fran1 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 27.03.04, 10:03 Nie przeceniałbym ani tego forum, ani jego wpływu na łapską rzeczywistość. Ja traktuję to jako okienko, przez które cokolwiek mogę się dowiedzieć, a przynajmniej spojrzeć na nasze miasteczko. Mnie cieszy sam fakt, że się coś dzieje. Z racji zawodu najbardziej ciekawi mnie temat łapskiego szpitala, ale ponieważ na razie wszystko zawisło w powietrzu to i nie ma co pisać tu czy ma łapskim na ten temat. Ludzie odchodzą, kogoś zatrudniono. Dyrektor tłumaczy że to było konieczne, bo nie zrealizowano kontraktu. Rząd się wali, więc może wraz z nim reforma zdrowotna. Czy kontrakty będą renegocjowane? Wątpię, bo państwo nie ma żadnych pieniędzy. Gmina naszym szpitalem się nie interesuje. Powiat, który jest właścicielem też nie. Wszyscy czekają. Na pewno jest grupka która chce spółki, ale ludzie się na to nie zgodzą, bo to będzie całkowita prywata. Zawłaszczenie majątku, jak w ZNTK i wielu innych firmach. Ale wracając do tego forum to życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hm Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.nas4.los-angeles2.ca.us.da.qwest.net 29.03.04, 07:41 Prawda jest, ze nie nalezy przeceniac tego forum ale tez nienalezy go nie doceniac. Sprawa szpitala w Lapach nie jest mi obojetna. Odpowiedz Link Zgłoś
bialys3 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 28.03.04, 19:59 Wskoczyłem z ciekawości w ten łapski temat i jestem niezwykle zaskoczony, że tak wielu mieszkańców się interesuje swoim miastem, jego problemami, swoimi władzami itp. Naszym białostockim władzom wiele uchodzi, a przede wszystkim nieróbstwo. Nasze władze są od figurowania. Całą energię skupiają na tym,aby dobrze wyglądać, dobrze wypaść, nikomu nie podpaść. Mam nadzieję, że białostoczanie podejmą temat białostockich władz tak samo szczerze i bezkompromisowo, jak łapianie władz Łap. Odpowiedz Link Zgłoś
byczykoles Re: Łapy - brud, syf i ekologia 29.03.04, 13:42 Łapy to chyba fajne miasto bo tak patrze na wasz temat i nie moge sie nadziwić ,że tylu ludzi tu pisze.Brawo ,tak trzymać .To zimny prysznić dla waszych władz .Mam nadzieje ze Białostoczanie wezmą z was przykład i też tak jak wy nie będa obojetni na nieudolnośc naszych władz.Łapjacy jestem z wami WRÓBLEWSKI na Marsa,albo i dalej od Łap . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hermaszewski Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.04, 14:16 > WRÓBLEWSKI na Marsa,albo i dalej od Łap . Stary, chcesz rozpętać 1 wojnę galaktyczną? Jeżeli on znalazł by się na marsie to marsjanie zaatakowali by Ziemię, w ramach odwetu za tego konia trojańskiego! Wolność dla marsjan! Odpowiedz Link Zgłoś
byczykoles Re: Łapy - brud, syf i ekologia 29.03.04, 16:18 Masz racje ,szkoda Marsjan.To jedyny sposób to wystrzelić go w rakiecie z kartką 'kto przygarnie dezdomnego Wróbla,,znany z tego że mieszkańcy miasta mieli go juz dość bo czego nie dotknie zamienia a śmieci ,za szkody nie odpowiadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hermaszewski Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.04, 19:33 A, może mała kwesta wśród mieszkańców z przeznaczeniem dla ruskich (chyba sa najtansi) na wynajem rakiety i... baj,baj!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinal Re: Łapy - brud, syf i ekologia 29.03.04, 16:52 Może symbolicznie,tak jak dzieci robią z Marzanną,będziemy na rynku wystrzeliwać w kosmos mała raketke z kukiełką Wróblewskiego w środku.A może jakiegos pieknego dnia ,tak jak zima, Wróbel zniknie.Oby tak jak zima nie wrócił:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazia Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 29.03.04, 19:12 Niestety wróbel to ptak "całoroczny" i nie ma co liczyć, że odleci do ciepłych krajów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gagarin Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.piasta.pl 29.03.04, 21:15 Zdrastwujtie!!!! Dawajties tego towariszcza Wróblewskiego do nas, do Bajkonuru. My go wyekspediujemy na czerwoną planetę. A jak chcecie to nasi specjaliści doprowadzą do wybuchu rakiety z towariszczem Wróblewskim jeszcze na wyrzutni. Priwiet towariszczi! Jurij Gagarin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hermaszewski Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.04, 22:05 Spasiba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.osiedle.net.pl 29.03.04, 22:21 a po co do ciepłych krajów, na biegun z nim , na biegun.Niech śnieg w gaz zamienia,jak ze śmieci mu "wychodzi":) Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinal Re: Łapy - brud, syf i ekologia 30.03.04, 11:35 Czy Łapy to wchodza do Unii czy nie,czytam o różnych festynach w wielu miastach naszego województwa, o majówkach a jakos w Łapach cisza.Pewnie znowu będzie coś na szybcika sklecone i nudne ,pewnie burmistrz ogląda sie na Białystok ,skoro oni robią to po co ma sie wysilać.Szkoda,że nikt nie pomyśli o tych których nie stac na bilet PKP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha14 Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 30.03.04, 18:31 Kochana wejście do unii to nie tylko festyn 1majowy. Jeszcze ta unia wylezie nam bokiem Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinal Re: Łapy - brud, syf i ekologia 30.03.04, 20:26 Ale majówkę można zorganizować ,nawet nie unijną ale z okazji święta naszego 3-go maja.Czy zawsze musi być w ten dzień smutno,przecież to wielkie święto narodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha14 Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 30.03.04, 21:59 Jeśli na 3maja to zupełnie co innego. Jestem za (i nie przeciw) Odpowiedz Link Zgłoś
richard64 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 31.03.04, 10:21 Z majówką dobry pomysł i najlepiej tradycyjnie zrobić jakieś akcje medyczne. Na przykład można zaproponować chętnym zabiegi chirugiczne bez znieczulenia prowadzone przez doktora Zarębę. Odpowiedz Link Zgłoś
jadwigawx Re: Łapy - brud, syf i ekologia 31.03.04, 17:34 Dłuższy czas nie miałam czasu zaglądać na forum Łap i jestem zdumiona, że Łapiacy tak się rozpisali na tym białostockim Forum. Ale nie zapominajcie o łapskim forum. Tam są konkretne tematy. Mnie interesuje temat przyszłości naszego grodu na Narwią. Zachęcam do wpisywania się. Odpowiedz Link Zgłoś
richard64 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 31.03.04, 18:08 Na forum Białystok ktoś zaczął temat, że są głupsi politycy niż w Białymstoku. Tak święta racja. Są tacy . W Łapach marionetki pokroju burmistrza Wróblewskiego pociąganego za sznurki przez Zarębów, Suchodowolskiego i Ekierta . Suchodolski może już przestał pociągać tym pajacem , bo go nie widać jak przestał być przewodniczacym Sejmiku, ale Zarębowa nadal pociaga. Może to źle brzmi, ale fakt faktem że pociąga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Lepper Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.04, 23:34 A ja powtarzam: Wróblewski i Balcerowicz muszą odejść! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIktor Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.iig.pl / *.iig.pl 01.04.04, 08:10 A ta Zaręba to jakaś dziewczyna burmistrza???? Bo nie jestem w temacie..... Odpowiedz Link Zgłoś
fran1 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 01.04.04, 17:23 Widać żeś nietutejszy panocku. Zarębowa to radna w powiecie. Kierowniczka laboratorium w łapskim szpitalu, żona byłego dyrektora i postrachu szpitala. Wciąż, bo jest nadal ordynatorem chirurgii. Niektórzy teraz boją się go jeszcze bardziej, bo teraz stał się jakiś szalony i nieobliczalny . Zarębowa z mężem rządziła tym miastem przy pomocy kilku ważnych ludzi. Teraz oboje już tak nie podnoszą głowy wysoko chodząc po szpitalu. Właściwie to nie za bardzo ich widać ale nadal dużo mieszają. Zarębowa jest osobą wyjątkowo podstępną. Potrafi być miluśka , ale biedny ten kogo nie lubi czy nie popiera. Ale załatwi takich poza plecami. W oczy będzie żałować, gotowa się nawet rozpłakać nad cudzym losem, który sama spowodowała. W kościele niedawno jeszcze lubiła się pokazywać na ołtarzu, gdy msze zamawiali za ZCHN czy inną partię. Z tego co mówi swoim zaufanym to Wróblewskiego mają za głupka, ale uważa że trzeba było. Że był taki układ. Że nie mieli innego, bo się bali Czepego. Na pewno Zarębom nie zależy na szpitalu, chyba że prywatnym. I nie odpuszczą, a z nimi tacy jak Pusz, Raczkowski, Kałużyński, Brzosko w powiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hm Prywatyzacja szpitala IP: 64.70.24.* 02.04.04, 00:23 Czy mozecie bardziej rozwinac ten temat? Kto za tym stoi - kto ubiega sie o prywate i na jakich warunkach ( mam tu rowniez na mysli personel)? Odpowiedz Link Zgłoś
byczykoles Re: Łapy - brud, syf i ekologia 02.04.04, 12:44 Spoko macie w tych Łapach,niezły teatr kukiełkowy.Marionetka Wróblewski,kiepska reżyser Zarębowa,ciekawe kto kasting robił,ten wasz burmistrz miernota,o innych personach tego dramatu nie słyszałem.Ciekaw jestem czy takie same cieniasy.Tak koniecznie ten wątek pociągnijcie.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazia Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 02.04.04, 14:10 Co do marionetki -zgoda ale reżyser wcale nie jest kiepski. Pomysłów ma co niemiara i skrupulatnie je realizuje. Tylko widzowie "niewychowani", za mało chodzili do teatru, do cyrku też niezwyczajni. Dlatego nie zawsze chcą się z tymi pomysłami zgodzić:)No i koszty tego przedstawienia chyba będą spore Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.osiedle.net.pl 02.04.04, 22:43 Tak ciekawe kiedy jeszcze to dno będzie trwało.Kto to "show" zdejmie z afisza,marionetka nudzi i słoma z niej wyłazi. Odpowiedz Link Zgłoś
lupin71 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 03.04.04, 20:03 Ledwo znalazłem Forum Łapy, a dzięki podpowiedzi trafiłem na ten łapski temat. Szkoda może że nie jest na forum Łapy sam nie wiem. Sporo się pisze tu i tam o burmistrzu Wróblewskim. No nie mam o nim dobrej opinii zresztą nie znam nikogo kto dobrze by o nim mówił. Ale zapomina się o radnych. Niemoty. Pachołki. Też źle się o nich mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalapy Re: Łapy - brud, syf i ekologia 04.04.04, 10:37 Fiosna. Nie odzywam się na tym forum, ale jak mam czaaas zaglądam i tu. Ale nie owinna się wyhaczać bez żadnego wpisku. Święta wiec pozdrofki dla uczestników tej łapskiej interlinii także tym co rulezzzz czyli rządzą aby wreszcie pomyśleli o młodzieży. (Władza nie należy do moich debeściaków) Picie pyfa nie może być najważniejszą „rosryfkom” w Łapy City. Pyfo i przeklinanie (co k.... nie wieszz jak jest). Nie pozwólmy się zmechacić ani wymiętolić. Nie jesteśmy Związek Socjalistycznych Republik Radzieckich, ani jakiś stary zmechacony sweter chocby to by ł angielski golf po jakimś lordzie. Więcej optymizmu. Teraz idą święta więc życzę tego optymizmu. Styknie Fiosna. Nie odzywam się na tym forum, ale jak mam czaaas zaglądam i tu. Ale nie owinna się wyhaczać bez żadnego wpisku. Święta wiec pozdrofki dla uczestników tej łapskiej interlinii także tym co rulezzzz czyli rządzą aby wreszcie pomyśleli o młodzieży. (Władza nie należy do moich debeściaków) Picie pyfa nie może być najważniejszą „rosryfkom” w Łapy City. Pyfo i przeklinanie (co k.... nie wieszz jak jest). Nie pozwólmy się zmechacić ani wymiętolić. Nie jesteśmy Związek Socjalistycznych Republik Radzieckich, ani jakiś stary zmechacony sweter chocby to by ł angielski golf po jakimś lordzie. Więcej optymizmu. Teraz idą święta więc życzę tego optymizmu. Styknie Odpowiedz Link Zgłoś
blondynka11 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 04.04.04, 15:16 Wasze Łapy są tak samo zapyziałe jak wszystkie na Podlasiu. No może nie wszystkie ale na pewno jak Białystok. Niestety znam je tylko z trasy Warszawa- Białystok, ale co mnie właśnie irytuje to brud już jak się dojeżdża do Łap Oss. Brud aż do Uhowo. Pewnie wasz burmistrz tak samo nic nie robi jak nasz prezydent. Przecież posprzątać powinno być najłatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
rodrigezz Re: Łapy - brud, syf i ekologia 05.04.04, 10:16 Byłem w Łapach u kumpla z liceum,ale jakoś miło tego nie wspominam ,szkoda mi was ludzie,jedyna rozrywka to piwo pod sklepem.Szkoda mi was ,bo jak mówił Krzycho w Łapach nic sie nie dzieje.Wasz burmistrz to jakis palant,wywalcie go ,jak cos to pomoge. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.04, 20:29 Popieram w pełni. Walnąć go pałą po łbie. Bo te Łapy to szczyt zacofania na Podlasiu. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinal Re: ŻYCZENIA!! 06.04.04, 20:13 Zaglądam na forum Łapy a tam nic sie nie dzieje,tu tez jakoś niemrawo.Co się stało z zapałem.Ja z okazji Świąt chciałabym złożyć życzenia panu Tadeuszowi Wróblewskiemu,żeby odpoczą i wyjechał do ciepłych krajów.Żeby wreszcie został doceniony w nowym miejscu zamieszkania i pracy,gdzieś daleko od tych okropnych Łap.Żeby sie nie męczył i zrzekł sie tego brzemienia władzy,szkoda zdrowia niech inni się męczą ...Tego nam wszystkim życze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łapiak Re: ŻYCZENIA!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.04, 20:33 Dziewczyno! Czy ty wiesz czego życzysz? Przecież po takim wyjeździe mamy murowaną wojnę z ciepłymi krajami! Ja proponuje wycieczkę w jedną stronę na biegun południowy. Jeszcze nie skażony, ekologiczny i niezamieszkały, przez co nie narazilibyśmy się tubylcom. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinal Re: ŻYCZENIA!! 06.04.04, 22:13 na biegunie sa pingwiny ,szkoda mi ich,a tak jakas bezludna wyspa tylko z palmą na środku . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazia Re: ŻYCZENIA!! IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 06.04.04, 23:29 Co to za błądzenie po cudzych włościach? Wracaj na forum Łapy:) A wracając do tematu-bezludnej wyspy i palmy też szkoda. Łapską ekologią w wiadomym nam wydaniu można cały świat załatwić na szaro:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: ŻYCZENIA!! IP: *.75.62.234.ostrow62.ptc.pl 07.04.04, 07:17 www.lapy.podlaskie.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KUr Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.04, 19:03 Jechałem od strony Białegostoku samochodem. Na ulicach jest ogrom piasku. Na trawnikach papierki, butelki plastikowe, brud z popzredniego roku. Zbliżają się Święta. W taki czas to chociaż kiedyś ludzie posprzątali. A jak nie to ich milicja do tego zmusiła. Dziś nikt nikogo nie zmusza. Wolność i brud. Coś powinno się z tym faktycznie zrobić. Są obejścia wysprzątane, a są i okrutnie brudne. I wszyscy muszą to oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: 80.55.171.* 08.04.04, 20:34 A może by burmistrz oczyścił swoją stajnię Augiasza. Chociaż lepiej byłoby by oczyścić Łapy z takiego bezndzijenego burmistrza. Czego życzę mieszkańcom Łap przy okazji świąt Wielkanocnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koro Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 08.04.04, 20:43 burmistrzowi Łap przypominamy, że stajnie Augiasza oczyszczono zmieniając bieg strumienia. domyślam się, iz mój poprzednik proponuje, aby ulicami miasta puścić rzeke Narew. zaiste jest to pomysł niezwykle ciekawy. skoro białystok jest wersalem północy, to czemu Łapy nie moga stać się wenecją? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha14 Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 08.04.04, 21:28 Wenecja już jest. po każdym porzędnym deszczu na ulicy Głównej tylko gondoli brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.serwer.org / *.osiedle.net.pl 09.04.04, 14:40 Ej może ten bobek wrobel posprząta w mieście ,czy nie wstydzi sie że jest taki bałagan,świeta zaraz a tu nic.Proponuje żeby wszyscy mieszkańcy w "wdzięczności" rzucili pisanką panu burmistrzowi.No i jest jeszcze lany poniedziałek:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hm Lapy - brud - widzialam IP: 195.187.132.* 09.04.04, 20:44 Wszystkiego jeszcze nie widzialam, ale najbardziej "reprezentacyjnym" miescem w Lapach jest parking przed dworcem PKP w centrum miasteczka. Ciekawe do kogo nalezy? Przed dworcem i sam dworzec - widac, ze sprzatane, skwerek tez a prking tak jakby ktos o nim zapomnial. A moze nalezy do Bialegostoku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarny Re: Lapy - brud - widzialam IP: 80.55.171.* 09.04.04, 22:13 Odnośnie śmingusa-dyngusa to proponuje wynająć wóz strażacki i pod ciśnieniem piz nąć w niego wodą, tak, żeby trafił do Narwi. Odpowiedz Link Zgłoś
jadwigawx Re: Łapy - brud, syf i ekologia 10.04.04, 11:07 Na Forum Łap ktoś sympatycznie założył temat Wielkanocny - okienko na składanie życzeń. Ale jak widze wiele osób to miejsce traktuje jako forum łapskie, więc chciałabym życzyć wszystkim dobra i spokoju w te Święta i nadziei, że będzie lepiej. Wszystkim uczestnikom Forum życzę wielu Bożych łask i pięknej wiosny w sercach . Odpowiedz Link Zgłoś
fran1 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 10.04.04, 15:35 W Łapach zmarła pani Kleszczewska . Miała działkę koło Technikum a na niej w samym centrum panował wielki brud. Jakieś ruiny tam są i nie są ozdobą w centrum miasta. Pani Kleszczewska nie chciała sprzedać działki choć wolała głodem przymierać i zimą chronić się przed zimnem na izbie przyjęć szpitala. Pan Burmistrz z kolei tłumaczył że nie może wybudowac obiecanego w wyborach basenu bo pani Kleszczewska nie chce sprzedać działki. Teraz tylko czekac a będzie w Łapach basen. I przydałby się bo co roku sa zakazy kąpieli w Narwi z powodu jakiejś niskiej klasy czystości wody. Chcemy więc basenu. Tylko żeby władza nie pomyślała że chodzi o taki basen szpitalny czyli nocnik. Siostro poproszę basen – wołają pacjenci. My zawołajmy: panie burmistrzu prosimy basen do kąpieli. Prawdziwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bil Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.04, 08:46 Życzę sympatycznym Łapiakom,aby dobili ten swój wątek do tysiąca wpisów. To sympatyczne. Mieszkańcom Łap wszystkiego dobrego od Białostoczan (przynajmniej ode mnie i moich bliskich) Odpowiedz Link Zgłoś
tarrantino Re: Łapy - brud, syf i ekologia 11.04.04, 19:30 Byłem w odwiedzinach u rodziców na świeta,nie mam wiele okazji aby zaglądac do Łap,dlatego widze jak sie te miasteczko zmienia.O zgrozo !! To co zastałem to jest horror!Jak mozna było zrobić coś tak potwornego z tym uroczym miasteczkiem? Ulice brudne,DRZEWA WYCIĘTE!!!!Prawde powiedziawszy nie chciało mi się chodzić po mieście żeby serce nie bolało.Pytam człowieku na stanowiski za co ty kase bierzesz??Że tez ci ręka nie drży,jak można zrobić z Łap taki koszmarek?? Wstydził by sie pan.Skandal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jadwigawx Re: Łapy - brud, syf i ekologia 12.04.04, 09:57 Ja też byłam u rodziny w Łapach. Wyjechałam wczoraj bo pewnie wzorem ubiegłego roku będą znów całe bandy chodzić ulicami i polewać wodą dziewczyny. Ale liczę na to że jakimś cudem ten śmigus dyngus obmyje wszystkie brudy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarny Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.04, 18:54 I co ktoś piz nął burmistrza wodą na Lany Poniedziałek???? Odpowiedz Link Zgłoś
ha14 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 15.04.04, 17:41 Gość portalu: Czarny napisał(a): > I co ktoś piz nął burmistrza wodą na Lany Poniedziałek???? A po co? Uderzysz .... a za człowieka odpowiadasz! Odpowiedz Link Zgłoś
jadwigawx Re: Łapy - brud, syf i ekologia 13.04.04, 14:38 Wiosna świeci piękne słońce i tylko czekać jak porośnie i będzie znów ładnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazia Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 13.04.04, 15:19 Oby tylko te nagie kikuty drzew zazieleniły się to jakoś bedzie znośniej. Gorzej jeśli tak zostanie jak jest: goło i niewesoło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: judyta Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.osiedle.net.pl 13.04.04, 17:01 pewnie burmistrz wytnie te niebezpieczne liście bo to zagraża zdrowiu i życiu.takie zielone beszczelne a co będą rosły,a ta wicinka drzew to pewnie wemu żeby ptaki nie miały gdzie siadać bo jeszcze by tą zapracowaną głowę burmistrza beszczelnie os rały:) Odpowiedz Link Zgłoś
perk3 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 14.04.04, 08:07 Kto był wczoraj w Łap na stadionie Hetmana? Ja byłem, ale musiłałem uważać, żeby nie dostać kamieniem. Nawalanka na całego. Kibice Legii pokazali całe swoje chmastwo. Miało byc widowisko i święto. Dobrze że moja dziewczyna nie zgodziła sie iść na mecz bo raz na zawsze straciłaby serce do piłki nożnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzyr Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.04, 08:38 I dobrze, bo łapiacy powinni kibicowac Pogoni, a nie obcym drużynom. Odpowiedz Link Zgłoś
richard64 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 14.04.04, 16:56 A ja sobie spokojnie chodzę na mecze Pogoni i nie musze się obawiać że mnie ktoś zdzieli deską z ławki czy kamieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
richard64 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 15.04.04, 17:17 czy dobrze słyszałem mówi się że gmina Łapy bankrutuje? Pewnie jeszcze nie choć wcale im niewiele brakuje skoro nauczycielom nie płaca socjalnego i na wszystko żałują grosza tylko nie na swoje pensje i te inicjatywy które pomagą w kampanii wyborczej. Może już dawno władze zbankrutowały moralnie, bo takiego gbura jak nasz burmistrz Wóblewsky to poszukać ale to inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
lupin71 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 16.04.04, 19:36 "nick" założył nowy temat tu na forum: Łapy brudem słynące Nick napisał: "Jeśli ktoś widział bardziej brudne i zaniedbane miasto niż Łapy niech poda przykład (raczej nie znajdzie). Wzywam Łapiaków do ogólnomiejskiego protestu przeciwko władcom miasta.Dzwoncie do burmistrza" Ponieważ ten temat jaki założył Michał T. wspaniale się utrzymuje warto aby szedł dalej bo inaczej spadnie. Stąd warto aby Łapiacy się tu wpisywali. Ja sam lubię to poczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinal Re: Łapy - brud, syf i ekologia 16.04.04, 19:44 Masz racje ten temat jest za je bi sty.Też go lubie nie ma po co robic drugiego takiego samego,po co sie rozdrabniać.A do burmistrza pewnie nie ma co dzonić do już pewnie telefony wyłączą za te długi.Szkoda tylko że władza nie bije sie w pierś i nie rezygnuje z gigantycznych płac.Ale mam nadzieje ze przyjdzie dzień kiedy Wróblewki za to wszystko beknie.chamisko jedne. Odpowiedz Link Zgłoś
starywagon Re: Łapy - brud, syf i ekologia 16.04.04, 20:59 Czytam i czytam i zastanawiam się, dlaczego ludzie tak atakują Wróblewskiego. I to szczególnie tutaj we wpisach. Za co, bo co że został burmistrzem ? A kogo innego miał prezes Ekiert popchnąć? Jednych się bał innych nie bardzo widział na tym stanowisku albo byli nieznani i nie mieli szans z Czepem, którego Ekiert poanicznie się boi i gotów był zrobić wszystko aby ten nie został burmistrzem. To inny temat dlaczego się boi, ale fakt jest faktem. Wiadomo że nikt nie zostaje właścicielem wielkiego zakładu ot tak . Dziś drży przed nim każdy pracownik, choć starzy jeszcze pamiętają, jak robiono sobie z niego żarty że za cielaka ojciec mu załatwił posadę zastępcy dyrektora u Majewskiego. Ekiert jest przy tym wygodny, od lat ma kompletnie w d .. miasto. Dlatego każdy dla niego może być, bo nie chodzi o miasto ale o jego spokój. A Wróblewski cóż orłem nie jest ale jest doskonale sterowalny. Choc jest wysoki jak koń to jest tylko kukiełka. Nigdy nie był w ZNTK lubiany. Zawsze się opierniczał i wie że od humoru przełożonego zależy całego jego życie. Chce wrócić na dobrą posadę w ZNTK albo dotrwać do emerytury na stanowisku burmistrza. U nas mówi się że ma od dawna już coś na boku. Może jakieś agroturystyczne gospodarstwo i fundusze ekologiczne na to. Pod wagon nie pójdzie w smar, bo nie umie niczego i brzydzi się fizyczną robotą. Może i jest głupawy ale posłuszny i o takiego chodziło. Czy to jego wina? Nie to że go bronię. On jest pionkiem. Nawet mi go szkoda. Tak ja też słyszę, jak się o nimmówi , że to zwykły debil. Ale jest układ i trudno go zmienic. Miastem rządziły ZNTK. To się zmieniło że rządzi już wszystkim Ryszard Ekiert. Problemem jest Ekiert. W zakładach jest taki strach że każdy boi się nawet pomyśleć to, co ja tu piszę. I też się boję. Tyle że ja juz mogę nie pracować i to mi dodaje trochę spokoju, którego może innym brakuje i mi tez brakowało nie ukrywam tego. Przyznaje, ale noszę się z tym od dawna,żeby to wreszcie napisać. W Zakładach olewają miasto, a tym bardziej jakieś rozmówki na forach. Gdyby jednak im zależało na znalezieniu człowieka, to po wydziałach szaleliby i by robili tajne śledztwo kto jest przeciwko Prezesowi. Pieski by biegały i węszyły. Takiej służalczości to chyba nigdzie nie ma. To jest gorzej jak za komuny. Człowiek jest gorzej traktowany niż wagon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wagonik Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 16.04.04, 22:02 Wreszcie coś sensnego.To, że Ekiert Łapami trzęsie to nie nowina. A jak wyglądało zbieranie podpisow pod listami na kandydatow na radnych? Odpowiedz Link Zgłoś
richard64 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 17.04.04, 10:10 Stary zapomniałeś powiedzieć o Zarębach. Może w Zakładach to tylko widac Ekierta ale ona niewiele by zdziałał bez swoich pomocników. Zarębów i Suchodolskiego i jak słusznie piszesz Wróblewskiego , który jest wiosenna kukła . To marzanna. Jednarazowa którą się wyrzuca, jak spełni swoją rolę. No tak, Zarębwie już tak nie rządzą ale to tylko przyczajenie. Ewa Zaręba jest w zarządzie powiatu i ma wpływ na Pusza. Może ma na niego haki. Tak jak na Wróblewskiego. Stanisław Zaręba jest nadal ordynatorem i każdy go omija z daleka. Jakie ma znaczenie w tym Suchodolski. Może już żadne a może nadal ustawia proboszcza Wyznera. To dzięki Suchodolskiemu Wyzner wmieszał się w polityke i zaangażował po stronie Zarębów i popierał po cichu, a zreszta wcale nie tak po cichu, Wróblewskiego . To nastawiał babcie przychodzące do zakrystii jak mają głosować . Zarębowa to miał być cudowny kandydat do powiatu. I tak się znalazła. Ukrywali wtedy że szpital jest zadłużony to wybuchło dopiero po wyborach. Ale bez intryg Zarębów tego by nie było. To Zarębowa docierała do każdego , urabiała ludzi. Może teraz został jej tylko Brzosko, ale nigdy nic nie wiadomo. Jeszcze pokażą swoje pazurki i rogi. Ten temat dobrze byłby wreszcie też opisać jak rządzili w Łapach jak się znaleźli. Jak zbudowali swoje imperium. Teraz może to wszystko diabli biorą, ale nie byłbym taki pewny. Może i ludzie ich nienawidzą ale ludzi łatwo kupić i ogłupić. A co jak co ale kasę to oni wszyscy mają. A wybory to kupowanie ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
starywagon Re: Łapy - brud, syf i ekologia 17.04.04, 12:53 Na pewno masz rację ale naprawdę to Ekiert decyduje. On stawia ludzi na bacznośc, on zatrudnia wciąż tysiąc osób, a z rodzinami to wiele tysięcy . Co prawda zakłady po cichu się w wyborach jakby zbuntowały przeciw takiemu ustawianiu, bo wcale Wróblewski nie wygrał u zakładowych, ale powinien był przegrać sromotnie a tak wyszło jak wyszło. Ja nie mówię tak do końca źle przeciw Ekiertowi,ale jak on się nie zmieni, to nic się nie zmieni. A on blokuje wszystko, na co nie ma wpływu. Może za sympatycznie napisałem o Wróblewskim, bo w koncu to jemu palma odbiła i uwierzył, że może być burmistrzem. W zakładach zawsze miał opinie nieróba i lesera. A Zarębowie? Podług Ekierta to pionki. Na pewno graja swoje gierki ale sami by nic nie znaczyli. Ludzie by ich wszystkich kopneli jednego dnia. Taki Wróblewski wróciłby na złom skad przyszedł. Albo nawet na zestawy aby trochę zrozumiał ze się pracuje i to ciężko. Odpowiedz Link Zgłoś
richard64 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 17.04.04, 16:14 Kto bardziej wpływa na to miasto? Ja myślę że Zarębowie, bo prezes Ekiert ma to gdzieś. Interesuje się tylko przed wyborami. Ale miedzy wyborami czyli cały czas działaja Zarębowie. Potrafia dotrzeć do każdego. Zarębowa gdyby mogła to odparwiałaby mszę w kościele św. Krzyża bo chętnie przy róznych rocznicach wchodzi na ołtarz czytać, itd. Dawno już pewnie przez proboszcza Wyznera dotarli do biskupa i maja za sobą okolicznych proboszczów bo niby tacy pobożni i kościelni. A każdy ksiądz też człowiek tez może zachorować woli więc jak najlepiej zyć ze służbą zdrowia i to takimi wpływowymi ludźmi. To była taki układ Ekiert, Zaręboowie, Suchodolski a przez niego ksiądz Wyzner i inni na przykład Rogaski dyrektor Cukrowni. Ten to był wyjątkowy typ, który niszczył związki i rządził jak dyktator w Cukrowni. Też jeździł do biskupa. Każdy z nich lubił udawać że ma chody w kurii by pokazać że Kosciół ich popiera, choć to akurat było naciągane. Aby układ miał rządzic miastem potrzebny był Wróblewski. Miał na dokładkę starą Mirkową, kilku szefów i kierowników gminnych ale ci wszyscy maja Wróblewskiego wiadomo gdzie. Muszą służyć bo są zależnie. A stara Mirkowa w niczym mu nie pomoże bo sama nie chwyta. Mieli wszystko jeszcze kilka lat temu. Nie przewidzieli tylko że najpierw załoga Cukrowni wywali Rogaskiego. To było zwycięstwo,ale walka nie zakończona. Potem posypało się w szpitalu. Suchodolski wypadł z Sejmiku. Ich rządy zmniejszyły się znacznie,ale liczą że je odbudują. Pożyjemy zobaczymy. Nie wiem jak to wyglada z ZNTK? Ale myślę że nikt nie wie bo Ekiert tez się przed nikim nie tłumaczy. Wiem że w mieście wszystko trzymali Zarębowie. Tu u nich były narady przed ostatnimi i wcześniejszymi wyborami to tam mieścił się tajny sztab i naradki. Stamtąd obdzwaniano mnóstwo ludzi i robiono naciski. Czy to się powtórzy? Trzeba się z tym liczyć i wiadomo dlaczego. No oczywiście moŻe się okazać że i Ekiert ma ich dość i wtedy jasne że wszystko się zmieni, ale to byłaby bajka. Odpowiedz Link Zgłoś