Dodaj do ulubionych

Internet - pomocy

22.05.10, 02:07
Witam, żona od niedawna pracuje w Niemczech, szukamy internetu bez kabli podłączanego do laptopa aby można było rozmawiać przez skype. Interesuje nas oferta z dużym, bądź bez limitu pobierania danych. Cena nie ma większego znaczenia. Żona mieszka w okolicach Stuttgartu. Macie jakieś propozycje?
Obserwuj wątek
    • cheffin Re: Internet - pomocy 27.06.10, 15:04
      Jezeli ma staly meldunek i konto bankowe niemieckie - zaden problem przy zameldowaniu,to idzie do np. Voodafone czyli w Polsce Plus i wykupuje obcje jaka jej odpowiada i rozmawiacie do woli.
      • plectrum Re: Internet - pomocy 27.06.10, 19:00

Po jaką cholerę jakieś umowy wiążace na 2 lata z których nie można wyjść.
        Wystarczy kupić modem ( Internet Stick ) na USB ale PREPAIDOWY. W O2 na przykład
        można wykupić internet bez ograniczeń za 25 Euro na miesiąc. Żadnych meldunków w
        Niemczech nie potrzeba. Wystarczy polski dowód z miejscam zamieszkania w Polsce.
        Doładować można wszędzie, na stacjach, w bankomatach itd...

Zawsze jestem zadziwiony polską mentalnością ze "stałymi meldunkami". Jednak
        komuna zrobiła ludziem sieczkę z mózgu przez tyle lat...
        • niki_8 Re: Internet - pomocy 27.06.10, 23:32
          wybor jest wielki..
          na abonament lub bez...tak jak wyzej ktos pisal..
          nawet w sklepie Aldi kupisz takowy
        • cheffin Re: Internet - pomocy 28.06.10, 18:27
          A jezeli ktos urodzil sie po komunie i pracuje na Uniwersytecie to tez ma sieczke prosze nikogo nie obrazac bo to tylko propozycja.
        • jureek Re: Internet - pomocy 15.07.10, 00:12
          plectrum napisał:

>
          > Po jaką cholerę jakieś umowy wiążace na 2 lata z których nie można wyjść.
          > Wystarczy kupić modem ( Internet Stick ) na USB ale PREPAIDOWY. W O2 na przykła
          > d
          > można wykupić internet bez ograniczeń za 25 Euro na miesiąc. Żadnych meldunków
          > w
          > Niemczech nie potrzeba. Wystarczy polski dowód z miejscam zamieszkania w Polsce
          > .
          > Doładować można wszędzie, na stacjach, w bankomatach itd...
          >
          > Zawsze jestem zadziwiony polską mentalnością ze "stałymi meldunkami". Jednak
          > komuna zrobiła ludziem sieczkę z mózgu przez tyle lat...

Radzę dokładniej przeczytać warunki oferty. We wszystkich ofertach prepaidowych
          operatorów komórkowych zabronione jest korzystanie ze skajpa, a o skajpa przede
          wszystkim chodzi pytającemu.
          Jura
          • izerskie Re: Internet - pomocy 16.01.11, 23:41
            o qrcze, a czemu nie mozna korzystac ze skypa? ja tez sie rozgladam za jakas fajna oferta i najbardziej mi wlasnie zalezy na korzystaniu ze skypa. ten prepaid z o2 brzmi fajnie, ale nie rozumiem czemu zabraniaja korzystania z komunikatora? wyjasni ktos?
            • jureek Re: Internet - pomocy 18.01.11, 10:48
              izerskie napisała:

> o qrcze, a czemu nie mozna korzystac ze skypa? ja tez sie rozgladam za jakas fa
              > jna oferta i najbardziej mi wlasnie zalezy na korzystaniu ze skypa. ten prepaid
              > z o2 brzmi fajnie, ale nie rozumiem czemu zabraniaja korzystania z komunikator
              > a? wyjasni ktos?

No bo operator komórkowy chce, żebyś do rozmów używała komórki (bo on wtedy na tym zarabia), a interentu używała do innych celów. Pozwalając na skypa operator sieci komórkowej strzela sobie w stopę. Myślę, że technicznie da się się to ograniczenie jakoś obejść, np. korzystając z proxy.
              Jura

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka