Dodaj do ulubionych

Wątek taneczny

09.09.12, 13:17
Chief, na Forum Oliwnym (jak je ładnie nazywasz) mają watek muzyczny. Diaspora nie będzie gorsza i dlatego zakładam wątek taneczny. Zresztą taniec pełni funkcję m.in. eschatologiczną. (Wytłumacz to trudne słowo Naszej Gadupełe). Eschatologiczną funkcję tańca opisał także poeta z genem inteligencji Bruno Jasieński (Nieszczęśnik umarł u tamtych na mrozie.) Nu czy jakaś znana Ci (nie: Tobie ) etnia (poza Eskimosami ofkors) potrafi tak pięknie tańczyć?
Nu zobacz sam:
www.youtube.com/watch?v=xxuNALTG8WI
Kacperek
P.S.
Do założenia niniejszego wątku zainspirowała Kacperka jego business trip w minionym tygodniu do Leżajska.
Obserwuj wątek
    • chief-denunciator Re: Wątek taneczny 09.09.12, 14:14
      zawszekacperek napisał:

Do założenia niniejszego wątku zainspirowała Kacperka jego business trip w mini
      > onym tygodniu do Leżajska.
      =============================

Publicznie to ja oglądam takie tańce...

Już tu kilkakrotnie podkreślałem, że ruska kultura jest mi bliższa od afro-amerykańskiej...

Twój film jest bardzo interesujący, ale ja osobiście oglądam takie filmy tylko prywatnie, przy zamkniętych oknach i drzwiach, zaciągniętych zasłonach na oknach i spuszczonych żaluzjach.

I spoglądam na korytarz, czy ktoś nie podsłuchuje pod drzwiami.

Bez tych środków zapobiegawczych możesz być bardzo łatwo oskarżonym o antysemityzm.

Jakiemuś Gutmenschowi może szajba odbić i oskarży Cię o ośmieszanie mniejszości narodowych.

Oskarży Cię o dolewanie benzyny lub innych substancji łatwopalnych do antysemickich i rasistowskich wypowiedzi...

Mnie tu kiedyś zabanowano za identyczny link...

Ot, co...

Pamiętasz może jeszcze tę hecę z przed kilku lat z tym artykułem w Dzienniku Łódzkim?

O Polskim Ojcu Świętym?

Najlepiej natychmiast zapomnij!

Możesz powiedzieć: Wielki Polak...

Możesz powiedzieć: Wielki Eskimos...

Możesz powiedzieć: Wielki Niemiec...

Możesz powiedzieć: Wielki Amerykanin...

I tak dalej...

Ale ciągnąc te rozważania dalej, może Tobie się noga podwinąć i będziesz miał wielki problem...

Ot, co...
    • gadupa Ciotowaty temat. ntxt 09.09.12, 14:46

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka