Dodaj do ulubionych

Dziś jest Dzień Ojca

02.06.11, 09:58

Pochylmy czoła przed samotnymi ojcami, albowiem są oni skazani sami na siebie:

https://tinyurl.com/6kp2zta
Obserwuj wątek
    • jureek Re: Dziś jest Dzień Ojca 02.06.11, 11:10
      Nie lubię tego święta, które sprowadza się właściwie do wielkiego chlańska, po którym wyłażą z ludzi najgorsze instynkty. Jak jadę rowerem, to plączą się tacy narąbani pod kołami i jeszcze mordy drą, jak ich dzwonkiem ostrzegam.
      Jura
      • koelscher Re: Dziś jest Dzień Ojca 02.06.11, 12:57
        Jak to, q., pod kolami?! Czyzbys Twoja wyscigowka po chodnikach zapierdalal???
        Notabene, moj synek pamieta o dniu ojca. smile Jesli zas chodz o "chlanie" - jak najbardziej, wychylimy jakas lampke. Dzis moze barolo sorano coste & bricco 2004 ? smile
        k-r
        • jureek Re: Dziś jest Dzień Ojca 02.06.11, 17:30
          koelscher napisał:

> Jak to, q., pod kolami?! Czyzbys Twoja wyscigowka po chodnikach zapierdalal???

Nie wiedziałeś, że narąbanych szczególnie przyciąga czerwony kolor kostki?
          Specjalnie pojechałem sobie dzisiaj wcześniej na rower, zanim zdążą się uchlać. I dobrze zrobiłem, bo jeszcze się po tych wszystkich polnych drogach nie plątali. Tylko dwa traktory z przyczepami pełnymi podchmielonych młodych tatusiów widziałem.
          Jura
    • zbyfauch Re: Dziś jest Dzień Ojca 02.06.11, 18:05
      Ja, jako nieojciec, nie świętowałem. Za to Jurka przykładem wsiadłem na nowo zakupiony welocyped i zrobiłem kilometrów od chuja (zaznaczam, że u nasz som górki). Wycieczkę ukoronowałem dwoma dinkelakerami u znajomej szynkarki Barbary.
      • jureek Re: Dziś jest Dzień Ojca 02.06.11, 18:19
        zbyfauch napisał:

> Ja, jako nieojciec, nie świętowałem. Za to Jurka przykładem wsiadłem na nowo za
        > kupiony welocyped i zrobiłem kilometrów od chuja (zaznaczam, że u nasz som górk
        > i).

Ja zrobiłem kilometrów trochę mniej niż od chuja, bo ausnahmsweise z rodzinką się wybrałem, więc statecznie i bez szaleństw się to odbyło.
        Jura

• lepian4 Re: Dziś jest Dzień Ojca 03.06.11, 08:14
          Ja wole sobie dochowac tradycji i z radosci sie nachlac, niz wspomiac "od chuja" kilometry.
          • pierwszy-donosiciel Re: Dziś jest Dzień Ojca 03.06.11, 08:26
            lepian4 napisał:

> Ja wole sobie dochowac tradycji i z radosci sie nachlac, niz wspomiac "od chuja
            > " kilometry.
            ======================================

A mnie by interesowało, jak się przelicza odległość >>od chuja<< na kilometry?

W Wiki nie mogłem znaleźć ...W Wiki są lata świetlne ale jednostki >>od chujów<< nie ma... nie znają...
            • lepian4 Re: Dziś jest Dzień Ojca 03.06.11, 08:44
              Kiedys stopa Kaisera sluzyla za miare
              Ale Franosen cos tam nas oswiecili, albo nawet chuja se polecieli...

Sluze ci jednak z pomoca

Die Maße
              Gemessen wird im erigierten Zustand:

Unter 8 cm: Hier spricht man von einem Mikropenis. Nur 3% der Männer sind davon betroffen.
              15 cm: ist die durchschnittliche Penisgröße in Deutschland (in der Penisstudie der Sexualberatungsstelle Pro Familia und der Universitätsklinik Essen sind es genau 14,48 cm).
              12,4 cm: ist der durchschnittliche Penisumfang.
              Mehr als 20 cm: Bei dieser Größe kann der Geschlechtsverkehr für die Frau sogar schmerzhaft werden

Za miare bierzesz den Durschnitt: 15 cm.
              To jest 2,0923333333333333333333333333333333 preusischer Fuss,
              albo 0.111333333333333333333333333333333 türkische Bern
              albo nawet 0.32066666777777777777777 Scheizer Stunde

Panimajesz nun?

• pierwszy-donosiciel Re: Dziś jest Dzień Ojca 03.06.11, 08:56
                Serdecznie dziękuję!

Bardzo dobra tabelka.

Bardzo jasne tłumaczenie, widać, że masz edukacyjne wykształcenie...
                • lepian4 Re: Dziś jest Dzień Ojca 03.06.11, 09:28
                  Jureeku powinien koniecznie sprawdzic przeliczenia, bo moglem sie tradycyjnie pierdknac.
                  Ale ciesze sie, ze moglem ci pomoc.

Zapomnialem tez wczesniej napomknac: dzis mamy demokracje, wiec za bierzemy Durschnitt, nie fiuta chocby jansuza, albo obwod gadupy.
        • pierwszy-donosiciel Ja bardzo szanuję prawdziwych Ślązaków... 03.06.11, 08:18
          To był dobry dzień!

Spotkałem na mojej wędrówce Ślązaka.

Wymienialiśmy przeszło godzinę nasze poglądy społeczno-polityczne i doszliśmy do wspólnego przekonania, że mamy identyczne poglądy.

Ja bardzo szanuję prawdziwych Ślązaków.

Dzielny naród!

Dalej walczą o swą niepodległość...

Podobnie jak Kurdowie w Turcji...
          • pierwszy-donosiciel Re: Ja bardzo szanuję prawdziwych Ślązaków... 03.06.11, 08:49
            Droga USA do pełnej niepodległości podobnie się toczyła.

Wspomnę tu tylko Boston Tea Party [1773]
          • lepian4 Re: Ja bardzo szanuję prawdziwych Ślązaków... 03.06.11, 08:53
            Albo Kurdowie w Niemiaszkowie
            Nalezy podkrelic, ze "Er (Kurde) ist ein stadtbekannter Schläger, Nuri ( Türke) ein Ruhiger."

Alle anderen standen nur dumm da und schauten zu.
            Dann kamen mehrere Lehrer angerannt.

Ergo: jedynie jebane Niemiaszki nie potrafia zrozumiec, ze tradycje etniczne nalezy pielegnowac. Wkrotce takie pertraktacje dyplomatyczne naszych poludniowych i plurikulturalnych Kulturbereicherer wpisane zostana na liste Weltkulturerbe.
            • pierwszy-donosiciel Re: Ja bardzo szanuję prawdziwych Ślązaków... 03.06.11, 09:07
              Nu, ja bym Cię chętnie zapoznał z moim sąsiadem, postępowym Turkiem, antyfaszystą, antyhitlerowcem.

On mnie pouczył, że Kurdowie są UNTERMENSCHEN, wsiekłe psy, szczury, których należy bezwzględnie tępić...

Ot co...
              • ja.nusz Re: Ja bardzo szanuję prawdziwych Ślązaków... 03.06.11, 11:09
                pierwszy-donosiciel napisała:

> Nu, ja bym Cię chętnie zapoznał z moim sąsiadem, postępowym Turkiem, antyfaszys
                > tą, antyhitlerowcem.
                >
                > On mnie pouczył, że Kurdowie są UNTERMENSCHEN, wsiekłe psy, szczury, których na
                > leży bezwzględnie tępić...
                >
                > Ot co...

Jak widać na załączonym obrazku, w tej kamienicy mieszka przynajmniej dwóch pierdolniętych - ciągnie swój do swojego.
          • jureek Re: a mi włącza się lampka kontrolna... 03.06.11, 10:44
            ... gdy ktoś określa się jako "prawdziwy". Co to znaczy prawdziwy? Im bardziej innych nacji nienawidzi, tym prawdziwszy? A może tym prawdziwszy, im bardziej odmawia innym prawa do przynależności do jego narodu?
            Jura
            • pierwszy-donosiciel Bardzo proste i przejrzyste ! 03.06.11, 10:53
              jureek napisał:

> ... gdy ktoś określa się jako "prawdziwy". Co to znaczy prawdziwy? Im bardziej
              > innych nacji nienawidzi, tym prawdziwszy? A może tym prawdziwszy, im bardziej o
              > dmawia innym prawa do przynależności do jego narodu?
              > Jura
              ====================================

Myśmy w tym przeszło godzinnym spotkaniu nie wyrażali nienawiści do innych nacji, myśmy wyrażali miłość do własnej nacji, z pełnym poszanowaniem nacji postronnych. Pod warunkiem, że te nacje postronne nie depczą uczuć nacji udzielającej serdecznej gościnności...

Ot co...

Bardzo proste i przejrzyste !
              • jureek Re: Bardzo proste i przejrzyste ! 03.06.11, 11:35
                A kto jest w takim razie "nieprawdziwym" Niemcem, Polakiem, Ślązakiem? Po czym to rozpoznajesz? I na czym polega miłość do swojej nacji? Że gwałciciel tej samej narodowości co Ty jest bliższy Twojemu sercu niż ofiara tego gwałciciela nie należąca do twojej nacji? Bo jeśli ta ofiara z innej nacji miałaby być Ci bliższa, to już nie jesteś "prawdziwym" Ślązakiem, Polakiem, Niemcem?
                Jura
                • ja.nusz Re: Bardzo proste i przejrzyste ! 03.06.11, 12:52
                  jureek napisał:

> A kto jest w takim razie "nieprawdziwym" Niemcem, Polakiem, Ślązakiem?............

Znalezienie źródła eheka będzie łatwiejszym zadaniem niż ogarnięcie tego, o co temu starcowi tak na prawdę chodzi - zaczynam podejrzewać, że jest to jakiś stwór wirtualny. Taki debil nie może przecież egzystować realnie - a jeżeli jednak, to jest on znacznie większym zagrożeniem niż te gówniane bakterie.
                • pierwszy-donosiciel Insynuujesz, że to może bezmyślność Boża? 03.06.11, 15:26
                  jureek napisał:

> A kto jest w takim razie "nieprawdziwym" Niemcem, Polakiem, Ślązakiem? Po czym
                  > to rozpoznajesz? I na czym polega miłość do swojej nacji? Że gwałciciel tej sam
                  > ej narodowości co Ty jest bliższy Twojemu sercu niż ofiara tego gwałciciela nie
                  > należąca do twojej nacji? Bo jeśli ta ofiara z innej nacji miałaby być Ci bliż
                  > sza, to już nie jesteś "prawdziwym" Ślązakiem, Polakiem, Niemcem?
                  > Jura

Ależ tych wyżej wymienionych problemów byśmy nie mieli, gdybyśmy słuchali głosu naszego stworzyciela.

Po co Pan Nasz, Bóg Wszechmogący dał ludziom różne języki, różne krainy do zamieszkiwania, różne rysy twarzy, różne stopnie inteligencji, różne kolory skóry?

Insynuujesz, że to może bezmyślność Boża?

Plan Boży był doskonale przemyślany, ale jak Ci wiadomo szatan nie ustaje w swoich wysiłkach Boży Plan torpedować gdzie się da.

I jak na rezultatach widać, szatan jest w ofensywie.

Szatan szepce ludziom w ucho:

To nie prawda, że musicie w swoim kraju, między swymi żyć, u sąsiadów by wam się o wiele lepiej żyło, powodziło.

I wszystkie z tym powiązane głupie zabobony.

Macie pełne prawo innych narodów ziemię sobie przywłaszczyć, metoda nie odgrywa żadnej roli. Szablą, ogniem, intrygą, oszustwem, pochlebstwem, kradzieżą, propagandą, misjonowaniem... itd.

Patrz Izraelici przed 6000 laty, patrz współczesnych "Amerykanów" obu Ameryk.
                  • ja.nusz Re: No to wszysto jest jasne 03.06.11, 15:39
                    Od lat niektórzy forumowicze prosili go gorąco, aby wyjawił prawdę, dlaczego opuścił swoją rodzinną wiochę w PRL-u - skrzętnie taił powód.
                    Teraz już wszyscy wiedzą - szatan podkusił do tego aby, zwalił się do tego pięknego kraju w celu siania zamętu. Czyni to od rana do wieczora m.in. na polskojęzcznych forach GW - ot taki cybernetyczny EHEC - bacterium gównianum cyberneticum
                    • pierwszy-donosiciel Re: No to wszysto jest jasne 03.06.11, 18:10
                      ja.nusz napisał:

> Od lat niektórzy forumowicze prosili go gorąco, aby wyjawił prawdę, dlaczego op
                      > uścił swoją rodzinną wiochę w PRL-u - skrzętnie taił powód.
                      > Teraz już wszyscy wiedzą - szatan podkusił do tego aby, zwalił się do tego pię
                      > knego kraju w celu siania zamętu. Czyni to od rana do wieczora m.in. na polskoj
                      > ęzcznych forach GW - ot taki cybernetyczny EHEC - bacterium gównianum cyber
                      > neticum

========================================

Związek Sybiraków w Polsce przyłącza się z całego serca do takiego punktu widzenia sprawy...

Mimo, że to Armia Czerwona wyzwoliła Polskę i Polaków z pod okupacji hitlerowskiej...
                      Więc Polacy mieliby do uiszczenia jakieś długi wdzięczności.
                  • jureek Re: Insynuujesz, że to może bezmyślność Boża? 03.06.11, 17:44
                    Nie odpowiedziałeś na moje pytania.
                    Przypomnę więc:
                    Po czym poznać, kto jest "prawdziwy", a kto "nieprawdziwy"?
                    Czy gwałciciel należący do tej samej nacji ma być bliższy sercu niż ofiara tego gwałciciela należąca do innego narodu?
                    Jura

P.S. Próbujesz przemycić jako aksjomat tezę, że stanem naturalnym jest to, że ludzie nie wychylają nosa poza swoją wioskę. Tymczasem przywiązanie chłopa do ziemi w państwie feudalnym to tylko króciutki epizod w historii ludzkości. Stanem przeważającym są ciągłe wędrówki ludów. Tak było, jest i będzie.
                    • pierwszy-donosiciel Re: Insynuujesz, że to może bezmyślność Boża? 03.06.11, 18:26
                      jureek napisał:
                      P.S. Próbujesz przemycić jako aksjomat tezę, że stanem naturalnym jest to, że ludzie nie wychylają nosa poza swoją wioskę. Tymczasem przywiązanie chłopa do ziemi w państwie feudalnym to tylko króciutki epizod w historii ludzkości. Stanem przeważającym są ciągłe wędrówki ludów. Tak było, jest i będzie.
                      =========================

Zgadza się całkowicie! Bo u sąsiadów można było naszabrować, czego we własnym kraju brakowało.

Patrz złoto Inków i hiszpańskich misjonarzy...

W wyniku czego Inkowie pozbyli się i ziemi i złota i swej tożsamości...

Ot co...
                      • jureek Re: Insynuujesz, że to może bezmyślność Boża? 04.06.11, 09:07
                        Ciekawe, że przytaczasz jakieś egzotyczne przykłady, a swojskie "Drang nach Osten" jakoś nie przychodzi Ci do głowy.
                        Uważasz, że niemieccy osadnicy nad Wołgą, czy w Siedmiogrodzie, na Spiszu i Orawie na szaber się tam udawali? A w dodatku w ogóle nie dostosowali się do otoczenia, tylko przez stulecia utrzymywali własną mowę i obyczaje. Żebyś mnie fałszywie nie zrozumiał - ja nie mam tym ludziom wcale tego za złe. Dopóki to parcie na wschód realizowane było pokojowo, bez wysiedlania miejscowych - to uważam, że jest to OK.
                        Przy okazji spytaj w tym kontekście tego Twojego "prawdziwego" Ślązaka, jak zapatruje się na kwestię niemieckiego osadnictwa na Śląsku w XIX wieku, które zresztą wcale takie spontaniczne nie było, tylko raczej odgórnie sterowane. Na pewno zna taką formę wsi jak "zidlóngi", np. Łowoszów koło Olesna, Antoniów czy Niwki koło Ozimka itd.
                        Jura

P.S. Pytania, jak widzę, okazały się za trudne, bo skrzętnie je omijasz.
                        • pierwszy-donosiciel Obecnie ekspandują w Afganistanie... 04.06.11, 09:59
                          jureek napisał:
                          Uważasz, że niemieccy osadnicy nad Wołgą,

https://www.ad-hoc-news.de/bilder/denkmal-fuer-katharina-die-grosse-in-zerbst-aufgestellt-482873_0_320.jpg

Tak na błagania Ruskiej Carycy Kathariny, zwanej Wielką. Błagała o Entwicklungshelfer.

A niemiaszki wiadomo, każdemu chcą pomóc, co potem jest interpretowane jako ekspansja.

Obecnie ekspandują w Afganistanie...
                          • pierwszy-donosiciel stać się zdolnym do rozrodu samcem lub samicą 04.06.11, 10:35
                            Dalsze ekspansje...

Mają niezwykle ciekawe zdolności biologiczne:

Co więcej, mogą cofnąć się z formy dorosłej do młodocianej, stać się zdolnym do rozrodu samcem lub samicą w zależności od struktury populacji, w której żyją.

Nie dałoby się ich genów przenieść na gatunek Homo Sapiens?

Zamiast Viagry, ja dumaju...

PS

Orientuje się może kto, co Pan Bóg sobie pomyślał, stwarzając te miłe stworzątka?

W każdym razie są stworami Bożymi, wolno je więc gładzić?
                          • jureek Re: Obecnie ekspandują w Afganistanie... 04.06.11, 10:48
                            I znowu wyciąłeś wszystko, co Ci nie pasowało do Twoich tez.
                            Kto ich błagał, żeby osiedlali się na Śląsku czy w Poznańskiem?
                            Kto ich błagał, żeby wysiedlali wioski na Zamojszczyźnie, żeby zrobić miejsce dla niemieckich osadników?
                            Kto ich błagał, żeby osiedlali się w Namibii?
                            Jura

P.S. Pytania o to jak odróżnić "prawdziwego" od "nieprawdziwego" oraz o to, czy bliższy Twojemu sercu jest gwałciciel Twojej narodowości od jego ofiary nie Twojej narodowości, nadal czekają na odpowiedź.
                            • pierwszy-donosiciel Ja chyba jednak strzelę sobie w łeb, z rozpaczy... 04.06.11, 11:41
                              jureek napisał:
                              Kto ich błagał, żeby osiedlali się w Namibii?
                              ---------------------------------------------------
                              • jureek Re: Ja chyba jednak strzelę sobie w łeb, z rozpac 04.06.11, 11:57
                                No dobra, Namibię załatwiłeś metodą "a u Was Murzynów biją", teraz czekam, co masz do powiedzenia na temat osadnictwa niemieckiego na Śląsku (tu byłbym też ciekaw zdania Twojego znajomego "prawdziwego" Ślązaka), w Poznańskiem i na Zamojszczyźnie.
                                Jura
                                • pierwszy-donosiciel I tak nam slodko na tej emigracji czas sobie leci. 04.06.11, 12:10

jureek napisał:

> No dobra, Namibię załatwiłeś metodą "a u Was Murzynów biją", teraz czekam, co m
                                  > asz do powiedzenia na temat osadnictwa niemieckiego na Śląsku (tu byłbym też ci
                                  > ekaw zdania Twojego znajomego "prawdziwego" Ślązaka), w Poznańskiem i na Zamojs
                                  > zczyźnie.
                                  > Jura

----------------------------------------------------------
                                  • pierwszy-donosiciel Re: I tak nam slodko na tej emigracji czas sobie 04.06.11, 12:24

> Gdyby Polska nadal była pod zaborem pruskim, ten biedny bezpaństwowiec ni
                                    > e musiał by opuszczać swego Heimatu...

>
                                    > Żaglował by na Mazurach... Także piękny kraj...
                                    ----------------------------------------------------------------------->

I tak, jak ten powyższy osobnik czuje się pod panowaniem swoich byłych zaborców wyśmienicie, tak i większość ludów afrykańskich usiłuje się na gwałt dostać się z powrotem pod panowanie swoich byłych panów kolonialnych.

Ja to nawet rozumiem, w Namibii niemieccy kolonizatorzy zbudowali wodociągi, minęło ca 100 lat i wodociągi zaczynają cieknąć.

Nie ma nikogo kto by je naprawił...
                                    • jureek Re: I tak nam slodko na tej emigracji czas sobie 04.06.11, 15:56

> I tak, jak ten powyższy osobnik czuje się pod panowaniem swoich byłych zaborców
                                      > wyśmienicie, tak i większość ludów afrykańskich usiłuje się na gwałt dostać si
                                      > ę z powrotem pod panowanie swoich byłych panów kolonialnych.

Motywy tych ludzi są dokładnie takie same, jak Szwabów (nie używam tego określenia jako obelgi) osiedlających się nad Wołgą, w Besarabii czy Siedmiogrodzie, czy emigrujących do Ameryki.
                                      Jura
                                  • jureek jak temat niewygodny, to przeskakujesz na inny 04.06.11, 15:49
                                    Typowy propagandysta. Tematem nie są żadne zabory, tylko migracje. Chodzi o to, że próbujesz przekonać, że kiedyś ludzie nie wychylali nosa poza swoją wioskę i dobrze było. Tymczasem migracje ludności były zawsze, o czym świadczy np. niemieckie osadnictwo na terenach oddalonych o setki, a nawet tysiące kilometrów od stron rodzinnych osadników.
                                    Spytałeś już Twojego "prawdziwego" Ślązaka o jego stosunek do obcego osadnictwa na Śląsku? Do osadnictwa niemieckiego na Zamojszczyźnie też się jeszcze nie ustosunkowałeś.
                                    Jura

• pierwszy-donosiciel Zawartość naszej dyskusji była stricte poufna. 04.06.11, 18:29
                                      jureek napisał:
                                      Spytałeś już Twojego "prawdziwego" Ślązaka o jego stosunek do obcego osadnictwa na Śląsku? Do osadnictwa niemieckiego na Zamojszczyźnie też się jeszcze nie ustosunkowałeś.
                                      Jura
                                      ============================================

Zawartość naszej dyskusji była stricte poufna.

I, notabene: On rozmawiał po śląsku, ja rozmawiałem po polsku i ześwa się doskonale rozumieli....

Ot co...
                                      • jureek Re: Zawartość naszej dyskusji była stricte poufna 04.06.11, 18:41

> I, notabene: On rozmawiał po śląsku, ja rozmawiałem po polsku i ześwa się dosko
                                        > nale rozumieli....

Też mi nowina. Słowak z Czechem też sobie bez tłumacza pogadają.
                                        Jura

P.S. Znowu zbaczasz z tematu, a pytania wciąż czekają na odpowiedzi.
                                        • pierwszy-donosiciel Re: Zawartość naszej dyskusji była stricte poufna 04.06.11, 19:27
                                          jureek napisał:
                                          Też mi nowina. Słowak z Czechem też sobie bez tłumacza pogadają.
                                          ================================

A jak jest z Ruskim, Białoruskim i Ukraińcem?

Rozumieją się nawzajem?

Ja z kolegą z pracy z byłej Niemieckiej Republiki Demokratycznej, pierwszym krajem robotniczo-chłopskim na niemieckiej ziemi, miałem cholerne trudności go zrozumieć...
                                          • jureek Re: Zawartość naszej dyskusji była stricte poufna 04.06.11, 19:33
                                            A kto jest w takim razie "nieprawdziwym" Niemcem, Polakiem, Ślązakiem? Po czym to rozpoznajesz? I na czym polega miłość do swojej nacji? Że gwałciciel tej samej narodowości co Ty jest bliższy Twojemu sercu niż ofiara tego gwałciciela nie należąca do twojej nacji? Bo jeśli ta ofiara z innej nacji miałaby być Ci bliższa, to już nie jesteś "prawdziwym" Ślązakiem, Polakiem, Niemcem?
                                            Uważasz, że niemieccy osadnicy nad Wołgą, czy w Siedmiogrodzie, na Spiszu i Orawie na szaber się tam udawali?
                                            Kto ich (Niemców) błagał, żeby osiedlali się na Śląsku czy w Poznańskiem?
                                            Kto ich (Niemców) błagał, żeby wysiedlali wioski na Zamojszczyźnie, żeby zrobić miejsce dla niemieckich osadników?
                                            Jura
                                            • pierwszy-donosiciel Re: Zawartość naszej dyskusji była stricte poufna 04.06.11, 20:01
                                              Mogę jedynie to zdradzić:

W pierwszym dniu Śląskiej Niepodległości wsiada w pociąg i wraca do Heimatu...
                                              • lepian4 Re: Zawartość naszej dyskusji była stricte poufna 06.06.11, 10:32
                                                Mozna tez to spokojniej wyrazic: prawdziwy Slazak jezdzi po Slasku pociagiem retro.
                                                I tu przypomina mi sie taki niepoprawny politycznie dowcip...
          • ja.nusz Re: Ja bardzo szanuję prawdziwych Ślązaków... 03.06.11, 11:06

> To był dobry dzień!
            >
            > Spotkałem na mojej wędrówce Ślązaka.
            >
            > Wymienialiśmy przeszło godzinę nasze poglądy społeczno-polityczne i doszliśmy d
            > o wspólnego przekonania, że mamy identyczne poglądy.
            >
            > Ja bardzo szanuję prawdziwych Ślązaków.
            >
            > Dzielny naród!
            >
            > Dalej walczą o swą niepodległość...
            >
            > Podobnie jak Kurdowie w Turcji...

Całe powyższe mogł było zmieścić w jednym króciutkim zdaniu.
            Skoro spotkał kogoś o identycznych poglądach co on, to powinien był po prostu napisać:

"Spotkałem równego sobie debila"

Ot co!
            • lepian4 Re: Ja bardzo szanuję prawdziwych Ślązaków... 03.06.11, 11:12
              Januszek napisal "ot co! Alem siem wzruszyl! ot co!
              • ja.nusz Re: Ja bardzo szanuję prawdziwych Ślązaków... 03.06.11, 11:18
                Już od dawna zastanawiam się, czy ty poza wzruszaniem się cokolwiek innego potrafisz.

• lepian4 Re: Ja bardzo szanuję prawdziwych Ślązaków... 03.06.11, 12:46
                  Januszek powiedzial: od dawna zastanawia sie..... Buahahahahahah
                  • gadupa Szanujmy tez lepianke bo sie stara. hehe 06.06.11, 13:47
                    Fuj Teufel lepianka!
                    Znowu ktos posiada to czego u ciebie brak. Fuj Teufel. buahahaha
                    • lepian4 Re: Szanujmy tez lepianke bo sie stara. hehe 06.06.11, 13:53
                      Buhaahahahahahaha!
    • zbyfauch Dzień Ojca w Remseck. 03.06.11, 09:41
      Bootshaus w ujściu Remsu do Neckaru.
      • lepian4 Re: Dzień Ojca w Remseck. 03.06.11, 09:48
        Mnie w szkole na przysposobieniu do zycia w rodzinie uczyli, ze gorace kapiele i jazda na rowerze moze unter UMSTÄNDEN pobudzac mezczyzn seksualnie. Sila przakazu zalaczonego zdjecia jest jednoznaczna i potwierdza najwyrazniej me wczesniejsze nauki.
      • pierwszy-donosiciel Stanica wodna...Nie damy pogrześć mowy! 03.06.11, 10:03
        Tragiczne skutki przedłużającego się wygnania za chlebem w Niemczech Rewizjonistycznych.

Ludzie zapominają języka ojców...

A wieszczyni pisała wyraźnie:

Nie damy pogrześć mowy!

========================================

zbyfauch napisał:

> Bootshaus w ujściu Remsu do Neckaru.
        • zbyfauch Re: Stanica wodna...Nie damy pogrześć mowy! 03.06.11, 10:44
          > Ludzie zapominają języka ojców...

To nazwa knajpy, starcze ponury.
          • pierwszy-donosiciel Re: Stanica wodna...Nie damy pogrześć mowy! 03.06.11, 11:05
            zbyfauch napisał:

> pierwszy-donosiciel napisała:
            > > Ludzie zapominają języka ojców...
            >
            > To nazwa knajpy, starcze ponury.
            ------------------------------------------------------->

>>Stanica Wodna<< Także fajna nazwa gospody. I każdy polski czytelnik byłby poinformowany i historii tej gospody...

Także niemiecki czytelnik miał niewłaściwe wyobrażenie z Twego reportażu...

Bardzo proszę o bardziej precyzyjne wyrażanie swych myśli...
      • koelscher Re: Dzień Ojca w Remseck. 03.06.11, 17:55
        A Twja wyscigowka na ktorym planie?
        smile
        k-r

zbyfauch napisał:

> Boots
        > haus w ujściu Remsu do Neckaru
        .
        • zbyfauch Re: Dzień Ojca w Remseck. 03.06.11, 19:45
          koelscher napisał:
          > A Twja wyscigowka na ktorym planie?

Jak sprytnie wydedukowałeś, na pierwszym oczywiście. smile