Kempten, ale w Polsce jest samodzielny oddział z o.o.
                • zawszekacperek Re: mieux, za bardzo uogólniasz, 18.03.11, 22:48
                  Na pewno nie. Ten starszy to tylko nieszczęśliwa ofiara nepotyzmu.
                  Sytuacja zdecydowanej większości młodych ludzi (nawet z porządnym wykształceniem akademickim) jest w Polsce t r a g i c z n a. Pomijam już kwestie płacowe. Gorszym zjawiskiem jest bowiem brak miejsc pracy , gdzie mogliby wykorzystać swoje kwalifikacje i umiejętności. Rodzi to u tych ludzi ogromne frustracje.
                  Niestety jest to zjawisko nie tylko właściwe Polsce.
                  BTW. Polecałbym Szanownym Forumowiczom i Foremkomsmile lekturę Alvina Tofflera. Szok przyszłości, Ekospazm i Trzecia fala - czy ten gostek nie jest genialnym wizjonerem?

Kacperek
                  jessi_a napisała:

> A ten starszy, to nie jest przypadkiem prezydentem Warszawy?
                  >
                  • gaarsch mylisz się i pieprzysz banały! 18.03.11, 22:59
                    Młodszy odbywał praktykę studencką w PwC i firma zaproponowała mu etat mimo, że jeszcze nie napisał pracy magisterskiej.
                    Starszy zaczął pracę po studiach w mniejszej firmie i headhunterzy odbili go. Trzeba być dobrym w tym, co się robi.
                    Ale na tym forum to raczej tylko 3 - 4 sfrustowane miernoty.
                    • zawszekacperek Re: mylisz się i pieprzysz banały! 18.03.11, 23:22
                      Przepraszam Gaarsch. Tak mi się pier.dolnęło. Masz rację. Absolutną.
                      Młodzi wykształceni ludzie boją się w Polsce wychodzić na ulice, bo headhunterzy od razu odstrzeliwują takiego śmiałka dla firmy... logistycznej z Kempten.smile
                      Qźwa Ich-u, uważam Ciebie za inteligentnego gościa i dlatego proszę nie uogólniaj zjawisk na podstawie przykładów jednostkowych. Polska to nie tylko Warszawka, w której dzieją się rzeczy o , których się nawet filozofom nie śniło.

Kacperek

gaarsch napisał:

> Młodszy odbywał praktykę studencką w PwC i firma zaproponowała mu etat mimo, że
                      > jeszcze nie napisał pracy magisterskiej.
                      > Starszy zaczął pracę po studiach w mniejszej firmie i headhunterzy odbili go. T
                      > rzeba być dobrym w tym, co się robi.
                      > Ale na tym forum to raczej tylko 3 - 4 sfrustowane miernoty.
                    • koelscher Re: mylisz się i pieprzysz banały! 19.03.11, 01:21
                      ...z wyjatkiem arsza - oczywizda, ktory jest najlepszy w pewnych tajemniczych dziedzinach, jak np. oskubywanie niemieckich podatnikow... Czy tak?

k-r

gaarsch napisał:

> Młodszy odbywał praktykę studencką w PwC i firma zaproponowała mu etat mimo, że
                      > Starszy zaczął pracę po studiach w mniejszej firmie i headhunterzy odbili go. T
                      > rzeba być dobrym w tym, co się robi.
                      • jureek Re: mylisz się i pieprzysz banały! 19.03.11, 10:17
                        koelscher napisał:

> ...z wyjatkiem arsza - oczywizda, ktory jest najlepszy w pewnych tajemniczych d
                        > ziedzinach, jak np. oskubywanie niemieckich podatnikow... Czy tak?

Masz informacje, że Gaarsch wykonuje zawód doradcy podatkowego albo adwokata? A może Gaarsch doradzał firmom, jak najlepiej wyciągnąć kasę z Aufbau-Ost, albo za "szkolenie" bezronotnych, jak napisać Bewerbung?
                        Jura
                        • koelscher Re: mylisz się i pieprzysz banały! 19.03.11, 11:37
                          Niestety, Jureek, musze Cie rozczarowac: milem tylko na mysli, ze zalicza sie do
                          najcwanszych harcownikow...

k-r

jureek napisał:

> koelscher napisał:
                          >
                          > > ...z wyjatkiem arsza - oczywizda, ktory jest najlepszy w pewnych tajemnic
                          > zych d
                          > > ziedzinach, jak np. oskubywanie niemieckich podatnikow... Czy tak?
                          >
                          > Masz informacje, że Gaarsch wykonuje zawód doradcy podatkowego albo adwokata? A
                          > może Gaarsch doradzał firmom, jak najlepiej wyciągnąć kasę z Aufbau-Ost, albo
                          > za "szkolenie" bezronotnych, jak napisać Bewerbung?
                          > Jura
                          • gaarsch myśl zanim coś napiszesz, 19.03.11, 14:21
                            to już jest pomówienie.
                            • koelscher Re: myśl zanim coś napiszesz, 19.03.11, 16:12
                              Zatem musisz chiiiiba podac mojego nicka do sondu... No bo kogo podasz?

k-r
                              gaarsch napisał:

> to już jest pomówienie.
                              • jureek Re: myśl zanim coś napiszesz, 19.03.11, 20:21
                                koelscher napisał:

> Zatem musisz chiiiiba podac mojego nicka do sondu... No bo kogo podasz?

Jesteś botem?
                                Jura
                                • zawszekacperek Re: myśl zanim coś napiszesz, 19.03.11, 21:07
                                  Jura,
                                  co ty suponujesz? koelscher botem? Maszyna Turinga od razu wykryje, że toto jest logischer Restmuell.

Kacperek
                                  jureek napisał:

> koelscher napisał:
                                  >
                                  > > Zatem musisz chiiiiba podac mojego nicka do sondu... No bo kogo po
                                  > dasz?
                                  >
                                  > Jesteś botem?
                                  > Jura
                                • koelscher Re: myśl zanim coś napiszesz, 21.03.11, 19:05
                                  Falls Du fragst, ob ich auf Interaktionen mit Menschen angewiesen bin, lautet die Antwort: nur bedingt. W reakcje z czernia pokroju kacperstwa nie wchodze zas w ogole (wiem, ze ono tego nie wie)...

k-r

jureek napisał:

> koelscher napisał:
                                  >
                                  > > Zatem musisz chiiiiba podac mojego nicka do sondu... No bo kogo po
                                  > dasz?
                                  >
                                  > Jesteś botem?
                                  > Jura
                                  • gadupa Ale tfardziel. hehe 22.03.11, 10:55
                                    Nie udawaj tfardziela cienki bolku. hehe
                    • folksdojczer4kategorji polskie łapacze inteligentnych głów ... 19.03.11, 09:16
                      gaarsch napisał:

> Starszy zaczął pracę po studiach w mniejszej firmie i headhunterzy odbili go. Trzeba być dobrym w tym, co się robi.

===============================================

Nu, wreszcie mamy wiarogodnego świadka, który osobiście był w Warszawie i widział na własne oczy:

W Polsce mamy tylko ludzi w ciemię bitych z wyjątkiem starszego syna znajomych Gaaarsza.

I jeszcze raz nasz korespondent z Warszawy udowodnił wszystkim, że Wyborcza bezczelnie kłamie i sieje panikę.

Przy okazji jeszcze jedno pytanie:

Orientuje się może kto, dlaczego polscy łowcy inteligentnych głów nie upolowali naszego inteligencją błyszczącego Gaaaarsza?

Z przeszło 30 letnim stażem na placówce zagranicznej!

Biegle szwargocącego po niemieckiemu, mógłby zająć jakieś kierownicze stanowisko w jakieś firmie logistycznej ze stałą i samodzielną placówką w Warszawie.

Ma przecie odpowiedni ukończony sukcesem staż w PŻM jako zaopatrzeniowiec na parowcu oceanicznym.

Te polskie łapacze inteligentnych głów mają chyba pomidory na oczach?
                      Taką okazję przegapić!
                      • gaarsch ty masz argumenty z wyborczej, 19.03.11, 14:23
                        ja z:
                        www.obserwatorfinansowy.pl/
                        • folksdojczer4kategorji Re: ty masz argumenty z wyborczej, 19.03.11, 16:22
                          gaarsch napisał:

> ja z:
                          > www.obserwatorfinansowy.pl/

==========================================

Mógłbyś tak łaskawie podać link do konkretnego artykułu?

Wiem, że uncle sam chciałby aby jego przyczółek w Europie był ciągle na poziomie

80 000 000 ludzików. Czy to Niemce, czy Turki, czy Polaki, to nie ważne! I dlatego taakie dobre rady z USA..

A może naród niemiecki tego nie chce?

Może naród niemiecki ma zamiar się nieco skurczyć aby swą wielkością nie drażnić ciągle sąsiadów.

Dania jest mała i szczęśliwa. Także Niderlandy i Szwajcaria.

Francja i Anglia także nie mają 80 000 000 ludzików...

Po kiego licha East Coast wtrąca nosa w nieswoje sprawy?

To było retoryczne pytanie...
                    • mieux Nie ma lepszego logistyka ode mnie 19.03.11, 18:39
                      We Francji dostałam w hotelu **** dwa pokoje dwuosobowe gratis. Kiedy zapytałam, jak z hotelu można dojść do dworca kolejowego, portier zostawił kilkupiętrowy hotel, wyszedł ze mną ze 200m od hotelu (po 23.00) i pokazał mi jak dojść.
                      Dostałam jeszcze mały upominek.

Francuskie TGV przysłały mi talon-zniżkę ważną przez 2011 r. na zakup biletów na dowolnej trasie.

Czy ten logistyk za 12 tys. to potrafi?

• gaarsch głupie pytania zasługują na głupią odpowiedź, 19.03.11, 18:43
                        ale ja nie potrafię nic głupio robić, nawet odpowiadać.
                        • mieux Re: głupie pytania zasługują na głupią odpowiedź, 19.03.11, 19:13
                          A potrafisz zaplanować podróż trwającą ponad 30 godzin kilkoma pociągami i autobusami?
                          • jureek Re: głupie pytania zasługują na głupią odpowiedź, 19.03.11, 21:01
                            mieux napisała:

> A potrafisz zaplanować podróż trwającą ponad 30 godzin kilkoma pociągami i auto
                            > busami?

Eeee, to ja też mógłbym być logistykiem. Takie podróże to ja planowałem jeszcze w czasach, gdy internetu nie było i trzeba było korzystać z grubych drukowanych rozkładów jazdy. A moje ostatnie osiągnięcie to zaplanowanie przejazdu z Wiesbaden do Frankfurtu tylko autobusami komunikacji lokalnej i tramwajami (gdy strajkowali maszyniści).
                            Jura
                            • jessi_a Re: głupie pytania zasługują na głupią odpowiedź, 19.03.11, 21:30
                              jureek napisał:

A moje ostatnie osiągnięcie to zaplanowanie przejazdu z Wies
                              > baden do Frankfurtu tylko autobusami komunikacji lokalnej i tramwajami (gdy str
                              > ajkowali maszyniści).
                              > Jura

Ja bym na ten dzien wziela urlop wink
                              • gaarsch ja bym pojechał taksówką 19.03.11, 21:59
                                • koelscher Re: ja bym pojechał taksówką 21.03.11, 19:53
                                  Zapewne. Harz by zaplacil.

k-r
                              • jureek Re: głupie pytania zasługują na głupią odpowiedź, 20.03.11, 09:50
                                jessi_a napisała:

> Ja bym na ten dzien wziela urlop wink

Gdyby o mnie chodziło, to w ogóle bym nie sprawdzał, tylko pojechałbym rowerem (około 40 km to spokojnie w 2,5 godziny zrobię, a bez przerw na papierosa nawet w 2 godz. i kwadrans).
                                Połączenia autobusowe sprawdzałem jednak na wszelki wypadek dla córki, ktora w tych dniach zdawała egzaminy państwowe, więc urlop nie wchodził w rachubę.
                                Jura
                            • gaarsch widzisz Jurek jaka ta młodzież jest dzisiaj 19.03.11, 21:58
                              ograniczona big_grin
                              Kiedyś nabycie rozkładu jazdy PKP i wkładki o połączeniach międzynarodowych graniczyło z cudem. Znalezienie miejsca w hotelu podobnie.
                              Od 1971 jeździłem jako pilot Orbisu a dzisiaj taka mieux chce mnie wyzwać na pojedynek, hehehehe

P.s. drogie dziecko (to do mieux), kiedyś telefonów nie było, a na międzymiastową czekało się godzinami. I komu chcesz podskoczyć???
                              • mieux Re: widzisz Jurek jaka ta młodzież jest dzisiaj 20.03.11, 11:02
                                Gaarsch, jesteś Wielki.
                                I mam na to dowód. Przestałeś pracować w Orbisie i Orbis zbankrutował.

PS. Nie mam nic do Ciebie, tylko Twojego kolegi logistyka, który Ci nawija makaron na uszy.
                                Studia z logistyki są dla średnioupośledzonych, każdy może się na nie dostać i każdy może je skończyć. Pracy po tym nie ma. Najwyżej jako kierowca. Kierowca tyle nie zarabia, więc Twój kolega najprawdopodobniej zajmuje się przemytem towaru lub dostarcza panienki do domów uciechy.
                                Poza tym w Polsce nie ma headhunterów, bo kto i za co miałby im płacić. W Polsce o robotę się żebrze. Wystarczy, że ktoś pomyśli, że może by kogoś zatrudnił i już ma stos cv.
                                • zawszekacperek Re: najpiękniejsze resume 20.03.11, 13:07
                                  kiss

Kacperek
                                  mieux napisała:

[...] W Polsce o robotę się żebrze. [...]
                                  • mieux Re: najpiękniejsze resume 21.03.11, 11:13
                                    zawszekacperek napisał:
                                    > kiss

Twoje jeszcze piękniejsze ...
                                    Tak piękne, że nie przeszkadza mi, że koleś z byłego Orbisu nazwał matematyka idiotą.
                                    • gaarsch nie dyskutuję, tylko komentuję: 21.03.11, 19:30
                                      z Orbisem miałem do czynienia w trakcie studiów w latach 70. W tamtych latach był to dla wielu wymarzony job. Ewa Berberyusz napisała nawet na ten temat książkę "Szulerzy i Jelenie".
                                      Jak na matematyka masz dosyć zawężone horyzonty w postrzeganiu rzeczywistości. Samo ukończenie studiów nie uprawnia żeby siebie nazywać matematykiem. Poczekaj, aż inni powiedzą to o Tobie.
                                      • folksdojczer4kategorji tylko tak sobie całkowicie nieoficjalnie... 21.03.11, 19:47
                                        gaarsch napisał:
                                        z Orbisem miałem do czynienia w trakcie studiów w latach 70. W tamtych latach był to dla wielu wymarzony job.
                                        -------------------------------------------------------------
                                        • gaarsch gadałem tylko z Antkiem Macierewiczem. 21.03.11, 20:01
                                        • gaarsch a tak na poważnie, to moje koneksje 21.03.11, 20:03
                                          były takie, że bezpieka omijała mnie szerokim łukiem.
                                      • koelscher Re: nie dyskutuję, tylko komentuję: 21.03.11, 19:50
                                        Byles wtedy juz szulerem, czy jeszcze jeleniem?

k-r

gaarsch napisał:

> z Orbisem miałem do czynienia w trakcie studiów w latach 70. W tamtych latach b
                                        > ył to dla wielu wymarzony job. Ewa Berberyusz napisała nawet na ten temat książ
                                        > kę "Szulerzy i Jelenie".
                                        > Jak na matematyka masz dosyć zawężone horyzonty w postrzeganiu rzeczywistości.
                                        > Samo ukończenie studiów nie uprawnia żeby siebie nazywać matematykiem. Poczekaj
                                        > , aż inni powiedzą to o Tobie.
                                        • gaarsch gdybyś znał treść to nie zadałbyś 21.03.11, 20:08
                                          tak idiotycznego pytania
                                          • koelscher Re: gdybyś znał treść to nie zadałbyś 21.03.11, 22:51
                                            Masz na mysli ten debilny paprykarz o polskich supermarynarzach i (m.in.) glupkowatych angielskich celnikach? Podniecasz sie inna wersja 4 pancernych?
                                            k-r

gaarsch napisał:

> tak idiotycznego pytania
                                            • gaarsch w tamtych latach większość się podniecała, 21.03.11, 23:14
                                              ale że tobie to do dzisiaj pozostało?
                                              Pytanie twoje było głupie i bezsensowne.
                                              O treści ksióżki można wszędzie się dowiedzieć.
                                              • koelscher Re: w tamtych latach większość się podniecała, 21.03.11, 23:51
                                                Ciekawe rzeczy powiadasz. Ja nie podniecalem sie nigdy "literatura", na ktora sie powolujesz, podobnie jak i czterymi pancernymi. Dowiadywac sie zas o "ksióżce" nigdzie nie musze. Wiem nawet, co u Zapolskiej stoi... Co siem zas glupoty tyczy: co ja moge za to, ze ty nawet prostych pytan nie rozumiesz?

k-r

gaarsch napisał:

> ale że tobie to do dzisiaj pozostało?
                                                > Pytanie twoje było głupie i bezsensowne.
                                                > O treści ksióżki można wszędzie się dowiedzieć.
                                            • jureek Re: gdybyś znał treść to nie zadałbyś 22.03.11, 10:18
                                              koelscher napisał:

> Podniecasz sie inna wersja 4 pancernych?

A co w tym gorszego od podniecania się tym, co powiedział jakiś gościu, którego podstawowym zajęciem jest napieprzanie się po gębach.
                                              Jura
                                              • koelscher Re: gdybyś znał treść to nie zadałbyś 22.03.11, 18:09
                                                Nigdy mi ten "gosciu" nie pasowal, ale lepszy on, niz jakis grafoman /jakas grafomanka...
                                                k-r

jureek napisał:

> koelscher napisał:
                                                >
                                                > > Podniecasz sie inna wersja 4 pancernych?
                                                >
                                                > A co w tym gorszego od podniecania się tym, co powiedział jakiś gościu, którego
                                                > podstawowym zajęciem jest napieprzanie się po gębach.
                                                > Jura
                                • gaarsch z idiotami nie dyskutuję. 20.03.11, 13:43
                                  Zapytaj jessi_a dlaczego.
                                • gaarsch jesteś kiepska w swoim zawodzie, skoro 21.03.11, 19:37
                                  tak twierdzisz.
                                  Dziewczyna, o której wspomniałem, zajmuje się wyszukiwaniem pracowników na stanowiska z wynagrodzeniem > 50 000 PLN/mies.
                                  Tacy są poszukiwani. Reszta musi żebrać. W Niemczech też. Nie wystarczy dyplom.
                                  • mieux gaarsch szuka klakierów 22.03.11, 10:30
                                    Gaarchu, odzywam się do Ciebie ostatni raz, bo na forum nie szukasz dyskusji tylko klakierów.
                                    Załóż sobie wątek, w którym mają się wpisywać tylko ci, którzy się z Tobą zgadzają.
                                    Zamiast argumentów walisz inwektywami jak cham i prostak.

Jeżeli pracownika naukowo-dydaktycznego uczelni państwowej, któremu studenci mówią, że dzięki niemu zrozumieli matematykę nazywasz kiepskim, to sam jest ciemnotą oświeconą.

"Zwyczajna ciemnota wie ze jest ciemna i zdaje sobie sprawę ze swej ignorancji, jest więc ciekawa swiata i chłonna,podczas gdy ciemnota oswiecona tego nie wie i mysląc ze pozjadała wszystkie rozumy,ma skłonnosc do poardzania wszystkim,czego nie moze pojąc." St.Michalkiewicz
                                    • ja.nusz Re: gaarsch szuka klakierów 22.03.11, 11:14
                                      Cytat tak samo pojebany jak sam Michałkiewicz.
                      • koelscher Re: Nie ma lepszego logistyka ode mnie 21.03.11, 19:58
                        Jak ich, qrwa, na to nacionglas???
                        smile
                        k-r

mieux napisała:

> We Francji dostałam w hotelu **** dwa pokoje dwuosobowe gratis. Kiedy zapytałam
                        > , jak z hotelu można dojść do dworca kolejowego, portier zostawił kilkupiętrowy
                        > hotel, wyszedł ze mną ze 200m od hotelu (po 23.00) i pokazał mi jak dojść.
                        > Dostałam jeszcze mały upominek.
                        >
                        > Francuskie TGV przysłały mi talon-zniżkę ważną przez 2011 r. na zakup biletów n
                        > a dowolnej trasie.
                        >
                        > Czy ten logistyk za 12 tys. to potrafi?
                        >
                        • mieux Re: Nie ma lepszego logistyka ode mnie 22.03.11, 10:20
                          Wiem, co lubią Francuzi big_grin
                          I wcale nie chodzi o to, by mieć to czy owo na wierzchu.
                          • gadupa Re: Nie ma lepszego logistyka ode mnie 22.03.11, 10:42
                            kolszer wie lepisj o co ci chodzi. hehe
                        • gadupa kolszer chodzil do szkolki gminnej. 22.03.11, 10:41
                          buahahaha

Naucz sie gramatyki !!!!!! buahahahahahahahahahahah
                          • koelscher Re: kolszer chodzil do szkolki gminnej. 22.03.11, 18:19
                            Gra-ma-tyki! Od ciebie pewnie?!

BUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!

k-r

gadupa napisała:

> buahahaha
                            >
                            > Naucz sie gramatyki !!!!!! buahahahahahahahahahahah

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka