Dodaj do ulubionych

gdzie do dentysty z 3.5 latkiem??

15.01.10, 20:53
dziewczyny gdzie chodzicie do dentysty z takimi dziecmi? mozecie kogos
polecic??? coprawda mam wizyte u ortodonty 2go lutego (zgryz krzyzowy) ale
zauwazylam dziure w 4ce. nie mam pojecia gdzie sa dobrzy dentysci dla takich
smykow. boje sie isc byle gdzie, bo ja sama jestem histeryczka i wiem jak
przezywam kazda wizyte, a nie chce zeby mi sie Tymon wystraszyl i mial traume
do konca zycia (po mamusi...).
gdzie warto isc? czy na NFZ czy prywatnie lepiej???
Obserwuj wątek
    • shiva772 Re: gdzie do dentysty z 3.5 latkiem?? 15.01.10, 22:25
      Dentlandia na Sienkiewicza dostała nagrodę internautów dla miejsca
      przyjaznego rodzicom i dzieciom. Prywatnie znajomi też polecali to
      miejsce, podobno babeczki mają takie podejście, że nie widomo jak i
      kiedy i po dziurce :)
      www.bialystokonline.pl/katalog.php?catid=24&gid=07&id=6449&strona=1
      • nonameuwb.eu Re: gdzie do dentysty z 3.5 latkiem?? 16.01.10, 08:32
        jak najbardziej polecamy dentlandię; byliśmy w zeszłym tygodniu na
        rutynowym przeglądzie z naszym niespełna dwuletnim Szymonem; naogół
        jest to żywe srebro, które usiedzieć w miejscu nie może, chyba, że
        czymś się bardzi zainteresuje; na fotelu siedział jak zaczarowany,
        grzecznie usta otwierał i jak dentystka mu nakładała jakieś cuda na
        zęby (w celu konserwacji:) to nawet nie mrugnął - taki był w nią
        wpatrzony; jednym słowem Panie pracujące to istne czarodziejki;
        polecam z całego serca;
        • mama_amelii Re: gdzie do dentysty z 3.5 latkiem?? 16.01.10, 09:28
          Powiem szczerze,że różne sa opinie klientek Dentlandii,czasami bardzo złe(moja sąsiadka ma traumatyczne wspomnienia i powiedziała,że nigdy więcej z dzieckiem tam nie pójdzie,na siłę wcisneli jej coś do buzi i pomimo wrzasków na siłę leczyli,ale może to przy starszych dzieciach?).Myślę,że to jest kwestia stomatologów tam pracujących,jak wszędzie sa dobrzy,z podejściem do dziecka,a jest i odwrotnie.
          Ja szczerze,bez żadnych watpliwości polecam dr Szypulską właśnie z Dentlandii,jest rewelacyjnaPamiętam chłopca,który siedział przed moją córką,a ona ze sprzętów do leczenia zebów zrobiła dinozaury(znaczy udawała,różne stworzenia itd) i opowidała przy tym świetną na poczekaniu wymyślona historyjkę(dziecko słuchało jak wryte,a ja miałam ubaw.Moja córka skupiła się na oglądaniu bajek,podczas sprawdzania ząbków(bo jest tam tv ptrzy fotelu.Pani dopasowuje się do tego co dziecko lubi,zawsze zapyta rodzica(nr tel.856760449).
          Wiem,że na Tbs jest też jakiś fajny pan Tomek?
          W ostatnim bloku KEN,jadąc od Bacieczek po prawej stronie.
      • oter856 Re: gdzie do dentysty z 3.5 latkiem?? 23.08.13, 16:38
        www.dentystaswosnowcu.pl Warto skorzystać z katalogu dentystówKatalog stomatologów
      • zebybola Re: gdzie do dentysty z 3.5 latkiem?? 02.02.17, 10:32
        To dziwne, bo Dentlandia ma bardzo złe opinie.
    • kichigai_ushi Re: gdzie do dentysty z 3.5 latkiem?? 16.01.10, 20:14
      dzieki dziewczyny za rady. w takim razie umowie sie (mam nadzieje ze sie uda) na
      przyszly tydzien. w sumie to nie wiem co najpierw- stomatolog i leczenie 4ki,
      czy wazniejsza sprawa- pilowanie zebow u ortodonty.
      • kluska125 Re: gdzie do dentysty z 3.5 latkiem?? 17.01.10, 00:04
        o dentlandii słyszałam same złe rzeczy
        piłowanie??? o mamo współczuje, a to nie za wcześnie, mo chrześniak
        tez ma hmmmmmm krzywe i dziwne zęby w sensie pozrastane np jedynki,
        ale kazą czekać do 13 roku życia z aparatem
        • 0-jus-tyna Re: gdzie do dentysty z 3.5 latkiem?? 17.01.10, 20:12
          Sama jestem stomatologiem i mialam b. ciezki przypadek, u 4 latka
          histeria, brak wspolpracy wiec myslalam ze w tej dentlandi sa
          bardziej przystosowani(sprzet itp) i tam polecilam wizyte. Niestety
          dziecko trafilo na dr Szylak i rodzice powiedzieli ze nie tylko ze
          zdarla kupe kasy praktycznie za zabawe i blagaja mnie zebym dalej
          prowadzila leczenie, choc z tym dzieckiem jestem bezsilna, ale bede
          probowac bo ponoc mnie bardziej lubi:) Chociaz nie chce otwierac
          buzi.A poza tym od innych rodzicow slysze ze tam lecza dzieci na
          sile co uwazam za cos okrutnego, wiec przestalam tam odsylac
          maluszkow, choc mam sprzet niezbyt ptzystosowany do maluszkow to ich
          przyjmuje bo odkąd mam swoje dzieciatko to bardzo lubie leczyc
          dzieci:)
          • 0-jus-tyna Re: gdzie do dentysty z 3.5 latkiem?? 17.01.10, 20:36
            a najgorsze jest to ze to JA polecilam ten gabinet- wiecej tego
            bledu nie popelnie!!!!
          • kichigai_ushi Re: gdzie do dentysty z 3.5 latkiem?? 17.01.10, 20:41
            a gdzie przyjmujesz, to moze warto Ciebie nawiedziec z dziurawa 4ka u 3.5
            latka??? :) albo chociaz byc zerknela czy to faktycznie dziura nadajaca sie do
            leczenia.. dobre i to na poczatku.
          • 5tonieja Tylko do Dentlandii bez dwoch zdan 29.01.10, 00:44
            co to znaczy ze sprzet nie jest przystosowany do maluszkow?
            O ile mi wiadomo nie ma takiego sprzetu nigdzie na swiecie.Latwiej
            jest wyslac do innego gabinetu jak sie nie daje rady a potem nie
            bedac w nim na niego psioczyc-typowo polskie zawistne cechy.dr
            Szylak o takiej nie slyszlalam w Dentlandii to jakies
            pomowienie.Dzieci do gabinetu przychodza zawsze z rodziacami i to
            oni jako opiekunowie podejmuja decyzje kto i jak ma leczyc , nikogo
            na sile sie nie leczy bez zgody.
            Poza tym kto jak nie rodzice odpowaidaja za zdrowie swoich dzieci
            oraz za brak zdrowia np zebow? Potem do kogo pretensje.
            Jestem psychologiem i jednoczesnie matka ktora przyprowadza swoje
            dzieci do Dentlandii .Jestem zadowolona i dzieci takze .Pozdr dr B.
        • kichigai_ushi Re: gdzie do dentysty z 3.5 latkiem?? 17.01.10, 20:39
          tak, pilowanie...
          z zawodu nie jestem stomatologiem, ani ortodonta, ale technikiem dentystycznym i
          mialam zajecia z ortodoncji. wiem tez ze jesli teraz ortodontycznie nie zadbam o
          zeby trzeba bedzie czekac do pelnych zebow stalych- czyli wiek okolo 12 lat i
          wtedy zaproponuja mi najlepsze rozwiazanie- czyli aparat staly- przy zgryzie
          krzyzowym bedzie to na dwa luki. obecnie koszt aparatu pare tys zl. teraz mozna
          wypilowac zeby i powstanie rownia dla zebow i beda mogly sie przesuwac w
          zgryzie- teraz sa blokowane. niestety jest tak, ze rodzice nie chodza z tak
          malymi zebami do ortodonty i pozniej konczy sie rwaniem np 4rek, bo za malo
          miejsca w szczekach i zeby sie nie wyprostuja.

natomiast jesli nie zalecze mu tej 4ki, to prochnica przejdzie na reszte zebow.
          zaryzykuje ta dentlandie, ale uprzedze lekarzy ze sa rozne opinie i jesli beda
          cos na sile robic to zabieram dzieciaka i nie zaplace ani grosza.

nie ma nic gorszego jak przerazic i zrazic do stomatologa malucha- ja mam traume
          do tej pory i pamietam jak w zeszlym roki histerii narobilam przy rwaniu 8mki-
          az mi rejestratorki zwracaly uwage ze zachowuje sie jak dziecko. a ja bylam
          przerazona- chyba jak rodzilam to tak sie nie balam.
          • 5tonieja Re: gdzie do dentysty z 3.5 latkiem?? 29.01.10, 00:51
            Na prawde Pani wspolczuje i dziecku takze polecam zamiast dentysty
            terapie u psychologa.
            • kichigai_ushi Re: gdzie do dentysty z 3.5 latkiem?? 29.01.10, 19:16
              a ja polecam lekture z ortodoncji lub minimalne zglebienie tematu problemu
              zgryzu krzyzowego u małych dzieci i jago nastepstwa w przypadku braku
              jakiegokolwiek leczenia. jakikolwiek ortodonta przy zgryzie krzyzowym i
              zachodzacych zebach 3cich zaleci pilowanie kłow.
              jesli nie umie pani znalesc takowej ksiazki mozna wygooglac sobie- to nie kosztuje.
              za terapie u psychologa to ja dziekuje. akurat znam temat szeroko i osobiscie
              moge polecic kilku fachowcow w bialysmstoku jednakze z dziedziny psychoterapii
              co znaczaco rozni sie od psychologii.
              rozumiem ze z problemami ortodontycznymi lub stomatologicznymi zglasza sie pani
              do psychologa?
              zatem wspolczuje pani dzieciom....
              • mama_amelii kichigai:) 29.01.10, 20:19
                Zauważ,że pani 5tonieja nie ma żadnej historii na forum.Swój nick stworzyła na potrzebę wypowiedzi w tym konkretnym wątku.Wydaje mi się,że albo jest stomatologiem w Dentlandii,albo jest tam pracownikiem.
                Ja już wcześniej pisałam,że od dłuższego czasu słysze złe opinie(dwie od bliskich osób,które zarzekają się,że więcej tam nie pójdą),ale ja dostałam namiary na konkretnego lekarza i byłam zadowolona.
                Poza tym Dentlandia ma dużo pacjentów i dlatego jest wiele różnych opinii(kto ma mniej klientów ma mniej opinii:)
                Od tego są fora,żeby poczytać opinie na dany temat,więc nie ma co się oburzać(każdy ma inne doświadczenie z Dentlandią,czy tez innymi lekarzami,czy szpitalami)
                I już nie współczujcie sobie:D
                • kichigai_ushi Re: kichigai:) 30.01.10, 18:06
                  co racja to racja. tez sie rozpedzilam bo wczesniej cos pisala ze jest niby
                  psychologiem.
                  a jak sie wypowiada na temat czyjegos watku to warto zacytowac fragment jaki sie
                  komentuje zeby byla jasnosc.
                  :)
            • mama_amelii podbijam 25.03.11, 07:19

• maly-136 Re: gdzie do dentysty z 3.5 latkiem?? 19.04.12, 09:20
        Witam - tez mieliśmy z żoną taki problem. Byłem na badaniach okresowych a obok był gabinet dentystyczny. Pierwszy raz widziałem śmiejące się dziecko które wychodzi z gabinetu - moje córki teraz też się śmieją i pytają kiedy znowu pójdziemy do Cioci. Gabinet jest na Białówny 11 w Białymstoku
    • mmu tylko nie Dentlandia 17.01.10, 20:15
      może wszystko jest w porządku w Dentlandii, jak dziecko z tyc
      spokojnych
      ja więcej tam na pewno nie pójdę i z całego serca odradzam

jak jest jakiś problem, to dziecko jest obezwładniane przez opiekuna
      i jeszcze trzyma pomoc dentystyczna, wpychając palec do buzi, z tego
      może być trauma na całe zycie
      żałuję, że po prostu nie zabrałam dziecka z fotela w trakcie
      leczenia, córka po tych "przyjemnościach" miała poranioną wargę o
      kłopotach z psychiką nie wspomnę
      i jeszcze sobie karzą za to płacić

Jeżeli jest to miejsce przyjazne dzieciom, to dla mnie taki ranking
      musi być naginany, bo to niemożliwe, nie znam gorszego dentysty dla
      dziecka

ja polecam "Centrum Uśmiechu" na Starobojarskiej - koniecznie p.
      Emilka, u tej pani dr nawet moja strachliwa i przerażona dentystą
      córka dała sobie borować bez większego problemu
      • marzena_okurowska Re: tylko nie Dentlandia 10.10.15, 10:26
        Trudno mi w to uwierzyć. Przez rok jeździłam po różnych gabinetach i żaden dentysta nie mógł sobie poradzić z moim dzieckiem, a właśnie w Dentlandii Pani dr Justyna zyskała sobie ogromną sympatię mojego dziecka. Leczy już bez problemu, siada chętnie na fotel. Ja jestem mega zadowolona i każdemu polecę 😊😄
      • zebybola Re: tylko nie Dentlandia 17.01.17, 11:49
        To jest podejście: aby zarobić na każdym pacjencie, a dziecko pozostanie z traumą przez wiele lat.
    • 0-jus-tyna Re: gdzie do dentysty z 3.5 latkiem?? 18.01.10, 20:53
      Udalabym sie do pedodonty np . dr Kralisz na Nowym miescie. Mialam u
      niej staz - jest prefosjonalistka. Ja niestey przyjmuje poza miastem
      • figamarta Re: gdzie do dentysty z 3.5 latkiem?? 19.01.10, 21:42
        Byłam w Dentalndii 2 razy na przegladzie kontrolnym ze smarowaniem
        zebow czyms tam. Zachwycona nie bylam.
        Raz bylismy u ortodonty, ale wizyta absolutnie mi sie nie podobala i
        wiecej nie pojde.
        Szukam wiec innego ortodonty dla 3 latki. Kto mi cos poleci?
        • mama_amelii Centrum uśmiechu n a starobojarskiej 20.01.10, 12:18
          Zadzwoniłam z ciekawości i zostałam mile zaskoczona,bo okazało się,że wizyta może być już w przyszłym tyg i do tego na Fundusz.Nie płaci się za wizytę adaptacyjną,ani za leczenie u takich maluchów(od roku nie byłyśmy,więc warto sprawdzić).
          Zapiszę się tam do polecanej p.Emilii Ostapczuk,jeśli wszystko będzie ok to po co przepłacać:)Będziemy chodziły na fundusz.
          Dam znać po wizycie.
          • mama-julii Re: Centrum uśmiechu n a starobojarskiej 20.01.10, 17:59
            Miałyśmy dziś wizytę w Centrum Uśmiechu i okazło się ,że wszystkie
            wizyty odwołano i tel.oddzwaniano do pacjentow.Do nas niestey nikt
            nie zadzwonił i na pusto zajechałyśmy.Córce się upiekło;)Mam
            nadzieję,ze druga wizyta(piątek)będzie bardziej udana...
            • doniaak Re: Centrum uśmiechu n a starobojarskiej 20.01.10, 18:18
              Ja chodzę z moja 3,5 roczna córką do gabinet stomatologiczny E-DENT na Kraszewskiego www.edent.com.pl/body.php?id=3. Byliśmy u p. Ewy Grygo i muszę przyznac ze dziecko wyszło bardzo zadowolone.Nie ma nic na siłe. Jeśli maluch sie boi i nie chce pokazac ząbków nie jest w żaden sposób zmuszany. Naprawde polecam.
              Co do ortodonty to byłam teraz z córką na Żeromskiego ortodoncja.pev.pl/index.htm. Jest to na fundusz tylko ok. 3 tyg. trzeba czekać na wizytę. Nie narzekam podejście pani doktor było super. Córka bez problemu pokazała ząbki. Niestety ma juz lekką wade zgryzu ale póki mała to kontrolne wizyty co pół roku a za leczenie weźmiemy sie jak wyjdą ząbki stałe.
              • ankaiw Re: Centrum uśmiechu n a starobojarskiej 29.01.10, 09:05
                Byłam z dzieckiem w Detlandii dwa razy i absolutnie nie byłam zachwycona. Fakt,
                warunki dla dzieci doskonałe, ale nie spodobało mi się podejście do dziecka i
                sama forma leczenia (właśnie odniosłam wrażenie, że na siłę).
                W końcu trafiliśmy do gabinetu na ul. Wiejskiej - przyjmuje tam dr Radosław
                Chociej. Poleczył Młodemu wszystkie zęby bez problemu. Przyjmował na NFZ,
                terminy "na zaraz".
              • virago6 Re: Centrum uśmiechu n a starobojarskiej 28.05.10, 13:06
                JA RÓWNIEŻ ZACHWYCONA JESTEM E-DENT I PANIĄ EWĄ!!! cÓRKA PYTA I Z UTĘSKNIENIEM
                CZEKA KOLEJNEJ WIZYTY. jEDYNY MINUS TO TAKI ZE CORKA CHCE MIEC DZIURY ABY TAM
                CHODZIĆ!Jak mówie że ma juz zdrowe żabki i nie musimy iść do dentysty to smutna
                ma minkę. Uwierzycie!?
            • beckas27 do mama-julii 01.02.10, 14:00
              Jestem bardzo ciekawa wrażen po wizycie, bo właśnie szukam dentysty,
              do którego mogłabym pójśc z niespełna 2-latką.
              • mama-julii Re: do mama-julii 01.02.10, 16:46
                Byłyśmy w zeszłym tygodniu z moją 7-latką na rwanie górnej
                jedynki.Obyło się bez płaczu,Pani Justyna szybko podała znieczulenie
                i wyrwała ząbek.Mamy jeszcze sporo do leczenia i to już bedą wizyty
                płatne.Ogólnie jestem zadowolona,dogodne terminy,dentystka też ok. W
                Dentlandii byłyśmy kilka lat temu,takze polecam.
                • shiva772 Re: do mama-julii 02.02.10, 12:10
                  Byłam na przeglądzie z chłopakami u pani Emilii w Centrum uśmiechu,
                  bardzo młoda, sympatyczna pani. Chłopcy (4,5 roku i 2,5 roku)dali
                  obejrzeć buziaki, zalakierować i okazuje się że jeden ma sprawę do
                  zaleczenia. Idziemy wkrótce, zdam relację ale może być róznie bo
                  dziurka spora. Tak czy siak pani Emilia super jest :)
                  • mmu Re: do mama-julii 02.02.10, 17:29
                    cieszę się, że p. Emilka Wam się spodobała, bo to ja ją poleciłam na
                    forum
                    ale naprawdę jest fajna i godna polecenia
                    a do tego jeszcze leczy na Fundusz
                    • shiva772 Re: do mama-julii 02.02.10, 21:20
                      To ja się cieszę że polecenie było "prawdziwe" :) Dzięki.
                      Faktem jest że to było za darmola czyli na fundusz - teraz nie będę
                      chciała małemu wstawiać amalgamatu wiec już nie może być na
                      fundusz...chociaż - kurdę i tak ten ząb za dwa lata, no może trzy
                      wypadnie. Moja mama puka sie w głowę, że jakby były stałe to
                      oczywiście, że tak ale w mleczaku...No nie wiem sama.
                      • mama_amelii shiva772 03.02.10, 08:19
                        skopiuję ci pewną wypowiedź specjalisty.Poza tym niestety próchnica z mleczaków przechodzi na zeby stałe,gdyby było inaczej to każdy rodzic czekałby na wypadnięcie mleczaków:)

-"Czy warto dbać o mleczaki, jeśli i tak niedługo zastąpią je zęby stałe?
                        Absolutnie tak! Próchnica zębów mlecznych utrudnia dziecku żucie i gryzienie, a więc sprzyja powstawaniu wad zgryzu (lekarze oceniają, że w 30% przypadków to próchnica jest ich przyczyną) i negatywnie wpływa na rozwój zębów stałych. Największe szkody wynikające z nieleczonej próchnicy i utraty zębów mlecznych powstają w okresie wymiany uzębienia, np. wyrżnięta szóstka z powodu braku mlecznych trzonowców przesuwa się do przodu, jest więc nieprawidłowo ustawiona,
                        a to już początek wady zgryzu.
                        Przedwczesne usunięcie zębów mlecznych z powodu próchnicy bywa również przyczyną opóźnionego wyrzynania się zębów stałych.
                        Braki w mlecznym uzębieniu utrudniają też naukę mowy i szpecą (w konsekwencji dziecko może mieć problemy w kontaktach z rówieśnikami, bo będzie wstydzić się swego niekompletnego uzębienia)".
                        • shiva772 Re: shiva772 03.02.10, 12:49
                          Dzięki, może troche zagmatwałam - ja wiem że trzeba dbać, nie ulega
                          to wątpliwości, tylko nie wiem czy wstawiać czarną plombę czy białą.
                          Biała płatna, czarna bezpłatna - na fundusz.
                          • shiva772 Re: shiva772 23.08.10, 19:40
                            oooo, widzę, że nie wyjaśniłam: na fundusz też są białe a po
                            dokładnym rozeznaniu w życiu bym amalgamatu nie wstawiła :)
    • mama_amelii Re: gdzie do dentysty z 3.5 latkiem?? 14.03.10, 07:42
      Byłyśmy w Centrum uśmiechu u p.Emilii Ostapczuk.Pani bardzo sympatyczna,wszystko małej pokazała,powoziła na foteliku.Niestety to nie pomogło,gdy zaczęło się borowanie(bo mała miała malutką dziurkę)to nie obyło się bez płaczu.Córce odechciało się leczenia,nagród i wszystkiego.Ząbek trzeba było skończyć,ale nie było nic na siłę.Co chwila mała dała się przez nas namówić na szybkie borowanie.Z fotela zeszła i od razu poleciała do zabawek i nie chciała z gabinetu wychodzić.Także mam nadzieję,że strasznie tego nie przezyła.
      Ząbek był leczony na Fundusz,plomba jest biała,kolorowej plomby córce też się odechciało:)(już chyba się nie stosuje amalgamatu?Mała mogła na fundusz wybrać sobie jakiś kolorek))
      • mama_amelii A propo Dentlandii 08.05.10, 09:42
        Jeśli idzie się z małym dzieckiem,po raz pierwszy lub drugi to najlepiej umawiać się tak,aby na tą godzinę było tylko wasze dziecko.Niestety ogromnym dyskomfortem jest to,że sa tam dwa fotele obok i dwie panie dentystki leczą zęby.Jeśli wejdziesz z dzieckiem,a na jednym fotelu siedzi krzyczące,płaczące dziecko to Twoje jest na straconej pozycji:(i pewnie nie otworzy buzi,albo się wystraszy zanim cokolwiek ktoś zrobi.
        Nadal polecam dr Szypulską,konkretna i fajna babka.Nic na siłę.
    • mama_amelii Re: gdzie do dentysty z 3.5 latkiem?? 25.03.11, 07:23
      2 m-ce temu znowu byliśmy u p Emilki z Centrum Uśmiechu.Córka już się nie boi i bardzo ładnie otwiera buzię.Teraz ma wszystkie zdrowe ząbki i chodzimy tylko na przegląd.Mała mówi,że to jest jej dentystka:)
      • aniutka77 Baby-dent 31.03.11, 10:39

We wcześniejszym wątku juz go polecałam.
        Na Rumiankowej jest. Moja córeczka jest zachwycona panią Agnieszką.
    • mamagaby Dentico - POLECAM !!!!! 21.04.11, 12:37

polecam gabinet dentico i lekarza stomatologa Iwonę Iwanowicz:
      www.dentico.bialystok.pl/
      moja 5 letnia córeczka ma leczone ząbki z zastosowaniem gazu rozweselającego oraz dodatkowo ze znieczuleniem. z gabinetu wychodzi uśmiechnięta i radosna. z przyjemnością wraca do "cioci" Iwonki. Dzielny pacjent po zakończonym leczeniu wybiera sobie nagrodę.

sama miałam w tym gabinecie leczone zęby, nigdy mnie nic nie bolało, nawet zastrzyk znieczulający podawany jest bezboleśnie (w tym leczenie kanałowe). mam traumatyczne przeżycia dentystyczne z lat dzieciństwa, w tym gabinecie uwierzyłam ,że leczenie zębów może być przyjemne i bezbolesne :)
    • igua dzięki za panią Emilkę 19.05.11, 09:40
      prywatnie nie budzi moich wielkich sympatii, ale młody przeszedł pierwsze swoje leczenie prawie niezauważalnie, a na pewno wiem, że nie ma żadnych skojarzeń.

ponieważ byliśmy przelotem w białym, nie miałam czasu na wizyty adaptacyjne, naklejanie, oswajanie... poszło od razu leczenie i było naprawde SUPER!!!

nie robiliśmy na NFZ (jest taka możliwość, ale to oczywiście amalgamat - choć biały). wiem, że to mleczaki, mimo to w kwestii amalgamatu jestem nieugięta. a poza tym chciałam, żeby młody miał od razu taka frajdę od A do Z, więc skończyło się na niebieskiej plombie.
      no i pewnie fotel w postaci dinozaura zrobił swoje.

gabinet jest teraz na warszawskiej, ale telefon ten sam
      • shiva772 Re: dzięki za panią Emilkę 19.05.11, 20:29
        "prywatnie nie budzi moich wielkich sympatii" :)))) Rozbawiłaś mnie. Skoro dziecko zadowolone i ty także znaczy usługa wykonanna dobrze i dentysta ok. Reszta wogóle sie nie liczy, ta pani nie musi budzić twojej sympatii. Jak babcie kocham nie rozumiem po co zaczynać post od takiego stwierdzenia :))))) Rozumiem, że swoim wpisem także nie wzbudzę twojej sympatii ale trudno.
        • igua Re: dzięki za panią Emilkę 21.05.11, 00:11
          shiva772 napisała:

>ta pani nie musi budzić twojej sympatii. Jak babcie kocha
          > m nie rozumiem po co zaczynać post od takiego stwierdzenia :)))))

najwyraźniej dlatego, że to ważne dla mnie?

przy czym - prywatnie tej pani nie znam :D chodzi raczej o to, że nie jest to typ osoby, której sama bym się dała leczyć czy z którą nawiązałabym kontakt.

>Rozumiem, że
          > swoim wpisem także nie wzbudzę twojej sympatii ale trudno.

ależ nie przesadzajmy. mogę sobie w głowie gdybać, z jakiego powodu cię tak poruszył mój tekst. ale forum - zwłaszcza otwarte - ma to do siebie, że można się na nim wypowiadać, zachowując zasady dobrego zachowania. żadna z nas ich nie przekroczyła :)
          • mama_amelii Re: dzięki za panią Emilkę 21.05.11, 06:39
            Ja zgadzam się z iguą.Na mnie też fajnego wrażenia nie zrobiła pani Emilka(tylko na pierwszej wizycie).Później już Taka oschła,nakazująca,ale mojemu dziecku najwidoczniej to pasuje.Być może potrzebuje bardziej bata,niż głaskania po główce.
            Uważam,że każda opinia i wrażenia są potrzebne.
            • igua Re: dzięki za panią Emilkę 02.01.12, 15:04
              no i po balu - gabinet przy Starobojarskiej zlikwidowany

SuperNova (czyli nowy gabinet przy Warszawskiej) nie ma kontraktu z NFZ :(

zęby leczyliśmy i tak płatnie - kolorowe plomby itd., ale przegląd wolałabym robić za darmo. wiem, że tak robi wiele gabinetów, które odpłatnie leczą.

szkoda...
              • shiva772 Re: dzięki za panią Emilkę 02.01.12, 20:43
                Hmmm pod koniec grudnia byliśmy 2 razy w u p. Emilki - robiliśmy zębole płatnie ma Warszawskiej (po 70 zł za dziurkę) - przegląd za darmo ale mówiła, że Centrum Uśmiechu ciągle jest - można sie zapisać na NFZ tyle, że długie kolejki.
                • igua Re: dzięki za panią Emilkę 02.01.12, 21:29
                  dziś dzwoniłam na starobojarską i nikt nie odbierał, włączała się poczta itd. zadzwoniłam na warszawską zapytać, czy mamy dobry numer. i tam się dowiedziałam, że starobojarska już zamknięta.

pani z recepcji powiedziała też, że nie można u nich zrobić przeglądu za free. jak p. Emilka leczy i płaci się za plomby, to nie liczy sobie za przegląd, ale jak się umawiasz na sam przegląd, jak nie ma czego leczyć, to kasują. wiem, że to ich czas poświęcony na pacjenta, ale to trochę boli, gdy inne gabinety - też bez kontraktu - nie biorą za to kasy. chyba lepiej pozyskiwać klienta drobnymi gestami.

i będziemy musieli coś kombinować
                  • mama_amelii igua 03.01.12, 10:26
                    zadzwoń do pani Ewy Chorzewskiej,bo nie wiem czy ma podpisaną umowę z NFZ.mOGĘ JĄ POLECIĆ,BO MA FAJNE PODEJŚCIE DO DZIECI(OPIEKUJE SIĘ DZIEĆMI Z NASZEGO PRZEDSZKOLA)
                    www.znanylekarz.pl/ewa-chorzewska/stomatolog/bialystok
                    • figamarta Re: igua 11.01.12, 21:16
                      Dzwoniłam dzis na Warszawska i dowiedziałam sie ze pani Emilka juz u nich nie pracuje :(
                      Nie podano mi tez gdzie przyjmuje teraz.
                      Macie moze jakies wiesci, gdzie mogła sie przenieść?

I jestem zdziwiona ze płaciłuysci ena warszawskiej. Byłamw lipcu i we wrzesniu tylko na przeglądzie zebów i nic nie płaciłam.
    • milanobec Re: gdzie do dentysty z 3.5 latkiem?? 31.03.20, 12:01
      Wiem, że w Centrum Medyczno Stomatologicznym PRIMA MEDICA mają dobrych stomatologów. Więcej informacji znajdziesz na ich stronie: primamedica.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka